arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017 :
~
 ~ Με την πίστη στο Θεό μας , όλα τα προβλήματα λύνονται .-
~ Ο Χριστός  ,είναι οξυγόνο κι  εμείς τον κάνουμε διοξείδιο του άνθρακα .-
~  Κάποτε, πῆγε στὴν Ἱ. Μ. Ῥαϊθούς, ἕνας πλούσιος καὶ ἔδωσε ἐλεημοσύνη στοὺς ἐκεῖ μοναχούς, ἀπὸ ἕνα φλουρί. Κοντὰ στὸ Μοναστήρι ζοῦσε σὲ ἕνα ἀπόμερο κελλί, ἕνας ἡσυχαστὴς ὅπου καὶ σὲ αὐτὸν ἔστειλε ἕνα φλουρὶ ὁ πλούσιος. Ὅμως ἐκείνη τὴν νύχτα ὁ μοναχὸς ἐκεῖνος εἶδε στὸν ὕπνο του ἕναν κάμπο γεμάτο ἀγκάθια καὶ ἕναν νέο μὲ ἀγγελικὴ μορφὴ νὰ τοῦ λέει: Ἀββᾶ, βγὲς καὶ πήγαινε νὰ θερίσεις αὐτὸν τὸν κάμπο ποὺ ἀνῆκει σὲ αὐτὸν ποὺ σοῦ ἔδωσε τὸ φλουρί. Ὅταν ξημέρωσε, ὁ γέροντας κάλεσε τὸν πλούσιον ἐκείνον ποὺ τοῦ ἔδωσε τὸ φλουρί, καὶ τοῦ τὸ δίνει πίσω λέγοντας: Πάρε ἀδελφὲ πίσω τὸ φλουρί σου γιατὶ δὲν δύναμαι ἐγὼ ὁ ἁμαρτωλὸς νὰ θερίζω καὶ νὰ ξεριζώνω ξένα ἀγκάθια. Μακάρι νὰ ἠδυνάμην νὰ ξεριζώσω τὶς δικές μου ἁμαρτίες.

(Ἐκ τῆς Ἁγιορείτικης Βιβλιοθήκης. Γέροντος Παντελεήμονος Λαυριώτου)
Γεροντικόν

8 Ιανουαρίου
Αττικού και Κύρου, πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως. Ιερομάρτυρος Καρτερίου. Μαρτύρων Αντωνίου, Ιουλιανού, Βασιλίσσης και των συν αυτοίς. Ελλαδίου και Θεοφίλου διακόνου, Νεολλίνας, Κελεσίου, Παρθένας.Οσίων Αγάθωνος, Γεωργίου και Ιωάννου των «Χοζεβιτών». Δομνίκης (1), Μακαρίου του Μάκρη, ηγουμένου της εν Κων/πόλει ιεράς Μονής Παντοκράτορος.Προφήτου Σαμέα, του Ελαμίτου. Παρθενομαρτύρων Νεολλίνας, Δομνίνης και Παρθένας της Έδεσσαίας (†1375).
(1) Γεννήθηκε στην Καρθαγένη της Αφρικής. Σε νεαρή ηλικία μαζί με άλλες σαράντα συνομήλικες της πήγε στην Κωνσταντινούπολη το 384 επί αυτοκρατορίας Μ. Θεοδοσίου. Όταν ο πατριάρχης Νεκτάριος κινούμενος από θεία φώτιση γνώρισε την νεαρή Δομνίκη, εντυπωσιάστηκε από την αγνότητα και τα πλούσια πνευματικά της χαρίσματα και δέχθηκε να τη βαπτίσει αμέσως και να την κάρει μοναχή. Στην μοναχική της ζωή, η αγία διακρίθηκε νωρίς για την αφοσίωση, το ζήλο, την ανεξάντλητη φιλανθρωπία, το υψηλό ηθικό και πνευματικό της επίπεδο. Εκοιμήθη εν ειρήνη σε ηλικία 95 ετών. ~
Σήμερα 08/01/2017 εορτάζουν:
Οσία Δομνίκη, Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης, Άγιος Κύρος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης, Άγιος Καρτέριος ο ιερομάρτυρας
 ~  Ήχος πλ. α'. Τον συνάναρχον Λόγον.
~  Γεωργήσας τον λόγον Πάτερ της χάριτος, δικαιοσύνης έδρέψω καρποφορίαν λαμπράν, ως την ένθεον ζωήν αϊρετισάμενος, όθεν της δόξης κοινωνός, ανεδείχθης του Χριστού, Γεώργιε θεοφόρε' ώ και πρεσβεύεις άπαύστως, έλεηθήναι τάς ψυχάς ημών.
 ~* Απολυτίκιο Αγ. Γεωργίου του Χοζεβίτου - 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/UgtMEzRDLHE .-

~
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων

Παραμονή των Φώτων
 
Προφήτης Μαλαχίας

Προφήτης Μαλαχίας
 
Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας

Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας
 
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης

Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης
 
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
 
Περιτομή του Κυρίου

Περιτομή του Κυρίου
 
Απόδοση της εορτής των Χριστουγέννων

Απόδοση της
~  Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης  Οι Άγιοι Χοζεβίται Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
Ο Όσιος Γεώργιος γεννήθηκε σ' ένα χωριό της Κύπρου από γονείς ευσεβείς. Είχε και ένα μεγαλύτερο αδελφό που τον έλεγαν Ηρακλείδη. Αυτός λοιπόν, όταν ακόμα ζούσαν οι γονείς τους, πήγε στους Αγίους Τόπους για να προσκυνήσει. Αφού προσκύνησε, κατόπιν πήγε στη Λαύρα του Καλαμώνας που βρισκόταν κοντά στο σημερινό μοναστήρι του Αββά Γερασίμου στον Ιορδάνη και εκεί έγινε μοναχός. Ο δε Γεώργιος παρέμεινε κοντά στους γονείς του. Αργότερα πέθαναν οι γονείς του και ο Γεώργιος έμεινε ορφανός. Τότε τον παρέλαβε μαζί με την κληρονομιά του ο θείος του, που είχε μια μοναχοκόρη και ήθελε να τον κάνει γαμπρό του. Ο Γεώργιος όμως δεν ήθελε να παντρευτεί και έφυγε στον άλλο του θείο, που ήταν ηγούμενος σ' ένα Μοναστήρι. Αλλά επειδή ο προηγούμενος θείος του πίεζε τον αδελφό του ηγούμενο ν' αφήσει τον Γεώργιο να φύγει από το μοναστήρι, ο Γεώργιος έφυγε κι από 'κει και πήγε στον αδελφό του Ηρακλείδη στη Λαύρα του Καλαμώνος. Άλλ' επειδή ήταν νεαρός τον οδήγησε στη Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου, την λεγόμενη Χοζεβά που βρίσκεται σε μια ερημική και άγρια χαράδρα κι είναι κοντά στην αρχαία Ρωμαϊκή οδό, που οδηγεί από τα Ιεροσόλυμα στην Ιεριχώ. Εκεί πλέον ο Γεώργιος αφού έγινε μοναχός, έζησε αυστηρά ασκητική μοναχική ζωή. Η φήμη της αρετής του ήταν μεγάλη και τα άγια έργα του δίδαξαν πολλούς. Τελικά, ειρηνικά παρέδωσε την αγία του ψυχή στον Θεό.
~ Λίγα λόγια για το μοναστήρι της Υπεραγίας Θεοτόκου, την λεγόμενη Χοζεβά.
Βρίσκεται σε μια ερημική και άγρια χαράδρα κι είναι κοντά στην αρχαία Ρωμαϊκή οδό, που οδηγεί από τα Ιεροσόλυμα στην Ιεριχώ. Στην Αγία Γραφή η τοποθεσία αυτή λέγεται χείμαρρος Χορράθ κι είναι συνδεδεμένη με πολλά ιστορικά γεγονότα.
Σ' αυτό το μέρος είναι η σπηλιά στην όποια είχε κάποτε κρυβεί ο προφήτης Ηλίας (910 π.Χ.) για να γλιτώσει από την καταδίωξη του ασεβέστατου βασιλιά Αχαάβ και της ειδωλολάτριδας συζύγου του της Ιζάβελ. Σ' αυτή τη σπηλιά ο ζηλωτής προφήτης έμεινε μήνες και τρεφόταν κατά ένα θαυμαστό τρόπο. Μερικά κοράκια του έφερναν πρωί και βράδυ ψωμί και κρέας. Νερό έπινε από τον χείμαρρο. Όταν όμως κι από εδώ έλειψε το νερό, εξ αιτίας της ανομβρίας, ο προφήτης αναχώρησε κατ' εντολή του Θεού στα Σάρεπτα της Σιδώνος.
Στη σπηλιά αυτή ύστερα από χρόνια ήρθε και κλείστηκε κι ο θεοπάτορας Ιωακείμ. Σαράντα μερόνυχτα έμεινε εδώ νηστεύοντας και προσευχόμενος να του χαρίσει ο Θεός ένα παιδί, γιατί ήταν άτεκνος. Σ' αυτό το διάστημα κι η σύζυγος του Άννα είχε παραμείνει στο σπίτι της και προσευχόταν θερμά. Με δάκρυα παρακαλούσε και ζητούσε να της λύσει ο Πανάγαθος Θεός την ατεκνία της. Πολύ συγκινητική είναι η προσευχή του Ιωακείμ, στη σπηλιά όπως μας την διέσωσε αρχαία παράδοση: «Ου καταβήσομαι», έλεγε μονολογώντας ο ευσεβής Ιωακείμ, «ούτε επί ποτόν, έως ότου επισκέψεταί με Κύριος ο Θεός μου και έσται μου η ευχή βρώμα και πόμα». Και δεν κινήθηκε απ' εκεί, παρά μονάχα, όταν ο φιλάνθρωπος Θεός που ακούει πάντα τις προσευχές των ευσεβών παιδιών του, εισήκουσε τη δέηση του και μ' ένα άγγελο του διεμήνυσε το χαρμόσυνο μήνυμα, πώς θα αποκτούσε παιδί. Και πραγματικά. Την επόμενη χρονιά ο Ιωακείμ και η Άννα αξιωνόντουσαν να αποκτήσουν την κεχαριτωμένη Μαρία, τη Μητέρα του Θεού. Γι' αυτό και το όνομα Θεοπάτορες, δηλαδή πρόγονοι κατά σάρκα του Σωτήρος μας Χριστού, του Θεού μας.
Από μια τυπική διάταξη της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων μανθάνουμε, πως ο χείμαρρος ήταν κτήμα του Ιωακείμ, του πατέρα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Εδώ υπήρχε και κήπος του ιδίου κι εδώ αργότερα κτίστηκε και Εκκλησία έπ' ονόματι της Παναγίας στην οποία διάφορες μέρες του χρόνου γινόντουσαν μεγαλόπρεπες πανηγύρεις. Σε τούτο το μέρος κτίστηκε κι η μονή της Παναγίας του Χοζεβά, που θεωρείται μία από τις αρχαιότερες μονές της Παλαιστίνης.
Στην ιερά αυτή Μονή έζησαν την αγγελική ζωή της πλήρους αφιερώσεως χιλιάδες ευλαβείς ψυχές. Σ' αυτή πέρασε κι ο άγιος Γεώργιος από τη νήσο Κύπρο, που είναι γνωστός με το επώνυμο Χοζεβίτης, τα περισσότερα χρόνια της ασκητικής ζωής του. Η όλη περιοχή διακρίνεται για την αγριότητα της. Κι αυτή την περιοχή χωρίς άλλο θα είχε υπ' όψη ο Κύριος, όταν έλεγε την παραβολή του ανθρώπου που περιέπεσε στους ληστές κι είναι γνωστή σαν παραβολή του καλού Σαμαρείτη. Καθ' όλη τη διαδρομή του χειμάρρου υπάρχουν πολλά σπήλαια, τα οποία από ενωρίς προσείλκυσαν πολλούς αναχωρητές. Σ' ένα από αυτά, που βρίσκεται από πάνω από τη Μονή, είχε εγκατασταθεί κάποτε ο Άγιος Ιωάννης ο θαυματουργός, που είχε διατελέσει επίσκοπος της Καισαρείας κι ύστερα εγκατέλειψε την επισκοπή κι ήρθε στο μέρος αυτό να μονάσει. Ο μεγάλος αυτός άγιος και θαυματουργός έκτισε την εκκλησία και τη Μονή στο όνομα της Παναγίας και καλλώπισε τον χώρο εκείνο έτσι, που σε λίγο καιρό χιλιάδες φιλέρημες ψυχές ήρθαν να ζήσουν την αγγελική ζωή.
Την ακμή της Μονής, στην οποία πολλά θαύματα γινόντουσαν από την Υπεραγία Θεοτόκο, αλλά και των γύρω ασκητηρίων, που στις αρχές του εβδόμου αιώνα φιλοξενούσαν πιο πολλές από πέντε χιλιάδες ψυχές, ανέκοψαν οι περσικές επιδρομές. Σαν καταιγίδα αληθινή είχαν ενσκήψει οι άγριες αυτές ορδές, που έσφαζαν, έκαιαν, ερήμωναν τα πάντα από εκεί που περνούσαν. Αυτή την εποχή καταστράφηκε κι ο άγιος ναός της Αναστάσεως και όλοι οι ναοί και τα μοναστήρια της Παλαιστίνης (614 μ.Χ.)

 
***   "Πονοκέφαλος" η μεγάλη μείωση της παραγωγής του ελαιολάδου, στα 3.60 η τιμή στη Μεσσηνία 
Μια από τις χειρότερες χρονιές, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, είναι η φετινή για την παραγωγή ελαιολάδου στη Μεσσηνία και γενικότερα στην χώρα μας. Αφενός η επιδρομή του δάκου και αφετέρου οι ανώμαλες κλιματολογικές συνθήκες κάθε άλλο παρά βοήθησαν την ελαιοπαραγωγή.
Δεν  είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι παραγωγοί ελαιολάδου στο Νομό κάνουν λόγο για μείωση της σοδειάς σε ποσοστό περίπου 50% (κατά μέσο όρο) σε σύγκριση με την περσινή. Κάνουν, παράλληλα, σαφές ότι παρά την κατά 20% – 30% αύξηση της τιμής του ανά κιλό, δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί η ζημιά.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα, με βάση τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την τελευταία τετραετία, υπάρχει ήδη μείωση της παραγωγής κατά περίπου 30%.
Την ώρα, πάντως, που οι ελαιοκαλλιεργητές μιλούν για μείωση της παραγωγής κατά 50% σε σύγκριση με το 2015, το ιδιωτικό εμπόριο, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους πάντες, υποστηρίζει ότι η μείωση δεν θα ξεπεράσει το 20%, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την απόσταση των απόψεων των δύο πλευρών.
Εάν, πάντως, οι αγρότες δικαιωθούν στις δυσοίωνες προβλέψεις τους, εκφράζονται σοβαροί φόβοι για προσπάθειες ελληνοποίησης ξένων ελαιόλαδων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της εγχώριας αγοράς. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι τα ελληνικά λάδια θα εξαχθούν, ως συνήθως, στη γειτονική Ιταλία, η εισαγωγή ξένων στη χώρα μας θα είναι αναγκαία χωρίς, όμως, να συνάδει η ποιότητα με την τιμή του εμπορίου!
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας, Κώστα Κατσούλη, ο οποίος χαρακτηρίζει ως εντυπωσιακή τη μείωση στη Μεσσηνία. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται σε μείωση της παραγωγής κατά 50%, αφού η συνολική παραγωγή σε ελαιόλαδο δεν ξεπερνά τους 30.000 τόνους.
Σχολιάζει δε ότι "η τιμή σε σχέση με την περασμένη χρονιά δεν ξεπερνά, αυτή τη στιγμή, τα 3,60 ευρώ σε ό,τι έχει σχέση με τα συμβατικά λάδια, ενώ για το ελαιόλαδο ΠΟΠ είναι στα 3,85 ευρώ. Οι αντίστοιχες τιμές πέρυσι ήταν 3,20 ευρώ για τα συμβατικά και 3,60 ευρώ για τα ΠΟΠ. Είναι τεράστια η ζημιά και πρέπει να αποφύγουμε στο άμεσο μέλλον ζημιές, όπως φέτος που προήλθαν από δακοκτονία".
Να σημειώσουμε ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου το "Θ" τόνιζε ότι "σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι τα ποιοτικά προβλήματα που παρουσιάζονται σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας, προκάλεσαν αισθητά τη μείωση της παραγωγής.
Έτσι, θα πρέπει να υπάρξει και ένας σκεπτικισμός γενικά με την πορεία των τιμών.  Το κλίμα ευφορίας, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να παραμείνει συγκρατημένο γιατί το εισόδημα του παραγωγού εξαρτάται όχι μόνο από την τιμή αλλά και από την ποσότητα. Έτσι, μπορεί σήμερα να απολαμβάνει υψηλή τιμή, αλλά σίγουρα, δεν έχει την ποσότητα προηγούμενων χρόνων, για να ισχυριστεί κανείς ότι ο…ουρανός είναι καθαρός.
Τέλος, η εμπειρία έχει δείξει ότι η απότομη άνοδος τιμών _εφ΄ όσον δεν πατάει σε στέρεο εμπορικό έδαφος, μπορεί να ανοίξει την κερκόπορτα των εισαγωγών προκειμένου κάποιοι «επιτήδειοι» να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς με ελαιόλαδα «άνευ οσμής» της προέλευσής τους".
Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Έλλειψη ποιοτικών μονάδων στη Μεσσηνία δείχνει η ΙΝΣΕΤΕ 
Σύμφωνα με τον αριθμό επισκεπτών και τα νούμερα σχετικής μελέτης
 Με απλά λόγια, η Μεσσηνία διαθέτει φυσική ομορφιά, γεωγραφική ποικιλομορφία, καλό κλίμα και πολιτιστική κληρονομιά. Συνεπώς, προσφέρει ποικιλία επιλογών για όλα τα βαλάντια.
Από την άλλη, όμως, υστερεί ακόμα σε ποιοτικές υποδομές που θα ανεβάσουν το κύρος της, αλλά και θα μπορούν να δεχτούν τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών. Βέβαια, μαζί με τις υποδομές έρχονται και οι παρεχόμενες υπηρεσίες, η επιμονή και ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, το επαρκώς συντηρημένο οδικό δίκτυο. Όμως, αν δεν υπάρχουν κλίνες για να κοιμηθεί κάποιος τις ημέρες που θα βρίσκεται στην περιοχή μας, αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο τουριστικός κλάδος έχει μια αδυναμία παρακολούθησης της ραγδαίας αύξησης στις αφίξεις επισκεπτών στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση, μόλις 411 νέα δωμάτια έχουν προστεθεί στο δυναμικό του νομού την 7ετία 2010 – 2016, την ίδια στιγμή που οι αφίξεις μόνο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας από 33.000 το 2010 προσέγγισαν τις 110.000 το 2016. Ορατός είναι, πλέον, ο κίνδυνος να μπει «φρένο» στην τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας, δεδομένου ότι οι υπάρχουσες τουριστικές υποδομές έχουν φτάσει στα όριά τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, η δημιουργία νέων ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων υπολείπεται κατά πολύ της ζήτησης που φαίνεται να υπάρχει. Συγκεκριμένα, το 2010 στη Μεσσηνία καταγράφονταν 133 μονάδες (ξενοδοχεία – ενοικιαζόμενα) με δυναμικότητα 4.609 δωματίων και 9.262 κλίνες. Επτά χρόνια μετά (2016) η Μεσσηνία διαθέτει 148 μονάδες με δυναμικότητα 5.020 δωματίων και 10.176 κλίνες.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι την 7ετία 2010 – 2016 προστέθηκαν στο ξενοδοχειακό δυναμικό του νομού 15 μονάδες, 411 δωμάτια και 814 κλίνες. Την ίδια περίοδο, ωστόσο, οι εισροές τουριστών στη Μεσσηνία πολλαπλασιάστηκαν δυσανάλογα με την αύξηση των ξενοδοχειακών υποδομών. Οι αφίξεις μόνο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, πλέον, προσεγγίζουν τις 110.000 (στοιχεία 2016), τη στιγμή που το 2010 έφταναν, μόλις, τις 33.144.
Από την άλλη πλευρά, αθόρυβα, η Μεσσηνία μετατρέπεται σε ένα πρότυπο εργαστήρι δοκιμών του νέου αναπτυξιακού μοντέλου του ελληνικού τουρισμού. Ενός μοντέλου που βασίζεται σε εντελώς νέο θεσμικό πλαίσιο για τις τουριστικές επενδύσεις και θα επιχειρήσει να αποδείξει πως μπορούν να συνδυαστούν οι επενδύσεις, ιδιαίτερα σε νέες μορφές τουρισμού, με την ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Υπάρχουν ανακοινώσεις και σχέδια για δημιουργία μονάδα υψηλών προδιαγραφών λίγο έξω από την Καλαμάτα. Η επένδυση θα υλοποιηθεί μέσω της αλυσίδας Grace Hotels, που αποτελεί τον ξενοδοχειακό βραχίονα του ομίλου Libra, ο οποίος δραστηριοποιείται, παράλληλα, στους τομείς της ναυτιλίας, των μεταφορών, του real estate και της ενέργειας.
Επίσης, υπάρχει η επόμενη φάση ανάπτυξης των έργων της Costa Navarino. Το ύψος της νέας επένδυσης θα ανέλθει σε 100 εκατομμύρια ευρώ και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία γκολφ κλαμπ, την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της τρίτης ξενοδοχειακής μονάδας του συγκροτήματος, καθώς και τη δημιουργία 120-150 επαύλεων σε βάθος πενταετίας.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Διαγωνισμός για την εκμίσθωση χώρου γραφείου ενοικίασης ΙΧ αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας 
Ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας, με ανακοίνωσή του, διακηρύσσει ότι στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» την 24η Ιανουαρίου (ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 έως 11.30) θα διενεργηθεί δημόσιος επαναληπτικός πλειοδοτικός διαγωνισμός, για την εκμίσθωση χώρου προς άσκηση και εκμετάλλευση του δικαιώματος λειτουργίας γραφείου ενοικίασης επιβατικών ΙΧ αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, για τρία χρόνια.
Πληροφορίες παρέχονται στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, στο τηλέφωνο 27210 63805, σε ημέρες και ώρες λειτουργίας του αερολιμένα και στην Κεντρική Υπηρεσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Βασιλέως Γεωργίου 1, Ελληνικό, καθημερινά μεταξύ των ωρών 9.00 και 14.00, στο τηλέφωνο 210 8916271.

***  Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη Μεσσήνη 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στο Δήμο Μεσσήνης, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ.

***  Σεμινάριο εξυπηρέτησης πελατών στην Καλαμάτα 
Σεμινάριο εξυπηρέτησης πελατών του SETE Training θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Elite City Resort Σεμινάριο εξυπηρέτησης πελατών του SETE Training θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Elite City Resort
στην Καλαμάτα.
Όπως αναφέρεται σχετικά: «Η αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών στις τουριστικές επιχειρήσεις είναι μια σύνθετη διαδικασία που εμπλέκει τη λογική, τα hard skills, το συναίσθημα και τα soft skills στην παροχή υπηρεσιών τόσο προς τον εσωτερικό πελάτη - συνεργάτη όσο και προς τον εξωτερικό πελάτη – ταξιδιώτη.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι ένα δυναμικό, βιωματικό πρόγραμμα, που δημιουργεί διάθεση για αλλαγή και ανάπτυξη. Υλοποιείται με τη συνεργασία της εταιρείας SUMMIT, συνδυάζοντας θεωρία και δράση με μοναδικό τρόπο. Προσεγγίζει τη συμπεριφορική αλλαγή, χρησιμοποιώντας διάφορα μοντέλα και εργαλεία, σχεδιασμένα να βοηθήσουν την κατανόηση και να επιταχύνουν τη μάθηση».
Το σεμινάριο θα διαρκέσει 16 ώρες, ενώ το κόστος ανά συμμετέχοντα είναι: επαγγελματίες του τουρισμού που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος 70 ευρώ, επιχειρήσεις μέλη ΣΕΤΕ 70 ευρώ και επιχειρήσεις μη μέλη ΣΕΤΕ 100 ευρώ.
στην Καλαμάτα.
Όπως αναφέρεται σχετικά: «Η αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών στις τουριστικές επιχειρήσεις είναι μια σύνθετη διαδικασία που εμπλέκει τη λογική, τα hard skills, το συναίσθημα και τα soft skills στην παροχή υπηρεσιών τόσο προς τον εσωτερικό πελάτη - συνεργάτη όσο και προς τον εξωτερικό πελάτη – ταξιδιώτη.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι ένα δυναμικό, βιωματικό πρόγραμμα, που δημιουργεί διάθεση για αλλαγή και ανάπτυξη. Υλοποιείται με τη συνεργασία της εταιρείας SUMMIT, συνδυάζοντας θεωρία και δράση με μοναδικό τρόπο. Προσεγγίζει τη συμπεριφορική αλλαγή, χρησιμοποιώντας διάφορα μοντέλα και εργαλεία, σχεδιασμένα να βοηθήσουν την κατανόηση και να επιταχύνουν τη μάθηση».
Το σεμινάριο θα διαρκέσει 16 ώρες, ενώ το κόστος ανά συμμετέχοντα είναι: επαγγελματίες του τουρισμού που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος 70 ευρώ, επιχειρήσεις μέλη ΣΕΤΕ 70 ευρώ και επιχειρήσεις μη μέλη ΣΕΤΕ 100 ευρώ.

***  Ο καιρός  σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Κυριακή 8/1/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία τις νυχτερινές ώρες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατεί παγετός. Προσοχή στην ολισθηρότητα των δρόμων.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** «Πράσινο φως» από κοινωνική λειτουργό για να έρθει το παιδί της Ρούπα στην Καλαμάτα 
Στοιχεία Καλαματιανού στη μια από τις 5 πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή της
 Την μητέρα και την αδελφή της Πόλας Ρούπα αλλά και το περιβάλλον που οι δυο γυναίκες ζουν εξέτασε κοινωνική λειτουργός, η οποία μετέβη στην Καλαμάτα.
Η κοινωνική λειτουργός μετέβη στην Καλαμάτα μετά από εισαγγελική παραγγελία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ενέκρινε το περιβάλλον στο οποίο ζουν η μητέρα και η αδελφή της Πόλα Ρούπα οι οποίες έχουν καταθέσει αίτημα για να αναλάβουν την προσωρινή επιμέλεια του 6χρόνου αγοριού.
Ωστόσο, την τελική απόφαση για το εάν θα τους δοθεί η προσωρινή επιμέλεια θα την λάβει η εισαγγελία ανηλίκων αφού λάβει υπόψιν και την έκθεση των παιδοψυχολόγων.
Η μητέρα και η αδελφή της Πόλα Ρούπα μεταβαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθούν τον εξάχρονο στο νοσοκομείο Παίδων.
ast18.jpg
(το με αριθμό ΑΑ 909682 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας υπό στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής γεν. την 01-02-1986 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, εκδοθέν την 09-01-2005 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.)
Τις πλαστές ταυτότητες που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρουπα και της 25χρονης που δήλωσε μέλος του Επαναστατικού Αγώνα έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία προσπαθώντας να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για τη δράση των δύο γυναικών τα τελευταία χρόνια.Ανάμεσα στα 10 πλαστά δελτία ταυτότητας από το σπίτι της Ηλιούπολης όπου συνελήφθη η Ρούπα, βρέθηκαν και πλαστά δελτία ταυτότητας ανδρών, μια τουλάχιστον εκ των οποίων είναι του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και δύο ταυτότητες που οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ίσως τους οδηγήσουν στα 4-5 νέα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.
Συγκεκριμένα για τις φωτογραφίες των ταυτοτήτων με τα στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι περιλαμβάνουν στοιχεία ταυτοτήτων που έχουν κλαπεί μόνο που στις φωτογραφίες δεν απεικονίζονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους.
Έτσι πλεόν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ψάχνουν να βρουν αν με τις ταυτότητες αυτές έχουν νοικιαστεί γιάφκες, σπίτια, αυτοκίνητα ή γκαράζ που χρησιμοποιούσε ο Επαναστατικός Αγώνας.
πηγή: protothema.gr

***  Αλυσίδες στο Καλαμάτα- Σπάρτη και Καλαμάτα- Πύλος, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου 
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έντονων καιρικών φαινόμενων, στο οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ανά Διεύθυνση Αστυνομίας ως ακολούθως:
Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ:
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία:
-Από το 32ο χιλ/τρο έως 36ο χιλ/τρο Π.Ε.Ο. Κορίνθου- Άργους- Τριπόλεως (Δερβενάκια).
-Επ. Οδ. Τραχειάς- Επιδαύρου.
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 14ο χι/τρο έως 25ο χιλ/τρο Ε.Ο. Κρανιδίου- Ναυπλίου.
-Στο 5ο χιλ/τρο Ε.Ο.  Λυγουριού- Κρανιδίου (Αδάμι).
Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 47ο χιλ/τρο έως 52ο χιλ/τρο E.O. Νεμέας- Λεβιδίου.
-Από το 44ο χιλ/τρο έως 80ο χιλ/τρο Ε.Ο. Τρίπολης- Πύργου.
-Δασική Οδό Άνω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο)-Βυτίνα.
-Επ. Οδ. Κοσμά- Λεωνιδίου- Κουνουπιά.
-Όλο το οδικό δίκτυο ορεινού Μαινάλου.
-Εντός των Τ.Κ. Αγίου Πέτρου και Καστάνιτσας.
Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία:
-Από το 24ο χιλ/τρο έως 32ο χιλ/τρο Π.Ε.Ο. Κορίνθου- Άργους- Τριπόλεως (Δερβενάκια).
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ.  Περαχώρας- Πίσια- Σχοίνου.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Βοχαϊκού- Σουληναρίου- Νεμέας.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Κρηνών- Ταρσινών-Ελληνοχωρίου- Στιμαγκά.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Κιάτου- Γκούρας.
-Από το 5ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Ξυλοκάστρου- Τρικάλων.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Τρικάλων- Καρυάς.
-Από το 3ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Δερβενίου- Γκούρας.
-Από το 2ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Λυγιάς-Πύργου.
-Από το 3ο χιλ/τρο και άνω Επ. Οδ. Λουτρού- Βρυσούλων.
-Από το 1ο χιλ/τρο και άνω Επ.Οδ. Καλλιθέας- Ελληνικού.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Λυκουριάς.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 10ο χιλ/τρο Δ.Δ. Δάφνης- Καστρακίου- Μποζικά- Τιτάνη.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 8ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γαλατά- Πλατάνι.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 8ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γαλατά- Ψάρι.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 9ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Κούτσι- Στιμάγκα.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 12ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Αρχ. Νεμέας- Αρχ. Κλεωνών.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 8ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Αρχ. Νεμέας- Δερβενάκια.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 8ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Λεόντιο- Πλατάνι- Γυμνό.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 10ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Δάφνης- Καστράκι- Μποζικά- Τιτάνη.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 10ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Δάφνης.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 9ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Μούτσι- Στιμάγκας.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 9ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Νεμέας- Αηδονιών- Γαλατά- Ψάρι.
Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 28ο χιλ/τρο έως το 42ο χιλ/τρο της Ε. Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου).
-Στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Πύλου, στο τμήμα από Νερόμυλος έως Πύλο.-

*** Κλείνουν από αύριο Λακωνικής και Σφακιανάκη 
Θα συνεχιστούν αύριο το πρωί οι εργασίες κλαδέματος στου ευκαλύπτους της οδού Λακωνικής καθώς και η οδός Σφακιανάκη.
Έτσι σύμφωνα με ανακοίνωση ο Δήμος Καλαμάτας ενημερώνει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν άλλες οδούς.
Ειδικότερα: Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 και την Τρίτη 10 του μήνα, το συνεργείο θα συνεχίσει το κλάδεμα στην οδό Λακωνικής και στην οδό Σφακιανάκη.
Για λόγους ασφαλείας, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 η οδός Λακωνικής θα παραμείνει κλειστή από την οδό Ηρώων έως την οδό Σφακιανάκη.
Επίσης, την Τρίτη 10 του μήνα θα παραμείνει κλειστή η οδός Σφακιανάκη από την οδό Λακωνικής έως την οδό Καλλιπάτειρας.
Οι εργασίες θα εκτελεστούν από τις 8.00 έως τις 15.00 καθεμιάς από τις ανωτέρω ημέρες και ο δρόμος θα παραδοθεί σε κυκλοφορία εάν ολοκληρωθούν νωρίτερα.

*** 504 Συλλήψεις τον Δεκέμβριο σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Κατά την διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2016, από τις υφιστάμενες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου: Συνελήφθησαν συνολικά 504 άτομα και ειδικότερα: Δύο για ληστεία. Εξήντα έξι για Κλοπή (και απόπειρες). Σαράντα δύο για παράβαση Ν. Περί Ναρκωτικών. Είκοσι Ένα για παράβαση Ν. Περί Όπλων. Τριάντα ένα για παράβαση Ν. Περί Παιγνίων. Εκατόν είκοσι δύο για παράβαση Ν. Περί Αλλοδαπών. Δύο για πλαστογραφία. Ένα για απάτη. Ένα για παράβαση του Ν. Περί Αρχαιοτήτων. Δύο για Διευκόλυνση Ακολασίας Άλλων. Δύο για Εμπορία Ανθρώπων. Δύο για παράβαση του Ν. Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Ένα για Κυκλοφορία Παραχαραγμένων Νομισμάτων. Ένα για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Τέσσερα για λαθρεμπόριο. Τέσσερα για Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Επτά για Παραμέληση Εποπτείας Ανηλίκων. Πέντε για Γ.Ο.Κ. Ογδόντα τέσσερα για Κ.Ο.Κ. Δεκατρία για Ενδοοικογενειακή Βία. Είκοσι οχτώ για Καταδιωκτικά Έγγραφα. Εξήντα τρία για διάφορα Αδικήματα (Κατ’ έγκληση διωκόμενα, Υγειονομικού Κανονισμού κ.λ.π.).
Εξιχνιάσθηκαν: (5) υποθέσεις Ληστείας.  (146) υποθέσεις Κλοπών – Διαρρήξεων οικιών, καταστημάτων, οχημάτων κ.λ.π, (και απόπειρες). (58) υποθέσεις για παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών.  (20) υποθέσεις για παράβαση του Ν. Περί Όπλων.  (1) υπόθεση για παράβαση το Ν. Περί Παιγνίων.  (1) υπόθεση για Εμπορία Ανθρώπων.  (1) υπόθεση για Διευκόλυνση Ακολασίας Άλλων.  (6) υποθέσεις απάτης. (1) υπόθεση για παράβαση του Ν. Περί Αρχαιοτήτων.  (2) υποθέσεις λαθρεμπορίου.
  Εξαρθρώθηκε: Μία συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε καταστήματα και σε δίκυκλα οχήματα, στη Μεσσηνία. Εξιχνιάστηκαν (26) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένα άτομο μέλος της συμμορίας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, επίσης μέλη της συμμορίας.

***  Πέτρος Τατούλης και Ντίνα Νικολάκου: Με… όπλα και παλάσκες κατά της κυβέρνησης 
«Αντάρτικο» προειδοποιεί ότι θα σηκώσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, απέναντι στην κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό της για τη στελέχωση των νοσοκομείων με πόρους προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που διαχειρίζονται οι Περιφέρειες.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι δε θα δώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την έγκρισή της σε έναν τέτοιο σχεδιασμό. Επιπλέον, κατήγγειλε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για τις δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση αγόρασε ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ, τονίζοντας ότι τα ασθενοφόρα αγοράστηκαν από τις Περιφέρειες της χώρας, μέσω του ΕΣΠΑ, κάτι που σχολίασε ότι είναι τραγικό.
Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωση του κ. Τατούλη σημειώνονται τα εξής: «Με έκπληξη άκουσα για μια ακόμα φορά να κομπορρημονεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης ότι παρέδωσε καινούργια ασθενοφόρα και ότι πρόκειται να παραδώσει και άλλα.
Αυτά τα ασθενοφόρα πληρώθηκαν από τις Περιφέρειες και τα προγράμματά τους και όχι από το υπουργείο Υγείας και αυτό από μόνο του είναι τραγικό. Παρατηρείται δηλαδή το φαινόμενο να εξοπλίζονται οι δομές υγείας από τις Περιφέρειες, χωρίς ωστόσο να έχουν την αρμοδιότητα εποπτείας τους, όπως προέβλεπε εξαρχής ο “Καλλικράτης”. Το μόνο βήμα που θα έπρεπε, λοιπόν, να κάνουν είναι να μεταφέρουν την ευθύνη εποπτείας των νοσοκομείων στις αιρετές Περιφέρειες, γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει για τη βιωσιμότητά τους.
Αυτοί που αποτελείωσαν τη Δημόσια Υγεία στη χώρα καλό είναι να σιωπούν και να δουλέψουν σκληρά με κύριο γνώμονα το όφελος των πολιτών. Είναι, επίσης, τραγικό να ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν μέσω του ΟΑΕΔ και με χρήματα από τα προγράμματα των Περιφερειών, επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε μια τέτοια καινούργια εκχώρηση πόρων από το δικό της πρόγραμμα, ειδικά αν δε λάβει εγγυήσεις αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας των επενδύσεων αυτών, δεδομένης της απογοητευτικής μέχρι σήμερα ανάλογης εμπειρίας».
Την ίδια στιγμή η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, στρέφεται εναντίον του υπουργού επικρατείας Χριστόφορου Βερναδάκη, με αφορμή την επίσκεψή του στην Αρκαδία. «Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την Πελοπόννησο και την Αρκαδία να πραγματοποιούν επισκέψεις επικοινωνιακού χαρακτήρα ο Υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος συντονισμού του Κυβερνητικού έργου κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο.
Η δημιουργία εντυπώσεων και μόνο δε συνάδει σε καμία περίπτωση με το πραγματικό ενδιαφέρον το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ο τόπος, αλλά και τις ουσιαστικές λύσεις που θα πρέπει να δοθούν. Είναι φανερό και συνάμα θλιβερό το γεγονός ότι η επίσκεψη του Κυβερνητικού κλιμακίου προετοιμάστηκε από το κομματικό επιτελείο του Σύριζα Αρκαδίας.
Πρόκειται για οπισθοδρόμηση που υπακούει σε κομματικές ιδιοτέλειες και όχι στο επίπεδο ευθύνης που συνεπάγεται η θεσμική τους ιδιότητα» σημειώνει η κα Νικολάκου.  Α.Π.

 ***  Αλλαγές στην έκδοση διαζυγίου 
Μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος έκδοσης συναινετικών διαζυγίων, με βάση νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ενώ μέχρι πρότινος ο χρόνος αναμονής για τα συναινετικά διαζύγια ξεπερνούσε το ένα έτος, σύμφωνα με την «Καθημερινή», πλέον η διαδικασία θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μισή ώρα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δε θα πηγαίνουν καθόλου σε δικαστήριο.
Αρμόδιος για τη λύση του γάμου -εφόσον πρόκειται για συναινετικό διαζύγιο- θα είναι στο εξής ο συμβολαιογράφος, ο οποίος θα εκδίδει την απαραίτητη συμβολαιογραφική πράξη χωρίς άλλες διατυπώσεις.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται, με συμβολαιογραφική πράξη θα ορίζονται και θα συμφωνούνται θέματα επιμέλειας των τέκνων, επικοινωνίας των διαζευγμένων γονέων, αλλά και της διατροφής.
Κρίσιμο είναι το σημείο των νέων ρυθμίσεων που επιβάλλει να παρίσταται συνήγορος και για τις δύο πλευρές, ώστε να υπάρχει πλήρης προστασία και συμβουλευτική υποστήριξη σε νομοθετικά θέματα τα οποία αυτονοήτως υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις.
Επιτέλους, να τελειώνουμε με τη γραφειοκρατία…    Α.Π. 

***  Στους δρόμους μετά τη συνάντηση με Αποστόλου οι αγρότες 
Αποφασισμένοι να βγουν οι αγρότες στους δρόμους για μία ακόμα χρονιά δηλώνουν οι εκπρόσωποί τους που συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Μιχάλης Μαλλιωτάκης, πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Ιεράπετρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «θα γυρίσουμε στις περιφέρειές μας για να συζητήσουμε πότε θα βγούμε σε εθνικό επίπεδο όλοι οι αγρότες ενωμένοι, για να καταφέρουμε την ανατροπή του μνημονίου. Δεν τα έχουμε με καμία κυβέρνηση, ποτέ δεν ήμασταν χρωματισμένοι και κομματισμένοι. Πρεσβεύουμε λευκό συνδικαλισμό και ενεργούμε κατά των μνημονίων που έχουν καταστρέψει τη χώρα μας».
Διευκρίνισε πως «δε μιλάμε για κλείσιμο δρόμων. Αυτό τουλάχιστον έχει αποφασίσει η Κρήτη. Δε θα κλείσουμε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια και δε βρισκόμαστε απέναντι στους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες της χώρας. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί οι αγρότες της χώρας».
Στη συνάντηση με τον υπουργό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι αγροτών από την ανατολική, κεντρική και δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

***  Αγάπη για τον πολιτισμό και την παράδοση από το Σύλλογο Φιλοπροόδων στα Φιλιατρά 
 
 
 
Συγκίνηση, περηφάνια και ενότητα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
 Λαμπερή και γεμάτη ζεστασιά και δυνατά συναισθήματα ήταν η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών το βράδυ της Τετάρτης, στο κατάμεστο «Βορρέειον» Πνευματικό Κέντρο. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, κόσμος κάθε ηλικίας, κάτοικοι των Φιλιατρών και της γύρω περιοχής, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού, συμμετείχαν στην εκδήλωση για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και δήλωσαν έμπρακτα τη στήριξή τους στο Σύλλογο, που έχει συμπληρώσει 90 χρόνια ζωής και προσφέρει διαρκώς πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία και την πόλη των Φιλιατρών.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης έδωσε συναυλία η Φιλαρμονική του Συλλόγου με κάλαντα και τραγούδια, ενώ χορευτικά τμήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Ο δε κόσμος, με την παρουσία και το χειροκρότημά του, επιβράβευσε το αστείρευτο πάθος και ταλέντο των παιδιών και μεγαλύτερων στη μουσική και το χορό, καθώς και την αδιαπραγμάτευτη βούληση των μελών του Συλλόγου να συνεχίσουν, παρά τις δυσκολίες, να προσφέρουν μουσική παιδεία στις νέες και τους νέους και να προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση.
Η δραστήρια πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βιβή Παντελάκη, καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου «στην πολύ ζεστή και πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση, καθώς τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Φιλοπροόδων έχει καθιερώσει τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου να κόβει την πίτα του με προσκεκλημένους όλους εσάς, για να σας παρουσιάσουμε τις πολιτιστικές μας παραγωγές με τα παιδιά σας, με τα παιδιά όλων μας, που τ’ αγαπάμε τόσο πολύ και προσπαθούμε να τους μεταδώσουμε παιδεία και πολιτισμό. Παιδεία και πολιτισμό μέσω της μουσικής και παράδοση μέσω των παραδοσιακών χορών! Μας γεμίζει χαρά που για άλλη μια φορά το “Βορρέειο” είναι γεμάτο». Επίσης, έδωσε ευχές για τη νέα χρονιά σε όλες και όλους.
Το σπουδαίο έργο του Συλλόγου εξήρε ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Περικλής Μαντάς, σημειώνοντας πως τόσο η Φιλαρμονική όσο και τα χορευτικά με τις συναυλίες και παραστάσεις τους, όπου συμμετέχουν, κάνουν περήφανους όλους τους Τριφύλιους και Μεσσήνιους.
Ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, σημείωσε πως «ο Σύλλογος Φιλοπροόδων μοιάζει μ’ ένα δέντρο που οι ρίζες του απλώνονται βαθιά μέσα στην κοινωνία και τα κλωνάρια του, τα φύλλα του, είμαστε όλοι εμείς και δίνουμε λάμψη, δίνουμε ζωντάνια και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά του Συλλόγου, το προεδρείο και την πρόεδρο…». Μετέφερε δε και τις ευχές του δημάρχου Τριφυλίας που απουσίαζε.
Ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, τόνισε πως «στη συνέλευση του συλλόγου είχα πει πως είναι ένας 90άρης έφηβος, υπό την έννοια ότι διαρκώς ανανεώνει το ρεπερτόριό του, τις δραστηριότητές του, το δυναμικό του και, πάνω απ’ όλα, προσφέρει μια πολύ μεγάλη υπηρεσία στα αυριανά Φιλιατρά, στα παιδιά που είναι το μέλλον της πόλης!».
Ακολούθως η πρόεδρος μαζί με τα όλα μέλη του Δ.Σ. έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, δόθηκε συναυλία της Φιλαρμονικής, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγιώτη Φωτεινέα, με κάλαντα και τραγούδια και η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Νίκου Αθανασόπουλου. Ήταν μια γλυκιά βραδιά και εκδήλωση και, μάλιστα, η πρώτη για κοπή πίτας στο Δήμο Τριφυλίας, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ωδή στον Ταΰγετο: Ένα βουνό γεμάτο αντιθέσεις 
 
 
 
Είναι η υψηλότερη και μεγαλύτερη οροσειρά της Πελοποννήσου, αλλά και ένα από τα πιο γοητευτικά βουνά της χώρας. Οι ψηλές κορυφές, οι βαθιές χαράδρες, οι δασωμένες πλαγιές και τα βράχια που καταλήγουν στη θάλασσα δημιουργούν μια μεγάλη ποικιλία βιοτόπων με μοναδική πανίδα και χλωρίδα, η οποία περιλαμβάνει πολλά σπάνια και ενδημικά είδη.
O Ταΰγετος πήρε την ονομασία του από την Ταϋγέτη, μία από τις επτά Ατλαντίδες, οι Βυζαντινοί τον ονόμαζαν «Πενταδάχτυλο», οι Φράγκοι «Ζυγό του Μελιγού» ενώ στα χρόνια της Επανάστασης ονομαζόταν «Αγιολιάς ο μακρινός».
Πρόκειται για μια μεγάλη οροσειρά μήκους 100 χλμ. με κατεύθυνση από Βορρά προς Νότο, που εκτείνεται κατά μήκος του κεντρικού ποδιού της Πελοποννήσου. Αποτελείται από τρεις κυρίως οροσειρές: το βόρειο Ταΰγετο, τον κεντρικό Ταΰγετο και τα βουνά του Σαγγιά στον Νότο.
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της οροσειράς είναι ο κεντρικός Ταΰγετος, επίσης γνωστός ως Πενταδάχτυλος, από τις πέντε υψηλές κορυφές του: τον Προφήτη Ηλία (2.404 μ.), το Σιδηρόκαστρο (2.228 μ.), τη Νεραϊδοβούνα ή Χαλασμένο Βουνό (2.204 μ.), τη Γουνάτα (2.031 μ.) και το Σπανακάκι (2.024 μ.).
Αυτές οι κορυφές συνδέονται μεταξύ τους με περισσότερα από 14 χλμ. κορυφογραμμών, οι οποίες υπερβαίνουν σε ύψος τα 2.000 μ. Ο τεράστιος όγκος του βουνού λειτουργεί ως φράγμα στους νοτιοδυτικούς υγρούς ανέμους, με αποτέλεσμα οι δυτικές πλαγιές του βουνού να δέχονται περισσότερες βροχές και έτσι να διαθέτουν περισσότερη βλάστηση από τις ανατολικές. Το νερό της βροχής απορροφάται από τον πορώδη ασβεστόλιθο και ρέει σε υπόγεια ποτάμια, ώσπου συναντά, σε χαμηλότερο υψόμετρο, αδιαπέραστα στρώματα φλύσχη.
Γεωλογικά, ο Ταΰγετος αποτελείται κυρίως από ασβεστόλιθο και δευτερευόντως από δολομίτες και φλύσχη. Συνεπώς, οι πλαγιές είναι γεμάτες βαθιές χαράδρες, με σπουδαιότερες τις δύο χαράδρες της Λαγκάδας, κατά μήκος των ανατολικών πλευρών, και τις χαράδρες του Βυρού και του Ρίντομου, στις δυτικές πλαγιές. Ο Ταΰγετος παρουσιάζει επίσης πολλές δολίνες και σπηλιές, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί.
  Πλούσια χλωρίδα
Στον Ταΰγετο, σε απόσταση μόνο 12 χλμ. από την ακτή έως την κορυφή του Προφήτη Ηλία, υπάρχει πλήθος οικοσυστημάτων που φιλοξενούν πλούσια χλωρίδα.
Συνολικά, περισσότερα από 1.250 είδη φυτών ευδοκιμούν στο βουνό, περιλαμβάνοντας όχι λιγότερα από 26 τοπικά ενδημικά, πάνω από 35 ενδημικά της Πελοποννήσου και πάνω από 79 ενδημικά της Ελλάδας.
Η βλάστηση του βουνού μπορεί να διαχωριστεί σε 4 διαφορετικές ζώνες. Αρχικά υπάρχουν τα φρύγανα και η μακία βλάστηση, που εντοπίζονται από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι τα 700 μ. περίπου.
Πολλά λουλούδια φυτρώνουν σε αυτή τη ζώνη, τα περισσότερα από τα οποία είναι κοινά στην Ελλάδα. Σε αυτά συγκαταλέγονται και κάποια τοπικά ενδημικά μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως η σιληνή Silene goulimyi, το Scilla messeniaca και το κολχικό Colchicum psaridis.
Η ορεινή ζώνη, εκτείνεται σε ύψος από τα 800 έως τα 1.700 μ., και εμφανίζει μεγάλα δάση από αιωνόβια Κεφαλληνιακά Έλατα και Μαυρόπευκα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Δάσος της Βασιλικής στη μεσσηνιακή πλευρά του βουνού. Το κολχικό Colchicum pulchellum είναι ένα από τα ενδημικά λουλούδια αυτής της ζώνης που, εκτός από τον Ταΰγετο, συναντάται μόνο στο όρος Ζήρεια.
Στη συνέχεια και από τα 1.700 έως τα 2.000 μ. το βουνό καλύπτεται με υποαλπική βλάστηση που φυτρώνει σε εκτενή λιβάδια, στους ασβεστόλιθους και στα βράχια. Μόνο νανόμορφα πεύκα, έλατα και κέδροι, καθώς και ένας αριθμός μικρότερων ετήσιων και πολυετών ειδών, μπορούν να επιβιώσουν στο κρύο αυτής της ζώνης.
Τέλος, από τα 2.000 έως τα 2.404 μ. εντοπίζεται η αλπική ζώνη γεμάτη από μικρόσωμα διετή είδη που έχουν εξελιχθεί ώστε να φυτρώνουν σε ρηχό έδαφος και σε σκληρές καιρικές συνθήκες. Τα περισσότερα από τα τοπικά ενδημικά φυτά εξελίχθηκαν σε αυτή και την προηγούμενη ζώνη. Αυτά περιλαμβάνουν την Κολομπίνα του Ταΰγετου, την αγριομαργαρίτα Anthemis laconica, το τετράγκαθο Astragalus taygeteus κ.ά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ταΰγετος είναι επίσης πολύ πλούσιος σε ορχιδέες, με τουλάχιστον 28 είδη.
  Περιορισμένη πανίδα
Σε σύγκριση με τα βουνά της Βόρειας Ελλάδας, ο Ταΰγετος φιλοξενεί μικρότερο αριθμό θηλαστικών, καθώς όλα τα μεγάλα είδη ζώων που κάποτε τριγυρνούσαν στο βουνό έχουν πλέον εξαφανιστεί. Μόνο κοινά είδη, όπως οι αλεπούδες, οι ασβοί, τα κουνάβια, οι νυφίτσες, οι σκαντζόχοιροι και οι λαγοί, υπάρχουν στην περιοχή.
Οι βίδρες ζουν στα ρυάκια. Υπάρχουν, επίσης, τουλάχιστον 15 είδη νυχτερίδας. Στο βουνό ζουν περισσότερα από 90 είδη πουλιών. Άλλωστε, ο Ταΰγετος είναι το νοτιότερο όριο της κατανομής στην Ευρώπη για τρία αναπαραγόμενα είδη: το λευκονώτη δρυοκολάπτη, τον τοιχοδρόμο και τη δενδροκελάδα.
Τα περισσότερα ελληνικά αρπακτικά πουλιά, αν και σε μικρούς αριθμούς, αναπαράγονται στο βουνό, με εξαίρεση τους γύπες. Υπάρχουν ένα ή δύο ζευγάρια χρυσαετών και σπιζαετών και λίγα περισσότερα φιδαετών και γερακαετών. Τα δάση κατοικούνται από πληθώρα πουλιών, όπως οι χουχουριστές, οι κούκοι, τα γιδοβύζια κ.ά.
Σμήνη από κοκκινοκαλιακούδες πετούν ψηλά, κάτω από τις κορυφές, όπως και οι βουνοσταχτάρες,  τα βραχοχελιδόνια, οι κόρακες. Οι χαράδρες του βουνού κατοικούνται από μπούφους, βουνοτσίχλονα, βραχοτσοπανάκους, γαλαζοκότσυφες, ασπροκωλίνες κ.ά. Η ερπετοπανίδα του Ταΰγετου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και περιλαμβάνει 26 είδη ερπετών και 7 είδη αμφιβίων μεταξύ των οποίων 5 ενδημικά της Ν. Ελλάδας.
Το μήκος του, η γεωγραφική του θέση, οι διαφορετικοί βιότοποι και το υψόμετρο χαρίζουν στον Ταΰγετο τον τίτλο του ακροτελεύτιου παράδεισου άγριας ζωής της ηπειρωτικής Ευρώπης πριν από την αφρικανική ήπειρο. Ένα μικρό, ζωντανό «αντίο» γεμάτο μοναδικά τοπία, σπάνια φυτά και ζώα.
  Κείμενο: Andrea Bonneti, Δαυίδ Κουτσογιαννόπουλος
Φωτογραφίες: Andrea Bonneti

***  Έφυγε από τη ζωή ο φωτογράφος Θοδωρής Μαλαπάνης 
Χθες έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων ο φωτογράφος και εικονολήπτης Θοδωρής Μαλαπάνης γεννημένος το 1968, ένας άνθρωπος αγαπητός στην πόλη της Καλαμάτας.
Τις τελευταίες ημέρες ο Θοδωρής είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο αφού εντοπίστηκε όγκος στον εγκέφαλό του αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.
  Το «Θ» εκφράζει θερμά συλληπτήρια στους οικείους του

***   Πέθανε η εμβληματική παρουσιάστρια της ΕΡΤ Κέλλυ Σακάκου    Κλινήρης εξαιτίας εγχείρησης
H Κέλλυ Σακάκου ήταν μία από τις γνωστότερες παρουσιάστριες προγράμματος της ΕΡΤ στη δεκαετία του '80
~ Η Κέλλυ Σακάκου, παρουσιάστρια του προγράμματος της ΕΡΤ τη δεκαετία του '80, άφησε την τελευταία της πνοή, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση την Κυριακή.
Η παρουσιάστρια ήταν τον τελευταίο καιρό κλινήρης μετά από εγχείριση στο ισχίο. Σε πρόσφατες δηλώσεις της, είχε εμφανιστεί υπό μεγάλη ψυχολογική πίεση έπειτα από τον θάνατο του συζύγου της.
 ~ VIDEOhttps://youtu.be/yTNsrJHA0Q8   .-
Η Κέλλυ Σακάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Ήταν αριστούχος στην «Ευαγγελική Σχολή» της Νέας Σμύρνης ενώ στη συνέχεια αποφοίτησε από τη σχολή «Κατσέλη» όπου σπούδασε ηθοποιός.
Σπούδασε δραματική τέχνη και δημοσιογραφία και εργάστηκε στην Τηλεόραση, στο Ραδιόφωνο, στη Διαφήμιση και στον Τύπο.
Συμπλήρωσε 30 χρόνια στη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) και συμμετείχε σε πολλές εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Η παρουσία της στην ΕΡΤ σφράγισε τις δεκαετίες 1970 και 1980. Ήταν μία από τις πιο αναγνωρίσιμες παρουσιάστριες της Ελληνικής τηλεόρασης.
Newsroom ΔΟΛ

***  Όπλα και χειροβομβίδες στο σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα        Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία
Η Πόλα Ρούπα κατά την προσαγωγή της στα δικαστήρια
~ Τουφέκια, πυροβόλα, πιστόλια και χειροβομβίδες βρήκε η Αστυνομία στο σπίτι της Ηλιούπολης, όπου κρυβόταν η Πόλα Ρούπα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
~ δύο πολεμικά τυφέκια  `
~δύο πυροβόλα όπλα-πιστόλια,
~ τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και
~ φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων
Επίσης, κοντά στο σπίτι στον Αγ.Δημήτριο, όπου διέμενε η συλληφθείσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου βρέθηκε και κατασχέθηκε όχημα το οποίο φέρεται ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες.
Και στις δύο παραπάνω οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά.
Όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.
Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη νέα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε χώρο σε περιοχή της Αττικής. Newsroom ΔΟΛ

***  Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, πού υπάρχουν προβλήματα
Εικόνα από το Ηράκλειο
~Παραμένουν οι δυσκολίες από την επέλαση της κακοκαιρίας σε βόρεια Πελοπόννησο και κεντρική Ελλάδα: Στη νέα εθνική Πατρών - Κορίνθου αποκατάσταθηκε μεν τα ξημερώματα η κυκλοφορία μεταξύ Αιγίου και Καλαβρύτων, ωστόσο τα προβλήματα συνεχίζονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, από το ύψος της Ακράτας έως και το Αίγιο, όπου η κίνηση γίνεται με δυσκολία.
~Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων, που είχε κλείσει από το απόγευμα του Σαββάτου λόγω χιονοπτώσεων και εκτροπής βαρέων οχημάτων με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν για ώρες οδηγοί και οχήματα.
Η Τροχαία αναφέρει πως η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά το πρωί της Κυριακής. Σε σημεία της εθνικής οδού βρίσκονται εκχιονιστικά, περιπολικά της τροχαίας και πυροσβεστικά οχήματα για να επέμβουν σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.
Αντίθετα, προβλήματα καταγράφονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, αφού από το ύψος της Ακράτας έως και το Αίγιο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Ο απεγκλωβισμός των οχημάτων στην νέα εθνική οδό ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου, αρχικά στο ρεύμα προς Πάτρα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο ρεύμα προς Κόρινθο. Όμως η ακινητοποίηση βαρέων οχημάτων στην άκρη του δρόμου δημιούργησε προβλήματα και καθυστερήσεις στον αποχιονισμό της εθνικής οδού.
Στην κεντρική Ελλάδα, σοβαρά προβλήματα καταγράφονται σε όλη τη Μαγνησία, με τη χιονόπτωση να συνεχιζόταν το βράδυ.
Ακόμα και στο κέντρο του Βόλου, οι δρόμοι ήταν στα λευκά και τα θερμόμετρα στις 23.30 βρίσκονταν στους -7 βαθμούς. Για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί επιχειρούν μέσα στον Βόλο δεκάδες αλατιέρες και υδροφόρες της Περιφέρειας και του Δήμου.
Ο περιφερειακός του Βόλου έχει χιόνι και πάγο και η κίνηση των αυτοκινήτων, παρά τον συνεχή αποχιονισμό, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του παγετού.
Η αντιπεριφειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολινδρίνη μιλώντας αργά την νύχτα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί,αφού 28 συνολικά αυτοκίνητα αποχιονίζουν ττις εθνικές οδούς στην Μαγνησία.
Στην εθνική οδό Βόλου-Λάρισας στο ύψος της Α' ΒΙΠΕ Βόλου υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες λόγω χιονιού και παγου και επισημαίνεται η ανάγκη για χρήση αλυσίδων στα αυτοκίνητα .
νάλογη εικόνα και στην Π.Ε.Ο Βόλου-Αθήνας στο ύψος του Αλμυρού, αλλά οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.
Στο Πήλιο η συνεχιζόμενη χιονόπτωση έχει προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες πάνω από τον Περιφερειακό του Βόλου και είναι υποχρεωτική η χρήση αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου,από τον Ανω Βόλο και πάνω.
Στα Χάνια η θερμοκρασία έχει πέσει στους -14 βαθμούς και το πυκνό χιόνι σε συνδυασμό με τον παγετό καθιστά σχεδόν αδύνατη την κίνηση των οχημάτων παρα τον αποχιονισμό και τις συνεχείς ρίψεις αλατιού.
Στα νησιά των Σποράδων, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Αλόννησος όπου η σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζεται ακατάπαυστα και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά. Παράλληλα συνεχίζονται τα προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση του νησιού.
Ανάλογη εικόνα και στην Σκόπελο, όπου ωστόσο τα προβλήματα από το χιόνι -που ξεπέρασε στην Χώρα τα 30 εκατοστά- είναι ηπιότερα. Και στην Σκόπελο μεγάλα τμήματα του νησιού αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.
Ο παγετός σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα μετά τη χιονοθύελλα που έπληξε για αρκετές ώρες τη Λέσβο.
Οι κεντρικοί οδικοί άξονες του νησιού είναι ανοικτοί μετά από ολονύκτια μάχη των συνεργείων του Δήμου Λέσβου και της περιφέρειας βορείου Αιγαίου με τον πάγο. Όμως συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή και όχι άσκοπες μετακινήσεις, αφού ο κίνδυνος καιροφυλακτεί σε σημεία που τρέχουν νερά που παγώνουν όπως στο κεντρικό μεγάλο δάσος του νησιού, μετά το χωριό Λάμπου Μύλοι.
Από το πρωί έχουν συμβεί μικροατυχήματα στο σύνολο τους όταν αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες βγήκαν γλίστρησαν και βγήκαν από το δρόμο. Ανάμεσα τους και δυο κλούβες της Αστυνομίας αλλά και μια νταλίκα που δίπλωσε και προσωρινά διέκοψε την κυκλοφορία στην περιοχή της Καράβας στο δρόμο Μυτιλήνης - Μανταμάδου.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, «οι αλατιέρες συνεχίζουν να επιχειρούν ώστε οι δρόμοι δεδομένων των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν να παραμείνουν ανοικτοί. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι κινούνται στο ευρύτερο περιφερειακό και αγροτικό δίκτυο όπως οι κτηνοτρόφοι που θα κινηθούν προς τις στάνες τους δεδομένου ότι εκεί δεν έχουν επιχειρήσει συνεργεία».
Σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Χίου. Οι ρίψεις αλατιού αλλά και οι παρεμβάσεις των εκχιονιστικών μηχανημάτων φαίνεται ότι απέδωσαν και το βασικό οδικό δίκτυο της Χίου είναι καθαρό και προσπελάσιμο από ανθρώπους και οχήματα. Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιοχή των Αυγωνύμων και των Καρυών, προς τα Καρδάμυλα και την Βολισσό, όπου είχαν παρουσιασθεί τα σημαντικότερα προβλήματα. Καθαρό είναι, επίσης, όλο το οδικό δίκτυο περιμετρικά της Αμανής.
Η εικόνα στην Κρήτη
 Χιόνια, χαλάζι, ισχυρές βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην ανατολική Κρήτη καθώς πολλά χωριά στη ενδοχώρα των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου έχουν ντυθεί στα λευκά ενώ χιόνια έπεσαν και στην πόλη του Ηρακλείου ακόμη και στην παραλιακή λεωφόρο όπου το έστρωσε.
Χιόνισε και σε παραλιακά σημεία του Νομού και είναι χαρακτηριστικό ότι χιόνι έπεσε τις πρωινές ώρες ακόμη και μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στα Χανιά λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Χαρακτηριστικό της εικόνας που υπάρχει είναι ότι το χιόνι έχει σκεπάσει ακόμα και πεδινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, «χιονίζει σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 50 μέτρα».
Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία
 ΑΤΤΙΚΗ
~Λεωφ. Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς «CASINO MONT PARNES».
~ Περιφ. Οδός Πεντέλης-Ν. Μακρής, από το ύψος του ΣΝ Πεντέλης «414».
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
~ΠΕΟ Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου. 
~ΕΟ Θεσ/νίκης-Καβάλας (από διασταύρωση Ρεντίνας έως Στύβο)
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
~ Επ. Ο. Χανίων-Κισσού Μαγνησίας, στη διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες», μέχρι τη διασταύρωση με την Επ. Ο. Βόλου-Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος).
ΛΑΡΙΣΑ
~ Επ. Ο. Οδός Ελάφου-Σκλήθρου Αγιάς Λάρισας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων κσι γίνεται προσπάθεια διάνοιξης και η προσέγγιση πραγματοποιείται από εναλλακτικό δρομολόγιο.
ΠΡΕΒΕΖΑ
~ Επ. Ο. Αρχάγγελου-Νεράιδας, από 19ο έως 24ο χλμ. Η κίνηση γίνεται από παρακαμπτήριες.
ΕΥΒΟΙΑ 
~ ΕΟ Χαλκίδας- Αιδηψού (16η έως 35η χ/θ), έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών 
~με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων. 
~ ΕΟ Χαλκίδας-Αιδηψού (14η έως 35η χ/θ). 
~ Επ. Ο. Σταυρού-Αγίας Σοφίας, Στενής-Στροπώνων, Αγίου Αθανασίου-Γλυφάδας. 
~ Επ. Ο. Ροβιών-Δρυμώνα. 
~ Επ. Ο. Γυμνού-Σέτας 
~ Ορεινό Επαρχιακό Δίκτυο της Λίμνης και Κύμης.
 ~ Οδικό δίκτυο περιοχής Αλιβερίου.
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
~ ΠΕΟ Λαμίας-Λάρισας, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων. 
~ ΕΟ Θερμοπυλών-Ιτέας, από 12ο-22ο χλμ.
ΦΩΚΙΔΑ
` ΕΟ Θερμοπυλών-Αντιρρίου, από 57ο-22,6 χλμ, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία φορτηγών με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων.
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
~ ΠΕΟ Κορίνθου-Άργους-Τριπόλεως (Δερβενάκια), από 32χλμ-36 χλμ.
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
~ ΠΕΟ Κορίνθου-Άργους-Τριπόλεως (Δερβενάκια), από 24ο-32ο χλμ.
ΑΙΤΩΛΙΑ
~ Τ.Κ. Παλαιόπυργου προς Πλάτανο, πρώην ΔΔ Πυλλήνης.
~ Θέση Χάνι Φασουλά, της πρώην ΔΔ Αποδοτίας, προς Άνω Χώρα.
~ Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, λόγω έντονης χιονόπτωσης, στην Περιμετρική Ναυπάκτου, στο ρεύμα προς Ιτέα, όπου γίνεται εκτροπή των οχημάτων μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου, καθώς και στην ΕΟ Αντιρρίου-Λιδορικίου, από το 15ο χλμ. (κόμβος Ναυπάκτου-Ιτέας).
~ Αποκλεισμένα είναι τα χωριά Λιβαδάκι και Καστανιά στην Δ.Δ Πυλήνης απο Τ.Κ Παλαιοπύργου προς Ελευθεριανή.
 ΑΧΑΙΑ
~ Διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας-Χ/Κ Καλαβρύτων. 
~ ΕΟ Ακράτας-Ζαρούχλας, από το 8ο χλμ.
 ~ ΕΟ Αιγίου-Πτέρης.
ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
~ Επ.Ο. Καλλιθέας-Προυσού, διασταύρωση Νερομάνας.
ΠΕΛΛΑ
~ Οδικό δίκτυο Τ.Κ. Κερασιάς – Χ/Κ «Βόρρας».
Πού χρειάζονται αλυσίδες
 ΑΤΤΙΚΗ
~ Ιπποκράτειος Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
 ~ Στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Σουφλίου προς Γιαννούλη, Σιδηρών και Κοτρωνιά. Αποκλεισμένες περιοχές δήμου Σουφλίου-μεγάλο Δέρειο, μικρό Δέρειο, Ρούσα, Γονικό
ΞΑΝΘΗ
` ~  ΕΟ Ξάνθης-Ε/Β συνόρων, από το 31ο χλμ., έως συνοριακό σημείο Αγίου Κωνσταντίνου.
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
~ Σε ολόκληρο το Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο του Νομού.
ΔΡΑΜΑ
~ Επ. Ο. Σιδηρονέρου-Σκαλωτής.
 ~ Βώλακας προς Χ/Κ Φαλακρού.
ΡΟΔΟΠΗ
~ Από το 2ο χλμ. ν. Σάντας-Κέχρου και ν. Σάντας-Σάπκας (Δέρειου) καθώς επίσης και στο σύνολο του ο ορεινός όγκος των οικισμών του δήμου Αρριανών.
ΠΙΕΡΙΑ
~ ΕΟ Κατερίνης-Ελασσόνας, από 15ο έως 44ο χλμ. (όρια νομού Λάρισας). ~ ΕΠ. Ο. Βρυάς-Ελατοχωρίου, έως Χ/ Κ. Ελατοχωρίου. 
~ ΕΠ. Ο. Λαγοράχης-Ελατοχωρίου.
ΠΕΛΛΑ
~ Σε όλο το Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας Έδεσσας.
ΗΜΑΘΙΑ
~ Παλαιά Ε. Ο. Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 91ο χλμ. (Καστανιά) μέχρι όρια με Ν. Κοζάνης 98ο χλμ.
~ Επ. Ο. Βέροιας-Σελίου, από τη Βέροια έως το 26ο χλμ. (Χ/Κ Σελίου).
~ Επ. Ο. Βέροιας-Κοζάνης, από τη Βέροια έως την Καστανιά.
~ Επ. Ο. Βέροιας-Δασκίου, από τη Βέροια έως το Δάσκιο.
~ Επ. Ο. Βέροιας- Κωστοχωρίου, από δ/ση οδού 25ης Μαρτίου μέχρι το 19ο χλμ 
~ Επ. Ο. Νάουσας-Τρία πέντε Πηγάδια, από τη Νάουσα έως 17ο χλμ.
~ Επ. Ο. Νάουσας-Σελίου, από 8ο έως 17ο χλμ. (Χ/Κ).
~ Δημοτική oδός Νάουσας-Ροδοχωρίου (από Νάουσα έως Ροδοχώρι).
~ Δημοτική οδός Νάουσας- Αρκοχωρίου (από Νάουσα έως Αρκοχώρι).
~ Δ/ση από Σ.Σ Νάουσας έως Νάουσα.
~ Στους δρόμους εντός πόλεως Νάουσας.
ΚΙΛΚΙΣ
~ Επ. Ο. Γουμένισσας-Λιβαδίων, από το 9ο χλμ.
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
~ Επ. Ο. Πολυγύρου-Ταξιάρχη και εντός Οικισμών.
~ ΕΟ Θεσ/νίκης-Πολυγύρου.
~ ΕΟ Θεσ/νίκης-Ιερισσού, μέσω Αρναίας, από Παλαιοχώρα-Στρατώνι.
~ EΠ.Ο. Πολύγυρου-Βραστών και εντός οικισμών.
~ Επ. Ο. Ν.Μουδανιών-Παλιουρίου, κύκλωμα Κασσάνδρας.
~ Επ. Ο. Μεαταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου, ύψος Προφήτη Ηλία.
~ ΠΕΟ Θεσ/νίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη).
~ Επ.Ο. Νεοχωρίου-Βαρβάρας-Ολυμπιάδος.
 ~ Ε π.Ο. Αρναίας-Στανού.
ΦΛΩΡΙΝΑ
~  Σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
~ Επ. Ο. Καστοριάς-Φλώρινας, από το 18ο έως το 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου) ~ Επ. Ο. Καστοριάς-Ιωαννίνων, από το 35ο έως το 45ο χλμ. (μέσω Κοτύλης).
ΚΟΖΑΝΗ
~  Σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, πλην της Εγνατίας οδού και του κάθετου άξονα Α-29 όπου η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.
ΓΡΕΒΕΝΑ
~ Επαρχιακή Οδός Γρεβενών-Σαμαρίνας, από 25ο έως 54ο χλμ.
~ Επαρχιακή Οδός Γρεβενών-Χ/Κ Βασιλίτσας, από 25ο έως 45ο χλμ.
~ Επαρχιακή Οδός -Γρεβενών-Περιβολίου, από 25ο έως 43ο χλμ. 
~ Επαρχιακή Οδός Κηπουρείου-Ιωαννίνων (μέσω Μηλιάς Μετσόβου), από το 20ο χλμ., έως όρια με Ν.Ιωαννίνων.
~ Ε Ο Γρεβενών-Τρικάλων από το 15ο χλμ. έως το 30ό χλμ.
~ Επ. Ο. Δεσκάτης-Καρπερού από το 4ο χλμ έως το 8ο χλμ.
~ ΕΟ Ελασσόνας-Δεσκάτης-Καλαμπάκας από το 32 χλμ. έως το 52ο χλμ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
~ Επ. Ο. Καρδίτσας-Άρτας, από 35ο έως 52ο χλμ., θέση «Τύμπανος».
~ Επ. Ο. Μουζακίου-Στεφανιάδας, από 7ο έως 29ο χλμ., θέση «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ».
~ Επ. Ο. Μουζακίου-Λίμνη Πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ.
 ~ Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, από 56ο έως 62ο χλμ., θέση «Ζαχαράκη».
 ~ Επ. Οδ. Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Μορφοβουνίου), από 20ο χλμ εως το 42ο χλμ.
~ Επ. Οδ. Καρδίτσας Μητρόπολης-Δ/ση Μεσενικόλα -Ιερά Μονή Κορώνης-Τσαρδακίου, από το 16ο χλμ., έως το 32ο χλμ.
~ Επ. Οδ. Καρδίτσας-Λ.Σμοκόβου, από 24ο έως 62ο χλμ.
~ Περιμετρικά της λίμνης Ν.Πλαστήρα.
ΛΑΡΙΣΑ
~ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Όλο το οδικό δίκτυο.
~ ΕΠ. Ο. Ελάφου-Σκλήθρου (ΚΛΕΙΣΤΗ).
~ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο.
~ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας. 
~ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ: Όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας. ~ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΑΨΑΝΗΣ: Όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας. ~ ΕΠ. Ο. Καλλιπέυκης με όρια Πιερίας από 1η χ/θ έως 12 χ/θ (ΚΛΕΙΣΤΗ). ~ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Επαρχιακή Οδός Βλαχόγιαννου-Μεγ.Ελευθεροχωρίου.
~ Επαρχιακή Οδός Ροδιάς-Συκαμινέας.
ΤΡΙΚΑΛΑ
- ΕΟ Τρικάλων-Άρτας, από 19ο έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου).
- ΕΠ. Ο. Πύλης-Μεσοχώρας, από 4ο έως 55ο χλμ.
- ΕΠ. Ο. Καλαμπάκας-Ασπροποτάμου, από 33ο χλμ. έως 55ο χλμ.
- ΕΠ. Ο. Καλαμπάκας-Χρυσομηλιάς από το 20ο χλμ. έως το 38ο χλμ.
 - ΕΠ. Ο. Θεόπετρας-Κονισκού-Μαυρελίου από το 14ο χλμ. έως το 40ό χλμ.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
~ ΕΟ Βόλου-Ζαγοράς (άνω κλάδος), από το 16ο χλμ.
~ Επ. Οδός Χανίων-Κισσού Μαγνησίας, στη διασταύρωση του Χ/Κ «Αγριόλευκες», μέχρι τη
 ~  διασταύρωση με την Επ. Ο. Βόλου-Ζαγοράς (Κάτω κλάδος).
ΑΡΤΑ
~ Επ. Ο. Δίκτυο Βουργαρελίου- Κυψέλης.
~ Επ. Ο. Δίκτυο Αθαμανίου-Θεοδώριανων.
~ Επ. Ο. Δίκτυο Αγνάντων-Μελισσουργών.
~ Επ. Ο. Δίκτυο Αθαμανίου-Μεσούντας.
~ Επ. Ο. Δίκτυο Αθαμανίου-Τετρακώμου.
~ Επ. Ο. Δίκτυο Διάσελο-Σκουληκαριά.
ΑΧΑΪΑ
~ ΕΟ Καλαβρύτων-Χ/Κ.
~ Επ.Ο. Πατρών-Καλαβρύτων, από Καταρράκτη
~ Δημοτική οδό Δεμέστιχα-Λεοντίου-Μοίραλι-Ρακίτας
 ~ ΕΟ Πατρών-Τριπόλεως (111), από Χιόνα-Δίσελο.
~ ΕΟ Καλαβρύτων-Κλειτορίας (μέσω Λουσών).
 ~ ΕΟ Καλαβρύτων-Κλειτορίας (μέσω Πριόλιθου).
~ ΕΟ Καλαβρύτων-Διακόπτου (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).
~ ΕΟ Καλαβρύτων-Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).
~ ΕΟ Ακράτας-Ζαρούχλας, μέχρι το 8ο χλμ.
~ Δημ. Οδός Δεμέστιχας-Λεοντίου-Μοίραλι-Ρακίτας.
~ ΕΟ Αιγίου-Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης και συγκεκριμένα από το 8ο χλμ. και άνω.
 ~ ΠΕΟ Κλειτορίας-Αρόανια, έως και Ψωφίδα (μέσω Αυχαίνα Πριόλιθου). ~ ΕΟ Κλειτορίας-Γκούρας (μέσω Λυκουρίας)
~ ΕΟ Πούντας-Καλαβρύτων, από 7,7ο χλμ. 
~ Διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας-Χ/Κ Καλαβρύτων.
~ ΕΟ Αιγείρας-Αμπελοκήπων, από 3ο χλμ.
~ ΕΟ Αιγείρας-Περιθωρίου, από 3ο χλμ.
ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
~ ΕΟ Αγρινίου-Καρπενησίου, από 5ο - 52ο χλμ.(γέφυρα Επισκοπής).
~ ΕΠ. Ο. Εμπέσου-Άρτας, από Χρυσοπηγή (25ο χλμ.), έως γέφυρα Κομποτίου (43ο χλμ.).
~ ΕΠ. Ο. Εμπέσου-Περδικακίου-Αυλακιού από (12ο έως 38ο χλμ.)
~ Eπ. Ο. Αγρινίου-Εμπεσσού, θέση (ληστή), από 28ο-32ο χλμ.
~ Επ. Ο. Αγρινίου-Γέφυρα Βέργας-Αλευριάδα-Γέφυρα Τατάρνας.
ΑΙΤΩΛΙΑ
~ Δ.Δ Δάφνης έως άνω Χώρα.
~ Δημοτική ενότητα Πλατάνου.
ΗΛΕΙΑ
~ ΕΟ Ανδριτσαίνας-Επικούρειου Απόλλωνα.
~ Δ.Δ. Ανδριτσαίνας-Λυνισταίνας- Κουφόπουλο- Δραγώγι -Φανάρι-Αμυγδαλιές-Μύρωνια του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστενών. 
~ ΔΔ Σκληρός-Νέδα-Άγιος Σώστης-Αμπελιώνα-Πέτρα του Δήμου Οιχαλίας.
~ ΕΟ Τριπόλεως-Πατρών, από 73ο έως 83ο χλμ.
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
~ ΕΟ Λαμίας-Καρπενησίου, από 33ο έως 65ο χλμ.
~ ΠΕΟ Λαμίας-Λάρισας, από 14ο-41ο χλμ.
~ Επαρχιακό οδικό δίκτυο Μακρακώμης και Σπερχειάδας, Υπάτης και Αταλάντης.
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
~ ΠΕΟ Καρπενησίου-Λαμίας (θέση Ράχη Τυμφρηστού).
~ ΕΟ Καρπενησίου-Αγρινίου (5η χ/θ έως 10η χ/θ).
~ ΕΟ Λαμίας-Καρπενησίου (67η χ/θ έως 71η χ/θ).
~ Σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Καρπενησίου.
~ Επ. Ο. Κερασοχωρίου-Βίνιανης (από τη 2η χ/θ).
~ Επ. Ο. Κερασοχωρίου-Κρέντη. 
~ Επ. Ο. Κερασοχωρίου-Γρανίτσας (Τ.Κ. Λημερίου).
~ Επ. Ο. Γρανίτσας-Ραπτόπουλου-Κέδρων (2η χ/θ έως 5η χ/θ).
~ Επ. Ο. Καρπενησίου-Χιονοδρομικού Κέντρου (6η χ/θ έως 13η χ/θ).
~ Επ. Ο. Δάφνης-Μαυτρομάτας (2η χ/θ έως 6η χ/θ).
ΦΩΚΙΔΑ
~ ΕΟ Θερμοπυλών-Άμφισσας, Λιβαδειάς-Άμφισσας, Άμφισσας-Αντιρρίου. ~ ΕΠ. Ο. Ιτέας-Διστόμου.
~ ΕΠ. Ο. Γραβιάς-Καλοσκοπής-Πύρας-Μαυρολιθαρίου-Καστριώτισσας.
~ ΕΠ. Ο. Καλοσκοπής-Πανουργιά-Στρόμης.
~ ΕΠ. Ο. Γραβιάς-Καστελλίων-Οινοχωρίου.
~ ΕΠ. Ο. Γραβιάς-Βάργιανης.
~ ΕΠ. Ο. Πολύδροσου-Άνω Πολύδροσου-Χ/Κ Παρνασσού.
~ ΕΠ. Ο. Πολύδροσου-Επτάλοφου-Χ/Κ Παρνασσού.
~ Ορεινό Οδικό δίκτυο της ΠΕ Φωκίδας.
ΕΥΒΟΙΑ
~ ΕΟ Χαλκίδας-Αιδηψού , από 35ο έως 48ο χλμ., 74ο έως 88ο χλμ. και 136ο έως 143ο χλμ.
~ ΕΟ Χαλκίδας-Λεπούρων, από 49ο έως 56ο χλμ.
~ Επ. Ο. Πισσώνα-Στενής.
 ~ Επ. Ο. Ερέτριας-Θεολόγου.
~ ΕΠ.Ο Λεπούρων-Καρύστου , από 44ο έως 65ο χλμ.
~ Επ. Ο Στύρων-Αλμυροποτάμου.
~ Επ. Ο Παγώντα-Μαρκατών.
 ~ Επ. Ο Προκοπίου-Σαρακηνικού, Κηρίνθου-Φαράκλας.
~ Επ. Ο Ιστιαίας-Ροβιών.
~ Ορεινά Επαρχιακά δίκτυα των περιοχών της Κύμης, του Μαντουδίου της Λίμνης και Ιστιαίας.
ΒΟΙΩΤΙΑ
~ ΕΟ Λιβαδειάς-Άμφισσας.
~ ΕΟ Λιβαδειάς-Κάστρου.
~ ΕΟ Λιβαδειάς-Λαμίας.
~ ΕΟ Θηβών-Χαλκίδας
 ~ ΠΕΟ Θηβών-Λιβαδειάς, Ελευσίνας-Θηβών, στις παραπλεύρους της ΠΑΘΕ-ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας
 ~ Σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Βοιωτίας, ΠΑΘΕ-ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας ενώ στο ανωτέρω οδικό δίκτυο, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων.
ΑΡΚΑΔΙΑ
~ Δασική οδός άνω Οστρακίνας Χ/Κ-Βυτίνα.
~ Ε.Ο. Νεμέας-Λεβιδίου, από 47ο έως 52ο χλμ.
~ Επ.Ο. Κοσμά-Λεωνιδίου-Κουνουπιά.
~ Οδικό δίκτυο ορεινού όγκου Μαινάλου
~ Τ.Κ. Αγ. Πέτρου και Καστάνιτσας
~ ΕΟ Τρίπολης-Πύργου, από 44ο-80ο χλμ.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
~ ΕΟ Καλαμάτας-Σπάρτης, από 28ο έως 42ο χλμ.
~ ΕΟ Καλαμάτας-Πύλου (τμήμα από Νερόμυλο έως Πύλο).
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
~ Επ. Ο. Περαχώρας-Πίσια-Σχοίνου, από το 1ο χλμ.
~ Επ. Ο. Βοχαΐκού-Σουληναρίου-Νεμέας, από το 1ο χλμ.
~ Επ. Ο. Κρήνες-Ταρσινών-Ελληνοχωρίου-Στιμάγκα από το 1ο χλμ.
~ Επ. Ο. Κιάτου-Γκούρας, από το 1 ο χλμ.
~ Επ. Ο. Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, από το 5ο χλμ.
~ Επ. Ο. Τρικάλων- Καρυάς, από το 1 ο χλμ.
 ~ Επ. Ο. Δερβενίου-Γκούρας, από το 3ο χλμ.
~ Επ. Ο. Λυγιάς-Πύργου, από το 2ο χλμ.
~ Επ. Ο. Λουτρού-Βρυσούλων, από το 3ο χλμ.
~ Επ. Οδ. Καλλιθέας-Ελληνικού, από το 1ο χλμ.
~ Επ. Οδ. Νεμέας-Κιάτο (ΔΔ Δάφνης-Καστρακίου-Μποζικά-Τιτάνη), από 1ο χλμ εως 10ο χλμ.
~ Επ. Οδ. Γαλατά- Πλατάνι από 1ο έως 8ο χλμ.
~ Επ. Οδ. Γαλατά-Ψάρι από 1ο έως 8ο χλμ.
~ Επ. Οδ. Κούτσι-Στιμάγκα από 1ο έως 9ο χλμ.
~ Επ. Οδ. Από 1ο χ/μ έως 12ο χ/μ Νεμέας-Αρχ. Νεμέας-Αρχ. Κλεωνών.
 ~ Επ. Οδ. Από 1ο χ/μ έως 8ο χ/μ Αρχ. Νεμέας-Δερβενάκια.
~ Επ. Οδ. Από 1ο χ/μ έως 8ο χ/μ Νεμέας- Λεόντιο-Πλατάνι-Γυμνό.
~ Επ. Οδ Από 1ο χ/μ έως 10ο χ/μ. Δάφνης-Καστράκι-Μποζικά Τιτάνη.
 ~ Επ. Οδ. Από 1ο χ/μ έως 10ο χ/μ Νεμέας-Δάφνης.
~ Επ. Οδ. Από 1ο χ/μ έως 9ο χ/μ Μούτσι-Στιμάγκας.
~ Επ. Οδ. Από 1ο χ/μ έως 9ο χ/μ Νεμέας-Αηδονιών- Γαλατά-Ψάρι.
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ
~ ΕΟ Αργοστολίου-Σάμης.
~ ΕΠ. Ο. Σάμης-Πυργί, περιοχή ΧΑΡΑΚΤΙ.
~ ΕΠ. Ο. Σάμης-Ερρισού.
~ Περιοχή 'ΚΑΛΟΝ ΟΡΟΣ'.
ΛΕΣΒΟΣ
~ Νάπη ως γήπεδο Μανταμάδου
~ Ανεμώτια ως Ερεσσό 
~ Ερεσσό ως Παράκοιλα
~ Άντισσα ως Σίγρι
~ Θερμή ως Μανταμάδο
~ Μανταμάδο ως Κάπη
~ Αγιάσο ως Μυτιλήνη
ΧΙΟΣ
- ΕΟ Χίου-Αυγωνύμων, από την εκκλησία του Αγ. Μάρκου ως και το φυλάκιο του Προβατά.
 - ΕΟ Χίου-Βολισσού, από το 18ο ως και την διασταύρωση Σιδηρούντας.
- ΕΟ Πυτιούς-Καρδαμύλων από τον Σταυρό και μετά. 
- ΕΟ Διευχών-Σπαρτούντα. 
- ΕΟ Βολισσού-Ποταμιά.

***  Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις Σποράδες: το 1,5 μέτρο έφτασε το χιόνι    Tεράστια τα προβλήματα
~Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος και το ίδιο αναμένεται να γίνει και για την Αλόννησο, μετά την σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τα δύο νησιά. Στη Σκόπελο το χιόνι έφτασε και το 1 μέτρο, ακόμα και μέσα στην Χώρα, στη δε Αλόννησο, στο Πατητήρι, έχει ξεπεράσει και το 1,5 μέτρο.
Η κατάσταση στην Αλόννησο είναι πολύ δύσκολη, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα κίνησης στο νησί και από τη δημοτική αρχή καταβάλλονται προσπάθειες για την στοιχειώδη αποκατάσταση της ζωής στο νησί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας οι τηλεφωνικές συνδέσεις, αφού δεν ηλεκροδοτείται η Αλόννησος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.
Παράλληλα δεν υπάρχει υδροδότηση στα κτίρια του νησιού, επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια λόγω έλλειψης ρεύματος και πολικών θερμοκρασιών.
Οι δρόμοι στην Αλόννησο είναι αδιάβατοι, στο Πατητήρι που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, το χιόνι έχει φθάσει το 1,5 μέτρο, ενώ στην Παλιά Αλόννησο ξεπερνά και τα 2 μέτρα. Ανάλογες συνθήκες επικρατούν και στους οικισμούς Βότση,Ρουσούμ Γυαλός και Στενή Βάλλα ,όπου είναι αδύνατη η οδική προσέγγιση.
Στη Σκόπελο το χιόνι έφθασε το 1 μέτρο στην Χώρα και όλοι οι δρόμοι είναι χιονισμένοι. Κλειστός παραμένει και ο βασικός δρόμος του νησιού από την Χώρα Σκοπέλου προς το Ελιος, το Λουτράκι και τη Γλώσσα, όπου το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Καταβάλλονται προσπάθειες αποχιονισμού των δρόμων, αλλα οι χαμηλές θερμοκρασίες-πρωτόγνωρες για το νησί-έχουν ακινητοποιήσει και τα μηχανήματα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου, το νησί είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζητείται να ληφθεί μέριμνα από την πλευρά της Πολιτείας, για την αποκατάσταση των κανονικών ρυθμών ζωής. Newsroom ΔΟΛ

*** ΣΑΒΒΑΤΟ 7/1/2017
Ατρόμητος - Λεβαδειακός 2-0
(25΄, 90΄+3΄ Τόνσο)
 Βέροια - Ηρακλής  ΑΝΑΒΟΛΗ
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 3-2
(49΄ Στανισάβλιεβιτς, 66΄ Ιγκόρ Σίλβα, 81΄ Τσουκαλάς - 36΄, 68΄ Πέκχαρτ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/1/2017
15:00 ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (Γήπεδο Τούμπας)

17:15 Παναιτωλικός - Πανιώνιος (Γήπεδο Παναιτωλικού)

17:15 Πλατανιάς - ΑΕΛ (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων)

19:30 Ξάνθη - Ολυμπιακός (Ξάνθη Arena)

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/1/2017
19:30 Παναθηναϊκός - Κέρκυρα ("Απόστολος Νικολαίδης")

 ***  Αναλυτικά, η 9η όγδοη αγωνιστική της Football League  - Β΄ εθνική :
Σάββατο 7/1/2017
Λαμία-Αγροτικός Αστέρας (15:00)
Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας

Κυριακή 8/12/2017
Απόλλων Σμύρνης-Αχαρναϊκός (15:00)
Καλλονή-Κισσαμικός
Παναλευσινιακός-Αιγινιακός
Χανιά-Σπάρτη
Πανθρακικός-Καλλιθέα
ΟΦΗ-Πανσερραϊκός (16:00)
Άρης-Παναιγιάλειος (17:00)

*** Αναβολή λόγω χιονιά & στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής
Χωρίς αγώνες οριστικά πλέον και στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής, εξ αιτίας της μεγάλης κακοκαιρίας, βέβαια
   Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται λοιπόν ότι, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναβάλλονται οι αγώνες του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναβάλλονται οι αγώνες του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής (θα διεξαχθούν στις 25 Φεβρουαρίου).
Εξαιρείται ο αγώνας Αιολικός-ΑΟ Ζευγολατιoύ
~* Αναβολή και στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, δεν πάει στην Κ. Αχαγία ο Τσικλητήρας 
Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε χθες το βράδυ ότι, «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναβάλλονται οι αγώνες του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής (θα διεξαχθούν στις 25 Φεβρουαρίου). Εξαιρείται ο αγώνας Αιολικός-ΑΟ Ζευγολατιoύ» κι ενώ είχε ήδη αποφασιστεί η μετάθεση των αγώνων στους δύο πρώτους ομίλους του Βορρά. Αυτό σημαίνει ότι θα διεξαχθούν παιχνίδια μόνο στον 4ο Όμιλο.
Ο Τσικλητήρας Πύλου είχε ολοκληρώσει χθες την προετοιμασία του και ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Κάτω Αχαγιά, με το παιχνίδι κόντρα στην Αχαϊκή να ορίζεται τελικά για τις 25/2. Το κακό για τους Μεσσήνιους είναι ότι την επόμενη εβδομάδα, στο φινάλε του α’ γύρου έχουν ρεπό. Κάτι που σημαίνει ότι η απραξία των γιορτών που προηγήθηκε θα παραταθεί μέχρι τις 22 Γενάρη, οπότε και θα επιστρέψουν στη δράση για την αναμέτρηση στην Κορινθία με το Ζευγολατειό (16η αγωνιστική).

  ***  ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 πρόγραμμα 13ης αγωνιστικής 07-01-2017 002 :

 
~* Α1 13η αγωνιστική στο μπάσκετ , :
Σάββατο 07-01-2017
ΛΑΥΡΙΟ-ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών 79-65 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου  74-67 .- ^
ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών- ΚΟΡΙΒΟΣ Αμαλιάδας 79-81 .- ^
ΡΕΘΥΜΝΟ -ΔΟΞΑ Λευκάδας  80-86  .- ^
ΑΕΚ-ΑΡΗΣ  81-61  .- ^
Κυριακή 08-01-2017 :
ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Δευτέρα 09-01-2017 :
ΚΥΜΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 
 
***  Στις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Ορεστιάδα - Ηρακλής 1-3 (18-25, 25-20, 19-25, 19-25)
Κηφισιά - Φοίνικας Σύρου 2-3 (24-26, 25-21, 25-20, 19-25, 13-15)
Παναθηναϊκός - Κύζικος Νέας Περάμου 3-0 (25-15, 31-29, 25-22)
ΠΑΟΚ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 8/1
Ολυμπιακός - Παναχαϊκή 8/1
Ηρακλής Χαλκίδας - Παμβοχαϊκός 8/1

***  Σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική της Α1 Γυναικών, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Α.Ο. Θήρας.

Τα αποτελέσματα:Ελπίς Αμπελοκήπων - Αίας Ευόσμου 3-2 (25-27, 25-21, 25-16, 14-25, 15-12)
Μαρκόπουλο - ΑΕΚ 3-0 (25-10, 25-14, 25-13)
Θέτις Βούλας - Παναθηναϊκός 1-3 (12-25, 25-22, 18-25, 13-25)
Μακεδόνες Αξιού - Άρης 3-0 (25-16, 25-22, 25-19)
Ολυμπιακός - Α.Ο. Θήρας 3-1 (25-19, 23-25, 25-22, 25-22)
Πανναξιακός-Γ.Σ. Ηλιούπολης 11/1

***  Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής  :

Πανιώνιος-Βουλιαγμένη 7-13
Υδραϊκός-Εθνικός 7-10
Ολυμπιακός-Γλυφάδα 17-7
Χίος-ΠΑΟΚ 6-7
ΝΟ Πατρών-Καλαμάκι 8-8
Παλ. Φάληρο-Παναθηναϊκός 6-7
***Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο των ανδρών:
Παναθηναϊκός–ΝΟ Πατρών 17-2
Βουλιαγμένη-Χίος 16-3
ΠΑΟΚ–Υδραϊκός 2-12
Γλυφάδα-Πανιώνιος 10-8
Εθνικός-Παλαιό Φάληρο 6-5
Καλαμάκι-Ολυμπιακός 2-20
*** Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στην Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΝΟ Ρεθύμνου–Εθνικός 14-10
Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 12-4
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ Τρίτων Αμαρουσίου–Γλυφάδα 7-9
ΝΕ Πατρών-Ηλυσιακός 11-4
*** Στο ερασιτεχνικό Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ΕΠΣΜ :
~** Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  {14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας}.
Σάββατο 7 Ιανουαρίου  2017
Ολυμπιακός Καλαμάτας – ΑΟ Κυπαρισσίας 1-1  .- ^
Μιλτιάδης – ΑΕ Αβίας   1-0 .- ^
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Διαβολιτσίου   2-1 .- ^
 Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017
Πανθουριακός – Π.Σ. Η Καλαμάτα
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΣ Ανδρούσας
Εράνη Φιλιατρών – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
Αστέρας Αρφαρών – Απόλλων Καλαμάτας
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Φαραί

~** Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής (φινάλε του α΄ γύρου)
Σάββατο 7 Ιανουαρίου  2017
ΑΟ Ασπροχώματος – Αστέρας  Μικρομάνης   2-0 .- ^
Νέος Άρις – Χανδριναϊκός   0-3 .-
Ηρακλής Καλαμάτας - Μεσσηνιακός  1-1 .- ^
 Κυριακή  8 Ιανουαρίου  2017
Αίαντας Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου
Ακρίτας Κορώνης – Ολυμπιακός Ανάληψης
Δωριέας Δωρίου – Παπαφλέσσας Χώρας
Ομόνοια – ΑΟ Σπερχογείας

~** Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  { στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής (ο 2ος όμιλος έχει ρεπό). ,  Αναλυτικά οι 6 αγώνες της 6ης αγωνιστικής  του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας}
Σάββατο 7 Ιανουαρίου  2017
Θύελλα Μερόπης – Δόξα Καλαμάτας  0-2 .- ^
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΕΚ Καλαμάτας   2-1 .- ^
 Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 
Παπαφλέσσας Άμφειας – Ατρόμητος Πλατέος
ΑΕ Μάνης – Διαγόρας Κοπανακίου
Αστέρας Βαλύρας – Ηρακλής Κυπαρισσίας
Πανευαϊκός – ΑΕ Γαργαλιάνων
Ρεπό: Κεραυνός Καλαμάτας.

~**  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ ( της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄Τοπικής κατηγορίας )
Σάββατο 7 Ιανουαρίου  2017 
Νέστορας Πύλου – ΑΟ Λεΐκων   2-1 .- ^
Θύελλα Παραλίας – Θησέας Καλαμάτας  1-1 .- ^
 Κυριακή 8 Ιανουαρίου  2017
Δαναός – Ερμής Καλαμάτας
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Ίκαρος Καλαμάτας
Δευτέρα 9 Ιανουαρίου  2017
ΑΟ Βέργας – ΑΟ Νέδουσα
Ρεπό: ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας

~*** ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Πέντε αγώνες για τους 4 ομίλους
Πέντε αγώνες του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μεσσηνίας που είχαν αναβληθεί για διάφορους λόγους, διεξάγονται αύριο  και είναι οι εξής:
Αίαντας Καλαμάτας – Π.Σ. «Η Καλαμάτα   -
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Ασπροχώματος  3-1 .- ^
Εθνικός Μελιγαλά – Αστέρας Αρφαρών   -
Ακρίτας Κορώνης – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  2-3  .- ^
ΑΕ Μάνης – ΑΟ Πατίστα  2-0 .- ^
~** Α΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ   ΓΙΑ ΤΗΝ 9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
Σάββατο  7 Ιανουαρίου
 ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ – ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ,
ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΝΟ ΠΥΛΟΥ
 Κυριακή 8 Ιανουαρίου
ΣΔΥ Τρίπολης – Πελασγός Μεγαλόπολης
ΑΕ Σπάρτης – Απόλλων Τρίπολης
Ακάδημος Καλαμάτας – Ευκλής Καλαμάτας
ΓΣ Μεσσήνης – Καλαμάτα 80

*** Β΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ  της 5ης αγωνιστικής 
Πέντε συναντήσεις για τους 2 ομίλους
~Στον Α΄Όμιλο ο Πολύβιος Μεγαλόπολης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Καλαμάτας.
~Στον Β΄΄Ομιλο, ο ΑΠΟΕΛ Μολάων αντιμετωπίζει τον ΑΓΟΝ Γυθείου
~ο Φιλαθλητικός Σπάρτης «κοντράρεται» με τον Άρη Σκάλας
~ο Αστέρας Βλαχιώτη «συγκρούεται» με τον ΑΟ Μονεμβασιάς Κάστρο
~ο ΑΠΣ Λύκοι Σπάρτης περιμένει τον Λακωνικό Κρόνο .-

***ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ για την 4η αγωνιστική του Α΄ και Β΄ Ομίλου  ,         Δύο αγώνες για Α΄και Β΄ ΄Ομιλο
ΓΣ Γαργαλιάνων – Καλαμάτα 80
Πελασγός Μεγαλόπολης – ΣΔΥ Τρίπολης

~   ~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-
                               ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5093  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3322   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3328  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.743  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου