arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 05- Αυγούστου - 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ...
~

Η παρακοή, η υπερηφάνεια, η κατάκρισις, η κατηγορία, ο φθόνος, το μίσος, η ζήλεια, αυτά να μην υπάρχουν, διότι είναι ο αφανισμός της ψυχής.

 ~ 5 Αυγούστου
Προεόρτια της Θείας Μεταμορφώσεως. Ιερομάρτυρος Φαβίου (Φαβιανού) επισκόπου Ρώμης. Μάρτυρος Ευσιγνίου (†362). Μαρτύρων Καττιδιανού και Καττιδίου των αδελφών και Σόλεβ, του Αιγυπτίου. Της αγίας μάρτυρος Ιάς. Ευθυμίου Πατριάρχου Κων/πόλεως καί Θύρσου επισκόπου Καρπασίας. Της αγίας Νόννας, μητρός του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Ευγενίου οσίου του Αιτωλού (†1682). ~
Σήμερα 05/08/2017 εορτάζουν:
Προεόρτια της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, Άγιος Ευσίγνιος, Αγία Νόννα, Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός
 
~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Ὡς ἔμπλεως πίστεως, τῆς πρὸς Χριστὸν εὐσεβῶς, νεάζον τὸ φρόνημα, ἔσχες ἐν γήρᾳ καλῶς, Εὐσίγνιε ἔνδοξε, ὅθεν ὁμολογήσας, τὸν Ὑπέρθεον Λόγον, ἤλεγξας θαρσαλέως, Παραβάτου τὸ θράσος, ἐντεῦθεν μετὰ Μαρτύρων, ὡς Μάρτυς δεδόξασαι.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ευσιγνίου - 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/urgB1Cfoq6M .-


~
Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω

Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω
 
Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου

Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Π....
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του
***  Νέο κύμα καύσωνα από  σήμερα στη χώρα
Μικρή σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στη χώρα σύμφωνα με το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Πιο αναλυτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει κατά τόπους:
1.Σήμερα Παρασκευή (04-08-2017)
Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου
Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου
Στα νησιά του Ιονίου τους 36 βαθμούς Κελσίου
2. Το Σαββατοκύριακο (05-08-2017 και 06-08-2017)
Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου
Στα νησιά του Ιονίου τους 37 βαθμούς Κελσίου
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα διατηρηθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας.
Πηγή: iefimerida.gr

***  Τόσα λεφτά για το μεταναστευτικό πού πάνε; 
Έχει γραφεί επανειλημμένως ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει πάρει τα μεγαλύτερα ποσά, από κάθε άλλη, για τη διαχείριση του μεταναστευτικού…
Πού έχουν πάει όλα αυτά τα λεφτά απασχολεί, τελικά, κανέναν; Πως γίνεται κάθε φορά που ένα νέο καράβι «ξεφορτώνει» ψυχές στο δικό μας λιμάνι, εμείς πάντα την τελευταία στιγμή να ψάχνουμε για χώρο φιλοξενίας, οι Δήμοι να αναλαμβάνουν τη σίτιση τις πρώτες ημέρες από δικά τους έξοδα κ.ο.κ.; Ποιος ακριβώς είναι σχεδιασμός του κράτους; Πού ξεκινά η εμπλοκή της αυτοδιοίκησης και πού τελειώνει; Ποιος, τελικά, είναι αρμόδιος να απαντήσει για όλα αυτά; K. Γαζ. 

*** Ο δήμαρχος, η Θεοδώρα και… η γάτα των Ιμαλαΐων 
Μια συμβουλή που φαίνεται να έπιασε τόπο… 
     Απ' ό,τι φαίνεται, οι γάτες των Ιμαλαΐων είναι είδος αιλουροειδών που κυκλοφορεί μόνο στα αστικά σπίτια της Αθήνας. Θυμάστε την ιστορία με τον εκδότη και τον φέρελπι πολιτικό που έγινε πρωθυπουργός; Σήμερα θα σας πούμε για ένα δήμαρχο της Μεσσηνίας, που έκανε μια επίσκεψη στην Αθήνα προ μηνών, στο σπίτι των ιδεολογικών και όχι μόνο φίλων του. Σε έναν πρώην πρωθυπουργό που αποδήμησε εις Κύριον, έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην αδερφή του, με την οποία διαθέτει και τις καλύτερες σχέσεις.
Αφού είχε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με το γηραλέο πολιτικό, πέρασε στο γραφείο του εν αναμονή πρωθυπουργού. Σκοπός της συνάντησης, λένε οι φήμες, η συζήτηση για το πολιτικό μέλλον του δημάρχου και όχι μόνο, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων σε γενικότερα και ειδικότερα θέματα Αυτοδιοίκησης.
Ο αρχηγός, όμως, είχε δουλειά και παρέπεμψε το δήμαρχο στην αδερφή του. Αυτή, άλλωστε, κινεί τα νήματα με τις υποψηφιότητες για τις επόμενες εκλογές, αλλά, όπως προείπαμε, έχει μαζί της και τις στενότερες σχέσεις. Η ίδια καθόταν στην αναπαυτική πολυθρόνα της και έπαιζε με το αγαπημένο της κομπολόι. Αφού είπαν ό,τι είχαν να πουν, του έδωσε μια συμβουλή: «Για να προχωρήσει η ιστορία θα πρέπει να τα βρεις πρώτα με τον Αντώνη…».
Μοναδικός μάρτυρας της συνομιλίας ήταν αυτή η γάτα των Ιμαλαΐων, που σας λέγαμε. Αυτή μόνο είχε το προνόμιο να ακούσει το αίτημα του δημάρχου προς την πολιτικό. Μια γάτα σιωπηλή, που έδειχνε αφοσιωμένη σε μια φιλική συζήτηση δύο ανθρώπων περί πολιτικής και ισχύος.
    Η συνέχεια της ιστορίας
Ο δήμαρχος έφυγε από την Αθήνα σκεφτικός, προβληματισμένος, αλλά και αποφασισμένος. Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που θα αναγκαζόταν να τα βρει με τον Αντώνη. Ο καιρός περνούσε, αλλά η ευκαιρία «δεν… έβγαινε» για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μέχρι που ήρθε η συνέντευξη σε ένα τοπικό μηνιαίο περιοδικό. Εκεί ο δήμαρχος λέει μεταξύ άλλων: «[…] Τώρα όσον αφορά στον πρώην πρωθυπουργό, νομίζω ότι με έχει αδικήσει κατάφωρα. Εγώ δεν ανακατεύτηκα σε οτιδήποτε θα μπορούσε να τον έχει βλάψει. Θεωρώ, όμως, ότι υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι, το γνωστό περιβάλλον, που για δικούς τους προσωπικούς λόγους δημιούργησαν όλα αυτά τα προβλήματα και τελικά αυτό είχε επιπτώσεις. Στην πολιτική υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που- ανεξάρτητα απ' ό,τι θέλουμε εμείς- για δικούς τους προσωπικούς λόγους δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα.
Κοιτώντας το παρελθόν, με πολλή αντικειμενικότητα, θεωρώ ότι η κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ (σ.σ. το τρίγωνο που έγινε τετράγωνο με τη Χρυσή Αυγή και έδωσε και πάλι τη νίκη στο δήμαρχο το 2014), με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, προσέφερε στον τόπο και είχε θετικό αποτύπωμα. Νομίζω ότι η Ιστορία θα αποτιμήσει θετικά την προσφορά της κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν έχω κανέναν λόγο να μην αναγνωρίζω τα θετικά βήματα που έγιναν».
Η ιστορία ασφαλώς συνεχίζεται, αλλά σίγουρα το πρώτο βήμα της συμβουλής που πήρε από την Αθήνα ο δήμαρχος, έγινε…
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Ήθελε να πετάξει από την Καλαμάτα για Γερμανία με ταυτότητα άλλου 
Ένας 22χρονος υπήκοος της Δημοκρατίας της Κεντρικής Αφρικής συνελήφθη χθες το πρωί στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Κατά τον έλεγχο των εγγράφων του, καθώς είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Μόναχο της Γερμανίας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι αυτό άνηκε σε άλλο πρόσωπο.
Στην κατοχή του βρέθηκε μία ταυτότητα Αρχών Γαλλίας, η οποία κατασχέθηκε.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

***  Π. Κωνσταντινέας: «Ένας σύμβουλος υγείας δίπλα σε κάθε πολίτη» 
Επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» τοποθετήθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας.
Όπως σημείωσε: «Εκεί που η αντιπολίτευση βλέπει “σοβιετοποίηση”, εκφράζοντας τα συμφέροντα του ιατρικού κατεστημένου, η κυβέρνηση ξαναχτίζει το κοινωνικό κράτος. Εκεί που η αντιπολίτευση γκρέμιζε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διαλύοντας κάθε δομή μέσω της υποστελέχωσης και της έλλειψης υλικοτεχνικών υποδομών, η κυβέρνηση 2,5 χρόνια τώρα ρίχνει το κύριο βάρος στην ανάταση του Συστήματος Υγείας μέσω συνεχόμενων προσλήψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Κενές οργανικές θέσεις καλύπτονται με γοργούς ρυθμούς σε όλες τις δομές Υγείας της Επικράτειας. Αυτό ενοχλεί… Το καταλαβαίνουμε και το βλέπουμε από το vertigo πανικού που έχει πιάσει την αντιπολίτευση με τις συστηματικές, άνευ ήθους, επιθέσεις στο πρόσωπο του κ. Πολάκη.
Όταν ξαφνικά κόβεις τη “μάσα” από φίλους και κουμπάρους, οι οποίοι είχαν μάθει να ζουν παρασιτικά επί χρόνια εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, τότε σίγουρα οι κραυγές απόγνωσης είναι εκκωφαντικές.
Στο παρόν σχέδιο νόμου, με την καθολική ανάπτυξη του οικογενειακού γιατρού στις Τοπικές Μονάδες Υγείας, με τον προσανατολισμό του έργου των γενικών γιατρών που υπηρετούν μέχρι σήμερα στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία προς την πρόληψη, την αγωγή υγείας και την κοινοτική φροντίδα, αλλά και με την αξιοποίηση των νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με οικογενειακούς γιατρούς, "τοποθετείται" ένας σύμβουλος υγείας δίπλα σε κάθε πολίτη.
Ο κάθε πολίτης θα έχει το δικό του οικογενειακό γιατρό δωρεάν, που θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και ενημέρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας. Με τη συνέργεια του υπουργείου Οικονομίας και με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο… Είναι τόσο τραγικά τα επιχειρήματά σας περί σοβιετοποίησης που δε σκεφτήκατε το γεγονός της χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο…
Άραγε, θα χρηματοδοτούσε ποτέ δομές σοβιετικού τύπου η Ευρώπη; Είστε τραγικοί
Με χρηματοδοτήσεις, λοιπόν, που αγγίζουν τα 75 εκ. ευρώ ανά έτος, έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των πρώτων 239 Τοπικών Μονάδων για μία τετραετία, με ενσωματωμένη μάλιστα πολιτική σταδιακής εξόδου από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ανάληψης της ευθύνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η προκήρυξη για τη στελέχωση αυτών των πρώτων δομών με 3.000 άτομα (1.300 γιατροί και 1.700 άλλο προσωπικό) έχει λάβει την τελική έγκριση του ΑΣΕΠ και τις επόμενες μέρες θα είναι ενεργή.
Αυτή η παρέμβαση αποτελεί τη δική μας απάντηση στη μετανάστευση προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης στο εξωτερικό. Είναι η πρώτη φορά κατά την περίοδο της κρίσης, που μαζικά το σύστημα υγείας ανοίγει τις πόρτες του στους νέους γιατρούς… όταν ο Άδωνις και η παρέα του άνοιγε τις πόρτες των αεροδρομίων δείχνοντας το δρόμο της φυγής στους Έλληνες γιατρούς.
Κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάρτε το χαμπάρι, όταν θα μιλάτε για θέματα υγείας θα βάζετε τη ουρά στα σκέλια και θα στρίβετε γωνία, όπως συνέβη προ μερικών μηνών, όταν το κλιμάκιο της Ν.Δ. με τον κ. Φωτήλα και τον κ. Οικονόμου απογοητεύτηκε τόσο πολύ όταν αντίκρισε την πληρότητα στις δομές Υγείας στη Μεσσηνία… Μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη η απογοήτευση που ακόμα και τα ίδια σας τα στελέχη δε σας ακολούθησαν στη προγραμματισμένη σας περιοδεία.
Όταν θα μιλάτε για την Υγεία, θα βάζετε στο μυαλό σας τα νουμεράκια που θα ακούσετε και θα σκύβετε το κεφάλι:
Από τα 160 δισ. ευρώ της δημόσιας δαπάνης, τα 45 δισ. ήταν μαύρο χρήμα υπερτιμολόγησης, παράνομου πλουτισμού, υπερσυνταγογράφησης.
Και από τα 100 δισ. ευρώ τη ιδιωτικής δαπάνης, τα 40 δισ. ήταν μαύρο χρήμα.
Σύνολο: 85 δισ. μαύρο χρήμα!
Άντε γεια και καληνύχτα!
Τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας που τροφοδοτούσατε τόσα χρόνια εμείς τα κόβουμε ένα ένα…
Όσο για τους συνάδελφους του ΠΑΣΟΚ, θα τους θυμίσω την εισηγητική έκθεση του αείμνηστου Γεωργίου Γεννηματά στις θεμελιακές αρχές του τότε ΠΑΣΟΚ, που έλεγε: “[…] Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που δεν υπακούει στους νόμους του κέρδους. Κάθε πολίτης ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική του θέση και τον τόπο διαμονής του, έχει το ίδιο δικαίωμα για ίση και υψηλού επιπέδου περίθαλψη και κοινωνική φροντίδα. Η προστασία της υγείας είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Τούτο εναρμονίζεται και με την επιταγή του Ελληνικού Συντάγματος στο άρθρο 21[…]”.
Πόση ντροπή νοιώθουν, άραγε, οι πολιτικοί απόγονοι του αείμνηστου Γεννηματά, του θεμελιωτή του ΕΣΥ, όταν συστηματικά έφτιαχναν το ΕΓΩ στην Υγεία;
Δεν είμαστε ίδιοι! Και σας καλώ την ημέρα που θα παραδίδονται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας στους πολίτες να βγείτε να τους πείτε πόσο σοβιετικού τύπου έργα είναι αυτά… Τα εμπόδια εμείς θα τα περάσουμε και θα τερματίσουμε πρώτοι!». 

***  Οι Χαΐνηδες στα Φιλιατρά την Τρίτη 8 Αυγούστου 
Την ευκαιρία να απολαύσουν τους «Χαΐνηδες» θα έχουν όσοι βρεθούν στο Θερινό Κινηματογράφο Cinelux στα Φιλιατρά την Τρίτη, 8 Αυγούστου, το βράδυ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική χιουμοριστική ανακοίνωση: «Εκ της Αστυνομικής Διευθύνσεως Μεσσηνίας: Με υψηλόν αίσθημα ευθύνης ανακοινώνομεν στους φιλομούσους ακροατάς Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Καλαμάτας και λοιπών όμορων περιοχών, τας βασίμους υποψίας μας ότι η ανυπόταχτος ομάς των “ΧΑΪΝΗΔΩΝ” θα επιδράμει προσεχώς εντός της περιοχής τους. Πάσα βοήθεια εις την σύλληψην των ανταμοιφθήσεται δι’ απαλλαγής καταβολής ΕΝΦΙΑ και διοδίων εις τας εθνικάς οδούς.
Επισημαίνομεν δε ότι η εν λόγω ληστοσυμμορία παραμένει ασύλληπτος εκ της εποχής που η Νεκρά Θάλασσα ήτο νοσούσα και αποτελεί τον υπ’ αριθμόν έναν κίνδυνον δια την δημοσίαν ασφάλειαν, μετά το πυρηνικό πρόγραμμα του Βορειοκορεάτου ηγέτου Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ο εκτελεστικός βραχίων της σπείρας, εις την παρούσα φάσιν, αποτελείται από τους: Αποστολάκην Δημήτριον (λύρα, τραγούδι), Ζαχαριουδάκην Δημήτριον (ακουστική κιθάρα, τραγούδι), Κανέλλον Παναγιώτην (τύμπανα), Μπάκαν Σπυριδούλαν (τραγούδι), Μπρένταν Δημήτριον (γκάιντα, κλαρίνο, καβάλι, φλογέρα), Νικόπουλον Μιχαήλ (λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, τραγούδι), Νόνην Ιωάννην (μπάσο)».
Χαΐνηδες LIVE στα Φιλιατρά
Θερινός Κινηματογράφος Cinelux
Σπέντζα Ιωάννου 27, τηλ. 2761 - 032555
Οι πόρτες ανοίγουν: 21.30 / Έναρξη: 22.00
Γενική Είσοδος: 12 ευρώ
Προπώληση – Πληροφορίες: στο ταμείο του κινηματογράφου)
Video:  ΧΑΙΝHΔΕΣ "ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ" , https://youtu.be/3DcOIHkwugw  .,.-

*** Δύο προβολές το Σαββατοκύριακο από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας 
Με δύο προβολές στο Καφέ Σινέ στη Δυτική Παραλία κλείνει αυτήν την εβδομάδα το Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας:
-ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Δράμα | 2016 | 111’
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης
Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Ξένια Ντάνια
Ώρα έναρξης: 21.30| Είσοδος ελεύθερη
Η δεύτερη ταινία του Γιάννη Σακαρίδη (Wild Duck) διαδραματίζεται στην ομώνυμη πλατεία Αμερικής, και απλώνει έναν ανθρώπινο ιστό από διαδρομές που τέμνονται. Το σενάριο έχει πολιτικές αιχμές, στο ύφος που υπηρετεί ο δημιουργός από την πρώτη του ταινία, ενώ αξιοποιεί το ανθρωποκεντρικό, το δραματικό και κωμικό στοιχείο με την ίδια ένταση.
Εξαιρετικές οι ερμηνείες των βασικών πρωταγωνιστών, με τον Μάκη Παπαδημητρίου (Suntan, Chevalier) να κινείται μεταξύ αστείου και απειλητικού, τον Γιάννη Στάνκογλου (Το Τανγκό των Χριστουγέννων) να ενσαρκώνει ένα γνήσιο ήρωα της διπλανής πόρτας, τον Βασίλη Κουκαλάνι να υποδύεται με ευαισθησία ένα Σύρο μετανάστη σε απόγνωση και την Ξένια Ντάνια στο ρόλο μιας τραγουδίστριας που θέλει να φύγει για καλύτερα μέρη. Καταλυτικές οι εμφανίσεις της Θέμιδος Μπαζάκα, του Ερίκου Λίτση και του Αλέξανδρου Λογοθετίδη, που ανήκουν οργανικά στο μωσαϊκό της ταινίας.
Ο σκηνοθέτης πλέκει το ρεαλιστικό με το ποιητικό, κεντάει τη σκληρή πραγματικότητα με πνεύμα αλληλεγγύης και μεταμορφώνει τις τυχαίες συναντήσεις σε λυτρωτικές ή, ακόμα και, μοιραίες εμπειρίες. Αν ο ένας πρωταγωνιστής στρέφεται στη βία, ο άλλος ως αντίβαρο στρέφεται στην ανιδιοτέλεια. Έτσι, η πλατεία Αμερικής, Amerika Square για όλους τους «ξένους» της, συνεχίζει να σφύζει από ενέργεια, ζωή και όνειρα. Ακόμα και αν είναι όνειρα διαφυγής.
Η ταινία απέσπασε το Βραβείο FIPRESCI, καθώς και Ειδική Μνεία Ερμηνείας για τον Βασίλη Κουκαλάνι, στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλεξάντερ Χούζερ, ο Νορβηγός πρόεδρος της Κριτική Επιτροπή Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI): «Το Amerika Square είναι μία καλοφτιαγμένη ιστορία που απεικονίζει έναν αστικό μικρόκοσμο κι αναμειγνύει την κωμωδία με το δράμα θίγοντας σοβαρά ζητήματα».
​Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη.      ​
 ​            -ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: MADE IN GREECE
Οι Διαρρήκτες - Le Casse
Crime, Thriller, Action | 1971 | FR | 120’
Σκηνοθεσία: Henri Verneuil
Παίζουν: Jean-Paul Belmondo, Omar Sharif, Dyan Cannon
Ώρα έναρξης: 21.30 | Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18 ετών
Συμμορία Γάλλων ειδικευμένη σε ληστείες πολύτιμων λίθων, με αρχηγό τον Jean-Paul Belmondo, φθάνει στον Πειραιά για την κλοπή μιας συλλογής διαμαντιών, που ανήκουν σ’ έναν εφοπλιστή. Η ληστεία εξελίσσεται όπως ήταν σχεδιασμένη, όμως η απόδραση καθυστερεί, καθότι το καράβι που θα μετέφερε τη σπείρα έχει μπει σε ναυπηγείο για επισκευή. Έτσι, ο Belmondo εγκλωβίζεται στην Ελλάδα, με τον αστυνομικό επιθεωρητή Omar Sharif να τον εντοπίζει και να τον κυνηγά.
Σ’ αυτό το σημείο καταγράφεται μία από τις ωραιότερες σκηνές καταδίωξης με αυτοκίνητα στην ιστορία του κινηματογράφου (μ’ ένα Opel Rekord να κυνηγά ένα Fiat 124 Special). Η σκηνή είναι γυρισμένη σε όλο τον Πειραιά και γύρω απ’ αυτόν (λιμάνι, Καστέλλα, Προφήτης Ηλίας, παραλιακή), παρέχοντας αλησμόνητες εικόνες, τοποθετώντας τους «Διαρρήκτες» σε περίοπτη θέση στη φιλμογραφία που γυρίστηκε στη χώρα μας.

*** Ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Μεσσήνης 
Σε ισχύ τέθηκε ο νόμος 4483/2017, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης. Στο, δε, άρθρο 52 προβλέπει τη δυνατότητα να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου ως εξής:
-Εφάπαξ εξόφληση απαλλαγή 100%
-2 έως 24 δόσεις απαλλαγή 80%
-25 έως 48 δόσεις απαλλαγή 70%
-49 έως 72 δόσεις απαλλαγή 60%
-73 έως 100 δόσεις απαλλαγή 50%.
Η ρύθμιση έχει ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017, δηλαδή δίδεται περίοδος 4 μηνών στους πολίτες για να την αξιοποιήσουν. Εφόσον ζητήσει κάποιος πληρωμή σε δόσεις, θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη εντός τριών εργασίμων ημερών. Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, εφόσον δε συντρέχουν οι προϋποθέσεις δέσμευσης χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από άλλη αιτία και ο οφειλέτης έχει καταβάλει:
-5% της ρυθμιζόμενης οφειλής του, για οφειλή μέχρι 5.000 ευρώ
-10% της ρυθμιζόμενης οφειλής του, για οφειλή μέχρι 10.000 ευρώ
-20% της ρυθμιζόμενης οφειλής του, για οφειλή για 10.000 ευρώ και πάνω,
ο Δήμος προβαίνει σε εντολή άρσης της δέσμευσης αυτής προς την αρμόδια ΔΟΥ και σε εντολή για επαναδέσμευση αυτής, σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής, έστω και, μίας εκ των δόσεων.
Με την καταβολή της πρώτης δόσης αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων.
Η ρύθμιση της οφειλής καταργείται, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής και την άμεση επιδίωξη της είσπραξης, εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει τρεις συνεχόμενες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.
Η αίτηση θα παραλαμβάνεται από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης, όπου θα δίδονται πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τη ρύθμιση. 

***  Το Messinia Pro-Am για 2η χρονιά στην Costa Navarino 
TO ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ GOLF 21-24/2 2018 ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ 50.000 ΕΥΡΩ-ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
   Στην Costa Navarino θα επιστρέψει για 2η χρονιά το Messinia Pro-Am, στις 21-24 Φεβρουαρίου 2018. Σε συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης διοργάνωσης που συγκέντρωσε συμμετοχές από 14 χώρες, το διεθνές τουρνουά αναμένεται να προσελκύσει και πάλι το ενδιαφέρον των γκολφέρ από όλο τον κόσμο!
Το συνολικό χρηματικό έπαθλο που θα μοιράσει το 2ο Messinia Pro-Am είναι 50.000 ευρώ, το 2ο μεγαλύτερο που δίνεται σε τουρνουά γκολφ στην Ευρώπη. Για ακόμη μία χρονιά, το Messinia Pro-Am διοργανώνεται σε συνεργασία με τους PGAs of Europe, και τελεί υπό την αιγίδα των PGAs of Greece, της Eλληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.). Οι εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν ήδη, στην επίσημη ιστοσελίδα: messiniaproam.costanavarino.com. Όσοι εγγραφούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν έκπτωση ‘early bird’ 10% στα πακέτα συμμετοχής.
Οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές θα σχηματίσουν φέτος 50 ομάδες και θα διαγωνιστούν στα βραβευμένα γήπεδα της Costa Navarino, που έχει αναδειχθεί ως ο «Καλύτερος Γκολφ Προορισμός της Ευρώπης» από τη Διεθνή Ένωση Golf Tour Operators (IAGTO). Τα δύο signature γήπεδα 18 οπών The Dunes Course και The Bay Course θα φιλοξενήσουν ξανά τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες παίκτες, οι οποίοι θα ζήσουν μοναδικές στιγμές τόσο στο αθλητικό μέρος του προγράμματος, όσο και με τις μοναδικές εμπειρίες του τετραήμερου. Η διοργάνωση του 2018 ανεβάζει ακόμη ψηλότερα τον πήχη, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, θεματικές βραδιές με έμφαση στη γαστρονομία και πολλές ακόμη δραστηριότητες, για τους συμμετέχοντες του Messinia Pro-Am.
Επίσημος αερομεταφορέας του τουρνουά θα είναι για ακόμα μία χρονιά η Aegean Airlines, μέλος της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της Star Alliance. Η Aegean Airlines βραβεύτηκε για 7η συνεχή χρονιά το 2017 και για 8η φορά τα τελευταία 9 χρόνια, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, από τα Skytrax World Airline Awards.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων σε θέματα εγγραφών και διαμονών θα φροντίσει ο επίσημος ταξιδιωτικός συνεργάτης του Messinia Pro-Am, Kyvernitis Travel που με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας, είναι ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα.
Για όσους επιθυμούν να διαμείνουν στo The Westin Resort Costa Navarino και να απολαύσουν το πλήρες πρόγραμμα του Messinia Pro-Am, θα ισχύσουν ειδικά πακέτα διαμονής: messiniaproam.costanavarino.com. 

***  Θ. Πετράκος: Ο Δραγασάκης είχε έτοιμη τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών 
Έτοιμη τροπολογία από το 2014 για την εθνικοποίηση των τραπεζών είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, όπως αποκαλύπτει στο Liberal ο Θανάσης Πετράκος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του στενού συνεργάτη του Π. Λαφαζάνη, ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε αποκαλύψει σε συγκέντρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη (Νοέμβριος 2014) ότι από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης θα είναι η κρατικοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.
«Σύμφωνα με την τροπολογία, οι προνομιούχες μετοχές των τεσσάρων τραπεζών θα μετατρέπονταν σε κοινές, προκειμένου οι τράπεζες να περάσουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου», λέει ο κ. Πετράκος.
Στις μαρτυρίες που καταθέτει από την εποχή του πρώτου εξαμήνου του 2015, αναφέρεται και στις τότε συζητήσεις με το καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας να μας προμηθεύσει με πετρέλαιο, όπως και με το Ιράν. «Γνωρίζω πως είχε γίνει ερώτηση προς τη διοίκηση των ΕΛΠΕ κατά πόσον μπορούν να διυλίσουν αργό από τη λατινοαμερικανική χώρα, εφόσον παραστεί ανάγκη, καθώς είναι πιο “βαρύ” από άλλους τύπους», τονίζει χαρακτηριστικά.
Όσο για τον περίφημο ρωσικό αγωγό Turkish Stream, δηλώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν απόλυτα ενήμερος για τα 5 δισ. ευρώ, που είχαν συμφωνήσει να μας δώσουν οι Ρώσοι ως προκαταβολή από μελλοντικά κέρδη, εφόσον το σχέδιο έπαιρνε το «οκ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργο Φιντικάκη του liberal, για το αν ο κ. Στρατούλης είχε πει ότι η πρόταση για οικειοθελές Grexit απορρίπτονταν σταθερά από τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο, αλλά και τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος «ήταν φανατικά κατά της εξόδου από το ευρώ», ο κ. Πετράκος απάντησε: «Αυτό προκύπτει και από τη δική μας κουβέντα με τον πρωθυπουργό, τον Απρίλιο του 2015. Αν και ο ίδιος αναγνώριζε ότι η χώρα οδεύει ολοταχώς προς ένα 3ο Μνημόνιο, δεν ήθελε και να κάνει το μεγάλο βήμα. Το ίδιο διαπιστώσαμε και στις 9 Ιουλίου. Τότε καταβάλαμε και την τελευταία προσπάθεια να πείσουμε τον κ. Τσίπρα για την ανάγκη εξόδου της χώρας από το κοινό νόμισμα. Σε κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας, καταθέσαμε εμπεριστατωμένη μελέτη εξόδου από το ευρώ. Έφερε τις υπογραφές 5 στελεχών. Τη δική μου ως ενός από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, του Κ. Λαπαβίτσα, του Στ. Λεουτσάκου, καθώς και δύο μελών της Π. Γραμματείας, της Σόφης Παπαδόγιαννη, και του Αντ. Νταβανέλου».
  -Έχουν ακουστεί πολλά τον τελευταίο καιρό, ακόμη και ότι η Κίνα ζητούσε την εποχή εκείνη απίστευτα ανταλλάγματα από τον ΣΥΡΙΖΑ για να τον στηρίξει. Δηλαδή σαν τι; Λιμάνια, αεροδρόμια;
Το κεφάλαιο Κίνα το χειρίζονταν αποκλειστικά την εποχή εκείνη, εκτός του κ. Δραγασάκη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Σε ενημέρωση που είχαμε ως προεδρείο της Κ.Ο. κατά την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου από τον Φλαμπουράρη, δε μας είχε πει κάτι ιδιαίτερα περίεργο. Τουλάχιστον εμείς δεν είχαμε ενημερωθεί.
   -Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Δ. Στρατούλης έχει πει ότι ήθελε Grexit εκείνος, άλλοι τέσσερις υπουργοί και 35 βουλευτές. Τέτοιοι βουλευτές υπάρχουν ακόμη στο ΣΥΡΙΖΑ;
Όχι, ο Στρατούλης δεν ανέφερε τυχαία τον αριθμό. Μιλά για τους 32 που ψηφίσαμε «όχι» στο Μνημόνιο, και αποχωρήσαμε από το ΣΥΡΙΖΑ, και για ακόμη 3-4 πρώην βουλευτές που ψήφισαν παρών, και οι οποίοι σήμερα κινούνται κοντά στη ΛΑΕ.

***  Η Πανσέληνος του Αυγούστου 
Ο φετινός εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου  θα κορυφωθεί τη Δευτέρα, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 5 και συνεχίζονται μέχρι και τις 9 του μήνα.
Σε 115 χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 93 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών), ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 22 χώροι και μουσεία. Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας προβλέπει εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους  του Ανακτόρου Νέστορος, της Αρχαίας Μεσσήνης και στο Κάστρο της Καλαμάτας.   Α.Π. 

***  Ξεκίνησε η καταγραφή των 53 μεταναστών από την Αστυνομία – Στον εισαγγελέα Πειραιά οι 3 Ουκρανοί 
Στον εισαγγελέα Πειραιά, λόγω δικαιοδοσίας της περιοχής των Κυθήρων, οδηγήθηκαν χθες συνοδεία λιμενικών οι τρεις νεαροί Ουκρανοί που κατελήφθησαν να κυβερνούν το ιστιοφόρο με τους 53 μετανάστες, το οποίο έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι της Καλαμάτας, με την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς μεταναστών.
Από το ίδιο απόγευμα οι 53 μετανάστες οδηγήθηκαν για φιλοξενία στο Δημαρχείο, στο χώρο της παλιάς Νοσηλευτικής, ενώ από χθες πέρασαν πλέον στη δικαιοδοσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, προκειμένου να γίνει η καταγραφή τους.
Το μικρό ιστιοπλοϊκό με σημαία ΗΠΑ και όνομα «Gertie» εντοπίσθηκε από το φινλανδικό πλοίο της Frontex, σε τακτική περιπολία το πρωί της Πέμπτης, νοτιοδυτικά των Κυθήρων. Οι Έλληνες λιμενικοί που επέβαιναν στο πλοίο της Frontex, όταν το έλεγξαν, διαπίστωσαν ότι μετέφερε μετανάστες. Καθώς το πλοίο ήταν αξιόπλοο, το οδήγησαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι, εκτός από τους 3 Ουκρανούς, επέβαιναν 53 άτομα και αναλυτικά: 38 Ιρακινοί, έξι Σομαλοί, οκτώ Αφγανοί και ένας Πακιστανός. Οι 14 ήταν γυναίκες και 23 άντρες, οκτώ ανήλικα κορίτσια και οκτώ ανήλικα αγόρια.
Κατά τον έλεγχο οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι το πλοιάριο στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν αυτά είναι τα πραγματικά του στοιχεία και από πού προέρχεται.
Οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Σμύρνη και είχε προορισμό την Ιταλία.  Β.Β.

***  Μια βραδιά γεμάτη ελληνικό τραγούδι με τη Γλυκερία απόψε στα Πλατάνια Χανδρινού 
Οι νικητές των 5 διπλών προσκλήσεων από το «Θάρρος»
 Κάθε χρόνο ο Χανδριναϊκός Π.Σ. μας έχει συνηθίσει να διοργανώνει ωραίες συναυλίες. Φέτος, λοιπόν, στα Πλατάνια Χανδρινού, φιλοξενεί μια μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, τη Γλυκερία, που μαζί με τον Βασίλη Προδρόμου υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά.
Πριν από λίγες μέρες η ίδια έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», όπου και αναφέρονταν τα εξής:
  Έχουν περάσει αρκετά χρόνια απ' όταν η Γλυκερία πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό μουσικόφιλο κοινό. Από τότε μέχρι σήμερα υπηρετεί το ελληνικό τραγούδι και αποτελεί μία από τις αυθεντικές λαϊκές φωνές και όχι μόνο.
Έχει ερμηνεύσει από ρεμπέτικα έως σμυρναίικα, πέρασε στα λεγόμενα «έντεχνα» και συνεχίζει... Ό,τι και να κάνει, το κάνει με την ψυχή της. Αγαπά τον κόσμο και ο κόσμος τής ανταποδίδει την αγάπη του. 0 λόγος για τη Γλυκερία, η οποία, ενώ αυτή την εποχή περιοδεύει μαζί με άλλες δύο μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού, τη Μαρινέλλα και την Ελένη Βιτάλη, βρέθηκε στην Κάτω Αχαΐα για μία συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη που κατεδαφίστηκε στο σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.
Η Γλυκερία μιλά στην «Π» για την πορεία της, τις μικρές μπουάτ και τα μεγάλα στάδια, αλλά και την εξερεύνηση του εαυτού της μέσα από τη μουσική.
  Ξεκινήσατε τραγουδώντας σε ταβέρνες στην Πλάκα και σήμερα γεμίζετε στάδια με ιη φωνή σας. Πώς είναι αυτή η πορεία;
Αυτή η πορεία που συνεχίζει και έχει εξέλιξη, πραγματικά μέχρι τώρα είναι ένας δρόμος γεμάτος από χαρά και ανταπόδοση συναισθημάτων. Έχω μια πολύ καλή σχέση με τους ανθρώπους, με τον κόσμο, διότι έχω καλή πρόθεση, αγαπάω το τραγούδι και αγαπάω να μεταδίδω ό,τι το τραγούδι έχει μέσα του και κουβαλάει.
  -Προτιμάτε να τραγουδάτε μπροστά σε μικρό κοινό π.χ. σε μία μπουάτ ή σε χιλιάδες; Ποια συναισθήματα βγαίνουν σε κάθε περίπτωση;
Τα πάντα είναι η καλή πρόθεση, η αγάπη για τον κόσμο, η ανταπόδοση του κόσμου, η αντίληψη ότι πραγματικά ένας καλλιτέχνης θέλει να προσφέρει και δεν παίζει κανέναν ρόλο το πώς είναι ο χώρος, αν είναι μικρός ή μεγάλος, γιατί όταν λειτουργεί το συναίσθημα, εκμηδενίζονται οι αποστάσεις, οι διαστάσεις και τα πάντα.
  -Σας αρέσει να εξερευνάτε το τραγούδι αλλά και διαφορετικές πλευρές του εαυτού σας; Τι ανακαλύπτετε μέσα από αυτή την εξερεύνηση;
Η ελληνική μουσική έχει φοβερό πλούτο και εγώ θέλω να μπαίνω σε όλα αυτά τα μουσικά μονοπάτια. Αγαπώ την παράδοση, αγαπώ το λαϊκό τραγούδι, αγαπώ το σύγχρονο τραγούδι, αγαπώ το έντεχνο τραγούδι, αγαπώ τα πάντα, αρκεί να κρύβουν στο βάθος αλήθεια, ειλικρίνεια και να θέλουν να επικοινωνήσουν με τον κόσμο. Αγαπώ όλα τα είδη της μουσικής και, κυρίως, της ελληνικής. Η ελληνική μουσική έχει φοβερό πλούτο!
  -Πώς θέλετε να φεύγει το κοινό μετά από μία συναυλία σας; Τι να αισθάνεται και να νιώθει; Φεύγοντας, ο καθένας να έχει πάρει μαζί του πολλή χαρά. να έχει ίσως βρει λύση σε κάποιο από τα προβλήματά του, γιατί το τραγούδι έχει τέτοιο ρόλο, μέσα από τις μουσικές που είναι διασιασιακές και επικοινωνούν με όλα τα συναισθήματα των ανθρώπων, και μου αρέσει πολύ να φεύγει κάποιος άνθρωπος λυτρωμένος μετά από μια παράσταση.
  Σάββατο, 5 Αυγούστου
Πλατάνια Χανδρινού
Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.
  *Οι 5 νικητές που κέρδισαν από μια διπλή πρόσκληση από το «Θάρρος» είναι η Ντιάνα Μαούνη, Κώστας Μπακούρος, Αγγελική Χρυσικού, Έλενα Μπότη και Πέτρος Πάντος. Στην είσοδο θα πουν το όνομα τους. 
Video: Μέχρι να βρούμε ουρανό - Γλυκερία (Στην υγειά μας) {9/1/2016} , https://youtu.be/QmBY3Elx3ss  .-

*** Φόλες στο πάρκο την ώρα της εκδήλωσης για το λάδι…
Δεν είναι δυνατό να το χωρέσει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη προχθές στους Γαργαλιάνους… Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το λάδι, με κόσμο στο πάρκο της Μπρίσκειου Βιβλιοθήκης, θρασύτατοι είχαν γεμίσει τον τόπο με φόλες, με συνέπεια τη θανάτωση ενός δεσποζόμενου σκύλου.
Το νέο αυτό συμβάν έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους και τους φιλόζωους της περιοχής, καθώς, όπως αναφέρουν, τα αδέσποτα έχουν γίνει, ως φαίνεται, στόχος ασυνείδητων. Μάλιστα, φιλόζωοι της περιοχής σημειώνουν ότι τέτοια περίοδο τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνεται η εγκληματική δράση με φόλες στους Γαργαλιάνους, «για να είναι καθαρή η πόλη στις εκδηλώσεις».
Επιπρόσθετα, αξίζει να τονισθεί, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει, πως από τις φόλες που ρίπτονται όπου να ’ναι, κινδυνεύει και η δημόσια υγεία.
Για το προχθεσινό συμβάν έγινε το ίδιο κιόλας βράδυ ανάρτηση στο facebook, στην οποία αναφέρεται: «Προσοχή φόλες στο πάρκο. Πριν μια ώρα ο μικρούλης της φωτογραφίας έφαγε φόλα, δυστυχώς δεν πρόλαβε να φτάσει στο κτηνιατρείο».   Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Άμεση παρέμβαση Τατούλη σε υπουργείο Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δυτικού Νείλου 
Τη βαθιά του ανησυχία για την έκταση που έχει λάβει η εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου, με επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, σε μεγάλο μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται στον τοπικό πληθυσμό, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Μετά τη σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στις 18 Ιουλίου, που έγινε με δική του πρωτοβουλία για την αρχική διερεύνηση περίπτωσης λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, στην οποία παρευρέθησαν και επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι από τις ενέργειες και τις δράσεις του προγράμματος της Περιφέρειας έχουν προκύψει νέα επιστημονικά δεδομένα.
Ο περιφερειάρχης, τονίζοντας την εποικοδομητική συνεργασία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και των συνεργαζόμενων επιστημόνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, εξέφρασε την ισχυρή πεποίθηση ότι τέτοια θέματα δημόσιας υγείας, που ξεπερνούν τα συνήθη όρια, πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους τους επίσημους φορείς, τόσο της κεντρικής εξουσίας όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε με κοινή πρωτοβουλία και υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλες τις αρμόδιες Αρχές και τη φυσική παρουσία του υπουργείου Υγείας στο άμεσο χρονικό διάστημα.
Επίσης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο φορέας υλοποίησης του έργου της καταπολέμησης των κωνωποειδών συνεπικουρούν με κάθε μέσο το πρόγραμμα που εκτελούσαν τοπικά οι Δήμοι Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων κατόπιν αιτήματός τους. Στις περιοχές αυτές έχουν αναπτυχθεί οκτώ ψεκαστικά συνεργεία και γίνεται εντομολογική επιτήρηση.
Τα δε στοιχεία αποστέλλονται σε όλα τα επίσημα εργαστήρια (Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΕΣΔΥ, Ινστιτούτο Pasteur) και υπάρχει επιστημονική διερεύνηση σε άγρια πτηνά από τη συνεργαζόμενη με την Περιφέρεια Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα οποία αξιολογούνται υπεύθυνα από τους επιστημονικούς συνεργάτες της (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης κ.ά.), με πόρους αποκλειστικά του ολοκληρωμένου προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε ακόμη ότι σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας είναι απαραίτητη η υψηλού επιπέδου συνεργασία, «γεγονός που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αποδείξει έμπρακτα διαχειριζόμενη επιτυχώς το πρόβλημα της ελονοσίας» και η ανάλογη υπεύθυνη στάση όλων των επισήμων φορέων που θα κληθούν να παραστούν στη σύσκεψη.

***  Ζήτησε τη συμπερίληψη της Καλαμάτας στις Μαρτυρικές Πόλεις ο Παναγιώτης Νίκας 
Σε συναντήσεις με Σκουρλέτη και Παυλόπουλο στην Αθήνα 
    Με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη, συναντήθηκε χθες το πρωί στην Αθήνα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, στον οποίο παρέδωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετικό υποστηρικτικό πόνημα για τη συμπερίληψη της Καλαμάτας στις Μαρτυρικές Πόλεις της Κατοχικής Περιόδου 1941-1944.
Συμφωνήθηκε, δε, να προωθηθεί από πλευράς υπουργείου ταχύτατα το αίτημα για κατάταξη της Καλαμάτας στις Μαρτυρικές Πόλεις, ενώ να σημειωθεί πως η διαδικασία περιλαμβάνει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.
Επιπλέον, με τον υπουργό συζητήθηκαν κι άλλα θέματα ενδιαφέροντος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Λίγο αργότερα ο κ. Νίκας έγινε δεκτός από το συμπατριώτη μας Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίο επίσης επέδωσε το προαναφερθέν αίτημα, μαζί με τη σχετική τεκμηρίωση.
      Το αίτημα
Να σημειωθεί πως το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας έχει ως εξής:
«Η Καλαμάτα, κατά την περίοδο 1941-1944, πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος λόγω εκτελέσεων από τις Γερμανικές και Ιταλικές δυνάμεις Κατοχής. Πολίτες της συνελήφθησαν και εκτοπίσθηκαν ως όμηροι ή ως κρατούμενοι σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, εντός και εκτός Ελλάδος, πολλοί εκ των οποίων απεβίωσαν σε καθεστώς πικρής δουλείας, ενώ η πόλη υπέστη μεγάλες ζημίες λόγω καταστροφών κτηρίων, αρπαγής αγαθών και άλλων βαρβάρων πράξεων, στις οποίες προέβησαν οι Ιταλικές και Γερμανικές Δυνάμεις.
Τούτων δοθέντων και σε εφαρμογή της 254/2017 αποφάσεως του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί τη συμπερίληψη της πόλεως της Καλαμάτας στις Μαρτυρικές Πόλεις περιόδου 1941-1944, επικαλούμενος το άρθ. 18 παρ. 5 Νόμου 2503/1997.
Τα δεινά που επεσώρευσαν στην Καλαμάτα οι Ιταλικές και Γερμανικές Δυνάμεις Κατοχής, σύμφωνα κυρίως με τα στοιχεία που ευγενώς παρέσχε στο Δήμο μας ο Καλαματιανός ιστοριοδίφης και συγγραφέας σχετικού πολύτομου έργου (“ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση”), Νίκος Ι. Ζερβής, αλλά και από άλλες ιστορικές πηγές, αποδεικνύουν - πέραν πάσης αμφιβολίας - ότι υπήρξε βαρύς ο φόρος αίματος για την Ελευθερία που κατέβαλε η Καλαμάτα κατά την περίοδο της Ιταλικής Κατοχής (18 Ιουνίου 1941 – 8 Σεπτεμβρίου 1943) και της δεύτερης Γερμανικής Κατοχής (8 Σεπτεμβρίου 1943 – 5 Σεπτεμβρίου 1944).
Σημειώνεται ότι οι Γερμανικές Δυνάμεις κατέλαβαν την Καλαμάτα στις 29 Απριλίου 1941 και παρέδωσαν τη διοίκηση στις Ιταλικές, στις 18 Ιουνίου του ιδίου έτους.
Η συμπερίληψη της Καλαμάτας στις Μαρτυρικές Πόλεις συνιστά τη δίκαιη αναγνώριση της θυσίας των εκτελεσθέντων και των δεινών που ο καλαματιανός λαός υπέστη».

***  Κυνηγετικό χωριό στα άνω Αρφαρά θέλει να φτιάξει ο κυνηγετικός σύλλογος 
Ξεκινά η κυνηγετική περίοδος με μικρές αυξήσεις στις τιμές για τις άδειες
    Με ελαφρώς αυξημένες τιμές για την έκδοση αδειών ξεκινά φέτος η κυνηγητική περίοδος στις 20 Αυγούστου, που θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν χθες μέλη της διοίκησης του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας και της Θηροφυλακής.
Ωστόσο, ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν καλύτερη ασφάλιση για τους κυνηγούς, ενώ αναφέρθηκαν στην απελευθέρωση 350 φασιανών και στο σχεδιασμό για αξιοποίηση της έκτασης των 1.500 στρεμμάτων που έχει ο Σύλλογος στα Άνω Αρφαρά, με στόχο τη δημιουργία κυνηγετικού χωριού.
Να σημειωθεί πως η έκδοση των αδειών στα γραφεία του Συλλόγου ξεκινά τη Δευτέρα.
    Ρυθμιστική διάταξη
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παντελής Δρούγας, αναφέρθηκε αρχικά στην υπογραφή της ρυθμιστικής απαγορευτικής διάταξης για τη νέα περίοδο, σημειώνοντας ότι βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Για την περιοχή της Πελοποννήσου θα ισχύσουν τα εξής:
-Για το λαγό το κυνήγι αρχίζει στις 15/9/2017 και λήγει στις 10/1/2018, με επιτρεπόμενο αριθμό ανά κυνηγό 1 λαγό
-Για τον αγριόχοιρο το κυνήγι αρχίζει στις 15/9/2017 και λήγει στις 21/1/2018, με περιορισμό τη θήρευση 10 ατόμων ανά ομάδα δέκα κυνηγών και ημερήσια έξοδο
-Για τη νησιώτικη πέρδικα η κυνηγετική περίοδος αρχίζει στις 1/10/2017 έως την 15/12/2017, με επιτρεπόμενο αριθμό 4 άτομα ανά κυνηγό και ημερήσια έξοδο
-Για την πετροπέρδικα η κυνηγετική περίοδος αρχίζει από 1/10/2017 έως την 15/12/2017, με επιτρεπόμενο αριθμό 2 άτομα ανά κυνηγό και ημερήσια έξοδο.
-Για το φασιανό η κυνηγετική περίοδος είναι από 15/9/2017 έως 31/12/2017, με επιτρεπόμενο αριθμό ένα άτομο ανά κυνηγό και ημερήσια έξοδο.
Για όλα τα θηράματα που αναφέρεται ο όρος «ημερήσια έξοδος» εννοούνται οι ημέρες Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.
    Τιμές
Η παραλαβή αδειών θήρας για ανανέωση αρχίζει τη Δευτέρα 7 Αυγούστου. Οι τιμές είναι ελαφρώς αυξημένες, καθώς φέτος, όπως εξήγησε ο κ. Δρούγας, στη γενική συνέλευση πάρθηκε απόφαση για αύξηση κατά 2,5 ευρώ στην άδεια θήρας και με καλύτερη ασφάλιση των μελών.
Έτσι, οι φετινές τιμές είναι: για την Τοπική 106,69 ευρώ, για την Περιφερειακή 126,69 ευρώ και για τη Γενική 156,69 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την ασφάλιση των κυνηγών, ο κ. Δρούγας είπε ότι κέρδισαν αρκετά από αυτά που διεκδικούσαν και ενδεικτικά ανέφερε ότι η αποζημίωση για ιατροφαρμακευτικά έξοδα εντός ή εκτός νοσοκομείου είναι έως 1.000 ευρώ, ενώ η ημερήσια αποζημίωση για νοσηλεία από ατύχημα 20 ευρώ.
Τέλος, είπε ότι από την Ομοσπονδία εκδόθηκε χάρτης με τις επιτρεπόμενες περιοχές κυνηγιού, τον οποίο θα διαθέτουν στους κυνηγούς δωρεάν με την έκδοση της άδειας.
Με τη σειρά του, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου, Κώστας Μούζος, αναφέρθηκε στη διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τους νέους κυνηγούς. Θα πρέπει να έχουν είτε άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου σε ισχύ στο όνομά τους είτε βεβαίωση ΚΟ6 από την Αστυνομία. Με ένα από αυτά τα δύο έγγραφα συν ένα εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση μονίμου κατοικίας και την ταυτότητά του, ο ενδιαφερόμενος πηγαίνει στο Δασαρχείο και δίνει γραπτές εξετάσεις. Μετά τις εξετάσεις του Δασαρχείου προσκομίζει στο Σύλλογο την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου ή τη βεβαίωση ΚΟ6, τη βεβαίωση των εξετάσεων του Δασαρχείου και δύο φωτογραφίες τύπου ταυτότητας έγχρωμες για να εκδοθεί η άδεια.
Για την ανανέωση οι κυνηγοί θα πρέπει να προσκομίζουν στο Σύλλογο την παλιά άδεια, καθώς και την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου που να είναι σε ισχύ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση ΚΟ 6 που χορηγείται από την Αστυνομία. Επιπροσθέτως, σε όσα μέλη έχει τελειώσει το βιβλιάριο θήρας (δεν υπάρχουν σελίδες για νέα θεώρηση), με την αλλαγή στο νέο βιβλιάριο θα χρειαστούν οπωσδήποτε καινούργια φωτογραφία τύπου ταυτότητας έγχρωμη, αλλά και την προσκόμιση των νέων Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων που κατέχουν και είναι σε ισχύ.
Για τους κυνηγετικούς σκύλους αλλά και για τα υπόλοιπα ζώα συντροφιάς, σημείωσε ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός για την προστασία τους από τη λύσσα, αλλά και από τις άλλες ασθένειες, καθώς και η ηλεκτρονική σήμανση (τοποθέτηση τσιπ).
Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν διοικητικά και χρηματικά πρόστιμα για τους παραβάτες του συγκεκριμένου νόμου. Όσοι κυνηγοί έχουν δηλώσει στο Σύλλογο κυνηγετικό σκύλο, είναι απαραίτητο για την ανανέωση της άδειας να προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας του, ότι είναι σε ισχύ το εμβόλιο κατά της λύσσας.
Τέλος, ο κ. Μούζος υπενθύμισε ότι τα όπλα πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος, ενώ σε άλλο, επίσης ασφαλές, τα φυσίγγια.
    Θηροφυλακή
Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας, Δημήτρης Μαλαπάνης, ευχήθηκε καλή κυνηγετική χρονιά σεβόμενοι τους γραπτούς και άγραφους νόμους, τη φύση, το θήραμα, το συνάδελφο κυνηγό, τον αγρότη, καθώς και κάθε άνθρωπο που μοχθεί στην ύπαιθρο.
Υπενθυμίζοντας ότι η ύπαρξή τους είναι δικό τους δημιούργημα, ζήτησε από τους κυνηγούς να είναι συνεργάσιμοι με τους θηροφύλακες και επισήμανε ότι όσοι κυνηγούν αγριόχοιρο, λαγό, μπεκάτσα, και ορτύκι θα πρέπει υποχρεωτικά βάσει νόμου να φορούν γιλέκο χρώματος φωσφορίζοντος πορτοκαλί, που να είναι ορατό από κάθε οπτική γωνία.
Συνέστησε στους κυνηγούς να επιλέγουν περιοχές που γνωρίζουν, να ντύνονται κατάλληλα και να ελέγχουν τον εξοπλισμό τους. Επίσης, να θυμούνται ότι απαγορεύεται το κυνήγι σε απόσταση μικρότερη των 150 μ. από την τελευταία αγροικία και 250 μ. από οικισμό.
Τέλος, ο ταμίας του Συλλόγου, Αργύρης Φράγκος, σημείωσε ότι ο κυνηγός είναι και φύλακας της υπαίθρου, ενώ συμβάλλει και στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς, όπως υπογράμμισε, πίσω από το κυνήγι υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία. Κλείνοντας, έβαλλε κατά ορισμένων οικολόγων που, όπως είπε, από τον καναπέ τους αποκαλούν τους κυνηγούς εγκληματίες.   Της Βίκυς Βετουλάκη
 
*** Η 7η επαρχιακή οδός ξεχασμένη από την Περιφέρεια

Σωστή ήταν η παρατήρηση του αντιδημάρχου Μεσσήνης Κώστα Γεωργακόπουλου, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., σχετικά με την προτεραιότητα που θα έπρεπε να δώσει η Περιφέρεια στη βελτίωση του επαρχιακού δικτύου.
Όπως αναφέρθηκε, σύντομα ξεκινούν έργα βελτίωσης της επαρχιακής οδού που συνδέει την Αρχαία Μεσσήνη με το Μελιγαλά. Ωστόσο, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε από τον αντιδήμαρχο, ο οδικός άξονας που χρησιμοποιούν στην πλειονότητα τους οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, και ειδικά όσοι έρχονται από Καλαμάτα, είναι η 7η επαρχιακή οδός, δηλαδή Μεσσήνη – Αρχαία Μεσσήνη.
Σήμερα ο συγκεκριμένος δρόμος είναι άκρως επικίνδυνος, ενώ το χειμώνα που μας πέρασε δεν ήταν λίγα τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν…
Κ.Γαζ. 

***  H Aλβανική παροικία της Μυκόνου και το ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ της ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ...

~ Το μεγάλο κόλπο της φοροδιαφυγής γίνεται στη Μύκονο από τους Αλβανούς.
Βλέπετε οι Αλβανοί της Ιταλίας έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα στη Μύκονο, όταν η κρίση στην Ελλάδα χτύπησε τους πάντες. Αγόρασαν ακίνητα τα οποία αυτή τη στιγμή τα νοικιάζουν σε Ιταλούς κι άλλους ξένους τουρίστες.
Επειδή όμως δεν είναι Έλληνες υπήκοοι, αλλά Ιταλοί (Αλβανοί με ιταλικό διαβατήριο) δεν υπόκεινται στα capital controls. Τα χρήματα βγαίνουν έξω κατ’ ευθείαν. Έλεγχοι δεν γίνονται, οπότε καταλαβαίνετε για τι ποσά μιλάμε, ότι χάνει το ελληνικό κράτος.
Για να δούμε πού θα καταλήξει το πράγμα.

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Σκοτώνονται στη ΒΟΥΛΗ για να δώσουν ΚΙΝΗΤΑ στους ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ...

~ H τροπολογία που κατετέθη χθες στη Βουλή προκάλεσε μπαράζ λαθροαγάπης από τα κόμματα του Κοινοβουλίου.
Πιο συγκεκριμένα η τροπολογία «στην πράξη καθιστούσε από δύσκολη έως αδύνατη την απόκτηση ελληνικού κινητού από πρόσφυγες και μετανάστες ζητώντας τους να προσκομίσουν εν ισχύι διαβατήριο το οποίο η πλειονότητα δεν διαθέτει. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν φύγει από εμπόλεμες ζώνες, οπότε ακόμα και αν διαθέτουν διαβατήριο και δεν το έχουν χάσει στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το «ανανεώσουν» ώστε να βρίσκεται εν ισχύ. Μετά τις έντονες αντιδράσεις και την παρέμβαση στελεχών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που ανέλαβαν να εξηγήσουν τις αξεπέραστες δυσκολίες που προκύπτουν, η τροπολογία αποσύρθηκε», διαβάζουμε στην Καθημερινή.
Δείγμα του συναγωνισμού των κομμάτων είναι η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία ανακοίνωσε πως «η δήθεν προοδευτική παράταξη, αφού δυσκόλεψε την πρόσβαση των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση, τώρα αφαιρεί το δικαίωμα στους γονείς τους να κατέχουν κινητό τηλέφωνο. Οι υπουργοί Παππάς, Σκουρλέτης και Τόσκας υπογράφουν την κατάπτυστη και αντίθετη στο άρθρο 5 του Συντάγματος τροπολογία, με την οποία οι πρόσφυγες, οι αιτούντες άσυλο και όσοι αλλοδαποί δεν κατέχουν διαβατήριο δεν θα μπορούν να είναι συνδρομητές της ελληνικής κινητής τηλεφωνίας» και καταλήγει, «το μήνυμα της τροπολογίας είναι ρατσιστικό και απάνθρωπο».
Εμείς τώρα σκεφτόμαστε το εξής. Είναι κάποιος λαθρομετανάστης στην Ελλάδα. Δεν έχει τα χαρτιά του κι έχει παραβιάσει τα σύνορα της Ελλάδας. Θα του δώσουμε και κινητό; Aν είναι τρομοκράτης του ISIS που επιθυμεί να επικοινωνήσει με πυρήνες στην υπόλοιπη Ευρώπη;
Aπό τη στιγμή που δεν γίνεται γρήγορα ο διαχωρισμός των προσφύγων (των πραγματικών όχι των… άλλων) και των λαθρομεταναστών πως είναι δυνατόν να μην σκέφτεται το ελληνικό κράτος το εξής απλό.
Ποιος είσαι; πού πας; πώς ήρθες και τι θες; Είσαι πρόσφυγας πολέμου; να σε βοηθήσω και να σου δώσω τα νομιμοποιητικά χαρτά παραμονής, φυσικά και τηλέφωνο.
Είσαι λαθρομετανάστης; να τηρηθεί ο νόμος και να απελαθείς. Όχι κινητό, κατ ευθείαν να πας πίσω.
Αλλά βέβαια το πολιτικό μας σύστημα ανέκαθεν έκανε διαγωνισμό στα παράλογα. Στα λογικά όμως άκρα του τάφου σιωπή. Του τάφου στον οποίον θάβουν την Ελλάδα.

***  ΒΡΩΜΑ και ΔΥΣΩΔΙΑ στις ΗΠΑ! Μέχρι και οι Δημοκρατικοί ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ τον ΤΡΑΜΠ...(βίντεο)

~  O πόλεμος που μαίνεται στις ΗΠΑ κατά του Τραμπ γίνεται όλο και πιο βρώμικος κάθε μέρα. Στο βίντεο που θα δείτε θα ακούσετε πως οι διαρροές των τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ Τραμπ και ξένων ηγετών αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια των ΗΠΑ.
Θα ακούσετε επίσης πως παρόλο που μερίδα των Δημοκρατικών θεωρεί πως οι διαρροές πρέπει να σταματήσουν και τα ΜΜΕ να μην τις δημοσιεύουν (βλέπε Washington Post) υπάρχουν και μέλη του Κογκρέσου που πιστεύουν πως καλώς γίνονται.
Φυσικά είναι μέλη των Δημοκρατικών. Tucker Carlson Tonight 8/4/17: Tucker on Leaks Crackdown  , https://youtu.be/Y5UFqh-Tk5g .-

***  Όλη η αλήθεια! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ τη Γερμανική ΔΙΑΦΘΟΡΑ...

~ Μην χάσετε το Σάββατο 5 Αυγούστου, την εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», η οποία φιλοξενεί άλλο ένα καταιγιστικό άρθρο του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣαποκαλύπτει την πιο ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΗ χώρα στην Ευρώπη, δηλαδή τη Γερμανία, σε ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες.
Μη το χάσετε αύριο στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ».

***  ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ του ΣΗΜΙΤΗ βαδίζει ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ...

~ Μια ολιγοήμερη απόδραση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο νησί της Σίφνου, όπως έκανε κάποτε ο Κ. Σημίτης.
Μακριά από τις υποχρεώσεις του θα βρεθεί για λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περνώντας ξέγνοιαστα με τη σύζυγο του Μαρέβα και τα παιδιά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24gr, o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ταξιδέψει στην Σίφνο, το Σαββατοκύριακο, και θ συνδυάσει δουλειά και διακοπές, καθώς αναμένεται να έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς του νησιού και να συζητήσει μαζί τους.

***  ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΛΟΣ! Νομιμοποιούν ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ και ΓΑΜΟ των ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ;..

~ Την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα συγκεκριμένα θέματα αναφέρονται ρητά στο κείμενο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε στις 28 και 29 Ιουλίου αναφορικά με τη διεθνή οικονομική και πολιτική συγκυρία, τους άξονες του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη περίοδο και τη στρατηγική πολιτική μακράς πνοής του κόμματος.
Το κείμενο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει συγκεκριμένα ότι είναι πλέον «ώριμο να προχωρήσουμε και σε τομές όπως ο πολιτικός γάμος των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία».
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στην υλοποίηση της πολιτικής του στην Παιδεία καθώς όπως αναφέρει τα ζητήματα αυτά δεν εμπίπτουν στον έλεγχο των δανειστών.
Συγκεκριμένα μιλά για την απέχθεια των θεσμών, ακόμη και στο κατώτερο τεχνικό επίπεδο, να διαθέτει μια αριστερή κυβέρνηση ευελιξία κινήσεων. «Η μείωση του βαθμού επιτήρησης δεν μπορεί να περιμένει το τέλος των μνημονίων. Ιδιαίτερα αυτή η προσπάθεια πρέπει να συμπεριλαμβάνει την Παιδεία, όπου η επιτήρηση είναι εκτός των συμφωνηθέντων του μνημονίου» αναφέρει συγκεκριμένα.
Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «στο χώρο της παιδείας επιβάλλεται να υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες. Μετά τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τη γενίκευση του ολοήμερου σχολείου και τις πολλές παρεμβάσεις στο τομέα της Ειδικής Αγωγής, η έμφαση πρέπει να δοθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».
Με το μακροσκελέστατο κείμενο που ξεπερνά τις 4.500 λέξεις τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν επίσης και την κόντρα της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη καθώς αναφέρουν εμμέσως πλην σαφώς ότι στους κόλπους της υπάρχουν δικαστές που εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και δεν επιθυμούν την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Πιο συγκεκριμένα  στο συγκεκριμένο κεφάλαιο για τη διαφορά και τη διαπλοκή αναφέρει ότι... «είναι γεγονός ότι κύκλοι της Ελληνικής Δικαιοσύνης, φαίνεται να δημιουργούν την υπόνοια ότι μπορεί να λειτουργούν στη βάση πολιτικών σκοπιμοτήτων». και προσθέτουν: «Είναι επομένως αναγκαίο από τη δική μας μεριά να συζητήσουμε σε βάθος την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στις σχέσεις μεταξύ των εξουσιών και να εκπονήσουμε μια πολιτική στρατηγική για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Δεν πρέπει όμως να τηρούμε ίσες αποστάσεις. Η δικαιοσύνη θα πρέπει λειτουργεί με όρους που να μην δημιουργούν ούτε καν την υπόνοια ότι νομοθετεί».
Όσον αφορά τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα η πολιτική απόφαση σημειώνει ότι η  ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να σταματήσει να «εξαντλείται στην παρακολούθηση των εξελίξεων και των αντιπαραθέσεων» και να συγκροτήσει μια ενιαία πολιτική πλατφόρμα με την οποία θα αντιπαρατεθεί στο σχέδιο για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων που προτείνεται από τις ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού κέντρου (Γερμανία, Ολλανδία κά).
Το θέμα της β' αξιολόγησης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ξεπερνούν σε μια μόνο παράγραφο στην οποία επισημαίνουν πως «το πρόσημο της είναι τελικά θετικό με επιτυχίες, αλλά και αναγκαίους συμβιβασμούς». «Οι νίκες που πετύχαμε σε μια σειρά από θέματα, ήρθε μέσα από τη μάχη επιχειρημάτων στο τεχνικό επίπεδο, αλλά και επειδή καταφέραμε να καταστήσουμε τα μεγάλα επίδικα της διαπραγμάτευσης κεντρικά πολιτικά διακυβεύματα της ίδιας της Ευρώπης» αναφέρουν επίσης.
Τέλος όσον αφορά τη ΝΔ αναφέρουν ότι μετά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. «Με τις καταγγελίες για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, μέχρι τις επιχειρήσεις προβοκάτσιας για τους συμβασιούχους η ΝΔ προσπαθεί ανεπιτυχώς να συντηρήσει μια δήθεν εικόνα πολιτικής αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης  χωρίς ωστόσο επιτυχία» επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Για το ΠΑΣΟΚ σημειώνεται ότι είναι σε «στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ» ενώ για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην Πολιτική Απόφαση ότι «πρέπει να συζητηθούν ξεχωριστά σε μια ειδική συνεδρίαση της ΚΕ τα εξής: Τα οικονομικά του κόμματος. Η ιδεολογική δουλειά του κόμματος, συμπεριλαμβάνοντας το ρόλο του Ινστιτούτου Πουλαντζά και την εκπαίδευση των στελεχών, η λειτουργία της επιτροπής δεοντολογίας, τα ΜΜΕ».   protothema.gr

*** Αθλητική ενημέρωση :

***   Προσφυγή Ολυμπιονικών στο ΣτΕ για άδειες πρακτορείων
Τους τις αφαιρούν
Προσφυγή Ολυμπιονικών στο ΣτΕ για άδειες πρακτορείων

~  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι Oλυμπιονίκες οι οποίοι έχουν διοριστεί στο Δημόσιο ζητώντας να ακυρωθεί η κυβερνητική απόφαση με την οποία δεν τους παρέχεται πλέον άδεια πρακτορείου προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου, ενώ όσοι ήδη έχουν λάβει καλούνται να επιλέξουν μεταξύ διορισμού στο Δημόσιο τομέα και άδειας ΠΡΟΠΟ.
Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με δικηγόρο τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο προσέφυγε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και 7 γυναίκες Ολυμπιονίκες.
Υπενθυμίζεται, ότι η Πολιτεία επιφυλάσσει στους Ολυμπιονίκες ειδική μεταχείριση με ηθικές και υλικές ανταμοιβές. Μεταξύ αυτών είναι ο διορισμός τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας, στο Δημόσιο τομέα, όπως και η χορήγηση αδειών πρακτορείων προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου κατά παρέκκλιση των νομοθετικών διατάξεων που ρυθμίζουν τις προϋποθέσεις χορήγησης των αδειών αυτών.
Σκοπός όλων αυτών των ευεργετικών ρυθμίσεων είναι η Πολιτεία να ανταμείψει τους Ολυμπιονίκες για την προσφορά και την διάκριση που εισφέραν στον Ελληνικό αθλητισμό (σε παγκόσμια και μη κλίμακα), αλλά και για να δημιουργήσουν κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Υποστηρίζουν οι Ολυμπιονίκες ότι αιφνίδια το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε δεκτή παλαιότερη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, ενώ μέχρι τώρα δινόνταν χωρίς κανένα ενδοιασμό άδειες πρακτορείου στους Ολυμπιονίκες.
Οι επτά γυναίκες Ολυμπιονίκες που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι οι: Ειρήνη Αϊδηνλή, Σταυρούλα Ζυγούρη, Αγγελική Καραπατάκη, Βιργινία Κραβαριώτη, Σταυρούλα Κοζομπόλη, Ευαγγελία Μωραϊτίδου και Σοφία Παπαδοπούλου. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Χάνει το τουρνουά της Πάτρας ο Γ. Αντετοκούνμπο λόγω τραυματισμού στο γόνατο   Πανθήμερη άδεια
Χάνει το τουρνουά της Πάτρας ο Γ. Αντετοκούνμπο λόγω τραυματισμού στο γόνατο
~  Πενθήμερη αποχή από τις προπονήσεις συνέστησε το ιατρικό τιμ της εθνικής στο Γιάννη Αντετοκούνμπο, λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Ο φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς δεν θα αγωνιστεί στο διεθνές τουρνουά της Πάτρας (7-8/8).
Μετά από ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στο δεξί γόνατο κατά την προπόνηση της Πέμπτης (3/8), ο Αντετοκούνμπο υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ερεθισμό. Η αποστολή της εθνικής ανδρών αναχωρεί την ερχόμενη Κυριακή (6/8) για την Πάτρα, όπου θα δώσει τα πρώτα φιλικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ 2017 (31/8-17/9).
Η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αναφέρει: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο του δεξιού του σκέλους και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ερεθισμό και από το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής αποφασίστηκε πενθήμερη αποχή από τις προπονήσεις και ειδική θεραπευτική αγωγή. Η επιστροφή του στη δράση υπολογίζεται μετά το τουρνουά της Πάτρας».  Newsroom ΔΟΛ

***  Πρώτο φιλικό με Απόλλωνα σήμερα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού για την Καλαμάτα 
Το πρώτο φιλικό της νέας αγωνιστικής σεζόν θα δώσει η Καλαμάτα  σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, υποδεχόμενη τον Απόλλωνα. Δεν θα έχει φυσικά τον χαρακτήρα «αποκαλυπτηρίων», καθώς η τοπική μας ομάδα που επέστρεψε φέτος στη Γ’ Εθνική, ξεκίνησε την προετοιμασία της μόλις την περασμένη Δευτέρα, ενώ το ρόστερ της δεν έχει σταθεροποιηθεί, με αναμενόμενες ακόμα βασικές μετεγγραφές και πιθανώς αποχωρήσεις.
Εκτός από την ευκαιρία να «ξεμουδιάσουν» οι παίκτες από τις διπλές προπονήσεις, φυσικά ο προπονητής Νίκος Ζαλίκας και οι συνεργάτες του θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν κάποια πρώτα συμπεράσματα, ενώ μια πρώτη γεύση θα πάρει και ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας.
Από τα νέα μετεγγραφικά αποκτήματα δεν θα αγωνιστούν οι Μουστάκας και Δημητρίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών.

 ***  ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ και ΤΕΛΙΚΟΣ! Ώρα να κλείσει στόματα...

~ Δεύτερη μέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου και η Βούλα Παπαχρήστου ρίχνεται στη... μάχη για την πρόκριση στον τελικό του τριπλούν γυναικών. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η κούρσα της… μίας ανάσας, ο τελικός στα 100 μ. ανδρών.
Η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία το χειμώνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, θα επιδιώξει να πετύχει ένα άλμα πάνω από το όριο των 14,20 μ., προκειμένου να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν, της Δευτέρας.
Η Παπαχρήστου έχει "προσγειωθεί" φέτος στα 14,24 μ., ενώ έχει δείξει σταθερότητα σε αυτές τις επιδόσεις.
Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας περιλαμβάνει τέσσερις τελικούς, ανάμεσα σε αυτούς και τα 100 μ. των ανδρών, αλλά και το μήκος των ανδρών.
Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου:
 Πρωί
12.00 Σφαιροβολία (Α) πρ.
12.05 100 μ. 7αθλου
12.35 Σφυροβολία (Γ) πρ΄.
12.45 400 μ. (Α) πρ.
13.00 Τριπλούν (Γ), πρ. – Παπαχρήστου
13.30 Υψος 7αθλου
13.45 100 μ. (Γ) πρ.
14.05 Σφυροβολία (Γ) πρ.
14.45 800 μ. (Α) πρ.
 Απόγευμα
21.00 Σφαιροβολία 7αθλου
21.05 100 μ. (Α) Ημ.
21.25 Δισκοβολία (Α) Τελικός
21.35 1.500 μ. (Γ) Ημ.
22.05 Μήκος (Α) Τελικός
22.10 10.000 μ. (Γ)
23.00 200 μ. 7άθλου
23.45 100 μ. (Α) Τελικός
 Πηγή: newsit

***  ΕΙΝΑΙ 'ΤΕΡΑΣΤΙΑ'! Θα φέρει κι άλλο ΧΡΥΣΟ η Στεφανίδη;...

~  Είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου και το έδειξε με χαρακτηριστικό τρόπο. Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος, με μόνο ένα άλμα!
Το «εισιτήριο» για τον τελικό του επι κοντώ στις γυναίκες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου πήρε η Κατερίνα Στεφανίδη και μάλιστα με μεγάλη ευκολία.
Η ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο έδειξε πως είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άθλημα, παίρνοντας την πρόκριση μετά από ένα άλμα!  Πηγή: newsit


~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 01  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  ..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για όλους μας  !  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017_48.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 02 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης ... από το 2008 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Πέμπτη 03 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/news-04-2017.html
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 05- Αυγούστου - 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ...  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/08/news-05-2017.html .- 
~*

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-22-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  2 Σάββατο 22 Ιουλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-2-22-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-23-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/news-24-2017.html .-  
  ~  * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-25-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  27 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 ...::  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-27-2017.html .-
~ *   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή  28 Ιουλίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής ....από  το  2008 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-28-2017.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-29-2017.html .- 
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Ιουλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....από το  2008 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-30-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 31 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ... από το .....2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-31-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ Διαδρομές -2- Ιουλίου  2017 : Δευτέρα 31 /07 /2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2-2017-31-07-2017.html .- 
~*
~  http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                        
 www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5771   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3669   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3669  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.099  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου