arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιανουαρίου 2016

 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016  :
~

 
~ 4 Ιανουαρίου
Σύναξις των αγίων και ενδόξων Εβδομήκοντα Αποστόλων. Οσιομαρτύρων Θεοκτίστου ηγουμένου μονής Κουκουμίου, Ευθυμίου ηγουμένου «Βατοπεδίου» και Ονουφρίου, του εκ Βουλγάρων και εν Χίω αθλήσαντος (†1818). Μαρτύρων Χρυσάνθου και Ευφημίας. Οσίων Απολλιναρίας της συγκλητικής (1), Αθανασίου του κομενταρησίου, Ζωσίμου του ομολογητού (2), Μιχαήλ του Συγκέλλου, Ευθυμίου του νέου. Θεοπρόβου και Φίλωνος επισκόπου Καρπασίας.
(1) Η Απολλιναρία η Συγκλητική ήταν κόρη του Ανθεμίου του χειροτονηθέντα από τον Λέοντα τον Μέγα. Από την παιδική της ηλικία επιθύμησε την παρθενία και ικέτευε το Θεό να επιτύχει τον σκοπό της. Παρακάλεσε τους γονείς της να της επιτρέψουν να επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα όπου και μοίρασε στους φτωχούς όλα τα υπάρχοντά της και απελευθέρωσε τους δούλους της. Στην συνέχεια επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια όπου με το όνομα Δωρόθεος και τις ευχές του θαυμαστού Μακαρίου μόνασε σε κελί ασκούμενη ημέρα και νύχτα. Όταν δε μετά την κοίμησή της ανακάλυψαν οι πατέρες το φύλο της εξεπλάγησαν και ευχαρίστησαν το Θεό.
(2)Έδρασε στην Κιλικία όπου κατοικούσε στην έρημο. Επειδή ομολόγησε την πίστη του στον Χριστό ενώπιον του Δομητιανού υπέστη φρικτά βασανιστήρια από τα οποία κατά παράδοξο τρόπο διασώθηκε. Τέλος, κατά την διάρκεια κάποιας εορτής ρίχθηκε στα άγρια θηρία εκ των οποίων ένα λιοντάρι άρχισε με ανθρώπινη φωνή να ομιλεί περί του Χριστού. Από το θαύμα αυτό πίστεψε στο Χριστό ο κομενταρήσιος Αθανάσιος. Μετά από αυτό το θαυμαστό γεγονός και αφού αφέθηκε ελεύθερος από τον τύραννο, επέστρεψε στο όρος της άσκησης όπου κατήχησε και βάπτισε τον Αθανάσιο. Εκεί κατά την διάρκεια μίας συνομιλίας τους, αποκολλήθηκε ένας βράχος και τους καταπλάκωσε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο παρέδωσαν τις ψυχές τους στον Κύριο.  ~ 
Σήμερα 04/01/2016 εορτάζουν:
Σύναξη των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων, Όσιος Θεόκτιστος ηγούμενος Κουκουμίου, Όσιος Ονούφριος ο Νέος
Άλλο μεν, αγαπητόν μοι τέκνον, είναι εντολή αγάπης εξ έργων τελούμενης προς την αλληλοφιλαδελφίαν, και άλλο ενέργεια της θείας Αγάπης. Και το μεν πρώτον δύνανται όλοι οι άνθρωποι, εάν θελήσουν και βιασθούν να το πληρώσουν, το δε δεύτερον έγκειται εις την πηγήν της Αγάπης, τον γλυκύτατόν μας Ιησούν, όπου μας δίδει, εάν θέλη, όπως θέλει, και οπότε Αυτός θέλει... Είθε ο Θεός των όλων όλους να ελεήση δι' ευχών των Οσίων Θεοφόρων Πατέρων. Αμήν. Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
~
Προφήτης Μαλαχίας

Προφήτης Μαλαχίας
 
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης

Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης
 

Άγιος Βασίλειος μάρτυρας εξ Άγκυρας
 
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
 
Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος

Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδ....
 
Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χριστού

Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χ....
 
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορα....
 
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
~ Βιογραφία
Για τους Αποστόλους αυτούς μας πληροφορεί το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο στο δέκατο κεφάλαιο. Τους εξέλεξε ο Χριστός ύστερα από τους Δώδεκα για να βοηθούν το έργο Του, πηγαίνοντας αυτοί πρωτύτερα σε κάθε πόλη και τόπο, όπου θα πήγαινε κατόπιν ο Ίδιος. Στον αγώνα αυτό, έπρεπε να καταβάλουν όλη τους τη δραστηριότητα, χωρίς να χάνουν ούτε στιγμή. Γι' αυτό τους είπε, ότι ώφειλον να μη σταματούν και να μη χαιρετούν κανένα εις τον δρόμον. Αυτό δε, αποτελεί μάθημα για μερικούς πνευματικούς εργάτες, που χάνουν άσκοπα ώρες και μέρες φλυαρώντας αντί να διδάσκουν, και σκανδαλίζοντας αντί να οικοδομούν. Ο Κύριος παρήγγειλε τους εβδομήκοντα Αποστόλους, μήτε βαλάντιο να έχουν μαζί τους, μήτε δισάκιο, ούτε υποδήματα να κρατάνε. Γιατί; Για να φανεί, ότι οι στρατιώτες του Χριστού πρέπει να έχουν αυταπάρνηση και να εξοικειώνονται με όλες τις στερήσεις. Και να δειχθεί ότι ο Θεός με μηδαμινά μέσα κατορθώνει τα μεγαλύτερα και δυσκολότερα έργα. Οι Εβδομήκοντα εξετέλεσαν την αποστολή τους με όλη την ακρίβεια και την πειθαρχία, όταν ο Χριστός ήταν στη γη. Αλλά και υστέρα από την ανάληψή Του και το σχηματισμό της Εκκλησίας Του, έκαναν με ζήλο και αυταπάρνηση όλο το καθήκον τους.
~ Οι Πατέρες της Εκκλησίας, της πρώτης Χριστιανικής περιόδου, προσπάθησαν να τους ταυτίσουν σταχυολογώντας πρόσωπα της Καινής Διαθήκης, κυρίως από το βιβλίο των Πράξεων, καθώς και τις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου. Η πρώτη απόπειρα καταρτίσεως καταλόγων των ονομάτων των Εβδομήκοντα Αποστόλων έγινε σε αντίδραση ενεργειών των Γνωστικών, οι οποίοι είχαν ανορθόδοξη και εσφαλμένη αντίδραση περί του επισκοπικού αξιώματος και της αδιάκοπης αποστολικής διαδοχής και αποσκοπούσε να προβάλει πρόσωπα με αναμφισβήτητο εκκλησιαστικό κύρος, που ήσαν άμεσα συνεχιστές του έργου των Δώδεκα Αποστόλων. Από την εποχή του πρώτου σχίσματος (867 μ.Χ.), όταν το «παπικὸν πρωτεῖον ἐξῆλθεν πλέον τῆς θεωρητικῆς καὶ ἀορίστου μορφῆς τὴν ὁποίαν μέχρι τοῦδε διετήρει καὶ ἔλαβε πρακτικὴν καὶ ὡρισμένην μορφὴν ἐπικίνδυνον διὰ τὴν ἀνεξαρτησίαν τῆς Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας», προβάλλονται ιδιαίτερα από την Ορθόδοξη Εκκλησία οι Εβδομήκοντα Απόστολοι, σε αντίδραση στις γνωστές θέσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας περί του πρωτείου του Πάπα. Γι' αυτό, αν και έκαστος των Αποστόλων εορτάζει σε τακτή ξεχωριστή ημέρα, η Εκκλησία μας όρισε και ιδία μέρα για την κοινή εορτή αυτών που κακοπάθησαν για το Ευαγγέλιο του Υιού και Λόγου του Θεού.
  ~ Απολυτίκιο Αγ. Θεοκτίστου - 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ , https://youtu.be/LStGGJo9rbQ  .-
 


***   4 Ιανουαρίου 1899-2016: “117 χρόνια Θάρρος”         
      
 
 
Τα 117 χρόνια συνεχούς έκδοσης του κλείνει σήμερα, 4 Ιανουρίου 2016, η εφημερίδα μας, το "Θάρρος"
O ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΣ

Εις γέροντα τινά Νορμανδόν πολεμιστήν, η εξής αποδίδεται χαρακτηριστική της τευτονικής φυλής ομολογία πίστεως. «Απιστώ προς τα είδωλα και τα πνεύματα, εν τη ρώμη του σώματος και τω θάρρει της ψυχής κείται η πίστις και η ελπίς μου».
Την ομολογίαν ταύτην αναγνώσαντες προ τριετίας εις το σύγγραμμα του σοφού Σμαλς δεν  ελησμονήσαμεν ούτε μίαν στιγμήν. Είναι ομολογουμένως κάπως σπανία η εφαρμογή δια τους χρόνους μας, αλλ’ εν τούτοις δεν είναι δυνατόν να επέλθη έστω και η ελαχίστη πρόοδος άνευ δραστηριότητος και θάρρους. Περί τούτου πάντες συμφωνούσι, εν Καλάμαις δε προ πάντων ουδέποτε θα υπάρξη ο διαφωνών. Εν τη καθόλου εξελίξει του πολιτικού, του κοινωνικού και του εμπορικού καθεστώτος δύο τινά πανθομολογουμένως απέλειψαν α΄, το προβλεπτικόν πνεύμα και δεύτερον το θάρρος και η επιχειρηματικότης.
Η έλλειψις αύτη είναι ο μέγιστος παράγων όστις καθήλωσε τον τόπον εις επονείδιστον στασιμότητα. Όπου και αν στρέψη τις τους οφθαλμούς θα ίδη κάτι το οποίον θα του κινήση τον χόλον και την οργήν, θα μονολογήση ολίγον και κάποιον θα καταρασθή ως αίτιον. Και εν τούτοις αυτός ούτος ο καταρώμενος αν εσκέπτετο άλλως, αναμφιβόλως θα επείθετο ότι αν ο ίδιος προϋνόει το στραβόν το οποίον κατηράτο δεν θα του εχάλα αναμφιβόλως τα νεύρα, μήτε θα τον έρριπτεν εις απογοήτευσιν και οργήν δια την δυστυχίαν την οποίαν είχε να γεννηθή Καλάμιος. Εκ της συνεχούς ταύτης παρατηρήσεως επείσθημεν ότι ο τόπος είχε πρωτίστως ανάγκην να προβλέπη περί των μελλόντων, εσπεύσαμεν δε προ διετίας να εκδώσωμεν την «Πρόνοιαν». Και όντως επί δύο έτη ηγωνίσθησαν δι’ αυτής. Αλλ’ είδομεν ότι το προνοείν άνευ του θάρρους της εκτελέσεως των ως αναγκαίων κρινομένων υπό της Προνοίας, αύτη απέβαινεν εντελώς άγονος και αλυσιτελής. Ό,τι ελέγετο ως ορθόν και δίκαιον, ό,τι ως σωτήριον και επιβεβλημένον ενομίζετο, παρέμενεν υπνώττον δια την έλλειψιν θάρρους περί την εκτέλεσιν. Η πρακτική επομένως ωφέλεια εμηδενίζετο και η θεωρία έμενε νεκρά εν τη εφαρμογή.
Τοιαύτην σκιαμαχίαν δεν επιτρέπετο εις ημάς να διεξάγωμεν, καίτοι κατά το πλείστον δεν μας αφεώρα. Τέλος ή έπρεπε να παύσωμεν συμβουλεύοντες μετά πολλών άλλων ή έπρεπε να οπλισθώμεν και με θάρρος Σπαρτιατικόν.
Ωπλίσθημεν.
Και εκδίδομεν σήμερον το «Θάρρος».
Ονομάζομεν την εφημερίδα μας ούτω, διότι αύτη έχει ανάγκην πολλού θάρρους ίνα ανταποκριθή εις τον δημοσιογραφικόν της προορισμόν.
Την ονομάζομεν «Θάρρος» διότι έπρεπε να είμεθα πολύ θαρραλέοι ίνα επιχειρήσωμεν την έκδοσιν φύλλου καθημερινού εν Καλάμαις, ένθα ούτε εβδομαδιαία φύλλα ηδυνήθησαν να συντηρηθώσι.
Την ονομάζομεν «Θάρρος» διότι τέλος αυτής της παρορμήσεως έχει ανάγκην ο ελληνισμός ίνα προοδεύση.
Δι’ αυτό θαρρούντες προβαίνομεν, πιστεύοντες ότι το έμφρον θάρρος γεννή ήρωας.

4 Ιανουαρίου 1889
ΤΟ «ΓΟΥΡΙ»
Δεν πιστεύω στην τύχη. Ούτε στην πρόληψη για το καλό ή κακό «ποδαρικό». Κι ωστόσο από την ημέρα που μετέφερα από την μακαρίτισσα τώρα «Λαϊκή Φωνή» τη στήλη μου αυτή στο «Θάρρος», έχω ρίξει αρκετό νερό στο κρασάκι μου. Είναι στιγμές που πιστεύω ότι η εφημερίδα αυτή είναι «γουρλίδικη» για τα δημοσιογραφικά παιδιά της. Η ιστορία της τουλάχιστον αυτό δείχνει. Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν για να δούμε πού έφτασαν όσοι ξεκίνησαν από την εφημερίδα αυτή…
Ο Γ. Βεντήρης εξελίχθη σ’ έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της Ελλάδος και σήμερα στέκει στην κορυφή της δημοσιογραφικής πυραμίδας.
Ο Ν. Βεντήρης, ισάξιος του αδελφού του, είναι αρθρογράφος της «Ακροπόλεως» και κατέχει μια ξεχωριστή θέση μέσα στην ελληνική δημοσιογραφία.
Ο Γ. Φτέρης, προτού πάει στο Παρίσι όπου ανεδείχθη ως ανταποκριτής του «Ελευθέρου Βήματος», τα πρώτα μαθήματα της δημοσιογραφίας πήρε στο «Θάρρος».
Ο Π. Τσιμπιδάρος διέπρεψε στις δημοσιογραφικές επάλξεις και διεφώτισεν επί σειράν ετών την ελληνική γνώμην με τη γλαφυρή πέννα του.
Ο Κ. Αθάνατος από τα φτωχικά γραφεία του «Θάρρους» μετεπήδησε στην αθηναϊκή δημοσιογραφία.
Ο Γεράσιμος Λύχνος το ίδιο.
Ο Ηλ. Κατσαντώνης στην εφημερίδα αυτή πήρε το βάπτισμα του δημοσιογράφου για να εξελιχθή σ’ έναν από τους διαπρεπέστερους δικηγόρους της Αθήνας.
Και πόσοι άλλοι που κατέχουν σήμερα εξέχουσες θέσεις στην κοινωνία…
Τι θέλετε, λοιπόν, να πιστεύση κανείς έπειτα από τις λαμπρές και τιμητικές αυτές επιτυχίες των ανθρώπων, που είχαν την καλή τύχη να ξεκινήσουν από το «Θάρρος» για την κατάκτηση της ζωής; Δεν είναι γούρι αυτό;
Αλλά γιατί να πάμε μακρυά; Ο Π. Ιππόλυτος από την εφημερίδα αυτή δεν έκανε το μεγάλο άλμα προς την Κρήτη, όπου υπηρετεί σήμερα ως γενικός γραμματεύς της Διοικήσεως Χανίων;
Αλλά το «Θάρρος» χαίρει και μεγάλης εκτιμήσεως μεταξύ των δημοσιογραφικών κύκλων της πρωτευούσης. Τα δημοσιογραφικά παιδιά του, που κατέχουν τις καλύτερες θέσεις μέσα στην ελληνική δημοσιογραφία, αποτελούν την πιο ζωντανή ρεκλάμα για το «Θάρρος». Όταν εδώ και τρία χρόνια βρέθηκα στην ανάγκη να ζητήσω δουλειά στην αθηναϊκή εφημερίδα «Πατρίδα», η πρώτη ερώτηση που μου έκανεν ο τότε διευθυντής ήταν αυτή:
-Σε ποια εφημερίδα της Καλαμάτας εργάστηκες;
-Στο «Θάρρος» - του απάντησα.
-Τότε θα είσαι ικανός δημοσιογράφος. Ξέρω ότι το «Θάρρος» είναι δημοσιογραφικό σχολείο…
Και την επομένη είχα πιάσει δουλειά στην «Πατρίδα».
Μέσα σε μία εβδομάδα είχα κιόλας αναλάβη την αρχισυνταξία της εφημερίδας αυτής.
Δεν είναι «γούρι» αυτό;

ΝΟΥΛΗΣ ΝΤΟΛΙΟΣ
ΙΩΑΝ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
Σαράντα χρόνια πίσω
Ήταν η Καλαμάτα τότε μια μικρή, μεσαιωνική, πολιτεία που το Κάστρο άπλωνεν ως την καρδιά της το βαρύ του ίσκιο, σύμβολο μαζί και φοβέρα. Οι στενοί της δρόμοι βυθίζονταν στο σκοτάδι του πετρελαίου, οι άνθρωποί της στην άγονη μόνωσιν. Στην απάνω Πλατεία βασίλευεν η παράδοσις του τυπωμένου χαρτιού με το περίφημο: «ας μάθη ο Βήκονσφιλδ».
Ήλθε ο Ιωάννης Αποστολάκης. Ούτε μηχανές, ούτε συστήματα ανεκάλυψε. Έδωκε στον τόπο του την εφημερίδα – είδησι, την εφημερίδα όχι «οργίλον» άρθρον, την εφημερίδα – βλέμμα πέρ’ από το Νέδοντα. Μα κοντά σ’ αυτό και γι’ αυτό, το αίμα της καρδιάς του.
Έπειτα ήλθαν οι πλατείς δρόμοι, τα μεγάλα πλοία, το φως στα μέτωπα των ανθρώπων.
Και η σκιά του Κάστρου δεν αγγίζει πια την καρδιά της Πολιτείας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΝΤΗΡΗΣ
Αθήναι, Απρίλιος 1938 
 
***  Ο Μορέας εισπράττει, το δημόσιο πληρώνει... 

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες στον περιμετρικό ΚαλαμάταςΧρήματα στον παραχωρησιούχο και σε δικαιούχους αποζημίωσης Ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα είναι ένας από τους χρυσοπληρωμένους οδικούς άξονες. Οι ολιγωρίες του Δημοσίου, αλλά και η λεόντεια σύμβαση του 2007, έβγαλε από την τσέπη μας εκατομμύρια, επιπλέον, ευρώ από τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου, μέχρι να τον δούμε να ολοκληρώνεται. Κι αυτό συνέβη μετά τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τον παραχωρησιούχο, όπου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος Αυγούστου 2016 θα έχουμε στη διάθεσή μας προς χρήση και τον περιμετρικό της Καλαμάτας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του "Θάρρους", οι δύο πλευρές τα βρήκαν πλέον σε όλα κι έτσι από αύριο, κιόλας, το εργοτάξιο του περιμετρικού θα αρχίσει να λειτουργεί και πάλι. Κι αυτό, αφού, τις τελευταίες ημέρες οι πληρωμές προς τον παραχωρησιούχο «πέφτουν βροχή», προφανώς προς επιτάχυνση των εργασιών. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, που συμπεριελήφθη σε νομοθέτημα-«σκούπα» που εγκρίθηκε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, το Δημόσιο θα δημιουργήσει ένα λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας για τις Ολυμπία Οδό, Νέα Οδό, Κεντρική Οδό και Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και έναν δεύτερο για τον Μορέα. Μάλιστα, αναφέρεται ρητά ότι τα ποσά που θα μεταφέρονται στους λογαριασμούς αυτούς «θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τον ως άνω σκοπό και δεν θα διενεργείται από αυτούς καμία άλλη πληρωμή, πράξη ή συναλλαγή». Στόχος της ρύθμισης είναι, προφανώς, να... προστατεύσει τους πόρους που έχουν ήδη δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ολοκλήρωση των πέντε έργων (την κοινοτική συμμετοχή στο ΕΣΠΑ), ώστε να μην καταλήξουν σε «μαύρες τρύπες». Πάντως, οι ρυθμοί πληρωμής των εργασιών και των αποζημιώσεων έχουν πλέον αποκατασταθεί. Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο ο Μορέας έλαβε τα πρώτα (μετά την επανεκκίνηση του έργου) 2,1 εκατ. ευρώ για συμπληρωματικές αρχαιολογικές εργασίες. Επιπρόσθετα, λίγο πριν την ανατολή του νέου έτους σχεδόν 300 δικαιούχοι αποζημίωσης για τις συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας, οι οποίες αφορούν κυρίως τους συνδετήριους κλάδους με την Αρτέμιδος, πήραν χρήματα. Στις 29 Δεκέμβρη 2015 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ειδοποίηση παρακατάθεσης προσωρινής αποζημίωσης στους δικαιούχους, συνολικού ύψους 3.177.00 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ύψος της προσωρινής αποζημίωσης προσδιορίστηκε με την απόφαση 13/2015 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, η οποία δημοσιεύθηκε στις 12 Γενάρη του 2015. Για τον προσδιορισμό των οριστικών τιμών θα συνεδριάσει το Εφετείο της Καλαμάτας στις 21 Μαρτίου 2016. Στην ειδοποίηση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών Θεμάτων) σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Ειδοποιούμε: Τα πρόσωπα που έχουν ή αξιώνουν εμπράγματα δικαιώματα και τους πληρεξούσιους δικηγόρους των ακινήτων που έχουν απαλλοτριωθεί (…) ότι, η αποζημίωση των εκτάσεων και των επικειμένων τους όπως σημειώνονται στα σχετικά κτηματολόγια, έχει κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Αθήνας με την έκδοση του γραμματίου παρακαταθήκης No 16542/20−10−2015 συνολικού ποσού 3.177.013,87ευρώ και η αμοιβή και τα έξοδά τους έχει κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Αθήνας υπέρ του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσσηνίας με την έκδοση του γραμματίου παρακαταθήκης No 16539/20−10−2015 συνολικού ποσού 25.056,93ευρώ. Η αποζημίωση έχει κατατεθεί υπέρ των φερομένων ως ιδιοκτητών κατά τις ενδείξεις των σχετικών κτηματολογίων σε συνδυασμό με τις ενδείξεις της καθοριστικής των αποζημιώσεων απόφασης και θα καταβληθεί στους δικαιούχους με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της περιφερείας των ακινήτων και η δικηγορική αμοιβή και τα έξοδα στους πληρεξούσιους δικηγόρους των ιδιοκτητών των ακινήτων». Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Διπλό θανατηφόρο στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας-Αθήνας (φωτογραφίες & βίντεο)         
      
 
 
  
 
Η Ανακοίνωση της αστυνομίας:
Χθες (3.1.2016) το απόγευμα, στο 69ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τρίπολης-Καλαμάτας, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 21χρονος ημεδαπός ( Απόστολος Τσέκος κάτοικος Αρφαρών) συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 60χρονος ημεδαπός( Χριστόφιλο .. κάτοικο Αγίου Φλώρου) , με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου και του 60χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.
~ Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας- Αθήνας στο ύψος του Αγίου Φλώρου.
Η πλαγιομετωπική σύγκρουση ήταν σφοδρότατη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι οδηγοί των δύο οχημάτων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν νεαρό 20 περίπου ετών και έναν ηλικιωμένο περίπου 60 ετών.
Video: Διπλό θανατηφόρο στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας-Αθήνας 3-1-2016  , https://youtu.be/l69m95QV6ek  .- 
 
*** Μοναδικό χειμωνιάτικο τοπίο

Χαρά Θεού αυτές τις ημέρες - και όχι μόνο- ο Ταΰγετος. Το πυκνό χιόνι οδήγησε τους πολίτες στο βουνό, κι έτσι μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό χειμωνιάτικο τοπίο. Μοναδική παραφωνία το γεγονός ότι το "Τουριστικό" ήταν για μία ακόμα χρονιά κλειστό, γεγονός που προκάλεσε κάποια σχόλια. Πάντως, ο δήμος Καλαμάτας έχει πάρει απόφαση για την παραχώρησή του και θα ήταν καλό για όλους, επενδυτή και κόσμο του χρόνου να είναι σε πλήρη λειτουργία. Α.Π. 

*** Σοκ! Δείτε πως πρέπει να τιμωρούνται οι άρχοντες της διαφθοράς...
brbr
~ Τον νόμο στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν οι αγανακτισμένοι πολίτες της Βραζιλίας, ύστερα από πολιτικά σκάνδαλα και δικαστικές αθωώσεις διεφθαρμένων πολιτικών.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πολιτικό Μαρσονόλιο Μέντεζ ντα Κόστα, που είχε κατηγορηθεί για κλοπή δημόσιου χρήματος, ωστόσο το διεφθαρμένο δικαστήριο συγκάλυψε στοιχεία και αθώωσε τον εν λόγο πολιτικό.
-  Παρόλα αυτά, οι πολίτες της Μάτα Γράντε της πολιτείας Αλαγόας, εξοργίστηκαν με την απόφαση του δικαστηρίου, οπότε ακολούθησαν τον πολιτικό, τον έπιασαν και στην συνέχεια τον έδεσαν σε ένα στύλο προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, όπου και παρέμεινε για ώρες.

***  Προσοχή στις καλλιέργειες εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών

Επικίνδυνες για τις γεωργικές καλλιέργειες στην αγροτική παραγωγή στην Τριφυλία είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών. Το χιόνι που έπεσε στα βουνά της περιοχής και το ψύχος που επικρατεί έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού παραγωγούς και γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καθώς και ιδιώτες . Οι παραγωγοί, ακριβώς εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του ψύχους, πρέπει να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα προστασίας των νεαρών φυτών τους στα θερμοκήπια, αλλά και σε υπαίθριες καλλιέργειες, οι οποίες πάντως, αυτή την εποχή, είναι σχετικά λίγες σε εκτάσεις. Από τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας δίδονται χρήσιμες συμβουλές αντιπαγετικής προστασίας προς τους παραγωγούς για να αποφύγουν κινδύνους που θα προκαλέσουν προβλήματα με συνέπεια την καταστροφή καλλιεργειών και τους εφιστούν την προσοχή και τον καθημερινό εντατικό έλεγχο στα θερμοκήπια. Τα προβλήματα εστιάζονται, κυρίως, στα θερμοκήπια καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει φυτεύσεις, πριν από τα Χριστούγεννα, τόσο στα Φιλιατρά, όσο και σε Γαργαλιάνους, Τερψιθέα , όπως επίσης σε Καλό Νερό και Ελαία. Τα νεαρά φυτά τα οποία έχουν φυτευτεί στις οριστικές τους θέσεις στα θερμοκήπια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και ευάλωτα στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό και οι παραγωγοί πρέπει καθημερινά δύο και τρεις φορές να προβαίνουν σε ελέγχους των συστημάτων θέρμανσης και να μην αφήνουν η θερμοκρασία να πέφτει κάτω από τους 14 έως 12 βαθμούς Κελσίου τις βραδινές ώρες. Για τις περιπτώσεις θερμοκηπίων στις οποίες δεν υπάρχουν σε λειτουργία συστήματα θέρμανσης, απαιτείται, για την προστασία των φυτών, δεύτερη κάλυψη. Σημαντική είναι και η φροντίδα που απαιτείται, από τους παραγωγούς, στη λήψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και σωστών καλλιεργητικών πρακτικών. Να στεγανοποιούν τα θερμοκήπια, να εγκαθιστούν προθαλάμους – εάν δεν υπάρχουν – και να ελέγχουν καθημερινά, δύο και τρεις φορές, τα συστήματα αυτοματισμού που έχουν τα θερμοκήπια. Στην Τριφυλία, αυτή την περίοδο, οι κυριότερες καλλιέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι το αγγούρι, η τομάτα και ακολουθούν το πρώιμο φασόλι, η πιπεριά και στη συνέχεια μελιτζάνα και, λίγο πιο μετά, το καρπούζι. Μεγάλη προσοχή απαιτείται, βεβαίως, και στα φυλλώδη λαχανικά. Η ελαιοσυγκομιδή, δε δείχνει να επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις θερμοκρασίες που επικρατούν και μέχρι στιγμής έχει πάει πολύ καλά, με πολύ καλές αποδόσεις, γεγονός που προσδίδει στο «χρυσάφι της Τριφυλίας», το λάδι, προστιθέμενη αξία στην ήδη υπάρχουσα! - 

*** Βόμβα για τον τύμβο της Αμφίπολης! Όλοι το κρύβουν...
amam
~ Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με τον Τύμβο της Αμφίπολης, που μέρα με την μέρα εξελίσσεται σε γρίφο, καθώς οι αρχαιολόγοι ύστερα από τόσο καιρό ανακαλύπτουν νέους διαδρόμους και αγάλματα που εξάπτουν την φαντασία.
Η νέα ανακάλυψη σχετίζεται με τον τοίχο μετά τον τρίτο θάλαμο, όπου βρέθηκε ένας νέος διάδρομος με μια εντυπωσιακή μοναδιαία ψηφιδωτή τοιχογραφία. Στο ίδιο χώρο, βρέθηκαν επίσης, επτά μεγαλοπρεπή αγάλματα μακεδόνων στρατιωτών.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα στοιχεία για τα αγάλματα, ενώ αναμένεται ανακοίνωση, για το τι απεικονίζει η νέα τοιχογραφία.

*** Εκπαιδευτική εκδρομή της Δημοτικής Σχολής Χορού με το μπαλέτο “Δον Κιχώτης” 

  Με αισιοδοξία αποχαιρέτησε το 2015 η Δημοτική Σχολή Χορού. Μετά την πολύ επιτυχημένη Χριστουγεννιάτικη παράσταση, που υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας της Σχολής με το Δημοτικό Ωδείο, πραγματοποίησε και φέτος την πολιτιστική - εκπαιδευτική εκδρομή, που εδώ και τρία χρόνια οργανώνεται με πρωτοβουλία της Διευθύντριας της Σχολής Κατερίνας Κασιούμη και με την πολύτιμη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων της «Φάρις». Η παράσταση που παρακολούθησαν οι μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ήταν το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», σε μουσική Λούντβιχ Μίνκους και χορογραφία Αλεξάντερ Γκόρσκι. Το Κλασικό Μπαλέτο της Μόσχας με σολίστ τους Αναστασία Στασκέβιτς και Ιγκόρ Τσβίρκο επιβεβαίωσε τη φήμη του ως ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά μπαλέτα της Ρωσίας, πυλώνας της ρωσικής χορευτικής παράδοσης. Η Διευθύντρια και το προσωπικό της Σχολής εύχονται το 2016 να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη και νέες εμπειρίες, που θα δυναμώνουν και θα καλλιεργούν την σχέση των μαθητριών με την τέχνη και τον πολιτισμό. - 

***  Αποκάλυψη! Αυτοί θέλουν να αγοράσουν όλη την Ελλάδα...
trtrrtr
~ «H Ελλάδα παραμένει κλειστή στις ξένες επενδύσεις. Υπάρχουν περίπου 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις στην Τουρκία, αλλά μόλις 20 τουρκικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα», σύμφωνα με τον Εκρέμ Ντεμιρτάς, επικεφαλή του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης.
Στην ανακοίνωση του, ο κ. Ντεμιρτάς προσθέτει ότι: «οι τουρκικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ελληνική αγορά, όσον αφορά την πρόσληψη προσωπικού, την λήψη βίζας και τις διαδικασίες ίδρυσης μιας επιχείρησης. Εμείς, σαν Τουρκία έχουν προσφέρει κίνητρα για να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις αλλά η Ελλάδα δεν κάνει το ίδιο. Θα θέσουμε τα θέματα αυτά στον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του τον Φεβρουάριο».
Υπάρχει προοπτική ώστε να αναπτυχθούν νέοι οικονομικοί και πολιτισμικοί δεσμοί μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, σύμφωνα με τον επικεφαλή του Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο οποίος ανέφερε ότι παρά τις διαφορές μας στον πολιτικό τομέα: «Ο όγκος του εμπορίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει αυξηθεί από περίπου 200 εκατ. δολ. (184,16 εκατ. ευρώ) το 2000 στα 4 δισ. δολάρια (3,68 δισ. ευρώ) την τελευταία δεκαετία» .
Ο Ντεμιρτάς, αναμένει την έναρξη των δρομολογίων μεταξύ Αθήνας και Σμύρνης, που αποτελεί μια θετική εξέλιξη στις εμπορικές σχέσεις, όπως κα η σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης. Η σύσφιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, θα διευκόλυνε και την διαδικασία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

***  Ο προαστιακός σιδηρόδρομος και πάλι θέμα

Το θέμα της επαναλειτουργίας του προαστιακού σιδηρόδρομου στην Καλαμάτα τέθηκε, για πολλοστή φορά, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2015. Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος και ζήτησε να συζητηθεί σοβαρά από τους δήμους η υλοποίηση του αιτήματος. Η απάντηση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ήταν ότι ο Δήμος Καλαμάτας επιθυμεί την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου, τόνισε όμως ότι προαστιακός δεν είναι η γραμμή Καλαμάτα-Μεσσήνη, αλλά και η γραμμή μέχρι το Μελιγαλά τουλάχιστον. Υπογράμμισε λοιπόν ο κ. Νίκας, ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι διατεθειμένος να εισφέρει και οικονομικά προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο προαστιακός, με την προϋπόθεση ότι θα εισφέρουν και οι υπόλοιποι δήμοι και όχι μόνο της Μεσσήνης. Επίσης, είπε ότι προϋπόθεση είναι να βελτιωθούν οι υποδομές, κάτι που υπαινίχθηκε ότι δεν μπορούν να το κάνουν οι δήμοι, ώστε η γραμμή να γίνει ανταγωνιστική σε σχέση με τις υπόλοιπες συγκοινωνίες, αλλά και να υπάρχει και η απαιτούμενη πληρότητα, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει νόημα να πηγαίνει με το τρένο ένας άνθρωπος μόνος του. Πάντως, να σημειώσουμε ότι η ομάδα «Θέλουμε το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο», που δραστηριοποιείται μέσω του facebook, θεωρεί ότι υπάρχει δυνατότητα να επαναλειτουργήσουν άμεσα, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτα – ΤΕΙ – Μεσσήνη, καθώς η γραμμή έχει υποστεί ριζική ανακατασκευή προσφάτως και βρίσκεται σε κατάσταση κυκλοφορίας, αφού συχνά γίνονται εκδρομικά – τουριστικά δρομολόγια. Υπάρχουν έτοιμες κατασκευασμένες στάσεις κατά μήκος της διαδρομής και δύνανται να προστεθούν κι άλλες. Στο Μηχανοστάσιο της Καλαμάτας, το οποίο είχε ανακαινιστεί πλήρως λίγο καιρό πριν από την αναστολή λειτουργίας του, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις αυτοκινητάμαξες προαστιακού τύπου ΜΑΝ-1, οι οποίες είναι πλήρως ανακαινισμένες, λειτουργικές και καθαρές. Η υπηρεσία εξυπηρετεί μεγάλο μέρος του μετακινούμενου πληθυσμού μεταξύ των δύο πόλεων, καθώς και σπουδαστών του ΤΕΙ Καλαμάτας, όπως είχε αποδειχθεί ως το 2011 που λειτουργούσε κανονικά, συνεπώς μπορεί να είναι οικονομικά βιώσιμη. Σε επόμενη φάση και με μικρής έκτασης εργασίες που αφορούν κυρίως στην αποκατάσταση των λεηλατημένων αυτόματων ηχοφωτεινών συστημάτων των ισόπεδων διαβάσεων, ο προαστιακός σιδηρόδρομος πρέπει να επεκτείνει τα δρομολόγιά του ως το Διαβολίτσι και κατόπιν ως την Κυπαρισσία. Α.Π. - 

***  Οι Τούρκοι συνέλλαβαν τον Πούτιν το...
poutin young
~  Η προπαγάνδα των Τούρκων για τους Ρώσους δεν έχει τελειωμό. Τώρα οι Τουρκικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε συλληφθεί για κατασκοπεία σε ηλικία 20 ετών, από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη. Ενώ όπως αναφέρουν μαζί με τον Ρώσο Πρόεδρο, συνελήφθη και ο συνεργάτης του, ονόματι Τούρικσιν. Κατόπιν και οι δύο απελάθηκαν από την Τουρκία.
Αυτό το περιστατικό εξιστορεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ένας τούρκος που εργάζονταν στα διυλιστήρια Petkim, που ήταν κοντά στη Σμύρνη, όταν σημειώθηκε το εν λόγω περιστατικό.
Όπως δε αναφέρει ο τούρκος Αντέμ Αλμπαϊράκ, ο Ρώσος Πρόεδρος εργάζονταν μαζί του, καθώς και με 2 άλλους σοβιετικούς.
Όπως δήλωσε ο ΑλμπαΙράκ, ο Βλάντιμιρ Πούτιν : «Φωτογράφιζε συνεχώς, ασχολούνταν μόνο με την δουλειά του και κρατούσε αποστάσεις από όλους». Ενώ προσθέτει ότι μαζί με τον Ρώσο Πρόεδρο και τον Τουρίσκιν, ήταν και ένας 40χρονος που έκανε παρέα μαζί τους ονόματι Ιλία Νερόζνακ. «Ο Ιλιά αποκαλούσε τον Πούτιν το μεγάλο αφεντικό και αναρωτιόμουν πως γίνεται ένας 40άρης να φοβάται έναν νεαρό. Ακόμα και ο Ιλια πίστευε ότι ο Πούτιν ήταν κατάσκοπος της KGB», είπε ο τούρκος.
Όταν ο Αλμπαϊράκ αναφέρθηκε στη σύλληψή του Πούτιν και του Τουρίσκιν, τους από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, είπε ότι:«Φοβούνταν ότι θα σταλούν στη Σιβηρία». Ενώ, συμπληρώνει ότι ο Τουρίσκιν κρεμάστηκε από ένα δέντρο, λόγω του ότι φοβόταν ότι δεν θα αντέξει τα δεινά της Σιβηρίας.
Όσο αφορά τον τότε 20χρονο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Αλμπαϊράκ, υποστηρίζει ότι τελικά απελάθηκε και στάλθηκε στη Σιβηρία. Έκτοτε δεν ξανάκουσε το όνομα του Πούτιν, παρά μόνο όταν ανέλαβε επικεφαλής της KGB. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Χρόνια μετά, σοκαρίσθηκα όταν έμαθα ότι ο Πούτιν έγινε πρόεδρος της Ρωσίας».

***  Μαθήματα Δημοσιογραφίας

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερο χώρο σε θετικές ιστορίες που εμπνέουν, για να εξισορροπήσουν τη μεγάλη διάδοση του κακού, της βίας και του μίσους στον κόσμο, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του για το νέο έτος. O ποντίφικας διαπίστωσε «ότι τα καλά νέα δεν αποτελούν είδηση» και υπογράμμισε ότι τα ΜΜΕ δεν πρέπει να επιτρέπουν οι χειρονομίες αλληλεγγύης να «σκεπάζονται από την υπεροψία του κακού». Μαθήματα δημοσιογραφίας κατά της τρομολαγνείας και της διαχείρισης του φόβου και της μιζέριας από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Α.Π. -

***   Βρέθηκαν νεκροί οι δύο αγνοούμενοι του Μεσολογγίου         
     
Βρέθηκε πριν από λίγο, λίγα μέτρα έξω από το χωριό Κατοχή και μέσα στον ποταμό Αχελώο, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 40χρονος και ο 35χρονος που αγνοούνται από την Πρωτοχρονιά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί βρέθηκαν στο σημείο και οι δύο αγνοούμενοι.
Newsbomb.gr
 
*** Είναι οριστικό! Η Αμερική είναι ανίκανη να νικήσει...
daesh
~    Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, μετά την δήλωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου, που υποστηρίζει ότι παρά τα λεγόμενα του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να νικήσουν το Daesh. Ενώ όμως χαρακτηριστικά είπε, πιθανόν να συμβεί ότι συνέβη και με την Αλ Κάϊντα.
Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Ben Rhodes, «η Daesh θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν πρόκειται να εξαλειφθεί στα επόμενα χρόνια».
Ενώ όπως πρόσθεσε ο Ben Rhodes, «η Daesh θα συνεχίσει να υπάρχει, ακριβώς όπως η Αλ Κάιντα εξακολουθεί να υφίσταται, αν και υποβαθμισμένη σημαντικά».
Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει επιδοθεί σε μια σειρά σκληροπυρηνικών δηλώσεων κατά του Daesh, εμμένοντας στη θέση του και υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ χτυπούν την οργάνωση «σκληρότερα από ποτέ».

***  Οι Ρώσοι τον έχουν έτοιμο και θα σπείρει πανικό...Βίντεο
s 400
~  Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του, είναι ο νέος βαλλιστικός πύραυλος εκτεταμένης αυτονομίας, που θα εξοπλίσει το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S-400 "Triumph".
Όπως δήλωσε πηγή της αμυντικής βιομηχανίας, "οι δοκιμές του νέου πυραύλου ολοκληρώθηκαν. Αυτό θα επιτρέψει αξιοποιηθεί το δυναμικό του συστήματος S-400», ενώ πρόσθεσε ότι, "θα παρέχει μια πολύ μεγάλη ακτίνα δράσης...το συγκρότημα θα είναι εξοπλισμένο με όλους σχεδόν τους τύπους πυραύλων, προκαλώντας πανικό στον εχθρό».
Τα S-400, μετά την εξόπλισή τους με τους βαλλιστικούς πυραύλους, θα καλύπτουν μεγάλη έκταση πυρός και θα στοχεύουν σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια.
Το S-400 «Triumph», έχει την δυνατότητα εξουδετέρωσης οποιουδήποτε αεροσκάφους που πετάει στην ατμόσφαιρα της γης..
Το εντυπωσιακό με τα συγκεκριμένα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, είναι ότι μπορούν να βάλλουν εναντίον 36 στόχων, ταυτόχρονα, με εκτόξευση 72 πυραύλων.
Δείτε το βίντεο:Russian S400 Missile System in Action 2015 - Russian Military Power 2015 HD , https://youtu.be/Gj3qBV1ZTLo  .-

***  Συγκλονιστική αποκάλυψη! Δείτε τον Παγκόσμιο Χάρτη της Πείνας...
map 2015
~     Συγκλονίζουν τα στοιχεία του οργανισμού World Food Programme (WFP), καθώς όπως αναφέρει το 2015, 795 εκατ. άνθρωποι υποσιτίζονταν.
Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 1 στους 9 ανθρώπους του πλανήτη μας, κάθε βράδυ πάει για ύπνο νηστικό, όπως τονίζει ο WFP.
Σε πολλά μέρη της γης, όπως είναι η Ασία, η Αφρική, η Μέση Ανατολή και η Λατινική Αμερική, λιμοκτονούν λόγο της έλλειψης τροφής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.
(Στο χάρτη με πράσινο χρώμα είναι οι χώρες των οποίων κάτω από το 5% του πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα υποσιτισμού και όσο σκουραίνει το χρώμα το ποσοστό ανεβαίνει - για τις χώρες με γκρι χρώμα δεν υπάρχουν στοιχεία).Κίτρινο: 5 με 14,9%, Πορτοκαλί: 15 - 24,9%,Κόκκινο: 25 - 34,9% και Μπορντώ: Πάνω από 35% υποσιτίζονται.
hunger map 2015

***  Σκάνδαλο! Ποιό κόμμα έκρυβε 15 εκατ. ευρώ στο χρηματοκιβώτιό του;
edrana voulis
~   Δύο χρόνια μετά την εισαγγελική παραγγελία, της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκουμ, για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και την αύξηση των χρεών επί προεδρίας Γ.Α.Π., το πόρισμα της έρευνας, καταλήγει στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος πιθανόν να κληθεί ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, δεδομένου του ότι διετέλεσε επί σειρά ετών υπεύθυνου οικονομικών του Κινήματος.
Ο κ. Σπυρόπουλος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για το χρέος που δημιουργήθηκε από το 2004, ύψους 140 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για το γεγονός των 15 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος. Ενώ εξηγήσεις θα πρέπει να δώσει και για το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των δαπανών δεν έχουν τα απαραίτητα παραστατικά.
Παράλληλα θα διεξαχθεί και διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων τα οποία ενδέχεται να προκάλεσαν ζημία του κόμματος, όπως απιστία και υπεξαίρεση..

***  Έκτακτο! Η κυβέρνηση καταρρέει...
tsipras gerovasili
~  Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Κάπα Research το 69,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η νέα χρονιά θα είναι το ίδιο άσχημη με την περσινή. Ενώ το 55,1% θεωρεί πως "τα πράγματα θα χειροτερέψουν".
Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν τη στάση που κρατούν οι Έλληνες πολίτες καθώς το 71,5%, θεωρεί πως η κατάσταση στην Ελλάδα πήγε προς το χειρότερο, ενώ το 65,6% δηλώνει πώς η προσωπική και οικογενειακή οικονομική τους κατάσταση χειροτέρεψε.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας 57,7% είναι απαισιόδοξο σε ότι αφορά την οικονομική του κατάσταση του νέου έτους.
Εντύπωση κάνει πάντως ότι 1 στους 2 θεωρεί ότι τελικά η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, δεν μπορέσει να αντέξει και θα οδηγηθεί σε σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.
Παράλληλα, σε ότι αφορά τα σημαντικότερα πρόσωπα του 2015, τα οποία επηρέασαν τα πράγματα στη χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας καταλαμβάνει ποσοστό 70,4% ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης 39,7%.

***  Αναζητούν "συνένοχο" στο έγκλημα! Σήμερα η συνάντηση...
tsipras katougalos
~  Πλαφόν μπαίνει στις κύριες συντάξεις με το ανώτατο ποσό να ανέρχεται στα 2.300 ευρώ καθαρά, ενώ στις πολλαπλές συντάξεις το ποσό αυτό ανεβαίνει στις 3.000 ευρώ.
Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος, αναμένεται σήμερα να έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου θα τους ενημερώσει για τις αλλαγές του ασφαλιστικού και θα τους παρουσιάσει το νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό.
Το χάσμα των δύο πλευρών είναι μεγάλο, και όπως αναφέρει και ο υπουργός Εργασίας, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα ποσοστά αναπλήρωσης που προτείνει η κυβέρνηση.
Στις 11 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.
Στις 12.30 έχει συνάντηση με τον βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μπαργιώτα, δεδομένου του γεγονότος ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης απουσιάζει, ενώ στις 13:00 αναμένται να έχει συνάντηση με τον Δημητρη Κουτσουμπα. Τέλος στις 14.30 θα συναντηθεί με την Φώφη Γεννηματά.
Το απόγευμα στις 18:00, ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σ΄ όλους και
ΜΙΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
με  πολύ ΥΓΕΙΑ  και  ΑΝΘΡΩΠΙΑ  !!
Α.Π. Σ.  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  1955
  ***  Αυτόν τον αλήτη "τάιζαν" η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός... basket ~   Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε του Παναθηναϊκού στον αγώνα μπάσκετ, ενώ λίγες ώρες μετά ο παίκτης της, Πέρο Άντιτς, ανάρτησε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την λεζάντα «Μία και ενιαία Μακεδονία».
Αμέσως ξεκίνησε θύελλα αντιδράσεων για την προκλητική κίνηση του παίκτη καθώς πολλοί Έλληνες φίλοι του Μπάσκετ των υποστήριζαν σθεναρά.insta
***  Αναλυτικά  το πρόγραμμα  στο ποδόσφαιρο της Σούπερ Λίγκας :
Σάββατο 2 Ιανουαρίου  2016
====================
Με το δεξί ο Αστέρας, «τεσσάρα» στον Πανθρακικό
~*  Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός  4-0 , (1-0)  .- ^
Τα γκόλ  :(41΄,74΄ Γιάννου, 63΄ Ιγκλέσιας, 77΄ Φούντας) Ο Γιάννου στο 41΄ άνοιξε το σκορ, στο 63΄ ο Ιγκλέσιας «σφράγισε» ουσιαστικά το «τρίποντο», ξανά ο Γιάννου στο 74΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ και στο 77΄ ο Φούντας με υπέροχο σουτ «έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».
Διαιτητής: Δ. Καραντώνης
Κίτρινες: Φούντας
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Λανθαρότε (78΄ Τσοκάνης), Φούντας, Νίκο Φερνάντες (69΄ Δημούτσος), Γιάννου (80΄ Παπαδόπουλος).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δ.Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μεχία, Παπαγεωργίου, Σερφά, Λαδάκης (67΄ Μουδουρόγλου), Χαβίτο (46΄ Βάλτερ Φερνάντεθ), Ροτζέριο, Χασομέρης (57΄ Ιγκορ), Ντιγκινί.
Βίντεο  από τον αγώνα  :
~ ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  4-0  δηλώσεις γκόλ 02/01/2016  16η  αγων : https://youtu.be/wP0RwrDckCk .-  ~Αστέρας- Πανθρακικός  4-0  2ο  γκόλ  2/1/2016  16η  αγων: https://youtu.be/8ZT86cEftzQ .-                                            ~Αστέρας-Πανθρακικός 4-0  3ο γκόλ 16η  αγων   2-1-2016 : https://youtu.be/8RlkNl_8vTA .-

Σημαντική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τη Βέροια
~*     ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια  2-0 (1-0) .- ^
Τα  γκόλ  :(10΄ Μανιάς, 84΄ Τζημόπουλος)
Διαιτητής: Αρ. Βάτσιος
 Κίτρινες: Τσουκαλάς - Γιαννούλης, Λόπεζ
 Κόκκινες: 82΄ Γιαννούλης (δεύτερη κίτρινη)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (82΄ Μπέριος), Μανιάς, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα (86΄ Ναδάλες), Μιχαήλ, Καρανίκας, Ηλιάδης (72΄ Λίλα), Στρούνα
 ΒΕΡΟΙΑ (Γ.Γεωργιάδης): Λόπεζ, Ιβάν Μαλόν Αραγονές (77΄ Καϊκούτ), Πούγγουρας, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (81΄ Μεληκιώτης), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Κόλα (87΄ Σιόντης).
Βίντεο  από τον αγώνα  :
~ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΒΕΡΟΙΑ  2-0  δηλώσεις γκόλ  16η  αγων   02/01/2016 : https://youtu.be/2Zwvy0IFO6U .-
~ Γιάννενα-Βέροια  2-0   1ο  γκόλ 2-1-2016  16η  αγων : https://youtu.be/9R4XqfVv7G0 .-
~ ΠΑΣ Γιάννενα-Βέροια  2-0  2ο  γκόλ  16η  αγων   2-1-2016: https://youtu.be/ABaFKDhmc4U .-

Σόου του Βέλλιου και 3άρα του Ηρακλή επί της Καλλονής
~*    Ηρακλής-Καλλονή  3-0 , (2-0) .-
  Τα  γκόλ : Απόστολος  Βέλλιος στο 15΄ με προβολή, στο 43΄ με πέναλτι και στο 70΄ με πλασέ.
Διαιτητής: Αλ. Αρετόπουλος
 Κίτρινες: Πουρτουλίδης - Καλτσάς, Κρολ
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Στάμου, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης, Βέλλιος (78΄ Λουκίνας), Ρομάνο (86΄ Ζαμπάζης), Πασάς (56΄ Περόνε)
ΚΑΛΛΟΝΗ (Ν.Καραγεωργίου): Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ (46΄ Σπυρόπουλος), Κεϊτά, Καλτσάς, Γουερέ (60΄ Μπαργκάν), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (78΄ Ελλακόπουλος), Μανούσος
Video  από  τον  αγώνα :
~ *ΗΡΑΚΛΗΣ-ΚΑΛΟΝΗ 3-0 δηλώσεις γκολ  16η  αγων  02/01/2016 : https://youtu.be/JdrYJjU0oP4 .-
~* Ηρακλής- Καλονή  3-0   1ο  γκολ  2-1-2016  16η  αγων: https://youtu.be/A7mWyTkPR-I .-
~*Ηρακλής-Καλονή   3-0  2ο  γκόλ  πεν   2/1/2016  16η  αγων: https://youtu.be/2QBnpEHtn0Q .- 
~*Ηρακλής-Καλονή  3-0  3ο  γκόλ  16η  αγων  2-1-2016: https://youtu.be/osYed0vIx0Q .-

Κυριακή 3 Ιανουαρίου  2016 ====================
Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες με 3άρα επί του Πλατανιά
  Πλατανιάς-ΑΕΚ  0-3 , (0-2) .- ^
Τα  γκόλ  :Ο Μπαρμπόσα στο 26΄και 31΄ , στο 81΄ ο Τζιμπούρ .-
Διαιτητής: Χ.Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Μιλούνοβιτς, Ράμος - Ντίντακ, Κορδέρο
 Κόκκινες: 77΄ Ράμος (δεύτερη κίτρινη)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Ιτούα, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Ανγκούλο (46΄ Ράμος), Μιλούνοβιτς (78΄ Γκόμες), Ντίνας (63΄ Γουνδουλάκης), Μενδρινός.
ΑΕΚ (Γκ. Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον (83΄ Κορδέρο), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (68΄ Τζιμπούρ), Βάργκας (68΄ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης
Βίντεο από αγώνα  :
~ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΕΚ    0-3  δηλώσεις  γκόλ  16η  αγων  03/01/2016 : https://youtu.be/byXIujyS7PQ .-
~Πλατανιάς-ΑΕΚ  0-3 τα  2 γκόλ  0-2  Α΄ημίχρ . 16η  αγων   3-1-2016: https://youtu.be/bNMUEFjE_VA .-
~Πλατανιάς-ΑΕΚ  0-3    3ο  γκόλ  16η  αγων   3/1/2016: https://youtu.be/pLyV1UZEi6M .-

   Ξάνθη-ΠΑΟΚ   ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
Βίντεο  :
~ ΑΝΑΒΟΛΗ αγώνων 16ης  αγων  λόγω  καιρού 3/1/2016: https://youtu.be/SOcs98C_DEc .-

  Λεβαδειακός-Ατρόμητος  ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
    Βίντεο από  αναβολή αγώνα:
~ΑΝΑΒΟΛΗ αγώνα Λεβαδειακού  Ατρομήτου 3/1/2016  λόγο καιρού: https://youtu.be/RzxsCrsI-F8 .-
Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Πλατεία, 3-1 τον Πανιώνιο
Πανιώνιος-Ολυμπιακός   1-3 , (0-0).- ^
Τα  γκόλ  : Ντομίνγκες, Πάρντο και Ιντέγε (56΄, 73΄, 80΄ αντίστοιχα) και ο Ρισβάνης (63΄).
  Διαιτητής: Αλ. Δημητρόπουλος
Κίτρινες: Οικονόμου, Βιγιάλμπα, Σιώπης - Σαλίνο
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (80΄ Μητρόπουλος), Σιώπης, Βιγιάλμπα, Μπακασέτας, Μασούρας (68΄ Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67΄ Πάρντο), Ντομίνγκεζ (77΄ Καμπιάσο), Φορτούνης, Ντουρμάζ (88΄ Σεμπά), Ιντέγε
Video  από τον αγώνα  :
~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-3   γκόλ δηλώσεις 16η  αγων   03/01/2016: https://youtu.be/ciMOUowfieg .-
~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΣΦΠ 1-3  1ο  γκόλ  16η  αγων   3-1-2016: https://youtu.be/z0i5bjg3cic .-
~Πανιώνιος- Ολυμπιακός 1-3  γκόλ  ισοφαρ  16η αγων  3-1-2016 : https://youtu.be/IN-FIdwg2Ww .-
~Πανιώνιος-  ΟΣΦΠ 1- 3  2ο  γκόλ  16η  αγων   3/1/2016 : https://youtu.be/WfcVVZY2aNw  .-
~ Πανιώνιος-ΟΣΦΠ 1-3  3ο  γκολ  16η  αγων   3-1-2016 : https://youtu.be/VFQmp6RZwGc ,-
~Πανιώνιος-  ΟΣΦΠ  Α΄ ημίχρονο  0-0  3/1/2016 : https://youtu.be/pVb4sxJqsLU .-

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου  2016
====================

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
 

***   Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής (2-3/1/2016) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
 Ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟ και τζάμπολ σε Ζηρίνειο, Αλεξάνδρειο, Καβάλα, Τρίκαλα
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016
Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη, 72-60 το Ρέθυμνο
 Άρης-Ρέθυμνο 72-60 .- ^
Διαιτητές: Ψαριανός, Δεσλής, Αναστόπουλος
 Τα δεκάλεπτα: 14-16, 31-31, 54-44, 72-60
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πελεκάνος, Γουάιτ 14 (2), Γουότερς 4, Χάγκινς 11, ΜακΝίλ 7, Ξανθόπουλος 1, Τσούπκοβιτς 2, Δίπλαρος, Ζάρας 25 (5), Κοέν 2, Μούρτος 4, Σίμτσακ 2.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Κλουφ 8, Σχίζας 6, Γιαννόπουλος 4, Στόουν 14 (1), Κάρτερ 3, Μάντεν 5, Σάφτενααρ 4, Τσακαλέρης, Χάροου 16, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

Δεύτερη εντός έδρας νίκη για την Κηφισιά
ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Κολοσσός Ρόδου 77-69 .- ^
Διαιτητές: Σώμος-Πουρσανίδης Γ.-Μπίκας
 Τα δεκάλεπτα: 21-25, 42-41, 59-55, 77-69
ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Λόουερι 17 (1), Στίγκερς 10 (2), Κασελάκης 16 (3), Χογκ 13, Γλυνιαδάκης 11, Γκίκας 5 (1/13 σουτ), Χρυσικόπουλος 2, Σμιθ 3, Ελ Αμίν
 Κολοσσός Ρόδου (Άρης Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 15 (1), Λίντεν 8, Ρέλεφορντ 6, ΜακΓκι 5, Λιούλις 7 (1/7 τρίπ.), Μπιλλής, Μανωλόπουλος 2, Ντέιβις 7 (10 ριμπ.), Γεωργαλλής 3 (1), Άχονεν 3 (1), Σαλούστρος 13 (2)

Νίκη και ελπίδες παραμονής για την Καβάλα
Καβάλα-Αρκαδικός 85-74 .- ^
Διαιτητές: Σχινάς, Τζαφλέρης, Μαγκλογιάννης
 Τα δεκάλεπτα: 24-16, 45-31, 63-43, 85-74
ΚΑΒΑΛΑ (Στιβ Γιατζόγλου): Λέιζερ 14, Κεμπ 6, Φαν Ντεν Μαρς 6, Κοστόφ 12 (2), Γιαννακίδης 13 (3), Ταπούτος 11, Καλαϊτζίδης 3 (1), Δεμερτζής 2, Τζόουνς 12 (1), Ρόμπινσον 6 (1)
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γιάννης Καστρίτης): Καββαδάς 23 (8ριμπ.), Φαν Όστρουμ 16 (3), Μπράουν 11 (1), Νούτινεν 4, Καραμαλέγκος 3, Λαμπρόπουλος 9, Κοψαύτης 2, Κωνσταντίνου 2, Στεφανίδης 4

Τα Τρίκαλα επικράτησαν δύσκολα του αξιόμαχου Λαυρίου
Τρίκαλα-Λαύριο 81-77 .- ^
Διαιτητές: Αναστόπουλος-Παπαπέτρου-Τσούνας
 Τα δεκάλεπτα: 27-22, 39-36, 66-53, 81-77
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Φλεβαράκης): Καντουγκάν 8, Ντόουελ 12, Σοκό 4, Τσιλούλης, Καραθανάσης 6, Τσιάρας 10, Κόνγκερ 12, Καλλές 3, Ρόμπινσον 18, Καλογιαννίδης, Τιγκ 6, Βαρυτιμιάδης 2
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστις Σερέλης): Χάμιλτον 2, Γιανγκ 5, Κρουμπάλι 16, Σακελλαρίου 9, Περράκης, Γιαννακόπουλος 6, Κακλαμανάκης, Καπόνης 4, Μπάρλος 11, Μπολντς 24
\ 
 Κυριακή 3 Ιανουαρίου  2016
Μέσα σε μια περίοδο ο Ολυμπιακός «πάτησε» τον Απόλλωνα
    Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών  83-62  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-15, 38-31, 59-42, 83-62
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 11 (1), Στρόμπερι 7 (1), Μιλουτίνοφ 12, Αγραβάνης 8 (1), Μάντζαρης 5 (1), Τζόνσον-Όντομ 9 (1), Τζέιμς 7, Χάντερ 6, Παπαπέτρου 5 (1), Χάκετ 3, Αθηναίου 10.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ: (Μέξας): Πάλμπλαντ 11 (3), Τζαγουάρα 3, Ντίλαρντ 12, Μέικερ 18 (2), Σάντλερ 8, Αργυρόπουλος 1, Βεργίνης 7 (1), Μαστρογιαννόπουλος, Πελεκούδας 2, Κουζέλογλου, Γουντς.

 Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα και τον... έπιασε
    Κόροιβος Αμαλιάδας-ΠΑΟΚ  65-75 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 29-34, 51-51, 65-75
Διαιτητές: Φούφης-Μάνος-Συμεωνίδης
 ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Ντέιβις 15 (1), Σλαφτσάκης 10, Βασιλόπουλος 6, Κάουνσιλ, Χάρις 12, Πουλιανίτης 2, Χριστοδούλου, Χάρντινγκ 1, Χαριτόπουλος 9 (1), Τρότερ 10 (1), Γεωργάκης
 ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 16, Μαργαρίτης 3, Ντούβνιακ 4, Μάρκοβιτς 14 (2), Χάτσερ 14 (1), Λιάπης 2, Κακαρούδης 2, Τσόχλας 9 (1), Δέδας 11 (3), Kώττας

    Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός   64-67  , (37-37) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  :  18-17  , (37-37) , 50-49 , 64-67 .-
 Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-37, 50-49, 64-67
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Καρακατσούνης-Μητσόπουλος
 ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Κούπερ 5 (1), Χέρστον 9 (1), Μιλόσεβιτς 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 17, Κατσίβελης, Σάκοτα 6 (1), Κάρτερ 4, Σαρικόπουλος 2, Καλαμπόκης 8 (2), Μαυροειδής 8
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4 (1), Φελντέιν 15 (2), Γκιστ 7, Καλάθης 12 (2), Κούζμιτς 1, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 4, Παππάς 8 (1), Διαμαντίδης 4, Παπαγιάννης 8
Video  από τον αγώνα  :
~ ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  64-67   12η  αγων   03/01/2016 :
https://youtu.be/MBo4EfgSPrE .-
~ΑΕΚ-ΠΑΟ  64-67  12η  αγων   03/01/2016 : https://youtu.be/tawxpIHMy_k .-
 Ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟ κατά της διαιτησίας με ΑΕΚ
Ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟ κατά της διαιτησίας με ΑΕΚ
Στο στόχαστρο έμπειρος ρέφερι
Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της με τη διαιτησία των Χριστοδούλου, Καρακατσούνη και Μητσόπουλου, στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» εστιάζουν σε έναν εκ των τριών διαιτητών, χωρίς όμως να τον ονομάζουν, τονίζοντας πως «ο συγκεκριμένος έμπειρος διαιτητής έχει επαναλαμβανόμενες κακές αποφάσεις σε βάρος μας». Η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη δυσφορία της για τη διαιτησία του αγώνα με την ΑΕΚ και ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να μείνει απαθής σε κακές αποφάσεις ενός διαιτητή που είναι τόσο έμπειρος. Το πλέον απαράδεκτο είναι ότι ο συγκεκριμένος έμπειρος διαιτητής έχει επαναλαμβανόμενες κακές αποφάσεις σε βάρος μας. Επίσης, η στοχοποίηση του Ραντούλιτσα σε κάθε αγώνα, αλλά και η ευκολία με την οποία χρεώνεται με τεχνική ποινή ο Καλάθης, όταν σε διαμαρτυρίες αντιπάλων οι διαιτητές γυρίζουν την πλάτη, είναι στοιχεία που προκαλούν έντονο προβληματισμό. ΥΓ: Είδαμε το πώς σε 0,9 δευτερόλεπτα μπορούν να συμβούν δύο φάσεις και μάλιστα έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων».
***
 ~ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :   
~ Η Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-30-2015.html .-
~H ιστορία του ψωμιού στην Ελλάδα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και Η  Βασιλόπιτα ,   Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/h.html .-                                                                          
 ~  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  31  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-31-2015.html .-

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 31  Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/31-2015.html .- 
~
          
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-
 Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-
~~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .-                        
                                                                                                                                                                                              
***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 568 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.482   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 


*** 
    STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    

*** 
   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2715 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2718   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9892  βίντεο   .- 


~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου