arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 :

  ~
 
 


 
~ 12 Αυγούστου
Των αγίων μαρτύρων Φωτίου και Ανικήτου
Άθλησαν στη Νικομήδεια, το έτος 288, κατά τη βασιλεία του Διοκλητιανού. Ήταν δε ο Φώτιος ανεψιός του Ανικήτου.~
Στις 12/08/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Φώτιος και Ανίκητος, Άγιοι Πάμφιλος και Καπίτων
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός...Μπορεί κάποιος να μιλά για τις αμαρτίες του και να είναι υπερήφανος κι άλλος να μιλά για τις αρετές του και να είναι ταπεινός.
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Θείας πίστεως, τὴ συμφωνία, τὴν οἰκείωσιν, τῆς συγγενείας, δι' ἀγώνων ἱερῶν ἐλαμπρύνατε, θεομακάριστε Μάρτυς Ἀνίκητε, σὺν τῷ Φωτίῳ φωτὸς τῷ θεράποντι. Ἀλλὰ αἰτήσασθε, δοθήναι πταισμάτων ἄφεσιν, τοὶς μέλπουσιν ὑμῶν τὴν θείαν ἄθλησιν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Φωτίου και Ανικήτου των Μαρτύρων - 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ :   https://youtu.be/BkrIJbw0MxY .-

 
~
Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός

Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός
 
Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχη....
 
Άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητές του

Άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητ....
 
Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή

Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Καλλίνικος

Άγιος Καλλίνικος
 
Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου

Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου
 
Άγιος Ακάκιος

Άγιος Ακάκιος
 
Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα

Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
 *** ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
13, 14, 15 ΚΑΙ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
Μέ θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα πιστός της Μεσσηνίας λαός ετοιμάζεται να εορτάσει την ορτήν της Κοιμήσεως της περαγίας Θεοτόκου το «δεύτερον Πάσχα», «το Πάσχα το καλοκαιριο», μέ πίκεντρον την εράν και στορικήν Μονήν το Βουλκάνου.
Μέ την εκαιρίαν ατήν, κατά το καθιερωμένον Μοναστηριακόν Τυπικόν της ερς Μονς μας, θα τελεσθούν ο παρακάτω ερές Ακολουθίες:
ΣΑΒΒΑΤΟΝ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
ρα 7 το πρωί :
Όρθρος και Θεία Λειτουργία
ΚΥΡΙΑΚΗΝ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
ρα 7 το πρωί :
Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
ρα 7.00 το απόγευμα :
Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατοντος το Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κυρίου Χρυσοστόμου.
Κατά την ραν της Λιτς θα γίν λιτάνευσις το επιταφίου της Θεοτόκου πέριξ το ερο ναο και ες τόν εδικόν χρον ( εξέδρα) θα ψαλον τα Εγκώμια προς τιμήν της Θεοτόκου και θα γίνουν Αρτοκλασία και το θεον Κήρυγμα πό το χοροστατοντος Αρχιερέως.
ΔΕΥΤΕΡΑΝ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ρα 7.00 το πρωί :
Αρχιερατικός Πανηγυρικός Όρθρος
ρα 8.30 το πρωί :
Αποδοχή της ερς και θαυματουργού  Εικόνος Παναγίας Βουλκανιωτίσσης πό το Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κυρίου Χρυσοστόμου και τ συμμετοχή το Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας ερσέης της ερς Αρχιεπισκοπής μερικς κυρίου Εαγγέλου.
ρα 9.00 το πρωί :
Τέλεσης Πανηγυρικς Θείας Λειτουργίας.
ρα 7.00 το απόγευμα :
Πανηγυρικός Μεθεόρτιος Εσπερινός και ερά Παράκλησις.
ΤΡΙΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ρα 7.00 το πρωί :
Πανηγυρικός Όρθρος
ρα 8.30 το πρωί :
Τέλεσης Θείας Λειτουργίας και ν συνεχεία θα τελεσθ το καθιερωμένον Κτιτορικόν Μνημόσυνον τν αειμνήστων Κτητόρων της ερς Μονς μας, Συμεών και Θεοδοσίου και πάντων τν προαπελθόντων Πατέρων και δελφν ατς.
~* ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑΝ ΙΕΡΑΝ ΜΟΝΗΝ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ (ΚΑΘΟΛΙΚΟΝ) 14 ΚΑΙ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
ΚΥΡΙΑΚΗΝ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
ρα 7 το πρωί :
Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
ρα 7.00 το απόγευμα :
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ Αρτοκλασίας.
ρα 11.00 νυκτερινή :
Τέλεσης Πανηγυρικς Αγρυπνίας και κατά το Μοναστηριακό Τυπικό θα ψαλον τα εγκώμια προς τιμήν της Θεοτόκου μπροσθεν της ερς και θαυματουργο Εικόνος Παναγίας Βουλκανιωτίσσης και θα τελεσθ Θεία Λειτουργία.
ΔΕΥΤΕΡΑΝ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ρα 6.00 το πρωί :
ερά Παράκλησις και Κάθοδος της ερς Εικόνος Παναγίας Βουλκανιωτίσσης προς την εράν Μονήν Βουλκάνου.
Εχόμεθα να χωμε όλοι μας την Θεομητορικήν προστασίαν Της και τις θερμές πρεσβεες Της προς τόν Υόν και Θεόν Της, τόν Κύριον και Σωτήρα μν ησούν Χριστόν.
κ της ερς Μονς
 




*** Οι συνεντεύξεις του Δημάρχου               


Σειρά συνεντεύξεων παραχωρεί τελευταία ο Δήμαρχος για όλα τα θέματα, τα οποία αφορούν στο Δήμο. Σήμερα, Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, παρεχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του Ionian, όπου αναφέρθηκε στην 1η Γιορτή Νυχτερινής Κολύμβησης, στη Λευκή Νύχτα και σε θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος.
           

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 12/8/2016 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός δακοκτονίας στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες: Προάστειο, Καρδαμύλη, Αγριλιά Μεσσήνης, Αμφιθέα, Ζερμπίσια, Κωνσταντίνοι, Στέρνα, Κατσαρού, Σολάκι και Χωματάδα.
Παρακαλούνται οι παραγωγοί να παρακολουθούν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τους και όσοι έχουν κτήματα περιφραγμένα να τα ανοίξουν.
*** Σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 η 1η Γιορτή Νυχτερινής Κολύμβησης Καλαμάτας                
Μια βραδιά με σκοπό την ψυχαγωγία των Καλαματιανών και των επισκεπτών, την προβολή της περιοχής μας, την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης, καθώς και την τόνωση της κίνησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Παραλίας Καλαμάτας θα αποτελέσει η 1η Γιορτή Νυχτερινής Κολύμβησης, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, αύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, από τις 21.00 και μετά.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να έρθει κόσμος στην Καλαμάτα, να υπάρξει κίνηση οικονομική και να ενισχυθούν οι επαγγελματίες», επεσήμανε ο Δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016. Επίσης, ευχαρίστησε το Λιμενικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τους εθελοντές, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου και ιδιαίτερα τη Δημοτική Αστυνομία, οι οποίοι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχει η αυριανή εκδήλωση.
ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Η 1η Γιορτή Νυχτερινής Κολύμβησης θα διεξαχθεί με επίκεντρο το δημοτικό πάρκινγκ, το οποίο βρίσκεται κοντά στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Καρακούση, ενώ θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη και για χώρο στάθμευσης μοτοποδηλάτων. Επίσης, σε συνεργασία με το Δήμο, κάποια από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Παραλίας θα ετοιμάσουν και δικά τους ψυχαγωγικά γεγονότα.
Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Παναγιώτα Ντίντα και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δημήτρης Βεργόπουλος είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ανέλαβαν την προετοιμασία του πρώτου νυχτερινού μπάνιου, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας.
ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ!
Όπως ανέφεραν, η θάλασσα θα φωτιστεί σε μεγάλο εύρος (περίπου 150 μέτρα), έτσι ώστε να διευκολύνεται η κολύμβηση, ενώ την εκδήλωση θα καλύψουν μουσικά DJs και αυτή θα μεταδίδεται από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Καλαμάτας. Βεγγαλικά και πολλές άλλες εκπλήξεις θα περιμένουν όσους μετάσχουν, ενώ με χορηγία της ποτοποιΐας Κωστέα όλοι θα ξεδιψάσουν με παγωμένο εμφιαλωμένο νερό.
Για την ασφάλεια των λουομένων, την εκδήλωση θα καλύψουν δύο ναυαγοσώστες του Δήμου Καλαμάτας και δύο ναυαγοσώστες των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ θα παραπλέει σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Παρακαλούνται όλοι όσοι θα μετάσχουν στην 1η Γιορτή Νυχτερινής Κολύμβησης, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, να τηρήσουν τις ιατρικές οδηγίες που αφορούν στο μπάνιο στη θάλασσα και να μην έχουν φάει ή πιεί πριν κολυμπήσουν.
ΒιντεοKalamata Night Swim 2016 ,  https://youtu.be/QudtC-5_gQk .-

*** Σημαντική αύξηση των διεθνών αφίξεων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας               

Σημαντική αύξηση κατά 22,5% καταγράφουν οι διεθνείς αφίξεις στον αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016, έναντι της ίδιας περιόδου πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η αύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των κύριων ελληνικών αερολιμένων, ενώ ακολουθεί εκείνος του Ακτίου με αύξηση 18,7%.
Σε απόλυτους αριθμούς, κατά το πρώτο επτάμηνο του 2016 οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας ανήλθαν σε 59.440, έναντι 48.540 κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ συνολικά για το 2015 ήταν 86.508.
Κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2016, οι διεθνείς αφίξεις σε ελληνικούς αερολιμένες έχουν ως εξής (αναφέρονται τα 10 πρώτα αεροδρόμια): Αθήνα 2.520.922, Ηράκλειο 1.538.756, Ρόδος 1.113.353, Θεσσαλονίκη 959.238, Κέρκυρα 681.874, Χανιά 593.111, Κως 452.279, Ζάκυνθος 364.768, Σαντορίνη 217.689, Μύκονος 159.344.
ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ 25 ΠΟΛΕΙΣ
ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Παρατίθεται, επίσης, ο πίνακας δρομολογίων μέσω του αεροδρομίου Καλαμάτας για τον Αύγουστο 2016, τον οποίον μπορείτε να δείτε εδώ. Η Καλαμάτα συνδέεται με 24 πόλεις της Ευρώπης και με το Τελ Αβίβ του Ισραήλ.
***  Ολοκάθαρα νερά για κολύμπι               

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. πραγματοποιεί κάθε δεκαπενθήμερο, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, ελέγχους στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς της, από την πίστα καρτ στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια.
Κατά τη μέτρηση του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου (ημερομηνία δειγματοληψίας 9/8/2016) διεπιστώθη από τα ευρήματα ότι τα νερά κολύμβησης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας είναι εξαιρετικής ποιότητας. Οι τιμές βρίσκονται πολύ κάτω από τα όρια, όπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα, τον οποίον μπορείτε να δείτε εδώ.
 *** Κύκλωμα με ποτά "μπόμπες" από την Κρήτη έως την Καλαμάτα!     

ΕΒΓΑΛΑΝ «ΛΑΒΡΑΚΙΑ» ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ 
   Περίπου δέκα τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και 20.000 «μαϊμού» προϊόντα είναι -μεταξύ άλλων- η «σοδειά» του ΣΔΟΕ από ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, «αυτό το οινόπνευμα θα κατέληγε στους πολίτες μέσα από τη διαδικασία των λαθραίων ποτών». Μάλιστα, απ΄ ότι φαίνεται πίσω από την υπόθεση υπήρχε ένα καλοστημένο κύκλωμα, του οποίου τα…πλοκάμια έφταναν μέχρι και την Καλαμάτα.
Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Τρ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται, εξηγώντας πως «υπάρχει ένας σχεδιασμός κι ένας συντονισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ».
Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ξέρουμε τον αντίπαλό μας και είμαστε αποφασισμένοι και να δώσουμε τη μάχη και να πετύχουμε αυτά που πρέπει. Ειδικά τα θέματα της λαθρεμπορίας του αλκοόλ έχουν σχέση με την υγεία μας» τόνισε, εξηγώντας πως «όλο αυτό το οινόπνευμα θα κατέληγε στους πολίτες μέσα από τη διαδικασία των λαθραίων ποτών, που το μόνο για το οποίο δεν φημίζονται είναι τα θέματα υγείας». Συνεχάρη δε το ΣΔΟΕ γι’ αυτή την επιτυχία.
  Πως πιάστηκαν οι Κρητικοί λαθρέμποροι, αλλά γλίτωσε το κύκλωμα
 Από την άλλη πλευρά, σε χθεσινό δημοσίευμα στο vimaonline.gr και στη στήλη "Βηματοδότης", σημειώνεται ότι "πλοκάμια σε Καλαμάτα και Σάμο είχαν οι λαθρέμποροι αλκοόλ της Κρήτης, που διακινούσαν λαθραίο οινόπνευμα και διοχέτευε στην αγορά ποτά 'μπόμπες'.
Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης να αποκάλυψε τα αποτελέσματα ελέγχων του ΣΔΟΕ σε διάφορες περιοχές της Κρήτης στις οποίες εντοπίστηκαν 10 τόνοι από λαθραίο οινόπνευμα, ωστόσο το εν λόγω κύκλωμα ήταν ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που ανακοινώθηκε και δεν περιελάμβανε μόνον την περιοχή ης Κρήτης.
 Όπως μας πληροφόρησαν η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας  Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία - αλλά όχι και το ΣΔΟΕ - παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα τις δραστηριότητες ατόμων στην Κρήτη που διέθεταν εγκαταστάσεις αποθήκευσης αλκοόλ και τα οποία είχαν οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους.
 Από τις έρευνες που διενεργούνταν υπό άκρα μυστικότητα διαπιστώθηκε η σχέση των Κρητικών λαθρεμπόρων με επιχειρηματίες που είχαν εγκαταστάσεις σε Καλαμάτα και Σάμο.
Σε ό,τι αφορά το θέμα του πλαστικού χρήματος, ο κ. Αλεξιάδης, τόνισε την ανάγκη επέκτασης της χρήσης του διότι θα βοηθήσει, όπως είπε, στην πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.
«Προηγουμένως δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα κίνητρα, ενώ με το νομοσχέδιο που προωθείται δίνουμε κίνητρα στους πολίτες και από την άλλη βάζουμε και υποχρεωτικά μέτρα απέναντί τους, όπως γίνεται σε άλλες χώρες» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Για την πορεία των εσόδων, αφού επισήμανε πως «έξι μήνες που τα έσοδα ήταν πάνω από το όριο του προϋπολογισμού δεν υπήρχε πουθενά σαν είδηση -τουλάχιστον σε μία κατηγορία ΜΜΕ που θέλουν να υποκαταστήσουν την αντιπολίτευση στον ρόλο τους απέναντι στην κυβέρνηση- και όταν τον Ιούλιο είχαμε κάποια άλλη εξέλιξη, αμέσως έγινε πρώτο θέμα και μάλιστα υπερτονισμένο» παρέθεσε τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
«Είχαμε υπέρβαση εσόδων 954 εκατ. στο εξάμηνο. Στον μήνα Ιούλιο, τον πιο δύσκολο για τα έσοδα, που είχαμε στόχο 5,6 δισ, αντί γι αυτά πιάσαμε περίπου 5,25 δισ. στα έσοδα. Ικανοποιήσαμε τον στόχο κατά 95% […]. Τον Ιούλιο είμαστε κατά 333 εκατ. κάτω από τον στόχο για τον μήνα αυτόν, στο επτάμηνο όμως είμαστε πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού και με τους ελέγχους που ξεκινήσαμε θα πάμε πολύ καλύτερα» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.   Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
~*** Η επιλογή του χώρου για το ανοιχτό θέατρο Καλαμάτας "διχάζει" τις παρατάξεις 

Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας ότι μελετά την κατασκευή ανοικτού θεάτρου και τη χρηματοδότησή του μέσω ΕΣΠΑ, στην περιοχή που βρίσκεται το φυτώριο του Δήμου, πάνω από την οδό Σπάρτης, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των περισσότερων παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.
Το ίδιο συνέβη και στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ενώ, συνέχεια θα δοθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος, Ανδρέας Καραγιάννης υπεραμύνθηκε της επιλογής του χώρου που έγινε από τη δημοτική αρχή. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι για ένα τέτοιο έργο απαιτείται ένας αριθμός ειδικών μελετών, μεταξύ των οποίων κυκλοφοριακή αλλά και ακουστική, μια και το θέατρο θα κατασκευαστεί δίπλα στον περιφερειακό της πόλης
Ο επικεφαλής της "Συμμαχίας Πολιτών", Μιχάλης Αντωνόπουλος, σχολίασε ότι δεν είναι δυνατό να συνυπάρχουν σε μια περιοχή μικρής έκτασης, ανοιχτό θέατρο, σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, τα συνεργεία του δήμου και πεδίο βολής, ενώ, σχολίασε με τη σειρά του ότι μελετητικά το έργο δεν είναι έτοιμο για να χρηματοδοτηθεί από ο ΕΣΠΑ.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος εξέφρασε, επίσης, επιφυλάξεις για την καταλληλότητα της συγκεκριμένης θέσης για τη δημιουργία του ανοιχτού θεάτρου. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι η αναγκαιότητα απόκτησης ανοιχτού θεάτρου είναι αναμφισβήτητη.
  Η θέση της Δημοτικής Αρχής
   Το ανοιχτό θέατρο θα αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς, αλλά και το εφαλτήριο για την πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής στην πόλη της Καλαμάτας. Το υφιστάμενο ανοιχτό θέατρο, που βρίσκεται στο Κάστρο, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της Καλαμάτας, η οποία αναπτύσσεται σήμερα ως πολιτιστικός πόλος της ευρύτερης περιοχής και η δημιουργία χώρου μεγαλύτερης χωρητικότητας και με αμεσότερη πρόσβαση είναι επιτακτική.
Το σχεδιαζόμενο θέατρο, χωρητικότητας σχεδόν 2.000 ατόμων, θα παρέχει στους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς τη δυνατότητα να οργανώνουν και να φιλοξενούν θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα υψηλών προδιαγραφών.
Παράλληλα, και με δεδομένο ότι το κοίλο του θεάτρου θα έχει μέτωπο νοτιοανατολικά, δηλαδή προς το Κάστρο, από τις κερκίδες του οι θεατές αφενός θα απολαμβάνουν την εικόνα του Κάστρου της πόλης, του οποίου ολοκληρώνεται η μελέτη ανάδειξης και φωτισμού και αφετέρου την ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος της κοίτης του ποταμού Νέδοντα, στο δε φυσικό περιβάλλον η όλη κατασκευή εντάσσεται αρμονικά. η δομή της κατασκευής του ανοιχτού θεάτρου παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα άμεσης πραγματοποίησης του έργου, έτσι ώστε αυτό να αποτελέσει μία πρόσθετη πολιτιστική δομή για την υποψηφιότητα της πόλης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Το ανοιχτό θέατρο θα εξυπηρετεί τη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης όπως συναυλίες μικρών μουσικών συνόλων, κινηματογραφικές προβολές, διαλέξεις, ομιλίες, εκθέσεις, ενώ θα αποτελέσει την απαρχή αναβάθμισης της περιοχής, που αποτελεί τη φυσική συνέχεια της εξόδου της χαράδρας του Νέδοντα και της εισόδου του ποταμού στο χώρο του αστικού συγκροτήματος.
Παράλληλα, θα προστεθεί ως δράση στο νέο δακτύλιο περιπάτου και δραστηριοτήτων που δημιουργείται στην πόλη, με κέντρο τη δραστηριότητα της Κεντρικής Αγοράς.
  Βιοκλιματικός σχεδιασμός
 Θα εφαρμοσθούν οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και θα διατηρηθεί η απρόσκοπτη κίνηση του αέρα κατά μήκος της κοίτης του ποταμού, που αποτελεί στοιχείο του μικροκλίματος και παράγοντα δροσισμού του χώρου. Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα δέντρα, πλην ορισμένων γηρασμένων και θα φυτευθούν καινούργια. Επίσης, θα κατασκευασθούν χαμηλού ύψους κτήρια υποδομών, των οποίων τα δώματα θα φυτευθούν.
Οι κερκίδες θα κατασκευασθούν από μεταλλικά δικτυώματα για ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του χώρου με κατασκευές και την αποτροπή δημιουργίας φραγμάτων στην κίνηση του αέρα. Ο χώρος που θα καλύπτουν θα φυτευθεί με αρωματικά φυτά ή θα καλυφθεί με βότσαλα, ώστε να υπάρχει συνέχεια της φύσης.
    Το θέατρο
   Επιλέχθηκε και μελετήθηκε η κατασκευή ενός υπαίθριου θεάτρου με χωρητικότητα έως 2.000 ατόμων, εκ των οποίων 1.600 – 1.800 θα κάθονται σε μεταλλικές κερκίδες με πλαστικά μόνιμα ή ανακλινόμενα καθίσματα και 150 άτομα σε μία μικρή κερκίδα από λιθοδομή και καθίσματα από πλάκες μαρμάρου Πάρνωνα, που θα κατασκευαστεί πάνω σε βάση από σκυρόδεμα. Επίσης, θα δημιουργηθούν περιμετρικές διαδρομές περιπάτου και διαπλατύνσεις ανάπαυσης με καθιστικά, έτσι ώστε να μπορέσει η περιοχή να αποτελέσει ένα λειτουργικό χώρο υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Σε "απογείωση" η επιβατική κίνηση κατά 34% τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας 

  Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο μήνας Ιούλιος για το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ το 2015 οι διεθνείς αφίξεις ήταν 18.003, ενώ, το 2016 24.093, αύξηση της τάξης του 34% περίπου.
Γενικότερα, αυξημένη κατά 8,6% ήταν η επιβατική κίνηση το επτάμηνο του 2016 στα ελληνικά αεροδρόμια σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, με το συνολικό αριθμό των διακινηθέντων επιβατών να ξεπερνά τα 28,6 εκατομμύρια.
 Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 28.620.068 εκατομμύρια άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση 8,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, που είχαν διακινηθεί 26.361.099 επιβάτες.
 Αναφορικά με τις πτήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 4,7% και ανήλθε στις 257.278 (από τις οποίες 111.211 εσωτερικού - αύξηση 3,8% και πτήσεις εξωτερικού 146.067- αύξηση 5,3%), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, που είχαν πραγματοποιηθεί 245.815 χιλιάδες πτήσεις.
 Ακόμη, από τα στατιστικά στοιχεία για τον Ιούλιο του 2016, προκύπτει ότι διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 8.479.942 εκατομμύρια επιβάτες (αύξηση 7,9% επιβατών εσωτερικού και αύξηση 9,7% επιβατών εξωτερικού), δηλαδή συνολική αύξηση  9,3%.  Α.Π.
 
***  200.000 ευρώ στο ταμείο της "Φάρις" από το Υπουργείο Πολιτισμού     

Για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
   Έφθασαν στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας τα χρήματα που αντιστοιχούν στη συνεισφορά του Υπουργείου Πολιτισμού, για τη διενέργεια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
 Η φετινή συνδρομή του Υπουργείου ανέρχεται σε 200.000 ευρώ και, συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, το ποσόν εκταμιεύθηκε φέτος για πρώτη φορά τόσο γρήγορα.
Ήδη τα χορευτικά συγκροτήματα που μετείχαν στο Φεστιβάλ έχουν εξοφληθεί και με την έγκαιρη καταβολή της συνεισφοράς του Υπουργείου θα εξοφληθούν άμεσα και οι λοιπές υποχρεώσεις.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρο Χαρίτση.

*** Η «ελευθερία» το ζητούμενο… 
Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες η φωτογραφία, που μια Αιγύπτια αθλήτρια του Beach Volley, αντιμετωπίζει στους Ολυμπιακούς του Ρίο, με «μπούργκα» και καλυμμένο όλο της το σώμα, την αντίπαλο της μια Γερμανίδα που αγωνίζεται με μαγιό, ως είθισται στο συγκεκριμένο άθλημα.
Από πολλούς σχολιάστηκε, ότι αυτή είναι η «φωτογραφία των αγώνων» , συμβολίζοντας τη διαφορετικότητα των πολιτισμών και των λαών… Το ζήτημα είναι κατά πόσο όμως είναι επιλογή της συγκεκριμένης αθλήτριας το να αγωνιστεί με «μπούργκα» και καλυμμένο το σώμα της ή της επιβλήθηκε; Άλλες γυναίκες σε χώρες της Μέσης Ανατολής ίσως να μην έχουν δικαίωμα καν να ασχοληθούν με αυτό το «σπόρ». Αυτά θα έπρεπε να μας απασχολούν. Όσο γνωρίζουμε καλά, ότι δεν υπάρχει «ελευθερία έκφρασης» σε πολλές χώρες, είναι τουλάχιστον υποκρισία να μιλάμε για την πολυπολιτισμικότητα και τα μηνύματα αυτής της φωτογραφίας.
 Κ. Γαζ. 

***Λάδι και διαγωνισμοί…
Στην Ελλάδα όλοι νομίζουν ότι παράγουμε το καλύτερο ελαιόλαδο του πλανήτη και ότι μόνο εδώ «ξέρουμε από καλό λάδι», αλλά η αλήθεια είναι ότι στους διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας και ποιότητας το ελληνικό ελαιόλαδο δεν τα πηγαίνει τόσο καλά.
Σε σχετική λίστα που κυκλοφορεί, το πρώτο ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βρίσκεται στην 27η θέση, πίσω από αρκετές φίρμες της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Αργεντινής, ακόμα και της Ουρουγουάης.
Μάλιστα, στη λίστα με τα 50 καλύτερα ελαιόλαδα για τη σεζόν 2015-2016 η Ελλάδα έχει μόνο μία συμμετοχή.
Από την άλλη, τα παραπάνω είναι η μισή αλήθεια. Γιατί οι ειδήμονες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι περισσότεροι διαγωνισμοί δεν είναι "καθαροί". Κυριαρχούν σκοπιμότητες και συμφέροντα, με αποτέλεσμα η λίστα να μην λέει και πολλά πράγματα.
Το μόνο σίγουρο είναι, πάντως, ότι θα πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα για να αναβαθμίσουμε το προϊόν μας…  Α.Π. 

*** Άνδρες του Π.Κ. Κυπαρισσίας διέσωσαν Γαλλίδα στη Νέδα 
Σωτήρια ήταν η άμεση επέμβαση ανδρών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας για μια Γαλλίδα, η οποία τραυματίστηκε το μεσημέρι κατά την πεζοπορία της στη Νέδα.
Η 51χρονη γυναίκα που κάνει τις διακοπές της στην περιοχή θέλησε να εξερευνήσει τη σπάνια ομορφιά στη Νέδα και ως φυσιολάτρης επέλεξε την πεζοπορία στο ποτάμι.
Δυστυχώς, όμως, κοντά στον πρώτο καταρράκτη του ποταμού, τραυματίστηκε στον αστράγαλο και ήταν αδύνατο να μετακινηθεί από το σημείο εκείνο.
Στις 2.15 το μεσημέρι ειδοποιήθηκε το Π.Κ. Κυπαρισσίας και για τη διάσωσή της έσπευσαν δύο οχήματα με το διοικητή, Χρήστο Τρυγωνόπουλο και τρεις πυροσβέστες, ενώ στο συμβάν βοήθησαν και δύο πυροσβέστες από το Π.Κ. Κρεστένων.
Η τραυματίας μεταφέρθηκε με φορείο από τους πυροσβέστες σε ασθενοφόρο και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
 
 *** Ο καιρός  για την Παρασκευή στην Καλαμάτα- Ιδιαίτερη προσοχή με τις φωτιές
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  την Παρασκευή 12/8/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.6 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 4 (Πολύ Υψηλή).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου από την Αστυνομία 
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ενόψει της κορύφωσης της κίνησης των εκδρομέων που αναμένεται τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου και με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζει στους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό, όταν οδηγούμε θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι:
·         Αλκοόλ και οδήγηση σκοτώνουν.
·         Ζώνη- κράνος και τα παιδιά στα παιδικά καθίσματα σώζουν ζωές.
·         Υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση προτεραιότητας και σηματοδότη και κινητό κατά την οδήγηση οδηγούν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα.
·         Σεβόμαστε τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία.
·         Δεν οδηγούμε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.
Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν διανομή σε οδηγούς, έντυπου ενημερωτικού υλικού του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και της Ελληνικής Αστυνομίας, με σχετικές συμβουλές και πληροφορίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. 

***  Εντυπωσίασε στο θέατρο Μάνης ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
 
Κατάμεστο από κόσμο ήταν το ανοιχτό θέατρο Μάνης Κώστας Καζάκος το βράδυ της Τετάρτης όπου τραγούδησε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.
Ο συγκεκριμένος χώρος σε συνδυασμό με τη φωνή του Αλκίνοου Ιωαννίδη κατάφερε να ταξιδέψει τον κόσμο χρόνια πίσω, αφού ο καλλιτέχνης τραγούδησε περισσότερο τραγούδια του της δεκαετίας του 90, ενώ μεγάλο μέρος της συναυλίας καλύφθηκε μουσικά από τραγούδια της πατρίδας του που δεν είναι άλλη από την Κύπρο.  Π.Μπ. 
Video: Αλκίνοος Ιωαννίδης- Μάνη 2016  , https://youtu.be/QPyLLLToiRI .-
 
*** Θεαματικά πεφταστέρια θα στολίσουν τα ξημερώματα τον ουρανό
 
Οι διάττοντες Περσείδες έρχονται για άλλη μία φορά να φωτίσουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες. Σήμερα αργά τη νύχτα, ξημερώματα προς Παρασκευή, θα κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό της Ελλάδας αλλά και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου, όπου θα κορυφωθεί η πιο εντυπωσιακή βροχή από πεφταστέρια. Οι ειδικοί, μάλιστα, της NASA ισχυρίζονται ότι προβλέπεται να είναι οι πιο θεαματικές της δεκαετίας, καθώς στην πορεία της Γης θα βρεθούν πολύ περισσότερα μετέωρα-καμικάζι λόγω της βαρυτικής επίδρασης του Δία. Υπενθυμίζεται ότι οι Περσείδες –τους οποίους κατέγραψαν για πρώτη φορά Κινέζοι αστρονόμοι το 36 μ.Χ.– προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά, μήκους δεκάδων εκατ. χιλιομέτρων, του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, που διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης. Οι Περσείδες είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα πεφταστέρια τους είναι γρήγορα και φωτεινά, έχοντας συχνά μακριές πύρινες ουρές, ενώ παράγουν περισσότερα φωτεινά μετέωρα από κάθε άλλη βροχή διαττόντων.
Εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο, μολονότι αρχικά φαίνονταν να προέρχονται από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από όπου πήραν και το όνομά τους. Τα μετέωρα αρχίζουν να πέφτουν αραιά από τις 17 Ιουλίου, πυκνώνουν σταδιακά και διαρκούν σχεδόν έως το τέλος του Αυγούστου. Οσο πιο κοντά στην ώρα που χαράζει τόσο πιθανότερο είναι να δει κανείς με γυμνά μάτια τα πεφταστέρια.
Μη διστάσετε, επομένως, να βάλετε ξυπνητήρι για να απολαύσετε το υπερθέαμα του σύμπαντος από τις 2 π.μ. έως τις 7 π.μ. Στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, μάλιστα, θα δύσει και η Σελήνη, οπότε μετά ο ουρανός θα είναι σκοτεινότερος και η παρατήρηση των διαττόντων θα είναι ανεπηρέαστη από το φως του φεγγαριού.
kathimerini.gr

***  Στέγαστρο στον πρόναο του νεκροταφείου
 Στέγαστρο στον πρόναο του νεκροταφείου 
~ Θετικά εισηγείται η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, με χθεσινή, κατά πλειοψηφία απόφασή της, για την κατασκευή τσιμεντένιου στεγάστρου στον πρόναο της εκκλησίας της Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Νεκροταφείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου είναι 44.000 ευρώ με τον ΦΠΑ.

*** 1 εκατ. ευρώ οφειλές στο Σύνδεσμο Ύδρευσης
1 εκατ. ευρώ οφειλές στο Σύνδεσμο Υδρευσης 
~ Πάνω από 1.000.000 ευρώ είναι οι βεβαιωμένες οφειλές προηγούμενων ετών προς τον Σύνδεσμο Υδρευσης, τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί.
Αυτό προκύπτει από την έκθεση του περασμένου Ιουλίου σχετικά με τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την οποία τα βεβαιωμένα υπόλοιπα από παρελθόντα οικονομικά έτη ανέρχονται σε 1.130.999, 90 ευρώ.
Κατά πληροφορίες, μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής αυτής αφορά τον Δήμο Καλαμάτας, όπως μόλις πριν δύο χρόνια είχε αποκαλυφθεί, μετά τον έλεγχο που είχε γίνει τότε στον δήμο από ορκωτό λογιστή.
Η θέση του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας στο θέμα αυτό, όπως έχει εκφραστεί παλιότερα από τον ίδιο τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, είναι πως πρόκειται για θεσμικό ζήτημα, το οποίο αναμενόταν να λυθεί κεντρικά, από την Πολιτεία.  Β.Γ.Μ.

***  Η Υπαπαντής πριν από δεκαετίες
Η Υπαπαντής πριν από δεκαετίες
~ Μια εικόνα της οδού Υπαπαντής μάλλον από τη δεκαετία του 1950. Οι στύλοι του τραμ παραμένουν στη θέση τους, αλλά έχουν ξηλωθεί καλώδια και γραμμές.
Παρκάκι και περίπτερο, κόσμος στο δρόμο, ένα και μοναδικό αυτοκίνητο.
[Από καρτ ποστάλ εποχής]

***  Ομιλία Γιάννη Μπίρη για το “Τρόπαιο της Μεθώνης”
 Ομιλία Γιάννη Μπίρη για το “Τρόπαιο της Μεθώνης”
~ “Τρόπαιο της Μεθώνης” είναι ο τίτλος της ομιλίας του Γιάννη Α. Μπίρη που θα γίνει σήμερα στις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης και αφορά στη Ναυμαχία που έγινε στις 29 Απριλίου 1825, η οποία παραμένει σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό.
Παράλληλα στον ίδιο χώρο συνεχίζεται μέχρι τις 16 Αυγούστου η έκθεση φωτογραφίας “Ασπρόμαυρη Μεθώνη” που είναι επισκέψιμη κάθε μέρα από τις 8 μέχρι τις 10.30 το βράδυ. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από το Σύλλογο Φίλων του Κάστρου Μεθώνης.

***Αυγουστιάτικο… «φροντιστήριο» Νίκα σε Τσατσούλη για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Καλαμάτας προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους…
   "Ανάμεσα στην ιδέα και την πραγματικότητα, πέφτει η σκιά", λέει ο ποιητής. Ανάμεσα στα όσα υποστηρίζει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για την υποψηφιότητα της ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2021 και στα όσα υποστήριξε ο εκτελεστικός διευθυντής του KALAMATA:21, Έκτορας Τσατσούλης, στην τελευταία συνεδρίαση της "Φάρις", για την υποψηφιότητα της Ελευσίνας, το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησης, δεν υπάρχει χαρακτηρισμός.
Σε κάθε περίπτωση, χθες, ο δήμαρχος ερωτώμενος από το "Θάρρος", ούτε λίγο ούτε πολύ "άδειασε" τον κ. Τατσούλη, σχολιάζοντας ότι κάποιες κουβέντες λέγονται ή ξεφεύγουν, χωρίς να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,
Η φράση «Verba volant, scripta manent» όπου στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως "τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν", είναι λατινική παροιμία που συμβουλεύει την αξία που έχει ένα γραπτό κείμενο που δεν μπορεί ν΄ αμφισβητηθεί έναντι του προφορικού λόγου, που μπορεί αντίθετα ακόμα και να ανακληθεί ή να διαψευστεί ως μηδέποτε γενόμενος. Δεν την είχε υπόψη του, φαίνεται ο κ. Τσατσούλης, γι' αυτό και ο κ. Νίκας αποφάσισε, αφού ερωτήθηκε, να εξηγήσει τα πράγματα.
Ο δήμαρχος σημείωσε, όσο πιο καθαρά μπορούσε, ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική εμπλοκή στις διαδικασίες και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του δήμου Καλαμάτας στη διαγωνιστική επιτροπή.
Παράλληλα ο κ. Νίκας προσπάθησε να “μαζέψει” τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα λεγόμενα του κ. Τσατσούλη μιλώντας για αναφορές που ειπώθηκαν «εν τη ρύμη του λόγου»!
«Παρακολούθησα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας, αναφερόμενος στο ζήτημα, «την πρώτη διαδικασία από κοντά. Η διαδικασία ήταν απολύτως καθαρή. Έμειναν έξω πόλεις όπως ο Πειραιάς, η Λάρισα, τα Ιωάννινα ή ο Βόλος. Αναφέρομαι σε πόλεις μεγαλύτερες από την Καλαμάτα.
Το συμπέρασμα είναι από τη σχετική διαδικασία ότι όλα ήταν απολύτως έντιμα. Δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικής φύσεως. Για το τελικό γύρο που είμαστε η Ρόδος, η Ελευσίνα και εμείς, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάτι θα αλλάξει.
 Κάνουμε τον αγώνας μας, με τη Ρόδο και την Ελευσίνα. Εμείς τον κάνουμε απολύτως έντιμα και νομίζω ότι και οι άλλοι το ίδιο κάνουν. Προσδοκούμε από την ηγεσία και αυτή να έχει απολύτως έντιμη και καθαρή συμπεριφορά, κάτι που το κάνει.
Οποιεσδήποτε αναφορές για σημαδεμένη τράπουλα και για σικέ παιχνίδι δεν έχουν κανένα έδαφος για να λέγονται. Και αν ειπώθηκε και κάτι, νομίζω ότι ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην διαγωνιστική επιτροπή. Απόλυτη εμπιστοσύνη».
Τέλος, ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και πάλι με θετικά λόγια στο υπουργείο Πολιτισμού και στον αρμόδιο υπουργό Αριστείδη Μπαλτά, αλλά και στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, για το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, εστάλη τόσο άμεσα η χρηματοδότηση του υπουργείου, ύψους 200.000 ευρώ για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
"Ξέρετε το θέμα είναι πιο σύνθετο απ' ότι φαίνεται. Με την άμεση καταβολή των χρημάτων πληρώθηκαν τα συγκροτήματα κι έτσι ο προγραμματισμός για το επόμενο φεστιβάλ θα είναι πιο εύκολος, αφού αποκτήσαμε αξιοπιστία προς τους οφειλέτες", σχολίασε.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Εντυπωσιακή αλλαγή στα εξωτερικά Iατρεία του νοσοκομείου Καλαμάτας 
 
  
 
Μια εντελώς διαφορετική εικόνα, προς το καλύτερο, θα αντικρίσει , όποιος χρειαστεί να επισκεφθεί τα εξωτερικά Ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου της Καλαμάτας. Η αλλαγή είναι πράγματι εντυπωσιακή και το νοσοκομείο της Καλαμάτας θυμίζει, στους χώρους αυτούς, ένα σύγχρονο νοσοκομείο που σέβεται τους ασθενείς και τους συνοδούς τους. Με αφορμή την ολοκλήρωσης των εργασιών στα εξωτερικά ιατρεία, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μπέζος, παραχώρησε χθες, συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.  Όπως εξήγησε , ο αρχιτεκτονικός και λειτουργικός ανασχεδιασμός του τμήματος των εξωτερικών ιατρείων έγινε κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εκφράζεται από την μια τόσο ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του κάθε ασθενούς κατά το χρόνο της επίσκεψης και αναμονής του, όσο και να διασφαλίζεται η καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας σ’ αυτόν. Οι παραπάνω αλλαγές έρχονται ως συνέχεια της πρώτης μεγάλης παρέμβασης που έλαβε χώρα πριν λίγους μήνες στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών. Στόχος της διοίκησης είναι σταδιακά σε όλους τους σταθμούς παροχής υγειονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή και αποτελεσματική λειτουργία, σεβόμενοι πάντα την αξιοπρέπεια και την υπομονή του ασθενή μέσα από ένα ευχάριστο περιβάλλον αναμονής και σύντομης εξυπηρέτησης. Κλείνοντας το θέμα αυτό ο κ. Μπέζος πρόσθεσε: «Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα το φτάσουμε πολύ ψηλά. Εκεί που πραγματικά του αξίζει να είναι. Ένα νοσηλευτικό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών, ένα Υγειονομικό Κέντρο για όλους του Πελοποννησίους. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου για αυτό το όμορφο αποτέλεσμα της ανωτέρω αρχιτεκτονικής και αισθητικής παρέμβασης». Δίπλα στο διοικητή του νοσοκομείου βρίσκονταν, η κα Μαρία Ντάκουρη προϊσταμένη του τμήματος των εξωτερικών ιατρείων, ο κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, προϊστάμενος της γραμματείας καθώς και η κα Σοφία Κορακοβούνη, μηχανικός που επέβλεψε την αναβάθμιση των χώρων των εξωτερικών Ιατρείων. Να σημειωθεί τέλος, ότι η αναβάθμιση των χώρων στα εξωτερικά ιατρεία δεν έγινε με επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου αλλά με χρήματα από χορηγίες.
Από  Σεπτέμβρη  τα περιφερειακά ιατρεία, νέο ιατρικό δυναμικό σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία
Στο μεταξύ, την αισιοδοξία του ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα περιφερειακά ιατρεία εξέφρασε, στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης, ο διοικητής του κ. Μπέζος. Πιο συγκεκριμένα , την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει το Ιατρείο στο Πεταλίδι, καθώς υπολείπονται μόνο κάποιες λεπτομέρειες. Στα μέσα του Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει το περιφερειακό ιατρείο της Μεθώνης, και,  καλώς εχόντων των πραγμάτων , ως τα τέλη του ίδου μήνα και το ιατρείο στο Βλαχόπουλο. Παράλληλα, ο κ. Μπέζος ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η ενίσχυση του νοσοκομείου της Καλαμάτας με ιατρικό δυναμικό καθώς αναμένονται τις επόμενες ημέρες προσλήψεις επικουρικών ιατρών, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για την πρόσληψη 5 μονίμων ιατρών που ελπίζει ότι θα έχουν έρθει στο νοσοκομείο ως τα τέλη Οκτωβρίου. Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία  ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας,  καθώς το έργο βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση και το χειρίζεται με μεγάλη υπευθυνότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στο να κλείσει κάποιος ραντεβού με ειδικότητες όπως αγγειοχειρουργού ή οφθαλμίατρου, ο κ. Μπέζος τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε αυτό να διορθωθεί ενώ υπογράμμισε ότι αυτά τα προβλήματα  οφείλονται σε πολλούς  παράγοντες  , όπως το   ότι για χρόνια το νοσοκομείο της Καλαμάτας δεν είχε αγγειοχειρουργό ενώ ειδικά για τους οφθαλμίατρους τόνισε ότι το νοσοκομείο   έχει 5 ιατρούς με αυτή την ειδικότητα, αλλά η οικονομική κρίση αλλά και ότι αρκετοί ηλικιωμένοι υποφέρουν από καταρράκτη, είναι παράγοντες  στους οποίους  οφείλονται αυτές οι καθυστερήσεις αλλά αισιοδοξεί πως  η κατάσταση θα εξομαλυνθεί μετά το καλοκαίρι.  Του Κώστα Γαζούλη

*** Ο Γάλλος δήμαρχος Λουί Ζισκάρ ντ' Εστέν στο Δήμο Πύλου-Νέστορος
 
Το Δήμαρχο του Γαλλικού Δήμου Σαμαλιέ και γιό του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Λουί Ζισκάρ ντ' Εστέν ,  υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, χθες το πρωί στο γραφείο του, όπου συζήτησαν θέματα σχετικά με την Αυτοδιοίκηση.
  Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο δήμαρχοι μίλησαν για τους Δήμους από όπου προέρχονται, με τον κ. Ντ' Εστέν, να δηλώνει ενθουσιασμένος τόσο από την ομορφιά της περιοχής όσο και από την ευταξία που επικρατεί, ενώ εκθείασε το γεγονός των αναπλάσεων των κοινόχρηστων χώρων σε όλο το δήμο.
  Λόγω των ισχυρών συναισθηματικών δεσμών του παρελθόντος, ο Γάλλος δήμαρχος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός της πρώτης επίσκεψης των γονιών του στην περιοχή το 1963 και στον ενθουσιασμό τους για την ομορφιά του φυσικού τοπίου. Φανερά συγκινημένος, έκανε μια αναδρομή στα νεανικά του χρόνια, όταν αυτός και οι φίλοι του επισκέπτονταν την περιοχή του Ρωμανού για να κατασκηνώσουν.
  Έπειτα επισκέφθηκαν το μνημείο των Τριών Ναυάρχων στην κεντρική πλατεία της Πύλου και μίλησαν για τη σημαντική συνεισφορά της Γαλλίας στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
  Στο τέλος της συνάντησής τους, ο κ. Ντ’ Εστέν , ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος και τον προσκάλεσε στην πόλη Σαμαλιέ, και ο κ. Καφαντάρης σε ανάμνηση της επίσκεψής τους πρόσφερε ένα λεύκωμα της περιοχής.

*** Αιφνίδιος θάνατος 69χρονης στη Μεθώνη
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες προχθες, από τη θαλάσσια περιοχή Μεθώνης Δήμου Πύλου – Νέστορος  , 69χρονη Ελληνίδα, η οποία  διακομίστηκε  με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πύλου , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Λιμεναρχείο Πύλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο  Νοσοκομείο  Καλαμάτας.

***Απουσία καθαριότητας στους Ταξιάρχες… 
Πολλά τα παράπονα για την καθαριότητα που δεν υπάρχει στην περιοχή των Ταξιαρχών. Όπως μας έλεγχαν, χθες, το μόνο υπάλληλο που βλέπουν από το δήμο Καλαμάτας, είναι της Δημοτικής Αστυνομίας!
Χαρακτηριστικά, κάτοικος της περιοχής σχολίασε: "Οι δημότες δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα. Και ένα από αυτά είναι και η καθαριότητα. Ας έρθει ο δήμαρχος να πιει ένα πρωί τον καφέ του στην περιοχή μας".  Α.Π. 

***  Συνελήφθησαν μάνα και γιος για κλοπή σε φούρνο στην Καλαμάτα 
Αρτοποιείο της οδού Αθηνών επιχείρησε να κλέψει 17χρονος χθες τα ξημερώματα όμως έγινε αντιληπτός και τελικά συνελήφθη από άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας. Μερικές ώρες αργότερα,  αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνέλαβαν και την 40χρονη μητέρα του 17χρονου με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανήλικου. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. 

***  “Καλοκαίρι στο Δήμο Μεσσήνης” – Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
21.00   Παράσταση Καραγκιόζη  στο Αμφιθέατρο του Πάρκου Μεσσήνης. Διοργάνωση: Δήμος Μεσσήνης
21.00   Μουσική Βραδιά  στην ΤΚ. Εύας. Διοργάνωση: Σύλλογοι «ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ» και  «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
21.00   Θεατρική Παράσταση «Ο Ταρτούφος», οικισμός Δρακονερίου, Τ.Κ Αβραμιού. Διοργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Αβραμιού
21.00   Γιορτή Πίτας  στο Νερόμυλο. Διοργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Νερομύλου
21.00 Παραδοσιακή μουσική χορευτική εκδήλωση στο Φάρο Πεταλιδίου. Διοργάνωση: « ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ»
 ΣΑΒΒΑΤΟ  13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
18.00  Αθλητικές εκδηλώσεις « Παπαδοπούλεια 2016» Τ.Κ. Νεοχωρίου. Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου.
19.00  Αθλητικές Εκδηλώσεις στη Πλατανόβρυση. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος «Κοίμηση της Θεοτόκου»
21.00  Μουσική Βραδιά στου Κόκκινου. Διοργάνωση: Σύλλογος Απανταχού Κοκκιναίων «ΟΙ  ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ»
21.00  Μουσική Βραδιά στην Ανδρούσα. Διοργάνωση : Αθλητικός Σύλλογος Ανδρούσας
21.00  Μουσική Βραδιά στο Χατζή. Διοργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Χατζαίων
21.00  RiverParty στο Πολυλίμνιο.   
21.00 Μουσική Βραδιά στη Βρύση στο Κεφαλόβρυσο Διοργάνωση: Σύλλογος «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ».
21.00 Πάρτι Νέων στην Βρύση του Χωριού στην Κορομηλιά. Διοργάνωση: Σύλλογος Απανταχού Ευρισκομένων Κορομηλιωτών Μεσσηνίας
21.00  Παράσταση Καραγκιόζη στο Μάνεσι. Διοργάνωση: Δήμος Μεσσήνης
21.00  Χορευτική Παράσταση από την Χορευτική  Ομάδα «Χορία». Πλατεία Αβραμιού Διοργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Αβραμιού.

***  Φωτιά στη Λακωνία- PZL από την Καλαμάτα στη μάχη της κατάσβεσης
Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και ώρες στο Σιδηρόκαστρο Λακωνίας, η φωτιά είναι μεγάλη και στο σημείο επιχειρούν και αεροπλάνα τύπου pzl που φθάνουν για ανεφοδιασμό στο πολεμικό αεροπλάνο της 120 ΠΕΑ.

***  Σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας κλεμμένα σεντόνια του Νοσοκομείου Ρίου
Κάθε χρόνο χάνει... 6.000 σεντόνια το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου! «Το νοσοκομείο θεραπεύει, δεν προικίζει. Μέχρι και στα πλοία της γραμμής Πάτρα - Αγκόνα έχουμε βρει κλινοσκεπάσματα με το σήμα του νοσοκομείου μας» λέει ο διοικητής του θεραπευτηρίου στην Πάτρα Θεόδωρος Πισιμίσης, στέλνοντας μήνυμα σε κυκλώματα που κλέβουν νοσοκομειακά σεντόνια και κουβέρτες ότι θα μπει τάξη και θα προστατεύσει τα χρήματα των πολιτών!
Και ποιος δεν είχε νιώσει έκπληξη από την συγκεκριμένη είδηση που προ ημερών είχε δει το φως της δημοσιότητας
Σήμερα έρχεται στο φως η αποκάλυψη πως σεντόνια από το νοσοκομείο Ρίου «σκεπάζουν» τους πελάτες ξενοδοχείου της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας!
Έκπληκτος Πατρινός που είχε ακούσει για την κλοπή – μαμούθ στο Νοσοκομείο, έβγαλε  φωτογραφίες  από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεινε στην Καλαμάτα.
Πρόκειται προφανώς για κύκλωμα το οποίο έκλεβε τα σεντόνια από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Πάτρας και τα πουλούσε… σε όλη την Ελλάδα! Με το κιλό!
Ο νέος διοικητής έχει δώσει εντολή κάθε ασθενής με την εισαγωγή του να υπογράφει για τον ιματισμό που παραλαμβάνει και θα παίρνει εξιτήριο αφού υπογράφει ότι τον παρέδωσε.
«Εξαφανίζονται ακόμη και τα πράσινα σεντόνια του χειρουργείου που χρησιμοποιούν και ιδιωτικές κλινικές» σημειώνει ο κ. Πισιμίσης. Ηδη η διοίκηση αποφάσισε να αγοράζει τόπια ύφασμα καλής ποιότητας, καθώς εκτός από εκείνα που κάνουν φτερά από τα ντουλάπια και τα πλυντήρια, πολλά σκίζονται.
Μάλιστα, μια μοδίστρα θα ράβει τα σεντόνια (αντί 0,40 ευρώ το κομμάτι) στις τρεις ανενεργές ραπτομηχανές του νοσοκομείου! patrastimes.gr

*** 1η Γιορτή Νυχτερινής Κολύμβησης απόψε στην Καλαμάτα 
  Μια βραδιά με σκοπό την ψυχαγωγία των Καλαματιανών και των επισκεπτών, την προβολή της περιοχής μας, την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης, καθώς και την τόνωση της κίνησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Παραλίας Καλαμάτας θα αποτελέσει η 1η Γιορτή Νυχτερινής Κολύμβησης, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, σήμερα, από τις 21.00 και μετά.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να έρθει κόσμος στην Καλαμάτα, να υπάρξει κίνηση οικονομική και να ενισχυθούν οι επαγγελματίες», επεσήμανε ο Δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου, χθες το μεσημέρι.
Επίσης, ευχαρίστησε το Λιμενικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τους εθελοντές, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου και ιδιαίτερα τη Δημοτική Αστυνομία, οι οποίοι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχει η αυριανή εκδήλωση.
  Επίκεντρο το Δημοτικό Πάρκινγκ
 Η 1η Γιορτή Νυχτερινής Κολύμβησης θα διεξαχθεί με επίκεντρο το δημοτικό πάρκινγκ, το οποίο βρίσκεται κοντά στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Καρακούση, ενώ θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη και για χώρο στάθμευσης μοτοποδηλάτων. Επίσης, σε συνεργασία με το Δήμο, κάποια από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Παραλίας θα ετοιμάσουν και δικά τους ψυχαγωγικά γεγονότα.
Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Παναγιώτα Ντίντα και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δημήτρης Βεργόπουλος είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ανέλαβαν την προετοιμασία του πρώτου νυχτερινού μπάνιου, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας.
  Μπάνιο και μουσική
 Όπως ανέφεραν, η θάλασσα θα φωτιστεί σε μεγάλο εύρος (περίπου 150 μέτρα), έτσι ώστε να διευκολύνεται η κολύμβηση, ενώ την εκδήλωση θα καλύψουν μουσικά DJs και αυτή θα μεταδίδεται από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Καλαμάτας. Βεγγαλικά και πολλές άλλες εκπλήξεις θα περιμένουν όσους μετάσχουν, ενώ με χορηγία της ποτοποιΐας Κωστέα όλοι θα ξεδιψάσουν με παγωμένο εμφιαλωμένο νερό.
Για την ασφάλεια των λουομένων, την εκδήλωση θα καλύψουν δύο ναυαγοσώστες του Δήμου Καλαμάτας και δύο ναυαγοσώστες των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ θα παραπλέει σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Παρακαλούνται όλοι όσοι θα μετάσχουν στην 1η Γιορτή Νυχτερινής Κολύμβησης, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, να τηρήσουν τις ιατρικές οδηγίες που αφορούν στο μπάνιο στη θάλασσα και να μην έχουν φάει ή πιεί πριν κολυμπήσουν.

*** Κοινός βηματισμός μεταξύ Νίκα – Λαμπρόπουλου 
Δηλώσεις του Δημάρχου για τις διαπιστώσεις του πρώην βουλευτή
   Με τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, συντάχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαμπρόπουλος με προχθεσινή του ανακοίνωση διαπίστωνε ανυπαρξία έργων από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης, στη Μεσσηνία, ενώ, παράλληλα, έκανε λόγο για έλλειμμα αντιπολίτευσης σε επίπεδο Μεσσηνίας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, «δείχνοντας» το μοναδικό βουλευτή του κόμματος στο Νομό, τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, .
Ειδικότερα, πλήρη ταύτιση απόψεων μεταξύ Νίκα – Λαμπρόπουλου δείχνουν οι χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας σε σχέση με τα έργα στο νομό Μεσσηνίας και με το ζήτημα ύπαρξης ικανής αντιπολίτευσης στη Μεσσηνία από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.
 Ο κ. Νίκας ερωτώμενος για το συγκεκριμένο ζήτημα σημείωσε ότι δεν έχει διαβάσει αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Λαμπρόπουλου, καθώς έλλειπε τις προηγούμενες ημέρες από την Καλαμάτα (σ.σ. βρισκόταν για προσωπικούς λόγους στη Θεσσαλονίκη), ωστόσο προσέθεσε ότι πάντοτε όσα λέει ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας είναι βάσιμα και τεκμηριωμένα.
«Έχω την εντύπωση” σημείωσε, ειδικότερα, ο κ. Νίκας “ότι ο κ. Λαμπρόπουλος πάντα είναι προσεκτικός και πάντοτε είναι ακριβής σε αυτά τα οποία λέει και τα τεκμηριώνει. Ο κ. Λαμπρόπουλος δεν λέει πράγματα στον αέρα». Α.Π.

***  «Μαφία» στην παραλία του Λαγκούβαρδου, καταγγέλλει η δημοτική Αρχή Τριφυλίας
«Μαφία» στην παραλία του Λαγκούβαρδου, καταγγέλλει, ουσιαστικά, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, τονίζοντας σε δελτίου Τύπου που εξέδωσε χθες το πρωί ο Δήμος με θέμα «Σφράγιση καντινών παραλίας Λαγκουβάρδου» ότι, «Οφείλουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στις παραλίες μας αλλά αυτό δεν μπορεί  να γίνεται  με  ξεπερασμένες συνήθειες Νοτίου Ιταλίας». Στο δελτίο Τύπου υπάρχουν αναφορές σε «περιβάλλον ανομίας», σε «καταγγελίες από μέρους επενδυτών εναντίον αλλήλων και εναντίον της Δημοτικής Αρχής», σε «παραβίαση της νομιμότητας αλλά και κάθε έννοια ηθικής και ανοχής», ακόμη, μάλιστα, και σε εκβιασμούς σημειώνοντας χαρακτηριστικά (σ.σ. σε βάρος, προφανώς και καταφανώς, αναδόχων καντινών στην παραλία του Λαγκούβαρδου) ότι, «Έφτασαν να εκβιάζουν και να απειλούν δημοτικούς υπαλλήλους, αιρετούς έως  ακόμα και το δήμαρχο . Σε αυτή την αθλιότητα η Δημοτική Αρχή δεν είχε καμία άλλη επιλογή από την εφαρμογή της νομιμότητας». Το δελτίο Τύπου του Δήμου Τριφυλίας, στο οποίο καταγράφεται η επίσημη εκδοχή και θέση του δήμου για τη σφράγιση των καντινών, στην οποία προέβη την Τετάρτη το πρωί αρμόδια Επιτροπή του Δήμου, εξεδόθη μία μέρα μετά τη σφράγιση και μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις, με βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και προσωπικά του δημάρχου, Παναγιώτη Κατσίβελα, από λουόμενους που επισκέπτονταν το Λαγκούβαρδο για το μπάνιο τους και αναψυχή, είτε όντας μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής είτε ως επισκέπτες που έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή, επιλέγοντάς την ακριβώς για το Λαγκούβαρδο, τη χρυσαφένια παραλία και τη μοναδικότητα του κυματισμού της θάλασσας καθώς και τις ποιοτικές υπηρεσίες που παρείχαν οι καντίνες, κάνοντας γνωστή και ξακουστή την παραλία του Λαγκούβαρδου σε όλη την Ελλάδα και κάθε γωνιά του πλανήτη! Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται : «Η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να προβεί σε σφράγιση των καντινών στην παραλία του Λαγκουβάρδου, διότι οι ανάδοχοι που προέκυψαν από τις διαγωνιστικές διαδικασίες δεν ήταν συνεπείς με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και συγκεκριμένα την έκδοση αδειών λειτουργίας, όπως όφειλαν πριν ακόμα από την εγκατάστασή τους στην παραλία. Η υπογραφή της σύμβασης των ανωτέρω αναδόχων με το Δήμο  έγινε στις αρχές Ιουλίου και όφειλαν να εκδώσουν άδεια ευθύς εξ αρχής . Παρ’  όλα αυτά  και παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις του Δήμου, αιρετών και υπηρεσιών και αλλεπάλληλες συστάσεις αδιαφόρησαν παντελώς. Η εποχικότητα των επιχειρήσεων δεν αναιρεί τους όρους λειτουργίας τους ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η Δημοτική Αρχή έκανε όλες τις ενέργειες και προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο να εκδοθούν οι αντίστοιχες άδειες και μάλιστα  υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές της με δημοτικά μεταφορικά μέσα η Δ/νση Εμπορίου του Δήμου  μετέφερε την Επιτροπή της Δ/νσης Υγείας στο χώρο λειτουργίας των καντινών, για να επιταχύνει τις διαδικασίες. Λειτουργώντας έστω και προσωρινά και εν αναμονή της έκδοσης των αδειών  από το Υγειονομικό, σε περιβάλλον  παρανομίας άρχισαν οι καταγγελίες από μέρους των επενδυτών εναντίον αλλήλων αλλά και εναντίον  της Δημοτικής Αρχής   στην  Ελληνική Αστυνομία, στη Δικαιοσύνη, στην Κτηματική Υπηρεσία και την Υγειονομική Διεύθυνση της Περιφέρειας, παραβιάζοντας τη νομιμότητα αλλά και κάθε έννοια ηθικής και ανοχής.  Έφτασαν να εκβιάζουν και να απειλούν δημοτικούς υπαλλήλους, αιρετούς έως  ακόμα και τον Δήμαρχο . Σε αυτή την αθλιότητα η Δημοτική Αρχή δεν είχε καμία άλλη επιλογή από την εφαρμογή της νομιμότητας. Αποτελεί προτεραιότητά μας η ανάπτυξη της περιοχής . Η παραλιακή ζώνη και συγκεκριμένα η παραλία του Λαγκουβάρδου είναι  από τα πολύ ισχυρά σημεία προβολής του Δήμου μας. Οφείλουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στις παραλίες μας αλλά αυτό δεν μπορεί  να γίνεται  με  ξεπερασμένες συνήθειες Νοτίου Ιταλίας. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να προωθεί την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής αλλά με τους κανόνες της νομιμότητας και ηθικής για να είναι η ανάπτυξη ουσιαστική, διαρκής και σταθερή, σ ένα περιβάλλον υγιούς  οικονομικού. Ο Δήμος  λειτουργεί στα πλαίσια του νόμου, δεν εξυπηρετεί συμφέροντα και δεν εκβιάζεται από κανέναν». Προχθές, κατά τη διαδικασία σφράγισης των καντινών, ακούστηκε, μεταξύ των σφοδρών αντιδράσεων από λουόμενους και των φωνασκιών, ότι, η σφράγιση έγινε κατόπιν εισαγγελικής εντολής, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να προκύπτει από το ρεπορτάζ, καθώς μέχρι και χθες το πρωί, στο Δήμο Τριφυλίας  δεν υπήρχε κάποιο σχετικό έγγραφο από την Εισαγγελία, όπως επίσης, και εκείνο που έγινε γνωστό και δημοσιοποιήθηκε ότι, δηλαδή, η σφράγιση έγινε μετά από Δικαστική απόφαση, ανταποκρίνεται μερικώς στην αλήθεια. Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας, στο οποίο έγινε προσφυγή και κατετέθη αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του δήμου Τριφυλίας για σφράγιση των καντινών, υπάρχει και είναι απορριπτική ως προς την αναστολή, αλλά αυτή η απόφαση εγγράφως και αρμοδίως, μέχρι και χθες το πρωί, μία μέρα μετά τη σφράγιση, δεν είχε κοινοποιηθεί (και με αποδεικτικό κοινοποίησης) στο Δήμο Τριφυλίας! Ούτε και μπορεί ποτέ να ισχυριστεί κανείς και να σταθεί ικανός να ευσταθεί τυχόν τέτοιος ισχυρισμός ότι οι καντίνες σφραγίστηκαν μετά από καταγγελία οιουδήποτε στο Δήμο, επειδή πολύ απλά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου και βεβαίωσης παραβάσεως σε καντίνα, κάτι που αρμόδια Όργανα και υπηρεσίες της Ελληνικής Πολιτείας είναι να κάνουν, π.χ. το Υγειονομικό, η ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό κτλ. Οι βαρείς χαρακτηρισμοί, ουσιαστικά, περί «Μαφίας» στο Λαγκούβαρδο, που εξαπολύει η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας     προκαλούν προβληματισμό και απορίες, ενώ αφήνεται να διαχυθεί στην ατμόσφαιρα κι ένα κλίμα ανασφάλειας για το τι συμβαίνει στη φημισμένη παραλία του Λαγκούβαρδου, που πέρα από την εκδοχή, θέση και απάντηση της Δημοτικής Αρχής στους επικριτές της, ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον υδράργυρο της έντασης στην περιοχή.
 
*** Αθλητική ενημέρωση :
 
~** Άννα  Κορακάκη Χρυσή Ολυμπιονίκης και Χάλκινη στο ΡΙΟ 2016 : https://youtu.be/8b1oqoIXwlY .-


~KALAMATA ΝΑΥΤΙΛΟΣ Παραλία Πέμπτη 11-08-2016:
 https://youtu.be/0m2qFCLNEJk .-



 Τα δάκρυα χαράς της Άννας Κορακάκη στην απονομή του χρυσού μεταλλίου Μετά το Χάλκινο στα 10 μέτρα το Χρυσό στα 25 μέτρα αεροβόλου
Η ΧΡΥΣΗ  ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ που κατακτά σε μιά ολυμπιάδα δύο μετάλλια μετά τον Κωστή Τσικλητήρα το 1912  !! Το χρυσό κορίτσι από την  Δράμα του Αθλητικού Συλλόγου ΑΡΙΩΝΑ Θεσσαλονίκης και σε ηληκία 20  ετών  !!
~ Η επιτυχία της Αννας Κορακάκη δεν περιορίζεται στη στενή έννοια κατάκτησης ενός μεταλλίου. Οχι μόνο επειδή κατέκτησε δύο αλλά επειδή ο προηγούμενος Έλληνας που το είχε καταφέρει, αγωνιζόταν πριν από 104 χρόνια.
 Από το 1912 και τον Κώστα Τσικλητήρα πέρασε πάνω από ένας αιώνας. Ο ελληνικός αθλητισμός άνθισε, γνώρισε μεγάλες επιτυχίες σε ατομικό επίπεδο όμως κανένας αθλητής ή αθλήτρια δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν ότι και ο Τσικλητήρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης.
Η Αννα Κορακάκη, η οποία υποστηρίζεται από την εταιρεία Stoiximan, έβαλε το όνομά της σε μια χρυσή λίστα, όπου οι περισσότερες αναφορές ταξιδεύουν τους μαγικούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Εκεί όπου πέντε Έλληνες είχαν καταφέρει να κατακτήσουν δύο και τρία μετάλλια στα αγωνίσματά τους.
Ο Ιωάννης Φραγκούδης, ο Γεώργιος Ορφανίδης, ο Σταμάτης Νικολόπουλος, ο Σωτήρης Βερσής, ο Ευστάθιος Χωραφάς, ο Κώστας Τσικλητήρας και τώρα η Αννα Κορακάκη, βρίσκονται σε μια λίστα, η οποία θα συντροφεύει τα όνειρα όλων των νέων αθλητών στους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

~**  Στην 6η θέση στα 100μ εμπόδια τερμάτισε η Σοφία Υφαντίδου στον αγώνισμα του επτάθλου

Ο βροχερός καιρός στο Ρίο έχει δυσκολέψει αρκετά τις προσπάθειες των αθλητών του στίβου στην πρεμιέρα του βασιλιά των σπορ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Από ελληνικής πλευράς η Σοφία Υφαντίδου ήταν αυτή που άνοιξε το χορό των συμμετοχών μας καταλαμβάνοντας την 6η θέση στη σειρά της στα 100 μ. με εμπόδια στο πρώτο αγώνισμα του επτάθλου.
Η συγκεκριμένη επίδοση της έδωσε 980 βαθμούς και την έχει φέρει στην 25η θέση της κατάταξης, ενώ στις 16:50 οι αθλήτριες συνεχίζουν με τις προσπάθειες τους στο ύψος.


~** Στην 8η θέση η «βαριά» τετράκωπος!

Με την κατάληψη της 8ης θέσης της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου ανδρών ολοκληρώθηκε η παρουσία για τα ελληνικά κουπιά στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η 4η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου τερμάτισε στη 2η θέση του "μικρού' τελικού, μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό της χθες (11/8) στα ημιτελικά.
 Το ελληνικό πλήρωμα των Διονύση Αγγελόπουλου, Γιάννη Τσίλη, Γιώργου Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου πέρασε τους Λευκορώσους πάνω στο... νήμα και με χρόνο 6:00.56, ακολούθησε τους πρώτους Αμερικανούς.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Κίνα εξακολουθούν να δίνουν μεγάλη μάχη για την 1η θέση στην κατάταξη των μεταλλίων, με τους Αμερικανούς να αυξάνουν το προβάδισμά τους κατά την 6η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Προβάδισμα πέντε χρυσών μεταλλίων πήραν οι Η.Π.Α. ενώ συνολικά έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 38 μετάλλια έναντι 30 των Κινέζων.
 Η Ιαπωνία βρίσκεται στην 3η θέση με τα συνολικά μετάλλια ενώ η Ρωσία στην 4η. Η Ελλάδα υποχώρησε κατά επτά θέσεις και ισοβαθμεί με την  Τσεχία, μετά την αποτυχία των Νικολαΐδου και Ασουμανάκη στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών.  
 

***Συνοπτικά ο πίνακας των Ολυμπιακών μεταλλίων:

ΧώραΧρυσάΑσημένιαΧάλκιναΣύνολο
ΗΠΑ11111032
Κίνα105823
Ιαπωνία611118
Αυστραλία52512
Ουγγαρία5117
Ρωσία47415
Νότια Κορέα4239
Ιταλία36211
Μεγάλη Βρετανία33612
Γαλλία2316
Καζακστάν2237
Ταϊλάνδη2114
Γερμανία1214
Σουηδία1203
Ολλανδία1124
Βέλγιο1113
Βραζιλία1102
Κολομβία1102
Σλοβενία1102
Βιετνάμ1102
Κινεζική Ταϊπέι1023
Ελλάδα1012
Ισπανία1012
Ελβετία1012
Αργεντινή1001
Κροατία1001
Ανεξάρτητοι αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων1001
Κόσοβο1001
Βόρεια Κορέα0224
Ουκρανία0213
Ινδονησία0202
Νέα Ζηλανδία0202
Νότια Αφρική0202
Καναδάς0156
Γεωργία0112
Αζερμπαϊτζάν0101
Δανία0101
Μαλαισία0101
Φιλιππίνες0101
Μογγολία0101
Σλοβακία0101
Τουρκία0101
Αίγυπτος0022
Ουζμπεκιστάν0022
Τσεχία0011
Ισραήλ0011
Κιργιζία0011
Πολωνία0011
Πορτογαλία0011
Τυνησία0011
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα0011

 ~*** Ρίο 2016: Για ποιό λόγο δεν δίνονται λουλούδια στους Ολυμπιονίκες;

Η παράδοση των Ολυμπιακών, θέλει με κάθε μετάλλιο, να δίνεται στους Ολυμπιονίκες και μία ανθοδέσμη. Στους Αγώνες του Ρίο όμως, αυτό δεν συμβαίνει.

Τη θέση του μπουκέτου έχει πάρει ένα πολύχρωμο γλυπτό του λογότυπου του Ρίο. Ο λόγος;
AdTech AdΣαστισμένοι οι χρήστες του Twitter επισήμαναν, ότι η Βραζιλία έχει τόνους τροπικών λουλουδιών. Αλλά αποδεικνύεται ότι η έλλειψη έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, εκπρόσωπος του Ρίο 2016, δήλωσε ότι δεν θα μοιράσουν τροπικά λουλούδια στους αθλητές - που αργότερα θα τα πετάξουν - διότι πρόκειται για σπάταλη και όλο αυτό δεν είναι καθόλου βιώσιμο. Αντ 'αυτού, με κάθε μετάλλιο θα δίνεται ένα πολύχρωμο γλυπτό του λογότυπου των Ολυμπιακών του Ρίο. Αυτό που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι η το Ρίο γίνεται έτσι η πρώτη χώρα που δεν δίνει λουλούδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες» τόνισε ο εκπρόσωπος.

*** Εκτός βάθρου τα κορίτσια στην κωπηλασία Δεν πήγε καλά ο τελικός για το ελληνικό πλήρωμα στο διπλό σκιφ γυναικών. Οι Νικολαΐδου-Ασουμανάκη έμειναν πίσω από νωρίς και παρά την προσπάθεια για αντεπίθεση, τερμάτισαν στην τιμητική τέταρτη θέση.              
Εκτός βάθρου τα κορίτσια στην κωπηλασία

Αλλιώς τα περιμέναμε, αλλιώς μας ήρθαν… Το ελληνικό δίδυμο (είχε τον 2ο καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά) στο διπλό σκιφ δεν ξεκίνησε καλά στον τελικό και παρά την προσπάθεια για αντεπίθεση στο… νήμα, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στη ζώνη των μεταλλίων.
Κάπως έτσι, με χρόνο 7:48.62, οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη τερμάτισαν στην τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που ασφαλώς πρόκειται για μια τιμητική διάκριση. Άλλωστε, όπως και να 'χει, πρόκειται για ένα νέο «ντουέτο», με μόλις 16 μήνες «ζωής», το οποίο έδειξε στην Βραζιλία πως διαθέτει τα... εφόδια για να πρωταγωνιστήσει στο εγγύς μέλλον.
Τα πρώτα 1000 μέτρα (κυρίως το πρώτο 500άρι) δεν πήγαν καλά για της Ελληνίδες πρωταθλήτριες που βρέθηκαν να κυνηγούν τα υπόλοιπα πληρώματα, τα οποία είχαν ήδη αποσπαστεί αρκετά δευτερόλεπτα. Μετά τα μισά της κούρσας, άρχισαν να ανεβαίνουν, να μειώνουν την απόστασή τους, να κερδίζουν δύο θέσεις, αλλά να μην είναι αρκετό για την απόλυτη υπέρβαση και την είσοδό τους στο βάθρο. Εκεί όπου κατά σειρά βρέθηκαν οι Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία και Λιθουανία.
Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας που τα έδωσαν όλα στην παρθενική τους παρουσία στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός!
inner

***  Στην έκτη θέση η τετράκωπος
Στην έκτη θέση η τετράκωπος                           Δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της δυνατής κούρσας του τελικού, όμως το πλήρωμα της τετρακώπου ελαφρών βαρών ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο Ρίο με την τιμητική έκτη θέση.              
Στην έκτη θέση του τελικού της τετρακώπου ελαφρών βαρών τερμάτισε το ελληνικό πλήρωμα, που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο Ρίο. 
Οι Στέφανος Ντούσκος, Γιάννης Πέτρου, Σπύρος Γιάνναρος και Παναγιώτης Μαγδάνης, που έμαθαν ότι ταξιδεύουν στο Ρίο λίγες μέρες πριν την έναρξη των αγώνων, λόγω του αποκλεισμού του ρωσικού πληρώματος, έκαναν την υπέρβαση με την παρουσία του στον τελικό. 
Εκεί, όμως, δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της γρήγορης κούρσας και έχασαν τις ελπίδες τους για μετάλλιο.
Η τελική κατάταξη:
inner


*** Δεν τα κατάφερε η ελληνική τετράκωπος
Πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν οι Αγγελόπουλος, Τζιάλλας, Τσίλης και Χρήστου στον ημιτελικό της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου κι έτσι θα διεκδικήσουν μια θέση μεταξύ της έβδομης και της δωδέκατης.
Δεν τα κατάφερε η ελληνική τετράκωπος

 Το κακό ξεκίνημα, μιας κι έχασαν έδαφος εξ αρχής, στοίχισε στην ελληνική ομάδα της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου, που δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος της κωπηλασίας. 
Οι Αγγελόπουλος, Τζιάλλας, Τσίλης και Χρήστου περιορίστηκαν στην πέμπτη θέση του ημιτελικού, πίσω από Αυστραλία, Νότιο Αφρική, Ιταλία (πέρασαν στον τελικό) και ΗΠΑ αφήνοντας πίσω τους μόνο τη Ρωσία. 
Έτσι οι Έλληνες κωπηλάτες πλέον θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό διεκδικώντας μια θέση μεταξύ της έβδομης και της δωδέκατης.
«Το πλήρωμα δεν είχε συνοχή και η βάρκα δεν έτρεχε. Θα πρέπει να δούμε με τα παιδιά τι έφταιξε. Ο καιρός δεν βοήθησε, αλλά δεν ήταν αυτή η αιτία», δήλωσε ο πρόεδρος της κωπηλατικής ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς.
Δεν τα κατάφερε η τετράκωπος στον ημιτελικό
Πρώτη στην "μάχη των κουπιών" η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών με την διεξαγωγή του ημιτελικού, που αναβλήθηκε εχθές λόγω των ισχυρών ανέμων. Στις 15.30 (ω.Ελ. και εφόσον δεν αλλάξει πάλι το πρόγραμμα) Αγγελόπουλος, Τζιάλλας, Τσίλης, Χρήστου είναι στον α ημιτελικό με αντιπάλους την Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιταλία και τη Νότιο Αφρική. Στόχος η πρόκριση στον τελικό και το μετάλλιο που χάθηκε στο Λονδίνο με την 4η θέση.  Το κακό ξεκίνημα, μιας κι έχασαν έδαφος εξ αρχής, στοίχισε στην ελληνική ομάδα της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου, που δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος της κωπηλασίας. 
Οι Αγγελόπουλος, Τζιάλλας, Τσίλης και Χρήστου περιορίστηκαν στην πέμπτη θέση του ημιτελικού, πίσω από Αυστραλία, Νότιο Αφρική, Ιταλία (πέρασαν στον τελικό) και ΗΠΑ αφήνοντας πίσω τους μόνο τη Ρωσία. 
Έτσι οι Έλληνες κωπηλάτες πλέον θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό διεκδικώντας μια θέση μεταξύ της έβδομης και της δωδέκατης.
«Το πλήρωμα δεν είχε συνοχή και η βάρκα δεν έτρεχε. Θα πρέπει να δούμε με τα παιδιά τι έφταιξε. Ο καιρός δεν βοήθησε, αλλά δεν ήταν αυτή η αιτία», δήλωσε ο πρόεδρος της κωπηλατικής ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς.
rowsemifinal

*** Ιπποδρομίες στο Πλατύ 
Ιπποδρομίες στο Πλατύ 
 ~  Οι καθιερωμένες ιπποδρομίες θα γίνουν και φέτος στο Πλατύ ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι αγώνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, θα ξεκινήσουν στις 6.30 το απόγευμα και θα διεξαχθούν «στο αναβαθμισμένο ιπποδρόμιο» του χωριού, τα έργα στο οποίο, προϋπολογισμού 128.000 ευρώ, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.
Μετά τους αγώνες θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στην πλατεία του χωριού, ενώ τις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου οργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατύ, ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου με έδρα το Πλατύ, ο ΑΠΣ Ατρόμητος Πλατύ, ο Δήμος Καλαμάτας και η Τοπική Κοινότητα Πλατύ.
Σημειώνεται ότι καθώς τον Δεκαπενταύγουστο πανηγυρίζει το Πλατύ, στις 7.30 το απόγευμα της παραμονής θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους του χωριού, συνοδεία τμήματος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

 

~ ~ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016: ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html  .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  1η  ΗΜΕΡΑ   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016 2η  ΗΜΕΡΑ   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .-
~   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html   .-
~
   ~
 ***  BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4901 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3042 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3046  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 989   βίντεο   .-
 *** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139 .       

  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen  \  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 
Σταρόβας



Στο κτήμα Λυγερή στο Πήδημα Αρφαρών την Τετάρτη 10/08/2016 ο Σταρόβας : Βίντεο ,
~Σταρόβας 1  Πήδημα 10-08-2016:
https://youtu.be/eoVMB-Vksa4  .-
~ΣΤΑΡΟΒΑΣ  2  Πήδημα  Αρφαρών  10/08/2016:
 https://youtu.be/nVj9d2qDB6M .-
~Σταρόβας  3  Αρφαρά Πήδημα 10-08-2016:
 https://youtu.be/PXBO4bbzOR0 .-
~ Σταρόβας 4  ΠΗΔΗΜΑ 10/08/2016:
https://youtu.be/zqvezbA1zXA .-
~ΣΤΑΡΌΒΑς  5  ΠΉΔΗΜΑ ΑΡΦΑΡΏΝ 10/08/2016:

~ Σταρόβας 6 Πήδημα 10/08/2016 :
 https://youtu.be/kMW4vJRflXI .-
Στη θάλασσα της Καλαμάτας για μπάνια : Βίντεο ,
 ~*Καλαμάτα παραλία μπάνια  07/08/2016:
 https://youtu.be/xtwl0VUvLCA .-
~ Καλαμάτα  παραλία 28ο μπάνιο  Ναυτίλος  08/08/2016 :
 https://youtu.be/skHPg7zzVzY .-
~KALAMATA  παραλία   Ναυτίλος  9-8-2016  το μπάνιο μας :
https://youtu.be/JGEtWxXcWl4 ..-  
~ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  Βασίλης παιδιά  10/08/2016 :
https://youtu.be/zy3dEFQTbJM .-
~ΚΑΛΑΜΑΤΑ παραλία Τάσος  10/08/2016:
 https://youtu.be/6IRgkhUY66Q .-
~KALAMATA ΝΑΥΤΙΛΟΣ Παραλία 11-08-2016:
 https://youtu.be/0m2qFCLNEJk .-
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου