arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08 Ιουνίου 2016

   Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :
Τη ζωή δεν μπορούμε να την καταλάβουμε , παρά μόνον αναδρομικά - , κατόπιν εορτής .- (Κίρκεργκααρντ ).-
 Ι.Μ. ΣΙΜΩΜΟΣ ΠΕΤΡΑΣ  Άγιον Όρος

Στα γεράματα κρυώνουμε εύκολα
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΌσο κανείς είναι νέος, πρέπει να αγωνίζεται, διότι, όσο γερνά, δε μπορεί να κάνει τίποτα. Τότε, στα γεράματα, τον πειράζει ακόμα και το ρεύμα που δημιουργείται από την κλειδαρότρυπα!
Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ (Ρώσικο)
 Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού , αλλά η επιλογή ανάμεσα στο δυσάρεστο και το καταστροφικό .- και όχι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού .- (Κένεθ Γκαλμπραίηθ .).- 
~8 Ιουνίου
Ανακομιδή λειψάνου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου (†319). Μαρτύρων Καλλιόπης (1), Νικάνδρου, Μαρκιανού και Μάρκου. Του αγίου Νεομάρτυρος Θεοφάνους (2), του εν Κων/πόλει (†1559). Οσίων Αθρέ, Θεοφίλου του Αγιορείτου, [Ναυκρατίου] και Παύλου του ομολογητού. Οσίας Μελανείας.
(1) Η αγία Καλλιόπη, έζησε στα μέσα του 3ου αι. στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά, αλλά και τα πλούσια ψυχικά και πνευματικά χαρίσματά της. Απέρριπτε μετά βδελυγμίας κάθε πρόταση γάμου γιατί είχε αφιερώσει τη ζωή της στο Χριστό, τη διδασκαλία του Θείου Λόγου Του και τη διακονία και παραμυθία των ασθενών και πασχόντων αδελφών της. Στο φοβερό διωγμό πού εξαπέλυσε ο διώκτης των χριστιανών Δέκιος, η Καλλιόπη συνελήφθη και οδηγήθηκε μπροστά στον τοπικό άρχοντα, ο οποίος θαύμασε την ομορφιά της, προσπάθησε με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις να την δελεάσει και να την σύρει στην ανόσια ζωή των ψυχοφθόρων ηδονών και της μισητής ειδωλολατρίας. Όμως η αγία με ηρωική σταθερότητα, εμμονή και αγωνιστικό φρόνημα, ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό. Εξοργισμένος ο τύραννος διέταξε να την υποβάλλουν σε φοβερά βασανιστήρια και τελικά να την αποκεφαλίσουν χαριζόντάς της την ουράνια και άφθαρτη δόξα.
(2) Ο άγιος Νεομάρτυρας Θεοφάνης, σε μικρή ηλικία εξισλαμίστηκε με δόλο από τούς Τούρκους. Αργότερα όμως εξομολογήθηκε το αμάρτημά του και στη συνέχεια εκάρη μοναχός αγωνιζόμενος σκληρά για την εξιλέωσή του. Έτοιμος πλέον για το μαρτύριο, έφθασε στην Κωνσταντινούπολη όπου αναγνωρίστηκε από τούς Τούρκους και οδηγήθηκε στον κριτή όπου ομολόγησε με σθένος και παρρησία την πίστη του στο Χριστό. Υπέστη φρικτά βασανιστήρια, τα οποία υπέμεινε αγόγγυστα και τέλος τον έκλεισαν και τον έσφιξαν με αιχμηρά σίδερα κι έτσι παρέδωσε την αγία ψυχή του, στον αθλοθέτη και στεφανοδότη Θεό στις 8 Ιουνίου 1559.   ~
Στις 08/06/2016 εορτάζουν:
Απόδοση της εορτής του Πάσχα, Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου, Αγία Καλλιόπη, Άγιος Θεοφάνης ο Νεομάρτυρας


Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
Όσιος Παναγής Μπασιάς (Παΐσιος)   
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
Άγιος Αναστάσιος ο Γόρδιος  
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο

Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο
 
Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ

Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ
 
Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων

Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων
~  Ήχος α΄. Της ερήμου πολίτης.
Του Σωτήρος το κάλλος εκ ψυχής αγαπήσασα, καλλιπάρθενε κόρη, Καλλιόπη πανεύφημε, ηγώνισαι στερρώς υπέρ αυτού, και δόξης ηξιώθης θεϊκής, δια τούτο σου την μνήμην την ιεράν, τιμώμεν εκβοώντές σοι, δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω χορηγούντι δια σού, ημίν πταισμάτων άφεσιν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Καλλιόπης - 8 ΙΟΥΝΙΟΥ   : https://youtu.be/cYN0eszFK90 .-



***  Καταργήθηκε ο καθολικός αντιφυματικός εμβολιασμός των παιδιών
Μόνο «μαντού» στα νήπια κι αυτό εάν… 
 Καταργήθηκε, τελικά, με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας ο αντιφυματικός εμβολιασμός που γινόταν κάθε χρόνο στα Δημοτικά Σχολεία κάθε νομού από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας.
Προάγγελος αυτής της απόφασης του υπουργείου Υγείας ήταν ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά δεν έφτασαν ποτέ στη Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας αντιφυματικά εμβόλια, παρά το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη λίστα με παιδιά σε αναμονή για να εμβολιασθούν.
  Μόνο σε νεογνά αυξημένου κινδύνου
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, η πρόληψη της φυματίωσης συστήνεται να γίνεται με εμβολιασμό με BCG στη γέννηση νεογνών αυξημένου κινδύνου, όπως:
-νεογνά μεταναστών από χώρες με υψηλό ή μέσο δείκτη φυματιώδους διαμόλυνσης
-νεογνά αθιγγάνων καθώς και άλλων πληθυσμιακών ομάδων που ζουν σε συνθήκες ομαδικής διαβίωσης
-νεογνά μητέρων που έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV (εξαιρούνται βρέφη που έχουν ήδη συμπτωματολογία βρεφικού AIDS)
-νεογνά οικογενειών που πρόκειται να μετακινηθούν σε χώρες με υψηλό ή μέσο δείκτη φυματιώδους διαμόλυνσης
-νεογνά στο άμεσο περιβάλλον των οποίων υπάρχει άτομο με ενεργό φυματίωση, το οποίο δε συμμορφώνεται στη θεραπεία ή πάσχει από πολυανθεκτική νόσο και το παιδί δεν μπορεί να απομακρυνθεί.
Ο εμβολιασμός συστήνεται επίσης από το υπουργείο σε μεγαλύτερα βρέφη και παιδιά μέχρι και την ηλικία των 5 ετών που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και δεν έχουν εμβολιαστεί με BCG.
  Μαντού
Επίσης στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι η δερμοαντίδραση Mantoux (Τεστ Μαντού) συστήνεται σε παιδιά που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου που αναφέρθηκαν στις ηλικίες 12-15 μηνών, 4 έως 6 ετών και 11 έως 12 ετών, αλλά και ανεξαρτήτως ηλικίας όποτε δοθεί η ευκαιρία, και σε όλα τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο.
Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν δοθεί οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες, εάν από τη νέα σχολική χρονιά, το φθινόπωρο, θα προχωρήσουν σε Μαντού σε όλα τα νήπια.
Επίσης, δεν έχει διευκρινισθεί, εάν το αντιφυματικό εμβόλιο θα μπορούν να το κάνουν παιδίατροι. Αυτό σημαίνει ότι από δωρεάν που ήταν μέχρι τώρα, όποιος γονιός επιθυμεί να το κάνει στο παιδί του θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη.
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα το συγκεκριμένο εμβόλιο απαγορευόταν να κυκλοφορήσει στο εμπόριο και ήταν αποκλειστικά κρατικό.  Της Βίκυς Βετουλάκη
 
*** Στο «πακέτο Juncker» με νέα χάραξη το Καλαμάτα- Ριζόμυλος
 
Συνάντηση και με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξανδρο Χαρίτση, είχε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Νίκας, αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος.
Ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε στο δήμαρχο Καλαμάτας πως ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, για το συγκεκριμένο έργο, θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Νίκα, η  εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο δρόμος θα έχει νέα χάραξη, παραθαλάσσια, και η χρηματοδότηση της κατασκευής του, που θα «αγγίζει» τα 70 εκ. ευρώ, θα προέλθει από το «πακέτο» Juncker.  Του Κώστα Γαζούλη 

*** Προβληματισμός από τη συμφωνία! Ελιές Καλαμάτας από το Γιοχάνεσμπουργκ...

~  Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης. Η δριμύτατη επίθεση του αφορά την αποτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προστατεύσει τη χρήση του ονόματος της φέτας και της ελιάς Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης (ΣΟΕΣ) μεταξύ της Ε.Ε. και της Ν. Αφρικής
Παραθέτουμε τη  δήλωση του :
«Την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες – μέλη της Ε.Ε. έθεταν υπό την απόλυτη προστασία 251 προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), για ακόμη μια φορά, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν κατόρθωσε να βάλει σε καθεστώς προστασίας εμβληματικά αγροτικά προϊόντα της πατρίδας μας, όπως είναι η φέτα και η ελιά Καλαμάτας.
Πρόκειται, για πράξη εκχώρησης κυριαρχικών οικονομικών δικαιωμάτων, που πλήττει καίρια τα εθνικά συμφέροντα και την προοπτική προώθησης των πιο εξαγώγιμων προϊόντων μας στην παγκόσμια αγορά.
Αναμένουμε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εισάγει – ως οφείλει – για ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας το τελικό κείμενο των διαπραγματεύσεων προς έγκριση στην Εθνική Αντιπροσωπεία».

***  Κάθειρξη 19 ετών στον 55χρονο για την ασέλγεια σε 12χρονη και ελεύθερος 
Ποινή καθείρξεως 19 χρόνων για τις πράξεις της κατάχρησης και αποπλάνησης ανηλίκου και 3 μηνών φυλάκισης για πλημμελή φύλαξη όπλου επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου στον 55χρονο υπάλληλο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω πέρυσι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Η συνεδρίαση του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, και μετά την ανακοίνωση της ποινής δέχθηκε κατά πλειοψηφία αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου και δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.
  Καταπέλτης ο εισαγγελέας
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε το πρωί στο Γύθειο κεκλεισμένων των θυρών, ενώ κατά την απολογία του ο 55χρονος δημόσιος υπάλληλος αρνήθηκε τις κατηγορίες, επιχειρώντας να κατηγορήσει την Αστυνομία πως του έστησε παγίδα για… προσωπικούς λόγους.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την παραδοχή της 12χρονης για ό,τι της συνέβαινε, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, με μία καλά σχεδιασμένη επιχείρηση, συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τον κατηγορούμενο στο σπίτι του κοριτσιού ενώ ετοιμαζόταν να ικανοποιήσει για άλλη μια φορά τις άρρωστες ορέξεις του.
Οι ισχυρισμοί του, πάντως, δεν έγιναν πιστευτοί από το δικαστήριο και, μάλιστα, ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ήταν καταπέλτης.
  Κάθειρξη 19 ετών
Τελικά, ομόφωνα τακτικοί δικαστές και ένορκοι τον έκριναν ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος και αποπλάνηση ανηλίκου το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο, κατ’ εξακολούθηση.
Απορρίφθηκαν δε όλοι οι ισχυρισμοί για αναγνώριση ελαφρυντικών, όπως αυτό του πρότερου εντίμου βίου. Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε για τις δύο αυτές σοβαρές πράξεις είναι 19 χρόνια κάθειρξης.
Ωστόσο, από τις ελάχιστες φορές που δίνεται από δικαστήριο ανασταλτικό σε τόσο μεγάλη ποινή καθείρξεως, κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των τριών τακτικών δικαστών και ενός ενόρκου, έγινε δεκτό το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους. Έτσι, ο 55χρονος θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, μιας και ήταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης, με τους όρους καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης προσέγγισης της περιοχής που κατοικεί η 12χρονη με την οικογένειά της. Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Πόσο πιο λιανά;
Το έχουμε γράψει αρκετές φορές και θα το γράψουμε ακόμα μία: στην Καλαμάτα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων. Έτσι, όποια κολώνα ή δέντρο υπάρχει, κυρίως στο κέντρο της πόλης, είναι περικυκλωμένο από ποδήλατα.
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη έξω από το Δημαρχείο Καλαμάτας. Ακριβώς δίπλα είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του κ. Νίκα. Προφανώς, όταν βγήκε ο δήμαρχος από το όχημά του, θα είδε τα ποδήλατα που αναγκαστικά έχουν δεθεί στην κολώνα.
Στο Δήμο πρέπει άμεσα να δουν το θέμα και να δώσουν λύση, γιατί είναι κρίμα σε μια επίπεδη πόλη – κι έχοντας τόσες φορές καλέσει τον κόσμο να κινείται με ποδήλατο- να μην υπάρχουν ούτε αυτά τα βασικά. Π.Μπ.
  Υ.Γ.: Αν αποφασίσουν να τοποθετήσουν νέες θέσεις, καλό θα είναι να κάνουν πρώτα μια αναζήτηση στο διαδίκτυο. Πρακτικά μεν αυτά τα «π» που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα, αλλά δεν είναι και ό,τι πιο όμορφο στο μάτι.

***  Τι τολμάει και λέει ο Αλβανός πρωθυπουργός: "Ο Δίας ήταν Αλβανός"...

~  Δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα σε ένα πρόσφατο συνέδριο του κόμματος των Τσάμηδων.
Ο Ράμα, χωρίς να διστάζει αναφέρθηκε σε "αλβανούς της μέσης Αλβανίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας που απευθύνονται στις καλόψυχες και φιλάνθρωπες κυβερνήσεις της Ευρώπης" αλλά αυτό που ακολούθησε ξεπερνάει κάθε όρια.
Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ο Δίας ήταν Αλβανός και ότι ο Όλυμπος έχει τις ρίζες του στην Τσαμουριά.
Τα λεγόμενα αυτά προκάλεσαν, εύλογα, την αντίδραση του υπουργείο Εξωτερικών, ειδικά αφού ειπώθηκαν δυο μέρες πριν την επίσκεψη του υπουργού Νίκου Κοτζιά στα  Τίρανα.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ σε επιστολή του απάντησε διευκρινίζοντας στην Αλβανία ότι θα πρέπει να σέβεται "τα ακριβή γεγονότα της Ιστορίας και των δικαστικών αποφάσεων ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου".
"Η Αλβανία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή των πέντε αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων, είναι και ο σεβασμός της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. Αυτό προϋποθέτει ότι θα σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου, και αντί να ανακινεί ανύπαρκτα ζητήματα να εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας", συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

***  Συνεργασία Mεσσήνης - Οιχαλίας για τα σκουπίδια 
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των δημάρχων Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη και Οιχαλίας Αριστείδη Σταθόπουλου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας της από κοινού αντιμετώπισης του φλέγοντος ζητήματος προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων των δύο Δήμων.
Ως ενδεδειγμένη λύση προκρίθηκε και από τις δύο πλευρές η σύναψη σύμβασης συνεργασίας, έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη των Δημοτικών Συμβουλίων, τα οποία και θα καθορίσουν τους επιμέρους όρους αυτής.

*** Ύστερα από 15 χρόνια βρέθηκε ο δράστης χασισοφυτείας στου Μίλα
Έπειτα από 15 χρόνια ανακαλύφθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές τα στοιχεία δράστη καλλιέργειας χασισοφυτείας που είχε ανακαλυφθεί στην περιοχή Μίλα του Δήμου Οιχαλίας. Μάλιστα, ο δράστης είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές για υπόθεση ναρκωτικών.
Η φυτεία είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς του πρώην Τμήματος Ασφαλείας Καλαμάτας στη θέση «Παλιός Μύλος», στο χωριό Μίλα, αποτελούμενη από 278 δενδρύλλια κάνναβης. Εντοπίσθηκε μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, ενώ τα χασισόδεντρα είχαν ύψος από 1 έως 3,5 μέτρα, τα οποία τότε εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Τα στοιχεία του καλλιεργητή ταυτοποιήθηκαν τώρα και πρόκειται για έναν 53χρονο από την Ηλεία, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Η ταυτοποίηση έγινε από αποτυπώματα που βρέθηκαν σε αντικείμενα που εντοπίσθηκαν στη φυτεία, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Β.Β.

*** Φρίκη! Βρήκαν πτώμα στο χώρο αποσκευών αεροσκάφους...

~  Σοκαρισμένοι οι υπάλληλοι στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, βρήκαν το πτώμα ενός λαθρεπιβάτη στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους, που προσγειώθηκε στο Βέλγιο από το Ντακάρ της Σενεγάλης.
«Το άψυχο σώμα ενός Αφρικανού βρέθηκε από μια ομάδα τεχνικών στο χώρο αποσκευών ενός αεροσκάφους της Brussels Airlines που είχε απογειωθεί από το Ντακάρ και προσγειώθηκε σήμερα στο Ζαβεντέμ» ήταν η λιτή ανακοίνωση της τοπικής εισαγγελίας, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.
Από την αεροπορική εταιρεία, πλην της επιβεβαίωσης του γεγονότος, δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο.

*** 28χρονη Ρουμάνα και 43χρονος κρατούμενος απολογούνται για την υπόθεση ναρκωτικών
Συνεχίζεται η προανάκριση από τις ανακριτικές αρχές
 Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από τις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές της Καλαμάτας η προανάκριση στη μεγάλη υπόθεση διακίνησης χασίς και κοκαΐνης που εξιχνιάσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας με τη σύλληψη 29 ατόμων και το σχηματισμό δικογραφίας για 546 άτομα.
Χθες παρουσιάσθηκε στις Αρχές, βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί εναντίον της, η 28χρονη Ρουμάνα, σύζυγος του 33χρονου ο οποίος κατηγορείται ως υπαρχηγός της οργάνωσης, και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.
Επίσης για να απολογηθεί οδηγήθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ένας 43χρονος από τη Μεσσήνη, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές, καθώς είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.
  Δύο νέες απολογίες
Ο 43χρονος από τη Μεσσήνη συνελήφθη στις 2 Απριλίου από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, όταν σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χασίς βάρους 726,5 γραμμαρίων, 2 ζυγαριές ακριβείας και αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία και τη διακίνηση ναρκωτικών.
Η εξιχνίαση της μεγάλης υπόθεσης την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε την εμπλοκή του 43χρονου και σε αυτή, με αποτέλεσμα χθες να γίνει η μεταγωγή του για να δώσει εξηγήσεις.
Παράλληλα, από τις συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι αστυνομικοί, όταν παρακολουθούσαν την υπόθεση, προέκυψε εμπλοκή και της 28χρονης Ρουμάνας, η οποία παρουσιάσθηκε χθες στις Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο 33χρονος σύζυγός της που κατηγορείται ως υπαρχηγός διέφυγε από μπλόκο της Αστυνομίας στα διόδια της Βελιγοστής, είχε επικοινωνήσει μαζί της για να αποκρύψει πράγματα.  Ειδικότερα, τον περασμένο Ιανουάριο οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι ο 33χρονος θα μετέφερε στην Καλαμάτα κοκαΐνη. Έστησαν, λοιπόν, μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής και όταν αυτός έφτασε, του έκλεισαν το δρόμο. Ο 33χρονος έκανε ελιγμούς με το αυτοκίνητό του εμβολίζοντας τρία περιπολικά, ενώ οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ. Τελικά, όμως, ο 33χρονος κατάφερε να ξεφύγει σπάζοντας τις μπάρες των διοδίων και διαφεύγοντας προς τα βουνά της Μεγαλόπολης.
  Ο «κοριός» τον έβλεπε
Το τηλέφωνό του, ωστόσο, ήδη παρακολουθούνταν και έτσι ο «κοριός» κατέγραψε τις κινήσεις του μετά τη διαφυγή από το μπλόκο της Αστυνομίας. Το αυτοκίνητο του 33χρονου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά σε στάβλο στο βουνό, όπου οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο ταμπλό και στη θήκη του ραδιοφώνου υπήρχε ειδική κρύπτη και ήταν ανοικτή σαν κάποιος να είχε αφαιρέσει πράγματα.
Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα, ο 33χρονος παρουσιάσθηκε τότε στις Αρχές και αφέθηκε ελεύθερος.
Οι συνομιλίες, όμως, που είχε φαίνεται να τον προδίδουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν καταγραφεί συνομιλίες με την 28χρονη σύζυγό του, αμέσως μετά τη διαφυγή του από το μπλόκο της Αστυνομίας, όπου της ζητά να πετάξει από φορτηγό και αυτοκίνητο ναρκωτική ουσία που είχε κρυμμένη σε ειδικό σημείο, καθώς και να εξαφανίσει χρήματα από αυτοκίνητο.
Επίσης, υπάρχει αναλυτική καταγραφή του πώς κινήθηκε μετά το μπλόκο στο διόδια της Βελιγοστής, με ποιους επικοινώνησε και ποιοι τον παρέλαβαν από εκεί που κρυβόταν. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως όσο χρονικό διάστημα κρυβόταν συνέδεε το κινητό του τηλέφωνο μόνο για να επικοινωνήσει και να συνεννοηθεί και μετά έβγαζε την μπαταρία για να μην τον εντοπίσουν, ενώ όταν κατάφερε να διαφύγει από εκεί, το πέταξε.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Αυτή είναι η μοίρα της Τουρκίας! « Το Χαλέπι θα γίνει το νεκροταφείο του Ερντογάν»


~ Ανοικτή απειλή εναντίον του Προέδρου Ερντογάν εξαπέλυσε σήμερα, από βήματος Βουλής, ο  Μπασάρ αλ-Άσαντ. Μιλώντας ενώπιον της συριακής Βουλής ο Άσαντ δήλωσε ότι θα συνεχίσει αυτό που αποκάλεσε πόλεμο της Συρίας εναντίον της τρομοκρατίας, χωρίς ‘να δείξει καμιά διάθεση για συμβιβασμό’ στην πρώτη σημαντική ομιλία του από τον Απρίλιο όταν κατέρρευσαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.Ο Άσαντ κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι έστειλε πρόσφατα χιλιάδες μαχητές στην βόρεια συριακή επαρχία του Χαλεπίου που συνορεύει με την Τουρκία και όπου βρίσκεται η αρχαία πόλη. Σε αυτό το σημείο δήλωσε «το Χαλέπι θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων του Ταγίπ Ερντογάν» του χορηγού και υποστηρικτή των τρομοκρατών όπως τον χαρακτήρισε σε μετέπειτα σημείο της ομιλίας του. «Ο πόλεμός μας εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται» δήλωσε ο Άσαντ στην ομιλία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Όπως απελευθερώσαμε το Ταντμούρ [Παλμύρα] και πριν απ' αυτό πολλές περιοχές, θα απελευθερώσουμε κάθε εκατοστό της Συρίας από τα χέρια τους. Η μοναδική επιλογή μας είναι η νίκη, αλλιώς δεν θα υπάρξει συνέχεια για τη Συρία» δήλωσε.
Τέλος ο Σύρος πρόεδρος ευχαρίστησε τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ για την υποστήριξη που του παρέχουν.

***  Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στην Καλαμάτα
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, στο δ.δ. Καλαμάτας και συγκεκριμένα στις περιοχές Λεΐκων, Κoυταλά και Προφήτη Ηλία. Επίσης, την ίδια ημέρα από τις 8.30 έως τις 10.30 π.μ. στο Πολυκλαδικό (ΕΠΑΛ) Αγίας Τριάδος και βόρεια Εργατικών Κατοικιών Αγίας Τριάδος.

***  ΤΩΡΑ! Πυρκαγιά στην Ηλεία! ώρα 11.17΄(07/06/2016) :

~  Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Δαφνούλα του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, στην Ηλεία.
Στην περιοχή επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής με 26 άντρες μαζί με ένα πεζοπόρο τμήμα με 7 άτομα.
Η φωτιά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά σε δασική έκταση.

***  Επίδειξη ισχύος από τις Ένοπλες Δυνάμεις! Τρέμει η Γη στο πέρασμά τους...


~ Επίδειξη ισχύος του ελληνικού στρατού είχαμε σε Κοινή Άσκηση των νήσων Σάμου και Λήμνου.

Σύμφωνα με τις διαταγές του  ΓΕΣ, που ανησυχεί για τις εξελίξεις, η ΑΣΔΕΝ σχεδίασε και εκτέλεσε την άσκηση όπου στη Λήμνο  εκτελέστηκε ταχεία τάξη των Αυτοκινούμενων Πυροβόλων του νησιού και των Αντιαεροπορικών Δυνάμεων και μάλιστα σε κυνηγούς Ελικοπτέρων  και Μεταγωγικών Αεροσκαφών
Tο 3ο 10ήμερο του Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση των Μονάδων Πυροβολικού της 88 ΣΔΙ «ΛΗΜΝΟΣ» η οποία περιελάμβανε εκπαίδευση των παρατηρητών πυροβολικού και του προσωπικού των κέντρων διευθύνσεως πυρός (ΚΔΠ) στον εξομοιωτή βολής, προκεχωρημένου αξιωματικού παρατηρητή και ασκήσεις ταχείας ανάπτυξης των πυροβολαρχιών και των αντιαεροπορικών οπλικών συστημάτων.
Την ίδια χρονική περίοδο και συγκεκριμένα από 24 έως 26 Μαϊ 16, στην Περιοχή Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ «ΣΑΜΟΣ», πραγματοποιήθηκε 3ήμερο επιχειρησιακής εκπαίδευσης από το σύνολο των Μονάδων της.

Αξιομνημόνευτο ότι έγινε ειδική εκπαίδευση σε στρώση Ναρκοπεδίων  που θα εκτελέσουν τάχιστα  και θα παγιδεύσουν τις ακτές απόβασης σε περίπτωση Κρίσεως !

***  Αυτή είναι η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ της μεγάλης ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ! Ευρώ ή δραχμή...

~ Μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου έχει προκαλέσει αμέτρητα σχόλια.
Η φωτογραφία συγκρίνει την προ ευρώ εποχή με την μετά ευρώ και στην ουσία είναι ένας πίνακας όπου αναγράφονται διάφορα προϊόντα με την τιμή που είχαν το 1999 σε δραχμές και το κόστος τους το 2015 σε ευρώ.

Οι διαφορές είναι μεγάλες αφού μπορούμε να δούμε ότι σε κάποια είδη, όπως το εισιτήριο λεωφορείου, υπάρχει αύξηση που αγγίζει το 446% ενώ ο μισθός είναι το μόνο που έχει μειωθεί...

*** Άγνωστη η τύχη της αεροπορικής σύνδεσης Καλαμάτα- Θεσσαλονίκη
Λιγότερες πτήσεις προς τις άγονες γραμμές
 Σημαντικά μειωμένα θα είναι τα δρομολόγια των άγονων αεροπορικών γραμμών καθώς και ο αριθμός των επιδοτούμενων θέσεων, αφού η ετήσια επιδότηση θα ανέλθει σε 14,6 εκατομμύρια ευρώ από περίπου 47 εκατομμύρια που προέβλεπαν οι προηγούμενες συμβάσεις.
Το νέο σχέδιο του υπουργείου περικόπτει τον αριθμό των επιδοτούμενων δρομολογίων, χωρίζει το έτος σε τρεις περιόδους, τη χαμηλή, τη μέση και την υψηλή, και προβλέπει κατ’ ελάχιστον τρία δρομολόγια την εβδομάδα.
Όπως προκύπτει από την πρόσκληση για το διαγωνισμό κάλυψης των δρομολογίων που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», η περίοδος θα είναι τετραετής. Ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου και λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020.
Τις αλλαγές είχε ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος σε αεροπλάνα που μέχρι τώρα πηγαινοέρχονταν μόνο με... το πλήρωμα, αλλά και σε γραμμές που εξυπηρετούσαν περισσότερους του ενός προορισμού και έκαναν έως και δέκα προσαπογειώσεις ανά δρομολόγιο. Είχε υπογραμμίσει, μάλιστα, ότι επιδοτούνταν σχεδόν οι διπλάσιες από τις απαραίτητες θέσεις, δηλαδή 1.080.051 θέσεις, ενώ μετακινήθηκαν 565.667 επιβάτες.
Μένει, πάντως, να αποδειχθεί εάν οι όροι και οι προϋποθέσεις του νέου διαγωνισμού και κυρίως η μείωση του ετήσιου οικονομικού αντισταθμίσματος για τις αεροπορικές εταιρείες, σε συνδυασμό με τη μειωμένη κίνηση, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο, θα οδηγήσουν τους αερομεταφορείς στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη αυτών των προορισμών.
Στο θέμα της αεροπορικής σύνδεσης της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ που έχουμε στη διάθεσή μας, το 2014 η επιβατική κίνηση ήταν 15.661 άτομα και οι επιχορηγούμενες θέσεις 33.087. Αντίστοιχα, το 2015 μεταφέρθηκαν 12.445 άτομα και οι επιχορηγούμενες θέσεις ήταν 22.822. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, με τη νέα πρόταση του υπουργείου το νέο ετήσιο μέγιστο καταβλητέο οικονομικό αντιστάθμισμα θα μειωθεί στο μισό, ενώ τα εισιτήρια ανάλογα με την περίοδο θα ξεκινούν από τα 40 και θα φτάνουν τα 100 ευρώ.
Σύμφωνα με "Τα Νέα", η δραματική συρρίκνωση του οικονομικού αντισταθμίσματος και των επιδοτούμενων διαθέσιμων θέσεων των άγονων αεροπορικών γραμμών, επισημαίνουν κύκλοι του αεροπορικού κλάδου, «κάνει σχεδόν απαγορευτική τη συμμετοχή των εταιρειών» στο νέο διαγωνισμό που προκήρυξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Κατά του συγκεκριμένου σχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τάσσονται εκπρόσωποι από το χώρο του τουρισμού, αλλά και τοπικών κοινωνιών, που προβλέπουν ότι οι δραστικές μειώσεις των δρομολογίων θα στερήσουν, κυρίως, από τα μικρά νησιά όχι μόνο τη δυνατότητα επικοινωνίας τους με την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και πολύτιμα έσοδα από τον τουρισμό.
Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών για την εκμετάλλευση των 28 άγονων γραμμών στο διάστημα από 1η Οκτωβρίου 2016 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020 ορίστηκε για τις 3 Αυγούστου 2016.
Ωστόσο, το μέγιστο ετήσιο αντιστάθμισμα θα ανέρχεται μόλις στα 14,64 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι σε βάθος τετραετίας η μέγιστη συνολική επιδότηση θα ανέλθει στα 58,57 εκατ. ευρώ. Όμως, η επιδότηση ενδέχεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς ο διεθνής διαγωνισμός είναι μειοδοτικός.
Σημειώνεται ότι με τον προηγούμενο διαγωνισμό (αφορούσε στο διάστημα Μάρτιος 2012 - Μάρτιος 2016) για τις άγονες γραμμές και έπειτα από τις προσφορές που είχαν υποβάλει οι εταιρείες Olympic, Astra, Sky Express και Aegean, δαπανήθηκαν συνολικά 157,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή 39,35 εκατ. ετησίως.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Καλοκαιρινή απόβαση «γαλαζοαίματων» το Σαββατοκύριακο στην «Costa Navarino» 
 
   
Ραντεβού αστέρων για το φημισμένο «All star team for children»
 
Διάσημοι αθλητές και ο πρίγκιπας Αλβέρτος θα έρθουν στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες για το φημισμένο τουρνουά γκολφ της All Star Team for the Children
  Το παγκοσμίου φήμης αθλητικό τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα της All Star Team for the Children Monte Carlo, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους, στις εγκαταστάσεις του υπερπολυτελούς μεσσηνιακού resort, από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου.
Έπειτα από παρέμβαση του Κώστα Μαστοράκη, ο οποίος είναι project manager του event, υπεγράφη συμβόλαιο τριετούς συνεργασίας ανάμεσα στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της «Costa Navarino» TΕMES και τον Μάουρο Σέρα, πρώην άσο της Φόρμουλα 1 και νυν πρεσβευτή της Εσθονίας στο πριγκιπάτο του Μονακό, συνιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο της All Star Team for the Children.
Οι Κώστας Μαστοράκης και Μάουρο Σέρα συνεργάζονται επί σειρά ετών στη διοργάνωση του φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα της εν λόγω ανθρωπιστικής οργάνωσης, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, στο πλαίσιο του Grand Prix του Μονακό, και αποτελεί πόλο έλξης για προσωπικότητες του διεθνούς jet set, συγκεντρώνοντας έτσι το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης σε Ευρώπη και Αμερική.
Οι δυο τους σχεδίαζαν εδώ και αρκετό καιρό τη διεξαγωγή τουρνουά γκολφ της A.S. Star Team for the Children στη χώρα μας. Μάλιστα, είχαν έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και άλλων χώρων προτού καταλήξουν σε συμφωνία με την «Costa Navarino», οι εγκαταστάσεις της οποίας θεωρήθηκαν ιδανικές για την πολυαναμενόμενη διοργάνωση.
Μεταξύ εκείνων που θα καταφθάσουν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να λάβουν μέρος στο τουρνουά ή απλώς για να το παρακολουθήσουν, είναι ο διάσημος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, η σκιέρ Αλεσάντρα Μέρλιν, η οποία έχει αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση αλλά εξακολουθεί να στηρίζει τέτοιου είδους φιλανθρωπικές οργανώσεις, ο παλαίμαχος Ιταλός ποδοσφαιριστής Μάρκο Σιμόνε, η πρωταθλήτρια στο γκολφ Σόφι Σαντόλο, που έλκει επίσης την καταγωγή της από τη γειτονική χώρα, αλλά και η Χέλγκα Πιαζέ, πρέσβειρα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Passion Sea για την προστασία των θαλασσών, των λιμνών και των ποταμών.
Εκείνος, βέβαια, που αναμένεται να τραβήξει πάνω του τα φλας είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στο τουρνουά, παίζοντας μάλιστα και γκολφ, αφού πρόκειται για ένα άθλημα που αγαπάει πολύ.

*** Συνδρομή για την αποκατάσταση ζημιών από τον ανεμοστρόβιλο της 21ης Σεπτεμβρίου 2015 
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση εγκρίνεται η οριοθέτηση περιοχών και η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε στις 21 Σεπτεμβρίου 2015, μεταξύ άλλων, τις Τ.Κ. Ασπροχώματος και Λαιΐκων, την περιοχή Μπουρνιάς του Δήμου Καλαμάτας, όπως και περιοχές του Δήμου Ευρώτα της Λακωνίας.
Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτήρια στις προαναφερόμενες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας αναλαμβάνει ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Ν. Μεσσηνίας (Τ.Α.Σ. Ν. Μεσσηνίας).
  ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ιδιοκτήτες (ή όλοι οι συνιδιοκτήτες) των κτηρίων που έχουν πληγεί από τον ανεμοστρόβιλο στις 21 Σεπτεμβρίου 2015, προκειμένου να τους χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή (Σ.Σ.) για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί σε αυτά, πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια Υπηρεσία αρχική αίτηση:
α) για τη διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτήριο, εφόσον επιθυμούν τον έλεγχό του και την έκδοση έκθεσης χαρακτηρισμού του, εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της προαναφερθείσας Απόφασης η οποία έγινε στο ΦΕΚ 673 Β΄/11-3-2016, ημερομηνία από την οποία μετρά η συγκεκριμένη προθεσμία ή
β) για απευθείας έκδοση Άδειας Επισκευής και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής, εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της Απόφασης (δηλαδή από τις 11-3-2016).
  60% ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ ΚΑΙ 40% ΔΑΝΕΙΟ
H Στεγαστική Συνδρομή συνίσταται από 60% Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.) που χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία και από 40% Άτοκο Δάνειο (Α.Δ.) για τους δικαιούχους δανειολήπτες, που χορηγείται από τα Πιστωτικά Ιδρύματα.
Στο σκεπτικό της Απόφασης αναφέρεται ότι (συνολικά για τις περιοχές της Μεσσηνίας και της Λακωνίας) από τις διατάξεις της Απόφασης προκαλούνται οι ακόλουθες δαπάνες:
α) Σε βάρος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της ΣΑΕ 069, δαπάνη ύψους 985.000 περίπου ευρώ για την παροχή Δωρεάν Κρατικής Αρωγής και των εξόδων κίνησης των μηχανικών που θα διενεργήσουν αυτοψίες
β) Σε βάρος του λογαριασμού του Ν. 128/1975 δαπάνη ύψους 313.000 περίπου ευρώ για την κάλυψη των τόκων των χορηγούμενων δανείων.

***  Με τα χειρότερα λόγια μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης για την Καλαμάτα
Μπορεί ο Βασίλης Λεβέντης να είναι από τη Μεσσήνη, ενώ συχνά επισκέπτεται την Καλαμάτα τελευταία, όμως μίλησε με τα χειρότερα λόγια για την πόλη στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, ενώ μιλούσε για την πώληση του Ελληνικού, απαντώντας σε ερώτηση για την Costa Navarino, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι η Καλαμάτα είναι μια πόλη απογοητευτική, η παραλία της είναι σιχαμερή και παρατημένη, ενώ το κέντρο της πόλης θυμίζει την κόλαση.
Αναφερόμενος ξανά στην Costa Navarino, εξαπέλυσε επίθεση κατά του αείμνηστου καπετάν Βασίλη.

***  Καλοκαιρινά "μπουρίνια" από αύριο-σήμερα  στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 8/6/2016 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται κυρίως ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή ασθενούς καταιγίδας. Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να έχουν έντονο χαρακτήρα, με υψηλές ραγδαιότητες και γιαυτό υπάρχει περίπτωση ξαφνικής συγκέντρωσης υδάτων. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων εντοπίζεται τις πρώτες απογευματινές-απογευματινές ώρες. Τις βραδινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή ασθενούς καταιγίδας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Ψύξη-θέρμανση με γεωθερμία και οικονομία στο νέο Δημαρχείο 
Με γεωθερμία θα γίνεται η θέρμανση και ο δροσισμός στο νέο Δημαρχείο (μετασκευασμένο παλιό νοσοκομείο) Καλαμάτας.
Η άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας του εν λόγω συστήματος προβλέπει την εκμετάλλευση 50 γεωτρήσεων στο χώρο νότια του κτηρίου του Δημαρχείου, βάθους 100 μέτρων εκάστη, με αγωγούς στους οποίους θα κυκλοφορεί νερό για την απαγωγή της θερμότητας. «Κλειδί» είναι το γεγονός ότι από βάθος 4 – 5 μέτρων και κάτω η θερμοκρασία του εδάφους παραμένει σταθερή, κάτι που χρησιμεύει για ψύξη το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα. Η μέγιστη ψυκτική και θερμική ισχύς του συστήματος θα είναι 250 κιλοβάτ.
Πρόκειται για ένα από τα λίγα στην Ελλάδα συστήματα γεωθερμίας σε δημόσιο κτήριο, η χρήση του οποίου θα εξοικονομεί ενέργεια και επομένως χρήμα, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση εσωτερικής μόνωσης στο κτήριο και θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων, ενώ θα είναι δυνατή η ρύθμιση της θερμοκρασίας εξατομικευμένα σε κάθε γραφείο.

*** Γυρίσματα της ταινίας «Oυσάκ» σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας (φωτογραφίες)
 
 
 
Συμμετείχαν 10 Καλαματιανοί με ρόλους και πολυάριθμοι “κομπάρσοι”
-Η πρεμιέρα στην Καλαμάτα!
Η ταινία «Ουσάκ» (ο δρόμος του ρεμπέτικου), που θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το φθινόπωρο, έχει έντονο μεσσηνιακό χρώμα.
Κατ’ αρχάς, στα γυρίσματα συμμετείχαν 10 Καλαματιανοί με ρόλους. Πρόκειται για τους Γεώργιο Μαυρέα, Ηλία Πετρομανιάτη, Ειρήνη Καλοχωρίτου, Ηλία Τεντζογλίδη, Νικήτα Μπιτσάνη, Γιώργο Παναγόπουλο, Βασίλη Αντωνόπουλο, Κωνσταντίνο Κωνσταντακόπουλο, Ολυμπία Βενιζελέα και Γιώργο Λυκούση.
Επίσης, γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες σε διάφορες περιοχές του νομού μας, όπως στο Άνω Ψάρι, το Νιοχώρι, το Ζευγολατιό, την Αρκαδική Πύλη, το χωριό Φίλια και το πρώτο μοναστήρι του Βουλκάνου.
Γυρίσματα της ταινίας «Ουσάκ» αυτή την περίοδο γίνονται στο παλιό εργοστάσιο λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.
Σκηνοθέτης είναι ο Κυριάκος Κατζουράκης, εικαστικός, ζωγράφος και πρώην πρύτανης και καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ το σενάριο έχουν γράψει οι Κυριάκος Κατζουράκης και Κάτια Γέρου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Πουλικάκος, Κάτια Γέρου, Ρήγας Αξελός, Ιωάννα Μαυρομάτη, Θεοδώρα Τζίμου, Θανάσης Παπαγεωργίου και άλλοι.
Η ταινία «Ουσάκ» χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ).
Γιώργος Μαυρέας: «Ενα επίκαιρο έργο»
Για τη συμμετοχή του στην ταινία «Ουσάκ» ο Καλαματιανός ηθοποιός Γιώργος Μαυρέας (καθηγητής Φυσικής Αγωγής και παλιός αθλητής και προπονητής βόλεϊ) μας ανέφερε: «Στις αρχές του 2015, οι Κυριάκος Κατζουράκης, Κάτια Γέρου και άνθρωποι της παραγωγής της ταινίας “Ουσάκ” ξεκίνησαν casting. Τον Ιούνιο ήρθαν στην Καλαμάτα, ενώ εγώ και κάποια άλλα πρόσωπα συμμετείχαμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Εμείς από τον Οκτώβριο του 2015 κάναμε πρόβες στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας σε χώρο που μας παραχώρησε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης και τον ευχαριστούμε. Πριν από την Κυριακή των Βαΐων ήρθαν τα συνεργεία στη Μεσσηνία και έκαναν γυρίσματα στο Άνω Ψάρι, στο Νιοχώρι, στο Ζευγολατιό, στου Φίλια, στο πρώτο μοναστήρι του Βουλκάνου, στην Αρκαδική πύλη, αλλά και στους Χράνους Αρκαδίας. Στα γυρίσματα λάβαμε μέρος 10 Μεσσήνιοι με ρόλους και πολυάριθμοι κομπάρσοι. Εγώ είχα το ρόλο του “Σέμπρου”. Αυτή την περίοδο γίνονται γυρίσματα στο παλιό εργοστάσιο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα και σε “σοκάκια” της Αθήνας. Υπολογίζεται να ολοκληρωθούν στις 16 Ιουνίου, ενώ η πρεμιέρα της ταινίας οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνει το Νοέμβριο στην Καλαμάτα, για να τιμηθούν οι άνθρωποι που βοήθησαν να έρθει σε πέρας η ταινία, αλλά και διότι το έργο κλείνει στην όμορφη Μεσσηνία.
Για μένα η συμμετοχή στην ταινία “Ουσάκ” είναι μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής. Εγώ πέρασα από τα “σαλόνια” της Α΄ Εθνικής στο βόλεϊ στα “σαλόνια” του θεάτρου και πλέον γνώρισα τον κινηματογράφο. Έχω διαβάσει αρκετές φορές όλο το σενάριο και θεωρώ πως είναι μια ταινία στην οποία θ’ ανταποκριθεί απόλυτα ο κόσμος. Είναι ένα έργο που “παντρεύει” το παρελθόν και αυτό πού έρχεται.
Το σενάριο ξεκινάει με τη σχέση των ανθρώπων πριν από 30 χρόνια και δείχνει πώς εκφυλίζονται οι σχέσεις φίλων μέσα στη ζωή, με τα συμφέροντα, τις διεκδικήσεις, το κέρδος και την παγκοσμιοποίηση, με κορύφωση αυτό που έρχεται 30 χρόνια αργότερα, οπότε οι πολυεθνικές προσπαθούν να επιβάλλουν ένα διαφορετικό τρόπο συνέχισης της ζωής (μεταλλαγμένα).
Η αντίσταση ακόμη των τελευταίων φυλάκων φαίνεται στο τέλος της ταινίας. Είναι ένα επίκαιρο έργο».

***  Η Μαρία της λαϊκής αγοράς…        
Είχαμε αποκτήσει μια οικειότητα. Φυσικό μέχρι σ’ ένα σημείο, μιας και όταν πηγαίνω στη λαϊκή αγορά περνώ πάντα από τον πάγκο της. Στην αρχή μου προξένησε ενδιαφέρον το νεαρό της ηλικίας της. Μια κοπέλα ανάμεσα σ’ ένα κόσμο με τους δικούς του νόμους, τους οποίους θεωρώ σκληρούς για ένα νέο κορίτσι. Έπειτα ήταν και η ποιότητα των προϊόντων της, αλλά και η θετική ενέργεια που έβγαινε από το πρόσωπό της.
Αν και συναντιόμαστε τακτικά, δεν είχαμε ποτέ μιλήσει πέρα από τα κάποια λεπτά της παραγγελίας κι ένα χαμόγελο. Προχθές, που πέρασα πάλι να αγοράσω από αυτήν, βρήκαμε την ευκαιρία και τα είπαμε. Όσα θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι παρά τα απομεινάρια μιας κουβέντας που κράτησε αρκετά. Η Μαρία, μου είπε τη δική της ιστορία για τη ζωή.
Τα λαϊκά παιδιά της γειτονιάς σου με πειράζουνε... με την καλή έννοια πάντα. Δε γίνεται να μη μας γνωρίζεις, τη φασαρία μας την κάνουμε. Με την καλή έννοια πάντα. Ναι, εστιάζω στην καλή έννοια, γιατί η λέξη «λαϊκός» έχει χάσει κάθε ζωντάνια στο άκουσμά της. Η λέξη «λαϊκός» πλέον ακούγεται σαν κακό γρατζούνισμα δίσκου σε παλιό γραμμόφωνο. Ας συστηθούμε λοιπόν. Είμαστε τα παιδιά των λαϊκών αγορών.
Ένα παιδί της λαϊκής αγοράς είμαι κι εγώ. Νεαρά, για την ακρίβεια. Το παράδοξο με εμένα ήταν πως πάντα μου έλεγαν οι γονείς μου να μη καταλήξω στη λαϊκή αγορά, και να που κατέληξα! Παρά τα όσα πτυχία. Τρίτης γενιάς λαϊκατζού βεβαίως, βεβαίως... Και το λέω πλέον με περίσσια περηφάνια. Άλλοι βρισκόμαστε από επιλογή, άλλοι από ανάγκη. Έτσι δε συμβαίνει σε όλες τις δουλειές; Τυγχάνει όμως η επιλογή με την ανάγκη να εναλλάσσονται μέσα στη πορεία σου.
Είναι πολλά τα νιάτα εδώ πέρα. Αρκετοί από εμάς κουβαλάμε εικόνες από τον παππού μας, από τη μάνα μας και τον πατέρα μας να μοχθούν πίσω από ένα πάγκο, χειμώνα καλοκαίρι. Εικόνες που τις κρατάμε σα φυλακτό. Σαν ασπρόμαυρες φωτογραφίες μιας άλλης εποχής. Για τη συνέχειά μας.
Είναι πολλά τα νιάτα εδώ πέρα. Έμαθαν να κερδίζουν το χαρτζιλίκι τους από νωρίς. Να σέβονται τον κόπο. Μεγάλο πράγμα να σέβεσαι τον κόπο. Άπαξ και τον σέβεσαι, κοιτάς με καθαρό βλέμμα. Να συναντάς νέους με καθαρό βλέμμα. Έμαθαν στην υπομονή. Μεγάλο πράγμα η υπομονή. Διδάσκεται ες αεί, εδώ πέρα. Εδώ, όπου η εξυπηρέτηση πελατών είναι τεστ αντοχής, τεστ «αν-το'χεις».
Είναι πολλά τα νιάτα εδώ πέρα. Δίνουν ανάσες ζωής σε ένα θεσμό που αργοσβήνει. Νιάτα που βράζει το αίμα τους. Και μετά από ξενύχτι, έρχονται και στήνουν τον πάγκο. Και με το πρωινό τους καφέ, θα σε καλημερίσουν. Και μες τη ντάλα του μεσημεριού, έχουν τη διάθεση για καλαμπούρι. Και με τα νεανικά τους ζόρια, θα σου γνέψουν φιλικά.
Φτάνουν όμως οι συστάσεις. Αγαπώ τη λαϊκή αγορά. Γιατί παρά τα εφόδια του καθενός, παρά το φύλο του, όλοι εξισώνονται πίσω από τους πάγκους. Αγαπώ τα νιάτα της λαϊκής. Γιατί, παρά την εξίσωση, τα νιάτα πάντα θα σε παροτρύνουν να ονειρεύεσαι και να διαλέγεις πλευρά. Η ουδετερότητα βοηθάει τον καταπιεστή, ποτέ το θύμα. Η σιωπή ενθαρρύνει το βασανιστή, ποτέ το βασανιζόμενο…  του Αντώνη Πετρόγιαννη

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :
***  ΠΑΟΚ: Πολύ κοντά σε συμφωνία για εξτρέμ και τερματοφύλακα!

~  Λίγο μετά την απόκτηση του Λέο Μάτος και του Γεβχέν Σαχόφ, ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση των νέων μεταγραφών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει σχεδόν "κλειδώσει" το όνομα του Τζαλμά Κάμπος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα.
Ο 29χρονος εξτρέμ θα παραμείνει ελεύθερος και ο Ιβάν Σαββίδης φαίνεται πως έχει προβεί σε προφορική συμφωνία μαζί του. Θέμα χρόνου λοιπόν οι μεταγραφές.
Επιπλέον, ο Δικέφαλος του Βορρά φαίνεται πως έχει "κλειδώσει" και έναν τερματοφύλακα, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί. Ο Σλοβάκος παράγοντας, Λούμπος Μίχελ, λειτουργεί υπό απόλυτη μυστικότητα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να πέσουν οι υπογραφές του παίκτη, ο οποίος αγωνίζεται σε ξένο πρωτάθλημα.

*** Αυτούς του παίκτες θέλει να "κλειδώσει" στην ΑΕΚ ο Κετσπάγια..!

~ Με συνοπτικές διαδικασίες έγινε η πρόσληψη του νέου προπονητή της ΑΕΚ, Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος πλέον έχει βάσει μπροστά για το σχηματισμό του νέου πυρήνα της ΑΕΚ, ενόψει του νέου μεταγραφικού πυερτού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον μεγάλο όνομα της ΠΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας με πέντε νέους παίκτες, οι οποίοι θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στους φετινούς στόχους της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος..
Ο Κετσπάγια αναχωρεί σήμερα για Κύπρο, από όπου θα επιστρέψει στις 20 Ιουνίου. Στο μεσοδιάστημα, ο προπονητής θα προχωρήσει στον σχεδιασμό της νέας ομάδας.
Η Ένωση θέλει σε κάθε περίπτωση έναν τερματοφύλακα, έναν στόπερ, έναν αριστερό μπακ, έναν εξτρέμ και έναν σέντερ φορ.
Η ΑΕΚ έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον γκολκίπερ του Ατρομήτου, Βασίλη Μπάρκα, παρ' όλα αυτά οι απαιτήσεις του Ατρομήτου είναι τεράστιες και πολύ δύσκολα θα βρεθεί χρυσή τομή για τη συμφωνία. Έτσι λοιπόν, ο Κετσπάγια θέλει να εντάξει στο δυναμικό του τον συμπατριώτη του Γκιόργκι Λόρια. Πρόκειται για 30χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος είχε περάσει από ΟΦΗ και ΟΣΦΠ. Τώρα αγωνίζεται στην ρωσική Κρίλια, από την οποία μένει ελεύθερος.
Για το κέντρο της άμυνας θέλουν σε κάθε περίπτωση τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος θα μείνει ελεύθερος από την Ντνίπρο. Ο Κετσπάγια όμως θα ήθελε και τον Βραζιλιάνο Καρλάο, ο οποίος μπορεί να αποκτηθεί σχετικά φθηνά.
Για την επίθεση της ομάδας, όλα δείχνουν πως είναι δύσκολη η περίπτωση του Αποστολή Βέλλιου, λίγο μετά την πρόταση από τη Νότιγχαμ. Η ΑΕΚ όμως φαίνεται πως κυνηγάει και τον Βόσνιο Μίλαν Τζούριτς της Τσεζένα. Φέτος είχε 7 γκολ σε 26 εμφανίσεις.

***  Πανελλήνιο ρεκόρ και καλύτερη επίδοση στον κόσμο η Στεφανίδη
Στο «Γκαλά Γυναικών Φιλοθέης»Πανελλήνιο ρεκόρ και καλύτερη επίδοση στον κόσμο η Στεφανίδη
~ Η Κατερίνα Στεφανίδη σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ ανοικτού στίβου με 4.86μ. κατά την διάρκεια του «Γκαλά Γυναικών Φιλοθέης», ενώ παράλληλα πέτυχε και την κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο.
Την προηγούμενη κορυφαία επίδοση στον ανοικτό κατείχε η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4.83μ από τις 4 Ιουλίου 2015 στο Σεν Ντενί (Παρίσι).
Η αθλήτρια του ΑΟ Φιλόθέης έγινε η 5η καλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών με τα 4.86μ, ενώ δοκίμασε να περάσει και τα 5.00μ χωρίς επιτυχία, αλλά με καλά άλματα παρά τον αέρα κι έδειξε ότι σύντομα θα τα καταφέρει.
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στο διεθνές μίτινγκ στίβου «Γκαλά Γυναικών Φιλοθέης»:
100μ εμπόδια κορασίδων: Πασχαλίνα Παπαδοπούλου (ΓΣ Λαγκαδά) 14.11, Αναϊς Καραγιάννη (ΓΣ Κηφισιάς) 14.53, Δήμητρα Κατσικάδη (Πανιώνιος ΓΣ) 15.56.
Ύψος Νεανίδων: Βασιλεία Θεοχάρη (ΑΟ Δίας Ολ. Χωρ.) 1.66μ, Αφροδίτη Γεωργιάδη (ΣΑ Κολλεγίου Αθ.) 1.66μ, Ελένη Βασιλακοπούλου (ΑΟ Φιλοθέης) 1.56μ.
Μήκος Νεανίδων: Αναστασία Σαρλάνη (5.57μ, Χριστιάν Μάρκου (ΓΣ Κηφισιάς) 5.52μ, Αναστασία Μπάμπαλη (ΑΟ Φιλοθέης) 5.51μ.
100μ Νεανίδων: Κλεοπάτρα Παπαδοπούλου (ΠΑΟ Θέρσιπος) 12.67, Μαρκέλλα Παπανδρέου (ΣΑ Κολλεγίου Αθ.) 12.84, Εμμανουέλα Καρκαμπά (ΣΑ Κολλεγίου Αθ.) 12.90)
Ύψος γυναικών: Σβετλάνα Ραντζτιβίλ (Ουζμπεκιστάν) 1.95μ, Ναντέζντα Ντουσάνοβα (Ουζμπεκιστάν) 1.93μ, Ιωβάννα Ζάκκα (Ελλάδα) 1.75μ, Δέσποινα Μαλταμπέ (Ελλάδα) 1.70μ, Αθηνά Μετρίδου (1.70μ.
100μ γυναικών: Ναταλία Ποχρέμπνιακ (Ουκρανία) 11.18, Νοοραλότα Νεζίρι (Φινλανδία) 11.73, Παναγιώτα Βενιέρη (Ελλάδα) 11.90, Μαρίγια Σμίντοβα (Ουκρανία) 11.95, Κορίνα Πολίτη (Ελλάδα) 12.20.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Μεσσηνίας για την περίοδο 2016 – 2017 και στις 4 Τοπικές κατηγορίες…

Αφού είδαμε τις ομάδες και των 4 ομίλων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ας ρίξουμε τώρα και μία ματιά σε όλες τις ομάδες και τις κατηγορίες των τοπικών πρωταθλημάτων της Μεσσηνίας.
~ Δείτε λοιπόν πως διαμορφώνεται ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Μεσσηνίας για την περίοδο 2016 – 2017, σε Α’, Α1, Β’ και Γ’ τοπικό της ΕΠΣΜ:
Γ’ Εθνική
Τσικλητήρας Πύλου
Α’  Τοπική Μαύρη Θύελλα (!)
ΑΟ Κυπαρισσίας
Πάμισος Μεσσήνης
Ολυμπιακός Καλαμάτας
Πανθουριακός
ΑΟ Φαραί
ΑΣ Ανδρούσας
Εθνικός Μελιγαλά
Μιλτιάδης
Αστέρας Αρφαρών
Τέλος Άγρας
Απόλλων Καλαμάτας
ΑΟ Διαβολιτσίου
Εράνη Φιλιατρών
Αναγέννηση Παραλίας
ΑΕ Αβίας
Α1′ Τοπική ΑΟ Σπερχογείας
Μεσσηνιακός ΓΣ
Δωριέας Δωρίου
Ακρίτας Κορώνης
Αίαντας Καλαμάτας
ΑΟ Ομόνοιας
ΑΟ Ασπροχώματος
Χανδριναϊκός ΠΣ
Παπαφλέσσας Χώρας
Απόλλων Πεταλιδίου
Νέος Άρις
Ηρακλής Καλαμάτας
Αστέρας Μικρομάνης
Ολυμπιακός Ανάληψης
Β' Τοπική (σε 2 ομίλους, που θα οριστούν από την ΕΠΣΜ)
Μεθώνη
Κεραυνός Καλαμάτας
ΠΑΟ Καλού Νερού
ΑΟ Πατίστα
Ηρακλής Κυπαρισσίας
Παπαφλέσσας Άμφειας
Διαγόρας Κοπανακίου
Πανιώνιος Καλαμάτας
Ατρόμητος Πλατύ
ΑΟ Φυτειάς
ΑΕ Γαργαλιάνων
Θύελλα Μερόπης
Θύελλα Χαρακοπιού
ΑΕ Μάνης
Πράσινα Πουλιά
ΠΑΟ Καλλιθέας
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου
Δόξα Καλαμάτας
Στενωσιά
ΑΕΚ Καλαμάτας
Ατρόμητος Καλαμάτας
ΑΣ Φυτειάς
ΑΕ Λογγάς
Πανευαϊκός
Αστέρας Βαλύρας
Γ’ Τοπική (σε 2 επίσης ομίλους που θα οριστούν από την ΕΠΣ Μεσσηνίας)
Παναθηναϊκός Καλαμάτας
ΑΕ Αιθαϊας
ΑΟ Βέργας
Ερμής Καλαμάτας
ΠΑΟΚ Καλαμάτας
ΑΟ Λαιϊκων
Ίκαρος Καλαμάτας
Θύελλα Παραλίας
ΑΣ Δαναός
Νέστωρ Πύλου
Θησέας Καλαμάτας
Νέδουσα Αλαγονίας
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας
ΑΟ Χατζή.

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2016  :  ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .               
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-                                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                    
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-                                                                                                                                             
~Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-          
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  27 Μαϊου  2016    :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-27-2016.html  .-                  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου 2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-                                   
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  28  Μαϊου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-28-2016.html .-                                                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  30  Μαϊου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-30-2016.html .-             
 ~  Οδοιπορικό στην όμορφη Κεφαλονιά το Σ/Κ 28 , 29 Μαϊου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τ5ρίτη  31  Μαϊου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-5-31-2016.html .-
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html  .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-             
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .- 
   Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .-~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html . -  ~ ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .-          ~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-   
~
-----------------               
~ ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-  
~  ~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~        
  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   

  ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts    Σταμάτιος Σκούλικας  .- https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 /

BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4800  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2982  video. -                 
 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 784    βίντεο   .-


Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου