arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 18 Ιουλίου  2016 :
~
~Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  18 Ιουλίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-18-2016.html .-  

18  Ιουλίου εορτάζει ο Άγιος Αιμιλιανός
 

Όσον και αν το θελήση ο Διάβολος, δεν ημπορεί, μόνος να μας κολάση, εάν ημείς δεν συνεργήσωμεν στην κακίαν του. αλλ' ούτε πάλιν ο Θεός θέλει μόνος Του να μας σώση, εάν και ημείς δεν γίνωμεν συνεργεί της Αυτού χάριτος εις την σωτηρίαν μας. Πάντα βοηθεί ο Θεός, πάντα προφθάνει, αλλά θέλει και ημείς να εργασθούμεν, να κάμωμεν εκείνο όπου ημπορούμεν.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

 ~**  Γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε Θεία Κοινωνία χωρίς εξομολόγηση – Ἕνα συγκλονιστικό θαῦμα τοῦ Ἁγίου Εὐγενίου
 Στα χρόνια του βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του νέου πλήθος από Σκύθες με δική του διαταγή ξεκίνησαν για την Ανατολή. Κάποτε έφτασαν και στην Τραπεζούντα.
Ανάμεσά τους ήταν και κάποιος δεμένος με αλυσίδες, γιατί είχε μέσα του ολόκληρη λεγεώνα πονηρών πνευμάτων.
Οι άλλοι Σκύθες τον πρόσεχαν νύχτα-μέρα, από φόβο μήπως οι δαίμονες τον ρίξουν στη φωτιά και τον κάψουν ή τον πνίξουν στο νερό ή τον γκρεμίσουν σε κανένα βάραθρο…
Πριν δαιμονιστεί ο Σκύθης αυτός, από νέος ακόμα, έκανε τα θελήματα των δαιμόνων και ζούσε ζωή ακόλαστη.
Κάποτε όμως έκανε και μία φρικτή ασέβεια. Στη Βασιλεύουσα, όπου είχε πάει μαζί με άλλους ομόφυλους του, επισκέφθηκε μία εκκλησία.
Εκεί, μολονότι αβάπτιστος και ακάθαρτος, τόλμησε να πλησιάσει στο άγιο ποτήριο την ώρα της θείας μεταλήψεως και να κοινωνήσει! Την ίδια όμως στιγμή παραδόθηκε στους απάνθρωπους δαίμονες, που άρχισαν από τότε να τον βασανίζουν αλύπητα.
Σ’ αυτή λοιπόν την κατάσταση έφτασε στην Τραπεζούντα. Οι σύντροφοί του, μαθαίνοντας για τα πολλά θαύματα του αγίου Ευγενίου, τον έφεραν στο ναό του. Στο μεταξύ η σατανική λεγεώνα τον έκανε να σπαράζει και ν’ αφρίζει.
Πώς τόλμησες, τον φοβέριζαν τα δαιμόνια, να μεταλάβεις το Χριστό, αφού είσαι δικός μας; Θα σ’ εξαφανίσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο! Κανένας δεν Θα σε γλιτώσει απ’ τα χέρια μας!…
Ενώ όμως κόμπαζαν και απειλούσαν οι μιαροί δαίμονες, τί κάνει ο γρήγορος βοηθός των ανθρώπων, ο ένδοξος Ευγένιος;
Παρακαλεί τον φιλάνθρωπο Δεσπότη να σπλαχνιστεί το πλάσμα Του και να το απαλλάξει από την τυραννία του σατανά.
Και με τις παρακλήσεις του λυγίζει τον πολυέλεο Κύριο.
Καθώς στεκόταν λοιπόν ο δαιμονισμένος μπροστά στο λείψανο του αγίου, ήρθε σε έκσταση. Του φάνηκε πως είδε το Χριστό να κατεβαίνει από τον ουρανό μέσα στην εκκλησία.
Εκεί, αφού του θύμισε τις βέβηλες πράξεις, που από νέος είχε κάνει, άρχισε να τον ελέγχει αυστηρά
Μ’ όλες τούτες τις παρανομίες σου, κατέληξε ο Κύριος, με λύπησες πάρα πολύ, δεν είσαι άξιος ελέους, για χάρη όμως του αγαπητού μου Ευγένιου σε λυπήθηκα και θα σ’ ελεήσω. Και γυρίζοντας στο μάρτυρα, που στεκόταν δίπλα Του ικετευτικά, συνέχισε: Γιάτρεψέ τον, Ευγένιε, αφού κατέφυγε στην προστασία σου.
Αμέσως ο Ιησούς εξαφανίστηκε. Ο άγιος είπε τότε στον δαιμονισμένο: Αυτό το κακό το έπαθες επειδή κοινώνησες τα άχραντα Μυστήρια, ενώ ήσουν αβάπτιστος και βουτηγμένος στις αμαρτίες.
Ο Σκύθης συνήλθε από την έκσταση.
Είδε τότε, αισθητά πια, να βγαίνει φωτιά από τα άγια λείψανα, να μπαίνει στο στόμα του και να κατακαίγει – έτσι του φάνηκε – τα σωθικά του.
Όσοι ήταν εκεί κοντά μπόρεσαν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τη δύναμη του αγίου Ευγενίου, που βασάνιζε και τιμωρούσε εξουσιαστικά τους πονηρούς δαίμονες, διώχνοντάς τους βίαια μέσ’ από τον ταλαίπωρο άνθρωπο.
Άφριζε και ίδρωνε και χτυπιόταν ο Σκύθης, ώσπου ελευθερώθηκε εντελώς από τ’ ακάθαρτα πνεύματα.
Ειρηνικός πια και ανενόχλητος, σιχάθηκε την παλιά του ζωή, και δεν έπαψε ποτέ να ευχαριστεί τον θαυματουργό μάρτυρα που τον ευεργέτησε.
Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος
 
***  Η προφητεία του Αγ. Ραφαήλ: «Η ιστορία θα αλλάξει σελίδα όταν ο Ερντογάν…»

~Είμαστε στο 2010 και ο πρωθυπουργός, τότε, της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκε την Αθήνα. Στη συνέντευξη Τύπου, τυχαία βρέθηκε κάποιος που λίγες μέρες πριν είχε κάνει το τάμα του στους Νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη στην Μυτιλήνη.
 Ακούγοντας τα όσα έλεγε ο Ερντογάν, η όψη του σκοτείνιασε και πληροφόρησε τον φίλο του, ο οποίος βρισκόταν μαζί του και άκουγε τις δηλώσεις, ότι κάτι συγκλονιστικό του είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ.
 Περιέγραψε ότι ονειρεύτηκε τον Άγιο Ραφαήλ που με ύφος αυστηρό του είπε:
«Εγώ ήρθα πρόσφυγας εδώ σε αυτό το νησί καταδιωγμένος από τους Τούρκους και για την ΠΙΣΤΗ και την ΠΑΤΡΙΔΑ μου έκοψαν το κεφάλι.
Αυτό το νησί σε λίγο καιρό θα γεμίσει με πρόσφυγες-περαστικούς.
Οι Τούρκοι θα συνεχίζουν να κόβουν κεφάλια μέχρι να πέσει το κεφάλι αυτουνού που θα συναντήσεις αύριο στην Αθήνα. Τότε η Ιστορία θα αλλάξει σελίδα και οι Τούρκοι θα γίνουν πρόσφυγες»...
http://www.pronews.gr/portal/20160717/religion/orthodoxia/84442/i-profiteia-toy-ag-rafail-i-istoria-tha-allaxei-selida-otan-o

  *** ~  ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ  1924-1994 μέσα από φωτογραφίες  : https://youtu.be/FdnjllBNI-s .-
~ 18 Ιουλίου
Στεφάνου και Ιωάννου (Θ`), πατριαρχών Κων/πόλεως και Ιωάννου μητροπολίτου Χαλκηδόνος. Μαρτύρων Αιμιλιανού, Παύλου, Θεής και Ουαλεντίνης († 363) Μαρκέλλου, Δασίου, Μάρωνος. Υακίνθου και Φωτίου. Οσίων Ονησιφόρου, Παμβώ και Ιωάννου. Των εν Κύπρω οσίων και θαυματουργών Παμμεγίστου, Παμφοδίτου, Παφνουτίου, Πήγωνος, Πολεμίου, Σωζομένου. Σωτηρίχου και Φωτίου. 
Στις 18/07/2016 εορτάζουν:
Άγιος Αιμιλιανός, Άγιοι Παύλος, Ουαλεντίνη και Θέη, Άγιος Υάκινθος από την Αμάστριδα, Όσιος Παμβώ
~  Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~ Ὡς προσφορὰ καὶ ὁλοκάρπωμα θεῖον, διὰ πυρὸς προσενέχθεις τῷ Δεσπότῃ, τοὶς ὄμβροις τῶν χαρίτων σου εὐφραίνεις νῦν ἠμᾶς, πῦρ γὰρ τὸ οὐράνιον, τὴ ψυχὴ περιφερών, ὥσπερ αὔραν ἔφερες, τὴν κατάφλεξιν Μάρτυς. Ἀλλὰ μὴ παύση πάντοτε φρουρείν, τοὺς σὲ τιμώντας, Αἰμιλιανὲ ἔνδοξε.
 ~*  Απολυτίκιο Αγ. Αιμιλιανού - 18 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/RUeZMkhrbWw  .-
 ~
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Donald και οι Εννέα κόρες του

Άγιος Donald και οι Εννέα κόρες του
 
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
 
Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος

Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος
 
Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών

Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών
 
Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
 
Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς
 
Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν

Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν
 
Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ

Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ
 
Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος

Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος
 
~ Μνήμη της Δ' Οικουμενικής Συνόδου Άγιος Ιωάννης Επίσκοπος Μεσσήνης Αγιοι Πέντε Οσιομάρτυρες Λειψών Αγία Μαρίνα Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Λαζάρου του Γαλησιώτου


***  Ο καιρός σήμερα Δευτέρα για την Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Δευτέρα 18/7/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 10.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/
 ***  Βίκυ Μαραγκοπούλου: Προβλήματα η αιτία παραίτησης 
Σίγουρα η πρεμιέρα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας δεν ήταν αυτή που επιδίωκαν οι διοργανωτές, αφού το τηλεφώνημα για βόμβα, που τελικά αποδείχθηκε φάρσα, λίγο έλειψε να την «τινάξει στον αέρα». Μάλιστα, στο 40λεπτο της αναμονής πολλοί ήταν εκείνοι που δεν ήξεραν τι να κάνουν, αφού η είδηση για βόμβα τούς τρόμαξε.
Μπορεί τέτοια τηλεφωνήματα σε άλλες πόλεις να είναι καθημερινό φαινόμενο, όμως στην Καλαμάτα, όσες φορές έχει συμβεί, αφορούσε στα δικαστήρια, κι ήταν η πρώτη φορά που συνέβη σε μια τόσο μεγάλη εκδήλωση.
Πέρα από τη βόμβα που αποδείχθηκε φάρσα, μια άλλη «βόμβα» έσκασε στην Καλαμάτα και ήταν αυτή της παρουσίας της Βίκυς Μαραγκοπούλου στο Μέγαρο Χορού. Ναι μεν σε κάθε ευκαιρία οι άνθρωποι του Φεστιβάλ ευχαριστούν τη γυναίκα που επί 21 χρόνια ηγήθηκε και ουσιαστικά δημιούργησε το Φεστιβάλ Χορού, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με κάποιους ανθρώπους στο Δήμο, αφού η ξαφνική παραίτησή της μόνο τυχαία δεν ήταν.
Το βράδυ της Παρασκευής, λοιπόν, βρέθηκε στην πρεμιέρα και η Βίκυ Μαραγκοπούλου, πλέον όχι ως καλλιτεχνική διευθύντρια, αλλά ως θεατής, αποδεχόμενη την πρόσκληση του δημάρχου Καλαμάτας.
Προφανώς, όμως, ο Παναγιώτης Νίκας δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια θα άφηνε αιχμές για τον οικοδεσπότη της βραδιάς.
Η κυρία Μαραγκοπούλου μίλησε με αρκετό κόσμο στο προαύλιο του Μεγάρου, αφού τόσα χρόνια στην Καλαμάτα απέκτησε μεγάλο κύκλο γνωριμιών. Την πλησιάσαμε, λοιπόν, για να μας μιλήσει για την εδώ παρουσία της, αλλά και γιατί τελικά παραιτήθηκε.
Όπως μας είπε, βρέθηκε στην Καλαμάτα μετά την πρόσκληση του δημάρχου Καλαμάτας, καθώς και της καλλιτεχνικής διευθύντριας, διότι θέλει να τιμήσει το θεσμό, ένα θεσμό πολύ σημαντικό για την πόλη, αλλά και όλους τους ιθύνοντες που την εμπιστεύτηκαν, σε αυτή την υπέροχη διαδρομή, για 21 χρόνια.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι επρόκειτο για μια μέρα που ήθελε όλοι οι συνεργάτες και οι οργανωτές της εκδήλωσης, που πλέον είναι φίλοι της ύστερα από τόσα χρόνια, να έχουν τη θετική της ενέργεια, παρά την ανωμαλία που προέκυψε, ενώ εξέφρασε τη χαρά της που η Λυρική Σκηνή, την οποία χαρακτήρισε εξαίρετο συγκρότημα, βρέθηκε στην Καλαμάτα με τη χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη.
Κλείνοντας ευχήθηκε όλα τα προβλήματα που υπήρξαν και με κάποιον τρόπο την υποχρέωσαν σε αποχώρηση να ξεπεραστούν, ενώ όταν τελειώσει το φεστιβάλ και υπάρχει αρκετή νηφαλιότητα και ψυχραιμία, να μπορέσουν όλοι όσοι έχουν δουλέψει για αυτό το θεσμό να μιλήσουν με το υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Καλαμάτας και τη «Φάρις». Η ίδια με χαρά θα καταθέσει την εμπειρία και τη γνώση της, με σκοπό το Φεστιβάλ Χορού «να ζήσει» για πολλά χρόνια ακόμα, αφού είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός για τη διεθνή εικόνα της χώρας.
Σε ερώτηση για αυτά τα προβλήματα που ανέφερε, απάντησε ότι θα συζητηθούν, αφού ολοκληρωθεί το Φεστιβάλ, ελπίζοντας να ξεπεραστούν.
Και όταν τη ρωτήσαμε τι μπορεί να γίνει με την ίδια, αν αυτά ξεπεραστούν, δήλωσε απόλυτη ότι δε θα την ξαναδούμε σε κάποια θέση, θα είναι μακριά αλλά πάντα κοντά στο Φεστιβάλ της Καλαμάτας.
  Η συνέχεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Συνεχίζεται απόψε το Φεστιβάλ με την παράσταση Opus, που θα ανέβει και αύριο, στις 8.00 το βράδυ στο Στούντιο του Μεγάρου.
Opus, μια παράσταση βασισμένη στην κλασική μουσική, η έννοια της οποίας παραπέμπει σε μια μορφή μουσικής σύνθεσης (opus) που χαρακτηρίζεται από αυστηρή δομή και πολυμορφία. Βασικός άξονας είναι η μελέτη της δομής αυτής, η αποκωδικοποίηση και εντέλει η οπτικοποίησή της ζωντανά στη σκηνή. Μέσα σε έναν απέριττο σκηνικό χώρο, η κίνηση ακολουθεί πότε τη ρυθμική αγωγή και πότε τις μελωδικές γραμμές της μουσικής, στρέφοντας την προσοχή του θεατή άλλοτε σε κάθε όργανο χωριστά, άλλοτε σε δύο μαζί και άλλοτε στην ενιαία σύνθεση της μουσικής. Η χορογραφία επιχειρεί έτσι την επανασύσταση ενός νέου κώδικα ανάγνωσης του μουσικού έργου, που μεταφράζει τη χρονική διάσταση της μουσικής σύνθεσης σε χωρική διάσταση των σωμάτων.
 Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
***  Δεκαήμερη αστυνομική επιχείρηση με δέκα συλλήψεις στη Μεσσηνία 
Δέκα άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε δεκαήμερη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών έγιναν έλεγχοι σε 822 άτομα, εκ των οποίων 663 ημεδαποί και 159 αλλοδαποί, καθώς και σε 706 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 156 άτομα, από τα οποία 105 ήταν ημεδαποί και 51 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 62.
Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-Τέσσερις ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Δύο ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Τρεις ημεδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού
-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 275 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 7 του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

*** Έξαρση εκχερσώσεων δασικών εκτάσεων διαπιστώνει το Δασαρχείο
Έξαρση εκχερσώσεων σε δασικές εκτάσεις παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στη Μεσσηνία, σύμφωνα με το Δασάρχη Καλαμάτας Σπύρο Κατσίποδα. Μάλιστα, τον τελευταίο μήνα, βεβαιώθηκαν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, με τις δύο να αφορούν συνεργεία εργολάβων για την απόληψη λατομικών υλικών και μια από ιδιώτη.
Και στις 3 περιπτώσεις, το Δασαρχείο προχώρησε σε κατασχέσεις των μηχανημάτων, ακόμα και των βαρέων, ενώ ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου και οι υποθέσεις έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Ο κ. Κατσίποδας, συνιστά στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί με τέτοιες ενέργειες, να μην καθαρίζουν εκτάσεις που είναι δασωμένες, καθώς και η έκταση κηρύσσεται αναδασωτέα και τα πρόστιμα είναι πολύ υψηλά. Κατά μέσο όρο, τα πρόστιμα είναι περίπου 7.000 ευρώ ανά στρέμμα.
  Δασική έκταση και δάσος
Όπως σημείωσε ο κ. Κατσίποδας, κυρίως λόγω της κρίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που θυμούνται ξεχασμένα χωράφια τους και σπεύδουν να τα καθαρίσουν, είτε με σκοπό να τα καλλιεργήσουν, είτε να τα πουλήσουν. Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα και σίγουρα το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει διαφορετική άποψη.
Από το 2013 ξεκίνησε η εφαρμογή εγκυκλίου από τη Διεύθυνση Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, που αφορά στον προσδιορισμό του κόστους ζημιάς έκτασης και της αποκατάστασής της μετά από εκχέρσωση.
Μία έκταση που φέρει πάνω από 15% δασική βλάστηση στην επιφάνειά της θεωρείται από το νόμο δασική, ενώ αν ξεπερνά το 25%, δάσος.
Από το αρμόδιο υπουργείο χρησιμοποιείται ένας συγκεκριμένος μαθηματικός τύπος, ο οποίος λαμβάνει πολλές παραμέτρους για να βγάλει το κόστος ζημιάς. Αυτές είναι: η αξία ενός αγαθού ή μιας υπηρεσίας, η αξία ενός οικοσυστήματος και η οικονομική αξία ενός προϊόντος. Υπάρχει ένας αλγόριθμος που υπολογίζει το κόστος ζημιάς. Το κόστος ζημιάς από καταστροφή, ισούται με το εμβαδόν της έκτασης επί το επίπεδο ζημιών, επί το κόστος αποκατάστασης, το δασικό επιτόκιο και την περίοδο αποκατάστασης. Για το επίπεδο ζημιών, γίνεται εκτίμηση όσων προξενήθηκαν στην έκταση ανάλογα με το επίπεδο.
Αν, για παράδειγμα, η ζημιά είναι από 0-30% ο συντελεστής είναι 0,15, ενώ σε περίπτωση που μπει μια μπουλντόζα και δεν υπάρχει τίποτα στο έδαφος, η ζημιά είναι στο 100% και ο συντελεστής στο 85%.
Επίσης, υπολογίζεται το δασικό επιτόκιο, που βγαίνει κάθε χρόνο και ορίζεται με εγκύκλιο, αλλά και ο χρόνος αποκατάστασης, δηλαδή πόσος χρόνος θα χρειασθεί για να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση.
  Υψηλά πρόστιμα
Τα νέα πρόστιμα είναι πολύ μεγάλα και αν ένας πολίτης «χάσει» την υπόθεση στα δικαστήρια, βεβαιώνεται το πρόστιμο στην εφορία. Αυτό δεν εφαρμόζεται μόνο στις νέες εκχερσώσεις, επιβάλλεται και στις παλιές που εξετάζει το Δασαρχείο.
Σύμφωνα με τον δασάρχη, ένας ιδιοκτήτης γης, η οποία έχει αποκτήσει δασική βλάστηση πάνω από 15%, δεν μπορεί να την πειράξει.
«Πρέπει να έρχονται στην υπηρεσία, να καταθέτουν το αίτημά τους για να εκδοθεί πράξη χαρακτηρισμού και αν βγει μη δασική έκταση, μετά να κάνουν ό,τι θέλουν. Γιατί αν την πειράξουν, εκτός από το κόστος ζημιάς που θα γίνει στο πρωτόκολλο, η έκταση κηρύσσεται αναδασωτέα και εκεί η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη. Διότι, από εκεί και πέρα, ούτε πράξη χαρακτηρισμού μπορεί να γίνει, ούτε να πάει σε επιτροπές. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μπορεί μια έκταση να έχει στοιχεία καλλιέργειας (π.χ πεζούλια, κ.λπ.) και να έχει λογγώσει, αλλά απαγορεύεται να επεμβαίνουν», δήλωσε ο Δασάρχης Καλαμάτας.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Οι απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες της Γλιστρίδας

 

~ Η γλιστρίδα είναι ένα… ευεργετικό ζιζάνιο. Παλιότερα χρησιμοποιούνταν πολύ συχνά στη διατροφή στις αγροτικές περιοχές και όχι μόνο. Έχει ιδιαίτερη γεύση είναι πολύ ωφέλιμη και έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Το αστείο είναι ότι όταν σε έναν οργανισμό υπάρχει έλλειψη Ω3 οι ειδικοί συστήνουν συμπληρώματα ή παχιά ψάρια, ενώ η απλή και ταπεινή γλυστρίδα «τα έχει όλα και συμφέρει» που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση. Δυστυχώς είναι ένα από τα παραμελημένα φυτά της ελληνικής υπαίθρου παρά το γεγονός ότι έχει υψηλή διατροφική αξία.       Είναι δύσκολο να την πετύχεις ακόμα και στη λαϊκή.        Όπως υπογραμμίζει ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων κ. χρήση της γλιστρίδας ως θεραπευτικό φυτό στην Ευρώπη, το Ιράν και την Ινδία, έχει ιστορία τουλάχιστον 2.000 ετών και πιθανότατα καταναλωνόταν ως λαχανικό πολλά χρόνια πριν. Στην αρχαία Ρώμη η γλιστρίδα χρησιμοποιείτο για θεραπεία των πονοκεφάλων και της δυσεντερίας, των σκωλήκων των εντέρων και των δαγκωμάτων από σαύρες. Βέβαια τότε δεν γνώριζαν ότι είναι πλούσιο σε ω3 λιπαρά οξέα και σε αντιοξειδωτικά απαραίτητα για την υγειά. Η γλιστρίδα θεωρείτο από παλαιά σαν πολύτιμο φυτό για τη θεραπεία των προβλημάτων του ουροποιητικού και του πεπτικού συστήματος. Ανοίγει την όρεξη και έχει επουλωτικές ιδιότητες. Η διουρητική δράση της χρησιμεύει σαν ανακούφιση των ασθενειών της ουροδόχου κύστης, για παράδειγμα στη δυσκολία κατά την ούρηση. Οι γλυχρασματογενείς ιδιότητες του φυτού το καθιστούν επίσης καταπραϋντικό γιατρικό για τα γαστρεντερικά προβλήματα όπως η δυσεντερία και η διάρροια. Παλαιά στην Κρήτη καταναλώνεται ωμή με ξίδι και ήταν δροσιστική και δημοφιλής. Απαλλάσσει το συκώτι από υπεραιμία γι’ αυτό λέγανε «γλιστρίδα και νερό συκώτι δροσερό». Επίσης, παλαιά στην Κρήτη τη συνιστούσαν στους πάσχοντες από αιμορροΐδες. Κοπανισμένη επιτίθεται σε εγκαύματα. Για κάποιον που είναι αθυρόστομος και φλύαρος οι Κρητικοί λένε «Γλιστρίδα έφαγες και γλιστρά το στόμα σου;». Ως γνωστό η βιταμίνη Ε και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν πιθανώς από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τις φλεγμονώδεις παθήσεις”. Όταν είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας τότε η γευστική και η θεραπευτική της αξία γίνεται μεγαλύτερη. Πολλοί καλλιεργητές όταν την ξεριζώνουν από τις καλλιέργειες του δεν την πετάνε αλλά την πουλάνε για την λαϊκή. Είναι από τα ήπια μορφής ζιζάνια. Ο κόσμος μαθαίνει και αρχίζει να την χρησιμοποιεί σε σαλάτες.
Σύμφωνα με τη διδάκτορα Ιατρικής και πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Διατροφής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ κας Άρτεμης Σιμοπούλου η μεγάλη περιεκτικότητα σε ωμέγα 3-λιπαρά οξέα, κάνει τη γλυστρίδα ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό.  Όπως επισημαίνει η κα Σιμοπούλου στα γραπτά της “οι παραδοσιακές κοινωνίες τη χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύουν πολλά από τα προβλήματα υγείας που σήμερα καταπολεμούνται από τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι φλεγμονές, τα προβλήματα στην καρδιά, οι στομαχικές διαταραχές, ο πόνος και ο πυρετός. Παραδείγματος χάρη, ο Θεόφραστος (372-287 π.Χ.), ο πατέρας της βοτανικής, σύστηνε τη γλιστρίδα ως φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια, το σκορβούτο, τον πονόλαιμο, τον πόνο στα αφτιά, το οίδημα στις αρθρώσεις και την ξηροδερμία…  Η γλιστρίδα είναι γεμάτη από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Εκατό γραμμάριά της περιέχουν 400 χιλιοστογραμμάρια ωμέγα-3, του φυτικού λιπαρού οξέος που συναντάται στο φυτικό βασίλειο και ονομάζεται άλφα-λινολενικό ή LΝΑ – περιέχει δηλαδή δεκαπέντε φορές περισσότερα ωμέγα-3 από ό,τι τα περισσότερα μαρούλια που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Και επιπλέον είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Μια μερίδα γλιστρίδας καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη Ε και παρέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ο, Β-καροτένιου και γλουταθειόνης. Συνειδητοποίησα ακόμα ότι οι ανακαλύψεις μου με οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως τόσο η γλιστρίδα όσο και άλλα παρόμοια άγρια φυτά θα πρέπει να συνεισέφεραν ένα σημαντικό ποσοστό LΝΑ και αντιοξειδωτικών στο διαιτολόγιο των πρώτων ανθρώπων”. Οι βιταμίνες που περιέχονται στην γλιστρίδα.
Βιταμίνη Α: Τα ψάρια και το μουρουνέλαιο αποτελούν μεγάλες πηγές. Βοηθάει την όραση και κάνει καλό στο δέρμα.                 
Βιταμίνη Β: Αναπλάθει την επιδερμίδα, τα νύχια και βοηθάει στην μείωση του στρες.          Βιταμίνη C: Η πιο γνωστή από τις βιταμίνες, η βιταμίνη c, Βοηθάει και προστατεύει τον οργανισμό από ιώσεις και γρίπη.                                                                                     Βιταμίνη D: Ευεργετική για τα κόκαλα, χρησιμοποιείτε κατά κόρον για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.                                                                                                                Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη αυτή είναι της γονιμότητας και της ομορφιάς.                              Βιταμίνη F: Η βιταμίνη αυτή είναι τα γνωστά σε όλους ακόρεστα λιπαρά οξέα και είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας.                                                                                 Βιταμίνη Κ: Είναι σημαντική για τα οστά και για τις αιμορραγικές καταστάσεις, βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.                                                                                    Βιταμίνη P: Ενισχύει τη δράση της βιταμίνης C και έχει πολλές ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Πηγη:  www.agrocrete.gr   
 ***  Πάνω από 6.000 συλλήψεις στην Τουρκία του Ερντογάν, ανησυχεί η ΕΕ     
Εκκαθάριση σε στρατό και δικαιοσύνη 

~Σε εξέλιξη η εκκαθάριση του Ερντογάν σε στρατεύματα και Δικαιοσύνη την επαύριο της ανεπιτυχούς απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, με τις συλλήψεις να έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις 6.000 κατά δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης. Με χειροπέδες δεκάδες στρατηγοί, δικαστές και εισαγγελείς την Κυριακή. Εμφανής η ανησυχία σε ΕΕ και ΗΠΑ για τις διαστάσεις που λαμβάνει η εκκαθάριση, καθώς και για τη διαφαινόμενη πρόθεση επαναφοράς της θανατικής ποινής.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο υπασπιστής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνταγματάρχης Αλί Γιαζιτζί.
Ο Ερντογάν ωστόσο προαναγγέλλει ουσιαστικά επιχείρηση αφανισμού των υποστηρικτών Γκιουλέν, με εκκαθάριση του «ιού» σε όλους τους κρατικούς θεσμούς, πέραν στρατού και δικαιοσύνης. Και απαντά σε πλήθος που φωνάζει «θέλουμε εκτελέσεις» πως «στις δημοκρατίες δεν μπορούν να παραβλέπονται τα αιτήματα του λαού» παραπέμποντας στην Εθνοσυνέλευση.
Ερντογανική επιχείρηση αφανισμού των υποστηρικτών Γκιουλέν από παντού
Η απόπειρα πραξικοπήματος «δεν δίνει λευκή επιταγή» στον Ταγίπ Ερντογάν να παρακάμψει τις δημοκρατικές αρχές» δηλώνει την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό. «Δεν είναι [το πραξικόπημα] λευκή επιταγή για τον Ερντογάν. Δεν μπορεί να υπάρξουν εκκαθαρίσεις» ανέφερε επισημαίνοντας ότι στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Δευτέρας στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ θα επαναλάβουν ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι καλεί επίσης την κυβέρνηση της Τουρκίας να «ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και να εντατικοποιήσει τον πολιτικό διάλογο»
«Η τήρηση του νόμου, του κράτους του δικαίου και της δημοκρατίας είναι απαράβατες αρχές, οι οποίες δεν μπορούν να εγκαταλείπονται. Είναι επίσης τα καλύτερα μέσα για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που βιώνει η Τουρκία, με τον πόλεμο στα σύνορά της, την τραγωδία της τρομοκρατίας και την ανάγκη να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και ο πολιτικός διάλογος. Ιδού τι ζητάμε από την Τουρκία» υπογράμμισε.
Επιστρέφει η ηρεμία στην Κωνσταντινούπολη
Ο επίτροπος της ΕΕ για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, Γκίντερ Έτινγκερ, απηύθυνε ταυτόχρονα προειδοποίηση στον Τούρκο πρόεδρο να μην περιορίσει περαιτέρω τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
«Εάν ο Ερντογάν χρησιμοποιήσει το πραξικόπημα για να περιορίσει ξανά τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία, τότε θα απομακρυνθεί από τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυόταν μεν πολιτικά στο εσωτερικό αλλά θα απομονωνόταν στο εξωτερικό» τόνισε.
Σεβασμό του κράτους δικαίου εκ μέρους της Τουρκίας έχουν ζητήσει ήδη αμφότεροι οι Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ, έχοντας καταδικάσει από την πρώτη στιγμή την απόπειρα πραξικοπήματος παρεμβαίνοντας μπροστά στις εξελίξεις υπέρ του Ερντογάν.
***

***  Τρεις αστυνομικοί νεκροί από πυρά ενόπλου στη Λουιζιάνα  
Ο δήμαρχος της πόλης Μπατόν Ρουζ επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση
Τρεις αστυνομικοί νεκροί από πυρά ενόπλου στη Λουιζιάνα
Ένοπλος πυροβόλησε κατά αστυνομικών στην πόλη Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, όπου πρόσφατα ένας αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Αργότερα, ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε πως και οι τρεις είναι νεκροί, μιλώντας στο NBC. Ο σερίφης της πόλης επιβεβαίωσε τους τρεις θανάτους, και ανέφερε ότι τρεις ακόμη έχουν τραυματιστεί. Από τους τρεις τραυματίες, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και ανήρτησε το τηλεοπτικό δίκτυο WAFB9 διακρίνονται αστυνομικοί να φθάνουν στην περιοχή του συμβάντος, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.
#BatonRouge: Hail of gunfire heard on camera, cops seen driving toward scene. 2 officers dead, multiple shot. pic.twitter.com/75Rl6C0NFY  
— Errol Barnett (@errolbarnett) July 17, 2016
Kατά τη διάρκεια του περιστατικού σκοτώθηκε ένας ύποπτος, που πιστεύεται ότι είναι ο μοναδικός που ενεπλάκη στην επίθεση, ανακοίνωσαν οι αρχές σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.
«Πιστεύουμε ότι το πρόσωπο που σκότωσε κι άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών μας, αυτό το πρόσωπο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου» δήλωσε ο αρχηγός της πολιτειακής αστυνομίας της Λουιζιάνας, Μάικ Έντμονσον. «Δεν είμαστε αντιμέτωποι με το σενάριο ενός ενόπλου που κυκλοφορεί ελεύθερος στο Μπατόν Ρουζ» επισήμανε ο διοικητής της αστυνομίας. Ο ίδιος ωστόσο δεν έδωσε καμία εξήγησε σχετικά με τα κίνητρα του δράστη.
Οι ακριβείς συνθήκες που ξέσπασαν οι πυροβολισμοί δεν έχουν διευκρινιστεί, όμως φαίνεται πως οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν έπειτα από ένα περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ πολλών προσώπων.
Το επεισόδιο αυτό έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά το περιστατικό στο Ντάλας, όπου ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε πέντε αστυνομικούς και τραυμάτισε ακόμα εννέα.
Υπενθυμίζεται ότι στην πόλη Μπατόν Ρουζ πριν από δέκα μέρες ο 37χρονος αφροαμερικανός Άλτον Στέρλινγκ έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών σε πάρκινγκ καταστήματος, όπου πουλούσε CD.

***  Τουρκία: Υπόθεση εκκαθάριση από τον Ερντογάν στους πραξικοπηματίες

Εικόνες από την κράτηση των υψηλόβαθμων αξιωματούχων πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκαθάριση του Ερντογάν σε στρατεύματα και Δικαιοσύνη με τις συλλήψεις να έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις 6.000 κατά δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο υπασπιστής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνταγματάρχης Αλί Γιαζιτζί.
Ο Ερντογάν ωστόσο προαναγγέλλει ουσιαστικά επιχείρηση αφανισμού των υποστηρικτών Γκιουλέν, με εκκαθάριση του «ιού» σε όλους τους κρατικούς θεσμούς, πέραν στρατού και δικαιοσύνης. Και απαντά σε πλήθος που φωνάζει «θέλουμε εκτελέσεις» πως «στις δημοκρατίες δεν μπορούν να παραβλέπονται τα αιτήματα του λαού» παραπέμποντας στην Εθνοσυνέλευση.
Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φερόμενοι ως πραξικοπηματίες εμφανίζονται παρατεταγμένοι στην Αστυνομική Διεύθυνση, ταλαιπωρημένοι ενώ κάποιοι φαίνονται και χτυπημένοι.
imerisia_LARGE_t_1061_44584512_type13031
Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται από το Σάββατο και ο πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Στρατού, στρατηγός Αλί Οζτούρκ καθώς σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ θεωρείται ότι συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε φωτογραφίες και βίντεο που τραβήχτηκε στα κεντρικά γραφεία του αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας και μεταδόθηκε από το πρακτορείο Anadolu, φαίνεται ο Οζτούρκ, μαζί με άλλους πραξικοπηματίες, καταβεβλημένος αλλά και χτυπημένος, αν κρίνει κανείς από τις εκδορές στο πρόσωπό του και από τον επίδεσμο ο οποίος καλύπτει το ένα του αυτί. Πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας ήθελαν τον  Οζτούρκ να είναι ο «ηγέτης» των πραξικοπηματιών, ωστόσο, όπως μεταδίδει τώρα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, 37 αξιωματικοί της χωροφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας πιθανότατα βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
Εκατοντάδες από τους συλληφθέντες στρατιώτες, που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα οδηγήθηκαν σε κλειστό γυμναστήριο της Άγκυρας. Οι τουρκικές αρχές τους είχαν υποχρεώσει να βγάλουν όχι μόνον την εξάρτυσής τους, αλλά ακόμη και την στρατιωτική τους στολή και ημίγυμνοι, φορώντας μόνο το εσώρουχό τους μπήκαν μέσα σε λεωφορεία για την μεταφορά. Τα χέρια τους ήταν δεμένα πισθάγκωνα με πλαστικές χειροπέδες μίας χρήσεως και οι συλληφθέντες ήταν γονατιστοί μέσα στα λεωφορεία.


***  Οδηγός ταξί κατηγορείται για βιασμό τουρίστριας στη Ρόδο 
Η νεαρή Ολλανδέζα ισχυρίζεται ότι αντί για το ξενοδοχείο ο οδηγός τη μετέφερε σε παραλία όπου και τη βίασε
Οδηγός ταξί κατηγορείται για βιασμό τουρίστριας στη Ρόδο     
Για βιασμό τουρίστριας κατηγορείται ένας 26χρονος οδηγός ταξί που συνελήφθη σήμερα το πρωί μετά από καταγγελία νεαρής Ολλανδέζας.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η νεαρή τουρίστρια διασκέδαζε μέχρι τα ξημερώματα σε μπαρ της Ρόδου. Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον 26χρονο που ήταν οδηγός ταξί από τον οποίο και ζήτησε να τη μεταφέρει στο ξενοδοχείο που διέμενε.
Η ίδια ισχυρίστηκε ότι αντί για το ξενοδοχείο ο νεαρός τη μετέφερε σε παραλία όπου και τη βίασε. Το γεγονός κατήγγειλε η ίδια το πρωί στην αστυνομία και αμέσως ξεκίνησε διαδικασία αναζήτησης και σύλληψης.
Σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία και αύριο θα προσαχθεί ενώπιον της εισαγγελέως Ρόδου

***  ΑΝΑΤΡΟΠΗ!  Παρέμβαση Γκιουλέν-Τρόμος Ερντογάν...


~ "Έλυσε" τη σιωπή του ο Φετουλάχ Γκιουλέν και μίλησε για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία αλλά και για την κατηγορία του Ερντογάν προς το πρόσωπο του, ως υποκινητή της ενέργειας.
Ο Γκιουλέν προκαλεί την ηγεσία της Τουρκίας να κάνει έρευνα για τα αίτια του πραξικοπήματος: "Προκαλώ τον Ερντογάν να αναθέσει σε ανεξάρτητη Διεθνή αρχή τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια του πραξικοπήματος. Θα αποδεχθώ οποιοδήποτε πόρισμα της συγκεκριμένης έρευνας και θα αναλάβω όλες τις συνέπειες που μου αναλογούν σε περίπτωση που εμπλέκομαι".
Φυσικά, κάτι τέτοιο μόνο πανικό μπορεί να προκαλέσει στον Τούρκο πρόεδρο, αφού, αν διεξαχθεί επίσημη και ανεξάρτητη έρευνα, τότε μπορεί να αποκαλυφθεί ποιος ήταν ο πραγματικός "εγκέφαλος".
Και σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, δεν ήταν ο Γκιουλέν...


***  ΕΚΤΑΚΤΟ! "Πόλεμος" ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ...


~ "Πόλεμος" ξέσπασε ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία, με φόντο την απόπειρα πραξικοπήματος στην γείτονα χώρα.
Ο Ερντογάν ευθέως κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν σαν "εγκέφαλο" της αντίστασης και ζήτησε από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον ιεροκήρυκα, ο οποίος διαμένει στην Πενσιλβανία:
"Τα άτομα στην Πενσιλβάνια πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι με τις ΗΠΑ, αλλά περιμένουμε αυτοί οι εταίροι να μας επιτρέψουν να υλοποιηθεί αυτό το αίτημά μας. Αδέρφια μου, απευθύνω έκκληση στις ΗΠΑ. Κάθε φορά που μας ζητήσατε τρομοκράτη, τον εκδώσαμε. Τώρα τα άτομα αυτά εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία για εμάς και περιλαμβάνονται στη λίστα των τρομοκρατών. Σας ζητάμε να μας τον παραδώσετε", τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εργασίας της Τουρκίας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι κρύβονται πίσω από το πραξικόπημα: "Όσο κρατάνε εκεί τον Φεχουλάχ Γκιουλέν οι ΗΠΑ είναι αυτές που βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα αυτό", υπογράμμισε, για να λάβει την απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: "Δημόσιοι υπαινιγμοί ή οι ισχυρισμοί περί οιουδήποτε ρόλου των ΗΠΑ στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος είναι εντελώς ψευδείς και ζημιώνουν τις διμερείς μας σχέσεις".
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργός Εξωτερικών, οι ΗΠΑ είναι πρόθυμη να παραδώσει τον Γκιουλέν αλλά μόνο αν υπάρχουν αποδείξεις εις βάρος του.  


***  Λουκέτο ΒΟΜΒΑ στην αγορά...


~  Δεν έχουν τέλος τα λουκέτα στην αγορά. Μετά το λουκέτο στο κατάστημα Zara στο Κολωνάκι σειρά έχει η ελληνική επιχείρηση μαζικής εστίασης Goody’s.

Εκτός από το κατάστημα της εταιρείας στην Ερμού, που κατέβασε ρολά φαίνεται πως πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα καταστήματα ανά την Ελλάδα.
Η επιχείρηση εκτός από τη ληστρική φορολογία, έχει να αντιμετωπίσει και τη μείωση κατά 60% του τζίρου. Μία μείωση τόσο μεγάλη που καμία επιχείρηση, όσο πολυδιαφημισμένη ή παλιά και αν είναι δεν γίνεται να αντιμετωπίσει.

\
***  "Παίζει" ξανά η κυβέρνηση με τους μισθούς! Τι αποκάλυψε ο Κατρούγκαλος...


~ Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός.
Εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης, υπογράμμισε ότι η περικοπή των μισθών είναι εκτός της ατζέντας των συζητήσεων, ενώ σε ό,τι αφορά τον κατώτατο σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι με κρατική απόφαση. 


***  Καταρρέει η Τουρκία! Πανικός στην Άγκυρα...


~ Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ διαβεβαίωσε τους επενδυτές, πως δεν κινδυνεύουν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, μέσω Twitter, αφού η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο και έχει λάβει "όλα τα απαραίτητα μέτρα", μετά από διαβούλευση με την κεντρική τράπεζα και το θησαυροφυλάκιο.
Ο κ. Σιμσέκ δεν διευκρίνισε ποια μέτρα είναι αυτά. Τόνισε επίσης στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter «πως η πολιτική σταθερότητα στην Τουρκία έχει ενισχυθεί μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος».
"Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Έχουμε τον έλεγχο. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία", έγραψε.
Παρά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, η οικονομία της χώρας φαίνεται αρκετά κλονισμένη και οι εμπιστοσύνη των επενδυτών καταρρέει σταδιακά, ενώ δεν είναι λίγοι από αυτούς, που έχουν στρέψει τα βλέμματά τους σε άλλες αγορές. 


***  Πουλήθηκε όλη η περιουσία της Ελλάδας!Και δείτε τι έρχεται...


~  Εκποιήθηκε όλη η περιουσία της Ελλάδας με σκοπό να μπει ρευστό στα ταμεία αλλά η πραγματικότητα τελικά απέχει κατά πολύ..
Οι επενδυτές δεν έδειξαν το ενδιαφέρον που είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους Έλληνες πολίτες με αποτέλεσμα να πουληθεί σημαντική δημόσια περιούσια αντί πινακίου φακής κάτι που τελικά οδεύει την κυβέρνηση σε αναθεώρηση του σχεδίου αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας.
Ετοιμασίες λοιπόν και για άλλες πωλήσεις! Όπως του 17% της ΔΕΗ κλπ.
Κι αυτό γιατί; Γιατί το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να εισπράξει μέχρι το 2018 το απίστευτο ποσό των 5.8 δις ευρώ από τα οποία τα 2.5 έχει χρονοδιάγραμμα να τα βρεί μέχρι και τον Δεκέμβριο αυτού του έτους. Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις και πολλές πωλήσεις κρατικής περιουσίας αν και το σημαντικό που πολλοί αγνοούν είναι το ΠΟΙΟΙ την αγοράζουν... 


***  EKTAKTO! Πυρκαγία ξέσπασε πριν λίγο στην Αττική...


~ Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στον ΧΥΤΑ Φυλής.  
 Πέντε οχήματα της πυροσβεστικής, με δεκαοκτώ πυροσβέστες, τέσσερα χωματουργικά μηχανήματα, τρεις υδροφόρες και δέκα φορτηγά του φορέα, συμμετέχουν στην επιχείρηση της κατάσβεσης και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Σε ρυθμούς πρεμιέρας η «Μαύρη Θύελλα» …

Στους ρυθμούς της πρεμιέρας κινείται η Καλαμάτα. Την Τετάρτη 20 Ιουλίου στο γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος» έχει προγραμματιστεί να γίνει η επίσημη «πρώτη» της ομάδας της Καλαμάτας, η οποία τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, (η τοπική μας ομάδα επιστρέφει λοιπόν στο τοπικό πρωτάθλημα έπειτα από 35 χρόνια), ενώ θα λάβει μέρος στο Κύπελλο Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την παρουσίαση όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και την πρώτη προπόνηση.
Το «χτίσιμο» της νέας ομάδας της Καλαμάτας έχουν αναλάβει οι προπονητές Έλβιο Μάνα, Τάσος Χατζηαγγελής, ενώ γυμναστής θα είναι ο Γιώργος Κατσούλης.
Το ρόστερ της Καλαμάτας απαρτίζουν αρκετοί έμπειροι ποδοσφαιριστές, αλλά και πολλοί νεαροί.
Ο στόχος της Καλαμάτας δεν είναι άλλος από την επάνοδο στη Γ’ εθνική.
Το πρόγραμμα της προετοιμασία και των φιλικών αγώνων θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

***    Ανησυχία με Βιγιαφάνες στον ΠΑΟ εν όψει Europa League
Ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο

~  Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στον Παναθηναϊκό εν όψει του πρώτου αγώνα του Γ' προκριματικού γύρου του Europa League με την ΑΪΚ ή τη Γιουρόπα.
Λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε στο δικέφαλο ο Λούκας Βιγιαφάνες αποχώρησε από την προπόνηση των «πρασίνων» και η συμμετοχή του στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς του «τριφυλλιού» για τη νέα σεζόν καθίσταται αμφίβολη.
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του και να γνωρίζει ο Αντρέα Στραματσόνι εάν θα μπορεί να τον υπολογίζει για το παιχνίδι της 28ης Ιουλίου.
Πρόγραμμα αποφόρτισης ακολούθησε ο Χουλτ και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την κατάστασή του, ενώ οι Λέτο και Τελάντερ συνέχισαν την αποθεραπεία τους.
Ο Αργεντινός αναμένεται να προλάβει το πρώτο εφετινό επίσημο ματς του Παναθηναϊκού, αντίθετα ο Δανός κεντρικός αμυντικός θα το παρακολουθήσει από την εξέδρα.
Για τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Κορωπί (18:30).  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
*** Ήττα του Πλατανιά με 2-1, σε φιλικό με την Πιρίν      
Στο Πράβετς της Βουλγαρίας

~ Φιλική ήττα με 1-2 γνώρισε ο Πλατανιάς από την Πιρίν στο πρώτο τεστ που έδωσε στο Πράβετς της Βουλγαρίας.
Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας, Γιώργος Παράσχος, χρησιμοποίησε τους 23 από τους 26 παίκτες που έχει μαζί του στη γειτονική χώρα κι έβγαλε τα πρώτα του συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται από την έναρξη της προετοιμασίας.
Όλα τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο μέρος, με τους Χανιώτες να ισοφαρίζουν προσωρινά με τον Σκουλουδάκη στο 67ο λεπτό. Δεν αγωνίστηκαν οι Ηλιάδης, Κασωτάκης και Λαμπίρης.
Η ενδεκάδα: Κοκκαλάς (46′ Σωτηρίου), Αποστολόπουλος (46′ Κουλιμπαλί), Κάργας (46′ Καρυπίδης), Μπανανά (46′ Πριντέτα), Βάντερσον (46′ Ζίκο, 68′ Παπανικολάου), Γκνιάτιτς (46′ Μουνάφο), Στανισάβλιεβιτς (46′ Ντεβέσα), Γουνδουλάκης (46′ Μενδρινός), Μανούσος (46′ Σκουλουδάκης), Τσουράκης (46′ Ντίνας), Γιακουμάκης (46′ Ντιλαβέρ).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Πρωταθλητής Ευρώπης ο Καραλής, «χάλκινη» η Μαλταμπέ    Στο ευρωπαϊκό παίδων/κορασίδων

Πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο νεαρός με καλύτερο άλμα στα 5.45μ κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων/κορασίδων που διεξάγεται στην Τιφλίδα.
Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους κορυφαίους επικοντιστές στην Ευρώπη στις μικρές ηλικίες. Ο Καραλής χάρισε στην Ελλάδα το τρίτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση και το πέμπτο στο σύνολο. Ανήμερα των γενεθλίων του πήρε το καλύτερο δώρο και δεν αρκέστηκε μονάχα στο ότι αναδείχθηκε νικητής, καθώς μετά τα 5.45 μ. επέλεξε να υπερβεί και τα 5.56 μ. προκειμένου να βελτιώσει τη δική του κορυφαία επίδοση στον κόσμο (5.55 μ.). Το τρίτο του άλμα ήταν καλό, αλλά ο πήχης δεν έμεινε στους στηλοβάτες.
Ο Καραλής ολοκλήρωσε την παρουσία του στις διοργανώσεις των παίδων με δύο μετάλλια, αφού πέρυσι ήταν τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας. Ο 17χρονος ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.05 μ., 5.15 μ., 5.25 μ., 5.30 μ., 5.40 μ. και 5.45 μέτρα. Ο Γερμανός Λίτα Μπέρε έκανε ότι περνούσε από το χέρι για να σταματήσει την πορεία του Καραλή προς το χρυσό και κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του στα 5.30 μ., όσο και το ατομικό του ρεκόρ και στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση δοκιμάζοντας ανεπιτυχώς, μία φορά στα 5.40 μ. και δύο στα 5.45 μέτρα.
Το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε ο Σόντρε Γκουτόρμσεν (Νορβηγία) με 5.05 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ. Οι τρεις πρώτοι του βάθρου ήταν οι μοναδικοί από τους 12 αθλητές του τελικού, που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 5 μέτρα.
Ο Εμμανουήλ Καραλής, όπως και οι Οδυσσέας Μουζενίδης και Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης θα συνεχίσει τους αγώνες του στο Μπίντγκοζ, εκεί όπου θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν (19-24/7).
Χάλκινη η Μαλταμπέ στο ύψος
 Η Δέσποινα Μαλταμπέ κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό του ύψους με επίδοση 1,75 μέτρα. Η αθλήτρια του Δημήτρη Δαμασκηνού, η οποία πήγε στη Γεωργία με επίδοση 1,77 μέτρα, πέρασε με την πρώτη τα 1,65, τα 1,70 και τα 1,75 μέτρα, ενώ στη συνέχεια απέτυχε στα 1,79 μέτρα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μάγια Νίλσον από τη Σουηδία με επίδοση 1,82 μέτρα, ενώ η Ούρτε Μπαϊκστίτε από τη Λιθουανία ήταν δεύτερη με 1,79 μέτρα.
Υπενθυμίζεται ότι χρυσά μετάλλια για τα ελληνικά «χρώματα» έχουν κατακτήσει στην διοργάνωση ο Οδυσσέας Μουζενίδης στη σφαιροβολία και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης στο μήκος, ενώ ο Αντώνης Μέρλος πήρε το ασημένιο στο ύψος.
Στο μεταξύ, ο Άρης Δρίτσας κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια με επίδοση 52.78, με την οποία «άγγιξε» το ατομικό ρεκόρ του (52.77). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Αλεσάντρο Ζιμπίλιο με 51.46, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ισπανό Αλέις Πόρας (51.56), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Γερμανός Εμίλ Αγκιέκουμ (51.80).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΒΟΜΒΑ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ στους Ολυμπιακούς Αγώνες...

 Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, περίπου ένα μήνα πριν την έναρξή τους, βρέθηκαν η Ρουμανία και η Λευκορωσία καθώς αθλητές τους βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ!
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κανόε (ICF), Χοσέ Περουρένα, τόνισε χαρακτηριστικά: «ο αποκλεισμός της Ρουμανίας και της Λευκορωσίας έχει άμεση ισχύ. Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να κρατήσουμε μακριά από το άθλημά μας όποιους ντοπάρονται».
Σχεδόν ένα μήνα αφότου, για τον ίδιο λόγο, βρέθηκαν εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων οι Ρώσοι αθλητές του στίβου, ο κ. Περουρένα έκανε λόγο για «συστηματικό ντόπινγκ», καθώς 11 αθλητές της Ρουμανίας και 5 της Λευκορωσίας βρέθηκαν θετικοί στα τεστ, και, συγκεκριμένα, στην ουσία μελδόνιο.
Να θυμίσουμε, ότι στην εν λόγω ουσία βρέθηκε θετική, τον Μάρτιο που μας πέρασε, η Μαρία Σαράποβα, προκαλώντας σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό.
 
***


~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . -
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-                     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .-

~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-13-2016.html .- 
~~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-14-2016.html .-

~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Ιουλίου 2016  :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-15-2016.html  .-
 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιουλίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-16-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/16-17-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Ιουλίου 2016
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-17-2016.html  .-  
 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 18 Ιουλίου  2016 :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  18 Ιουλίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-18-2016.html .-  


~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων 
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 


  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου