arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013

 Ενημέρωση  της  Πέμπτης 12  Δεκεμβρίου  2013  :



   
 
 
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  2013 .-















Το ΕΥΡΩ  του οικονομικού  πολέμου των Γερμανών   .....και  η  αξέχαστη ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ  ΜΑΣ  !! Παναγιά μου βόηθα !!...  =  Άδειες  κούνιες ,...γεμάτα  φέρετρα ...!! = Μνημόνιο ... =Ζωή  στην  Ελλάδα ίσως ... μετά  το  2020 ..... !


 ***     Άγιος Σπυρίδων (270 – 348) ...................
  Ο  ΑΓΙΟΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ  που  σήμερα  εορτάζει :
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ   ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ !!!!!!!!!! 
Άγιος Σπυρίδων: Σημαντική προσωπικότητα της Χριστιανοσύνης, κυπριακής καταγωγής, ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την πόλη και το νησί της Κέρκυρας, της οποίας είναι προστάτης Άγιος.
Σημαντική προσωπικότητα της Χριστιανοσύνης, κυπριακής καταγωγής, ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την πόλη και το νησί της Κέρκυρας, της οποίας είναι προστάτης Άγιος. Είναι, επίσης, πολιούχος Άγιος του Πειραιά. Η μνήμη του εορτάζεται στις 12 Δεκεμβρίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 14 Δεκεμβρίου από την Καθολική.
Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, ο Άγιος Σπυρίδων γεννήθηκε περί το 270 στην Άσκια, τη σημερινή Άσσια Αμμοχώστου, που βρίσκεται στα Κατεχόμενα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καταγόταν από ταπεινή οικογένεια και ήταν μάλλον εύπορος για τα μέτρα της εποχής, αφού είχε στην κατοχή του αγροτική γη και κοπάδια προβάτων. Με την προτροπή των γονέων του παντρεύτηκε μια ενάρετη συγχωριανή του, με την οποία απέκτησε μία κόρη, ονόματι Ειρήνη. Οι γραμματικές του γνώσεις ήταν περιορισμένες, αλλά χάρη στην αρετή του και τον άρτιο χριστιανικό του βίο εξελέγη επίσκοπος Τριμυθούντος (σημερινή Τρεμετουσιά Λάρνακας).
Ο Σπυρίδων ως επίσκοπος Τριμυθούντος μετείχε στην Α' Οικουμενική Σύνοδο της Νικαίας (325), η οποία διαμόρφωσε το χριστιανικό δόγμα, και διακρίθηκε ως δεινός επικριτής του Αρείου. Μάλιστα θαυματούργησε, προσπαθώντας να αντικρούσει τον αιρεσιάρχη Άρειο, ο οποίος διέδιδε ότι ο Χριστός δεν είναι Υιός του Θεού, αλλά δημιούργημα του Θεού, αμφισβητώντας το θεμελιώδες για τον Χριστιανισμό δόγμα της Αγίας Τριάδας. Για να αποδείξει το αβάσιμο των δοξασιών του Αρείου, έβαλε το αριστερό χέρι στην τσέπη του κι έβγαλε ένα κεραμίδι. Δείχνοντάς το στους παρισταμένους στη Σύνοδο, με το δεξί του χέρι έκανε το σημείο του σταυρού και είπε:
- «Εις το όνομα του Πατρός». Οι πατέρες που παρακολουθούν τη σκηνή, συγκλονίζονται κυριολεκτικά. Γιατί με τις λέξεις του Σπυρίδωνα, η φωτιά με την οποία ψήθηκε το κεραμίδι ανέβηκε προς τα πάνω.
- «Και του Υιού», πρόσθεσε. Τότε το νερό με το οποίο ζυμώθηκε το κεραμίδι, έτρεξε προς τα κάτω.
- «Και του Αγίου Πνεύματος» συμπλήρωσε και το χώμα έμεινε στο χέρι του.
Και αμέσως μετά απευθυνόμενος στους παρισταμένους συνοδικούς είπε:
- Αδελφοί και πατέρες μου, όπως το κεραμίδι αποτελεί ένα πράγμα μιας ουσίας και μιας φύσεως, αλλά είναι τρισύνθετο - φωτιά, νερό, χώμα - έτσι κι ο Άγιος Θεός. Αν και δεν πρέπει να παρομοιάσουμε την Άκτιστο και Υπερούσια αυτή Φύση με κτιστό και φθαρτό δημιούργημα, εν τούτοις για να κάνουμε τα ακατάληπτα καταληπτά, - ας μας συγχωρήσει το άπειρο έλεός Του - λέμε και τονίζουμε: Ο Θεός είναι ένας κατά την ουσία και τη φύση. Αλλά κατά τα πρόσωπα ή τις υποστάσεις είναι Τριαδικός: Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Είναι το λεγόμενο «Θαύμα της Κεράμου», το οποίο αποδίδεται στον Άγιο Σπυρίδωνα.
Ο Σπυρίδων εκοιμήθη εν ειρήνη το 348 και λόγω του ενάρετου βίου και των θαυμάτων που ετέλεσε κατατάχθηκε μεταξύ των Αγίων. Το λείψανό του κατά τον έβδομο αιώνα μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να προφυλαχθεί από τις επιδρομές των αλλοθρήσκων Αράβων στην Κύπρο. Μετά την άλωση της Πόλης το 1453 μεταφέρθηκε για ασφάλεια στην ενετοκρατούμενη Κέρκυρα, η οποία από τότε συνδέεται στενά με τον Άγιο και οι κάτοικοί της επικαλούνται το όνομά του σε κάθε δύσκολη περίσταση.
Σε ανάμνηση των θαυμάτων του Αγίου σε καθοριστικές στιγμές της ιστορίας της Κέρκυρας, έχουν καθιερωθεί τέσσερεις λιτανείες του σκηνώματός του κάθε έτος, οι οποίες διεξάγονται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πάροδο του χρόνου έχουν αποκτήσει και τουριστικό χαρακτήρα:
  • Την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, για την απαλλαγή του νησιού από πανώλη. Καθιερώθηκε το 1673.
  • Την Κυριακή των Βαΐων, για την απαλλαγή του νησιού από πανώλη. Καθιερώθηκε το 1630.
  • Το Μεγάλο Σάββατο για την απαλλαγή του νησιού από λιμό, λόγω σιτοδείας. Είναι πιο παλαιά λιτανεία και χρονολογείται από το 1553.
  • Την 11η Αυγούστου για τη διάσωση του νησιού από τους Τούρκους το 1716.
Ο Άγιος Σπυρίδων είναι προστάτης των αγγειοπλαστών και της διάσημης ρωσικής οικογένειας των Τολστόι.
Απολυτίκιο Αγίου Σπυρίδωνα
“Της συνόδου της πρώτης ανεδείχθεις
υπέρμαχος και θαυματουργός
Θεοφόρε Σπυρίδων, πατήρ ημών,
διό νεκρά συ εν τάφω προσφωνείς
και όφιν εις χρυσούν μετέβαλες,
και εν τω μέλπειν τας αγίας σου ευχάς
αγγέλους έσχες συλλειτουργούντας σοι, Ιερώτατε.
Δόξα τω σε δοξάσαντι, δόξα τω σε στεφανώσαντι,
Δόξα τω ενεργούντι δια σου πάσιν ίασιν.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/biographies/741#ixzz2nGVyQE1L

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  στην  καθημερινή  μας  ενημέρωση :

***  Σαμαράς: Είμαστε αποφασισμένοι για σαρωτική μεταρρύθμιση στην Υγεία
Ομιλία σε διάσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής
Σαμαράς: Είμαστε αποφασισμένοι για σαρωτική μεταρρύθμιση στην Υγεία
Αποφασισμένος να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην Υγεία δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι οι αλλαγές δεν γίνονται γιατί τις ζήτησε η τρόικα, αλλά γιατί έπρεπε να γίνουν.
«Οι αλλαγές στην Υγεία δεν γίνονται μόνο για οικονομικούς λόγους» δήλωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών», που οργανώνεται από το υπουργείο Υγείας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «βεβαίως, έπρεπε να σταματήσει η σπατάλη και πρέπει η χώρα να πάψει να παραλύει από τα ελλείμματα».
«Είχαμε τις υψηλότερες δαπάνες στην Υγεία, ενώ οι πολίτες καλούνταν συνεχώς να βάζουν περισσότερο το χέρι στην τσέπη» είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε τα περισσότερα ιατρεία και όλοι πήγαιναν στα νοσοκομεία. Έχουμε πολλούς γιατρούς αλλά οι πολίτες περίμεναν μήνες για να επισκεφθούν έναν γιατρό. Έχουμε περισσότερες εξετάσεις σε μαγνητικές ακόμη και από τις ΗΠΑ».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπήρχε «ένα στρεβλό σύστημα, το οποίο χρειαζόταν σαρωτική μεταρρύθμιση» και σημείωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι και θα την κάνουμε».
«Η μεταρρύθμιση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Δεν γίνεται γιατί μας το ζήτησε η τρόικα. Έπρεπε να το κάνουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «το ΕΣΥ, ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια, πρέπει επιτέλους να σταθεί στα πόδια του. Θα υπάρξει αποκέντρωση, κάθε πολίτης να έχει τον γιατρό του, όσο πιο κοντά γίνεται. Δεν μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε τόσα νοσοκομεία και να είναι διαρκώς μπλοκαρισμένα. Να έχουμε τόσους γιατρούς και να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες. Σε όλα τα άλλα μπορούμε να διαφωνούμε αλλά στην υγεία δεν έχουμε άλλοθι για διαφωνίες, κομματικές ή για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα». Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***    Β.Παπαγεωργόπουλος: Άδικα θα κάνω Χριστούγεννα στη φυλακή
«Απόλυτη δικαστική πλάνη»
Β.Παπαγεωργόπουλος:  Άδικα θα κάνω Χριστούγεννα στη φυλακή
«Άδικα σπίλωσαν το όνομά μου. Άδικα με κρατούν στη φυλακή. Άδικα θα κάνω Χριστούγεννα μακριά από τους δικούς μου» αναφέρει σε νέα του επιστολή ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στα Διαβατά για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος παραθέτει στοιχεία για τις τραπεζικές καταθέσεις «του επίορκου υπαλλήλου και της συζύγου του από τη δικογραφία του 'μαύρου χρήματος' που προήλθε από τις υπεξαιρέσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης», τα οποία ζήτησε κι έλαβε εγγράφως από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, επισημαίνοντας πως πρόκειται για «καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών» πριν από το 1998, προτού δηλαδή ο ίδιος εκλεγεί δήμαρχος.
«Καταρρίφθηκε -πλέον των άλλων- η δικαιολογητική βάση της αστήρικτης καταδίκης μου, ότι δήθεν ο υπάλληλος του Δήμου άρχισε να υπεξαιρεί επί των ημερών της δημαρχίας μου και συγκεκριμένα 'άρχισε το τέλος Απριλίου 1999', όπως τελείως εσφαλμένα αναγράφεται στη σελ. 2253 της απόφασης» αναφέρει.
«Η καταδίκη μου οφείλεται σε μία απόλυτη δικαστική πλάνη» σημειώνει.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Σύλληψη 2 αδελφών για χρέη στην Τριφυλία         
           
Δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες επιχείρησης, συνελήφθησαν στην Τριφυλία για χρέη.
Χθες, από το πρωί έως το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων, των Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας και του Κοπανακίου. Κατά τη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι σε 185 άτομα, εκ των οποίων 112 ήταν ημεδαποί και 73 αλλοδαποί, καθώς και σε 145 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 66 άτομα, από τα οποία 37 ήταν ημεδαποί και 29 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 7 άτομα.
Οι αστυνομικοί, κατόπιν ενταλμάτων του Οικονομικού Εισαγγελέα, συνέλαβαν δύο αδέλφια, 45 και 49 ετών, γιατί σε βάρος του καθενός εκκρεμούν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 66.037,57 ευρώ, για την εταιρεία που διατηρούν από κοινού.
Επίσης, συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν και 43 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
 
*** Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τη Δημοτική Αρχή για τα τραπεζοκαθίσματα στην Πλατεία          
           
Όλοι οι επαγγελματίες έχουν δικαίωμα χρήσης, εκτός από αυτούς στο βόρειο τμήμα της
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Παρά τις διαμαρτυρίες επαγγελματιών της περιοχής, αλλά και υιοθέτηση του αιτήματος από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η Δημοτική Αρχή επιμένει ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο μέτρα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην κεντρική πλατεία. Έτσι, παντού μπορούν να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα, εκτός από το βόρειο τμήμα της. Διότι έτσι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο το 2010!
Έκτοτε, όμως, έχουν επέλθει τρομακτικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών, λόγω της οικονομικής κρίσης. Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο ότι στο βόρειο τμήμα της πλατείας υπήρχαν τραπεζοκαθίσματα για δεκαετίες, οι επαγγελματίες έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται.
Μάλιστα, όταν ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης της πλατείας Βασιλέως Γεωργίου, οι διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής ήταν εντελώς διαφορετικές, αφού καθησύχαζε τους επαγγελματίες ότι το θέμα θα λυθεί. Αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα σήμερα τα καταστήματα να οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό.
Εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων επαγγελματιών που παραβρέθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και συζητήθηκε το θέμα, το μόνο που ζήτησαν ήταν ίση μεταχείριση για όλους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστούν να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
Επιπρόσθετα, σχολίασαν ότι ποτέ δεν ενημερώθηκαν για τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής, ώστε να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν κάποια ένσταση. Η απόφαση, δε, τόνισαν είναι άκυρη, διότι υπάρχει δεδικασμένο επιχειρηματία, με ανάλογο πρόβλημα, στη Νέα Σμύρνη στην Αθήνα.
«Δυστυχώς, η συμπεριφορά σας ήταν αυταρχική. Σαν οδοστρωτήρας περάσατε από πάνω μας και μας λιώσατε. Δεν υπολογίσατε ότι κάτω από το αρχιτεκτονικό σχέδιο υπάρχουν άνθρωποι, πολίτες μιας δημοκρατίας που έχουν το δικαίωμα στην ισόνομη μεταχείριση», τόνισαν.
Σε κάθε περίπτωση, παρά και την προχθεσινή, κατά πλειοψηφία, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επαγγελματίες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για ίση μεταχείριση, κάνοντας χρήση ένδικων μέσων.
 
*** Ευθύνεται η έλλειψη προσωπικού, λένε οι γιατροί για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο          
           
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  
  Την έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία και, κατ’ επέκταση, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έδειξαν χθες ως υπεύθυνη για τα προβλήματα που υπάρχουν οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Σε συνέντευξη Τύπου ο καρδιολόγος, πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Μαν. Μάκαρης, παρουσίασε αναλυτικά τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται. Όπως είπε, από τις 117 προβλεπόμενες θέσεις στο οργανόγραμμα, έχουν καλυφθεί μόνο οι 69. Αντίστοιχα, το 2010 ήταν καλυμμένες οι 76.
Ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως την παντελή έλλειψη γαστρεντερολόγου από το Μάιο και αναφέρθηκε στις ελλείψεις: οι παθολόγοι έπρεπε να είναι 12 και είναι 6 (που θα γίνουν πέντε, επειδή ένας θα φύγει, ενώ θα προστεθεί κι ένας επικουρικός). Από τους 8 καρδιολόγους υπάρχουν 6, από τους 5 παιδίατρους υπάρχουν 3, από τους 2 νευρολόγους υπάρχει 1, από τους 2 γαστρεντερολόγους δεν υπάρχει ούτε ένας, από τους 7 ορθοπαιδικούς υπάρχουν 3, από τους 4 ουρολόγους υπάρχουν 3, από τους 3 ΩΡΛ υπάρχουν 2 (εκ των οποίων ο ένας μόνιμος και ο άλλος επικουρικός), στη μαιευτική από τους 5 υπάρχουν 4, από τους 7 αναισθησιολόγους υπάρχουν 3 (δύο μόνιμοι κι ένας επικουρικός), ενώ από τους 5 νεφρολόγους υπάρχουν 2.
Στη συνέντευξη επιχειρήθηκε, επίσης, να δοθεί εξήγηση για την αναστολή διενέργειας τακτικών χειρουργείων από τη Δευτέρα λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.
  Άλλα ζητήματα 
Ο κ. Μάκαρης πρόσθεσε πως οι επικουρικοί δεν μπορούν να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες, ενώ ακόμη και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει καθυστέρηση στην πρόσληψή τους, αφού μεσολαβεί διάστημα έως και δύο μηνών
Σημείωσε ακόμη το σημαντικό θέμα της διαθεσιμότητας των οδηγών ασθενοφόρων, αφού διακομίζεται ένας μεγάλος αριθμός ασθενών: «Υπάρχει ζήτημα με τις διακομιδές 400 ασθενών προς τα νοσοκομεία της Αθήνας, 84 προς τα νοσοκομεία άλλων πόλεων και 2.250 εντός της Μεσσηνίας, σε άτομα με προβλήματα μετακίνησης».
Μίλησε, επίσης, για τα ζητήματα ασφαλούς φύλαξης του χώρου, για τη μη τήρηση του ωραρίου επισκέψεων λόγω της έλλειψης εταιρείας φύλαξης, αλλά και τα κατ’ επανάληψη κρούσματα βίας σε βάρος όλου του προσωπικού, κάτι που απέδωσε στην έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης του χώρου.
  Υποβάθμιση της δημόσιας υγείας  
«Με όλα όσα συμβαίνουν», παρατήρησε, «υποβαθμίζεται η δημόσια υγεία προς όφελος της ιδιωτικής και σε βάρος των ασθενών, οι οποίοι δεν έχουν χρήματα να ξοδέψουν στην ιδιωτική ιατρική. Στην Ελλάδα της κρίσης μειώνεται κατά πολύ η δημόσια δαπάνη για την υγεία και αυξάνεται η ιδιωτική. Είμαστε πρωταθλητές στην ιδιωτική δαπάνη των χωρών της Ευρώπης».
Ακολούθως, ανέφερε πως, ενώ με βάση τη νομοθεσία οι ειδικευμένοι πρέπει να εργάζονται 48 ώρες την εβδομάδα και οι ειδικευόμενοι 58, μόλις πρόσφατα η Ελλάδα παραπέμφθηκε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια λόγω παράβασης αυτού του νόμου. «Οι επιπτώσεις εντοπίζονται τόσο στην υγεία των ασθενών όσο και σε εκείνη των γιατρών, αφού και αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της υπερεργασίας», σχολίασε.
  Οι αναισθησιολόγοι
Από την πλευρά της, η αναισθησιολόγος Χρυσάνθη Μάλιου ανέφερε πως το πρόβλημα είχε εμφανιστεί ξανά τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο: «Δεν πραγματοποιούνται τακτικά χειρουργεία από τη Δευτέρα για λόγους ασφαλείας των πολιτών. Θεωρούμε ότι επαρκούμε μόνο για να χορηγήσουμε αναισθησία σε επείγοντα περιστατικά και να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια του νοσοκομείου, αφού, εκτός από τη χορήγηση αναισθησίας, επεμβαίνουμε και σε άλλες καταστάσεις που χρειάζονται τη δική μας φροντίδα (διασωληνώσεις).
Αν προκύψει κάτι σοβαρό και έκτακτο και θα πρέπει να χειρουργηθεί ο ασθενής, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής, το χειρουργείο θα γίνει. Εξαναγκάζονται οι χειρουργοί μας να διακομίζουν περιστατικά στην Αθήνα, με την πιθανότητα να χειρουργηθεί κάποιος μετά από μία εβδομάδα. Έχουμε φτάσει σε αυτή την τόσο άσχημη κατάσταση που στοιχίζει και στον κόσμο, αλλά και σε εμάς. Βρισκόμαστε σε κακή κατάσταση. Δεν ευθυνόμαστε, όμως, εμείς για αυτό. Η διοίκηση γνώριζε τι γίνεται, προσπάθησε να φέρει επικουρικό, τον έφερε, περιμένουμε να έρθει ένας ακόμη περί τα μέσα Ιανουαρίου και τότε, εν μέρει, το πρόβλημα θα λυθεί. Όμως, αν γίνονταν οι προσλήψεις όπως θα έπρεπε, δε θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση». 
 
***  Είδαν τον Άδωνι στα μάτια του… Π. Αλευρά εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)         
   
 
«Ντροπή σας», «να παραιτηθείτε», φώναζαν χθες στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου εργαζόμενοι και γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί των ασθενοφόρων μετά την κατάργηση της αντίστοιχης υπηρεσίας, αλλά και για την κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ο δε αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς «τ’ άκουσε» σαν να ήταν ο… υπουργός, αφού οι εργαζόμενοι ζητούσαν απάντηση στην ερώτησή τους: «Τι έχετε κάνει για τα προβλήματά μας, που είμαστε 10 μέρες διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους;» και ικανοποιητική εξήγηση δεν μπορούσαν να πάρουν.
  Επιπτώσεις στους πολίτες
Οι διαμαρτυρόμενοι έφθασαν νωρίς το μεσημέρι στο Διοικητήριο και με ντουντούκες και πανό ανέβηκαν όλοι στον 4ο όροφο, φωνάζοντας συνθήματα.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά. Ο πρόεδρος του Σωματείου, Λευτέρη Πουρνάρας, εξήγησε στον κ. Αλευρά ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί των ασθενοφόρων θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στους πολίτες. Και εξήγησε: «Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με τις διακομιδές των ασθενών από και προς το νοσοκομείο. Μπορεί να μην είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά πρέπει να παρέμβει στη λογική, τι θα γίνει με τους πολίτες της και ιδιαίτερα με ανθρώπους που δεν έχουν οικονομική άνεση».
Από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Κώστας Χαραλαμπόπουλος σημείωσε ότι, όταν ένας άνθρωπος μπορούσε να συνεχίσει τη νοσηλεία ή αποθεραπεία στο σπίτι του, αλλά δεν μπορούσε να πάει μόνος τους, μεταφερόταν από το νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Τώρα αυτό δε θα μπορεί να γίνει και θα πρέπει να πληρώσει ιδιωτικό ασθενοφόρο, με το κόστος να είναι πολύ υψηλό.
Οι εκπρόσωποι του Σωματείου εξήγησαν ότι το θέμα αφορά 11 οδηγούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και περίπου άλλα τόσα άτομα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Περίπου 1.350 οδηγούς σε όλη την Ελλάδα.
Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Φερεντίνος, εξήγησε ότι τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά, τις διακομιδές για Αθήνα και χρονίως πάσχοντες και δε θα μπορούν να εξυπηρετούν τις άλλες ανάγκες.
Επίσης, ενημέρωσαν τον κ. Αλευρά γι’ άλλα προβλήματα στο νοσοκομείο, όπως τη μη τέλεση των τακτικών χειρουργείων εξαιτίας έλλειψης αναισθησιολόγων.
  Μικρή ένταση
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Αλευράς συναντήθηκε με τους διαμαρτυρόμενους, επισημαίνοντας πως πρώτη φορά βλέπει όλους τους εργαζομένους να συμπαρίστανται σε ένα μικρό αριθμό συναδέλφων τους που πλήττεται.
Όπως είπε, από την πρώτη στιγμή διαφωνεί με τη διαθεσιμότητα, όμως πιστεύει ότι το Δημόσιο χρειάζεται κινητικότητα. Πρόσθεσε ότι η παιδεία και η υγεία είναι ευαίσθητοι τομείς και δεν πρέπει να γίνονται αυθαίρετες απολύσεις, ενώ ζήτησε να του καταθέσουν υπόμνημα, προκειμένου να το στείλει στο υπουργείο Υγείας.
Ορισμένοι εκ των διαμαρτυρομένων εξαγριώθηκαν, φωνάζοντας στον κ. Αλευρά ότι στους αγώνες αυτούς θα έπρεπε να πρωτοστατεί η Αυτοδιοίκηση και να μην παριστάνει τους κυβερνητικούς εκπροσώπους.
Στη συνέχεια του επιτέθηκαν λεκτικά, ρωτώντας τον τι έχει κάνει ο ίδιος για να τους βοηθήσει, εδώ και 10 ημέρες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Μετά τη μικρή ένταση που δημιουργήθηκε, οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν, δίνοντας ραντεβού για σήμερα στη 1.00 μετά το μεσημέρι, σε γενική συνέλευση στο νοσοκομείο, όπου θα αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Της Βίκυς Βετουλάκη  Video: 

 

***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς - ΣΙΕΝΑ  Ιταλίας   78- 73 .-^
Livescore Ολυμπιακός - Σιένα (21:00) για το 21x21
Με στόχο να διευρύνει το αήττητο ρεκόρ του και να φτάσει στην 21η φετινή του νίκη ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο άδειο –λόγω τιμωρίας- ΣΕΦ τη Σιένα για την 9η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Euroleague (21:00, ns3).-
Τα  δεκάλεπτα :


9η Αγωνιστική
12/12/2013 ΤΣΣΚΑ Μόσχας Μπαρτσελόνα 79-65 .-^
12/12/2013 Ζαλγκίρις Αναντολού Εφές 65-63 .-^
12/12/2013 Ερυθρός Αστέρας Λαμποράλ Κούτσα 81-65 .-^
12/12/2013 Ολυμπιακός Σιένα 78-73 ΄-^
12/12/2013 Ουνικάχα Μάλαγα Μπάγερν Μονάχου -
12/12/2013 Μακάμπι Λιέτουβος Ρίτας -
12/12/2013 Φενέρμπαχτσε Ούλκερ Παρτιζάν -
13/12/2013 Λοκομοτίβ Κουμπάν Παναθηναϊκός -
13/12/2013 ΜπουντιβέλνικΝαντέρ-
13/12/2013ΓαλατασαράιΖιέλονα Γκόρα-
13/12/2013Αρμάνι Μιλάνο Μπάμπεργκ -
13/12/2013 Ρεάλ Μαδρίτης Στρασμπούρ -

***




***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html , Κυριακάτικο  αγιάζι  ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02- Δεκεμβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Δεκεμβρίου  2013 .-
~  
  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013  .-
~   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  06 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/07-2013.html , Ενημέρωση  Σαββάτου  07  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/08-2013.html  , Ενημέρωση Κυριακή  08 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/09-12-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09-12-2013 .- 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/12/10-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  2013 .-
 http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Ενημέρωση της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013 .-
~
***
Συνεργάτης στα Ιστολόγια Αναρτήσεων  sns arfara  :
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
10. vlasios ,
13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com

***

1 σχόλιο:

  1. ** "Το σώμα του ανθρώπου. "υλικό στοιχείο" με δίκαια αναπόφευκτη κατάληξη το χώμα, γιατί χώμα είναι ... και εκεί κάνει και κάτι καλό, ταϊζει τα σκουλικάκια, για να συμβάλλει και στο τέλος του στην ανακύκλωση της ζωής. Πολύ σοφό από μέρους του Δημιουργού :) Παρόλα αυτά η καύση εξυπηρετεί τις περισσότερες φορές προβλήματα χώρου και δεν αποδεικνύεται επιστημονικά πώς αυτό μπορεί να είναι κακό ... για την Ενέργεια που περικλύει αυτό το "υλικό στοιχείο". Το πνεύμα και η ψυχή του ανθρώπου. Ενέργεια ? μάλλον ναι, αφού δεν έχει τα στοιχεία της ύλης. Αρχή Διατήρηση της Ενέργειας λένε οι φυσικές επιστήμες. Όμως η ενέργεια για να το πετύχει αυτό αλλάζει μορφή (ιδιότητες, στην πραγματικότητα). Η Ενέργεια του ανθρώπου, έχει αυτή τη μορφή που γνωρίζουμε, στο βαθμό που τη γνωρίζουμε επειδή συνυπάρχει με το "υλικό στοιχείο" και όταν διαχωριστεί από αυτό παραμένει η ίδια και μεταφέρεται σε άλλα "υλικά στοιχεία" ή υπάρχει αυτόνομη, ή η ενέργεια του ανθρώπου ΔΕΝ διαχωρίζεται από το "υλικό στοιχείο" της και αλλάζει μορφή, δηλαδή γίνεται χημική ενέργεια, ως τροφή των σκουλικιών και άρα πνεύμα και ψυχή των σκουλικιών ... παράξενο φαίνεται αυτό καθώς έχουμε μάθει να υποτιμάμε την ψυχή και το πνεύμα (?) των σκουλικών ... Συγνώμη αν κούρασα :)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή