arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τρίτη  28  Αυγούστου   2012  :
Το  ποντικάκι  κοντά στην ενημέρωση  !!  :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και πολλά  Άλλα  :

*** Στο «Μορέα» η αποκατάσταση της παλιάς εθνικής στο Δερβένι
Στο «Μορέα» η αποκατάσταση της παλιάς εθνικής στο Δερβένι
* Ο "Μορέας" αναλαμβάνει και ξεκινάει άμεσα την αποκατάσταση του σοβαρού προβλήματος της κατολίσθησης στον υφιστάμενο εθνικό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας, στο Δερβένι Αρκαδίας.

Τη σχετική απόφαση που αναμενόταν εδώ και καιρό, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το έργο ανατέθηκε στο "Μορέα", λόγω της αδυναμίας διάθεσης εθνικών πόρων και γιατί ο παραχωρησιούχος έχει ένα λόγο παραπάνω να ενδιαφέρεται να μην αποκοπεί κυκλοφοριακά η Μεσσηνία, για να μη βρίσκεται σε αχρηστία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Τσακώνα - Θουρία, που παραδόθηκε πρόσφατα.
Για την ώρα ο υφιστάμενος δρόμος είναι η μόνη οδός επικοινωνίας της Μεσσηνίας με την υπόλοιπη Περιφέρεια Πελοποννήσου και με την Αθήνα. Ακόμα και μετά την παράδοση του υπό ανακατασκευή νέου τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα, που υπολογίζεται στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να υπάρχει εναλλακτική διαδρομή για όσους θέλουν να κινηθούν στο εθνικό οδικό δίκτυο χωρίς να πληρώσουν διόδια.
Το έργο που προβλέπει πασσαλοστοιχία για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης, αναμένεται να ξεκινήσει το συντομότερο, ώστε να προλάβει την ολοκλήρωσή του πριν το χειμώνα και τις δυνατές βροχές .

*** Πυρκαγιά σε εξέλιξη στον Αετό  : Ημέρα  φωτιών χθές για την Μεσσηνία !!

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στον Αετό
*   Φωτιά ξέσπασε απόψε στις 8.15 το βράδυ κοντά στο χωριό Αετός Τριφυλίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής αλλά και κατοίκων, η φωτιά δεν απειλεί τα σπίτια του χωριού. Όπως είπαν στην "Ε" ο άνεμος κατεύθυνε το μέτωπο από την αντίθετη πλευρά - ενώ η περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά είχε ξανά καεί. Πάντως η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας του δυνατού αέρα και στην περιοχή συγκεντρώνονταν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Κυπαρισσία, το Μελιγαλά και την Καλαμάτα.

*** Κάηκαν 30 στρέμματα στη Μεταμόρφωση Πυλίας  :

Κάηκαν 30 στρέμματα στη Μεταμόρφωση Πυλίας
 * Τριάντα στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης έκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 1.15 το μεσημέρι σε κοντινή απόσταση από το χωριό Μεταμόρφωση. Οι φλόγες λόγω του δυνατού αέρα κινήθηκαν άμεσα προς το χωριό , η άμεση και ισχυρή όμως επέμβαση της πυροσβεστική με επίγεια και εναέρια μέσα απέτρεψε τα χειρότερα. Ενώ μετά από 2 ώρες περίπου οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να την θέσουν υπό έλεγχο και να σβήνουν τις τελευταίες μικροεστίες της.


*** Περιοδεία και ερώτηση Πετράκου για τα σύκα  :

Περιοδεία και ερώτηση Πετράκου για τα σύκα
* Περιοδεία στα “συκοχώρια” του Δήμου Μεσσήνης (Λευκοχώρα, Αβραμιού, Στρέφι και Στέρνα) πραγματοποίησε την Κυριακή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. Εκεί συζήτησε ε τους αγρότες τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από τον παρατεταμένο καύσωνα στην συκοπαραγωγή και σταφιδοπαραγωγή. “Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι ζημιές στην συκοπαραγωγή όπου η μείωση της παραγωγής είναι 50%-70%. Η μειωμένη παραγωγή σε συνδυασμό με την υποβάθμιση της ποιότητας έχει οδηγήσει τους αγρότες-παραγωγούς σε απόγνωση” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Πετράκου.
Εξάλλου ο κ. Πετράκος σε ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητάει απαντήσεις σχετικά με το αν θα δώσει εντολή στον ΕΛΓΑ για άμεση αποστολή γεωπόνων για εκτίμηση των ζημιών και αν θα υπάρξει πλήρης και ουσιαστική αποζημίωση των πληγέντων Μεσσήνιων συκοπαραγωγών, ώστε να δύνανται να συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά την καλλιέργειά τους.

***   A- Προσωπική επίθεση Τατούλη σε Πετράκο για καταγγελίες σχετικά με Σκούρα - Πυρί  :
 Προσωπική επίθεση Τατούλη σε Πετράκο για καταγγελίες σχετικά με Σκούρα - Πυρί
* Σκληρή επίθεση με βαρύτατους προσωπικούς υβριστικούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης κατά του επικεφαλής της ‘’Αγωνιστικής Συνεργασίας’’ και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκου, χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση ερώτησης του κ. Πετράκου.

Ο κ. Τατούλης επιτέθηκε στον κ. Πετράκο, όταν αυτός δεν μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης για να του απαντήσει σε αναφορά - αιχμή του πως ο περιφερειάρχης θέλει να κλείσει το θέμα του δρόμου Σκούρα - Πυρί που έχει πάει στη δικαιοσύνη και να ξαναπληρώσει ο λαός άλλα 5 εκ. ευρώ.
«Είναι ανοίκιος ο λόγος του, μακιαβελικός, ενός εξαιρετικά λαϊκιστή που δεν έχει κανόνες, ούτε ιερό, ούτε όσιο», είπε ο κ. Τατούλης για το Θ. Πετράκο. Ανέφερε πως «ο λαϊκιστής Πετράκος είναι φυγόμαχος, φυγόπονος» και τον κατηγόρησε για «συμπεριφορά γυρολόγου που γυρίζει από χωρίου εις χωρίον και λέει ότι ο Τατούλης ετοιμάζεται να πουλήσει τα νερά». Υποστήριξε ότι «δε φταίει το κόμμα του, είναι προσωπική η συμπεριφορά του».
Ο περιφερειάρχης παρατήρησε ότι «η υπόθεση των δύο έργων (και του δρόμου γέφυρα Κελεφίνας – Σελλασία) βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης κι έχουμε δώσει τα στοιχεία για να διελευκανθεί».
Η ερώτηση του κ. Πετράκου αφορούσε τον ορισμό μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων της Περιφέρειας από τον κ Τατούλη, ειδικότερα μέλους - υπηρεσιακού παράγοντα που ελέγχεται για παράβαση καθήκοντος από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή για το δρόμο Σκούρα – Πυρί. Οταν στην απάντησή της η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου (απάντησε αυτή αρχικά και όχι ο κ. Τατούλης και ο κ. ο Πετράκος αντέδρασε, αποχωρώντας κατά την απάντηση), επιτέθηκε στον κ. Πετράκο κατηγορώντας τον για πολιτικό θράσος, για αόριστες αναφορές και συκοφαντίες, ο ερωτών είπε πως πρόκειται για το διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Γ. Κωστόγιαννη.
Κλείνοντας, ο περιφερειάρχης είπε ότι συνεργάζεται με τους κυρίους Κωστόγιαννη και Παπαηλιού σε εξαιρετικό επίπεδο και τους τιμά ως συνεργάτες.

*** Μονοδρόμηση στη Μπουλούκου, αμφίδρομη η κίνηση στη Βασ. Γεωργίου  :
Μονοδρόμηση στη Μπουλούκου, αμφίδρομη η κίνηση στη Βασ. Γεωργίου
* Το κυκλοφοριακό βρίσκεται στο προσκήνιο αυτές τις μέρες στο Δήμο Καλαμάτας. Οι υπηρεσίες εξετάζουν μία σειρά μέτρων με σκοπό την εξομάλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται το ενδεχόμενο μονοδρόμησης της οδού Μπουλούκου και άλλων κοντινών οδών, αλλά και η πλήρης αμφιδρόμηση της οδού Βασ. Γεωργίου. Ειδικότερα για το δεύτερο η λογική της δημοτικής αρχής λέει ότι η συγκεκριμένη οδός θα πρέπει πλέον να υπολογίζεται ως μία από τις βασικές εισόδους - εξόδους της πόλης.

Παράλληλα μέσα στο φθινόπωρο θα ξεκινήσουν εργασίες βελτίωσης των δικτύων και του οδοστρώματος στην οδό Βασ. Ολγας. Υπολογίζεται πάντως ότι οι εργασίες θα επιφέρουν σχετική ταλαιπωρία, αφού θα διαρκέσουν αρκετό καιρό λόγω των πολλών στρωμάτων ασφάλτου που έχουν πέσει διαχρονικά στην περιοχή.
Τέλος μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή του Διοικητηρίου, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία θα “ανοίξει” τα χαρτιά της για τις προθέσεις της.

*** Παράταση συμβάσεων για μεταφορά μαθητών  :

Παράταση συμβάσεων για μεταφορά μαθητών
* Σε παράταση των υπαρχουσών συμβάσεων με τους μεταφορείς ώς τις 30 Ιουνίου του 2013 θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς 200.000 μαθητών σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, με την κατάθεση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα παρατείνει τις υπάρχουσες συμβάσεις, το υπουργείο ανακοινώνει ότι θα υπάρξει υποχρεωτική απομείωση του κόστους σε ποσοστό τουλάχιστον 17%, μετά από συνεννόηση με τους μεταφορείς, διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή της μεταφοράς των μαθητών και εξοικονομώντας περίπου 25 εκατ. ευρώ.
Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει διάταξη νόμου, με την οποία η αρμοδιότητα σχεδιασμού της μεταφοράς μαθητών και της διεξαγωγής των διαγωνισμών περιέρχεται στις περιφέρειες, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση της διαδικασίας.
Για το λόγο αυτό θα υπάρξει διαβούλευση μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Οικονομικών, Μεταφορών και την Ενωση Περιφερειών, για την αναμόρφωση της ΚΥΑ έως το τέλος του έτους, ώστε οι νέοι διαγωνισμοί που θα προκύψουν, για το σχολικό έτους 2013-2014, να γίνουν μέσα από ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο.
Επιπλέον, θα υπάρξει αναγνώριση των οφειλομένων από το παρελθόν χρημάτων προς τους μεταφορείς ως οφειλές του κράτους, άμεση καταβολή, πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, 21 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ για την κάλυψη μέρους των οφειλομένων στους μεταφορείς και σταδιακή καταβολή του υπολοίπου, καθώς και προώθηση της ένταξης και της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011 για τη μεταφορά μαθητών, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, που θα αρχίσουν να εξοφλούνται μετά την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε: «Οι πρωτοβουλίες μας έρχονται να δώσουν λύση σ' ένα χρόνιο πρόβλημα με τρόπο άμεσο, ριζικό και αποτελεσματικό. Διασφαλίζουν τη μεταφορά των μαθητών για την περίοδο 2012-13, εκσυγχρονίζουν το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μην παρατηρηθούν ανάλογες δυσλειτουργίες τα επόμενα έτη, αποπληρώνουν μέρος των οφειλομένων στους μεταφορείς και μειώνουν τις κρατικές δαπάνες, καταρχήν κατά 17%. Θέλω να ευχαριστήσω τους περιφερειάρχες για την ουσιαστική και καθοριστική συμβολή τους στην ανεύρεση οριστικής λύσης».
Σημειώνεται, ότι προκειμένου να προωθηθεί η λύση που δίδει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Στυλιανίδης με τον αναπληρωτή υπουργό, Χαράλαμπο Αθανασίου, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Παιδείας, Οικονομικών, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ.

*** Δικαστική παρέμβαση για τσιγγάνους στην Αγία Τριάδα ζήτησε ο Νίκας  :

Δικαστική παρέμβαση για τσιγγάνους στην Αγία Τριάδα ζήτησε ο Νίκας
* Την παρέμβαση τόσο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου όσο και της προέδρου Πρωτοδικών Καλαμάτας Μαρίας Δανιήλ για το θέμα του καταυλισμού τσιγγάνων στην περιοχή Παλιάμπελα στην Αγία Τριάδα, ζητεί ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Οπως τόνισε χθες, επισκέφθηκε τις δικαστικές αρχές ζητώντας τόσο την επίσπευση των ενεργειών τους για τη διοικητική αποβολή των τσιγγάνων, όσο και τη συμβολή τους για την εκ νέου ενεργοποίηση του καταυλισμού στην Μπιρμπίτα. Εχει ήδη ζητήσει μάλιστα την ανάκληση παλαιότερων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ με τις οποίες επετράπη η υδροδότηση κάθε “σπιτιού” στους καταυλισμούς. “Θα διατηρήσουμε μόνο 1-2 κοινόχρηστες βρύσες για τις πρώτες ανάγκες, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που δημιούργησαν παλαιότερες δημοτικές αρχές” σημείωσε σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Νίκας. Παράλληλα έχει ζητηθεί και από τον ΟΑΕΔ να προχωρήσει σε ενέργειες για τη διαφύλαξη παρακείμενων ιδιοκτησιών που διαχειρίζεται πλέον ως διάδοχο σχήμα του ΟΕΚ και οι οποίες έχουν καταληφθεί από τσιγγάνους.
Ο κ. Νίκας πάντως έκανε σαφή την πρόθεση του Δήμου Καλαμάτας να συμβάλει για την εκ νέου ενεργοποίηση του καταυλισμού στην Μπιρμπίτα, ενώ αυτές τις μέρες συνεργεία του δήμου προχωρούν στον καθαρισμό της περιοχής και βρίσκονται σε ετοιμότητα για περαιτέρω ενέργειες, όταν ξεμπλοκάρουν τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής.

*** Μεσσήνιοι με υψηλές βαθμολογίες σε πανεπιστημιακές σχολές

Μεσσήνιοι με υψηλές βαθμολογίες σε πανεπιστημιακές σχολές
* Ανακούφιση αισθάνονται από χθες οι απόφοιτοι που κατάφεραν να εισαχθούν στα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας. Το πρωί τα αποτελέσματα και οι βάσεις ανακοινώθηκαν, με αποτέλεσμα, υποψήφιοι, γονείς και καθηγητές να αισθάνονται περήφανοι για τα παιδιά και τις επιδόσεις τους. Μέχρι στιγμής η Μεσσηνία δείχνει να έχει και μία πρωτιά πανελλαδικά, ενώ η "Ε" μίλησε και με παιδιά που πέρασαν στις πρώτες 20άδες τμημάτων με υψηλή βαθμολογία.
Πρώτος μπήκε ο Χρήστος Πολίτης από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας στην 1η του επιλογή, τη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Σχολή στη Θεσσαλονίκη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας! Ο ίδιος μιλώντας στην "Ε" λίγες ώρες μετά από την επίσημη ανακοίνωση, λέει πως τη σχολή τη διάλεξε γιατί του άρεσε περισσότερο από όλες. Ακολούθησε το δρόμο της καρδιάς του, γιατί τον γεμίζει πολύ αυτό το αντικείμενο. Εβγαλε 19.235 μόρια στο 5ο πεδίο, αλλά δεν το είχε σκεφτεί ποτέ πως θα έρθει 1ος σε κατάταξη σε όλη τη σχολή! Νιώθει πολύ χαρούμενος τώρα και θέλει να συνεχίσει παράλληλα και με το ποδόσφαιρο, που το είχε παραμελήσει λόγω του σχολείου.
Το Λύκειο Αρφαρών είχε φέτος μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο Ιάκωβος Βλάχος με την 1η, πέρασε στην 1η επιλογή του, στην Ιατρική Αθήνας 14ος στη γενική κατάταξη! Ολη αυτή η περίοδος κύλησε ήρεμα, μετά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Δεν έχει προλάβει να σκεφτεί ακόμα πώς θα είναι οι σπουδές του, γιατί όλο αυτό το διάστημα χαλάρωσε και πέρασε πολύ ωραία με την παρέα του, κάνοντας όλα τα πράγματα που είχε στερηθεί! Η "Ε" ζήτησε από τον Ιάκωβο να δώσει ένα μήνυμα σε όλους τους συνομήλικους του, στα παιδιά που θα περάσουν του χρόνου την ίδια διαδικασία: "δεν έχω να πω πολλά πράγματα στα παιδιά που δίνουν, εκτός από τα κλασικά: τα πράγματα δυσκολεύουν, για αυτό και πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, όλη τη χρονιά και να έχουν επιμονή. Να κλέψω και μια φράση από έναν άσο της αεροπορίας «χάνει μόνο όποιος αφήνει τον εαυτό του να ηττηθεί»".
Δέκατη πέμπτη στη γενική κατάταξη ήρθε στο Οικονομικό ΣΣΑΣ η Στασινή Μιχαλοπούλου από το 5ο Λύκειο Καλαμάτας. Επιασε την 1η της επιλογή και πλέον είναι πολύ ευχαριστημένη γιατί της αρέσει και η σχολή και η πόλη. Στη Θεσσαλονίκη θα έχει κοντά της την ξαδέρφη της Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, που πέρασε στην ίδια πόλη, στη Νομική από το 5ο Λύκειο. Η Στασινή, εκτός από τις σπουδές της, θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό, αφού μέχρι τώρα δεν είχε χρόνο από το διάβασμα.
Πολύ σημαντικές επιτυχίες είχε το 1ο Λύκειο Καλαμάτας και φέτος.
Ο Ντίνος Τζαβάρας - Τσιπιανίτης από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας πέρασε στη Φιλολογία Αθήνας και μάλιστα σε καλή σειρά, όπως μας είπαν από το σχολείο του. Τη φιλολογία τη διάλεξε γιατί έχει γονείς εκπαιδευτικούς και του αρέσει αυτή η κατεύθυνση. Θεωρεί πως ο δάσκαλος, ο εκπαιδευτικός, δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, είναι λειτούργημα και του αρέσει πολύ το ότι θα έχει να κάνει με παιδιά. Ο Ντίνος θα μπορούσε να περάσει και Νομική Κομοτηνής, όμως προτίμησε το δρόμο του εκπαιδευτικού. Στην Αθήνα θα μείνει μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος σπουδάζει γεωπόνος. "Σίγουρα η ζωή στην Αθήνα θα είναι πολύ διαφορετική, όσον αφορά την ποιότητα. Ομως θέλω να το ανακαλύψω. Είμαι χαρούμενος, όμως δεν πάει να πει πως όλα θα είναι ρόδινα στο εξής. Ολα τα παιδιά έχουμε να περάσουμε πολλές δυσκολίες οικονομικές και επαγγελματικές. Ολοι οι υποψήφιοι, ανεξάρτητα με το αν πέρασαν ή όχι, στερήθηκαν πολλά, όχι μόνο τα χόμπι τους, αυτό είναι το λιγότερο. Οι οικογένειες ξόδεψαν πολλά χρήματα. Για τα παιδιά της επόμενης χρονιάς, πιστεύω πως οι δυσκολίες θα είναι περισσότερες, λόγω της οικονομικής κρίσης. Δεν ξέρω αν θα αντέξουν οι γονείς να τα βοηθήσουν. Μακάρι να έχουμε ένα καλό χειμώνα" δηλώνει ο Ντίνος, σκεπτόμενος όλα τα παιδιά που πηγαίνουν ακόμα σχολείο.
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Στη Νομική Αθήνας περνάει η Σοφία Αντωνόπουλου, που ήταν και η 1η της επιλογή. Χθες το πρωί, ένιωθε πλέον πολύ χαρούμενη και ανακουφισμένη. Πέρασε κάποιες στιγμές άγχους, λόγω των ειδήσεων που έλεγαν πως οι βάσεις θα ανέβουν πάρα πολύ, όμως η ίδια είχε 500 μόρια πάνω από την περσινή βάση. Εχει ήδη ξεκινήσει ετοιμασίες σιγά σιγά, για την εγκατάστασή της στην Αθήνα. Λίγο πριν φτιάξει τις βαλίτσες της, σκέφτεται πως θα της λείψει η οικογένειά της, αφού θα βρίσκεται μόνη σε μια τεράστια πόλη...
Η Μαρία Μπαλτουμά πέρασε στην Αρχιτεκτονική της Πάτρας. Η Αρχιτεκτονική ήταν η 1η της επιλογή, γιατί το σχέδιο της αρέσει πάρα πολύ, όπως η τέχνη της διαρρύθμισης ενός χώρου. Τα κατάφερε με εντατικό διάβασμα, αλλά και … λίγες βόλτες για να ξελαμπικάρει το μυαλό, όπως λέει η ίδια! Τώρα νιώθει πολύ χαρούμενη για τις νέες εμπειρίες που θα ζήσει στην Πάτρα.
Η Αντωνία Αλεβίζου περνάει στην Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας, η Μαρία Ξενούλη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου, ο Μάριος Απετροάιε στο Μαθηματικό της Αθήνας.
Ο Δημήτρης Σαραντάκης πέρασε στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο στην Πάτρα, που ήταν η 2η επιλογή του.
"Από μικρός μου άρεσε η Ιατρική και οι υπολογιστές. Με αυτά ασχολιόμουν. Δεν έπιασα την Ιατρική, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που θα σπουδάσω υπολογιστές" παραδέχεται ο Δημήτρης.
Η Μαρίνα Τζαννή (του Γεράσιμου) πέρασε στην Ιατρική Κρήτης με τη 2η προσπάθεια. Πέρυσι είχε περάσει στο Χημικό, αλλά φέτος τα πήγε ακόμα καλύτερα, "πιάνοντας" την Ιατρική.
Πολύ καλές σχολές έπιασαν και η Βαρβάρα Φύκιρη, η οποία περνάει στο Τμήμα Λογιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και η Μαρίνα Τζαννή (του Κώστα) που εισήχθη στην Κτηνιατρική Σχολή.

***Ριφιφί στο γραφείο αλλοδαπών

Αρπαξαν 1.000 άδειες παραμονής αλλοδαπών και 11.250 ευρώ
Καλοί γνώστες του χώρου φαίνεται ότι ήταν οι διαρρήκτες που με τη μέθοδο του ριφιφί διέλυσαν τους εσωτερικούς τοίχους, αλλά και το συναγερμό του Γραφείου Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων στην οδό Αθηνών στην Καλαμάτα, άνοιξαν με οξυγόνο την πόρτα του χρηματοκιβωτίου και πήραν από μέσα περισσότερες από 1.000 κάρτες άδειας παραμονής αλλοδαπών, 1.220 βεβαιώσεις διαμονής αλλοδαπών και 11.250 ευρώ. Η Αστυνομία εκτιμά ότι η δουλειά έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα. Ωστόσο, οι δράστες είχαν όλο το χώρο και το χρόνο να δουλέψουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς τα γραφεία ήταν κλειστά. Η διάρρηξη ανακαλύφθηκε χθες το πρωί, όταν οι υπάλληλοι πήγαν στα γραφεία τους και βρήκαν τα πάντα διαλυμένα. Οι δράστες είχαν μπει σε όλα τα γραφεία, είχαν πετάξει φακέλους από τις ντουλάπες - ενώ δεν δίστασαν να σπάσουν πόρτες και να διαλύσουν το συναγερμό.
Αλλωστε, μπήκαν από τη μεριά του κτηρίου όπου στεγάζονται τα Τμήματα Διοικητικού - Οικονομικού και Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ενταξης, σπάζοντας μια πόρτα του υπογείου. Από κει άνοιξαν 4 τρύπες σε τοίχους από γυψοσανίδα για να φτάσουν στον πρώτο όροφο του κτηρίου του Τμήματος Αδειών Διαμονής. Κάτι που σημαίνει ότι ήταν περισσότεροι από ένας ή δύο αυτοί που… εργάστηκαν για να μπουν μέσα, καθώς και καλά εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία. Πάντως απ' όσα έχουν μέχρι τώρα γίνει γνωστά, κανένας δεν άκουσε ή είδε τίποτα. Αν και η μεταφορά εργαλείων κατάλληλων για να σπάσουν τοίχους αλλά και οι φιάλες οξυγόνου που μετέφεραν, εκτός από χέρια για να τα κουβαλήσουν, προϋποθέτει και ένα μέσο για την μεταφορά τους.
"ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ" ΔΟΥΛΕΙΑ
Η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για "επαγγελματική" δουλειά, καλά προετοιμασμένη. Οι δράστες φαίνεται να ήξεραν τι έκαναν και έφτασαν στο στόχο τους, χωρίς κανείς να τους καταλάβει ή προλάβει να χτυπήσει ο συναγερμός. Οι άγνωστοι δράστες εισχώρησαν στο εσωτερικό του κτηρίου από την πίσω πλευρά του, αποφεύγοντας να μπουν από μπροστά που το οίκημα βλέπει στην πολυσύχναστη οδό Αθηνών. Ακόμη και η πόρτα την οποία επέλεξαν, βρίσκεται σε σημείο τέτοιο που δεν είναι εύκολο κάποιος να τους δει μέσα στο σκοτάδι, καθώς ο φωτισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Από το υπόγειο λοιπόν ανέβηκαν στο ισόγειο και στη συνέχεια στον 1ο όροφο. Εκεί, γνωρίζοντας προφανώς ποιο τοίχο πρέπει να τρυπήσουν, κατέστρεψαν τη μεσοτοιχία του γραφείου του προϊσταμένου του Γραφείου Αλλοδαπών ανοίγοντας τρύπα. Βγήκαν στο διάδρομο, διέλυσαν το συναγερμό και την πόρτα του μικρού δωματίου όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο - ενώ ξόδεψαν ώρα για να ανοίξουν την πόρτα του χρηματοκιβωτίου με το οξυγόνο και να κλέψουν τις κάρτες παραμονής, τα έγγραφα αίτησης για άδειες παραμονής και τα χρήματα. Πριν φύγουν, έκαναν άνω - κάτω τα πάντα, ψάχνοντας κάθε γραφείο χωριστά και πετώντας κάτω φακέλους και αρχεία της υπηρεσίας.


~*** Αγάπη μου εσύ (Ελλάδα μου εσύ)

http://youtu.be/CN_obcWjTf0



*** 65000 με 70000 παιδάκια κινδύνευουν να μην πάνε στα βρεφοκομεία των Δήμων όλης της χώρας λόγω έλειψης χρημάτων. Τι κάνουν άραγε τα υπόλοιπα κόμματα αυτά τα αντιμνημονιάκα στη Βουλή;;;;;

~*** Νοσοκόμα πέταξε νεφρό που προοριζόταν για μεταμόσχευση!
~ Στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Τολίντο στην πολιτεία του Οχάιο μια νοσοκόμα πέταξε κατά λάθος ένα νεφρό, που προοριζόταν για μεταμόσχευση.Οι εγχειρήσεις για μεταμόσχευση οργάνων κατά τη διάρκεια της διερεύνησης του περιστατικού σταμάτησαν.
Οι γιατροί προσπάθησαν να διασώσουν το νεφρό, που είχε δοθεί από ζώντα δότη, ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν ευοδώθηκαν.
Ο δωρητής και ο ασθενής υποχρεώθηκαν να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Παρόμοιες επεμβάσεις στο Πανεπιστήμιο πραγματοποιούνται από το 1972 και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 1.700 μεταμοσχεύσεις, εκ των οποίων το 89 % ήταν επιτυχείς .

** Χαιρετισματα - Βασιλης Παπακωνσταντινου
http://youtu.be/s1Mc9nvVBnE



*** Δεν συμφώνησαν για τους Στρατιωτικούς ...Ανησυχούν να μην ψηφίσουν μαζικά Χρυσή Αυγή !
~ Ανησυχούν μην ψηφίσουν μαζικά Χρυσή Αυγή !
Το να βάζουμε τον λαό να είναι απέναντι στους Στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας ...Άρχισε να αποδίδει καρπούς
Πρώτος και καλύτερος ο Βενιζέλος ταξικό μίσος εναντίον των Στρατιωτικών
και με καθοδηγούμενους κοντυλοφόρους άρχισαν τα όργανα ... ¨ηρθε ο Μπεγλίτης και συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου του προχώρησε ένα βήμα παραπάνω ...
Αυτιστικούς ο Βενιζέλος ; Τραμπούκους ο Μπεγλίτης !
Τώρα κατάλαβε λέει ο Παναγιωτόπουλος οτι δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω μείωση των μισθών των Στρατιωτικών ούτε των Αστυνομικών !
~ Πιάσανε δουλειά όμως και οι υπόλοιποι κοντυλοφόροι ,δεν μπορώ να καταλάβω τον αξιωματικό που ξέρω είπε γνωστή δημοσιογράφος στο SKAI και στην εκπομπή του Ευαγγελάτου οτι αφού του κόψουν το μισθό κατα 5% να μην κάνει την δουλειά του ! Μόνο που κυρία μου είναι 35% και σε αρκετές περιπτώσεις πάνω από 50 %
Που το βρήκατε εσείς οι πιλότοι να παίρνουν 1300 ευρώ ; Ούτε καθαρίστρια σε Δήμο να ήτανε !
Σώπα βρε θεία θυμάμαι πως κάνατε εσείς οι δημοσιογράφοι όταν αποφάσισαν να σας βάλουν με όλους εμάς και το ταμείο σας ...Εσείς να δείτε τι απεργία κάνατε τότε και δώστου απεργίες τώρα αν οι Στρατιωτικοί ψηφίσουν Χρυσή Αυγή τι σας κόφτει ; εσείς ξέρετε αυτούς που γλείφεται αυτούς ψηφίζεται ...Τι ζόρι τραβάτε τώρα μας θυμηθήκατε ;
Προβληματίστηκε ο κύριος Ευαγγελάτος για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε ορισμένους κλάδους ...Αλίμονο που ξέρετε εσείς αγαπητέ τι ψηφίζουν οι Αξιωματικοί και οι Αστυνομικοί ; Φακελωμένους τους έχετε ; Τώρα βέβαια θα μου πείτε εδώ το είπε η Τατιάνα δεν το ακούσατε ;
~ Για την Ιστορία
Η διυπουργική σύσκεψη ολοκληρώθηκε, μετά από δύο και πλέον ώρες, στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το ύψος των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, αλλά και την αναδρομικότητά τους- βάσει του υπάρχοντος νόμου- από την 1η Ιουλίου φέτος.   πηγη

*** Pantelis Pantelidis - Den Tairiazete Sou Lew ( New Official Cd Rip 2012 ) HQ
http://youtu.be/_pkgEEfDb24



~** Λάβρος ο Μητρ.Κόνιτσας απο το Γράμμο: Ότι δεν πέτυχε η κομμουνιστικὴ ανταρσία το πέτυχαν τα Μνημόνια!!! :
~ Λάβρος κατά αυτών που οδήγησαν την χώρα στα δεσμά των Μνημονίων και κατά αυτών που απαξιώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κήρυκας της Ορθοδοξίας ο σεβάσμιος Μητροπολίτης Κονίτσης Ἀνδρέας στο καθιερωμένο εθνικό μνημόσυνο στους πρόποδες του Γράμμου και συγκεκριμένα στη Βούρμπιανη Κονίτσης για να τιμήθούν όσοι έπεσαν μαχόμενοι "ὑπὲρ βωμῶν καὶ ἑστιῶν" κατά των ξενοκίνητων ανταρτών την περίοδο του Εμφυλίου 1946-'49.
 Αρχικά απευθυνόμενος στους παρόντες αποστράτους αξιωματικούς εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή του προς την επίσημη πολιτεία, που απαξιώνει τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ την ίδια ώρα πριμοδοτεῖ αυτούς που πολέμησαν κατά της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων "φορώντας τους, μάλιστα, το φωτοστέφανο του αντιστασιακού", όπως είπε χαρακτηριστικά.
 Αλλά ίσως το σημαντικότερο σημείο της ομιλίας του ήταν αυτό που αφορά το σήμερα: Κάλεσε τους Έλληνες σε συνεχή εθνική επαγρύπνηση τονίζοντας πὼς "Ό,τι δεν κατόρθωσε νὰ επιτύχει κατά τη διάρκεια του πολέμου η κομμουνιστική ανταρσία επιτυγχάνεται σήμερα, σε ειρηνικους μάλιστα καιρούς, από την ίδια την Πολιτεία με την υπογραφή συμβάσεων εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας".
 Ὑπενθύμισε επίσης τὶς πρόσφατες δηλώσεις του για την προσπάθεια ορισμένων για την παντελή ερήμωση της ακριτικής Ελλάδας με το κλείσιμο διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών.
 Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφερθεί στο έργο των νέων της Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνος (Σ.Φ.Ε.Β.Α) ποὺ πρόσφατα ἔσβησαν τις προκλητικές κομμουνιστικές επιγραφές καὶ γέμισαν τον δρόμο προς τον Γράμμο με συνθήματα εθνικού περιεχομένου.
 Ἀφού τελέστηκε η αρχιερατική θεία λειτουργία και το μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες, στὶς οποίες έγινε σύντομη αναφορά σε ορισμένα από τα γεγονότα της περιόδου του Εμφυλίου/ανταρτοπολέμου, μέχρι την τελική νίκη των εθνικών δυνάμεων τον Αύγουστο του 1949 στις κορυφὲς Γράμμου καὶ Βίτσι.
 Και για να θυμηθούν οι παλαιότεροι αλλά και να μάθουν οι νεότεροι παραθέτουμε το άρθρο του Σταύρου Ντάγιου διδάκτορα Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που είχε δημοσιευθεί στο ΒΗΜΑ, από αλβανικά αρχεία , και τα οποία αναφέρονται στο πως το ΚΚΕ και η Αριστερά της εποχής είχε αιματοκυλίσει την χώρα με την βοήθεια του στυγνού δολοφόνου του βορειοηπειρώτικου Ελληνισμού, Εμβέρ Χότζα.
 "Το καλοκαίρι του 1949 και ενώ η τύχη του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου είχε εν πολλοίς κριθεί, η αλβανική κομμουνιστική ηγεσία επιχειρούσε με κάθε τρόπο να ανταποκριθεί στις αιτήσεις των ελλήνων κομμουνιστών και να βοηθήσει τον αντάρτικο αγώνα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Μόσχας και του Βελιγραδίου, αλλά χωρίς η βοήθεια αυτή να γίνει ευρύτερα αντιληπτή και να υπονομεύσει την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
 Και αυτό διότι από τις αρχές Απριλίου 1949 η ελληνική κυβέρνηση, με υπόμνημά της προς τις Δυτικές Δυνάμεις, διατύπωνε την ανάγκη μιας κοινής συμμαχικής ναυτικής απόβασης στην Αλβανία με στόχο την εξόντωση των αντάρτικων βάσεων στο εσωτερικό της χώρας, πλην αυτό δεν έβρισκε δεκτικούς τους δυτικούς συμμάχους.
 Στην Αλβανία ήταν εγκατεστημένος μεγάλος αριθμός σοβιετικών αξιωματούχων ενώ σοβιετικά εμπορικά και στρατιωτικά πλοία εφοδίαζαν την Αλβανία και, στη συνέχεια, το αντάρτικο μέτωπο. Η Αλβανία εξακολουθούσε να αποτελεί την κύρια βάση ανεφοδιασμού στον αγώνα των ανταρτών.
 Στα τέλη Ιουλίου 1949 και ενώ η απόφαση του Βελιγραδίου για κλείσιμο της μεθορίου με την Ελλάδα είχε ανακουφίσει σημαντικά τόσο την Αθήνα όσο και τη Δύση, η ελληνική κυβέρνηση επέμενε φορτικά στις θέσεις της για εισβολή στην Αλβανία. Τότε ακριβώς, και ενώ όλα έβαιναν δυσμενώς για τους έλληνες κομμουνιστές και η τύχη του Εμφυλίου είχε οριστικά κριθεί, ο αμετροεπής και αλαζών Νίκος Ζαχαριάδης ζητούσε πεισματικά από τους αλβανούς κομμουνιστές την κλιμάκωση της βοήθειας προς τους αντάρτες. Καινούργια στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα αλβανικά αρχεία κάνουν λόγο για μυστικές συναντήσεις εκείνης της περιόδου μεταξύ των δυο κομουνιστών ηγετών σε αλβανικό έδαφος κατά μήκος της μεθορίου.
 Μια τέτοια συνάντηση, η οποία για πρώτη φορά έρχεται στο φως από τα αλβανικά κρατικά αρχεία, είναι αυτή της 2ας Ιουλίου 1949 στην Κορυτσά. Υστερα από απεγνωσμένες εκκλήσεις του Ν. Ζαχαριάδη, και αφού είχε πρώτα φροντίσει να ενημερώσει τη Μόσχα, ο αλβανός κομμουνιστής ηγέτης Ε. Χότζα δέχτηκε τον Ν. Ζαχαριάδη σε μια άκρως μυστική συνάντηση στην Κορυτσά, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στο Πόγραδετς. Η συνάντηση προετοιμάστηκε με απόλυτη μυστικότητα από αλβανούς αξιωματούχους της ασφάλειας, ενώ παρέστη ως διερμηνέας ο έλληνας Βορειοηπειρώτης, ανώτατος αξιωματούχος της Αλβανικής Ασφάλειας, Γιώργος Κώτσιας.
 Ο Ζαχαριάδης ζήτησε από τον Χότζα χωρίς περιστροφές να επιτραπεί η είσοδος των ελλήνων ανταρτών στην Αλβανία, να εξοπλιστούν και στη συνέχεια να προωθηθούν στο μέτωπο του πολέμου. Αυτό όμως εγκυμονούσε τεράστιους κινδύνους για την ίδια την Αλβανία και την ακεραιότητά της, αφού η ηγεσία των Τιράνων, μέσω ισχυρού δικτύου κατασκοπείας, είχε ενημερωθεί για τα σχέδια της Αθήνας. Ο Ε. Χότζα ήταν κατηγορηματικός: «Οχι, εγώ σας εξόπλισα, εγώ και θα σας αφοπλίσω, και κανένα πόδι ελλήνων ανταρτών δεν θα εισέρθει επί αλβανικού εδάφους. Δεν επιθυμώ επ' ουδενί μια ένοπλη σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας! Σε βοήθησα πολύ, πέραν του δέοντος. Γι' αυτό ενημέρωσα και τον Στάλιν!». Υψωσε τη φωνή και χτύπησε το τραπέζι με τη γροθιά του. Τα λόγια αυτά μεταφέρει αυτήκοος μάρτυρας στη συνάντηση. Τον συντονισμό της παροχής βοήθειας προς τους έλληνες αντάρτες αλλά και τη διαχείριση του περίπλοκου ελληνικού ζητήματος στην Αλβανία είχε αναλάβει ειδική υπηρεσία με τον κωδικό «Επιχείρηση 10», υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Μιφτάρ Τάρε, ο οποίος διηγείται με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα της εποχής.
 ~ «Εσείς μας κρατήσατε ζωντανούς!»
 Είχαν προηγηθεί και άλλες συναντήσεις αλβανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων με έλληνες κομμουνιστές, όπως εκείνη του Νοεμβρίου 1948 στα Τίρανα, στα πλαίσια των εργασιών του πρώτου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αλβανίας. Προσκεκλημένοι των Αλβανών ήταν οι Γ. Ιωαννίδης και Β. Μπαρτζώτας. Οι έλληνες προσκεκλημένοι, μέσω επευφημιών, έλαβαν τον λόγο και εξύμνησαν τους αλβανούς κομμουνιστές, χωρίς να αναφέρουν επίσημα τη βοήθεια προς τους αντάρτες.
 Ωστόσο, σε κατ' ιδίαν συναντήσεις και οι δυο τους εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους για τη στάση των αλβανών κομμουνιστών. Ο επίσης έλληνας βορειοηπειρώτης διερμηνέας Χρήστος Βώκος, ο οποίος παρέστη στις συναντήσεις αυτές, μεταφέρει με πιστότητα τις ευχαριστίες του Μπαρτζώτα προς τους Αλβανούς: «Εσείς μας κρατήσατε ζωντανούς!».
 Μετρήσιμος παράγοντας και ακανθώδες ζήτημα που περιέπλεκε ακόμα περισσότερο τα πράγματα και τις ήδη προβληματικές σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφών κομμουνιστικών κομμάτων ήταν και η παρουσία των μουσουλμάνων Τσάμηδων, οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Αλβανία στα τέλη του 1944 και αρχές του 1945.
 Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας (αρχεία που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα), στα τέλη Μαρτίου 1949 και ύστερα από (απερίσκεπτη) προτροπή των ελλήνων κομουνιστών ηγετών, οι οποίοι ζητούσαν την επαναπροώθηση των Τσάμηδων στην Ελλάδα και την επιστράτευσή τους δίπλα στον Δημοκρατικό Στρατό, σε αποκλειστική συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλβανίας, το θέμα συζητήθηκε με την προσήκουσα προσοχή. Για την υπόθεση αυτή είχε ενημερωθεί, με τη σειρά του, και ο Τίτο με τον Στάλιν (σύμφωνα με τα γιουγκοσλαβικά αρχεία) από το 1947, πλην όμως ο Ε. Χότζα ήταν κατηγορηματικός: Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων Τσάμηδων είναι αρνητική σε τέτοιο ενδεχόμενο και μόνον προβλήματα θα προκαλούσε μια τέτοια ενέργεια!
~ Η στρατολόγηση των Τσάμηδων
Στη συνάντηση αυτή επικράτησαν δυο απόψεις: η πρώτη, η βιαία στρατολόγηση των Τσάμηδων και η αποστολή τους στο ελληνικό μέτωπο, και η δεύτερη, η επιλεκτική οικειοθελής επιστράτευση και αποστολή τους στο μέτωπο. Την πρόταση της βιαίας στρατολόγησης εξέφραζαν συγκεκριμένα στοιχεία της τσάμικης κοινότητας οι οποίοι διεμήνυσαν «να γίνει βίαιη στρατολόγηση και να ληφθούν κάποια μέτρα κατά των αντιδραστικών στοιχείων».
Ως προς τη δεύτερη εκδοχή, μόνον τριάντα άτομα από τη συγκεκριμένη κοινότητα είχαν εκφράσει την επιθυμία να στρατολογηθούν και να αποσταλούν στο μέτωπο. Για την πρώτη εκδοχή ούτε καν έγινε κάποια συγκεκριμένη προσπάθεια, αν εξαιρεθούν δυο-τρεις μεμονωμένες απόπειρες βίαιων απαγωγών.
Ετσι, ούτε η μεν ούτε η δε επιλογή καρποφόρησε. Στις εκκλήσεις αυτές των αλβανών και ελλήνων αξιωματούχων, οι τσάμηδες πρόσφυγες απαντούσαν ότι «δεν εμπιστευόμαστε τους Ελληνες, επιθυμούμε να μείνουμε στην Αλβανία ή, αλλιώς, αφήστε μας να πάμε στην Τουρκία, την Τσαμουριά δεν την αγαπούμε».
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αλβανοί παράγοντες τόνισαν ότι η όποια προσπάθεια να γίνει σε συνθήκες απόλυτου σκότους, «να μη φανεί το χέρι μας, όλα να γίνουν νύχτα!». Και ότι για όλα πρέπει να ζητηθεί η συγκατάθεση των Σοβιετικών.
Μάλιστα, στη συνάντηση αυτή επικράτησε η άποψη να ληφθούν σκληρά μέτρα εναντίων των Τσάμηδων οι οποίοι διασύρουν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας και αυτό να γίνει με απόλυτη μυστικότητα, «εν μία νυκτί», καθώς αυτοί είναι ξένοι υπήκοοι! Συζητήθηκε δε ένα πογκρόμ κατά των ταραχοποιών και αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για ό,τι επακολούθησε μετά τις απηνείς διώξεις του τσάμικου στοιχείου από το κομουνιστικό καθεστώς της Αλβανίας, το οποίο διώχθηκε με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Και ενώ στην Αλβανία διαμορφωνόταν αυτό το σκηνικό, με τις διαβουλεύσεις για την προσεκτική στάση έναντι του ελληνικού ζητήματος και ιδίως για την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και, παρά τις αμερικανικές κατηγορηματικές αντιρρήσεις για τις ελληνικές πρωτοβουλίες, η 9η Μεραρχία του Στρατού απέκοψε τη διάβαση του Πόρτα Οσμάν που ήταν η κύρια πύλη επικοινωνίας του Γράμμου με την Αλβανία και μπήκε στο αλβανικό έδαφος. Αυτό σήμανε και το τέλος του Εμφυλίου.
Στις 28 Αυγούστου ο Νίκος Ζαχαριάδης έδωσε εντολή για γενική υποχώρηση στην Αλβανία από άλλη διάβαση, παρά τη σθεναρή άρνηση της αλβανικής ηγεσίας. Αυτή τη φορά η υποχώρηση ήταν οριστική. Ο Ελληνικός Εμφύλιος έκλεινε έτσι το τελευταίο κεφάλαιο."

~ Το βίντεο με την ομιλία του Μητροπολίτη Κονίτσης Ἀνδρέα :  

*** ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ :

http://youtu.be/jNNwjTPFfws



~*** Οι βρωμοφυλλάδες του σάπιου καθεστώτος για να πουλήσουν φύλλα, έγραφαν για μια λίστα με 750 ονόματα αλλά κανένα όνομα δεν είδαμε στα ρεπορταζ. Όσο για κάτι πατωματζήδες, ελεύθερους επαγελματίες κλπ. αυτούς τους είδαν στη λίστα Διώτη, τους δύο Υπουργούς που είναι στη λίστα τους κάνανε γαργάρα!!!!!!!!!!!

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :Σήμερα
 ^***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΜΑΛΑΓΑ  0-0 .-
~** ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ  ΒΕΛΓΙΟΥ  - ΑΕΛΕΜΕΣΟΥ  ΚΥΠΡΟΥ  2-0  .-
** Χθές : ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  -ΑΡΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  1-0  με το γκόλ στο 14΄ του Λαμπρόπουλου στην 1η  αγωνιστική στο ποδόσφαιρο της Σουπερ Λίγκλας στο ελληνικό πρωτάθλημα !
~** ΦΕΡΕΙΡΑ: "ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ"
~ Ευχαριστημένος ο Φερειρα από τη νίκη της ομάδας κόντρα στον Λεβαδειακο, τονίζοντας πως θα ανεβάσει το ηθικό των παιχτών ενόψει Μαλαγας...
Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη τύπου:
Για το ότι δεν φοβήθηκε να κάνει τόσες πολλές αλλαγές,είπε:
"Θα ήταν πολύ μεγαλύτερο το ρίσκο εάν χρησιμοποιούσα ποδοσφαιριστές κουρασμένους. Ο Παναθηναϊκός έχει ρόστερ 22-23 ποδοσφαιριστών και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα δώσουμε 22 παιχνίδια και, παράλληλα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρωτάθλημα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, άρα όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι".
Για τον ρυθμό που έχει η ομάδα,είπε:
"Βεβαίως, για να παίξουμε με το ρυθμό που μας αρμόζει, είναι απαραίτητο να έχουμε καλή φυσική κατάσταση. Μερικοί δεν την έχουν ακόμα και πρέπει να τους ξεκουράσω. Άλλωστε όποιος φοβάται να πάρει ρίσκα, κάθεται σπίτι του. Μην ξεχνάτε ότι παίξαμε στην Ισπανία και γυρίσαμε στις 6 το πρωί. Απόψε έχουμε ταξίδι και θα φτάσουμε στις 3 τα χαράματα. Δεν κατανοώ γιατί το ματς ορίστηκε τέτοια ώρα. Την Τρίτη έχουμε ματς για την Ευρώπη και την Παρασκευή για το πρωτάθλημα, ευτυχώς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Παίζουμε Παρασκευή γιατί όπως ξέρετε υπάρχει συναυλία το σαββατοκύριακο και δεν υπάρχει άλλη έδρα. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια, θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα και αρχίσαμε καλά. Θα κάνουμε τα πάντα να συνεχίσουμε ανάλογα".
Για το αν η νίκη αποτελεί "ένεση" ενόψει Μάλαγα,είπε:
"Είναι πάντα καλό να κερδίζεις, αλλά η σημερινή νίκη δεν επηρεάζει το παιχνίδι της Τρίτης, εκτός από την ψυχολογική τόνωση που φέρνει".
Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των νέων παικτών,είπε:
"Οι ποδοσφαιριστές έκαναν ότι ήταν δυνατόν, όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις. Το παιχνίδι με τη Μάλαγα είναι μία άλλη ιστορία. Το πιο σημαντικό είναι την Τρίτη να ξέρω ποιους ποδοσφαιριστές μπορώ να υπολογίζω και ποιοι θα είναι 100% ετοιμοπόλεμοι".
Για τη συμπεριφορά του κόσμου,είπε:
"Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας. Αν και με τα βεγγαλικά και τις κροτίδες, συμπεριφέρθηκαν πολύ καλύτερα από πέρυσι. Γιατί δεν ξεχνώ τι έγινε πέρυσι εδώ, ούτε όσα έγιναν πέρυσι μετά από αυτό. Θέλω να πω στους οπαδούς μας πως όταν γίνετε κάτι που ξεφεύγει από το λογικό, οι αρχές θα μας τιμωρούν. Εάν συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν ένθερμα, αλλά ήρεμα, αυτό θα είναι καλό για εμάς".  Editorial: (greenarea team)

*** Σήμερα  ο δεύτερος  αγώνας  προκριματικών  για τους ομίλους στο Τσάμπιον Λίγκ :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΜΑΛΑΓΑ  Ισπανίας
Στο πρώτο  αγώνα στην  Ισπανία  ο Παναθηναϊκό είχε ηττηθεί  με  2-0 .-

~** ΜΑΥΡΙΑΣ: "ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ ΜΕ ΜΑΛΑΓΑ"
 ~ Για την θέληση που είχε η ομάδα να φύγει με τη νίκη από τη Λιβαδειά και για το παιχνίδι με τη Μαλαγα μίλησε ο Χάρης Μαυρίας...
Χαρακτηριστικά όσα δήλωσε:
Για το παιχνίδι,είπε...
"Ήταν σημαντικό που μπήκαμε με το δεξί. Αυτό έχει σημασία. Υπήρχαν πολλοί παράγοντες, όπως η κούραση. Δεν έχει σημασία σε ποιο ημίχρονο ήμασταν καλοί. Η θέληση που είχαμε έκανε την διαφορά, κάναμε ευκαιρίες, κάναμε και λάθη αλλά το αποτέλεσμα έχει σημασία. Το περυσινό ήταν μάθημα και δεν την ξαναπατήσαμε".
Για το αν υπάρχει πίστη για ανατροπή στον αγωνα με τη Μαλαγα, είπε...
"Εννοείται πως πιστεύουμε στην ανατροπή με την Μάλαγα και θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό κόντρα στους Ισπανούς. Ένα γρήγορο γκολ θα μας δώσει μεγάλο κίνητρο αλλά πρέπει να είμαστε καλοί και πίσω".

~**


*** ANARTHSEIS AYGOYSTOY 2012 :

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012.
~ ** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 .
~** ** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
~ ** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html  , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Αυγούστου 2012 ,-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους... και Άγιο Όρος,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  ., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
*** www.afipnisi.org  = Πνευματική Ανάπτυξη, Εξέλιξη, Αλλαγή .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html  , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας Γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/08/17-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 : ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !! .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/20-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 .-
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 , 
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/22-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/23-2012.html   , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/23-2012.htmln  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/24-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή 24 Αυγούστου Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/25-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Σαββατο 25 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 σας ενημερώνουμε .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 26 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html  , ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html   ., Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τρίτη  28  Αυγούστου   2012 .-

~**




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου