arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013  :
Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !






**** Μυστηριώδες νησί φέρεται να εμφανίστηκε μετά το σεισμό στο Πακιστάν


Το νεογέννητο νησί σε εικόνα που δημοσιοποίησε η πακιστανική κυβέρνηση
***
 Ουάσινγκτον
Ένα μικρό νησί φαίνεται ότι αναδύθηκε από τη θάλασσα έξω από τις ακτές της πόλης Γκουαντάρ του Πακιστάν μετά το σεισμό των 7,7 βαθμών που σκότωσε τουλάχιστον 245 άτομα την Τρίτη. Το περίεργο είναι ότι το νησάκι εμφανίστηκε εκατοντάδες χιλιόμετρα από το επίκεντρο και οι γεωλόγοι δεν έχουν καταλήξει ακόμα για το αν πρόκειται για «ηφαίστειο λάσπης», αποτέλεσμα κατολίσθησης, ή ακόμα και φάρσα.
Βίντεο που εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν δεκάδες άτομα να ξύνουν το κεφάλι τους κοιτώντας το νησάκι, το οποίο αναδύθηκε περίπου 100 μέτρα από την ακτή στη Θάλασσα της Αραβίας. Έχει σχήμα μισοφέγγαρου με μήκος περίπου 30 μέτρα και ύψος γύρω στα 10.
Γεωλόγοι που μίλησαν για το θέμα στο δικτυακό τόπο LiveScience.com προσφέρουν αρκετές πιθανές εξηγήσεις, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει σε σίγουρη απάντηση.
Λόγω της μεγάλης απόστασης από το επίκεντρο, το νησί δεν φαίνεται να είναι ένα «ρηξιγενές μέτωπο»,  δηλαδή μια φέτα εδάφους που ανυψώθηκε κατακόρυφα κατά μήκος ενός ρήγματος.
Ο γεωλόγος Ντέιβ Πέτλεϊ, ειδικός στις κατολισθήσεις, αναφέρει ότι το τοξοειδές σχήμα του νησιού ταιριάζει με την εξήγηση μιας «περιστροφικής κατολίσθησης», στην οποία μια μεγάλη μάζα κατολισθαίνει σε μια κοίλη επιφάνεια όπως το εσωτερικό ενός κουταλιού.
Πιο πιθανή φαίνεται όμως ότι είναι η υπόθεση του ηφαιστείου λάσπης -ηφαίστεια που ξερνούν λάσπη αντί για λάβα εμφανίζονται όταν λασπώδη ή αργιλώδη ιζήματα δέχονται πίεση από θερμά αέρια στο υπέδαφος.
Όπως επισημαίνει ο Μπομπ Γέιτς, ειδικός στη σεισμική δραστηριότητα του Πακιστάν, παρόμοια ηφαίστεια λάσπης
έχουν αναδυθεί και στο παρελθόν από τη θάλασσα έξω το Γκουαντάρ. Ένα τέτοιο νησί που εμφανίστηκε στις 26 Νοεμβρίου 2010, σε νερά βάθους 30-60 μέτρων, είχε φωτογραφηθεί από δορυφόρο της NASA.
Πριν και μετά: το νησάκι που δημιουργήθηκε από ηφαίστειο λάσπης έξω από το Γκουαντάρ το 2010 (Πηγή: NASA Earth Observatory)Σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιευτεί το 2005, μια σειρά από ηφαίστεια λάσπης εμφανίστηκε έξω από το Γκουαντάρ έπειτα από έναν σεισμό 8,1 βαθμών το 1945.
Οι τελευταίες αναφορές από το Πακιστάν βρίσκονται σε συμφωνία με την υπόθεση ενός ηφαιστείου λάσπης, συμφωνεί ο Μάικλ Μάνγκα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, ο οποίος
μίλησε για το θέμα στο δικτυακό τόπο του περιοδικού Nature.
Το
πλέον διαβόητο ηφαίστειο λάσπης είναι η «Λούσι» που εμφανίστηκε το 2006 στην Ιάβα της Ινδονησίας και έχει καλύψει με λάσπη ολόκληρα χωριά. Η γέννησή του πιθανότατα προκλήθηκε από ερευνητική γεώτρηση φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με τον Τζέιμς Χέιν της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας (USGS), το νεογέννητο νησάκι του Γκουαντάρ δεν αποκλείεται να είναι όντως ηφαίστειο λάσπης. Επισήμανε όμως ότι ορισμένοι συνάδελφοί του υποψιάζονται ότι το νησί βρισκόταν ήδη εκεί πριν από το σεισμό. Την απάντηση θα μπορούσαν να δώσουν τις επόμενες ημέρες δορυφορικές φωτογραφίες της περιοχής πριν και μετά τη δόνηση.
Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης ,      
Newsroom ΔΟΛ
 
***  Ο Βαγγέλης Ντούλε αντιπρόεδρος της Βουλής στην Αλβανία
Ο Βαγγέλης Ντούλε αντιπρόεδρος της Βουλής στην Αλβανία
Ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) Βαγγέλης Ντούλε   

Ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) Βαγγέλης Ντούλε εξελέγη αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής, έπειτα από ψηφοφορία που διεξήχθη την Πέμπτη.
Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ντούλε ψήφισαν 104 βουλευτές, 4 τάχθηκαν κατά και 6 απείχαν.
Τον Βαγγέλη Ντούλε είχε προτείνει για το αξίωμα αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι, για πρώτη φορά από την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος δεν υπάρχει ελληνικής καταγωγής υπουργός στην κυβέρνηση, είχε αναφερθεί στην ανάθεση της θέσης του αντιπρόεδρου της Βουλής στον κ. Ντούλε, σημειώνοντας: «Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Ντούλε θα συμβάλει, με την ωριμότητα και την εμπειρία του, στην καλή διαχείριση του κοινοβουλευτικού έργου".

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Υπολογιστής από νανοσωλήνες άνθρακα είναι μηχανή από το μέλλον
Άνθρακας, ο θησαυρός
Υπολογιστής από νανοσωλήνες άνθρακα είναι μηχανή από το μέλλον






O διδακτορικός φοιτητής Μαξ Σούλακερ κρατά μια πλάκα με νανοσωλήνες. μπροστά από τον πειραματικό υπολογιστής (Πηγή: Norbert von der Groeben)  
Στάνφορντ, Καλιφόρνια
Εδώ και δεκαετίες, οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί προσπαθούν να δημιουργήσουν κυκλώματα από άνθρακα, το υλικό που επέλεξε και η εξέλιξη για τους ζωντανούς οργανισμούς. Ερευνητές του Στάνφορντ προχώρησαν ένα σημαντικό βήμα μπροστά αναπτύσσοντας τον πρώτο υπολογιστή από νανοσωλήνες άνθρακα -ένα απλό σύστημα που χαρακτηρίζεται «ορόσημο» από ανεξάρτητους ειδικούς.
Η ερευνητική ομάδα στο Στάνφορντ παρουσιάζει στο περιοδικό Nature έναν υπολογιστή που περιλαμβάνει 178 τρανζίστορ από νανοσωλήνες, τρέχει το δικό του λειτουργικό σύστημα και εκτελεί απλές λειτουργίες όπως η αρίθμηση και η ταξινόμηση αριθμών.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι [η δημοσίευση] θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ερευνητών στη βιομηχανία ημιαγωγών προκειμένου να ερευνήσουν πώς αυτή η τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερους, λιγότερο ενεργοβόρους επεξεργαστές την επόμενη δεκαετία» εκτιμά ο Γιαν Ράμπεϊ, κορυφαίος ειδικός του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα.
«Είναι ένα βασικό ορόσημο στο δρόμο για έναν ανταγωνιστικό υπολογιστή νανοσωλήνων» συμφώνησε, μιλώντας στο περιοδικό New Scientist, ο Άαρον Φράνκλιν της IBM.
Οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι μικροσκοπικοί σωλήνες από άτομα άνθρακα· μπορεί να είναι κούφιοι, ή να περιέχουν στο εσωτερικό τους άλλους ομόκεντρους κυλίνδρους. Λόγω της ακραίας αντοχής της, αυτή η σχετικά νέα μορφή του άνθρακα χρησιμοποιείται ήδη σε περιορισμένες εφαρμογές, όπως ελαφρά εξαρτήματα για ποδήλατα. Ερευνητές σε όλο τον κόσμο προσπαθούν ωστόσο να αξιοποιήσουν μια άλλη ιδιότητα των νανοσωλήνων: συμπεριφέρονται ως ημιαγωγοί, όπως το πυρίτιο των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.
Το 1998 ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ντελφτ στην Ολλανδία παρουσίασαν τα πρώτα τρανζίστορ από άνθρακα -διακόπτες που αλλάζουν κατάσταση από το «On» στο «Off» όταν οι νανοσωλήνες παύουν να μεταφέρουν ρεύμα και γίνονται μονωτές.
Στα χρόνια που πέρασαν, όμως, η δημιουργία μεγαλύτερων συστημάτων προσέκρουε σε δύο σημαντικά εμπόδια: πρώτον, οι νανοσωλήνες είναι τόσο μικροί ώστε δύσκολα διατάσσονται σε τέλειες, ευθείες γραμμές όπως θα έπρεπε. Οι σημερινές τεχνολογίες μπορούν να ευθυγραμμίζουν τους νανοσωλήνες σε ποσοστό 99,5%, ωστόσο το 0,5% που απομένει μπορεί να ακουμπήσει σε σημεία που δεν πρέπει και να αχρηστεύσει έτσι το κύκλωμα.
Η δεύτερη δυσκολία είναι ότι, λόγω κατασκευαστικών ελαττωμάτων, ορισμένοι νανοσωλήνες συμπεριφέρονται σαν μεταλλικά καλώδια αντί σαν ημιαγωγοί.
Οι ερευνητές του Στάνφορντ, με επικεφαλής τους καθηγητές Σουμπχάσις Μίτρα και Φίλιπ Ουόνγκ, φαίνεται ότι κατάφεραν να επιλύσουν και τα δύο προβλήματα με δύο τρικ.
Για να ξεπεράσουν το πρόβλημα των στραβών νανοσωλήνων, οι ερευνητές ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο που σχεδιάζει το κύκλωμα με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί ακόμα και αν οι νανοσωλήνες δεν είναι ευθυγραμμισμένοι.
Για να ξεπεράσουν το πρόβλημα των «μεταλλικών νανοσωλήνων», οι ερευνητές σε πρώτη φάση απενεργοποίησαν όλους τους ημιαγώγιμους νανοσωλήνες, και στη συνέχεια διοχέτευσαν στο κύκλωμα ένα σχετικά ισχυρό ηλεκτρικό ρεύμα -οι προβληματικοί νανοσωλήνες θερμάνθηκαν τόσο πολύ ώστε κάηκαν και κυριολεκτικά εξαερώθηκαν.
Το κύκλωμα που προέκυψε έχει «ανοσία στις ατέλειες», διαβεβαιώνει η ερευνητική ομάδα.
Υποστηρίζει επίσης ότι ο τελικός υπολογιστής θα μπορούσε να περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από 178 τρανζίστορ, αν είχε κατασκευαστεί σε βιομηχανική εγκατάσταση ημιαγωγών αντί στο εργαστήριο ενός πανεπιστημίου.
Στην επίδειξη του υπολογιστή, οι ερευνητές έδειξαν ότι το σύστημα μπορεί να τρέχει ένα απλό λειτουργικό σύστημα, το οποίο προσφέρει μάλιστα τη δυνατότητα πολυδιεργασίας (multitasking). Μπορεί επίσης να τρέχει το MIPS, ένα σετ εντολών που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, αλλά και να εκτελεί οποιαδήποτε εργασία μπορούν να εκτελούν οι συμβατικοί υπολογιστές, έστω και σε πολύ μικρότερη ταχύτητα.
Εφόσον οι ηλεκτρονικοί καταφέρουν τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουν επεξεργαστές νανοσωλήνων με δισεκατομμύρια τρανζίστορ, ο άνθρακας θα μπορούσε να διαδεχτεί το πυρίτιο, το οποίο προβλέπεται να φτάσει σύντομα στα θεωρητικά του όρια.
Και αυτό θα παρέτεινε τη ζωή του λεγόμενου Νόμου του Μουρ, ο οποίος προβλέπει ότι η πυκνότητα των τρανζίστορ στα τσιπ διπλασιάζεται κάθε δύο περίπου χρόνια.
Στο μεταξύ, πάντως, ερευνητές σε όλο τον κόσμο πειραματίζονται με έναν άλλο υποψήφιο διάδοχο του πυριτίου, μια διαφορετική, ακόμα πιο εξωτική μορφή του άνθρακα που ονομάζεται γραφένιο.

*** Καστοριά, πόλη και λίμνη ένα!
 http://diakopes.in.gr/ ,
Λίμνη Καστοριάς, γνωστή και ως Ορεστιάδα: μια λίμνη συνυφασμένη με την ιστορική διαδρομή και το χαρακτήρα της πόλης της Καστοριάς. Μια εξαίρετη δημιουργία της φύσης, μια υδάτινη λεκάνη με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον και τεράστια οικολογική αξία, καθώς συντηρεί πλούσια ορνιθοπανίδα και αποτελεί μια από τις πλέον παραγωγικές σε αλιεύματα λίμνες της χώρας μας.
Από την πρώτη στιγμή γίνεται αντιληπτό σε όσους επισκέπτονται την πόλη της Καστοριάς και τη λίμνη της ότι ο τόπος είναι ξεχωριστός, γεμάτος ενέργεια, όλες τις ώρες της ημέρας, όλες τις εποχές του χρόνου.
Από τη μια, η πόλη, με περίφημα αρχοντικά, δεκάδες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, αξιόλογα δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής. Από την άλλη, σε απόλυτη αρμονία με την ανθρώπινη δραστηριότητα, το γοητευτικό σκηνικό της λίμνης: νερά με εναλλασσόμενους χρωματισμούς, παλιές ξύλινες βάρκες, κύκνοι και πάπιες, παρόχθια δάση και υπεραιωνόβια υδρόφιλα δέντρα.
Ο παραλίμνιος πεζόδρομος με τα καφέ και τα εστιατόρια προσφέρει υπέροχη θέα στα νερά της γραφικής λίμνης, προπάντων τις βραδινές ώρες, όταν καθρεφτίζονται σε αυτά τα φώτα της πόλης, δημιουργώντας ένα ρομαντικό περιβάλλον.
Καστοριά, πόλη και λίμνη ένα!     Γιάννης Τούντας

*** 150 χρόνια από το θάνατο της πιο άσχημης γυναίκας :
 Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.
150 χρόνια πέρασαν από τότε που πέθανε  η  πιό άσχημη γυναίκα που έζησε ποτέ.Την ονόμαζαν γυναίκα αρκούδα,γυναίκα μαϊμού ή γυναίκα με τη γενειάδα.Σε όλη της τη ζωή την έβαζε ο άντρας της να δίνει παραστάσεις στο τσίρκο του δείχνοντας την ασχήμια της.
Η Ιουλία Παστράνα έμεινε γνωστή ως η πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου.Γεννήθηκε στο Μεξικό το 1834 και έπασχε από δύο πολύ σπάνιες ασθένειες που της προκάλεσαν υπερτροφία στο σαγώνι και υπερβολική τριχοφυία στο πρόσωπο και σχεδόν όλο της το σώμα.Αυτά όμως δεν ήταν τα μοναδικά αποκρουστικά χαρακτηριστικά που είχε.(www.anexigita.com) Το ύψος της έφτανε μόλις το 1 μέτρο και 38 εκατοστά και διέθετε διπλή σειρά δοντιών!
Το 1850 πωλήθηκε σε έναν Αμερικανό ιμπρεσάριο που λεγόταν Θεόδωρος Λεντ,ο οποίος ακολούθως την παντρεύτηκε για να βγάλει λεφτά από την ασχήμια της.Η γυναίκα τον αγάπησε τον Λεντ ,ο οποίος της έμαθε να τραγουδάει και να χορεύει για να μπορεί να δίνει σόου στις περιοδείες τους στην Αμερική και την Ευρώπη.(www.anexigita.com) Η άτυχη γυναίκα πέθανε σε ηλικία 26 χρονών μαζί με το μωρό της στη γέννα το οποίο είχε κληρονομήσει την ασθένειά της.
Παρ´όλα αυτά  το μωρό και τη μάνα του δεν τα έθαψαν αλλά τα μουμιοποιήσαν για να τα δείχνουν στον κόσμο σαν έκθεμα.Τα επόμενα χρόνια οι μούμιες τους περνούσαν από τον έναν ιδιοκτήτη στον άλλον.Τα απομεινάρια του μωρού τελικά θάφτηκαν λόγω φθοράς,ενώ η μούμια της γυναίκας κατέληξε στο Όσλο της Νορβηγίας.

Και μόλις πρόσφατα,150 χρόνια μετά τον θάνατό ,το σώμα της Παστράνα επιστράφηκε στην πατρίδα της στην πολιτεία Σιναλόα του Μεξικού όπου και θάφτηκε.(www.anexigita.com) Σύμφωνα με την καθολική θρησκευτική παράδοση θάφτηκε στο νεκροταφείο της πόλης σε ένα λευκό φέρετρο,διακοσμημένο με άσπρα τριαντάφυλλα.
´Φανταστείτε τί επιθετικότητα και σκρηρότητα συνάντησε στη ζωή της.´,δήλωσε ο Μάριο Λόπεζ,τωρινός δήμαρχος της Σινχαλόα.   www.anexigita.com

*** Γελάει ο κόσμος με τον τιμοκατάλογο του κυλικείου της Βουλής! :
Μας κάνουν πλάκα τελικά οι «Ηγέτες» μας, αφού στο κυλικείο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο ελληνικός καφές κοστίζει μόλις…0,15 λεπτά του ευρώ (0,10 καφές + 0,05 ποτήρι)!
Ο κατάλογος που βλέπεται πιο κάτω είναι ο τελευταίος που κοινοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου, δείχνοντας για άλλη μια φορά στον ελληνικό λαό πόσο θέλουν οι Κυβερνώντες να προστατέψουν τα…χαμηλά μισθολόγια των βο(υ)λευτών μας. Δείτε λοιπόν πιο κάτω για τι τιμές μιλάμε:


***  Τουρκία: Η ΜΙΤ θα αποκτήσει και μη επανδρωμένα αεροσκάφη 
 Ο Οργανισμός Εθνικών Πληροφοριών (MİT) έχει συνάψει σύμβαση με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Ερευνητικό Συμβούλιο της Τουρκίας (TÜBİTAK) για την ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV) που θα μπορεί να συγκεντρώνει οπτικές και ακουστικές πληροφορίες.
Η MİT εμπνευσμένη από τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν κατασκευάσει τα παγκοσμίου φήμης κατασκοπευτικά αεροπλάνα Hawk, ζήτησε από την TÜBİTAK να αναπτύξει ένα παρόμοιο drone. Το εναέριο όχημα θα πρέπει να σχεδιασθεί για να παραμείνει στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχοντας φορτίο τουλάχιστον 500 κιλά καθώς θα διεξάγει παρακολούθηση ήχου και εικόνας.
Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός τέτοιου έργου θα σήμαινε για την MIT μια πρωτοπορία αφού θα είχε για πρώτη φορά ένα δικό της drone.
Η TÜBİTAK αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αναζήτηση ενός μηχανικού αεροσκαφών, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει το εγχείρημα.

Τα μέλη του Συμβουλίου της εταιρείας έχουν έρθει σε επαφή με ορισμένες εταιρείες στις ΗΠΑ που παράγουν σχετικό έργο.
Η MİT επιδιώκει επίσης την παροχή της επιτήρησης, μέσω εικόνας από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε λειτουργία και από τα UAV Heron των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για τις δικές της βάσεις δεδομένων.
Ήδη, από τον περασμένο Φεβρουάριο η MİT και η TÜBİTAK έχουν υπογράψει μια σημαντική 10ετή συμφωνία έρευνας και ανάπτυξης που περιλαμβάνει την κατασκευή υψηλής τεχνολογίας συσκευών πληροφοριών, στα νέα εργαστήρια της TÜBİTAK.
Οι συσκευές αυτές είναι για υποκλοπές καθώς και άλλες για παρεμβολές βάσει ενός σχεδιασμού της Υπηρεσίας.
Για την όλη αυτή συνεργασία θα διατεθούν περίπου 220 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


***  ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!!
Άναψαν τα αίματα το πρωί της Τρίτης στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου της Χίου, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η Πανδημοσιοϋπαλλική απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα, οι συνδικαλιστές του νησιού πιάστηκαν στα χέρια
 Αιτία για τα όσα συνέβησαν αποτέλεσε ο καταγγελτικός λόγος του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Χίου και στέλεχος του ΚΚΕ, Γ. Αμπαζή, έναντι της ΓΣΕΕ για την απόφασή της να μη στηρίξει την απεργία της ΑΔΕΔΥ.
«Χθες μόλις την ώρα που η ΑΔΕΔΥ ετοίμαζε την απεργία, η ΓΣΕΕ συνεδρίαζε επί ώρες και οι ηγετικές δυνάμεις της ΓΣΕΕ, έθαψαν την απεργία», είπε ο Γ. Αμπαζής προκαλώντας την άμεση αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στη συγκέντρωση. Προς στιγμή επικράτησε το αδιαχώρητο με στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να έρχονται στα χέρια.
Ως φυσικό επακόλουθο ήταν το συνδικαλιστικό κίνημα να χωριστεί στα δύο, με το ΠΑΜΕ να πραγματοποιεί δική του πορεία και τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους να παραμένουν στο πάρκο.

http://tokokkino.blogspot.com ,


***Ο «Ίασπις» αποτελεί πολύτιμο κειμήλιο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και είναι ένα ποτήρι θρυλικό, δώρο του αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου (1391-1425), ή του δεσπότη του Μυστρά Μανουήλ Καντακουζηνού, γιού του Ιωάννη Καντακουζηνού (1349-80).Αποτελεί ένα συνθετικό κράμμα από πολύτιμα μέταλλα και λίθους, με πρώτο στη σύνθεση και το χρώμα το τουρκουάζ. Στα χείλη του Ίασπη, με λαμπρούς χαρακτήρες διαβάζουμε τον Δεσποτικό λόγο: «Έδωκε τοις αγίοις αυτού Μαθηταίς και Αποστόλοις ειπών. Πίετε εξ αυτού πάντες τούτο έστι το αίμα μου κτλ.».
Στις τέσσερις προσόψεις της κωνοειδούς βάσης του βρίσκονται μικρές εικόνες των Τριών Ιεραρχών, του Αθανασίου του Μεγάλου καθώς και γραμμένα, σαν οικόσημα, τα εξής μονογράμματα:
Το πολυτιμότατο αυτό κειμήλιο έχει την ιδιότητα να μετατρέπει σε μια νύχτα το νερό, που θα του βάλουν, σε γαλάκτωμα, το οποίο και χορηγείται ως αντιφάρμακο στο δάγκωμα ερπετού. ,   ....''...ΜΕ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ..''



*** Ὁ διαχρονικότατος λόγος τοῦ Κολοκοτρώνη στὴν Πνύκα. Διαβάστε το καὶ νὰ τὸ ἔχετε σὰν «εὐαγγέλιο» στὴν ζώη σας.



Ὁ λόγος στὴν Πνύκα, 
Παιδιά μου! 
Εἰς τὸν τόπο τοῦτο, ὁπού ἐγὼ πατῶ σήμερα,
ἐπατοῦσαν καὶ ἐδημηγοροῦσαν τὸν παλαιὸ καιρὸ ἄνδρες σοφοί, καὶ ἄνδρες μὲ τοὺς ὁποίους δὲν εἶμαι ἄξιος νὰ συγκριθῶ καὶ οὔτε νὰ φθάσω τὰ ἴχνη τῶν. Ἐγὼ ἐπιθυμοῦσα νὰ σᾶς ἰδῶ, παιδιά μου, εἰς τὴν μεγάλη δόξα τῶν προπατόρων μας, καὶ ἔρχομαι νὰ σᾶς εἰπῶ, ὅσα εἰς τὸν καιρὸ τοῦ ἀγῶνος καὶ πρὸ αὐτοῦ καὶ ὕστερα ἀπ' αὐτὸν ὁ ἴδιος ἐπαρατήρησα, καὶ ἀπ' αὐτὰ νὰ κάμωμε συμπερασμοὺς καὶ διὰ τὴν μέλλουσαν εὐτυχίαν σας, μολονότι ὁ Θεὸς μόνος ἠξεύρει τὰ μέλλοντα.
Καὶ διὰ τοὺς παλαιοὺς Ἕλληνας, ὁποίας γνώσεις εἶχαν καὶ ποία δόξα καὶ τιμὴν ἔχαιραν κοντὰ εἰς τὰ ἄλλα ἔθνη τοῦ καιροῦ τῶν, ὁποίους ἥρωας, στρατηγούς, πολιτικοὺς εἶχαν, διὰ ταῦτα σᾶς λέγουν καθ' ἡμέραν οἱ διδάσκαλοί σας καὶ οἱ πεπαιδευμένοι μας. Ἐγὼ δὲν εἶμαι ἀρκετός. Σᾶς λέγω μόνον πὼς ἦταν σοφοί, καὶ ἀπὸ ἐδῶ ἐπῆραν καὶ ἐδανείσθησαν τὰ ἄλλα ἔθνη τὴν σοφίαν τῶν. 
Εἰς τὸν τόπον, τὸν ὁποῖον κατοικοῦμε, ἑκατοικοῦσαν οἱ παλαιοὶ Ἕλληνες, ἀπὸ τοὺς ὁποίους καὶ ἠμεῖς καταγόμεθα καὶ ἐλάβαμε τὸ ὄνομα τοῦτο. Αὐτοὶ διέφεραν ἀπὸ ἠμᾶς εἰς τὴν θρησκείαν, διότι ἐπροσκυνοῦσαν τὲς πέτρες καὶ τὰ ξύλα. Ἀφοῦ ὕστερα ἦλθε στὸν κόσμο ὁ Χριστός, οἱ λαοὶ ὅλοι ἐπίστευσαν εἰς τὸ Εὐαγγέλιό του, καὶ ἔπαυσαν νὰ λατρεύουν τὰ εἴδωλα. Δὲν ἐπῆρε μαζί του οὔτε σοφοὺς οὔτε προκομμένους, ἀλλ' ἁπλοὺς ἀνθρώπους, χωρικοὺς καὶ ψαράδες, καὶ μὲ τὴ βοήθεια τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἔμαθαν ὅλες τὲς γλῶσσες τοῦ κόσμου, οἱ ὁποῖοι, μολονότι ὅπου καὶ ἂν ἔβρισκαν ἐναντιότητες καὶ οἱ βασιλεῖς καὶ οἱ τύραννοί τους κατέτρεχαν, δὲν ἠμπόρεσε κανένας νὰ τοὺς κάμη τίποτα. Αὐτοὶ ἐστερέωσαν τὴν...
πίστιν. 
Οἱ παλαιοὶ Ἕλληνες, οἱ πρόγονοί μας, ἔπεσαν εἰς τὴν διχόνοια καὶ ἐτρώγονταν μεταξύ τους, καὶ ἔτσι ἔλαβαν καιρὸ πρῶτα οἱ Ρωμαῖοι, ἔπειτα ἄλλοι βάρβαροι καὶ τοὺς ὑπόταξαν. Ὕστερα ἦλθαν οἱ Μουσουλμάνοι καὶ ἔκαμαν ὅ,τι ἠμποροῦσαν, διὰ νὰ ἀλλάξη ὁ λαὸς τὴν πίστιν του. Ἔκοψαν γλῶσσες εἰς πολλοὺς ἀνθρώπους, ἀλλ' ἐστάθη ἀδύνατο νὰ τὸ κατορθώσουν. Τὸν ἕνα ἔκοπταν, ὁ ἄλλος τὸ σταυρὸ τοῦ ἔκαμε. Σὰν εἶδε τοῦτο ὁ σουλτάνος, διόρισε ἕνα βιτσερὲ [ἀντιβασιλέα], ἕναν πατριάρχη, καὶ τοῦ ἔδωσε τὴν ἐξουσία τῆς ἐκκλησίας. Αὐτὸς καὶ ὁ λοιπὸς κλῆρος ἔκαμαν ὅ,τι τοὺς ἔλεγε ὁ σουλτάνος. Ὕστερον ἔγιναν οἱ κοτζαμπάσηδες [προεστοὶ] εἰς ὅλα τὰ μέρη. Ἡ τρίτη τάξη, οἱ ἔμποροι καὶ οἱ προκομμένοι, τὸ καλύτερο μέρος τῶν πολιτῶν, μὴν ὑποφέρνοντες τὸν ζυγὸ ἔφευγαν, καὶ οἱ γραμματισμένοι ἐπῆραν καὶ ἔφευγαν ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα, τὴν πατρίδα τῶν, καὶ ἔτσι ὁ λαός, ὅστις στερημένος ἀπὸ τὰ μέσα τῆς προκοπῆς, ἐκατήντησεν εἰς ἀθλίαν κατάσταση, καὶ αὐτὴ αὔξαινε κάθε ἥμερα χειρότερα? διότι, ἂν εὐρίσκετο μεταξύ του λαοῦ κανεὶς μὲ ὀλίγην μάθηση, τὸν ἐλάμβανε ὁ κλῆρος, ὅστις ἔχαιρε προνόμια, ἢ ἐσύρετο ἀπὸ τὸν ἔμπορο τῆς Εὐρώπης ὡς βοηθός του ἢ ἐγίνετο γραμματικός του προεστοῦ. Καὶ μερικοὶ μὴν ὑποφέροντες τὴν τυραννίαν τοῦ Τούρκου καὶ βλέποντας τὲς δόξες καὶ τὲς ἡδονὲς ὁπού ἀνελάμβαναν αὐτοί, ἄφηναν τὴν πίστη τους καὶ ἐγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καὶ τοιουτοτρόπως κάθε ἥμερα ὁ λαὸς ἐλίγνευε καὶ ἐπτώχαινε. 
Εἰς αὐτὴν τὴν δυστυχισμένη κατάσταση μερικοὶ ἀπὸ τοὺς φυγάδες γραμματισμένους ἐμετάφραζαν καὶ ἔστελναν εἰς τὴν Ἑλλάδα βιβλία, καὶ εἰς αὐτοὺς πρέπει νὰ χρωστοῦμε εὐγνωμοσύνη, διότι εὐθὺς ὁπού κανένας ἄνθρωπος ἀπὸ τὸ λαὸ ἐμάνθανε τὰ κοινὰ γράμματα, ἐδιάβαζεν αὐτὰ τὰ βιβλία καὶ ἔβλεπε ποίους εἴχαμε προγόνους, τί ἔκαμεν ὁ Θεμιστοκλῆς, ὁ Ἀριστείδης καὶ ἄλλοι πολλοὶ παλαιοί μας, καὶ ἐβλέπαμε καὶ εἰς ποίαν κατάσταση εὐρισκόμεθα τότε. Ὅθεν μας ἦλθεν εἰς τὸ νοῦ νὰ τοὺς μιμηθοῦμε καὶ νὰ γίνουμε εὐτυχέστεροι. Καὶ ἔτσι ἔγινε καὶ ἐπροόδευσεν ἡ Ἑταιρεία. 
Ὅταν ἀποφασίσαμε νὰ κάμωμε τὴν Ἐπανάσταση, δὲν ἐσυλλογισθήκαμε οὔτε πόσοι εἴμεθα οὔτε πὼς δὲν ἔχομε ἅρματα οὔτε ὅτι οἱ Τοῦρκοι ἐβαστοῦσαν τὰ κάστρα καὶ τὰς πόλεις οὔτε κανένας φρόνιμός μας εἶπε «ποῦ πάτε ἐδῶ νὰ πολεμήσετε μὲ σιταροκάραβα βατσέλα», ἀλλὰ ὡς μία βροχὴ ἔπεσε εἰς ὅλους μας ἡ ἐπιθυμία τῆς ἐλευθερίας μας, καὶ ὅλοι, καὶ ὁ κλῆρος μας καὶ οἱ προεστοὶ καὶ οἱ καπεταναῖοι καὶ οἱ πεπαιδευμένοι καὶ οἱ ἔμποροι, μικροὶ καὶ μεγάλοι, ὅλοι ἐσυμφωνήσαμε εἰς αὐτὸ τὸ σκοπὸ καὶ ἐκάμαμε τὴν Ἐπανάσταση. 
Εἰς τὸν πρῶτο χρόνο τῆς Ἐπαναστάσεως εἴχαμε μεγάλη ὁμόνοια καὶ ὅλοι ἐτρέχαμε σύμφωνοι. Ὁ ἕνας ἐπῆγεν εἰς τὸν πόλεμο, ὁ ἀδελφός του ἔφερνε ξύλα, ἡ γυναίκα τοῦ ἐζύμωνε, τὸ παιδὶ τοῦ ἐκουβαλοῦσε ψωμὶ καὶ μπαρουτόβολα εἰς τὸ στρατόπεδον καὶ ἐὰν αὐτὴ ἡ ὁμόνοια ἐβαστοῦσε ἀκόμη δύο χρόνους, ἠθέλαμε κυριεύσει καὶ τὴν Θεσσαλία καὶ τὴν Μακεδονία, καὶ ἴσως ἐφθάναμε καὶ ἕως τὴν Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τοὺς Τούρκους, ὁπού ἄκουγαν Ἕλληνα καὶ ἔφευγαν χίλια μίλια μακρά. Ἑκατὸν Ἕλληνες ἔβαζαν πέντε χιλιάδες ἐμπρός, καὶ ἕνα καράβι μίαν ἅρμαδα... 
Ἐγώ, παιδιά μου, κατὰ κακή μου τύχη, ἐξ αἰτίας τῶν περιστάσεων, ἔμεινα ἀγράμματος καὶ διὰ τοῦτο σᾶς ζητῶ συγχώρηση, διότι δὲν ὁμιλῶ καθὼς οἱ δάσκαλοί σας. Σᾶς εἶπα ὅσα ὁ ἴδιος εἶδα, ἤκουσα καὶ ἐγνώρισα, διὰ νὰ ὠφεληθῆτε ἀπὸ τὰ ἀπερασμένα καὶ ἀπὸ τὰ κακὰ ἀποτελέσματα τῆς διχονοίας, τὴν ὁποίαν νὰ ἀποστρέφεσθε, καὶ νὰ ἔχετε ὁμόνοια. Ἐμᾶς μὴ μᾶς τηρᾶτε πλέον. Τὸ ἔργο μας καὶ ὁ καιρὸς μᾶς ἐπέρασε. Καὶ αἳ ἡμέραι τῆς γενεᾶς, ἡ ὁποία σᾶς ἄνοιξε τὸ δρόμο, θέλουν μετ' ὀλίγον περάσει. Τὴν ἡμέρα τῆς ζωῆς μᾶς θέλει διαδεχθῆ ἡ νύκτα τοῦ θανάτου μας, καθὼς τὴν ἡμέραν τῶν Ἁγίων Ἀσωμάτων θέλει διαδεχθῆ ἡ νύκτα καὶ ἡ αὐριανὴ ἥμερα. Εἰς ἐσᾶς μένει νὰ ἰσάσετε καὶ νὰ στολίσετε τὸν τόπο, ὁπού ἠμεῖς ἐλευθερώσαμε καί, διὰ νὰ γίνη τοῦτο, πρέπει νὰ ἔχετε ὡς θεμέλια της πολιτείας τὴν ὁμόνοια, τὴν θρησκεία, τὴν καλλιέργεια τοῦ Θρόνου καὶ τὴν φρόνιμον ἐλευθερία.
Τελειώνω τὸ λόγο μου. Ζήτω ὁ Βασιλεὺς μᾶς Ὄθων! Ζήτω οἱ σοφοὶ διδάσκαλοι! Ζήτω ἡ Ἑλληνικὴ Νεολαία! 
ellinonea.blogspot.gr

*** Είκοσι εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε τροχόσπιτα
,
Η ύφεση έχει πλήξει τους φτωχούς στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ
Η οικονομική κρίση δεν είναι νοτιοευρωπαϊκό… «προνόμιο». Η ύφεση έχει χτυπήσει τόσο πολύ τη μεσαία και χαμηλή αμερικανική κοινωνική τάξη ώστε στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ζουν σε 8,5 εκατομμύρια τροχόσπιτα.
 Οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες αναγκάζονται να νοικιάζουν ένα χώρο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κάμπινγκ, ώστε να «αράξουν» εκεί το τροχόσπιτο τους μαζί με τη φαμίλια τους, απαλλαγμένοι από το άγχος των κοινοχρήστων και των λογαριασμών ύδατος και ρεύματος.
Τα τροχόσπιτα αποτελούν το 18% των σπιτιών στη Νότια Καρολίνα, το 17% στο Νέο Μεξικό, το 15% σε Δυτική Βιρτζίνια και Μισισίπι, το 14% στην Αλαμπάμα, τη Λουϊζιάνα και τη Βόρεια Καρολίνα: όλες οι προαναφερθείσες είναι φτωχές, νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, τις οποίες η κρίση έχει «χτυπήσει» περισσότερο σε σχέση με τις λιγότερο προβληματικές πολιτείες σε δυτική κι ανατολική ακτή της χώρας.

«Θα μπορούσα να έχω ένα κανονικό σπίτι, αλλά προτίμησα να έχω τροχόσπιτο επειδή με τον τρόπο αυτό μπορώ να μετακινούμαι όπου επιθυμώ», λεει ο Μάικλ Μπρίντεν που διαμένει μαζί με την οικογένεια του σε μια από αυτές τις μικρές «φαβέλες» τροχόσπιτων, στο πάρκο Οουκ Χέιβεν στο Μάρτινσμπεργκ της Δυτικής Βιρτζίνια πληρώνοντας μηνιαίο «νοίκι» 240 ευρώ. Στο εσωτερικό του τροχόσπιτού του μένει ο ίδιος μαζί με την 23χρονη σύντροφο του, Σαμάνθα, και το 17 μηνών μωρό τους, καθώς και την μητέρα του, Μέρι.
Η αλήθεια όμως είναι ότι τους περισσότερους τους οδηγεί σε αυτή τη λύση η ανάγκη για επιβίωση. «Ολα ξεκίνησαν στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Τότε πολλοί Αμερικανοί άρχισαν να ζουν σε τροχόσπιτα από ανάγκη. Τα έστηναν στα προάστια των μεγαλουπόλεων κι έτσι σιγά σιγά αυτά έγιναν συνώνυμο της εργατικής τάξης, της ανεργίας και της φτώχειας», τονίζει ο Αντριου Χέρλι, συγγραφέας ενός βιβλίου σχετικά με την ιστορία των τροχόσπιτων στις ΗΠΑ. Και προσθέτει: «η ιδέα της μόνιμης διαμονής σε ένα τροχόσπιτο σταμάτησε να είναι τοσο δημοφιλής τις δεκαετίες του 1960 και '70, όταν η οικονομία βελτιώθηκε και πλέον μια οικογένεια είχε την δυνατότητα να αγοράσει ένα κανονικό σπίτι στα προάστια των πόλεων».
Αντιθέτως, ο καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστημίου Ντιούκ, Τσαρλς Μπέκερ, ισχυρίζεται πως «δεν είναι όλοι φτωχοί, όσοι επιλέγουν να ζήσουν σε ένα τροχόσπιτο. Υπάρχουν πολιτείες των ΗΠΑ, όπως στο Μίσιγκαν, όπου το να ζει κάποιος σε ένα τροχόσπιτο δεν αποτελεί κοινωνικό στίγμα κι ένδειξη ανέχειας, όπως στο νότο των ΗΠΑ. Υπάρχουν αντίστοιχα πάρκα με τροχόσπιτα στη Φλόριδα όπου οι μόνιμοι κάτοικοι τους κάθε άλλο παρά φτωχοί είναι».
Σύμφωνα με τον καθηγητή Μπέκερ, που θεωρείται ως ο ακαδημαϊκός που έχει μελετήσει οσο κανείς άλλος το ζήτημα των τροχόσπιτων στις ΗΠΑ, τα τροχόσπιτα είναι τόσα πολλά και επειδή είναι φθηνή λύση. «Στην Ευρώπη η διαμονή σε τροχόσπιτο όλο το χρόνο είναι κάτι απαγορευτικό, με οικονομικούς όρους, όμως στις ΗΠΑ η ενοικίαση γης είναι φθηνή», σημειώνει.
Επίσης ο Χέρλι θεωρεί πως τα τροχόσπιτα είναι διαδεδομένα στην αμερικανική κουλτούρα επειδή «στο αίμα του Αμερικανού τρέχει η επιθυμία του να είναι ιδιοκτήτης μιας κατοικίας, έστω οποιασδήποτε. Οπότε, πολλοί επιλέγουν, αντί να είναι ενοικιαστές, να είναι ιδιοκτήτες - έστω και ενός τροχόσπιτου». 
 tovima

*** Γέφυρες μόνο για ζώα στη Γερμανία

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 35 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Εκατομμύρια ευρώ ξοδεύουν οι φιλόζωοι Γερμανοί φορολογούμενοι για την κατασκευή γεφυρών μόνο για ζώα ενώ μέσα στην επόμενη δεκαετία αναμένεται να κατασκευαστούν περισσότερες από εκατό ακόμη γέφυρες. Οι άνθρωποι που θα διασχίζουν αυτές τις γέφυρες θα πληρώνουν πρόστιμο 35 ευρώ.

Γέφυρες μόνο για ζώα στη Γερμανία
Ο δασολόγος, Γκέρχαρντ Κλέσεν, ξόδεψε μια δεκαετία προσπαθώντας να πείσει για την κατασκευή μιας γέφυρας που θα διέρχονται μόνο ζώα πάνω από έναν αυτοκινητόδρομο στην πόλη Σκέρμπεκ στη βόρεια Βεστφαλία.
«Τα τεχνητά εμπόδια, όπως οι δρόμοι και τα κανάλια περιορίζουν τη φυσική κίνηση των ζώων» δήλωσε. Αυτό περιορίζει τη γενετική ποικιλότητα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε αύξηση των ασθενειών και σε μικρότερη διάρκεια ζωής. Οι «Πράσινες Γέφυρες» έχουν σχεδιαστεί για να αντισταθμίζουν αυτό το αποτέλεσμα.
«Οι γέφυρες κοστίζουν πολλά» δήλωσε ο Κλέσεν. Ωστόσο ο αποφασισμένος δασολόγος επέμενε στην εκστρατεία του, η οποία κατόρθωσε να πάρει τελικά μια οικονομική ώθηση από την Ολλανδία το 2005, όπου παρόμοιες γέφυρες είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο. «Είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς» δήλωσε ο Κλέσεν στην γερμανική εφημερίδα The Local.
Ακολούθησαν τόσο η ομοσπονδιακή όσο και η Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, και το Σεπτέμβριο του 2012 άνοιξε η 2.700 τετρ. μέτρων γέφυρα αξίας 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.
«Χρειάζεται περίπου ένα χρόνο για να τολμήσει ένα ζώο να διασχίσει μια γέφυρα» τόνισε ο Κλέσεν. «Ένα ελάφι διέσχισε τη γέφυρα στο Σκέρμπεκ μόλις τρεις ημέρες μετά το άνοιγμά της» ανέφερε. Ακολούθησαν κι άλλα ζώα μέσα στις επόμενες ημέρες.
Οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της γέφυρας, έχουν «συλλάβει» πολλά ζώα, όπως κουνέλια, αλεπούδες και νυχτερίδες που βρίσκουν τον τρόπο να διασχίσουν την ειδικά σχεδιασμένη γέφυρα.
«Υπάρχουν λωρίδες άμμου μόνο για έντομα, καθώς και γρασίδι, θάμνοι και άλλη βλάστηση που παρέχουν τροφή και καταφύγιο σε μερικά από τα μικρότερα πλάσματα» δήλωσε ο Κλέσεν.
Μερικά ζωα, όπως τα ποντίκια, δημιουργούν τη μόνιμη κατοικία τους πάνω στη γέφυρα. Άλλα ταξιδεύουν πέρα δώθε. Τα ελάφια, κάνουν το ταξίδι αυτό σε αναζήτηση συντρόφου.
Αν και θα χρειαστούν δεκαετίες για να εκτιμηθεί κατά πόσον η γέφυρα βοηθά στην προώθηση της ποικιλότητας και της υγείας μεταξύ των μεγαλύτερων ζώων, οι συνέπειες για τα μικρότερα ζώα με μικρότερη διάρκεια ζωής θα μπορούσαν να μελετηθούν σύντομα.  ΕΘΝΟΣ    ,  www.anexigita.com

*** ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ...!!!!

  Έχω κλείσει δύο σπίτια και το δικό μου και του παιδιού. Μου άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου μου 5-6 άτομα, με γρονθοκόπησαν στο κεφάλι, πήρα ασυναίσθητα το μαχαίρι που είχα για αυτοπροστασία.
Ένας φίλος του θύματος με μπλε μπλούζα φώναξε στην αστυνομία «αυτός είναι, αυτός είναι».
Ήμουν σε άλλη καφετέρια από το θύμα.
Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια έλαβα τηλέφωνο από τον ΔΓ απόστρατο των ενόπλων δυνάμεων που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια πήρα τον Γ.Π ,Ι.Κ και τον Δ. Μίλησα μόνο με τον τελευταίο. Τον Κ.
και τον Π. τους γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Όλα τα άτομα που προανέφερα προέρχονται από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Στο γραφείο είμαι μόνο τρεις μήνες. Πριν δεν ανήκα πουθενά. Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής επειδή είμαι αγανακτισμένος με την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Δεν είχα το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για να γραφτώ μέλος ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου γι αυτό το λόγο δεν είμαι μέλος ,και δεν είναι καταγεγραμμένο το όνομά μου στη Χρυσή Αυγή, είμαι απλός υποστηρικτής. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα γραφεία της Χ.Α είναι ανοιχτά 5 με 9 . Στις εννέα πήγαινα εγώ κάθε Πέμπτη γιατί γινόντουσαν ομιλίες από βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Έχω πάρει μέρος σε μία διανομή τροφίμων , που έγινε στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου και σε μία εκδρομή στη Μεσσηνία, στον ποταμό Νέδα, τον Αύγουστο του 2013. Το κλομπ πράγματι υπήρχε σπίτι , όπως και το τέιζερ και τα περιοδικά και η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής και τα βιβλιαράκια μαίανδρος , το περιεχόμενο των οποίων εγώ ανακοίνωσα στους αστυνομικούς. Το κλομπ και το τέιζερ το οποίο είχα αγοράσει 20 ευρώ το είχα σπίτι για τους κλέφτες.
Στη συμπλοκή κατέβαινα πεζός την Τσαλδάρη πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό μου είδα ομάδα ατόμων 40 έως 50, στον απέναντι δρόμο να χτυπιούνται και στα 60 -70 μέτρα ήταν αποκομμένη, μία ομάδα 10 -15 ατόμων ,μέσα στην οποία ήταν και το θύμα οι οποίοι στέκονταν μπροστά στο
αυτοκίνητό μου.
Άκουσα από απέναντι να φωνάζουν ,νόμιζα ότι ήταν τσακωμός φιλάθλου. Ξεκλείδωσα το αυτοκίνητό μου, κάθισα στη θέση του οδηγού και άκουσα μία φωνή να φωνάζει από τους φίλους του θύματος, αυτός είναι , αυτός είναι. Αυτοί θεώρησαν ότι εγώ ήμουν μαζί με τους άλλους χρυσαυγίτες και μου επιτέθηκαν. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε δευτερόλεπτα από τότε που έγινε το συμβάν . Τους είδα με τις μηχανές πάνω στο πεζοδρόμιο . Την ώρα που ήρθαν οι αστυνομικοί ήταν 10 με 12 άτομα της παρέας του θύματος.
Η Τ.Ο Νίκαιας παρέχει ενδυμασία (στρατιωτική ενδυμασία, άρβυλα, μαύρη μπλούζα και στρατιωτικό παντελόνι) σε κάποια άτομα της οργάνωσης που φρουρούν τα γραφεία.
Μετά τη σύλληψη μου πήρα τηλέφωνο τον Γ.Π και του είπα ότι μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει δικηγόρο. Εκείνος ,που έχει επαφή με κόσμο, δικηγόρους κλπ, του έκανα απανωτές κλήσεις ζητώντας βοήθεια, αλλά αυτός δεν με βοήθησε και μου είπε κόψε το λαιμό σου, όπως
έστρωσες θα κοιμηθείς.
Εκτός του Π. πιθανόν να τηλεφώνησα και στη γυναίκα μου για να την καθησυχάσω. Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν, αλλά εγώ χτύπησα
αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί , ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του.     stoxos   http://tokokkino.blogspot.com

***

***   ΑΠΟ   ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :

~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  18  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Σεπτεμβρίου  2013  , Με … Ειδήσεις , Διάφορα όμορφα  και  ωραία , Σχόλια , Θέσεις  Αντιθέσεις , Παραλειπόμενα , Όλα  για την Υγεία ....
~      http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/20-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  20  Σεπτεμβρίου  2013 , Με  ειδήσεις , όμορφα και  ωραία , παράξενα , σχόλια ,  Υγεία  γιά όλους κ.π.α.  ενδιαφέροντα σημαντικά  καί  ασήμαντα.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...
  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/22-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου  2013 , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Αθλητική  ενημέρωση , Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...     
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/21-22-23-2013.html , Αθλητικό τριήμερο 21 , 22 καί 23 Σεπτεμβρίου 2013, Δευτέρα  23  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/23-09-2013.html , Επιλέγοντας Διαλέγοντας  Γράφοντας Δευτέρα 23-09-2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/23-2014.html  , Διαλέγω  και  Γράφω  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/25-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~
Όταν η ανθρώπινη δημιουργία βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον!!!
Ιερά μονή Κηπίνας Καλαρρυτών Ιωάννινα
!! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!
***


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου