arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ......
~
 
Δεν αλησμονώ τες καλωσύνες σου. μόνον, όταν βλάπτεται η ψυχή μου δεν συμφωνώ. Διότι κατά πολύ υπερτερεί ο Θεός της ανθρωπίνης αγάπης. Και όλα του κόσμου τα αγαθά εάν μου χαρίσης, εάν εγώ πληροφορηθώ ότι ένα πράγμα δεν είναι κατά Θεόν δεν το κάμνω εις τον αιώνα. Αφού ημέραν και νύκτα ζητώ να γίνεται το θέλημα του Θεού, πώς λοιπόν να το παραβώ; Δι' αυτό μη λέγης ότι δεν σε αγαπώ, αλλ' ότι δεν συμφωνεί ο Θεός με τον λογισμόν σου.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 
 ~ 20 Αυγούστου
Σαμουήλ προφήτου. Των εν Βιζύη (Θράκης) 37 οσίων Μαρτύρων. Σεβήρου καί Μέμνωνος, Λουκίου του βουλευτού, Ηλιοδώρου καί Δοσά, Φωτεινής, Εύδαίμονος, Ρηγίνου, Ορέστου και Φιλονίδου πρεσβυτέρου. Οσίου Αβραμίου του Ρώσου. ~
Σήμερα 20/02/2017 εορτάζουν:
Άγιος Λέων ο Θαυματουργός Επίσκοπος Κατάνης, Άγιος Αγάθων Πάπας Ρώμης, Όσιος Βησσαρίων
~  Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~  Ἱερέων ἀκρότης, εὐσεβείας διδάσκαλος καὶ θαυματουργὸς ἀνεδείχθης, ἱεράρχα πανόλβιε· ἠθῶν γὰρ οὐρανίων τῷ φωτί, τοῦ Πνεύματος πλουτήσας τὴν ἰσχύν, θεραπεύεις τοὺς νοσοῦντας καὶ τὰς ψυχάς, Λέων, τῶν προσιόντων σοι. Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι, δόξα, τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.
~* Απολυτίκιο Αγ. Λέοντος Επισκόπου Κατάνης - 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/dsMgFYbHQF4  .-

~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
*** Το… τρίγωνο της συγκρότησης ψηφοδελτίων στη Μεσσηνία
Σε περίπτωση που οι πολιτικές εξελίξεις φέρουν εκλογές!
  Από τη μια πλευρά ανάλυσης της εσωτερικής πολιτικής πραγματικότητας η κυβέρνηση, προκειμένου να διαβεί, όσο γίνεται πιο…ανώδυνα τον κάβο της αξιολόγησης από τους "θεσμούς" θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές και θα αφήσει τους πολίτες να διαλέξουν τι πρέπει να γίνει. Από την άλλη πλευρά, κυριαρχεί αισιοδοξία ότι σύντομα τα δύσκολα τελειώνουν και η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες και πάλι κανονικά το 2019, οπότε ολοκληρώνεται και η θητεία της παρούσας κυβέρνησης.
Υπάρχει, όμως, και ένα κομμάτι στο ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι αν είναι να επιλέξει η κυβέρνηση ανάμεσα στο να κάνει αυτά που ζητάει ο Σόιμπλε, δηλαδή να δεσμεύσει τη χώρα για πάρα πολλά χρόνια με παράλογα πρωτογενή πλεονάσματα, να μη συζητηθεί το θέμα του χρέους, να μη μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι που προϋποθέτει την επίλυση, κατά κάποιον τρόπο, το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και κάποια μέτρα για το χρέος, κάποιες τουλάχιστον διακηρύξεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, δεν έχει κανένα λόγο, αυτή η κυβέρνηση να μπει σε μία διαδικασία συνεχών υποχωρήσεων που δεν οδηγούν πουθενά. Οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση. Και καλύτερα να γίνουν εκλογές.
Με βάση τα παραπάνω υπάρχουν και οι ανάλογες κινήσεις στην τοπική πολιτική σκακιέρα σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Για άλλους χαλαρές, για άλλους πιο εντατικές.
  ΣΥΡΙΖΑ
 Όπως γράφαμε με βάση και τα παραπάνω οι βουλευτές και τα τοπικά στελέχη του κυβερνητικού κόμματος στις δημόσιες συζητήσεις τους αποφεύγουν να αναφέρουν τη λέξη "εκλογές". Γνωρίζουν, όμως, πολύ καλά ότι κάθε διαπραγμάτευση με τους…θεσμούς έχει για τους ίδιους πολιτικό κόστος. Επομένως, οι σκέψεις τους φτάνουν μέχρι και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία. Με μια πρώτη ματιά οι δύο εκλεγμένοι σημερινοί βουλευτές, Γιώτα Κοζομπόλη- Αμανατίδη και Πέτρος Κωνσταντινέας θα είναι και πάλι υποψήφιοι, μαζί με ορισμένα στελέχη που είχαν συμμετάσχει και στις προηγούμενες εκλογές. Το ερώτημα είναι αν θα βρίσκονται στους επτά υποψήφιους ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μια και κάποιες πληροφορίες θέλουν και τους δύο να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην περιφέρεια της Αθήνας.
  Νέα Δημοκρατία
 Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Στο ψηφοδέλτιο θα ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και θα το συμπληρώνουν οι Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Περικλής Μαντάς και κατά πάσα πιθανότητα η Πιπίνα Κουμάντου.
Από κει και πέρα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ήδη έχει βολιδοσκοπηθεί για τις διαθέσεις του ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας και πετυχημένος επιχειρηματίας, Γιώργος Σπίνος. Επίσης, υπάρχει και το θέμα με τη σημερινή πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, η οποία στήριξε τις προσπάθειες του κόμματος και σε εποχές…πολιτικής ξέρας. Ανοικτό είναι και το θέμα του ιατρού Παναγιώτη Γιαννόπουλου, αλλά, απ' ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν φαίνεται διατεθειμένος να συμπληρώσει απλώς το ψηφοδέλτιο στη Μεσσηνία.
  Δημοκρατική Συμπαράταξη
 Τα αποτελέσματα, ιδιαίτερα των τελευταίων, δημοσκοπήσεων έφεραν και πάλι αισιοδοξία στα χείλη των τοπικών στελεχών. Αυτό δε σημαίνει ότι έχει ανοίξει και ουσιαστικά το ψηφοδέλτιο, αλλά, είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει και η άρνηση για συμμετοχή σ' αυτό, όπως συνέβαινε παλιότερα. Βέβαια, στη σύνθεσή του πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση που θα κρατήσει τελικά ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Παρ' όλα αυτά κρατήστε για την ώρα το όνομα του Μενέλαου Γερονικολού.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Η Μεσσηνία στον χάρτη του συνεδριακού τουρισμού 
Για ποιον λόγο η διοργάνωση συνεδρίων αποτελεί κλάδο –και μάλιστα από τους δυναμικότερους– της τουριστικής βιομηχανίας; Με ποιους τρόπους τονώνει τις τουριστικές εισπράξεις και γιατί όλο και περισσότερες πόλεις του κόσμου επενδύουν συστηματικά στο λεγόμενο ΜΙCE, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται διεθνώς – δηλαδή στη διοργάνωση συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων;
Αξιοποιώντας μια σειρά τουριστικών υποδομών (μεταφορές, ξενοδοχεία, διατροφή) αλλά και, παραπλεύρως, μια σειρά τουριστικών υπηρεσιών (catering, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, μεταφράσεις/διερμηνείες, οργανώσεις εκδηλώσεων, κ.λπ.), η συνεδριακή αγορά επιδρά ευεργετικά στην εθνική οικονομία της χώρας-προορισμού.
«Ευνοούνται δεκάδες εμπλεκόμενα επαγγέλματα, ενώ ο συνεδριακός τουρίστας ξοδεύει επτά φορές περισσότερο από τον απλό τουρίστα», επιβεβαιώνει η Ειρήνη Τόλη, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Καθημερινή". Τα οφέλη που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα –έσοδα, κύρος, θετικές εντυπώσεις– για κάθε προορισμό, και ειδικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία, είναι σημαντικά και διεθνώς αναγνωρίσιμα.
Κατ’ αρχάς, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών της αγοράς MICE είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα των τουριστών αναψυχής και πολύ υψηλότερα του μέσου επισκέπτη.
Η μέση δαπάνη ανά ταξίδια είναι αντίστοιχα δύο έως τρεις φορές υψηλότερη, ενώ το μορφωτικό και εισοδηματικό τους επίπεδο είναι από τα καλύτερα μεταξύ των πελατειακών ομάδων της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Αντίστοιχα, ο βαθμός επιρροής στους επαγγελματικούς χώρους και στους κύκλους φίλων και συγγενών αυτών των επισκεπτών –επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, στελέχη επιχειρήσεων, κρατικοί αξιωματούχοι, κ.ά.– υπέρ ενός προορισμού είναι πολύ μεγάλος.
Τέλος, για την άρτια διοργάνωση ενός συνεδρίου ή μιας εταιρικής εκδήλωσης εμπλέκονται πάνω από 30 κλάδοι και επαγγέλματα, όπως ξενοδοχεία, οργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων, εταιρείες catering και παροχής οπτικοακουστικού εξοπλισμού, μεταφορές, εκτυπώσεις, διερμηνείς, ξεναγοί, κ.ά. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: με βάση τα στοιχεία του International Congress and Convention Association (ICCA), εκτιμάται ότι ένα μέσο συνέδριο δημιουργεί τζίρο της τάξης του 1,4 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του κόστους εγγραφής).
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Μετά τη δραματική συρρίκνωση των προηγούμενων ετών, ο ελληνικός συνεδριακός τουρισμός επανέρχεται με πρωταγωνιστικό ρόλο στον διεθνή ανταγωνισμό. Και αυτό γιατί πλέον έχει αντιστραφεί η αρνητική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ενώ τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, για τα οποία είναι ήδη γνωστή ως προορισμός διακοπών, είναι σημαντικά.
Με βάση τα στοιχεία του HAPCO, τα διεθνή συνέδρια που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από ενώσεις, οργανισμούς και διάφορους συνδέσμους μέσα στο 2016 αυξήθηκαν κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Πολύ καλές επιδόσεις σημείωσαν, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, και τα λεγόμενα εταιρικά συνέδρια (όπως εταιρικές συναντήσεις και ταξίδια κινήτρων), που συνήθως είναι πολύ μικρότερου μεγέθους.
Οι τάσεις διαφαίνονται αυξητικές και για την τριετία 2017-2020, καθώς η Ελλάδα έχει πια καθιερωθεί ως προορισμός στον διεθνή συνεδριακό χάρτη. Ωστόσο, όπως σημειώνει η Ειρήνη Τόλη, οι προοπτικές για τη φετινή χρονιά εξαρτώνται άμεσα «από την “ευαίσθητη ισορροπία” των οικονομικών και πολιτικών συνθηκών της χώρας μας».
Επιπλέον, επισημαίνει ότι απαιτείται κοινή εθνική στρατηγική προκειμένου να υποστηριχτούν οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι Έλληνες οργανωτές συνεδρίων στο εξωτερικό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μεταξύ των περιοχών στην Ελλάδα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τη διοργάνωση συνεδρίων είναι και η Μεσσηνία, αφού υπάρχει ιδιαίτερη μνεία για τις αίθουσες των ξενοδοχειακών μονάδων Costa Navarino και Elite City Resort.
  ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Η ανοδική πορεία του κλάδου αποτελεί ιδιαίτερα αισιόδοξο σημάδι και για την πορεία του ελληνικού τουρισμού εν γένει. Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι, με τις κατάλληλες στρατηγικές κινήσεις ο κλάδος του συνεδριακού τουρισμού θα μπορούσε να έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.
«Για να γίνει σωστή και δομημένη προσπάθεια προώθησης του ελληνικού συνεδριακού προϊόντος, απαιτείται κρατική υποστήριξη αλλά και η καλλιέργεια συνεδριακής κουλτούρας, που δεν υπάρχει στη χώρα μας», τονίζει η Ειρήνη Τόλη. Δυσκολίες στην προσπάθεια των διοργανωτών να δημιουργήσουν ελκυστικά πακέτα με προϊόντα και υπηρεσίες που δίνουν προστιθέμενη αξία σε ένα συνέδριο δημιουργούν και οι διάφορων ειδών περιορισμοί που ισχύουν είτε σε τοπικό είτε σε κρατικό επίπεδο. Για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διοργανώσει κάποιος μια εκδήλωση εντός αρχαιολογικού χώρου, κάτι που ζητείται ιδιαίτερα από διεθνείς διοργανώσεις, ακόμα και όταν πρόκειται για σημείο όπου η εκδήλωση δεν απειλεί την αρτιότητα του μνημείου.
Την ίδια ώρα, η πολιτεία, στην προσπάθεια συγκράτησης της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και για την τήρηση κανόνων δεοντολογίας των επαγγελματιών υγείας και των φαρμακευτικών εταιρειών, έχει θεσπίσει σειρά κανόνων στους οποίους περιλαμβάνεται η έγκριση του ΕΟΦ για τη διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, οι οποίες είναι οι περισσότερες και οι πολυπληθέστερες σε συμμετοχές. Αυτό θέτει διάφορα προσκόμματα κατά τη διάρκεια διοργάνωσης ενός ιατρικού συνεδρίου, τα οποία οι διοργανωτές καλούνται να ξεπεράσουν προκειμένου τα ίδια τα συνέδρια να πραγματοποιούνται με διαφανείς όρους και διαδικασίες.
Τέλος, η έλλειψη Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου δεν επιτρέπει στη χώρα μας να διεκδικήσει και τελικά να προσελκύσει συνέδρια άνω των 5.000 ατόμων, τη στιγμή που άλλες χώρες είναι σε θέση να φιλοξενήσουν διοργανώσεις άνω των 15.000 ατόμων στην ίδια αίθουσα.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Στην «τελική ευθεία» μπαίνει το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι- Οι εκδηλώσεις που ακολουθούν 
Ξεκινά σήμερα η τελευταία εβδομάδα για το φετινό Καλαματιανό Καρναβάλι που πραγματοποιείται για 5η χρονιά.
Αφού λοιπόν πραγματοποιήθηκαν οι τελετές έναρξης και η νυχτερινή παρέλαση, απόψε στο Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί το Déjà vu, που είναι ένας διαγωνισμός ταλέντου, μεταμφίεσης και μίμησης.
Τα έσοδα του διαγωνισμού θα δοθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης, ενώ η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7:30 το απόγευμα.
Επόμενη ημερομηνία για τους φίλους του καρναβαλιού είναι η 25η Φεβρουαρίου, όπου στο ξενοδοχείο Elite θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των παιχνιδιών και ένα μεγάλο Disco Party.
Η αυλαία του Καλαματιανού Καρναβαλιού για το 2017 θα πέσει την Κυριακή όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, την παρουσίαση θα κάνει ο Χρήστος Φερεντίνος, και θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ήβη Αδάμου!

*** Εκδήλωση της ΛΑΕ Μεσσηνίας με τον Νίκο Χουντή 
Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) Μεσσηνίας διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Έξοδος από την Ευρωζώνη. Καταστροφή ή διέξοδος;» με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο REX, Αριστομένους 26 στην Καλαμάτα.

*** Αλογάκια για ιπποθεραπεία παιδιών 
Σε έναν κήπο της Εδέμ αλλά και σε ένα μικρό καταφύγιο σπάνιων ζώων και πτηνών έχουν μετατρέψει τα τελευταία χρόνια οι (μόλις) τέσσερις μοναχοί το Μοναστήρι-Iερό Kάθισμα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που βρίσκεται στους Ανω Δολούς. Εκεί φιλοξενούνται και αναπαράγονται τα σπάνια συριακά αλογάκια και μανιάτικα γαϊδουράκια, τα οποία χρησιμοποιούνται για ιπποθεραπεία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.
«Η ιπποθεραπεία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς», τόνισε στον Ελεύθερο Τύπο ο μοναχός Νεκτάριος, προσθέτοντας πως «το όνειρό μας είναι να μπορέσουμε κάποια στιγμή να δημιουργήσουμε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να προσφέρονται δωρεάν μαθήματα».
Τα συγκεκριμένα ζώα έχουν εκπαιδευτεί για να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ανάμεσά τους και μαθητές από το ειδικό σχολείο Καλαμάτας, που επισκέπτονται το μοναστήρι. «Μέσα από το χάδι βελτιώνεται η ψυχική τους κατάσταση», τονίζει ο μοναχός και σημειώνει ότι το ενδιαφέρον της αδελφότητας για αυτά τα ζώα είναι «πραγματικά αγνό διότι θέλουμε να διασώσουμε το είδος».
«Τα αναπαράγουμε και τα προσφέρουμε -χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα- σε όλους όσοι αντιλαμβάνονται την αξία αυτών των ζώων», πρόσθεσε  ο μοναχός Νεκτάριος.
Στον ιερό αυτόν τόπο βρίσκουν καταφύγιο και διάφορα είδη πτηνών που απειλούνται με εξαφάνιση. Σε κάθε εκδήλωση οι μοναχοί που συνεργάζονται με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» απελευθερώνουν κάποια ως μια «συμβολική κίνηση, καθώς, όπως λένε, «θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία, μια που στην επαρχία, δυστυχώς, οι κυνηγοί σαρώνουν τα πάντα». Α.Π.

*** Φασολάδα και χορός στην Όθωνος 
Την παραδοσιακή φασολάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πολίτες στην πλατεία Όθωνος. Το γεγονός εντάσσεται στις πρωτοβουλίες και στο πρόγραμμα του δήμου Καλαμάτας  για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς στην πόλη. Παράλληλα, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει παραδοσιακές μελωδίες από ορχήστρα και χορούς από συλλόγους. Α.Π.

*** Σκουπίδια… 
Τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα, γράφουμε και διαβάζουμε ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο πέρασε στα χέρια της ΤΕΡΝΑ, με κάποιες βελτιώσεις από την αρχική σύμβαση.
Αυτό διαμήνυσε και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στην προχθεσινή συνάντησή του με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Παρ' όλες τις φραστικές διαβεβαιώσεις, όμως, το έργο δε λέει να "ξεκολλήσει". Και το ερώτημα είναι γιατί.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το θέμα κολλάει στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή, η οποία χαρακτηρίζει τη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου ως παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας. Το πρόβλημα είναι με την εγγυημένη ποσότητα των απορριμμάτων, που δεν υπακούει στην  Οδηγία 2008/98/ΕΚ.
Ο ανάδοχος που θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια εξασφαλίζει για τα επόμενα 28 έως 30 χρόνια, που θα έχει τη διαχείριση και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων, σταθερή ετήσια ποσότητα προς διαχείριση σκουπιδιών, τα οποία μάλιστα πρέπει να τους παραδίδει η περιφέρεια σε προκαθορισμένα σημεία.
Δηλαδή, αν είναι μικρότερος ο όγκος των σκουπιδιών, οι περιφέρειες, μέσω των τελών που θα εισπράττουν από τους πολίτες, θα πληρώνουν ρήτρες εγγυημένων ποσοτήτων στους αναδόχους! Διαφορετικά θα φτάσουμε στο εξωφρενικό σημείο αναζήτησης σκουπιδιών προς εισαγωγή, πάλι με δημόσια δαπάνη, από γειτονικές χώρες, για να καλύπτονται οι εργολαβικές απαιτήσεις!  Α.Π.

***  «Ίδιο σχήμα ή σαρωτικές αλλαγές;», το δίλημμα Κατσίβελα στο Δήμο Τριφυλίας 
Μπροστά στο μεγάλο δίλημμα «ίδιο σχήμα ή σαρωτικές αλλαγές;» βρίσκεται ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, για το σχήμα διοίκησης του Δήμου που καλείται να επιλέξει και ν’ αποφασίσει για τα επόμενα δυόμιση χρόνια της θητείας του στη Δημοτική Αρχή. Η Τρίτη, μετά την Καθαρά Δευτέρα είναι η τελευταία εργάσιμη μέρα κατά την οποία συμπληρώνονται «γεμάτα» δυόμιση χρόνια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου η οποία έφτασε κιόλας στο μισό της, οπότε και λήγει η θητεία των αντιδημάρχων Τριφυλίας, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 482/2014 απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας για τον ορισμό τους, ενώ οι δημαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου (προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα) θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Μαρτίου. Ο κ. Κατσίβελας δεν έχει ανοίξει δημόσια τα χαρτιά του, ούτε και έχει ξεδιπλώσει τις σκέψεις του στους συνεργάτες του, τουλάχιστον στο σύνολό τους και σε επίπεδο δημοτικής παράταξης και αυτό επιτείνει, όπως είναι φυσικό, την αγωνία όλων των δημοτικών συμβούλων της Συμπολίτευσης για το πολιτικό και αυτοδιοικητικό τους αύριο. Ωστόσο, εκείνο που προέχει δεν είναι το πολιτικό και αυτοδιοικητικό αύριο των δημοτικών συμβούλων της Συμπολίτευσης, αλλά το αύριο του δήμου Τριφυλίας, του τόπου και των δημοτών. Μέχρι τα τέλη του παρελθόντος έτους, όπως είχαμε αναφέρει σχετικά σε εκτενές ρεπορτάζ του «Θ», ο δήμαρχος Τριφυλίας φερόταν αποφασισμένος να προχωρήσει σε «καρατομήσεις», με τη μορφή σαρωτικών αλλαγών, στη διοίκηση του δήμου Τριφυλίας και οι «καρατομήσεις» σε Φορέα και Κοινωφελή Επιχείρηση, που προηγήθηκαν και προκάλεσαν αντιδράσεις, εκτιμούνταν ότι, εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο του σχεδιασμού που φαινόταν να έχει στο μυαλό του ο δήμαρχος Τριφυλίας. Τότε αλλά και τώρα πολύ περισσότερο, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση πως ο κ. Κατσίβελας έχοντας την εμπειρία των δυόμιση ετών στη θέση του δημάρχου και όντας επικεφαλής της διοικητικής, οικονομικής και οργανωτικής «μηχανής» του δήμου Τριφυλίας, έχει αξιολογήσει και αξιολογεί καθημερινά τους συνεργάτες του στους οποίους έχει αναθέσει «χαρτοφυλάκια» και τους έχει ορίσει σε θέσεις ευθύνης. Το ίδιο έχει αξιολογήσει και αξιολογεί και κάποιους από τον λεγόμενο «πάγκο» της δημοτικής του παράταξης. Φέρεται δε, σύμφωνα και με ανθρώπους που οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι ανήκουν στο στενό του περιβάλλον, όπως έχουμε αναφέρει, αποφασισμένος να πάρει πάνω του όλη την υπόθεση του δήμου Τριφυλίας και της διοίκησής του, καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, έχει διαπιστώσει αρρυθμίες στη λειτουργία του δήμου και αναποτελεσματικότητα. Δεν αποκλείουν, ακόμη και όταν έρθει η ώρα, για ορισμό νέων αντιδημάρχων, στα τέλη του Φεβρουαρίου, να μην ορίσει έξι (τέσσερις έμμισθους και δύο άμισθους, σύμφωνα με το νόμο), αλλά λιγότερους, μόλις τρεις ή τέσσερις εκ των οποίων μπορεί, εάν τελικά επιλέξει να ορίσει μόλις τρεις, οι περισσότεροι εξ’ αυτών να είναι άμισθοι ή, το πολύ, πέντε και, σίγουρα, όχι έξι. Όσο, δε, για τον ορισμό Εντεταλμένων συμβούλων, μόνο ως «παρηγοριά» για τους «καρατομηθέντες», προφανώς, θα γίνει, εάν γίνει, επειδή και τα δυόμιση πρώτα χρόνια της δημοτικής περιόδου είχαν οριστεί Εντεταλμένοι σύμβουλοι, αλλά σχεδόν κανείς στην Τριφυλία δε γνωρίζει ποιοι ήταν, με ποιο αντικείμενο και τι έπραξαν για το θεματικό τους αντικείμενο. Κι ενώ μέχρι τα τέλη του παρελθόντος έτους φέρονταν δύο από τους σημερινούς αντιδημάρχους είτε να παραμένουν αμετακίνητοι και ένας εξ αυτών να αναβαθμίζεται κιόλας είτε ο έτερος να αφήνει τη θέση του αντιδημάρχου για να καταλάβει τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, υπό όρους και προϋποθέσεις, ότι θα γινόταν μεταφορά της έδρας από την Κυπαρισσία στους Γαργαλιάνους, κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση στον παρόντα χρόνο να «περάσει» από το δημοτικό συμβούλιο, τις τελευταίες εβδομάδες και μέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες, κυρίως από «διαρροές» του στενού περιβάλλοντος του δημάρχου ότι, ενδεχομένως, έρχονται σαρωτικές αλλαγές με «καρατομήσεις» όλων των σημερινών αντιδημάρχων. Όπως έχουμε αναφέρει, ο κ. Κατσίβελας φέρεται σφόδρα δυσαρεστημένος από τις διαστάσεις που έλαβαν οι επιλογές και προτάσεις του για νέους προέδρους και διοικήσεις στο Νομικό Πρόσωπο του Φορέα και την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου, καθώς και το απίστευτο μπάχαλο με την παράνομη σύνθεση του Φορέα (σ.σ. που ακόμα και σήμερα είναι παράνομη η σύνθεση καθ’ ομολογία, μάλιστα, και του ίδιου του δημάρχου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 16 Δεκεμβρίου αναφέροντας πως με τη νέα χρονιά θα προχωρούσαν σε τροποποίηση) και αυτό, λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν, είναι ενισχυτικό της βούλησής του για σαρωτικές αλλαγές. Αλλαγές, λένε, όχι για να βολευτούν όλοι περνώντας από έμμισθες θέσεις ευθύνης και να μην έχουν παράπονα, αλλά για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει προκληθεί καθώς οι αντιδήμαρχοι που θα επιλέξει θα είναι αυτοί με τους οποίους το σχήμα διοίκησης της δημοτικής του Αρχής θα δώσει την εκλογική μάχη το 2019. Αρκεί, βεβαίως, ο κ. Κατσίβελας να συνεκτιμήσει και κρίνει ότι ο «πάγκος» της δημοτικής του παράταξης μπορεί κα παίξει μπάλα και να σκοράρει. Αυτό είναι κάτι που, προφανώς, το γνωρίζει ο δήμαρχος Τριφυλίας και γι’ αυτό αντί για έξι αντιδημάρχους, μπορεί και να καταλήξει να ορίσει λιγότερους, φτιάχνοντας ένα μικρό, ευέλικτο επιτελικό σχήμα διοίκησης με στόχο τον καλύτερο συντονισμό υπηρεσιών και λειτουργιών στο οποίο όλοι και καθημερινά θα δίνουν λόγο στο δήμαρχο πριν αλλά και αφότου κάνουν οτιδήποτε. Όπως, άλλωστε, έχει διαπιστώσει ο κ. Κατσίβελας και αποτυπώνεται στην καθημερινότητα, το σχήμα με τους τοπικούς αντιδημάρχους δεν έχει αποδώσει, αλλά, αντιθέτως, προκαλεί σωρεία προβλημάτων στην καθημερινή λειτουργία του δήμου. Είναι γνωστό πως, τόσο στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας όσο και στη Δ.Ε. Φιλιατρών, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων και τοπικοί φορείς, είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι με επιλογές του κ. Κατσίβελα και το ίδιο συμβαίνει και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, ακόμα και στους Γαργαλιάνους και τις Τ.Κ. της Δ.Ε. Γαργαλιάνων. Παράπονα, διαμαρτυρίες, αντιδράσεις, αρνητικό κλίμα υπάρχει παντού και διάχυτη είναι στην Τριφυλία η απαρέσκεια δημοτών, αλλά και αυτοδιοικητικών προς τη δημοτική Αρχή η οποία και εκφράζεται δημόσια! Ιδίως, δε, στα Φιλιατρά το κλίμα είναι πολύ «βαρύ» με τους πολίτες να εξαπολύουν μύδρους σε βάρος της δημοτικής Αρχής, ενώ και στους κόλπους της δημοτικής παράταξης του κ. Κατσίβελα η κατάσταση είναι έκρυθμη και αυτό το διαπίστωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος Τριφυλίας σε συνάντηση - σύσκεψη που είχε με δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Δ.Ε. Φιλιατρών το απόγευμα της Τετάρτης. Οι σαρωτικές αλλαγές με «καρατομήσεις» σε όλους τους αντιδημάρχους, μπορεί θεωρητικά να επιχειρηθεί – κυρίως επικοινωνιακά – να προσδώσουν χαρακτήρα αναδιάρθωσης και αναδιάταξης των δυνάμεων της Συμπολίτευσης, ωστόσο σημασία έχει η ουσία. Και η ουσία είναι που θα κρίνει, στο τέλος, την κάθε επιλογή του δημάρχου συγκριτικά με την ικανότητα και την αποδοτικότητα του κάθε συνεργάτη του που θα ορίσει σε θέση ευθύνης αντιδημάρχου. Από την άλλη, εάν και εφόσον, τελικά, ο κ. Κατσίβελας επιλέξει να κάνει μόνο μερικές αλλαγές σε πρόσωπα, τότε αυτό θα μοιάζει περισσότερο σαν «βόλεμα» σε θέση και αξίωμα, για να γευτούν και κάποιοι άλλοι εκ των δημοτικών του συμβούλων την εξουσία, παρά ως στόχευση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εάν, δε, δεν κάνει καμία απολύτως αλλαγή, από τη μία θα σημαίνει πως ο κ. Κατσίβελας είναι ικανοποιημένος από τη σημερινή κατάσταση και πραγματικότητα στη λειτουργία και το παραχθέν έργο της δημοτικής Αρχή και, από την άλλη, ότι ενδεχομένως ο «πάγκος» που διαθέτει ίσως δε μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για την κατάληψη θέσης ευθύνης στο διοικητικό σχήμα του δήμου Τριφυλίας. Κριτής όλων, ως γνωστόν, είναι η κοινωνία και εκείνο που λέγεται έντονα στην Τριφυλία είναι ότι, ο δήμαρχος οφείλει να αποδεικνύει στην πράξη πως η Δημοτική Αρχή Κατσίβελα λειτουργεί δημοκρατικά και με τους εκλεγμένους από το λαό δημοτικούς συμβούλους και όχι με έναν κλειστό κύκλο θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων. Οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές της περιοχής έχουν κριθεί. Η δική του δημοτική Αρχή, ωστόσο, η σημερινή δημοτική Αρχή και τα δυόμιση χρόνια της θητείας της, μέχρι σήμερα, κρίνονται, επικρίνονται και κατακρίνονται, πρωτίστως, από τους πολίτες, πλέον, αυστηρά. Το βέβαιον είναι ότι, όποιες επιλογές και αποφάσεις για το σχήμα διοίκησης του δήμου πάρει ο δήμαρχος Τριφυλίας, οι εκλογές του 2019 σε τίποτα απολύτως δε θα σχετίζονται με τις εκλογές του 2014 με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη δημοτική παράταξη του κ. Κατσίβελα.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Αποκαλύπτουμε για την Τουρκία! ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε.Δ....

~  Στα πρόθυρα κατάρρευσης είναι η τουρκική πολεμική αεροπορία, αφού από τον Ιούλιο που σημειώθηκε η προσπάθεια για πραξικόπημα, η ηγεσία της χώρας έχει συλλάβει ως ύποπτους περισσότερους από 240 πιλότους και έχει διώξει έναν, επίσης, μεγάλο αριθμό προσωπικού.
Η έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό έχει αποδυναμώσει την αεροπορία και μάλιστα,  Τουρκικό Γενικό Επιτελείο και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ζητούν να καλυφθούν οι θέσεις με πιλότους της πολιτικές αεροπορίας και ήδη 60 πιλότοι έχουν μεταπηδήσει.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι για να φτάσει η τουρκική πολεμική αεροπορία στα επίπεδα προ πραξικοπήματος, θα περάσουν τουλάχιστον πέντε χρόνια και σε όλο αυτό το διάστημα θα είναι ορατές οι αδυναμίες της και τα «ευαίσθητα» σημεία της.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ!ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ στον ΜΠΟΓΔΑΝΟ ΑΥΡΙΟ...

~  Όλοι το περίμεναν. Όλοι το ζητούσαν. Τώρα ήρθε η ώρα. Ο Κ. Βελόπουλος θα εμφανιστεί αύριο στις 15:00 το μεσημέρι στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου «ΣΚΑΙ στις 3».
Εκτός από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο το «παρών» θα δηλώσει και ο Άρης Πορτοσάλτε σε μία συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική, οικονομική και διεθνή επικαιρότητα.
Η συζήτηση αναμένεται έντονη καθώς και ο Κ. Βελόπουλος μιλά πάντα με στοιχεία για τις πεποιθήσεις του και ο κος Πορτοσάλτε δεν κρύβει τις δικές του.
Πιστεύουμε πως θα είναι μία συζήτηση που θα αφήσει τηλεοπτική ιστορία.
Συντονιστείτε όλοι….

***  Δείτε ρε κάτι αρχαιοελληνιστές που ορκίζονται στον Δια ΧΩΡΙΣ να ξέρουν ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Σανός από σανοφάγους

~ Μπορεί να μη δόθηκε άδεια στον Οίκο Gucci για να χρησιμοποιήσει την Ακρόπολη ωστόσο ο Αρτέμης Σώρρας έδωσε τη δική του παράσταση, κάτω από τον Ιερό Βράχο. Η τελετή λατρείας του Δωδεκαθέου συγκλόνισε την Ελλάδα που αντιλαμβάνεται το ψέμα και το δούλεμα που κάνουν η ‘αίρεση’ Σώρρα απέναντι σε απελπισμένους πολίτες. Δείτε το υλικό.
VIDEO : Αρτέμης Σώρρας: Συγκέντρωση οπαδών του στο Ηρώδειο , https://youtu.be/CRQV_wI01Tg  ,
~  Περισσότεροι από 300 οπαδοί και μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις συγκεντρώθηκαν την Κυριακή εξω από το Ηρώδειο προκειμένου να δώσουν όρκο πίστης στον Θεό Δία υπό την παρουσία του Αρτέμη Σώρρα και με εκατοντάδες τουρίστες να ρωτούν απορημένοι τι ακριβώς συμβαίνει στον πλέον ιστορικό χώρο της Αττικής.
Να μη σχολιάσουμε ότι τα "αρχαία" ελληνικά που χρησιμοποιούν για να ορκιστούν στο δωδεκάθεο και ειδικά στον θεό Δία, ελάχιστα βγάζουν νόημα...

***  O ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ! Αυτοπροτάθηκε για να μας… «σώσει»…

~  «Επειδή είμαι άνθρωπος της πιάτσας, είμαι μόνο για το υπουργείο Οικονομικών», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ πρόσθεσε ότι «εγώ δεν θα έκανα λάθη, δεν θα έπαιρνα μέτρα για να πειραματιστώ. Εγώ θα έπαιρνα ένα μέτρο για να φέρω επενδύσεις, για να φέρω αιμοδοσία. Ενώ τούτοι εδώ παίρνουν ένα μέτρο για να δουν πως θα λειτουργήσει. Το υπουργείο Οικονομικών είναι ουσιώδες γιατί αν μία χώρα αποτυγχάνει στο Οικονομικών που μπορεί να πετύχει;».
Ευτυχώς που ο κ. Λεβέντης από μόνος του είπε τι πόστο θέλει να αναλάβει και δεν θα δυσκολευτούν να αποφασίσουν τι του ταιριάζει.
VIDEO : Λεβέντης: Θα ζητήσουμε το Υπουργείο Οικονομικών!  , https://youtu.be/s0_aJj9NLnk   .-

***  ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ και ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ! Τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ δεν έχουν ψυχή;Οι άστεγοί μας δε χρειάζονται βοήθεια;..

~  Όπως γνωρίζετε, χθες η Κατερίνα Μάρκου, ανεξάρτητη Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ  και σε αυτήν δήλωσε πως «Προσπάθησα να υιοθετήσω ένα από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, αλλά δεν μου το επέτρεψαν».
Είναι αξιέπαινο το να επιθυμεί μία γυναίκα να υιοθετήσει ένα παιδάκι. Είναι άξιο συγχαρητηρίων να δίδεται σε ορφανά παιδιά η δυνατότητα να βρουν ένα σπίτι (σπιτικό όπως λέει ο λαός).
Ωστόσο προκαλεί αίσθηση το γεγονός πως κάποιοι πολιτικοί και πρόσωπα του δημοσίου βίου μας επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στα προσφυγόπουλα, ωστόσο δεν τηρούσαν την ίδια στάση και απέναντι στα Ελληνόπουλα. Τα Ελληνόπουλα δεν έχουν ψυχή; δεν έχουν ανάγκη από ένα σταθερό περιβάλλον που θα τα προστατεύει και θα τους δίνει την αγάπη και θαλπωρή που όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν;
Κάθε Έλληνας και μέλος του Δημοσίου Βίου μας καλό είναι να είναι ευαίσθητος σε ζητήματα παιδιών. Ωστόσο όταν βλέπουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά θεωρούμε πως δεν είναι σωστό.
Όπως αντίστοιχα δεν είναι σωστό να δημιουργούνται θέσεις εργασίας για μετανάστες και πρόσφυγες όταν η ανεργία μαστίζει τους Έλληνες, ή να προβλέπεται η στέγασή τους σε σπίτια όταν υπάρχουν πάρα πολλοί άστεγοι συμπολίτες μας. Συνυπολογίστε και πόσοι Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες.
Όταν μιλάμε για κεντρική, κοινωνική πολιτική καλό είναι να μην έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν μιλάμε για προσωπικές πράξεις καλό είναι να επιδεικνύουμε την ίδια συμπεριφορά σε όλους τους συνανθρώπους μας.

***  Ο Σκαραμαγκάς σαπίζει!Τα εκατομμύρια που θα τον έσωζαν ''φαγώθηκαν''...

~  Σε συζήτηση που έλαβε χώρα στη Βουλή,και αφορούσε τα ελληνικά Ναυπηγεία ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας,διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα για επισκευή πλοίων του ελληνικού στόλου σε ξένα Ναυπηγεία,αλλά ούτε και ναυπήγηση νέων πλοίων σε Ναυπηγεία πέραν των ελληνικών.Ίσως η πιο εμπεριστατωμένη και εκ βαθέων ομιλία είναι εκείνη του Νίκου Πετρόπουλου μέλος του ΔΣ του σωματείου Τρίαινα,ο οποίος εργάζεται στο Ναυπηγείο από το 1979.
Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Πετρόπουλος είπε:
‘’ Έχω 38 χρόνια συνεχόμενα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στο ναυπηγείο. Έχω ζήσει όλα τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Είμαι από το 1979 και για να βοηθήσω, επειδή άκουσα πάρα πολλά από τους Βουλευτές, πιστεύω ότι ήταν καλοπροαίρετα όλα.
Ήθελα, λοιπόν, να σας πω ότι από το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά συγκεκριμένα έχουν περάσει μέχρι σήμερα 90.000 εργαζόμενοι, έχουν επισκευαστεί και έχουν κατασκευαστεί κοντά στις 14.000 διαφορετικά πλοία. Ο Σκαραμαγκάς έχει φτιάξει τα βαγόνια για τον ΟΣΕ, για τον ΗΣΑΠ, για το Μετρό. Ο Σκαραμαγκάς έχει φτιάξει τις οροφές του Πανεπιστήμιου της Πάτρας, τις μεταλλικές κατασκευές για το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, για το Άζωτο, έχει φτιάξει ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Είναι αμαρτία η κατάσταση η σημερινή που ζει και τη ζει χωρίς να φταίει συγκεκριμένα κάποια πολιτική παράταξη. Το λέω αυτό για να βοηθήσω όλους σας να καταλάβετε.
Το πρόβλημα ήταν από το 1985. Εκεί ξεκίνησε η μεγάλη κατρακύλα του Σκαραμαγκά. Τότε απασχολούσε 5.500 κόσμο, είχε ταυτόχρονα 18 πλοία μέσα στον χώρο του για επισκευή. Έπεσε η κρίση που έπεσε στη ναυσιπλοΐα και ζητήθηκε να γίνουν απολύσεις. Το Σωματείο τότε -και σωστά- δεν αποδέχθηκε να γίνουν απολύσεις και ζήτησε άλλα μέτρα. Δεν το δέχτηκε ο ιδιώτης και βρέθηκε ξαφνικά το Κράτος να του δώσει τότε 15 εκατομμύρια δολάρια για να φύγει. Από εκεί, λοιπόν, το Ναυπηγείο πέρασε ένα διάστημα που το είχε η ΕΤΒΑ. Δάνειζε η ΕΤΒΑ το Ναυπηγείο με 30% και 35% και έφτασαν τα χρέη του να είναι στον ουρανό, χωρίς να φταίει κανείς άλλος. Δηλαδή, το κράτος που είχε την ΕΤΒΑ δάνειζε με 30% και 35%.
Ερχόμαστε, λοιπόν, την περίοδο του 1997 μέχρι το 2002 που το Ναυπηγείο πήρε από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ένα «σκασμό» χρήματα, για να γίνουν επενδύσεις στο χώρο και να γίνει ένα ναυπηγείο, όπως θα ήταν η NASA σήμερα. Τα λεφτά αυτά φαγωθήκαν αυτή την περίοδο 1996-2002 και ζητάμε τώρα από την κυβέρνηση τη σημερινή, από τη χθεσινή, από την προχθεσινή να μας λύσει το πρόβλημα. Αν μεταξύ σας δεν βρείτε μια άκρη, να καθίσετε όλοι στο τραπέζι, να αναλογιστεί ο καθένας και να γίνει μια αυτοκριτική, να πάρει τις ευθύνες του και να προχωρήσουμε ενωμένοι, θα φτάσουμε στο σημείο τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας και του Νεωρίου, όχι απλώς να κλείσουν, να ερημώσουν τελείως και μια χώρα σαν τη δική μας, με τη μεγαλύτερη ναυσιπλοΐα, να μην μπορεί να κατασκευάσει και να επισκευάσει ένα εμπορικό πλοίο και τα πλοία στα οποία σήμερα προΐσταται πολιτικά ο Υπουργός κ. Βίτσας, να φτάσουμε στο σημείο να τα στείλουμε στην Τουρκία για επισκευή.’’.

***  Άλλη μία παγκόσμια αναγνώριση για τη χώρα μας!Συγχαρητήρια ΕΛΛΑΔΑ...

~   To αμερικανικό Business Insider,πραγματοποίησε μία έρευνα ανάμεσα σε κορυφαίους αρχιτέκτονες,προκειμένου να αναδειχθούν τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά κτίρια στον κόσμο.Νικητές ήταν 22 κτίρια ανάμεσα τους και μάλιστα στην κορυφή της λίστας βρέθηκε και ένα ελληνικό κτίριο,το οποίο δεν είναι υπερσύγχρονο,αλλά μετρά πολλούς αιώνες ζωής.
Στην πρώτη θέση, της λίστας του Business Insider,βρίσκεται ο Παρθενώνας των αρχιτεκτόνων Ικτίνου και Καλλικράτη,ο οποίος χτίστηκε προς τιμήν της θεάς Αθηνάς.
Η δεκάδα του Business Insider είναι:
1. Παρθενώνας, Ελλάδα
2.Κονγκρέσο Βραζιλίας, Βραζιλία
3. Μουσείο Τέχνης Σάο Πάολο, Βραζιλία
4. Palace Museum, Κίνα
5. Κτήριο Καινοτομίας, Επιστήμης & Τεχνολογίας Πολυτεχνείου Φλόριντα, Φλόριντα
6. Hubertus House, Ολλανδία
7. Empire State Building, Η.Π.Α.
8. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Niteroi, Βραζιλία
9.Church of the Light, Ιαπωνία
10. Κέντρο Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου East Anglia, Μεγάλη Βρετανία

*** EKTAKTO! H Αθήνα δέχτηκε τα μέτρα…
 
~   Η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε την προνομοθέτηση μέτρων, όπως αναφέρουν πληροφορίες που διέρρευσαν από Eυρωπαίους αξιωματούχους.
Πριν από την επίσημη συνεδρίαση έγινε ένα μίνι Eurogroup, στο οποίο συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι Πιέρ Μοσκοβισί, Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM), ο Τόμας Βίζερ (επικεφαλής EuroWorking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και οι Ντέλια Βελκουλέσκου, Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), σύμφωνα με δύο αξιωματούχους.
Σε αυτή τη σύσκεψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δέχθηκε τη λήψη μέτρων για το 2019 και την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.
Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, που είναι σε εξέλιξη.
Στο newsit.gr διαβάζουμε ότι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν επίσης:
Πριν από λίγη ώρα επήλθε συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής πλευράς και τους Επικεφαλής των Θεσμών ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία  (SLA) εντός ολίγων ημερών.
Η Συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα».
Η Ελληνική πλευρά δέχθηκε την νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο.
Πρακτικά στην Αθήνα θα εξεταστεί η αλλαγή μείγματος πολιτικής από το 2019 και μετά, χωρίς περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση.
Στα θετικά της πολιτικής συμφωνίας, που μένει όμως να προσδιοριστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, είναι η δυνατότητα επιστροφής της εργασιακής κανονικότητας των συλλογικών διαπραγματεύσεων νωρίτερα, δηλαδή πριν το τέλος του προγράμματος.
Επίσης πολύ σημαντική είναι η δέσμευση από πλευράς Commission, που αναμένεται να εξεταστεί σε επόμενο Eurogroup, ώστε να εξαιρεθεί από τις δαπάνες για τον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος  ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 3 δις ευρώ για την δημιουργία τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα δυόμιση χρόνια.
Τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου προγράμματος ήδη διαπραγματεύεται η ελληνική πλευρά με την Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

 ***  Το ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΑΝ οι Τούρκοι! «Σχέδια για απελευθέρωση Ξάνθης, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης»…

~  «Σωστή η απόβαση στα Ίμια του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ αλλά ελλιπής. Πρέπει να γίνουν σχέδια για απελευθέρωση Ξάνθης, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης».
Με αυτή τη φράση κλείνει το άρθρο του ο Τούρκος αρθρογράφος Αϊχάν Ντεμίρ, δίνοντας συγχαρητήρια στον Αρχηγό των τουρκικών ΕΔ και καλώντας τις αρμόδιες δυνάμεις να αναλάβουν την απελευθέρωση Ξάνθης, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης.
Φυσικά, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο αφού η Τουρκία επιδίδεται συνεχώς στην προπαγάνδα και στη λασπολογία.

***  ΣΥΡΙΖΑ: Και δεν μπορεί και δε θέλει να αντιμετωπίσει την κρίση της χώρας 
Στα αστικά καθεστώτα εφαρμόζεται το οικονομικοπολιτικό σύστημα της ελεύθερης οικονομίας (κεφαλαιουχικό -καπιταλιστικό σύστημα), με κύρια χαρακτηριστικά την ιδιωτική οικονομία, ιδιωτική πρωτοβουλία, την ατομική ιδιοκτησία, την επιδίωξη κέρδους και την ελεύθερη αγορά.
Αντίθετα, στα κομμουνιστικά καθεστώτα ισχύει το σύστημα της κρατικά διευθυνόμενης οικονομίας που βασίζεται στη μαρξιστική θεωρία με κύριο γνώρισμα τον κρατισμό, όπου τα μέσα παραγωγής και η ιδιοκτησία ανήκουν στο κράτος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοπροσδιοριστεί ως ριζοσπαστική αριστερά, δηλαδή ως μαρξιστικό (ευρωκομμουνιστικό) κόμμα. Αρκετά από τα κορυφαία στελέχη του είναι γνωστά ως σκληροί Μαρξιστές- Λενινιστές, αλλά και αρκετά νεότερα στελέχη έχουν τονίσει την κομμουνιστική ιδεολογία τους. Έτσι, για παράδειγμα ο, μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας Κατρούγκαλος, σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι είναι υπερήφανος που είναι κομμουνιστής. Σε ανάλογη δήλωση προέβη και η Θεανώ Φωτίου και άλλα στελέχη.
Στις αστικές δημοκρατίες, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, εφόσον ισχύει το σύστημα της ελεύθερης οικονομίας, ένα νεοκομμουνιστικό κόμμα δεν είναι συμβατό με τους θεσμούς της φιλελεύθερης πλουραλιστικής δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, ο ρόλος της Αριστεράς περιορίζεται σε αντιπολίτευση Πράγματι, όπως έχει διατυπώσει ως αποφθεγματική κρίση, η γνωστή κομμουνίστρια Ρόζα Λούξεμπουργκ, «η Αριστερά μόνον ως αντιπολίτευση μπορεί να δρα σε συνθήκες αστικού καθεστώτος και πως η εξουσία της μπορεί να χτιστεί μόνον πάνω από τις στάχτες του».
Επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι «Η Αριστερά είναι καλύτερη στην αντιπολίτευση».
Πράγματι, ως αντιπολίτευση σε αστικό καθεστώς, ο ρόλος της Αριστεράς είναι περιορισμένος αλλά σημαντικός εφόσον της παρέχεται η δυνατότητα να διατυπώνει προτάσεις για την προστασία των ασθενέστερων πολιτών της καπιταλιστικής κοινωνίας και γενικά να εφαρμόζει τέτοια πολιτική ώστε να υποχρεώνονται οι δεξιές κυβερνήσεις να γίνονται πιο κεντρώες και οι κεντρώες να μην εκφυλίζονται σε ευνοιοκρατίες. Ακόμη, να απαιτεί αμερόληπτη δικαιοσύνη και να ελέγχει την ισότητα ευκαιριών.
Εντελώς διαφορετικός όμως είναι ο ρόλος της Αριστεράς ως κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση του αστικού συστήματος. Η ανατροφή των στελεχών της Αριστεράς με τις ιδέες του μαρξισμού καθιστούν τα στελέχη αυτά άσχετα και ανίκανα για τη διαχείριση αυτή Η (μαρξιστική) Αριστερά δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα αστικό (καπιταλιστικό σύστημα με σκοπό τη διάσωση ή βελτίωσή του..
Για παράδειγμα, οι νεοκομμουνιστές, ως κρατιστές, δεν επιθυμούν τις ιδιωτικοποιήσεις ή τις αποκρατικοποιήσες ως μη συμβατές με την κρατικίστικη αντίληψή τους. Αν, παρόλα αυτά, τους επιβληθούν, κάνουν ό,τι μπορούν για να μη τις ολοκληρώσουν. Έτσι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί καμιά ιδιωτικοποίηση, πράγμα που συνεπάγεται δυσμενείς επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία. Το ίδιο συμβαίνει και με την ατομική ιδιοκτησία. Ως οπαδός του κρατισμού ο νεοκομμουνισμός είναι εναντίον της ατομικής ιδιοκτησίας. Για το λόγο αυτό χωρίς δισταγμό συμφώνησε το ξεπούλημά σε ξένους της ιδιωτικής περιουσίας του κράτους για 99 χρόνια. Επίσης, ο υπουργός Εργασίας Κατρούγκαλος ως νεοκομμουνιστής και συνεπώς εχθρός της αστικής τάξης (μεσαίας, μικρομεσαίας και αγροτικής), βρήκε την ευκαιρία να «σφαγιάσει», με την επιβολή υπερβολικά μεγάλων εισφορών, τους αστούς της μεσαίας τάξης (δικηγόρους γιατρούς κ.λπ.), τους οποίους δε θεωρεί εν δυνάμει αριστερούς. Επίσης την ίδια τύχη είχαν οι μικρομεσαίοι αστοί, αλλά και οι συνταξιούχοι και μισθωτές και αγρότες, με την επιβολή μεγάλων εισφορών, περικοπών και μειώσεων στους μισθούς και τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές). Ακόμη οι επιχειρήσεις και γενικά κάθε θεσμός του αστικού καθεστώτος που θεωρείται εχθρός των μαρξιστών.
Παρόλα αυτά, οι νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, διψασμένοι για εξουσία, αντί να περιοριστούν στον πιο πάνω ρόλο της αντιπολίτευσης, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάκτηση της εξουσίας. Πράγματι, το 2004 ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, ασκούσε ακραία ακτιβιστική πολιτική, δημιουργούσε διάφορες ομάδες ή συμμετείχε μόνον σε αυτές, βρίζοντας ή προπηλακίζοντας συναδέλφους της πολιτικούς, διέλυε παρελάσεις κ.λπ., παρότρυνε τους πολίτες να μην πληρώνουν διόδια κ.λπ.
Οι νεοκομμουνιστές, παθιασμένοι για εξουσία, εφόσον δεν μπορούσαν να αλλάξουν με επανάσταση το ελληνικό καπιταλιστικό σύστημα, επεδίωξαν και πέτυχαν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης-1-2015, να αναδειχθούν πρώτο κόμμα με ποσοστό 36,34%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή στις εκλογές αυτές δεν κατάφερε να αποκτήσει αυτοδυναμία, αποφάσισε να συγκυβερνήσει, όχι με κάποιο συγγενές ιδεολογικά κόμμα, αλλά με το ακροδεξιό-λαϊκίστικο-πατριωτικό κόμμα του Π. Καμμένου, δηλαδή τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ). Η προτίμηση των ΑΝΕΛ για συγκυβέρνηση, η οποία ονομάστηκε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οφείλεται στο ότι των κόμμα των ΑΝΕΛ είναι το πιο βολικό και μάλιστα έγινε βολικότερο, αφού ο αρχηγός του πήρε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ορισμένα στελέχη του έγιναν υφυπουργοί της συγκυβέρνησης. Έτσι η συγκυβέρνηση έλαβε και τον χαρακτήρα του εθνοκομμουνισμού.
Η συγκυβέρνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, δηλαδή με κόμμα μιας ιδεολογίας με την οποία είναι εντελώς αντίθετος, οδηγεί στη διαπίστωση ότι ο Τσίπρας δεν έχει καμιά αριστερή ή άλλη ιδεολογία. Άλλωστε, πριν από 2 χρόνια στη Θεσσαλονίκη όταν ρωτήθηκε με ποιον προτίθεται να συμμαχήσει, απάντησε «ακόμη και με το διάβολο, προκειμένου να πάρω την εξουσία».
Απλά επικαλείται την κομμουνιστική ιδιότητα γιατί θεωρεί ότι έτσι θα έχει κάποιο ηθικό πλεονέκτημα. Το ετερόκλητο αριστεροδεξιό μόρφωμα («τσούρμο» κατά τον Βαρουφάκη) που κυβερνάει τη χώρα εκπροσωπεί την πιο χειρότερη εκδοχή της ιδεολογικής θολούρας και των ψευδαισθήσεων που κυριάρχησαν ιδιαίτερα στην πρώτη περίοδο της μεταπολίτευσης. Ο τρόπος άσκησης της εξουσίας φανερώνει ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό, άγνοια της λειτουργίας του συστήματος, αυταρχισμό, ιδεολογική μονομανία και έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας. Ποτέ άλλοτε τόσο ασήμαντοι άνθρωποι δεν κυβέρνησαν τη χώρα.
Του Δημήτρη Γ. Χριστοφιλόπουλου
Ομ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών

*** Το κοινό του Κουφοντίνα 
Τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων δε γυρίζουν πίσω. Δεν έχουν φωνή ούτε βήμα για να μας πουν τη δική τους μαρτυρική αλήθεια. Αντίθετα, όσοι τους στέρησαν τη ζωή έχουν. Και γι’ αυτό η Δημοκρατία είναι με διαφορά το κορυφαίο πολίτευμα. Γιατί δεν εκδικείται, αλλά αφουγκράζεται ακόμη και τους χειρότερους εχθρούς της.
Έδωσε μια συνέντευξη τις προηγούμενες μέρες στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη. Ή, αν προτιμάτε, ένας τρομοκράτης που στέρησε αποδεδειγμένα τη ζωή 11 ανθρώπων, γιατί νόμιζε ότι έκανε επανάσταση. Και δηλώνει αμετανόητος.
Αφού επισημάνουμε τη σημαντική διαφορά ανάμεσά στο αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης ενός φυλακισμένου μέσα από το κελί του και στη συνειδητή επιλογή οποιουδήποτε μέσου να του δώσει βήμα, ας σταθούμε λίγο στους ανθρώπους που αποτελούν το σταθερό ακροατήριο μιας τέτοιας προοσωπικότητας.
Όσοι διαβάζουν το βιβλίο και τα άρθρα του Κουφοντίνα, εκείνοι οι οποίοι παρακολουθούν τις συνεντεύξεις του, δεν είναι στο σύνολό τους τρομοκράτες. Δεν είναι κατ’ ανάγκην ούτε εν δυνάμει τρομοκράτες. Στους περισσότερους, αν έδινες ένα καλάσνικοφ, θα έτρεμαν από το φόβο τους. Απαρτίζουν, όμως, σίγουρα ένα μεγάλο, οργισμένο κοινό, που δεν έχει αποκηρύξει την «ένοπλη βία» και πιστεύει πως μπορεί να επιφέρει αλλαγή.
Παρ’ όλο που δε θα μπορούσαν να βλάψουν κανέναν ξεχωριστά άμεσα στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κάνουν κακό χωρίς να το καταλαβαίνουν έμμεσα σε όλους. Κρατώντας στην επιφάνεια και αβαντάροντας μια μικρή προβληματική συνομοταξία που σκορπίζει το θάνατο και διψά για αίμα. Μεταφράζοντας λανθασμένα τη δυσαρέσκεια και το αδιέξοδό τους σε νομιμοποιητική βάση της τρομοκρατίας.
Το πρόβλημα δεν είναι ένας παρανοϊκός τρομοκράτης που εκφράζεται όπως ορθά η Δημοκρατία τού επιτρέπει μέσα από τη φυλακή. Ο Κουφοντίνας ας καταγράφει με μελάνι τις αρρωστημένες του σκέψεις, μέσα από το κελί, που είναι η φυσική του θέση. Αρκετά έγραψε με αίμα.
Με προβληματίζουν πιο πολύ όσοι διαθέτουν συστηματικά χρόνο και χρήμα για να έλθουν σε επαφή με τις αποτρόπαιες σκέψεις του και τα απεχθή του κελεύσματα. Ίσως γιατί  - ευτυχώς- το όπλο του δε σημάδεψε ποτέ αυτούς ή τους οικείους τους. Σκόπιμα ή και «παράπλευρα».
 Του Ηλία Γεωργουλάκου

***  Καταρχήν πολιτική συμφωνία Αθήνας – θεσμών
Καταρχήν πολιτική συμφωνία Αθήνας – θεσμών
~  Σε συμφωνία για τα προληπτικά μέτρα με αντιστάθμισμα άλλες φορολογικές απαλλαγές κατέληξαν σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και οι δανειστές ανοίγοντας τον δρόμο για το ξεπάγωμα μετά από περίπου τρεις μήνες της δεύτερης αξιολόγησης και την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων μετά την Καθαρά Δευτέρα.
Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής πλευράς και των επικεφαλής των Θεσμών για τα προληπτικά μέτρα με αντιστάθμισμα άλλες φορολογικές απαλλαγές, ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία  (SLA) εντός ολίγων ημερών, έκλεισε σήμερα στο Eurogroup, όπως επιβεβαιώνεται από Βρυξέλλες και Αθήνα.
"Η συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα»", τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.
Η Ελληνική πλευρά δέχθηκε την νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο, επισημαίνουν.
Πρακτικά στην Αθήνα θα εξεταστεί η αλλαγή μείγματος πολιτικής από το 2019 και μετά, χωρίς περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση, προσέθεταν οι ίδιες πηγές, αναφέροντας: "Στα θετικά της πολιτικής συμφωνίας, που μένει όμως να προσδιοριστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, είναι η δυνατότητα επιστροφής της εργασιακής κανονικότητας των συλλογικών διαπραγματεύσεων νωρίτερα, δηλαδή πριν το τέλος του προγράμματος."
Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν πολύ σημαντική και τη δέσμευση από πλευράς Commission, που αναμένεται να εξεταστεί σε επόμενο Eurogroup, ώστε να εξαιρεθεί από τις δαπάνες για τον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος  ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 3 δις ευρώ για την δημιουργία τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα δυόμιση χρόνια. Τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου προγράμματος ήδη διαπραγματεύεται η ελληνική πλευρά με την Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς οργανισμούς.
Το πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας στο Eurogroup
Τι σημαίνει πρακτικά το πλαίσιο που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247: Εάν για παράδειγμα το ΔΝΤ επιμείνει στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ζητά μείωση αφορολογήτου, τότε για κάθε ένα ευρώ που μειώνεται το αφορολόγητο, η ελληνική πλευρά θα έχει δικαιώμα να νομοθετήσει αντίστοιχα ένα ευρώ πχ μείωσης του ΕΝΦΙΑ ή του ΦΠΑ.
Έτσι λοιπόν, ήδη, η ελληνική πλευρά έχει μελετήσει και σκοπεύει να νομοθετήσει τις εξής παρεμβάσεις με εφαρμογή 01/01/2019.
• Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατα 35 – 40 % και συνολικός επανασχεδιασμός του φόρου με επαναφορά του Φ.Μ.Α.Π. ώστε η μείωση να στοχεύει στα χαμηλά εισοδήματα.
• Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια κατά 7 μονάδες και μεταφορά του συντελεστή από το 13% στο 6%.
• Μείωση του ΦΠΑ σε μεταφορές δημόσιες και ιδιωτικές ( Τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα, βαπόρια) κατα 11 μονάδες και μεταφορά από το 24% στο 13%.
• Μείωση βασικών ειδών διατροφής κατά 11 μονάδες από το 24% στο 13%.
• Επανεξέταση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.
• Σε περίπτωση που εξεταστεί μείωση δαπανών για κοινωνική ασφάλιση  συμφωνήθηκε να νομοθετηθεί αντίστοιχα αύξηση δαπανών στοχευμένων για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής προστασίας.
Σε κάθε περίπτωση όμως παρόμοιες παρεμβάσεις θα είναι μεσομακροπρόθεσμες. Θα έχουν σημείο έναρξης εφαρμογής την 01/01/2020 και πέρας 01/01/2025.
Και μετά την πολιτική συμφωνία, ραντεβού στην Αθήνα
Μετά τη συμφωνία επί του πολιτικού πλαισίου στο Eurogroup, η τελική συμφωνία θα κλείσει με τεχνικές λεπτομέρειες στην Αθήνα. Η νομοθέτηση θα περιλαμβάνει ταυτόχρονα όλες τις μεταρρυθμίσεις (τόσο αυτές με αρνητικό δημοσιονομικό πρόσημο, όσο και αυτές με θετικό δημοσιονομικό πρόσημο).
Με το κλείσιμο του SLA  στην Αθήνα ο Γ. Νταϊσεμπλουμ θα ζητήσει έκτακτο Eurogroup για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Σε αυτό το Eurogroup θα αποφασιστεί τόσο το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων όσο και το θέμα της εφαρμογής των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την απομείωση του χρέους.
Τι προηγήθηκε
Οι τελευταίες πινελιές έπεσαν λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνόδου των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης σε μια συνάντηση με πρωτοβουλία του προέδρου του Eurogroup και εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης πληροφορίες, θέλουν τους δανειστές να παρουσιάζουν την βελτιωμένη πρόταση σχετικά με την νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων και των αντισταθμιστικών μέτρων που μπορεί να εφαρμόσει Αθήνα αν πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.
Ντάισελμπλουμ: Πρώτα να επιστρέψουν οι θεσμοί και μετά βλέπουμε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στο Eurogroup περιόρισε τις προσδοκίες σε ευχή για σύντομη επιστροφή των θεσμών και δήλωσε ότι στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά.
Πρώτος μου στόχος είναι να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και κινούμενος (προφανώς) σε λογική Σόιμπλε.
Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το Eurogroup θα εξετάσει κατά πόσο οι θεσμοί θα μπορούν να επιστρέψουν στην Αθήνα για τη συνέχιση της δεύτερης αξιολόγησης και με το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. «Θα πρέπει να συζητήσουν για όλα τα δύσκολα θέματα που ακόμα πρέπει να λυθούν. Έχουμε καλύψει αρκετό έδαφος, θα δούμε σήμερα αν είναι αρκετό», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.
«Το επόμενο βήμα θα γίνει με το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup. «Η θέση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει, θέλει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά ζητά σοβαρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και βιώσιμο χρέος. Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν πριν πάνε στο εκτελεστικό συμβούλιο. Αυτός είναι και ο στόχος μου», δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια προθεσμία, ούτε λόγος βιασύνης λόγω προεκλογικής περιόδου σε κάποιες χώρες της ευρωζώνης. Eξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα ρευστότητας για την Ελλάδα, τουλάχιστον ως το καλοκαίρι, και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία για να συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα και να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία.
Τέλος, ο Γ. Ντάισελμπλουμ παραδέχτηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα είναι σύνθετες. Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ακόμα και στην Ολλανδία αν προσπαθούσαν την ίδια στιγμή να περάσουν μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, τις συντάξεις και στην αγορά εργασίας θα ήταν «σκληρή δουλειά». «Ας είμαστε ρεαλιστές, πρώτος μου στόχος είναι να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα και μετά υπάρχει αρκετή δουλειά να γίνει», κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogoroup.
Μοσκοβισί: Σημαντικός εταίρος το ΔΝΤ
Αισιόδοξος δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος πάντως δεν παρέλειψε να τονίσει το ρόλο του ΔΝΤ.
"Ένα μήνυμα ότι οι Θεσμοί επιστρέφουν στην Ελλάδα, αυτό θα αποτελέσει επιτυχία για τη σημερινή σύσκεψη", εκτίμησε ο κ.Μοσκοβισί.
"Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει. Όλοι οι Θεσμοί πρέπει να είναι εκεί, ώστε το πρόγραμμα να είναι στέρεο. Έχω εμπιστοσύνη στο Ταμείο ότι θα συμμετάσχει. Το ΔΝΤ είναι σημαντικός εταίρος γιατί μας δίνει ασφάλεια, εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα", πρόσθεσε.
Ο Γάλλος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων υπερτόνισε τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας που δείχνει να μπαίνει στην ανάπτυξη, πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους και θα συνεχίσει, όπως είπε να το κάνει και το 2017 και το 2018.
Το σημείο στο οποίο στάθηκε ο Μοσκοβισί ήταν η κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Ανέφερε πως πρέπει οι Έλληνες να δουν φως στο τέλος της λιτότητας. Ένας λαός που έχει υποφέρει πολύ, μαστίζεται από την ανεργία και θα πρέπει να δει πως οι κόποι του αποφέρουν καρπούς.   Πηγή: news247.gr

 ***  Επιστρέφουν οι θεσμοί - "Ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα", λένε κυβερνητικές πηγές
 Επιστρέφουν οι θεσμοί - "Ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα", λένε κυβερνητικές πηγές
~  Συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των επικεφαλής των θεσμών, ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (SLA) εντός ολίγων ημερών, επήλθε πριν από λίγη ώρα, όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.
Ως προς το τι προβλέπει η συμφωνία, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα».
Η ελληνική πλευρά δέχθηκε τη νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο. Πρακτικά, επισημαίνουν, στην Αθήνα θα εξεταστεί η αλλαγή μείγματος πολιτικής από το 2019 και μετά, χωρίς περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση.
Επιπλέον, υπογραμμίζουν πως στα θετικά της πολιτικής συμφωνίας, που μένει όμως να προσδιοριστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, είναι η δυνατότητα επιστροφής της εργασιακής κανονικότητας των συλλογικών διαπραγματεύσεων νωρίτερα, δηλαδή πριν το τέλος του προγράμματος. Επίσης, ως πολύ σημαντική τονίζουν τη δέσμευση, από πλευράς Κομισιόν, που αναμένεται να εξεταστεί σε επόμενο Eurogroup, ώστε να εξαιρεθεί από τις δαπάνες για τον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 3 δισ. ευρώ για τη δημιουργία τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας, τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Όπως σημειώνουν, πως τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου προγράμματος ήδη διαπραγματεύεται η ελληνική πλευρά με την Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς οργανισμούς.
ΑΠΕ - ΜΠΕ 

***   Καλαμάτα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 
Καλαμάτα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 
~  Η Ενωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (ΕΜΣ) προγραμματίζει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στον καφέ «Σταθμός», στην Καλαμάτα.
Κατά την εκδήλωση αυτή θα διαβαστούν και ποιήματα Μεσσήνιων ποιητών. Η ΕΜΣ καλεί κάθε Μεσσήνιο ποιητή που επιθυμεί να διαβάσει ποιήματά του να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 6972-177597 ή 6936-984727, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Τα θέματα των ποιημάτων μπορούν να αφορούν την ίδια την ποίηση ή να είναι ελεύθερα. Ο κάθε ποιητής θα επιλέξει μία μόνο κατηγορία.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :
~* Γιάννης Αντεντοκούμπο 20/02/2017:
https://youtu.be/oeHTeVb7lNE
*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ  18-02-2017
Aτρόμητος-Ξάνθη 2-1
(42΄ Πλατέλλας, 85΄ Τόνσο - 57΄πεν. Γιουνές)
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0
(18΄πεν. Κόντε)
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-5
(7΄ Κλωναρίδης, 9΄ Μπεργκ, 30΄ Μολέδο, 39΄ Εμποκού, 83΄ Μπουμάλ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-02-2017
      Πανιώνιος-Ηρακλής  1-0  .- ^
(39΄ Μπεν)
  (Αγρίνιο) Παναιτωλικός-Πλατανιάς   1-2  .-^
(81 Ρέι- 27΄ πεν. Μανούσος, 55΄ Καρυπίδης)
          ΠΑΟΚ-Βέροια   4-0 .- ^
(81΄ Ρέι - 17΄ Ενρίκε, πεν. 42΄, 50΄ Πρίγιοβιτς, 72΄ Πέλκας)
            ΑΕΚ-Ολυμπιακός  1-0 .- ^
(34΄ Αϊντάρεβιτς)

ΔΕΥΤΕΡΑ  20-02-2017

       ΑΕΛ-Λεβαδειακός  2-1 .- ^
(22΄ Αγκάνοβιτς, 71΄ Ρέντζας - 61΄ Καλτσάς)
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Άντονι, Ντέλετιτς, Γκουλουζάντε, Ξενοδόχοβ, Αβραάμ - Νοασέ, Γιουσούφ, Καλτσάς, Μιλιάζες, Τριποτσέρης
 Κόκκινη: 62΄ Ντέλετιτς (δεύτερη κίτρινη) - 65΄ Γιουσούφ (δεύτερη κίτρινη)
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας (88΄ Γιοβάνοβιτς), Άντονι, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (77΄ Βαρέλα), Ρέγες (54΄ Γκουλουζάντε), Ναζλίδης, Ικάουνιεκς.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος (77΄ Μιλιάζες), Μεντί, Ουόν (34΄ Τριποτσέρης), Νιασέ, Καλτσάς, Ζεζίνιο, Σίλβα (87΄ Βασιλείου), Καραμπουέ, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.
VIDEO:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)1. Ολυμπιακός 51
2. Πανιώνιος 41
3. ΠΑΟΚ 39
4. Παναθηναϊκός 38
5. ΑΕΚ 33
. Ξάνθη 33
7. Πλατανιάς 32
8. ΠΑΣ Γιάννινα 31
9. Ατρόμητος 29
10. Παναιτωλικός 22
. Κέρκυρα 22
12. Αστέρας Τρίπολης 20
. Λάρισα 20
14. Λεβαδειακός 14
. Ηρακλής 14
16. Βέροια 13
 * Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

*** Β΄ ΕΘΝΙΚΉ ΣΤΟ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ  FOOTBOLL LEAGUE :
Σάββατο  18/02/2017  :
~  ΧΑΝΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης 1-4  , (0-2)  .-
Κυριακή  19/02/2017 :
~ ΛΑΜΙΑ -ΣΠΑΡΤΗ   2-0 .- ^
~  ΑΡΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-0 .- ^
~  ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΛΙΘΕΑ 2-2  .- ^ 
~  ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ  0-0  .- ^
~ ΟΦΗ-ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  5-0 .- ^
~ ΚΑΛΛΟΝΗ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0 .- ^
~ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ  3-1 .- ^
~ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ -ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ 1-0 .-^

*** Γ΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο  3ος  όμιλος :
~  ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ  1-1  .- ^
~ Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  1-2  .- ^
~ Α.Ο ΘΗΒΑ-ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ  1-1  .- ^
~ ΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-1  .- ^
~ ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  0-2  .- ^
~  ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ -ΤΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ  1-0 .- ^
~ ΦΩΣΤΗΡΑΣ -ΧΑΛΚΙΔΑ  0-1 .- ^

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ
Σάββατο  18-02-2017
ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΑΟ ΦΑΡΑΙ   0-1  .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. – ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ.  0-2  .- ^
ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ.  1-1  .- ^
ΘΟΥΡΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ  1-1  .- ^
 Κυριακή 19-02-2017
ΑΟ Διαβολιτσίου – Π.Σ. Η Καλαμάτα  0-3 .-^
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας 2-0 .-^
Εράνη Φιλιατρών – Εθνικός Μελιγαλά  1-0 .- ^
ΑΝΔΡΟΥΣΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΑΡΩΝ  3-0 .- ^ α.α.
Ρεπό: ΑΣ Ανδρούσας.
* Ο Αστέρας Αρφαρών αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
Α1  ΚΑΤΗΦΟΡΙΑ
Σάββατο
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΧΩΡΑ    3-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μ. – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   1-0 .- ^
ΔΩΡΙΟ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ  0-1 .- ^
Κυριακή
Ολυμπιακός Ανάληψης – Νέος Άρις  2-0.-^
Απόλλων Πεταλιδίου – Ακρίτας Κορώνης  1-0 .- ^
Ομόνοια – ΑΟ Ασπροχώματος  1-0 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – Αίαντας Καλαμάτας -
Β΄ ΤΟΠΙΚΟ  ΕΠΣΜ
Σάββατο
Ο ΑΟ Μεθώνης - ΑΟ Πατίστα   0-3 .- ^
ΠΑΟ Καλλιθέας - Πράσινα Πουλιά  1-3 .- ^
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης -  ΑΣ Φυτειάς  2-1 .-^
ΑΕ Γαργαλιάνων- ΠΑΟ Καλού Νερού   1-2  .- ^
Δόξα Καλαμάτας -  Ατρόμητο Πλατέος  4-1 .-^
Κυριακή
ΑΕΚ Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας  2-2 .- ^
Διαγόρας Κοπανακίου – Θύελλα Μερόπης  6-1 .- ^
Παπαφλέσσας Άμφειας – Κεραυνός Καλαμάτας  1-0 .- ^
Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-Α.Ε.ΜΑΝΗΣ 1-3 .-^
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΟ Φυτειάς 2-1 .-^
ΑΟ Στενωσιάς – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου  1-3 .- ^
ΑΕ Λογγάς – Πανιώνιος 2-2 .-^
Ρεπό Πανευαϊκός.
  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Δευτέρα  13/02/2017 :
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας   2-4  .- ^
O Eρμής Καλαμάτας κόντρα στον Παναθηναϊκό Καλαμάτας  0-1 .-^
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Δαναός  1-5 .- ^
Ίκαρος Καλαμάτας – Νέστορας Πύλου  2-2 .-^
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου
ΑΟ Λεΐκων – ΑΟ Βέργας
ΑΟ Νέδουσα – Θύελλα Παραλίας
Ρεπό: Θησέας Καλαμάτας.

*** Τελικός  Κυπέλλου στο μπάσκετ  :
Σάββατο  18/02/2017  ,  Ώρα  17.00  στην Θεσσαλονίκη  :

~* ΑΡΗΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   59 - 68 .- ^
Τα δεκάλεπτα :10-18  , 27-29 ,-37-49 ,59-68  ,- 
VIDEO :
~*ΠΑΟ-ΑΡΗΣ  68-59  ΚΎΠΕΛΛΟ τελικός 18-02-2017:
 https://youtu.be/hR_jIa1Q8Cs .-
~* ΠΑΟ-ΑΡΗΣ 68-59     περίοδος  49-37  κύπελλο  18/02/2017: 
https://youtu.be/Zvfy2ep2r9I .-
~* ΠΑΟ-ΑΡΗΣ  68-59    περίοδος  29-27  κύπελλο 18/02/2017 : https://youtu.be/FWJa925UH9A .-
~* ΠΑΟ-ΑΡΗΣ  68-59  Τελικός  κυπέλλου    περίοδος 18/10/18 : https://youtu.be/5FroAH5Djmk 

*** Απόψε στις 7μ.μ. ο ετήσιος απολογισμός του Γιώργου Λαζαρίδη 
Τον καθιερωμένο ετήσιο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε θα παρουσιάσει απόψε το βράδυ στις 7 , στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite City  Resort, ο καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης.
Θα αναφερθεί στα τουρνουά που έλαβε μέρος την περασμένη χρονιά , στις αρκετές εκδηλώσεις που συμμετείχε καθώς και στο απόλυτα επιτυχημένο "1st Ancient Messene Open", που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο του 2016 στη Μεσσηνία
 Επίσης,  θα παρουσιάσει  την ατζέντα του για το 2017 που αναμένεται να είναι πλούσια για ακόμα μια χρονιά για τον Καλαματιανό πρωταθλητή.
Όπως κάθε χρόνο, την εκδήλωση αναμένεται να παρακολουθήσουν πολυάριθμοι φίλοι του Γιώργου Λαζαρίδη, ενώ επίσης να σημειωθεί ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα των Β΄ αγώνων των πλέι οφ του FIBA Champions League:

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου

Καρσίγιακα (Τουρκία)-Σκαϊλάινερς (Γερμανία) (80-90)

ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Γιουβέντους (Λιθουανία) 19:30 (78-77)

Νίμπουρκ (Τσεχία)-Σάσαρι (Ιταλία) (72-94)

Όλντενμπουργκ (Γερμανία)-Αβτοντόρ (Ρωσία) (84-87)

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου

Παρτιζάν (Σερβία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:30 (76-74)

Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία)-Μακάμπι Ρισόν (Ισραήλ) (83-66)

Στρασμπούρ (Γαλλία)-Άρης (ΕΛΛΑΔΑ) 21:30 (52-71)

Βενέτσια (Ιταλία)-Βέντσπιλς (Λετονία) (67-74)

*** Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 

~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-18-2017.html .-
~ *  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  19  Φεβρουάριος  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .......  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-19-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  και 19  Φεβρουαρίου  2017
:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/18-19-2017-18022017-17.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ......  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/news-20-2017.html .-

        ***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5204   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3452   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3451  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.147  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου