arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Παρασκευή  14 Αυγούστου  2015  :
~
 

 


 
~
 

14 Αυγούστου
Προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μιχαίου του προφήτου. Μάρτυρος Μαρκέλλου (1) επισκόπου Απαμείας Συρίας. Μάρτυρος Ουρσικίου του Τριβούνου και Λουκίου του στρατιώτου. Νεομάρτυρος Συμεώνος του Τραπεζουντίου (†1653)•.
(1) Ο ιερομάρτυς Μάρκελλος, έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Θεοδοσίου του Α` , του Μεγάλου. Καταγόταν από την Κύπρο, στην οποία και έλαβε κοσμικό αξίωμα, καθώς του ανατέθηκε η διοίκηση του νησιού. Κατά την διάρκεια των κοσμικών του καθηκόντων, προσπάθησε να είναι πάντα δίκαιος, κάτι πού εξέπληξε τους πάντες στο νησί. Αργότερα έγινε ιερέας και έπειτα Επίσκοπος Απαμείας της Συρίας. Ως ποιμενάρχης ήταν δίκαιος και προσπαθούσε να βρίσκεται συνέχεια κοντά στα προβλήματα του ποιμνίου του. Αναδείχτηκε δε θερμός ζηλωτής της πίστεως, ανεγείροντας πολλές εκκλησίες και γκρεμίζοντας συγχρόνως πολλούς ειδωλολατρικούς ναούς. Σ` ένα μάλιστα από αυτούς, ο οποίος δεν γκρεμιζόταν με τίποτα, έριξε αγιασμένο νερό και αμέσως ο ναός αυτός, πού ήταν αφιερωμένος στον Δία, πήρε φωτιά και εξαφανίστηκε. Με αφορμή το γεγονός αυτό τον συνέλαβαν και τον έριξαν στην κάμινο. Μ` αυτόν λοιπόν τον τρόπο ο άγιος Μάρκελλος παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.
~ Βίντεο από την Παράκληση στην Παναγία μας  13-08-2015 στους Αγίους Θεόδωρους στο Αρφαρά Μεσσηνίας :
Παράκληση στην Παναγία  μας Αρφαρά Άγιοι Θεόδωροι 13/08/2015 : http://youtu.be/lHGvJ97L4RU ,
ΑΡΦΑΡΑ Άγιοι Θεόδωροι παράκληση 13/8/2015 : http://youtu.be/ry7dVYmV2vA ,
Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών παράκληση 13/08/2015 : http://youtu.be/ogFNHZzw4Cs ,
Παράκληση   στους Αγίου Θεοδώρους Αρφαρών  13/08/2015 : http://youtu.be/3cacvtIcUMA  ,

~* Ι. Ν. Παναγίας Γερόντισσας στ΄ Αρφαρά Παράκληση Τετάρτη 12/08/2015: http://youtu.be/IrcvdBH1O_E ,
~*Παράκληση 12/08/2015 στο εκκλησάκι Παναγίας Γερόντισσας στ΄ Αρφαρά Μεσσηνίας: http://youtu.be/LD8xEtF6DYE ,
~*Παναγία Γερόντισσα στο Αρφαρά 12/ 08/ 2015 παράκληση στη Παναγιά μας: http://youtu.be/hq0_r6mPgp8 ,

~ Παράκληση στην Παναγία Γερόντισσα Αρφαρά 11/08/2015: http://youtu.be/OLJ3KiR51fo ,
~ΑΡΦΑΡΑ Παναγία Γερόντισσα Παράκληση 11/08/2015 : http://youtu.be/iqbbNekf_80 ,
~  Παράκληση στο Αρφαρά 11/08/2015 Ι Ν  Παναγίας Γερόντισσας: http://youtu.be/7mhs7Eo8KQs ,

14/08 Απολυτίκιο Προφήτου Μιχαίου - 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/1YP9SoTgffo ,


*** 
~





~
***    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕΧΡΙ  ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ  ΙΕΡΟΥ  ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ  ΑΓΙΟΥ ΦΛΩΡΟΥ  ΜΑΣ.
  
Σύμφωνα  με  ανακοίνωση  του  ιερού  ναού  του χωριού  μας  το πρόγραμμα των  εκδηλώσεων  από  την υποδοχή μέχρι  την αναχώρηση  του  ιερού  σκηνώματος του  Αγίου Φλώρου  έχει  ως  εξής :
  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015   και  περί   ώρα   7:00 μ.μ. :  θα γίνει η υποδοχή  του  ιερού  σκηνώματος  στην  είσοδο  του  χωριού  μας  από  Τρίπολη, θα ακολουθήσει  λιτάνευση, είσοδος  και  απόθεση  του σκηνώματος  στον ιερό ναό  Αγίων  Φλώρου και  Λαύρου  του  χωριού  μας και  στη  συνέχεια   θα ψαλλεί  μέγας  πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός  χοροστατούντος  του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας  Κου Χρυσοστόμου.
  Μετά  το  πέρας  του  εσπερινού  και  περί   ώραν 10: 30  μ.μ. θα  τελασθεί  στον  ναό ιερά  αγρυπνία.
 Τρίτη  πρωΐ  18 Αυγούστου 2015  ημέρα  της  εορτής των  Αγίων  Φλώρου  και  Λαύρου : ώρα  7:00 θα  τελεσθεί όρθρος  και θεία  λειτουργία μετ’   αρτοκλασίας  και θείου κηρύγματος  ιερουργούντος του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου  Μεσσηνίας  Κου  Χρυσοστόμου.
  Το  απόγευμα  και  ώρα  6: 00 μ.μ.  θα  ψαλλεί   μεθεόρτιος  εσπερινός, ιερά  παράκληση και  ιερό  ευχέλαιο.
  Τετάρτη  πρωΐ  19  Αυγούστου  2015 ώρα  7: 00  : θα τελεσθεί  όρθρος  και  θεία  λειτουργία  μετ’ αρτοκλασίας  και  θείου  κηρύγματος.
 Το  απόγευμα  και ώρα  6: 00 μ.μ.  θα  τελεσθεί  εσπερινός  παράκληση  και  αγιασμός.
Πέμπτη  πρωΐ  20  Αυγούστου  ώρα  7: 00  θα  τελεσθεί  όρθρος, θεία  λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, θα ψαλλεί  ιερά  παράκληση  και  θα ακολουθήσει  η  αναχώρησης του  ιερού  σκηνώματος  του  Αγίου  Φλώρου.

***   Τελείωσε η μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής, τι ψήφισαν οι βουλευτές της Μεσσηνίας         
      
Μια συνεδρίαση που θα μείνει στην ιστορία ολοκληρώθηκε πριν μερικά λεπτά, αξίζει να σημειωθεί ότι η ολομέλεια ξεκίνησε στις 2 τα ξημερώματα (!) και τα νεύρα και οι διαπληκτισμοί δε σταμάτησαν όλη τη νύχτα.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας: ΝΑΙ 222 ΟΧΙ 64 ΠΑΡΩΝ 11
 ~  Τι ψήφισαν οι βουλευτές της Μεσσηνίας:
Πετράκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου ΟΧΙ
Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα του Γεωργίου ΝΑΙ 
Κωνσταντινέας Πέτρος του Νικολάου ΝΑΙ
Ψαρρέα Ελένη του Παναγιώτη ΟΧΙ
 Νέα Δημοκρατία
Σαμαράς Αντώνιος του Κωνσταντίνου ΝΑΙ

***  Με 222 «ναι» ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο, 43 απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ
Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας η κυβέρνηση Με 222 «ναι» ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο, 43 απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ
-  Με 222 «ναι», 64 «όχι» και 11 «παρών» ψηφίστηκε το πρωί της Παρασκευής από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Η ψηφοφορία προκάλεσε βαριές απώλειες τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαφοροποιήθηκαν 43 βουλευτές (32 «όχι» και 11 «παρών»), όσο και συνολικά για την κυβέρνηση, καθώς έπεσε κάτω από το όριο των 120 βουλευτών.
Υπενθυμίζεται πως με τον σχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση αριθμούσε 162 βουλευτές.
Στις εκπλήξεις της ψηφοφορίας το «παρών» από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλο.
Δεδομένου του αποτελέσματος, συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ζητήσει από το Σώμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μετά τις 20 Αυγούστου.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από μία επτάωρη συνεδρίαση, που συνοδεύτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις.  Newsroom ΔΟΛ

     
-   Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής για την επικύρωση του τρίτου μνημονίου.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 02:00 τα ξημερώματα (!) μετά την μεγάλη καθυστέρηση της συζήτησης στις Επιτροπές και την προσωρινή εμπλοκή στη Διάσκεψη των Προέδρων. Συγκεκριμένα, η  κ. Κωνσταντοπούλου είχε προτείνει να ξεκινήσει η συνεδρίαση το πρωί, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, πρότεινε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση στην Ολομέλεια, πρόταση που τελικά υπερίσχυσε.
Μετά από πρόταση του κ. Φίλη, η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 09:00 το πρωί και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία. Η Πρόεδρος της Βουλής είχε προτείνει να εξαντλήσει η Βουλή το 10ωρο.
Πριν από την έναρξη της συζήτησης, η κ. Κωνσταντοπούλου παρέδωσε την έδρα της στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο. Πριν παραδώσει την έδρα της είπε: «Κάποτε είχα πει ότι αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει μνημόνιο. Συγγνώμη για την πλάνη μου».
Οι τοποθετήσεις στην Ολομέλεια
Ένταση μεταξύ της ΝΔ και του Ευκλείδη Τσακαλώτου επικράτησε στην διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Οικονομικών, όταν επιτέθηκε σε βουλευτές της ΝΔ, με τον πρόεδρο του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη να τού λέει μεταξύ άλλων: «Ακούς τι σου λέω; Δεν θα μας προκαλείτε. Αν μας προκαλείτε θα απαντήσουμε καταλλήλως».
Στην αρχική τοποθέτησή του, ο κ. Τσακαλώτος είχε σημειώσει ότι τα πράγματα είναι απλά.
«Στις 16:00 υπάρχει Eurogroup. Εκεί η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάει με ψηφισμένα τα προαπαιτούμενα, με ψηφισμένη την δανειακή σύμβαση. Εάν δεν υπάρχουν αυτά μαζί με τις τροπολογίες, δεν θα υπάρχει απόφαση από το Eurogroup θα πάμε στη διαδικασία του δανείου γέφυρας» σημείωσε.
Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σημείωσε ότι οι στόχοι για την επόμενη τριετία αφορούν σε μία ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή. Χαρακτήρισε υπερβολική τη σύγκριση με προηγούμενα μνημόνια και σημείωσε ότι «στις συγκεκριμένες συνθήκες με τους δεδομένους περιορισμούς, αποτελεί την καλύτερη συμφωνία στην οποία μπορούσαμε να φτάσουμε».
Υπάρχουν τεράστιες μετατοπίσεις, συμβιβασμοί σε αυτό που θέλαμε να κάνουμε, σημείωσε ο κ. Σταθάκης. Έκανε λόγο για διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με το τι περιθώρια υπήρχαν και στο εάν υπήρχαν βιώσιμες εναλλακτικές πιο αξιόπιστες και πιο κοντά στις αξίες που ήθελε να κινηθεί η κυβέρνηση.
Νομοθετικές βελτιώσεις ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
- Ο κ. Μάρδας δέχθηκε σφοδρά πυρά από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Ο κ. Μάρδας άλλαξε τον τίτλο του νομοσχεδίου και σαν τους καλόγερους που βαφτίζουν το κρέας ψάρι το έκανε συνταγματικό. Έτσι γίνονται συνταγματικές οι ρυθμίσεις; Αυτά τα τρικ χρησιμοποιούσε ο κ. Βενιζέλος για να κάνει συνταγματικές τις εκτροπές» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης. «Μπορείτε να πετσοκόβετε συνταξιοδοτικά δικαιώματα και να το χαρακτηρίζετε αυτό συνταγματικό; Είναι ντροπή αυτό που κάνετε, συνταγματική εκτροπή» σημείωσε. «Δείχνει το θέατρο του παραλόγου σε αυτή την αίθουσα. Λυπάμαι και για την κυβέρνηση και για τη δική σας στάση. Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει πλέον δημοκρατία» είπε απευθυνόμενος στον κ. Μάρδα.
- Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι το τρίτο μνημόνιο είναι και τυπικά γεγονός, «με τις υπογραφές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που είναι άξιοι συνεχιστές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί θα ψηφίσουν τον νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού». «Μάταια ο κ. Τσίπρας και το κυβερνητικό επιτελείο προσπαθούν να εμφανιστούν ότι παίρνουν μέτρα προς το συμφέρον των λαϊκών αναγκών που έχουν καταθέσει το νέο μνημόνιο του αίσχους». Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το νέο μνημόνιο βαθαίνει την δυστυχία του λαού.
- Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ξεκίνησε την ομιλία της... καλημερίζοντας τους βουλευτές (καθώς πλησίαζε 07:00 το πρωί) και σημείωσε: «Πρώτη φορά Αριστερά, τρίτη φορά μνημόνιο, το πιο σκληρό μνημόνιο». Σημείωσε ότι το δίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο ενταφιάζεται από αυτούς που το δημιούργησαν. «Το copyright του μνημονίου ανήκει αποκλειστικά σε σας κ. Τσίπρα και κ. Καμμένε, όλες οι αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα φέρουν την υπογραφή σας» τόνισε.
- Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, είπε ότι στις 04:00 τα ξημερώματα που συζητείται το νομοσχέδιο μόνο πραξικοπήματα γίνονται. Με το μνημόνιο θα βρεθούμε σε νέα αδιέξοδα, είπε.
- Υπάρχει στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσουμε και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει εναλλακτική λύση, χτυπώντας την διαπλοκή, την διαφθορά, την φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή, εν κατακλείδι να χτυπήσουμε τα τζάκια των βαρόνων, σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος Μπαλαούρας.
- Ο Κωστής Χατζηδάκης (ΝΔ) είπε ότι η Ελλάδα έφτασε εδώ γιατί πληρώνει τον λαϊκισμό και την αβάσταχτη ελαφρότητα της κυβέρνησης. Το ότι στηρίζουμε τη συμφωνία δεν σημαίνει ότι δίνουμε συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. Κάλεσε την κυβέρνηση να καταστήσει «κτήμα της» το τρίτο μνημόνιο.
- Ο Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι) έκανε λόγο για αντιμνημονιακή απάτη που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και σημείωσε ότι η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση ήταν μια φούσκα. Σημείωσε ότι το «όχι» του Ποταμιού είναι «όχι» στην χρεοκοπία.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον λαό, καλλιέργησε φρούδες ελπίδες, δήλωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), σημειώνοντας ότι ο διαχωρισμός μνημόνιο - αντιμνημόνιο είναι ψεύτικος. Έκανε, επίσης, λόγο για νέα βάρβαρα μέτρα που δεν τόλμησαν να λάβουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
- Στις αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει το πακέτο των 86 δισ. ευρώ αναφέρθηκε ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, προτείνοντας την υπερψήφιση του σχεδίου νόμου.
- Ο Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ) είπε ότι τελειώνει ο ψεύτικος διαχωρισμός μνημονιακού - αντιμνημονιακού. «Τελειώνει και ο αριστερός λαϊκισμός, σπάει και αυτό το σπυρί» σημειώνει. Πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραδόθηκε αμαχητί και έφερε διατάξεις που το ΠΑΣΟΚ δεν είχε διανοηθεί.
- Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανακοίνωση εκ μέρους της Ζωής Κωνσταντοπούλου της εισήγησης της Διάσκεψης των Προέδρων να μην συζητηθούν -ως αντισυνταγματικές- στη σημερινή συνεδρίαση οι δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.
- Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι υπάρχουν ευθύνες για το γεγονός ότι το πρώτο μνημόνιο της Αριστεράς συζητείται με αυτή τη διαδικασία, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης και για «μεθοδεύσεις» της Προέδρου της Βουλής.
- Σε τοποθέτησή του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι είναι πολιτικό θράσος να μιλά η κυβέρνηση για κατεπείγον, «όταν εσείς οι ίδιοι μας κατηγορούσατε για τον ίδιο λόγο». «Απαιτώ μια συγγνώμη» σημείωσε. Ο κ. Τσακαλώτος νομίζει ότι δεν θα τον θυμόμαστε, επειδή έρχεται στη σκιά του κ. Βαρουφάκη, είπε ο κ. Βενιζέλος.
-   Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ζήτησε να αποσυρθούν οι τροπολογίες για τις συντάξεις.
-Μετά από ψηφοφορία στη Βουλή, αποφασίστηκε οι τροπολογίες να εισαχθούν στη συζήτηση στην Ολομέλεια.
-Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με το βλέμμα στο αυριανό Eurogroup και εν μέσω έντονων συγκρούσεων στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.
- Το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκρηκτικό και με ενδιαφέρον αναμένεται ο αριθμός των βουλευτών που θα ψηφίσουν «όχι». Κρίσιμη θεωρείται η διατήρηση των 120 βουλευτών, αριθμός αναγκαίος, προκειμένου η κυβέρνηση να μπορέσει να διατηρηθεί στη ζωή.
-  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού που ενδεχομένως θα δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις.
-  Λάδι στη φωτιά ρίχνει και το πολιτικό μανιφέστο του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος καλεί σε πανελλαδική κινητοποίηση κόντρα στο μνημόνιο ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού.
-  Το Μαξίμου έδωσε σκληρή απάντηση στο κείμενο Λαφαζάνη οριστικοποιώντας ουσιαστικά τη ρήξη: «Η απόφαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, το πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πριν από το κοινά αποφασισμένο έκτακτο Συνέδριο».
Newsroom ΔΟΛ

***  Ύμνος στην Κυπαρισσία το λεύκωμα της Τζίμας Ιμιρζιάδη (φωτογραφίες) 

 
 
 
 
Στ. Μπένος: «Η Κυπαρισσία είναι ένα ανοιχτό μουσείο!» «Η Κυπαρισσία είναι ένα ανοιχτό μουσείο», επεσήμανε ο πρώην υπουργός, δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος του Σωματείου “Διάζωμα”, Σταύρος Μπένος, στην παρουσίαση του λευκώματος, που τιτλοφορείται “Κυπαρισσία, με αφορμή την ιστορία”, της Τζίμας Ιμιρζιάδη, που πραγματοποιήθηκε σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, το βράδυ της Τετάρτης στην Κυπαρισσία! Ο αίθριος χώρος του κτιρίου του Λαογραφικού Μουσείου ήταν γεμάτος από κόσμο. Πολίτες που γεννήθηκαν, ζουν αγαπούν την Κυπαρισσία, για την ιστορία και τις ομορφιές της και επιζητούν κι επιδιώκουν την προστασία και ανάδειξη του φυσικού, ιστορικού και πολιτιστικού της πλούτου, ήταν εκεί για να τιμήσουν το έργο της Τζίμας και μαζί της, και όλοι μαζί, να συλλογιστούν και αναλογιστούν το ιστορικό χρέος που έχουν αυτή η πόλη, με τι δική της ξεχωριστή ομορφιά και μαγεία, να σωθεί, να αποκτήσει δικαίωμα στην προοπτική, να αναπτυχθεί! Το λεύκωμα αυτό, είναι μια ιδιαίτερα σχεδιασμένη και πολυτελής έκδοση με άρωμα από τα παλιά, ένα λεύκωμα (coffee table book) 210 σελίδων στα Ελληνικά και στα Αγγλικά μαζί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρόνος προετοιμασίας του βιβλίου έφθασε τα 6 χρόνια καθώς το υλικό που διαχειρίστηκε η δημιουργός του ήταν τεράστιο και επέλεξε τις φωτογραφίες που το κοσμούν μεταξύ 20.000 φωτογραφιών! Την εκδήλωση άνοιξε με εισαγωγή ο Νίκος Ιμιρζιάδης ο οποίος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους ομιλητές και όλους όσοι συμμετείχαν στην παρουσίαση σημειώνοντας πως, «Όλοι σας είσαστε καταχωρημένοι σαν συμμέτοχοι και ως συνοδοιπόρο του Προγράμματος για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας!». Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, επεσήμανε ότι «ένα σπουδαίο βιβλίο είναι ένα σπουδαιότερο γεγονός. Το να γράφεται ένα βιβλίο απ’ τη Τζίμα Ιμιρζιάδη είναι ένα πολύ πιο σημαντικό γεγονός. Κι όταν αυτό το βιβλίο αναφέρεται στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας, νομίζω ότι πάμε στο μεγαλείο και πάμε στην ποιότητα, για μια πόλη, για ένα βιβλίο που κουβαλάει την ιστορία, κουβαλάει τις μνήμες πολλών ανθρώπων από ’σας, από ’μας, βγάνει άρωμα, βγάνει γεύσεις, βγάνει εικόνες…». Ο Σταύρος Μπένος, παρουσιάζοντας το λεύκωμα , είπε ότι «ίσως είναι το πιο ολοκληρωμένο λεύκωμα που διάβασα ή παρουσίασα στη ζωή μου! Το λεύκωμα αυτό είναι ολιστικό! Είναι μια καθολική, πνευματική και βιωματική ματιά της οικογένειας Ιμιρζιάδη… Είναι μια μορφή εσωτερικής τριλογίας, το βιβλίο αυτό! Το ένα κομμάτι είναι το ιστορικό κομμάτι, το δεύτερο κομμάτι είναι τα μνημεία του, της φύσης και του πολιτισμού και το τρίτο κομμάτι είναι η πόλη, η ζωή της και οι άνθρωποί της!». Σημείωσε, δε, πως, «Κάποτε, σε μια συνέντευξη, με είχανε ρωτήσει, αν δεν ήμουν δήμαρχος στην Καλαμάτα σε ποια πόλη θα ήθελα να είμαι και είπα στην Κυπαρισσία, είναι ένα ανοιχτό μουσείο!» και πρόσθεσε με έμφαση, καταθέτοντας την πρότασή του: «Ας δώσουμε μια υπόσχεση, ότι όλοι θα δουλέψουμε να γίνει ένα ρωμαλέο εθελοντικό κίνημα και μια μεγάλη συνέργεια προκειμένου το Κάστρο να γίνει το επίκεντρο, όχι μόνο της ιστορίας και του πολιτισμού αλλά και, της οικονομικής ζωής της πόλης!». Μιλώντας για το πρώτο αυτό βιβλίο της Τζίμας, ο Στάθης Παρασκευόπουλος, συγγραφέας, ερευνητής και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, είπε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για «ένα όνειρο ζωής και κατάθεση ψυχής!», χαρακτηρίζοντας το λεύκωμα «ορόσημο», «ένα λεύκωμα, που είναι ύμνος στην Κυπαρισσία!». Η δημιουργός του λευκώματος, Τζίμα Ιμιρζιάδη, με φανερή τη συγκίνηση, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην μαγεία της πόλης, την ομορφιά της, την ιστορία της. «Ζούμε σε μια πολύ όμορφη πόλη», τόνισε, προσθέτοντας τη μαγεία και την ατμόσφαιρα που αποπνέει η Κυπαρισσία! Ιδιαίτερα ξεχωριστό τόνο στην παρουσίαση, έδωσε η απαγγελία ποιημάτων από την Κυπαρίσσια performer Δώρα Λουίζου! Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι πρώην δήμαρχοι Κυπαρισσίας, Ηλίας Τσίγγανος, Γιώργος Σαμπαζιώτης και Παναγιώτης Τσάκος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας Δημήτρης Κουτσούλης καθώς και αντιδήμαρχοι κ.α. - 

*** Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας» στο ξακουστό νησί του Ωνάση, τον Σκορπιό

 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ "Η δική μας Κάλλας" του Ελληνοσουηδού πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, σε Λευκάδα, Πρέβεζα και το ξακουστό νησί του Ωνάση, τον Σκορπιό. Η μακρά πορεία των γυρισμάτων από τον Δεκέμβριο του 2013, κατά την οποία το επιτελείο της ταινίας ταξίδεψε από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία μέχρι και Αμερική, ολοκληρώθηκε χάρη στους ανθρώπους που μοιράστηκαν το όραμα να συνδεθεί η Μαρία Κάλλας με τη Μεσσηνία και την Ελλάδα. Τη μεγάλη Ελληνίδα ντίβα υποδύεται η Μυρτώ Καμβυσίδη. - 

***  Ο Μικρός Πρίγκιπας στην Καλαμάτα         
     
Μια νότα αισιοδοξίας και ομορφιάς έδωσαν χθες νεαροί στο κέντρο της Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα σε μια σιδερένια επιφάνεια στην οδό Αναγνωσταρά όπου σχεδίαζαν μια εικόνα από το αγαπημένο σε πολλούς βιβλίο του Μικρού Πρίγκιπα. Μάλιστα, η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη, αφού αρκετοί ήταν οι περαστικοί που σταματούσαν και χαίρονται με αυτή την κίνηση, ενώ άλλοι φωτογράφιζαν το έργο των νέων.
Π.Μπ. 

***   Καλλιτεχνικούς διευθυντές αναζητά για τις σχολές πολιτισμού η Κ.Ε. «ΦΑΡΙΣ»          
       
Την κάλυψη των τριών θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών των σχολών πολιτισμού της ΦΑΡΙΣ, Δημοτικό Ωδείο, Εικαστικό Σχολείο και Δημοτική Σχολή Χορού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου για χρονική διάρκεια έως 9 μήνες, προκηρύσσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ».
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση υποψηφιότητας με τα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως, είτε με άλλο από αυτούς εξουσιοδοτούμενο πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά στα Γραφεία της «ΦΑΡΙΣ», Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας, Ασίνης 11 & Φαρών - Καλαμάτα 24100, από τις 17 έως και τις 24 Αυγούστου, στις 3.00 μετά το μεσημέρι.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 27210 95611-3.
  Τα προσόντα
Οι υποψήφιοι για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο εικαστικό εργαστήρι, θα πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:
- Πτυχίο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ή ισότιμου Ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος της αλλοδαπής.
-Ειδίκευση ή εμπειρία αποδεικνυόμενη από αξιόλογη επιστημονική ή επαγγελματική
απασχόληση σε αντικείμενα συναφή με τις δραστηριότητες του Τομέα Εικαστικών Τεχνών.
-Θα πρέπει να είναι προσωπικότητα με εξαιρετική προσφορά στο χώρο των Εικαστικών.
Οι υποψήφιοι για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στη δημοτική σχολή χορού, θα πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:
- Δίπλωμα αναγνωρισμένης ελληνικής επαγγελματικής σχολής χορού ή αναγνωρισμένης ισότιμης σχολής χορού της αλλοδαπής.
-Τουλάχιστον πενταετή διευθυντική πείρα σε αναγνωρισμένη σχολή χορού της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή 15ετή ανώτερη καλλιτεχνική – εκπαιδευτική σταδιοδρομία ως καθηγητής-καθηγήτρια κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, ως χορευτής- χορεύτρια ή χορογράφος
-Αναγνωρισμένη παρουσία στο χώρο του χορού.
Οι υποψήφιοι για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο δημοτικό ωδείο, θα πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:
-Δίπλωμα σύνθεσης ή πιάνου, ή οργάνου συμφωνικής ορχήστρας, ή κλασσικής κιθάρας,
ή μονωδίας μαζί με πτυχίο φυγής και δεκαετής τουλάχιστον διδακτική προϋπηρεσία στα ως
άνω εκπαιδευτήρια ή Δίπλωμα πιάνου ή οργάνου συμφωνικής ορχήστρας ή κλασσικής κιθάρας ή μονωδίας και δεκαετής τουλάχιστον συναφής καλλιτεχνική σταδιοδρομία, που
αποδεικνύεται με παραστατικά στοιχεία, που αφορούν ρεσιτάλ ή σύμπραξη με ορχήστρες ως σολίστ.
Εκτός των παραπάνω, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν και τα εξής κοινά προσόντα:
-Άριστη ή πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, κατά προτίμηση Αγγλικών.
-Γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή
-Καλές διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
-Αίτηση υποψηφιότητας
-Πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα
-Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών και πρόσθετων προσόντων
-Βεβαίωση ανάλογης εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας ή καλλιτεχνικής δραστηριότητας

***  Ιερέας τσίμπησε σε απάτη υπό τον φόβο κουρέματος καταθέσεων και έστειλε χρήματα στα ΕΛΤΑ Μεσσήνης 

Θύμα επιτήδειων έπεσε ένας ιερέας από την ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως, που σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, χρησιμοποίησαν το «φόβητρο» του κουρέματος των καταθέσεων και τον έπεισαν να τους μεταφέρει χρήματα του. Συγκεκριμένα ο ιερέας το πρωί της Πέμπτης δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό κλήσης και ο ομιλητής του, συστήθηκε ως διευθυντής τράπεζας. Του είπε πως το μεσημέρι της Πέμπτης θα γινόταν «κούρεμα καταθέσεων» και τον έπεισε να καταθέσει χρήματα σε δύο λογαριασμούς στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο, ώστε να αποφύγει το «κούρεμα». Ο 67χρονος ιερέας πείστηκε και έσπευσε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Ζαχάρως. Εκεί μετά από μια σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών από τον ίδιο άγνωστο άντρα και πάντα με «απόκρυψη» και αφού ζήτησε να συνεννοηθεί με την υπάλληλο του ταχυδρομείου, έγινε η έκδοση δύο τηλεφωνικών ταχυδρομικών επιταγών με την εντολή του ιερέα και με παραλήπτες δύο άτομα, έναν σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη με 500 ευρώ και έναν στα ΕΛΤΑ Μεσσήνης με 1000 ευρώ. Ο ιερέας γρήγορα αντιλήφθηκε την απάτη σε βάρος του και επέστρεψε στα ΕΛΤΑ Ζαχάρως για να ακυρώσει τις διαδικασίες, όμως ήδη οι δράστες είχαν εξαργυρώσει τις επιταγές, όπως ενημερώθηκε από την υπάλληλο. - 

***  Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε καφετέρια στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

 
  Ένα πρωτόγνωρο θέαμα αντίκρισαν όσοι περνούσαν από τη συμβολή των οδών Κανάρη και Βας. Κωνσταντίνου το πρωί της Παρασκευής Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν τις 10 το πρωί δύο αυτοκίνητο διερχόμενο της Οδού Κανάρη παραβίασε το STOP με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με αυτοκίνητο που βρισκόταν στη Βασ. Γεωργίου. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το δεύτερο αυτοκίνητο εξετράπει της πορείας του και κατέληξε πάνω στο πεζοδρόμιο σε τραπέζι καφετέριας που βρίσκεται στη διασταύρωση ενώ χτύπησε και ένα παρκαρισμένο μηχανάκι. Από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος, αφού το σημείο είναι πολυσύχναστο λόγω και του καταστήματος, επίσης καλά στην υγεία τους είναι και οι επιβάτες των δύο οχημάτων. -

***  Τι δεν άρεσε στους νεαρούς ομογενείς στην Καλαμάτα         
     
Επίσκεψη στο κλείσιμο του Θερινού Σχολείου Ομογενών, πραγματοποίησε την Παρασκευή 7 Αυγούστου το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτωρας Τσατσούλης, μίλησε στους μαθητές για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και τις δυνατότητες που υπάρχουν με την ανάδειξη της τόσο στη βελτίωση της προσβασιμότητας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις όσο και στις ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.  Επίσης, ανέφερε πρακτικούς τρόπους με τους οποίους οι μαθητές θα μπορούσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια της Καλαμάτας να γίνει Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα ως πρεσβευτές της ιδέας, όταν γυρίσουν στις πόλεις τους.
Οι μαθητές ρωτήθηκαν τι τους άρεσε στην Καλαμάτα, τι δεν τους άρεσε και γιατί πιστεύουν ότι θα μπορούσε η πόλη να αναδειχθεί σε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Ανάμεσα στα θετικά της Καλαμάτας κυριαρχούν τα στοιχεία της φιλοξενίας, του ωραίου και μοναδικού τοπίου και του γευστικού φαγητού. Ανάμεσα σε όσα δεν τους άρεσαν κυριαρχούσαν τα σχόλια για τα ωράρια των καταστημάτων και των λεωφορείων ΚΤΕΛ, η πρόσβαση στις τράπεζες εν καιρώ capital control, τα γκράφιτι, τα ταξί τα οποία προσπαθούν να τους ξεγελάσουν, η έλλειψη ρέστων και τα ακριβά ποτά. Ακόμα, αρκετοί ανέφεραν ότι ο τρόπος εξυπηρέτησης στα μαγαζιά πρέπει να βελτιωθεί, καθώς μερικές φορές ήταν αργοί και προσβλητικοί, ενώ, θεωρούν ότι η τεχνολογία και η ανακύκλωση πρέπει να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο.
Παρά τα αρνητικά στοιχεία, θεωρούν ότι η Καλαμάτα είναι μία πόλη που έχει αρκετά πολιτισμικά στοιχεία για να γίνει Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ιδιαίτερα αν βελτιώσει και τα κακώς κείμενα. «Η Καλαμάτα είναι σε περίοπτη θέση στην ελληνική ιστορία και κουλτούρα» είπε ο Μιχάλης,  ενώ ο Αλέξανδρος σχολίασε: «Πιστεύω ότι οι Καλαματιανοί είναι αρκετά φιλόξενοι και έχουν πιθανότητα να γίνουν Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Χρειάζεται να είναι όλη η πόλη κοντά σε αυτή την προσπάθεια». «Η Καλαμάτα είναι ένα μαγευτικό μέρος με τόσα πολλά να προσφέρει. Οι παραλίες, το φαγητό και οι άνθρωποι κάνουν τις στιγμές μοναδικές. Έχει τον τέλειο συνδυασμό ιστορίας και μοντέρνων στοιχείων.» είπε η Χριστίνα, ενώ, η Γεωργία παρατήρησε πως «είναι ο τέλειος συνδυασμός αστικής πόλης και ζωής σε μικρή επαρχιακή πόλη. Αντιπροσωπεύει πολύ καλά όλη την ελληνική κουλτούρα. Ωραία τοπία και μεγάλη ιστορία». Η Στεφανία από την πλευρά της συμπλήρωσε: «Η Καλαμάτα έχει πολλά να προσφέρει σε σχέση με τον πολιτισμό και την προώθηση της ελληνικής κληρονομιάς. Το τοπίο εδώ είναι πανέμορφο και η Καλαμάτα βρίσκεται κοντά σε πολλά άλλα σημαντικά μνημεία.»
Ο Din είπε ότι «η Καλαμάτα είναι ένα όμορφο μέρος που θα κάνει την Ευρώπη περήφανη. Είναι γεμάτη ιστορία», ενώ, ο Δημήτρης είπε: «Η Καλαμάτα συλλαμβάνει τον ορισμό του ελληνικού πολιτισμού: γέννηση της επανάσταση, ομορφιά, φιλόξενη πόλη με ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης».

*** Ο Πέτρος Γ. Θέμελης στον Άγιο Νίκωνα

Στο χωριό της Δυτικής Μάνης, Άγιο Νίκωνα (Πολιάνα) – ανάμεσα στη Λαγκάδα και στο Οίτυλο – θα μιλήσει στις 17 Αυγούστου ο αρχαιολόγος καθηγητής Πέτρος Θέμελης, με θέμα «Η Αρχαία Μεσσήνη, 1986 – 2015». Ο άνθρωπος που έχει κάνει έργο ζωής την ανασκαφή της Αρχαίας Μεσσήνης, καλεσμένος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολιανιτών, ο Άγιος Νίκων, προσφέρει τη δυνατότητα στους κατοίκους της ευρύτερης Μάνης να ακούσουν από τον ίδιο τις «περιπέτειες» μιας από τις πιο σοβαρές ανασκαφές της Ελλάδας. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. στον φιλόξενο χώρο του σχολείου του χωριού. - 

*** Μάνα και κόρη τσιγγάνες έκλεψαν πορτοφόλι από κατάστημα στην Καλαμάτα

Δεκαεννέα άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας σε ευρεία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Από την Τρίτη μέχρι και χθες, πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις και στους άλλους νομούς της περιφέρειας. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 921 άτομα, εκ των οποίων 657 ήταν ημεδαποί και 264 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 795 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 131 άτομα, από τα οποία 90 ήταν ημεδαποί και 41 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 55 άτομα. Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 19 άτομα: - 8 τσιγγάνοι, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. - 2 τσιγγάνες, μάνα και κόρη για κλοπή. Την Τρίτη η 40χρονη τσιγγάνα, μαζί με τη 17χρονη κόρη της πήγαν σε κατάστημα αθλητικών ειδών στην Καλαμάτα και αφαίρεσαν από την τσάντα γυναίκας το πορτοφόλι, το οποίο περιείχε 50 ευρώ και προσωπικά έγγραφα. Οι δύο τσιγγάνες έφυγαν με τα κλοπιμαία, όμως λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν στο κατάστημα. Στο μεταξύ, όμως, είχε γίνει αντιληπτή η κλοπή και είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία, η οποία τις συνέλαβε. - 1 ημεδαπός και 2 αλλοδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα. - 2 αλλοδαποί και 1 ημεδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. - 2 ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. - 1 ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 337 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 1 παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και 7 παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων. - 

*** Χρήματα από το Υπ. Πολιτισμού εντός των ημερών για το Φεστιβάλ Χορού

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις προέκυψαν από τις συναντήσεις που είχε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας με στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες αφορούσαν την πορεία θεμάτων που έχουν τεθεί και στο παρελθόν και αφορούν στο Δήμο. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας, όσον αφορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, εντός των ημερών εκταμιεύεται η οικονομική συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού (120.000 ευρώ) και προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για ένταξη του Φεστιβάλ στο νέο ΕΣΠΑ (εκτιμάται ότι θα γίνει περί το Σεπτέμβριο). Σχετικά με το Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών, ανακοινώθηκε πως θα διενεργηθεί μεταξύ 14 και 18 Οκτωβρίου, από το Δήμο Καλαμάτας και τον πολιτιστικό οργανισμό Interkultur. Για τη διενέργειά του, θα υπάρξει οικονομική συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού και η εκδήλωση θα τεθεί υπό την αιγίδα του. Όσον αφορά στο Μέγαρο Χορού, ανακοινώθηκε ότι τα εγκαίνιά του προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν περί τα τέλη του 2015, με την παρουσία καλλιτεχνικού σχήματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τα έξοδα για την έλευση του οποίου θα καλυφθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Τέλος, αναφορικά με το κτήριο του πρώην Οικονομικού Γυμνασίου, στην πλατεία Φραγκόλιμνας, υπάρχει τρίχρονη καθυστέρηση στο αίτημα του Δήμου για μερική κατεδάφισή του λόγω επικινδυνότητας. Αποστέλλεται άμεσα αντίγραφο του φακέλου για λήψη το συντομότερο σχετικής απόφασης. - 

*** Διευκρίνηση σε σχόλιο για τη “Λευκή Νύχτα”

Τα παράπονα της προέδρου του εμπορικού συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψυλάκη, δεχθήκαμε, σχετικά με το σχόλιο στο φύλλο της Τρίτης , “Η Λευκή Νύχτα, ρίχνει αυλαία στο καλοκαίρι”. Να διευκρινίσουμε ότι το σχόλιο δεν είχε σκοπό να δυσφημίσει τη διοργάνωση, άλλωστε στο ίδιο γραφόταν ότι η Καλαμάτα εκείνη την ημέρα κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες. Σκοπός του, ήταν να μη μείνει απ' έξω και φέτος η παραλία εκείνο το βράδυ, κάτι για το οποίο επανειλημμένα έχουν διαμαρτυρηθεί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η κ. Ψυλάκη μας τόνισε, ότι πρόκειται για μια εορτή του εμπορικού κόσμου της Καλαμάτας, και ο Δήμος είναι απλά συνδιοργανωτής. Το εμπορικά καταστήματα, στην πλειονότητα τους, βρίσκονται στο κέντρο της Καλαμάτας, γι’ αυτό και επιλέγεται για τις εκδηλώσεις εκείνης της βραδιάς. Επίσης, μας είπε ότι τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητα λόγω της “Λευκής Νύχτας” και ότι μετά τα ψώνια τους οι επισκέπτες καταλήγουν στην παραλία για το φαγητό ή το ποτό τους. Να προσθέσουμε και από την πλευρά μας, ότι προφανώς δε φταίει αποκλειστικά η “Λευκή Νύχτα” που η καλοκαιρινή σεζόν λήγει για την παραλία με το τέλος του Αυγούστου. Είναι κάτι που συμβαίνει χρόνια και όχι μόνο τα δυο τελευταία... Ίσως στο Δήμο Καλαμάτας θα έπρεπε να δουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου στην παραλία, ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Τέλος, είχε ακουστεί η αναβίωση της “Ναυτικής εβδομάδας”, που ελπίζουμε να μην έχει ξεχαστεί. Η βιτρίνα της Καλαμάτας είναι η παραλιακή της ζώνη... Κ. Γαζ. - 

***  Η ζωή μετά τα capital controls…        
       Όσοι παρακολουθούν τη συγκεκριμένη στήλη, 2 εβδομάδες πριν ενεργοποιηθούν τα capital controls θα ενθυμούνται πως είχα προειδοποιήσει για την αυξημένη πιθανότητα επιβολής τους, αν συνεχιστεί η γενικευμένη ανασφάλεια που επικρατούσε, σε συνδυασμό με την αύξηση του ρυθμού των αναλήψεων. Τη συνέχεια, βεβαίως, όλοι τη γνωρίζουμε, καθώς η επιβολή του ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων, τελικά, κατέστη υποχρεωτική μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και τη μαζική προσπάθεια των πολιτών να «σηκώσουν» τα χρήματά τους από τα ΑΤΜ. Η επιβολή του μέτρου κατέστη υποχρεωτική, αυτό πρέπει να γίνει σαφές, διότι σε καμιά οικονομία στον κόσμο, πόσο μάλλον στη χώρα μας, δεν υπάρχουν τα χρήματα των καταθετών όλα σε ρευστά διαθέσιμα, αλλά, σύμφωνα με τις αρχές της τραπεζικής πίστης, το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 20%.
Ο χρόνος, όμως, τρέχει αδυσώπητος και τώρα θα πρέπει να αναφερθούμε στην ανάγκη να ορθολογικοποιηθούν τα capital controls, χωρίς όμως να καταργηθούν, καθώς δεν έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς οι ανάγκες που επέβαλαν την ύπαρξή τους.
Στην εφαρμογή τους διαπιστώνονται πολλές παραλείψεις και έχουν προκληθεί πολλές δυσλειτουργίες, πράγμα αναμενόμενο, αφού επεβλήθησαν βιαστικά και υπό συνθήκες πανικού. Θα υπάρξουν φαντάζομαι διορθώσεις με βάση τις ανάγκες της αγοράς και τον εντοπισμό των σφαλμάτων τους επόμενους μήνες, καθώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας, παρουσιάστηκε κάθετη πτώση στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων που ξεπέρασε μεσοσταθμικά το 50%.
Όμως, κατά τη γνώμη μου, σε συνθήκες απόλυτης έλλειψης εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, με την πολιτική αστάθεια στο ζενίθ και με αυξημένο το αίσθημα της νομισματικής αβεβαιότητας στον ορίζοντα της χώρας, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό είναι αναγκαίοι.
Η διατήρησή τους, λοιπόν, είναι αναπόφευκτη λόγω συνθηκών, αλλά αυτό είναι μάλλον καλό παρά κακό. Οι περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών, καθώς και οι περιορισμοί στις εξαγωγές κεφαλαίων στο εξωτερικό, προστατεύουν το τραπεζικό σύστημα, αλλά παράλληλα προστατεύουν και την ελληνική οικονομία, κι αυτό είναι το σημαντικότερο.
Οι περιορισμοί στις αναλήψεις περιορίζουν σε ασφυκτικό βαθμό την κυκλοφορία μετρητών, αυτό σε μια οικονομία που «τρέχει» με τουλάχιστον 30% παραοικονομία τα τελευταία χρόνια, είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Επίσης, μεγάλο μέρος των μαύρων συναλλαγών που πληρώνονται με μετρητά θα πρέπει πλέον να πληρώνεται μέσω τραπεζικής συναλλαγής, δηλαδή με κάρτα, ή με έμβασμα, ή με μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό. Αυτό έχει δυο θετικά αποτελέσματα:
Πρώτον, περιορίζεται η συναλλαγή με «μαύρα», συνεπώς η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής γίνεται πολύ ευκολότερη. Θετική συνέπεια της είσπραξης των φόρων είναι η αυξηθεί και στα δημόσια ταμεία που θα γεμίσουν από φόρους επί των συναλλαγών, πράγμα που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στο μέλλον για μείωση των άδικων έκτακτων φόρων και μείωση των φορολογικών συντελεστών. Θα έχουμε, δηλαδή, αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ και αύξηση των εσόδων από φόρο εισοδήματος, αφού οι φοροφυγάδες δε θα μπορούν να κρύψουν τα έσοδά τους. Το έλλειμμα θα περιοριστεί από την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Σε αυτή την ιστορία υπάρχει και ένα ακόμη παράπλευρο όφελος, που είναι οτι θα περιοριστεί η διαφθορά, αφού δε θα υπάρχουν «μαύρα» για λαδώματα και θα μειωθεί ο ρόλος της «κρίσης» του εφοριακού στην εκτίμηση της φορολογίας.
Δεύτερο θετικό αποτέλεσμα με τον περιορισμό της χρήσης των μετρητών είναι ότι οι «μαύρες» συναλλαγές θα εμφανίζονται πλέον στο ΑΕΠ της χώρας, κι αυτό προκαλεί, βεβαίως, την αύξησή του. Αν το ποσοστό της παραοικονομίας που θα περάσει στην εμφανή οικονομία είναι μεγάλο, αν είναι, ας πούμε, 20% του ΑΕΠ από το 30% που είναι η παραοικονομία, θα έχουμε μια εκρηκτική αύξηση του ΑΕΠ από αυτόν και μόνο το λόγο. Η αύξηση του ΑΕΠ διορθώνει αυτόματα τις σχέσεις ΑΕΠ/έλλειμμα και ΑΕΠ/χρέος και διευκολύνει κατά πολύ την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα, δηλαδή στις αγορές και τις ξένες επενδύσεις.
Όσον αφορά στο θέμα της εξαγωγής κεφαλαίων, οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία είναι σημαντικές. Όμως, με μια σωστή διαμόρφωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για να επιτρέπονται οι βασικές συναλλαγές με το εξωτερικό, να πληρώνονται δηλαδή οι βασικές εισαγωγές, να πληρώνονται οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά έχουν εισόδημα από Ελλάδα και να παίρνουν το φοιτητικό συνάλλαγμα οι φοιτητές εξωτερικού, σταδιακά η λειτουργία της οικονομίας θα επανέλθει.
Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό δεν αναμένεται να αρθούν, αν δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, κι αυτό σημαίνει οτι δε θα αρθούν μέχρι η Ελλάδα να είναι σε θέση να δανειστεί από τις αγορές. Αν γίνει το ατύχημα και πάμε στο Grexit και στη δραχμή, τότε, σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας των διεθνών αναλυτών, οι περιορισμοί αυτοί θα είναι μόνιμοι και δε θα αρθούν ποτέ, με ολέθρια αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία.
Συμπερασματικά, λοιπόν, θα πρέπει, πρώτον, να μάθουμε να ζούμε με το μέτρο των capital controls για αρκετά μεγάλο ακόμα διάστημα και, δεύτερον, να εκτιμήσουμε και τα θετικά που επέφερε, όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, στην ελληνική οικονομία, καθώς αναμένεται ο έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων να πλήξει άμεσα τη φοροδιαφυγή, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και τα φορολογικά έσοδα της χώρας.
Του Χρήστου Δ. Κορομηλά
Οικονομολόγου με master Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, προέδρου Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών Ν. Μεσσηνίας

***

***  Αθλητική  ενημέρωση :

*** Με επιτυχία σφραγίστηκε μια ακόμη χρονιά στο τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού         
     
Με επιτυχία στέφθηκε και το φετινό θερινό καμπ του Μεσσηνιακού που απασχόλησε δημιουργικά δεκάδες αγόρια και κορίτσια Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου για περίπου ενάμιση μήνα, με «ορμητήριο» το Στάδιο και το Κλειστό της Παραλίας, αλλά και τακτικές επισκέψεις στο κολυμβητήριο και τη θάλασσα. Τα παιδιά πέρασαν καταπληκτικά και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι δεν ήθελαν να φύγουν, ενώ οι γονείς «έριξαν» την ιδέα να λειτουργήσει του χρόνου κάτι αντίστοιχο για τους ίδιους!
«Κλειδί» για την επιτυχία του καμπ, αλλά και όλη την αγωνιστική χρονιά (σε ακαδημία και αγωνιστική ομάδα) -που είχε μεταβατικό χαρακτήρα μετά την αποχώρηση του εφόρου Πέτρου Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν ψυχή του τμήματος στίβου τα προηγούμενα χρόνια- αποτέλεσε η καλή χημεία ανάμεσα στις προπονήτριες που ανέλαβαν το περισσότερο βάρος. «Είμαστε μια παρέα, με καλή διάθεση και …μαζοχισμό για τον αθλητισμό. Όχι σώνει καλά για να κάνουμε τα παιδιά πρωταθλητές, αλλά για να τα κάνουμε να αγαπήσουν τον αθλητισμό και όχι μόνο το στίβο, που αποτελεί τη βάση για όλα τα αθλήματα» τονίζουν και συμφωνούν οι Ελίνα Χαντζή, η Μαρία Χρονοπούλου και η Βούλα Κορωνιού που μίλησαν στο «Θάρρος» πριν από λίγες μέρες, ενώ για τη … μετά Π. Παπαδόπουλου εποχή συμπληρώνουν: «Ο Πέτρος έφυγε πικραμένος και …αγριεμένος, επηρεάζοντας όλη την ομάδα στην αρχή. Μετά όμως έγινε η αιτία για να αναλάβουμε και να καταφέρουμε κομμάτια, σε συνεργασία η μια με την άλλη, όπως τις εκδρομές ή τις χορηγίες. Λειτουργήσαμε δηλαδή περισσότερο σαν ομάδα. Έγιναν κανονικά οι ημερίδες, με την Κυπαρισσία και το Μελιγαλά, ιδιαίτερα ευχαριστήθηκαν όλοι τη σκυταλοδρομία παιδιών-γονέων που ήταν κάτι πρωτότυπο, ενώ έγιναν και εκδρομές με την ένθερμη συμμετοχή γονέων.
Μπορεί κάποιοι να περίμεναν ότι ο Μεσσηνιακός θα …καταποντιστεί, όμως και το καμπ πήγε πολύ καλά και οι συμμετοχές στην ακαδημία ήταν πολλές, με 420 άτομα εγγραφές εκ των οποίων τα 250 παιδιά έμειναν μέχρι το τέλος –μια λογική μείωση λόγω του χειμώνα ή άλλων λόγων ή υποχρεώσεων των παιδιών και των οικογενειών τους.
Οπωσδήποτε αναγνωρίζουμε τη δουλειά του Πέτρου, αλλά από τη στιγμή που οι δρόμοι μας χώρισαν ο καθένας κοιτάζει το σύλλογό του και να κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του. Σίγουρα υπάρχει χώρος για όλους και ο κόσμος είναι αυτός που βλέπει, κρίνει και επιλέγει» τονίζουν οι τρεις προπονήτριες του Μεσσηνιακού, εκφράζοντας όμως εμμέσως κι έναν φόβο: «Οι τρεις σύλλογοι (εκτός από τον Μεσσηνιακό, ο νεοσύστατος Ακρίτας και η Ολυμπιάδα της Γιώτας Τσιάλα) θα προσθέσουν “φόρτο” στο Στάδιο της Παραλίας και θα πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση απ’ όλους για να επιτευχθεί η καλή συνύπαρξη και να μην έχουμε προστριβές κι εντάσεις»…
Οι εγγραφές στο τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα ξεκινήσουν από 1η Σεπτέμβρη, ενώ παράλληλα με τα σχολεία θ’ αρχίσουν οι προπονήσεις. Στις ακαδημίες υπεύθυνες προπονήτριες θα είναι οι Μαρία Χρονοπούλου, Βούλα Κορωνιού, Γιάννη Κοστρίβα, Χαρά Χιουρέα και Ελίνα Χαντζή. Επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας συνεχίζει ο Άρις Τριανταφυλλόπουλος, μαζί με τον Γιάννη Καλυβιώτη στις ρίψεις και το επιτυχημένο δίδυμο Ελίνα Χαντζή-Γιάννης Σταυρόπουλος στο τμήμα της Μεσσήνη που έχει κάθε χρόνο τις δικές του πανελλήνιες επιτυχίες (κορυφαία φέτος η πρωτιά του Γιώργου Κούσκουλα και συνάμα η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στα 150 μ. στην ηλικία των 14 ετών, αλλά και η παρουσία της Κρινιώς Δημητροπούλου και του Παναγιώτη Πανταζή).
  Ευχαριστίες
Οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού ευχαριστούν το Δήμο Καλαμάτας και τους υπαλλήλους του Σταδίου για την καλή συνεργασία, τους Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού για τη διαρκή παρουσία τους, τους χορηγούς καθώς επίσης όσους βοήθησαν στον εμπλουτισμό του προγράμματος του καμπ και πιο συγκεκριμένα τους: Αντώνη Μαυρέα, Γιάννη Σακελλαρόπουλο, Βασίλη Μπεγρεμη, Γιώτα Μέμου, Λένα Τρυπάνη, Μαρία Αλεβίζου, Παναγιώτη Βεργή, Αντώνη Παυλή, Αγγελική Λύγουρη, Στράτη Ψαρρέα, Κέλλυ Μακροπούλου, Βιβλιόπολις-Δημοπούλου, Χορευτικό Σύλλογο Ξενία, Αφροδίτη Χιώτη (νηπιαγωγός), Μιχαήλ Μαρτζη (ψυχολόγος), Νάντια Παπαδοπούλου (οπτικός), Γιώργο Κουμουνδούρο, Όλιβερ Κωρωνιό, Ασημίνα Λιακοπούλου (διαιτολόγος), παιδότοπος JACKALINO και τους Τοξότες Καλαμάτας.
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ TOY ΜΓΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ 2015
Εκτός από τον κορυφαίο άλτη Λούη Τσάτουμα, επιτυχίες κατέγραψαν αρκετοί ακόμη νεαροί αθλητές του Μεσσηνιακού, συνεχίζοντας την παράδοση του ιστορικού συλλόγου στην ανάδειξη νέων ταλέντων. Αναλυτικότερα:
ΚΛΕΙΣΤΟΣ  ΣΤΙΒΟΣ
1η ΘΕΣΗ ΜΗΚΟΣ             ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΛΟΥΗΣ
5η ΘΕΣΗ 60μ.                   ΤΣΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΠ/ΠΚ ( 2000-2001)
1η ΘΕΣΗ 150μ.         ΚΟΥΣΚΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
5η ΘΕΣΗ 80μ.            ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6η ΘΕΣΗ ΑΚΟΝΤΙΟ/  14η ΘΕΣΗ  80μ.εμπόδια    ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΙΝΙΩ
8η ΘΕΣΗ 300μ.           ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
9η ΘΕΣΗ  ΑΚΟΝΤΙΟ    ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
9η ΘΕΣΗ 4x80μ.         ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΡΚΑΚΗ-ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ/ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (1999-1998)
20η ΘΕΣΗ   3000μ.     ΜΠΟΣΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1996-1997)
7η ΘΕΣΗ 100μ.εμπόδια  ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
19η ΘΕΣΗ 400μ.               ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
17η ΘΕΣΗ 200μ.                ΜΕΤΣΑ ΚΛΕΟΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΟΙ/ΝΕΕΣ (1994-1995)
7η ΘΕΣΗ 100μ.εμπόδια  ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ/ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η ΘΕΣΗ ΜΗΚΟΣ             ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΛΟΥΗΣ
9η ΘΕΣΗ 100μ.                 ΤΣΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 
***  5 χρόνια χωρίς τον Παναγιώτη Μπαχράμη (φωτογραφίες και βίντεο)          
      
 
Πέντε χρόνια πέρασαν από τη μέρα που βρήκε τραγικό θάνατο ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο !
Στις 13 Αυγούστου του 2010  σκάφος παρέσυρε το αγαπημένο παιδί των Καλαματιανών φιλάθλων και όχι μόνο, τον Παναγιώτη Μπαχράμη.
Ακολουθεί το δημοσίευμα του Θάρρους για τον θάνατο του "Ποτούλη".
ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Τραγικό θάνατο βρήκε ο Παναγιώτης Μπαχράμης

Τραγικό θάνατο βρήκε, νωρίς χθες το βράδυ, ο 34χρονος Καλαματιανός ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Μπαχράμης, παντρεμένος και πατέρας δυο κοριτσιών, όταν, κάνοντας ψαροντούφεκο στην παραλία της Γιαννίτσαινας στην Κυπαρισσία, με τους φίλους του, Νίκο Κακαλέτρη και Παναγιώτη Αλεξόπουλο, χτυπήθηκε από ταχύπλοο σκάφος, νηολογίου Ελευσίνας, το οποίο τον ακρωτηρίασε στο άνω και κάτω άκρο.
Ο άτυχος ποδοσφαιριστής, που είχε αγωνισθεί πολλά χρόνια στην ομάδα της Καλαμάτας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο φίλαθλο κόσμο, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο οδηγός του ταχύπλοου, κάτοικος Αθηνών, συνελήφθη και κρατείται στο Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας.
Ο Παναγιώτης Μπαχράμης γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 12 Μαρτίου 1976. Ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στον τοπικό Απόλλωνα με τον οποίο αγωνίστηκε στη Δ΄ Εθνική, έγινε γνωστός και κλήθηκε στην Εθνική Νέων. Το 1994 πήρε μεταγραφή στον κορυφαίο σύλλογο της πόλης, τον Π.Σ. Καλαμάτα. Με την Καλαμάτα αγωνίστηκε επτά περιόδους ως το 2001, αρχικά στη Β΄ Εθνική κι έπειτα στην Α΄ Εθνική.
Παράλληλα ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων, η οποία προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1997. Μάλιστα στις 10/1/1996 σκόραρε σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό το τρίτο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας (σκορ: 4-2). Όμως, ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να πάρει μέρος στην τελική φάση, όπου η Εθνική έφτασε ως τον τελικό. Ήταν η φουρνιά των Νικοπολίδη, Καραγκούνη, Μπασινά, Φύσσα, Χαριστέα, που με την Εθνική Ανδρών κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 2004!
Ο τραυματισμός του είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του στην ΑΕΚ, με την οποία είχε σχεδόν συμφωνήσει. Συνέχισε στην Καλαμάτα ως το 2001, οπότε μεταγράφηκε στον Ηρακλή Θ., στον οποίο αγωνίστηκε ως το 2004. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Λάρισα, με την οποία το 2007 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και το 2007-08 αγωνίστηκε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Το 2008-09 μεταγράφηκε στη Βέροια. Η μεταγραφή του κόστισε 80.000 ευρώ και ήταν από τις δέκα ακριβότερες της Β΄ Εθνικής για το 2008. Αν και η ομάδα υποβιβάστηκε παρέμεινε στη βασίλισσα του Βορρά βοηθώντας την να επανέλθει στη Β΄ Εθνική. Στο τέλος της σεζόν 2009-10 έμεινε ελεύθερος.  Video: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΥΕΛΛΑΡΑ    , https://youtu.be/Wap37UCF8M0  .-
 
***
 
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4316 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2531 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2530   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9377   βίντεο   .-

 ***   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4492 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 486 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.248  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 
  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-                                           
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17. -   

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-04-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/04-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-05-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
~ ARFARA  NEWS  Πέμπτη  06  Αυγούστου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  07  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-07-2015.html .-  
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Αυγούστου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-08-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  Τρίτη 11  Αυγούστου  2015  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-11-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Αυγούστου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-12-2015.html  .-
~ ARFARA  NEWS   Πέμπτη  13  Αυγούστου  2015  : Το  Αγιάζι στην Ενημέρωση από το Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας  :
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-13-2015.html .-

  ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Παρασκευή  14 Αυγούστου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-14-2015.html .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου