arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015

ARFARA   NEWS ,  Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  09  Ιουλίου  2015 :
~



~



~
9 Ιουλίου
Ιερομαρτύρων Παγκρατίου (1) επισκόπου Ταυρομενίου (†α΄αι.) και Μεθοδίου επισκόπου Λάμπης (†1793). Μαρτύρων Ανδρέου και Πρόβου. Πατερμουθίου, Κόπριος και Αλεξάνδρου, των ασκητών. Νεομάρτυρος Μιχαήλ (Πακνανά), του εν Αθήναις (†1770). Οσίων Φωτίου κτίτορος της εν Θεσ/νίκη ιεράς Μονής Ακαπνίου, Διονυσίου του ρήτορος και Μητροφάνους, των εν Άθω.
(1) Ο άγιος Παγκράτιος, καταγόταν από την Αντιόχεια. Διδάχτηκε τον Χριστιανισμό από τον απόστολο Πέτρο, ο οποίος τον χειροτόνησε και επίσκοπο Ταυρομενίου. Ο Παγκράτιος, μετά την χειροτονία του έπρεπε να πάει στην επαρχία του. Κατά θεία οικονομία συνάντησε δύο ναυτικούς το Ρωμύλο και τον Λυκαονίδη, οι οποίοι μετά την νουθεσία που τους έκανε, πίστευσαν και αυτοί στον Χριστό. Μετά από αυτό ο άγιος επιβιβάστηκε σε ένα από τα πλοία και πήγε στην Σικελία. Όταν έφθασε εκεί εξαφάνισε και κατέστρεψε όλους τούς ειδωλολατρικούς ναούς και κατόρθωσε να κάνει χριστιανό τον ηγεμόνα της περιοχής, Βονιφάτιο. Μάλιστα τον έκανε να χτίσει και ναό για τις ανάγκες των χριστιανών.
~    09/07/ Απολυτίκιο Αγ. Παγκρατίου του Ιερομάρτυρος, επισκόπου Ταυρομενίας - 9 ΙΟΥΛΙΟΥ: https://youtu.be/jEq3dv1Vx_U?list=PL0186FD07E99A39E4 ,

~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Την βοήθεια στην Ελλάδα αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση – πύρινος λόγος του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς!
ΕΚΤΑΚΤΟ: Την βοήθεια στην Ελλάδα αποφάσισε η γαλλική κυβερνηση – πύρινος λόγος του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς! - Μία πύρινη φιλελληνική ομιλία που κατέληξε στην εισήγηση βοήθειας στην επίλυση της Ελληνικής κρίσης. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!
- Η Ελλάδα είναι στην καρδιά της Ευρώπης
Συνορεύει με την Τουρκία και άλλες χώρες με προβλήματα
Εάν πέσει η Ελλάδα, θα πέσει και η Ευρώπη
Δεν μπορούμε να είμαστε η Ευρώπη της τιμωρίας αλλά της αλληλεγγύης... 
..
~ Η ομιλία του Γάλλου πρωθυπουργού ήταν τόσο θερμή που παρομοιάστηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες με την επική ομιλία Ντε Βιλπέν κατά της εισβολής στο Ιράκ! Συμπτωματικά ο Ντομινίκ Ντε Βιλπέν παρά την ελεεινή στάση Σαρκοζί, τάχθηκε υπερ της Ελλάδας αποθεώνοντας μάλιστα τον Έλληνα πρωθυπουργό!
- Το μήνυμα του Μανουέλ Βαλς στα Ελληνικά «Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη «
      
~
*** Σήμερα η κατάθεση των ελληνικών προτάσεων
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης και τις επαφές σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο ενημέρωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Την Τετάρτη καταθέσαμε επίσημη πρόταση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης για ένα πρόγραμμα στήριξης με επαρκή χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα και την Πέμπτη θα καταθέσουμε ανοιχτά τις προτάσεις μας με αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να φθάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό. Προϋπόθεση γι΄αυτό είναι οι αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις από την μια πλευρά και από την άλλη σαφείς δεσμεύσεις για επαρκή χρηματοδότηση αλλά και για την αναγκαία απομείωση του χρέους προκειμένου να έχουμε μια βιώσιμη λύση, για μια οριστική έξοδο από την κρίση. Αυτός είναι ο στόχος μας , αυτή είναι η προσπάθειά μας. Πιστεύω ότι σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού με το μέρος μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
-  «Την Κυριακή θα κορυφωθεί η προσπάθεια με την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα -αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης- θα σταθεί όρθια αλλά και θα συμβάλλει γενικότερα στην πορεία της Ευρώπης σε αυτό το δύσκολο μέλλον που μας περιμένει» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .
-  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. «Προσπαθούμε και ο πρωθυπουργός και εμείς να πετύχουμε συμφωνία πολύ πριν την Κυριακή. Μέχρι την Παρασκευή το πρωί», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την συνάντηση.
-  Ο κ. Τσίπρας είχε επίσης το βράδυ της Τετάρτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Σκοπός των συνομιλιών ήταν η ενημέρωση των δύο πολιτικών αρχηγών σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις από την πορεία της διαπραγμάτευσης.
-  Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν προτίθεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και την πορεία των διαπραγματεύσεων διότι απερρίφθη η πρόταση του προέδρου της ΝΔ για προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή.
-  Ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις έγινε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας περιορίστηκαν στην ανάλυση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, σημειώνοντας με θετικό τόνο τις παρεμβάσεις της Γαλλίας.
-  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πιθανό να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα η ΠΓ με την συμμετοχή και του πρωθυπουργού.
~
*** Συγκλονιστικός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του: "Γερμανία, θυμήσου πώς σε σώσαμε το 1953"!
Ένας συγκλονιστικός Αλέξης Τσίπρας, καταχειροκροτούμενος στην δευτερολογία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους βουλευτές της Αριστεράς και τους εθνικιστές, Ελληνες και ξένους, μίλησε για την Γερμανία, όπως κανένας πολιτικός δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα.
-   Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στα όσα άθλια είπε για την Ελλάδα, είπε:
-   "Όταν μιλάμε για αλληλεγγύη θα πρέπει να θυμάστε το 1953 όταν η Γερμανία μετά απο δύο Παγκόσμιους πολέμους εξήλθε κατεστραμμένη και καταχρεωμένη οι Ευρωπαίοι δέχθηκαν να διαγράψουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του χρέους της και να βάλει ρήτρα ανάπτυξης στο εναπομείναν χρέος. Αυτό είναι αλληλεγγύη!".
Και κατέληξε την ομιλία του λέγοντας: "Επειδή μιλήσατε για αρχαία ελληνική τραγωδία. Πρέπει να ξέρετε ότι μία κορυφαία τραγωδία είναι η Αντιγόνη, όπου ο Σοφοκλής έγραψε ότι το άγραφο δίκαιο υπερτερεί  των νόμων του κράτους. Και όποιος έχει δίκιο δικαιώνεται".
Βίντεο  :
Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ομιλία   Α. Τσίπρας 08/07/2015: http://youtu.be/V7r5Om-tSLE ,
Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Α. Τσίπρας  08/07/2015 : http://youtu.be/rNsozXo57rQ ,
Α. Τσίπρας Ευρωκοινοβούλιο Βρυξέλλες  08/07/2015 : http://youtu.be/wS4GmDDOKvI
~
*** Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Προσεύχομαι στο Θεό να καταργηθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας…


«Μπορίσοφ: Προσεύχομαι στο Θεό τα μεγάλα αφεντικά να καταλάβου γρήγορα και να καταργηθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας», γράφει το δημοσίευμα.
- Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ελπίζει οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας να καταργηθούν σύντομα.
«Σήμερα είναι η μέρα των κυρώσεων. Από τη μία πλευρά, η εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, από την άλλη το εμπάργκο της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και στις δύο περιπτώσεις όλοι χάνουν. Οι κυρώσεις δεν μπορούν να φέρουν τίποτε καλό στις χώρες της ΕΕ», είπε ο Μπορίσοφ σε αποκλειστική συνέντευξή του στο πρακτορείο Tass.
Παραδέχθηκε ότι η Βουλγαρία ως πιστό μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζει τις κυρώσεις, αλλά έχει χάσει πάρα πολλά.
- Ένα σημαντικό μέρος της τουριστικής βιομηχανίας, της γεωργίας και του εμπορίου συνδέεται με τη Ρωσία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε υποστεί μεγάλες απώλειες.
Φυσικά, στην κατάσταση αυτή σε μεγάλο βαθμό έχει λόγο και η ρωσική ηγεσία.
Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι ο Πούτιν μίλησε πολύ έντονα εναντίον της Βουλγαρίας. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν  λόγοι για αυτό», δήλωσε ο Μπορίσοφ.
Πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία έχει γίνει «άνευ πταίσματος ένοχη» χωρίς να έχει  την επιθυμία να οι δύο χώρες να ψυχρανθούν.
«Προσεύχομαι στο Θεό, τα μεγάλα αφεντικά (οι ηγέτες της ΕΕ και των ΗΠΑ) να καταλάβουν γρήγορα ο ένας τον άλλον και ότι πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις», είπε.
«Η Βουλγαρία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των ομαλών σχέσεων με τη Ρωσία», είπε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.
~
*** Κλειστές οι τράπεζες μέχρι και τη Δευτέρα
Παρατείνεται για ακόμη τρεις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή έως και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, η τραπεζική αργία.
Αυτό προβλέπει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στην οποία περιλαμβάνονται και επιπλέον ρυθμίσεις αναφορικά με τη λειτουργία των τραπεζών.
- Ειδικότερα οι συνταξιούχοι θα μπορούν έως και τη Δευτέρα να εισπράξουν άλλα 120 ευρώ μετρητά από τα 1.000 τραπεζικά καταστήματα που λειτουργούν εφόσον δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων.
~ Επίσης:
-διατηρείται στα 60 ευρώ το ημερήσιο όριο αναλήψεων από ΑΤΜ
-επιτρέπεται η μετατροπή σε ευρώ σύνταξης που καταβάλλεται σε ξένο νόμισμα απο ασφαλιστικούς φορείς του εξωτερικού και η μεταφορά της σε τραπεζικό λογαριασμό με δυνατότητα εφάπαξ ανάληψης 120 ευρώ
-παρατείνεται η είσπραξη άλλων 120 ευρώ από τους δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΑΕΔ.
- Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για τις 17:00 σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα με τους εκπροσώπους των τραπεζών που θα είχε ως αντικείμενο την σύνταξη νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες από αύριο και μετά.
- Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΛΚ, η τραπεζική αργία πρόκειται να παραταθεί με υπουργική απόφαση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με την υπουργική απόφαση θα υπάρξει και διεύρυνση των υπηρεσιών που θα παρέχονται από αύριο στους πολίτες, όπως είναι οι πληρωμές, στα τραπεζικά γκισέ.
-  Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επιτραπεί η πρόσβαση των πελατών των τραπεζών σε τραπεζικές θυρίδες. Επίσης, θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα 1.000 καταστήματα για την καταβολή των 120 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα.
~
***  Σε συνθήκες φτώχειας 888.452 νοικοκυριά στην Ελλάδα
Ποσοστό που ανέρχεται στο ​36% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (ετήσιο εισόδημα 4.608 ευρω για το 2014) σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ενώ εαν δεν υπήρχαν τα επιδόματα και οι λοιπές κοινωνικές ενισχύσεις το ποσοστό θα έφτανε το 52,2% του πληθυσμού.
Αυτή είναι η εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής όπως αποτυπώνεται στην νέα έρευνα συνθηκών διαβίωσης (στοιχεια 2014).
-  Το… κατώφλι φτώχειας διαμορφώθηκε σε ετήσιο εισόδημα 8.879 ευρώ για άγαμο και σε 17.270 ευρώ για τετραμελή οικογένεια, σύμφωνα με την έρευνα του 2014.
-  Με βάση αυτά τα δεδομένα, το 22,1% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας. Ο λόγος για 888.452 νοικοκυριά με 2,3 εκατ. μέλη.
-  Μεγάλες πιέσεις ασφυξίας στα νοικοκυριά δείχνει η έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τους δείκτες συνθηκών διαβίωσης. Σύμφωνα με αυτή, το 51% δεν μπορεί να πληρώσουν το δάνειο, το 52,5% δεν έχει ικανοποιητική θέρμανση.
-  Το 41,5% των φτωχών στερείται διατροφής και το 79,1% δηλώνει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες. Τις ίδιες οικονομικές δυσκολίες να καλύψει έκτακτα αντιμετωπίζει όμως πλέον και το 39,1% των μη φτωχών και το 47,5% του συνόλου.
~
*** "Τo Grexit θα είναι η αρχή του τέλους του ευρώ"...
"Τo Grexit θα είναι η αρχή του τέλους του ευρώ"...Ο Τομά Πικετί κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους Ευρωπαίους ηγέτες...
«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο "ρεαλιστική" προοπτική για την Ελλάδα δίνοντας χώρο στην "άφεση του χρέους"», προειδοποιεί, ο γάλλος οικονομολόγος, Τομάς Πικετί σε συνέντευξή του στο αμερικανικό CNBC, την Τρίτη.
-   Υποστήριξε μάλιστα ότι η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κρατά μια υποκριτική στάση, καθώς η γερμανική οικονομία έχει επωφεληθεί στο παρελθόν από την ευελιξία που έδειξαν οι εταίροι σχετικά με την μείωση του χρέους του Β' 'Παγκοσμίου Πολέμου. Χωρίς παραχωρήσεις που θα επιτρέπουν στην Αθήνα να επενδύσει σε υποδομές και θα διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη, η Ελλάδα θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ – να πραγματοποιηθεί το...
...λεγόμενο Grexit – και αυτό με τη σειρά του να αποτελέσει «την αρχή του τέλους» για το κοινό νόμισμα, συμπληρώνει ο οικονομολόγος.
- «Πρέπει να ξεφύγουμε από την ιδεολογική προσέγγιση και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία» ανέφερε ο συγγραφέας του βιβλίου «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα» (Capital in the 21rst Century) σε μια συνέντευξη που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου στους ευρωπαίους ηγέτες.
-  «Οι ηγέτες διαπραγματεύονται μια έσχατη συμφωνία αφότου οι Έλληνες ψηφοφόροι την Κυριακή, απέρριψαν πανηγυρικά την προηγούμενη πρόταση των πιστωτών για την διάσωση της Ελλάδας . Άλλωστε το να δεχτούν χαμηλές υποχρεώσεις από την ελληνική πλευρά ως αντάλλαγμα ενός δανείου τους προκαλεί έντονη ανησυχία μήπως κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με υψηλό χρέος πιέσουν για προγράμματα στο μέλλον.
- «Αλλά η Ευρώπη οφείλει να είναι πολύ πιο προσεκτική για να μην χειροτερέψει η σχέση της με την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Πικετί διευκρινίζοντας πως «σε μια τέτοια εξέλιξη ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος οι ευρωπαίοι ηγέτες να σπρώξουν την Ελλάδα προς τη Ρωσία, γεγονός που θα διαταράξει σοβαρά το κοινό νόμισμα».
-  «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος όλο αυτό να καταλήξει πολύ άσχημα, αν η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν συνάψουν μια συμφωνία»
- Τέλος σημείωσε πως «οι πιστωτές συνεχίζουν να διατηρούν μη ρεαλιστικές προσδοκίες για ένα μελλοντικό πλεόνασμα του ελληνικού κρατικού προϋπολογισμού»...
Πηγή:newsbeast.gr
~
*** Reuters: Κάποιες ελληνικές τράπεζες θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν
Αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα με «εξαφάνιση» κάποιων από τις υπάρχουσες συστημικές τράπεζες, προβλέπει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.
«Κάποιες ενδεχομένως θα κλείσουν ή θα εξαγοραστούν από τις πιο υγιείς στο πλαίσιο των ανατροπών που θα φέρει ένα νέο πακέτο διάσωσης της χώρας, λέει το πρακτορείο επισημαίνοντας ότι ακόμη και με ανακεφαλαιοποίηση κάποιες τράπεζες μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν και να συγχωνευτούν με ισχυρότερες ανταγωνίστριες.
-  Ενας αξιωματούχος είπε πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας θα μπορούσαν να συγχωνευτούν σε δύο – ένα μέτρο που αναμφίβολα θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση στην Αθήνα. "Η ελληνική οικονομία είναι ερείπια. Αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες χρειάζονται μια νέα αρχή", είπε η πρώτη πηγή, προσθέτοντας πως θα χρειαστούν άμεσες ενέργειες μετά από οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Ευρωζώνης. "Η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση", είπε και πρόσθεσε: "Υπάρχει ελάχιστος χρόνος… πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η αναδιάρθρωση".
~
*** Το μυστικό της λίστας Λαγκάρντ, τα Μνημόνια και η εθνική ταπείνωση
Καλημέρα σας!
Σας στέλνω ένα πολύ επίκαιρο άρθρο για ενημέρωσή σας, δημοσίευση, ανάρτηση η προώθση με τον κάτωθι τίτλο:

Φιλοπατρία είναι ο έρωτας του Έλληνα για τον τόπο που γεννήθηκε. Το συναίσθημα υπερηφάνειας για τα ανυπέρβλητα κατορθώματα των προγόνων του. Φιλοπατρία είναι ο έρωτας του Έλληνα για την ιστορία του, τον πολιτισμό του, να μιμείται σε περίσταση ανάγκης τα επιτεύγματα των προγόνων του, τους αγώνες τους για ελευθερία, η προθυμία να υπερασπισθεί τον τόπο του, τις αρχές της ισότητας και της Δημοκρατίας, του ιδανικότερου και ανυπέρβλητου συστήματος συμβίωσης ελεύθερων  ανθρώπων που επινόησαν οι πρόγονοι μας.

Πατριωτισμός είναι το να αγαπάς τον τόπο σου και να παλεύεις με νύχια και με δόντια, πως κι αυτός ο τόπος θα συνεχίσει να υπάρχει, και θα μπορέσουν να τον χαρούν οι άλλοι άνθρωποι που έρχονται μετά από εμάς. Είναι γνωστή η ρήση του Σάρλ ντε Γκώλ, που φαίνεται να απαντά σε αυτό το ερώτημα: «Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για την χώρα σου».

Μετά την Μεταπολίτευση, το έτος 1974, οι δύο αυτές έννοιες άρχισαν, δυστυχώς,  να φθίνουν εις την χώρα μας και  κατάντησαν να είναι κενού περιεχομένου. Εξαιτίας της ιδιοτέλειας και της ισοπέδωσης των αρχών, των  αξιών και παραδόσεων του Λαού μας. Ως εκ τούτου η κρίση που βιώνει τώρα ο Λαός μας δεν ήρθε από το πουθενά. Οφείλεται εις την απώλεια των αξιών του Έθνους, της λογικής και την απομάκρυνσή μας από την πραγματικότητα. Το 2008/09 έσπασε το σπυρί της κρίσης το οποίο από την δεκαετία της Μεταπολίτευσης άρχισε να δημιουργείται και να διογκώνεται από την βρωμιά εσωτερικών και εξωγενών παραγόντων, και να προσβάλλει το σώμα της Ελλάδος.
Η Ε.Ε. βασίζεται εις τις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι Ευρωπαίοι Ηγέτες εκ του λόγου αυτού και μόνον οφείλουν να υπερασπίζονται και να προστατεύουν τις ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σέβονται και να αγωνίζονται για το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ευμάρεια των λαών της.  Εις το προοίμιο της Συνθήκης γίνεται εκτενή αναφορά εις την σφυρηλάτηση του κοινού πεπρωμένου, αλλά και ότι οι λαοί παραμένουν υπερήφανοι για την εθνική τους ταυτότητα και εθνική τους ιστορία.
Σκοπός όμως αυτού του άρθρου δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα άλλοθι για τις βαριές ευθύνες του διεφθαρμένου Πολιτικού Συστήματος της χώρας μας, αλλά και για τις ευθύνες του Ελληνικού Λαού για τις εσφαλμένες και μοιραίες επιλογές του. Οι οποίες από το 1974 οδηγούσαν αναπόφευκτα εις την κατάρρευση και χρεοκοπία της Πατρίδας μας. Όμως από την άλλη πλευρά θα πρέπει να τονισθεί, ότι και οι Ηγεσίες μερικών χωρών της Ευρώπης, οι οποίες πρωτοστατούνε εις το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αλλά και τα Θεσμικά Όργανα των Βρυξελλών γνωρίζουν εδώ και 40 χρόνια για την κατάντια της δικής μας Δημοκρατίας, για τις αλλεπάλληλες  και επιζήμιες για την χώρα μας παραβιάσεις των Κανόνων της Ε.Ε. Όχι μόνον αυτό, αλλά ότι εδώ και δεκαετίες και οι ίδιοι κερδοσκοπούνε συνειδητά από τις παραβιάσεις και ατασθαλίες του διεφθαρμένου Πολιτικού Συστήματος της Ελλάδος. Ότι εν γνώσει τους και σκόπιμα ούτε οι Κυβερνήσεις τους, αλλά ούτε και τα Θεσμικά Όργανα των Βρυξελλών δεν ενεργοποίησαν, ως όφειλαν,  όλες εκείνες τις διαδικασίες για να σταματήσουν τον επερχόμενο όλεθρο της Ελλάδος.

Μετά την κατάρρευση της Ελλάδος το 2009, η πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κ.Λαγκάρντ, και νυν Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ,  παρέδωσε τον Οκτώβριο του 2010 εις τον τότε Έλληνα Υπουργό Οικονομικών ένα στικάκι(stick), το περιεχόμενο του οποίου έκανε αναφορά για καταθέσεις σε Ελβετική τράπεζα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ 2.300 Ελλήνων υπηκόων. Και ότι βάσει δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου, πρόθεση της κυρίας Λαγκάρντ ήταν να «βοηθήσει» την Ελλάδα εις την αντιμετώπιση της κρίσης, δηλαδή να προστατεύσει τον Ελληνικό Λαό από τις βαριές συνέπειες αυτής.

Αξιοπερίεργο όμως, αλλά και πολύ ύποπτο, είναι το παιχνίδι που άρχισε να παίζεται εις βάρος του Ελληνικού Λαού με την  παράδοση του  USB-stick με την Λίστα Λαγκάρντ. Γιατί οι Έλληνες κυβερνητικοί  παραλήπτες και γνώστες του περιεχομένου αποκρύπτουν συνειδητά και επί μακρόν από τον αγωνιούντα Ελληνικό Λαό την ύπαρξη του USB-stick της Λίστας Λαγκάρντ; Γιατί, όταν πολύ αργότερα  ο Λαός μας πληροφορήθηκε την ύπαρξη του USB-stick, άρχισαν αίφνης να «εγείρονται υποψίες, ερωτηματικά και αμφιβολίες για την εγκυρότητα, την νομιμότητα αλλά και αυθεντικότητα αυτού», με σκοπό να αποφευχθούν οι διενέργειες ερευνών, αλλά και η διαλεύκανση του περιεχομένου και η δημοσιότητα αυτού; Εκτοτε, αν και έχουν παρέλθει 4 ολόκληρα χρόνια, δεν γίνεται ουδεμία αναφορά για την διερεύνηση του περιεχομένου USB-stick της Λίστας Λαγκάρντ. Φαίνεται ότι πέρασε και αυτό εις το χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Όμως, η όλη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, μας αναγκάζει τώρα να θέσουμε δύο εύλογα ερωτήματα. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια οι Ελληνικές Αρχές δεν ζήτησαν από την Γαλλική Κυβέρνηση ένα αντίγραφο του πρωτότυπου USB-stick ώστε να διερευνηθεί το περιεχόμενο αυτού, αλλά και για να προστατευθεί ο Λαός μας από τις συνέπειες των Μνημονίων;  Το δεύτερο αλλά και πιο κρίσιμο ερώτημα είναι, γιατί όλα αυτά τα χρόνια η Γαλλική Κυβέρνηση, ως «υπέρμαχη των αρχών και αξιών της Ε.Ε», δεν προσφέρθηκε τότε από μόνη της, και άμεσα ως όφειλε, να αποστείλει επισήμως μέσω των Οργάνων των Βρυξελλών εις τις Ελληνικές Αρχές ένα αντίγραφο του πρωτότυπου USB-stick;  Για να προστατεύσει την Ελλάδα από τις συνέπειες των επαχθών Μνημονίων;

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι, διότι εις την πραγματικότητα και  το Παρίσι, και το Βερολίνο, αλλά και κύκλοι των Βρυξελλών γνωρίζουν ότι το  πρωτότυπο USB-stick εμπεριέχει την Λίστα χιλιάδων Ελλήνων Πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων οι οποίοι επί δεκαετίες πλούτιζαν παράνομα εις βάρος του Ελλήνων. Το πρωτότυπο USB-stick, το οποίο αποσιωπάται  και αποκρύβεται από τον Ελληνικό Λαό είναι  ένα «εκβιαστικό Μήνυμα» προς όλους εκείνους τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας μας. Οι οποίοι σε συνεργασία με ορισμένες ευρωπαϊκές ηγεσίες και επιχειρηματικούς κύκλους της Ευρώπης συνέτειναν επί δεκαετίες εις την κερδοσκοπία εις βάρος του Λαού μας και  την χρεοκοπία της Πατρίδας μας.  Ένας πειθαναγκασμός του αμαρτωλού Πολιτικού Συστήματος  της χώρας μας  να συμπράττει τώρα αδιαμαρτύρητα, ακόμη και εις την αποδοχή και υπογραφή των επαχθών Μνημονίων εις βάρος του Ελληνικού Λαού, με την παράλληλη εθνική υποταγή και εκποίηση της Ελλάδος.

Για τον λόγο αυτόν το Βερολίνο αρνείται διαρρήδην  να δώσει εις τις Ελληνικές Αρχές και τα ονόματα υψηλόβαθμων υπευθύνων γερμανικών Εταιριών οι οποίοι συμμετείχαν με Έλληνες Πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας μας  εις το πάρτι του αιώνα και την χρεοκοπία της Ελλάδος. Η επί δεκαετίες άρνηση του Πολιτικού Συστήματος της χώρας μας και εις το θέμα της απαίτησης των πολεμικών αποζημιώσεων, του Κατοχικού Δανείου, αλλά και η επί δεκαετίες ανοχή και διαπλοκή  των γερμανικών εταιρειών εις την χώρα μας, έχει άμεση σχέση με το περιεχόμενο του πρωτότυπου USB-stick της Λίστας Λαγκάρντ, αλλά και με  άλλα  σε εφεδρεία  cd και στικάκια.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη.  Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας
~
***  Όσοι καταστηματάρχες δε δέχονται κάρτες θα καταλήγουν στο αυτόφωρο         
     
Όσοι δεν δέχονται πληρωμές με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας, θα διώκονται ποινικά και ειδικότερα για παράβαση των άρθρων 288 παρ.1 και 452 Π.Κ., και άρθρο πρώτο παρ.2β και γ της από 28-6-2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 65/28-6-2015), τηρουμένης της αυτόφωρης διαδικασίας, ενημερώνει με ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας 
 ~
***  Ο αποχωρών και ο νέος διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού          
      
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με το δήμαρχο, χθες, ο αντισυνταγματάρχης Ευάγγελος Ντίλιος, αποχωρών διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» και ο συνταγματάρχης Δημήτριος Αρβανίτης, που πρόκειται να αναλάβει τη διοίκηση. Η επίσκεψη έγινε εν όψει της τελετής παράδοσης - παραλαβής, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 10.30 το πρωί.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον αποχωρούντα διοικητή, που θα παρακολουθήσει τη Σχολική Εθνικής Άμυνας, για τη συνεργασία και του ευχήθηκε καλή συνέχιση της σταδιοδρομίας του. Καλωσόρισε, επίσης, το νέο διοικητή και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.
Ο Π. Νίκας τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Στρατεύματος, κάτι που έχει αποδείξει εμπράκτως με τον αγώνα του για επαναλειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, καθώς και με την υποστήριξη που παρέχει για την καλή λειτουργία του.
Υπογράμμισε, δε, το γεγονός ότι το στρατόπεδο της Καλαμάτας βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, σε πλεονεκτικό σημείο και έχει πολύ μικρό κόστος συντήρησης, αποτελεί δε πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας.
«Πάντοτε θα είμαστε αρωγοί, θα έχουμε άριστη σχέση και θα βοηθούμε σε ό,τι μπορούμε», επισήμανε ο δήμαρχος προς τους αξιωματικούς. Ο κ. Ντίλιος ευχαρίστησε το δήμαρχο για τη συνεργασία, ενώ ο κ. Αρβανίτης εξέφρασε την επιθυμία εξακολούθησής της.
~ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Επίσκεψη απερχόμενου και νέου διοικητή
Την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση, επισκέφθηκαν χθες στο γραφείο της ο απερχόμενος διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά», αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Ευάγγελος Ντίλιος και ο νέος διοικητής, συνταγματάρχης (ΠΖ) Δημήτριος Αρβανίτης, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του την προσεχή Παρασκευή, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης –παραλαβής.
Η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Ντίλιο για την άριστη συνεργασία, ενώ του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα του θέση. Επίσης, συνεχάρη το νέο διοικητή κ. Αρβανίτη, ευχόμενη καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στην εκτέλεση των καθηκόντων του. 
~
***  Παραλίγο να πάρει το ευαγγέλιο

Μάλλον η πρώτη κατάθεση σε δικαστήριο ήταν η χθεσινή για αστυνομικό από την Αθήνα. Όταν του είπε το δικαστήριο «ορκίσου», κόλλησε το χέρι στο Ευαγγέλιο και δεν το έπαιρνε. Το, δε, «πάρ’ το» που του είπαν οι δικαστές, το εξέλαβε διαφορετικά: δεν απομάκρυνε το χέρι του από το Ευαγγέλιο, αλλά πήρε το Ευαγγέλιο στα χέρια! Ευτυχώς, τελικά, συνεννοήθηκαν.Β.Β. -  
~
***  Συνεχίζεται το capital control, τι θα ισχύσει για συντάξεις και επίδομα ανεργίας          
      
- Επεκτείνεται η δυνατότητα ανάληψης 120 ευρώ από τα γκισέ και για τους άνεργους - Καμία αύξηση στη ρευστότητα από την ΕΚΤ -Κατσέλη: Τα χρήματα στα ATM επαρκούν έως το βράδυ της Δευτέρας
Κλειστές μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα θα μείνουν οι τράπεζες σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπέγραψε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση θα προβλέπει ότι τα όρια αναλήψεων των 60 και 120 ευρώ από ΑΤΜ και γκισέ παραμένουν αμετάβλητα, αλλά επεκτείνεται στους ανέργους και σε όσους παίρνουν σύνταξη από το εξωτερικό σε συνάλλαγμα, το δικαίωμα ανάληψης από την τράπεζα που είχαν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι, εφόσον δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων.
- Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι και οι συνταξιούχοι που έχουν ήδη πάρει τα 120 ευρώ την περασμένη εβδομάδα, θα μπορέσουν να πάρουν και πάλι  άλλα τόσα, εφόσον δεν έχει εκδοθεί η κάρτα τους για να πάνε στα ΑΤΜ.
~ Η Υπουργική Απόφαση για παράταση της τραπεζικής αργίας
 Θέμα: «Παράταση διάρκειας τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας και ρύθμιση θεμάτων συναλλαγών κατά τη διάρκεια αυτής»
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α.  της παραγράφου 1 του άρθρου πρώτου της  Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης Ιουνίου 2015 «Τραπεζική αργία βραχείας διαρκείας» (Α’ 65), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την από 30 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 66) και ισχύει,
β. του π.δ. 111/2014 «Οργανισμός Υπουργείου Οικονομικών» (Α’ 178), όπως ισχύει,
γ. του π.δ. 25/2015 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄21),
δ. του 45/2015 «Διορισμός Υπουργού Οικονομικών» (Α΄73),
ε. της παρ. 3 του άρθρου 45, της παρ. 4 του άρθρου 46 και του άρθρου 90 του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την  Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (Α΄98 )
 2. Την αρ. ΓΔΟΠ0000937ΕΞ 2015/ΧΠ 2256/6.7.2015 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών «Παράταση τραπεζικής αργίας» (Β΄1391).
 3. Την ανάγκη να παραταθεί περαιτέρω η διάρκεια της τραπεζικής αργίας για την προστασία του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας εν γένει από την έλλειψη ρευστότητας και να ρυθμισθούν θέματα τραπεζικών συναλλαγών κατά τη διάρκεια αυτής.
4. Την εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.
5. Το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος απουσιάζει στο εξωτερικό στο πλαίσιο κυβερνητικής αποστολής και αναπληρώνεται κατά την απουσία του αυτή από την Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Όλγα Νάντια  Βαλαβάνη.
6. Το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
~ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1. Παρατείνεται έως και 13 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική Αργία βραχείας διάρκειας» (Α’ 65), όπως ισχύει και παρατάθηκε με την  την αρ. ΓΔΟΠ0000937ΕΞ 2015/ΧΠ 2256/6.7.2015 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών «Παράταση τραπεζικής αργίας» (Β΄1391).
 2. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας  και μέχρι τη λήξη της τραπεζικής αργίας, πέραν των περιπτώσεων που προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης Ιουνίου 2015 «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (Α’ 65), όπως τροποποιήθηκε με την από 30 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 66) και ισχύει και των Υπουργικών Αποφάσεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση αυτής, δύναται να πραγματοποιούνται από τα υποκαταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν  για το σκοπό αυτό οι ακόλουθες πράξεις:
α. Η μετατροπή, με αίτηση του δικαιούχου, σε ευρώ ποσού σύνταξης καταβαλλόμενης σε ξένο νόμισμα από ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού,  η μεταφορά  αυτού του ποσού σε άλλο υπάρχοντα καταθετικό λογαριασμό του ίδιου δικαιούχου και η άπαξ ανάληψη από αυτόν ποσού μέχρι εκατόν είκοσι (120) ευρώ.
β. Η άπαξ καταβολή του συνολικού  ποσού συντάξεως εκατόν είκοσι (120) ευρώ σε κάθε δικαιούχο.
γ. Η άπαξ καταβολή συνολικού ποσού εκατόν είκοσι (120) ευρώ στα πρόσωπα της παρ. 1 της αρ. ΓΔΟΠ 0000929ΕΞ2015/ΧΠ 2243/2.7.2015 απόφασης του Υπουργού  Οικονομικών (Β΄1343).
-  Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
 Η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
Όλγα - Νάντια Βαλαβάνη   ,   www.protothema.gr  .-
~
*** Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων τον Ιούνιο στην Περιφέρεια         
      
Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων το μήνα Ιούνιο, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι, σημειώθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες  η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, για τους 5 Νομούς, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώθηκαν κατά τον Ιούνιο 39 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 64 το 2014 (μείωση 39%).
  Στοιχεία
Αναλυτικά, σημειώθηκαν:
-2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 4 τον Ιούνιο του 2014 (μείωση 50%)
-7 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 6 τον Ιούνιο του 2014 (αύξηση 17%)
-30 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 54 τον Ιούνιο του 2014  (μείωση 44%).
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των 5 νομών, καταγράφηκαν συνολικά 49 παθόντες (έναντι 89 το 2014) και συγκεκριμένα:  3 νεκροί έναντι 4 τον Ιούνιο του 2014, 9 σοβαρά τραυματίες, έναντι 6 πέρυσι τον Ιούνιο και 37 ελαφρά τραυματίες έναντι 79 τον Ιούνιο του 2014.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, αντικανονικό προσπέρασμα, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, απόσπαση της προσοχής του οδηγού και ολισθηρότητα του οδοστρώματος.
  Παραβάσεις
Το περασμένο μήνα συγκροτήθηκαν συνολικά 552 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 19.448 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 249 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.893 επικίνδυνες παραβάσεις.
Ειδικότερα:
-1.855 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα
-175 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
-164 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
-4 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
-200 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
-100 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
-29 για παραβίαση σηματοδότη
-266 για ΚΤΕΟ
-49 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
-3 για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες
-22 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος
-17 για αντικανονικούς ελιγμούς
-1 για παραβίαση προτεραιότητας
-8 για αντικανονικό προσπέρασμα.
 ~
***  Μάρτυρας για εκβιασμούς: «Απειλείται η ζωή μου, ζητώ την προστασία σας»         
      
- Την προστασία των δικαστών και της Αστυνομίας για απειλές, όπως είπε χαρακτηριστικά, που δέχτηκε μέσα στο δικαστήριο από τον 52χρονο ισοβίτη κατηγορούμενο, ζήτησε χθες με το που ξεκίνησε την κατάθεσή του φίλος ιδιοκτήτη νυχτερινού καταστήματος που έχει περιγράψει εκβιασμούς από κατηγορουμένους για την προστασία του καταστήματος.
Και η χθεσινή δεύτερη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης με τους 10 κατηγορουμένους- με βασική κατηγορία τις εκβιάσεις καταστημάτων στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης-ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακή, με τον 52χρονο ισοβίτη να παρεμβαίνει πολλές φορές διακόπτοντας τη διαδικασία, τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς να σφίγγουν τον κλοιό γύρω του για να αποτρέψουν χειρότερα και τον κατηγορούμενο να φωνάζει πως δε φοβάται κανένα δικαστήριο και να λέει στον μάρτυρα: «Εγώ εσένα θα σε γ…ω, γιατί είσαι παλιάνθρωπος». Παράλληλα, να παραδέχεται ότι έπαιρνε λεφτά από καταστήματα, λέγοντας: «Δεν είμαι τραγουδιστής, η δουλειά μου είναι αυτή».
Μετά τις καταθέσεις αρκετών μαρτύρων, η δίκη διεκόπη για να συνεχισθεί σήμερα με τους τελευταίους μάρτυρες κατηγορίας, τους μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ το πιθανότερο είναι ότι σήμερα θα ξεκινήσουν και οι απολογίες των κατηγορουμένων.
 -  Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο «Θάρρος» που κυκλοφορεί 
 ~
*** Ορκωμοσία σήμερα για 17 λογοθεραπευτές

Σήμερα, στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου, 17 φοιτητές θα λάβουν πτυχίο Λογοθεραπείας. Η ορκωμοσία θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι. - 
~
***  Penny Marathon: Την Κυριακή τρέχουμε και κάνουμε ποδήλατο για τα αδέσποτα…         
      
Στο θερινό «καλεντάρι» τρεξίματος της Μεσσηνίας είχα κατά νου τον αγώνα δρόμου και κολύμβησης Δυτικής Μάνης που έγινε το περασμένο Σάββατο με μεγάλη επιτυχία και προς το τέλος του καλοκαιριού τον Δαϊκλή στο Μάνεσι και τον Ανδάνειο Αρχαία Μεσσήνη-Διαβολίτσι.
Κι όμως φέτος προστέθηκε μια ακόμη σημαντική συνάντηση και μάλιστα ήδη ο χρόνος τρέχει αντίστροφα, αφού είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή!
Πρόκειται για το Penny Marathon, που περιλαμβάνει ακόμα αγώνες ποδηλασίας (και όρθιας σανιδοκωπηλασίας) και είναι αφιερωμένος στα αδέσποτα, ενισχύοντας ηθικά και οικονομικά τις προσπάθειες των ενεργών φιλόζωων.
Εκπρόσωποι των διοργανωτών βρέθηκαν μάλιστα στη Στούπα πριν λίγες μέρες για να ενημερώσουν και να προσκαλέσουν τους αγωνιζόμενους και τον κόσμο που παραβρέθηκε για την προσεχή συνάντηση. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει μεγάλη ανταπόκριση (μέχρι πριν λίγες μέρες οι εγγραφές ήταν δεκάδες) γιατί τα τετράποδα είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης για την ακρίβεια τη βιώνουν ανελλιπώς και σε τέτοιες περιόδους το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται και χειροτερεύει. Οι συμμετοχές δεν έχουν κόστος εγγραφής, ωστόσο όσοι επιθυμούν αγοράζουν το τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης, θα υπάρχει μπαζαάρ με διάφορα είδη, ενώ όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις δυνατότητές του στον «κουμπαρά» του Penny Marathon.
Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή ο αγώνας των 42 χλμ. ξεκινάει πολύ νωρίς, στις 5.30 το πρωί από τη Νέα Είσοδο (συγκέντρωση λίγο νωρίτερα στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος). Συνοπτικά όλο το πρόγραμμα έχει ως εξής: 42 χλμ. τρέξιμο ή ποδήλατο στη διαδρομή Καλαμάτα-Ανάληψη (εκκίνηση 5.30 π.μ.), 12 χλμ. από το Δημαρχείο της Μεσσήνης (εκκίνηση μεταξύ 8.30-9 π.μ.) και 3 χλμ. από την πλατεία της Ανάληψης (εκκίνηση περίπου στις 11 π.μ.). Όλες οι διαδρομές θα καταλήξουν στο ξενοδοχείο Neilsen, στην παραλία της Ανάληψης, όπου στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει και το πάρτι, με ζωντανή μουσική, χορευτικά κι ένα μπαζαάρ για τα αδέσποτα.
 ~ Και ο ΣΔΥΜ στο Penny Marathon με ομάδες σκυταλοδρομίας!
Την Κυριακή 12/7 διοργανώνεται στην Καλαμάτα ο Penny Marathon με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων.
Ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Μεσσηνίας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στον ανωτέρω αγώνα, φτιάχνοντας ομάδες σκυταλοδρομίας (2 Χ21,1km) ή (4Χ10,5km) δηλώνοντας την εγγραφή τους στο μέλος του συλλόγου κ. Παναγιώτη Καμπά στο τηλέφωνο: 6983511797.
Ο Μαραθώνιος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 και θα ξεκινήσει από το super market Μαρινόπουλος που βρίσκεται στην Αρτέμιδος (πλησίον Νέας Εισόδου) στις 05:30 πμ. Ο τερματισμός θα γίνει στην Ανάληψη Μεσσηνίας (η διαδρομή θα περάσει από  Αγ. Κωνσταντίνο, προς Θουρία, Αμφιθέα, Καρτερόλι, Μεσσήνη).
Επίσης θα υπάρξουν και δύο μικρότερες αποστάσεις αυτή των 12 χιλιομέτρων όπου θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Μεσσήνης (οδός δημάρχου Παύλου Πτωχού) περίπου: 9:00π.μ. – 9:10π.μ. και άλλη μία μικρότερη αυτή των 3 χιλιομέτρων από την Πλατεία Ανάληψης στην Ανάληψη περίπου: 10:00π.μ.
Μπορείτε μόνοι σας να φτιάξετε την ομάδα σας και να συμμετάσχετε στον ανωτέρω αγώνα που δεν θα έχει τυμπανοκρουσίες, χρονομετρήσεις και μετάλλια, αλλά γίνεται για την αγάπη και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που μας έχουν όλους ανάγκη. Φυσικά με χωρίς κόστος συμμετοχής για τους δρομείς.
Μερικές ακόμη πληροφορίες για τη διοργάνωση:
~ Γιατί ο μαραθώνιος ξεκινάει τόσο νωρίς το πρωί;
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτό.
   (1) Για αποφυγή της ζέστης. Ο κίνδυνος τραυματισμού αυξάνεται όταν τρέχετε με 40+ βαθμούς ζέστη. Θέλουμε όλοι να είστε ασφαλείς και να ευχαριστηθείτε την εμπειρία.
   (2) Για να περιορίσουμε την αναστάτωση. Δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε τους οδηγούς και τον κόσμο. Αυτό πρέπει να είναι μια θετική εμπειρία. Δεν θέλουμε κακή δημοσιότητα.
   (3) Για να ξεκουραστούμε όλοι αρκετά ώστε να πάμε στις εργασίες μας την επόμενη μέρα!
 ~ Είναι επίσημος μαραθώνιος;
Όχι, δεν είναι.
 - Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Ο χρόνος σας δεν θα καταγραφεί. Δεν θα πάρετε αριθμό ή μετάλλιο. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό το μαραθώνιο το κάνουν για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω.
 - Σας ζητούμε να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύει η κοινή λογική. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το μαραθώνιο είναι ευγενικοί με τους άλλους και λογικοί. Θέλουμε αυτό να είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και εξαιρετικά θετική εμπειρία, και θέλουμε να συνεχίσουμε κάθε χρόνο. Αλλά, τελικά, είστε υπεύθυνοι για τη δική σας συμπεριφορά.
 ~ Χρειάζεται να δηλώσω ή μπορώ απλά να έρθω στην εκκίνηση;
Το 2012 ήταν πολλοί που έδωσαν υποσχέσεις αλλά απέτυχαν να τις κρατήσουν όταν ήρθε η στιγμή. Εμείς χρειάζεται να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα των αριθμών, γι’ αυτό μόνο όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρέπει να δηλώσουν (ρωτήστε μας για την φόρμα εγγραφής). Εάν για οποιαδήποτε λόγο δεν μπορεί κάποιος να συμμετέχει, δεν πειράζει απλώς ενημερώστε μας.
 - Οπότε ναι, χρειάζεται να δηλώσετε (ή να ακυρώσετε την συμμετοχή σας). Για εγγραφές μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Κατερίνα Πεζώνη: 6938161197 // 27220 26001 ή κάντε κλικ εδώ
 ~ Μπορώ να τρέξω με το σκυλί μου;
Ναι. Μπορείτε να μας συναντήσετε στο τελευταίο σημείο συνάντησης (40ο χιλιόμετρο).
 - Παρακαλώ να είστε υπομονετικοί μαζί μας, ελπίζουμε να είμαστε εκεί στην ώρα μας.
 ~ Μπορούν οι φίλοι μας να μας συναντήσουν στο τέρμα του μαραθωνίου;
Ναι.
 - Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στο Ξενοδοχείο Neilsen στην Ανάληψη
 ~ Πώς μπορώ να κάνω μία δωρεά και που πάνε τα χρήματα;
Οι στόχοι μας είναι μετριόφρον και δεν περιμένουμε να μαζευτούν πολλά χρήματα. Οι δωρεές σας υποστηρίζουν άμεσα αδέσποτα ζώα. Δεν κρατάμε τίποτα από αυτά. Μπορούμε να ποντάρουμε τη φήμη μας σε αυτό.
 - Μπορείτε να κάνετε την δωρεά σας με μετρητά στον τερματισμό στο ειδικό κουτί που θα υπάρχει.
 ~ Έχω μία ακόμα ερώτηση – με ποιον μπορώ να μιλήσω;
Για περισσότερες λεπτομέρειες, καλέστε: Κατερίνα Πεζώνη 6938161197 & 2722026001 – Κατερίνα Παπουτσόγλου 6939160554 & 6976912745 ή αφήστε μήνυμα στην ιστοσελίδα μας 
~
***  ''ΒΟΜΒΑ'' : Έως και 100 δισ. το 3ο ελληνικό πρόγραμμα

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου... Μέχρι και 100 δισ. θα περιέχει το 3ο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ τα 25 από αυτά προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με φιλανδική πηγή κοντά στη διαπραγμάτευση και κύκλους της πρώην τρόικας. Στην πραγματικότητα, απαντώντας στο 2ο ερώτημα του γράμματος Ντάισελμπλουμ προς τον ESM, περί χρηματοδότησης, οι τεχνοκράτες επεξεργάζονται δεδομένα που καταλήγουν σε ποσά ανάμεσα στα 50 και τα 100 δισ. ευρώ με τα 80 δισ. να είναι το επικρατέστερο σενάριο. Παρομοίως, το ποσό για τις τράπεζες θα κυμανθεί από τα 15 ως και τα 25 δισ. ευρώ σε εγγυητικά ομόλογα που θα εκδώσει ο ESM. “Καλύτερα να υπάρξει ένα μεγάλο πακέτο και ας μην το χρησιμοποιήσει ολόκληρο η ελληνική πλευρά”, αναφέρει η πηγή που ενημέρωσε το real.gr Σε σχέση με την ενδιάμεση χρηματοδότηση, αυτή σύμφωνα με μια εκδοχή (την επικρατέστερη) θα προέλθει από το Eurogroup κατευθείαν και όχι από τον ESM που δεν δίνει βραχυπρόθεσμα δάνεια έκτακτης ανάγκης και θα συνίσταται στην εκταμίευση των 3,4 ως 3,8 δισ. των SMPs και ANFAs (κέρδη ελληνικών ομολόγων κεντρικών τραπεζών και κέρδη ελληνικών ομολόγων από τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των εθνικών τραπεζών και της ΕΚΤ). Στο μυαλό και το σχεδιαστήριο των τεχνοκρατών έχουν πέσει και άλλες ιδέες, οι οποίες δεν θα γίνουν γνωστές πριν συγκεκριμενοποιηθούν νομικά, δεν αφορούν όμως έκτακτη εκταμίευση από τον ESM χωρίς πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα αυτό καθ’ αυτό, σε Βρυξέλλες και Αθήνα οι τεχνοκράτες και των δύο πλευρών σβήνουν και γράφουν. Η προθεσμία της Παρασκευής λήγει στις 8:30 το πρωί, όταν ο Γιούνκερ θα πρέπει να βρει στο γραφείο του την πρόταση για τα μέτρα που θα ληφθούν στο πρώτο τρίμηνο και τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις των μέτρων για την τριετία του αιτήματος. Τα έτοιμα προς νομοθέτηση μέτρα θα είναι αυτά της λεγόμενης βελτιωμένης πρότασης Γιούνκερ, δηλαδή το state of play της Παρασκευής 25 Ιουνίου, όταν οι διαπραγματευτές της Ελλάδας αποχώρησαν από το τραπέζι. Αν όλα πάνε καλά και κριθούν ικανοποιητικές, τότε θα συγκληθεί το Eurogroup για να αποφασίσει την επίσημη έναρξη διαπραγματεύσεων για νέο πρόγραμμα και να διευθετήσει τα τρέχοντα (προθεσμία 20ης Ιουλίου). Αν όχι τότε 2 σύνοδοι κορυφής θα διευθετήσουν το μαύρο σενάριο. Πηγή: www.real.gr . -  http://www.gkourou.com .-
~
*** ΣΟΚ: Ελληνικά μαχητικά με πυρηνικές κεφαλές...
maxhtiko pyrhnika
 - Μετά από την κρίση της Κούβας το 1962, όταν η ανθρωπότητα έφτασε στο "παρά ένα" από την ολοκληρωτική καταστροφή, το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου δεν ανήκε πλέον στην σφαίρα μιας πυρηνικής φαντασίας. Έτσι οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να δώσουν σε ορισμένες αεροπορίες συμμάχων αεροσκάφη ικανά να σπείρουν τον τρόμο πάνω από τις χωρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Έτσι γεννήθηκαν οι γνωστές μοίρες Strike.
Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση καθώς όντας σημαντικός σύμμαχος των Αμερικανών, απέκτησε και εκείνη 2 μοίρες Strike με αεροσκάφη F-84F Thunderstreak. Για να πάρουν τον κωδικό Strike οι Μοίρες έπρεπε να περάσουν την ειδική εκπαίδευση άφεσης το όπλου με τον ελιγμό LABS (Low Altitude Bombing System) ή HABS (High Altitude Bombing System).
Το πυρηνικό F-84F είχε ειδικές καλωδιώσεις και ειδικό υπολογιστή, που είχε τοποθετηθεί στη θέση ενός εκ των πυροβόλων που αφαιρέθηκαν για αυτό το σκοπό. Οι Ελληνες μάλιστα τεχνικοί είχαν κάνει πατέντα με την οποία σε περίπτωση ανάγκης συμβατικού πολέμου, άλλαζαν τις καλωδιώσεις με αυτές των απλών όπλων. Οι Ελληνες πιλότοι ήταν από τους καλύτερους και σε αυτό τον τομέα και κράτησαν την πυρηνική δυνατότητα μέχρι την Πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού.
~
*** ΒΟΜΒΑ στα Βαλκάνια: Η Γερμανία στηρίζει την Αλβανία...
merkel rama
- Την Αλβανία είχε σαν πρώτο σταθμό στην περιοδεία της στα Βαλκάνια η Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέφτηκε εχτές τα Τίρανα και συνομίλησε με τον Έντι Ράμα και τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι για θέματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, το ζήτημα των αιτούντων άσυλο, και η διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Ράμα δήλωσε ότι η Αλβανία θα υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να γίνει μέλος της ΕΕ, αλλά επεσήμανε πως και η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει τον ρόλο της.
Ο κ. Ράμα αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μετανάστευσης, σημειώνοντας: "Για τη μετανάστευση μοιραζόμαστε την ίδια σοβαρή ανησυχία. Γνωρίζουμε ότι η Αλβανία δεν έχει το δικαίωμα σε άσυλο στην ΕΕ. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να θεωρείται όχι μόνο ως ένα πρόβλημα ασφαλείας, αλλά και ως κοινωνικό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί με την υποστήριξη της ΕΕ".
Υπογράμμισε δε, ότι "η Αλβανία βρίσκεται στον δρόμο της πραγματικής μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού του κράτους" και πρόσθεσε: "γνωρίζουμε πλέον ότι η μεταρρύθμιση στο πλαίσιο της ένταξης δεν είναι μια διαδικασία που απλώς μας επιβάλλουν οι Βρυξέλλες, αλλά κάτι που αφορά το μέλλον της χώρας".
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δείτε την "υπόγεια" Ακρόπολη! Συγκλονιστικό
akropolh
- Συγκλονιστικές φωτογραφίες ήρθαν στο προσκήνιο από εργασίες στην Ακρόπολη οι οποίες μας δείχνουν το πόσο μεγάλο βάθος έχουν τα κτίρια εκεί. Για να έχετε μια καλύτερη εικόνα παρατηρήστε το πόσο μικρός φαίνεται ο άντρας στη φωτογραφία σε σχέση με τα τείχη, τα όποία έχουν μπαζωθεί από το 1987.
 akropol


~
***  ΈΚΤΑΚΤΟ: Οι τράπεζες θα ανοίξουν...
trapezes
Η τραπεζική αργία θα συνεχιστεί και επίσημα μέχρι τη Δευτέρα, δίνοντας συνέχεια στην ταλαιπωρία των πολιτών και δη των συνταξιούχων. Με υπουργική απόφαση διατηρείται το όριο των 60 ευρώ τη μέρα για λήψη χρημάτων από τα ATMs, ενώ ακόμα 120 ευρώ θα δοθούν αυτή την εβδομάδα στους συνταξιούχους.
Η Υπουργική Απόφαση για παράταση της τραπεζικής αργίας
Θέμα: «Παράταση διάρκειας τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας και ρύθμιση θεμάτων συναλλαγών κατά τη διάρκεια αυτής»
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
της παραγράφου 1 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης Ιουνίου 2015 «Τραπεζική αργία βραχείας διαρκείας» (Α’ 65), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την από 30 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 66) και ισχύει,
του π.δ. 111/2014 «Οργανισμός Υπουργείου Οικονομικών» (Α’ 178), όπως ισχύει,
του π.δ. 25/2015 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄21),
του 45/2015 «Διορισμός Υπουργού Οικονομικών» (Α΄73),
της παρ. 3 του άρθρου 45, της παρ. 4 του άρθρου 46 και του άρθρου 90 του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (Α΄98 )
2. Την αρ. ΓΔΟΠ0000937ΕΞ 2015/ΧΠ 2256/6.7.2015 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών «Παράταση τραπεζικής αργίας» (Β΄1391).
3. Την ανάγκη να παραταθεί περαιτέρω η διάρκεια της τραπεζικής αργίας για την προστασία του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας εν γένει από την έλλειψη ρευστότητας και να ρυθμισθούν θέματα τραπεζικών συναλλαγών κατά τη διάρκεια αυτής.
4. Την εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.
5. Το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος απουσιάζει στο εξωτερικό στο πλαίσιο κυβερνητικής αποστολής και αναπληρώνεται κατά την απουσία του αυτή από την Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Όλγα Νάντια Βαλαβάνη.
6. Το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1. Παρατείνεται έως και 13 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική Αργία βραχείας διάρκειας» (Α’ 65), όπως ισχύει και παρατάθηκε με την αρ. ΓΔΟΠ0000937ΕΞ 2015/ΧΠ 2256/6.7.2015 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών «Παράταση τραπεζικής αργίας» (Β΄1391).
2. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας και μέχρι τη λήξη της τραπεζικής αργίας, πέραν των περιπτώσεων που προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης Ιουνίου 2015 «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (Α’ 65), όπως τροποποιήθηκε με την από 30 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 66) και ισχύει και των Υπουργικών Αποφάσεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση αυτής, δύναται να πραγματοποιούνται από τα υποκαταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν για το σκοπό αυτό οι ακόλουθες πράξεις:
Η μετατροπή, με αίτηση του δικαιούχου, σε ευρώ ποσού σύνταξης καταβαλλόμενης σε ξένο νόμισμα από ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού, η μεταφορά αυτού του ποσού σε άλλο υπάρχοντα καταθετικό λογαριασμό του ίδιου δικαιούχου και η άπαξ ανάληψη από αυτόν ποσού μέχρι εκατόν είκοσι (120) ευρώ.
Η άπαξ καταβολή του συνολικού ποσού συντάξεως εκατόν είκοσι (120) ευρώ σε κάθε δικαιούχο.
Η άπαξ καταβολή συνολικού ποσού εκατόν είκοσι (120) ευρώ στα πρόσωπα της παρ. 1 της αρ. ΓΔΟΠ 0000929ΕΞ2015/ΧΠ 2243/2.7.2015 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών (Β΄1343).
Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
Όλγα - Νάντια Βαλαβάνη
~
***  ΒΟΜΒΑ: Μας γύρισε την πλάτη η Ρωσία
poutin
 -  Η παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα δεν αποτελεί θέμα συζήτησης της ετήσιας συνόδου των χωρών των BRICS που πραγματοποιείται στη ρωσική πόλη Ούφα, δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ, Αλεξέι Ουλουκάγιεφ.
Ο Ρώσος μάλιστα δήλωσε ότι δεν εξετάζεται ενδεχόμενο χαλάρωσης για την Ελλάδα, του εμπάργκο που έχει επιβάλλει η Μόσχα στις εισαγωγές συγκεκριμένων τροφίμων από τη Δύση. Το συγκεκριμένο εμπάργκο παρατάθηκε τον περασμένο μήνα για έναν ακόμα χρόνο για όλες τις χώρες που το 2014 επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
~
***  Τσίπρας- Θεοδωράκης: Mονόδρομος η βιώσιμη συμφωνία
tipras theodorakis
 - O πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πληροφόρησε για όσα συνέβησαν στη Σύνοδο Κορυφής και στο Στρασβούργο και τον ενημέρωσε ότι η Ελληνική πλευρά κατέθεσε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
"Στόχος μας, η βιώσιμη λύση κι η έξοδος από την κρίση.Κινούμαστε στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής που χαράξαμε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών" διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.
- Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο και ενημέρωσε για τις εξελίξεις.
O Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την έξοδο του μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε "Προσπαθούμε και ο πρωθυπουργός και εμείς να πετύχουμε συμφωνία πολύ πριν την Κυριακή. Μέχρι την Παρασκευή το πρωί.. Υπάρχουν διαφορές, αλλά αυτό που προέχει είναι να υπάρξει συνεννόηση ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια." και τόνισε "Είναι σημαντικό ότι αυτά που αποφασίσαμε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπηρετούνται. Συζητήσαμε κάποια πράγματα, αλλά δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να παραμείνουμε στην Ευρώπη, και να πάρουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό πακέτο. Πολύ πιθανόν αύριο να είμαι στο εξωτερικό. Υπάρχουν οι σύμμαχοι μας, είναι ο πρόεδρος Ολάντ, αλλά υπάρχουν και αντίπαλοι."
~
*** Βόμβα: Έτσι θα γίνει το κούρεμα των καταθέσεων
koyrema

Οι καταθέσεις που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ ανά δικαιούχο ανά τράπεζα (που καλύπτονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων) είναι ελάχιστες.
Άρα, αν χρειαστούν κεφάλαια από τη δεξαμενή των καταθετών, νομοτελειακά θα γίνει «κούρεμα» και κάτω από τις 100.000 ευρώ.
Επειδή υπάρχει μεγαλύτερη προστασία (δηλαδή θα κουρεύονται στο τέλος) των καταθέσεων φυσικών προσώπων, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όπως και των υποχρεώσεων προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έναντι των καταθέσεων που ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες.
Πρώτα θα κουρεύονται οι καταθέσεις των μεγάλων εταιρειών και στη συνέχεια οι προαναφερθείσες.
Σημειώνεται ότι το κούρεμα που θα καλύπτει τουλάχιστον το 8% του συνολικού παθητικού είναι προϋπόθεση για να χρησιμοποιηθεί το ESM. Οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες σε εθνικό επίπεδο, στην Ελλάδα από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων όμως τα χρήματα που έχει στη διάθεσή του το Ταμείο (περίπου 2 δις. ευρώ) σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης στο σενάριο αυτό.
Εναλλακτικά, υπάρχει το σενάριο έμμεσου κουρέματος, δηλαδή η επιβολή έκτακτου φόρου επί των καταθέσεων, με τα ποσά να αφαιρούνται άμεσα από τους λογαριασμούς. Με τον τρόπο αυτό παρακάμπτεται ο νομικός περιορισμός των 100.000, δεν ενεργοποιείται το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και τα χρήματα πηγαίνουν σε ειδικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
- Μετά το «κούρεμα» των καταθέσεων, εάν η τράπεζα συνεχίζει να χρειάζεται κεφάλαια θα παρεμβαίνει το νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης (ESM- European Stability Mechanism) το οποίο θα χορηγεί απευθείας κεφάλαια στην τράπεζα, ενώ θα συμμετέχει και το κάθε Κράτος με ένα μικρότερο ποσοστό (10%).
Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά, εκτός όλων των άλλων οι ελληνικές τράπεζες περνούν απευθείας σε ξένα χέρια, πωλούνται οι θυγατρικές τους εντός και εκτός Ελλάδος καθώς και οι μη αμιγώς τραπεζικές τους δραστηριότητες, το προσωπικό τους μειώνεται κατακόρυφα και πιθανότατα υπάρχουν αναγκαστικές συγχωνεύσεις. Στη χειρότερη εκδοχή αυτού του σεναρίο, στην Ελλάδα παραμένει μόνο μία τράπεζα, υπό τον έλεγχο του ESM.    (Δ. Πεφάνης In.gr)
~
***  Ντοκουμέντο! Εμείς το 1953 χαρίσαμε τα χρέη στους Γερμανούς
kk
 - Mια φωτογραφία του 1953 συγκλονίζει! Αφορά το χρέος Ελλάδας και Γερμανίας στα μεταπολεμικά χρόνια. Δείτε προσεκτικά την παρακάτω φωτογραφία που ακολουθεί και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...
wpid
~
*** Αναβρασμός στη Μυτιλήνη για ένα πιάτο φαγητό
metanastes
 - Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι στον καταυλισμό Καρά Τεπέ στη Λέσβο όταν έφθασε το αυτοκίνητο με το catering που δίνει φαγητό σε περίπου 2.500 μετανάστες.
Φοβούμενοι ότι μετά το σταμάτημα της σίτισης των μεταναστών στη Σάμο, θα σταματούσε και η δική τους σίτιση, υπήρξε μεγάλος αναβρασμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι ανέβηκαν στην οροφή του αυτοκινήτου, ενώ κάποιοι άλλοι έβγαλαν από τη θέση του τον οδηγό, μήπως και πάρει το φορτηγάκι και φύγει.
Στη συνέχεια τσακώνονταν μεταξύ τους για να καταφέρουν να πάρουν ένα πιάτο φαγητό.
~
***
~
~   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2517 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9281   βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4438 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 475 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.197  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   483 .-      

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 
~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-  
~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-29-2015.html  .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  ~
  ~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  05  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
ARFARA   NEWS ,  Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  09  Ιουλίου  2015

~ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου