arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :
~

~

~

~
*** Ο υπουργός Πολιτισμού στην ΕΡΤ Καλαμάτας

Συνέντευξη του υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, θα μεταδοθεί την προσεχή Δευτέρα, 22 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί από την ΕΡΤ Καλαμάτας (107,2 fm) Ο κ. Ξυδάκης θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το θεσμό των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων και τις αλλαγές που προωθούνται, τη λειτουργία των δομών του υπουργείου, την αναμόρφωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, καθώς και το θεσμό του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. - 
~
***  Παράπονα για τη Δημοτική Αστυνομία         
      
Αποδέκτες παραπόνων γίναμε από αναγνώστη ως προς τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας στην Καλαμάτα. Όπως υποστήριξε, δεν είναι δυνατόν να «τσακίζει» σχεδόν καθημερινά όσους σταθμεύουν τα οχήματά τους στην περιοχή της συμβολής της Χρυσάνθου Παγώνη με τη Μητροπέτροβα και να μη μετακινείται μερικά μέτρα νοτιότερα στη Χρυσάνθου Παγώνη, όπου ο ήδη στενός δρόμος στενεύει περισσότερο από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.  Χ.Χ.    
~
*** Οκτώ νέοι αγρότες από Μεσσηνία κέρδισαν τις ενστάσεις (ονόματα)

Μέχρι τέλος του Ιουνίου αναμένεται να σταλούν οι αποφάσεις έγκρισης στους περίπου 300 εν δυνάμει δικαιούχους από όλες τις Περιφέρειες που «πέρασαν» οι ενστάσεις τους, για το μέτρο των Νέων Αγροτών του 2014, μετά και τη δημοσίευση των ονομάτων τους, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις διαχειριστικές αρχές του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Τα ονόματα των δικαιούχων που εμφανίζονται στη λίστα θα πρέπει πλέον να περιμένουν πρόσκληση από τις εκάστοτε Αποκεντρωμένες Διευθύνσεις, ώστε να προσέλθουν στα γραφεία τους και να παραλάβουν την αποδοχή της ατομικής απόφασης έγκρισης πράξης. Μετά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες θα ακολουθήσει η πρώτη δόση του πριμ (70% του συνολικού ποσού), που δεν αναμένεται πριν από το Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Έτσι, από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώθηκε ότι για τη Μεσσηνία, σύμφωνα με τη Γνωμοδοτική Επιτροπή, δικαιώθηκαν οι εξής: Δημόπουλος Θεόδωρος του Χρόνη, Κανελλόπουλος Σταύρος του Ανδρέα, Καρρά Ελένη του Νικολάου, Κάτσαρη Μαρία του Παναγιώτη, Ράλλης Γεώργιος του Γεωργίου, Χαλκιοπούλου Αναστασία του Απόστολου, Νικολόπουλος Αθανάσιος του Γεωργίου, Κρίσπη Βασιλική του Χρήστου. Α.Π. - 
~
*** ΒΟΜΒΑ: Οι Γερμανοί τελειώσαν τον ρωσοτουρκοελληνικό αγωγό
agwgos
-  Όπως σας μεταδώσαμε αποκλειστικά εδώ στο Voicenews.gr λίγα 24ωρα πριν, ο Ρωσικός κολοσσός υπέγραψε κοινπραξία με τρεις μεγάλες εταιρείες - EON (Γερμανία), ΟΜV (Αυστρία) και Shell (Μ. Βρετανία-Ολλανδία) - για την κατασκευή νέου και τεράστιου αγωγού μέσω της Βαλτικής που θα τελειώνει στις Γερμανικές ακτές. Ο αγωγός θα διπλασιάσει τις ποσότητες του ρωσικού αερίου που φεύγει προς την Ευρώπη, ενώ με αυτή τη συμφωνία η Γερμανία αναβαθμίζεται ενεργειακά σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες.
 Η Τουρκία λόγω πολιτικής αστάθειας δεν υπέγραψε με την Ρωσία συμφωνία για τον αγωγό "Turkish Stream", ενώ η Ελλάδα υπέγραψε απλά προκαταρτική συμφωνία στήριξης για δημιουργία αγωγού και όχι κατασκευής.
Δεδομένων των γεγονότων υπάρχει κίνδυνος να μείνει ο αγωγός απλά ως συμφωνία και η πραγματοποίηση του να κρέμεται απο μία κλωστή.
~
*** ΈΚΤΑΚΤΟ απο Independent: Εφιάλτης για τη Δύση οι ΕλληνοΡωσικές σχέσεις
tsipras putin1
-  Σύμφωνα με νέο άρθρο στην ιστοσελίδα του, ο Independent παρουσιάζει την επίσκεψη Τσίπρα στην Αγ. Πετρούπολη ως ωφειλόμενο χαστούκι προς τη Δύση και αναφέρει τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού "Είμαι εδώ και όχι στις Βρυξέλλες γιατί πιστεύω ότι είναι ρόλος της χώρας μας είναι να εξερευνήσει όλες τις δυνατότητες για την επίτευξη της επιτυχίας σε κάθε τομέα".
Το άρθρο αναφέρει ότι ο Τσίπρας δεν υποστήριξε τον υπουργό Οικονομικών ώστε να πειστούν οι Δανειστές και να προχωρήσουν σε παραχωρήσεις προς τους Έλληνες αλλά μετέβη στην Αγία Πετρούπολη για συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν , αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει το όπλο της Ελληνικής πλευράς που είναι η επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία .
Ο Τσίπρας επέκρινε τις «αυταπάτες» της Ευρώπης σχετικά με τη θέση της στον κόσμο. " Πιστεύαμε στη Ευρώπη ότι ήταν το κέντρο του κόσμου", είπε. "Ωστόσο, το οικονομικό κέντρο του πλανήτη έχει μετατοπιστεί. Υπάρχουν νέες αναδυόμενες δυνάμεις που παίζουν πιο σημαντικό ρόλο γεωπολιτικά και οικονομικά. "
Η επαναπροσέγγιση Ελλάδας -Ρωσίας αυτη τη στιγμή έχει πολλά οφέλη και είναι φανερό ότι η άνοδος στην εξουσία στην Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ ήταν για τη Ρωσία μια πολύ ευνοϊκή συγκυρία, γράφει ο Independent.
-  Απ'τη μεριά της η Ρωσία έχει ξεπεράσει τη Γερμανία στις σχέσεις με την Ελλάδα εμπορικά και πλεόν επιδιώκεται η υλοποίηση κοινών επιχειρησιακών έργων όπως αυτό του αγωγού.
Την ίδια στιγμή, μια οικονομική σύσφιξη και μια διπλωματικά καλή σχέση Ελλάδας - Ρωσίας είναι ο εφιάλτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι ενδέχεται η Ελλάδα να ασκήσει βέτοκατά των κυρώσεων της Ρωσίας και μ'αυτό τον τρόπο να διασπάσει το μέτωπο των χωρών που ήδη εμφανίζεται μετρίως συνεκτικό.
Αναφορικά με κάποια χρηματοδότηση απο πλευράς Ρωσίας προς την Ελλάδα ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Arkady Dvorkovich, δήλωσε ότι η χώρα του θα« εξετάσει» ενδεχόμενη οικονομική στήριξη για την Ελλάδα. "Τα πιο σημαντικά πράγματα για εμάς είναι τα επενδυτικά σχέδια και το εμπόριο με την Ελλάδα. Εάν απαιτείται οικονομική στήριξη, θα εξετάσουμε αυτό το ζήτημα », είπε.
~
***  ΒΟΜΒΑ! Έκτακτο σχέδιο Ρωσίας για Ελλάδα
ellada
-  Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις όσο αναφορά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη για την συμμετοχή της Ελλάδας στο οικονομικό φόρουμ. Όπως δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν « Η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη … Αλλά είναι οι γνωστοί λόγοι , που οι οικονομικές και εμπορικές μας σχέσεις ήταν σε πτώση. Το 2014, ο όγκος των συναλλαγών μας μειώθηκε κατά 40 τοις εκατό. Για να διορθωθεί η κατάσταση, έχουμε υιοθετήσει ένα κοινό σχέδιο δράσης για την περίοδο 2015-2017». Πολλοί πιστεύουν πως αυτή η δήλωση είναι καρφί προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως
« Χαιρετίζουμε επίσης την πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, για την προετοιμασία ενός εγγράφου για την ενίσχυση της διμερούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας». Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε «Μέχρι το Νοέμβριο, όταν θα λάβει χώρα η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη συνεργασία, μπορούμε να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο με το οποίο θα οργανωθεί η μελλοντική συνεργασία μας». Η Ρωσία πιστεύει πως η Ε.Ε διασπάτε με γρήγορους ρυθμούς. Αυτό κάνει την Ελλάδα πολύ σημαντική για την Ρωσία. Το μέλλον προδιαγράφεται πολύ ενδιαφέρον. Από ότι φαίνεται Πούτιν - Τσίπρας συζήτησαν για το χρέος και λογικά και για ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.
~
***  EKTAKTO: Διεθνής τράπεζα διέκοψε τις συναλλαγές της με την Ελλάδα
trapeza1
-  Πληροφορίες από το Λονδίνο αναφέρουν, ότι η Barclays από χθες το βράδυ 17 Ιουνίου διέκοψε οποιαδήποτε συναλλαγή με την Ελλάδα, τις τράπεζες, εμπορικές συναλλαγές και οτιδήποτε αφορά την Ελλάδα καθώς φοβάται capital controls ακόμη και εντός του Σαββατοκύριακου 20 με 21 Ιουνίου.
Ωστόσο, παρότι πλήθος πηγών από το Λονδίνο και την Ελλάδα, επιμένουν ότι η Barclays διέκοψε εσπευσμένα τις συναλλαγές με την Ελλάδα καθώς φοβάται άμεσα χρεοκοπία, μέχρι στιγμής η Barclays δεν επιβεβαιώνει επισήμως την πληροφορία αυτή.
Υπενθυμίζουμε πως το 2012 ήταν η Deutsche bank από τις πρώτες τράπεζες που διέκοψαν οποιαδήποτε συναλλαγή με τις ελληνικές τράπεζες.
Εφόσον πλήθος πηγών επιμένει ότι η Barclays έχει διακόψει τις συναλλαγές με την Ελλάδα και τις τράπεζες, αυτό επιβεβαιώνει ότι η αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα, έχει ξεκινήσει.
Ή θα υπάρξει συμφωνία άμεσα ή η χώρα θα βυθιστεί στο βαθύ σκοτάδι της χρεοκοπίας.
Να σημειωθεί ότι η κίνηση της Barclays έρχεται λίγες ώρες μετά την επιστολή της Goldman Sachs private banking Ελβετίας η οποία με επιστολή στους πελάτες της αποποιείτο ευθύνη αν υπάρξουν capital controls στην Ελλάδα.
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας έχει δραματικά αυξηθεί.
~
***  BOMBA! Ανατροπή: Η Ελλάδα ως ισότιμο μέλος των Brics
brics1

-
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ισότιμο μέλος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΝDB) των ΒRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Νότια Αφρική) αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας της.
Ως μία εναλλακτική λύση στους Δυτικούς οικονομικούς θεσμούς όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα χαρακτηρίζεται η νέα τράπεζα, ενώ η Ελλάδα θα είναι το πρώτο, μη ιδρυτικό, μέλος της τράπεζας.
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο των προκαταρκτικών συζητήσεων για την ένταξη στην NDB, ώστε η Ελλάδα να μπορούσε να γίνει ισότιμο μέλος της, το συντομότερο μετά τη λειτουργία της» υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για το θέμα ήταν πολύ θετικές, και ο πρόεδρος της NDB, Kundapur Vaman Kamath, είπε ότι θα υποστηρίξει μια ελληνική απόφαση να γίνει μέλος της τράπεζας, όταν η χώρα μας υπoβάλει την αίτημά της.
~
*** Έκτακτο απο Στρατούλη: Ένα βήμα πριν το μεγάλο 'Οχι
stratoylhs oxi
-  Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξή του τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν επιλέγει την έξοδο από την ευρωζώνη, ωστόσο "... δεν θα επιτρέψει και δεν θα αποδεχθεί την εξόντωση του λαού, τον αφανισμό της χώρας, και την μετατροπή της σε αποικία χρέους εντός της ευρωζώνης. Κατά τα άλλα, όταν πας σε μία διαπραγμάτευση και δεν έχεις προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της ρήξης, τότε καλύτερα να μην πας, γιατί θα είσαι χαμένος από χέρι" ανέφερε κατα λέξη.
"Αν οι θεσμοί επιμείνουν να ζητούν τον διασυρμό της χώρας μας και τη συνέχιση της λεηλασίας του λαού μας, είμαστε έτοιμοι να πούμε το μεγάλο «όχι»." τόνισε ο κος Στρατούλης και πρόσθεσε ότι " Το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί, είναι να υπογράψουμε ένα τρίτο μνημόνιο, που θα ολοκλήρωνε τη φτωχοποίηση του λαού μας και την ταπείνωση της πατρίδας μας."
~
*** Τατσόπουλος: Πλησιάζει μια από τις επαχθέστερες συμφωνίες
tatsopoulos
-  Συμφωνία με τους δανειστές και τέλος των διαπραγματεύσεων την ερχόμενη εβδομάδα προαναγγέλει ο Πέτρος Τατσόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook. Όμως όπως συμπλήρωσε ο ίδιος θα είναι "από τις επαχθέστερες συμφωνίες που υπέγραψε ποτέ ελληνική κυβέρνηση".
Συγκεκριμένα, ο κ. Τατσόπουλος γράφει ότι "η αλήθεια είναι ότι, αργά το βράδυ της Δευτέρας, άντε βία ως την Πέμπτη, θα έχουμε μία από τις επαχθέστερες συμφωνίες που υπέγραψε ποτέ ελληνική κυβέρνηση, σερβιρισμένη σαν εθνικός μας θρίαμβος. Και ξέρετε γιατί; Όχι γιατί τους πείσαμε. Όχι γιατί μας φοβούνται. Γιατί μας πήρανε χαμπάρι. Γιατί καταλάβανε πως δεν μας ενδιαφέρει η ουσία. Μας ενδιαφέρουν τα φούμαρα. Και πρωτίστως; Μας ενδιαφέρει εκείνη η λύση που δεν θα προδίδει ότι εμείς κάναμε λάθος στις επιλογές μας. Πες μας ότι κάναμε το σωστό και πούλησέ μας κατόπιν στο σκλαβοπάζαρο. Ναι, εντέλει. Είμαστε ο ιδανικός λαός για να τον δουλεύει κανείς".
~
*** Θεοδωράκης: "Ο λαός δεν ψήφισε τον Τσίπρα για να μας οδηγήσει σε Grexit"
theodwrakhs
-  Σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα La Republica, ο Στάυρος Θεοδωράκης επισήμανε πως ο Τσίπρας πρέπει να βρει το θάρρος να κάνει το βήμα πίσω και να υπογραφεί η συμφωνία με τους δανειστές.
 - Σημείωσε επίσης ότι "ο Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Δεν έχει αυτό το δικαίωμα και, πάνω από όλα, δεν ψηφίστηκε από εκατομμύρια ψηφοφόρους για να πράξει αυτό. Το ξέρει. Το συζητήσαμε κατά τη συνάντησή μας, την εβδομάδα που αφήνουμε πίσω μας και μου εγγυήθηκε ότι αν αναγκαστεί να πει όχι σε κάθε μορφή συμβιβασμού, τότε θα οδηγήσει αμέσως τη χώρα σε εκλογές".
~
***  ΈΚΤΑΚΤΟ: Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο
parenoxlhsan
 -  Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο θέτοντάς τα υπό τον έλεγχο του ραντάρ για ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα, προτρέποντας τα τουρκικά μαχητικά να ανταποκριθούν με τον ίδιο τρόπο.
 Συγκεκριμένα, δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-4 παρενόχλησαν ένα F-16 που ανήκε στην τουρκική πολεμική αεροπορία, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το τουρκικό μαχητικό πραγματοποιούσε μια εκπαιδευτική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο, σημειώνει το τουρκικό δημοσίευμα.
~
*** Πυρετωδώς εργάζεται το οικονομικό επιτελείο- Μέτρα ύψους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ αναζητεί η ελληνική κυβέρνηση
var gianis1
-  Mε εντατικούς ρυθμούς εργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναζητώντας μέτρα της τάξης των 2 δισ. ευρώ, τουλάχιστον, για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό κυρίως του 2016 χωρίς να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων και μισθών.
Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο δραστικός περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και η αύξηση στο πέναλτι για κάθε ασφαλισμένο που επιλέγει να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία κάτω των 62 ετών, έχει κλειδώσει, ενώ "κλειδωμένη" θεωρείται και η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, αρχικά με διοικητικά μέτρα και στη συνέχεια με οργανωτικές ομαδοποιήσεις που θα οδηγήσουν το πολύ σε τρία ταμεία.
Ταυτόχρονα εξετάζονται και σενάρια μείωσης των υψηλών επικουρικών συντάξεων ή ακόμη και κάποιων πολύ υψηλών κύριων, καθώς τα παραπάνω καλύπτουν ένα πολύ μικρό μέρος από τα συνολικά 1,8 δισ. ευρώ που απαιτούνται.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 αποτελεί σαφώς, ένα σημαντικό πρόσκομμα σε μια τέτοια πρόταση, ενώ έχει κριθεί πως το πολιτικό κόστος από την αθέτηση της κυβερνητικής δέσμευσης να μην προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το δημοσιονομικό όφελος.
~
*** CNN: Εάν πάτε διακοπές στην Ελλάδα, πάρτε μαγιό και... μετρητά
touristes1
-  Με καυστικό τρόπο σχολιάζει το CNN τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, ενώ αποφάσισε μάλιστα να δώσει συμβουλές προς τους τουρίστες που ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα.
Η αρθρογράφος στην ιστοσελίδα του CNN προτείνει χαρακτηριστικά: «Αν σχεδιάζετε διακοπές στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι να πάρετε μαζί σας μαγιό, καπέλο και... πολλά μετρητά»
Και συνεχίζει:
Η ρημαγμένη από το χρέος χώρα βυθίζεται σε νέα οικονομική κρίση και ίσως επιβάλει έλεγχο αναλήψεων από τις τράπεζες.
Αυτό θα μπορούσε να κάνει τους τουρίστες νευρικούς.
Ο μεγαλύτερο πάροχος συναλλάγματος στη Βρετανία, το U.K. Post Office Travel Money είπε στος επίδοξους παραθεριστές να πάρουν αρκετά μετρητά σε ευρώ για να βγάλουν τις διακοπές τους. Αυτό θα τους βοηθούσε να αποφύγουν τις επιπτώσεις από μια ξαφνική κρίση.
Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και οι τουρίστες έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση στο παρελθόν. Το 2013 τα ΑΤΜ ξέμειναν από μετρητά με τους καταστηματάρχες και τα εστιατόρια να είναι διστακτικοί για να δεχθούν πίστωση και πιστωτικές κάρτες.
Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο για να φτάσει σε μια συμφωνία με τους ενοχλημένους πιστωτές της. Οι διαπραγματεύσεις είναι στις τελευταίες τους εβδομάδες και η χώρα πρέπει να συμφωνήσει σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσει ώστε να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση και να πληρώσει τα χρέη της στο ΔΝΤ.
Εάν χρεοκοπήσει η κυβέρνηση θα αναγκαστεί τελικά να υιοθετήσει δικό της νόμισμα, αλλά αν συμβεί ποτέ αυτό, τα ευρώ θα γίνονται ακόμη δεκτά για κάποιο καιρό.
«Οι όποιες αλλαγές είναι πολύ δύσκολο να συμβούν μέσα σε μια νύχτα. Οποιαδήποτε αλλαγή σε ένα νέο νόμισμα θα χρειαστεί χρόνο και τα ευρώ θα γίνονται δεκτά στο μεσοδιάστημα» λέει η Συνομοσπονδία Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων.
Οι Έλληνες έχουν ήδη μεταφέρει πάρα πολλά λεφτά εκτός Ελλάδας. Η κεντρική τράπεζα λέει ότι περίπου 30 δισ. «έφυγαν» από τις τράπεζες μεταξύ του Οκτώβρη του 2014 και του Απρίλη του 2015.
Με χιλιάδες νησιά και πολλά ιστορικά σημεία ο τουρισμός είναι βασικός τομέας για κέρδη και θέσεις εργασίας. Η κατεστραμμένη οικονομία βασίζεται στα χρήματα των τουριστών.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Το capital control έρχεται...
capital control
-  Οι εκροές σήμερα, έφθασαν στο επίπεδο της παραμονής των εκλογών. Από το πρωί οι εκροές καταθέσεων έφθασαν στο 1,5 δισ. ευρώ. Υπήρξε ομαλή τροφοδοσία από την παρέμβαση της ΤτΕ αλλά τα προβλήματα δεν έλειψαν. Κύκλοι της Τράπεζας λένε πως υπάρχουν παραγγελίες για καταθέσεις που δημιουργούν φόβο για προβλήματα τη Δευτέρα. Πάντως πιστεύουν πως στη Σύνοδο της Δευτέρας θα έχουμε θετικές εξελίξεις και τονίζουν πως όσο ο ELA συνεχίζει να στηρίζει τις Τράπεζες δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
~
***  Τουρκία: Σύλληψη Γεωργιανών που μετέφεραν ραδιενεργά
radienerga
 -  Σύμφωνα με το CNN Türk, συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές δύο Γεωργιανοί, οι οποίο προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Τουρκία κουβαλώντας ραδιενεργά υλικά
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο Γεωργιανοί, ένας 43χρονος και μία 40χρονη, συνελήφθησαν την Πέμπτη σε συνοριακή διάβαση στην βορειοανατολική Τουρκία.
Προσπάθησαν να εισέλθουν με τα πόδια από τη Γεωργία και συμπεριφέρονταν ύποπτα.
Μετά από έλεγχο από την αστυνομία των συνόρων, διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους, περίπου 50 γραμμάρια κόκκινου υδράργυρου σε τρεις γυάλινους σωλήνες και 1 κιλόι και 236 γραμμάρια καισίου.
Λίγο αργότερα, κατόπιν ανάκρισης, συνελήφθη και ένας 60χρονος Τούρκος, που θα παραλάμβανε το ραδιενεργό υλικό και οδηγήθηκαν και οι τρείς στο Δικαστήριο. Το υλικό παραδόθηκε στο Τουρκικό Συμβούλιο Ατομικής Ενέργειας.
~
*** Πρατηριούχος αρνήθηκε να βάλει καύσιμα σε αυτοκίνητο της Προεδρίας της Δημοκρατίας λόγω χρεών!
autokinhta1
-  Αρνήθηκε να βάλει βενζίνη σε αυτοκίνητο που ανήκει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, πρατηριούχος που είχε σύμβαση να εφοδιάζει με καύσιμα οχήματα του δημοσίου, επειδή όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το κράτος του χρωστά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Επειδή παραμένει απλήρωτος τους τελευταίους μήνες, το πρωί έδωσε εντολή στους υπαλλήλους του να σταματήσουν να εφοδιάζουν με καύσιμα τα κρατικά οχήματα.
 - Όταν λοιπόν , λίγο αργότερα μπήκε στο πρατήριο όχημα της συνοδείας του προέδρου της Δημοκρατίας και ο οδηγός του ζήτησε καύσιμα με πίστωση, ο Νίκος Χαλκιάς αρνήθηκε, λέγοντάς πως το κράτος του οφείλει χιλιάδες ευρώ. Οι συνοδοί του κυρίου Παυλόπουλου δεν δέχθηκαν να πληρώσουν τοις μετρητοίς και έφυγαν. Μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο επιχειρηματίας είπε πως δεν θα έβαζε καύσιμα στο αυτοκίνητο, ακόμη και αν επέβαιναν σε αυτό ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος ή και ο Αλέξης Τσίπρας.
~
***  ΈΚΤΑΚΤΟ: Οι Γερμανοί στους δρόμους υπέρ της Ελλάδας (ΦΩΤΟ)
greece1
-  Με ελληνικές σημαίες, πλακάτ με συνθήματα για την Ελλάδα και μηνύματα για αλληλεγγύη κατέβηκαν στους δρόμους του Βερολίνου χιλιάδες Γερμανοί για να διαδηλώσουν υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας. Αντίστοιχες εκδηλώσεις αναμένονται και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις
greece
~
*** Συγκέντρωση στο Παρίσι υπέρ της Ελλάδας απόψε από χιλιάδες ανθρώπους
krisi
-  Συγκέντρωση υπέρ της Ελλάδας διοργανώθηκε για σήμερα στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Το σύνθημα της συγκέντρωσης είναι «Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει... Αντιστεκόμαστε». Η διοργάνωση έγινε μέσω Ιντερνετ και θα συμμετέχουν εναλλακτικές ευρωπαϊκές και γαλλικές οργανώσεις, γαλλικά αριστερά κόμματα αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Επίσης το παρόν θα δώσει και η συλλογική πρωτοβουλία «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη» που έχει μαζέψει 20.000 υπογραφές. Η κατάληξη της πορείας θα είναι στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι. Το κείμενο που έγινε το κάλεσμα λέει «Σήμερα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις, επιχειρούν να λυγίσουν την Ελλάδα, να πνίξουν τις φωνές που προτείνουν μια άλλη Ευρώπη, αυτήν της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Από τις 20 έως τις 27 Ιουνίου, θα είναι μια μεγάλη εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητοποίησης. Όλοι μαζί σε Ρώμη, Βερολίνο, Λονδίνο, Αθήνα, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις θα απαντήσουμε στις ελληνικές κινητοποιήσεις "Ενωμένοι κατά της λιτότητας και της κοινωνικής αδικίας".
Ο ελληνικός λαός, ψηφίζοντας μια αριστερή κυβέρνηση, αποφάσισε να σπάσει τη νεοφιλελεύθερη συναίνεση.
Η αλληλεγγύη και η μαζική λαϊκή υποστήριξη, θα συμβάλουν στο να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στη μετωπική μας σύγκρουση με την οικονομική και πολιτική ευρωπαϊκή ελίτ.
Ας παλέψουμε για μια Ευρώπη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, κατά μιας Ευρώπης του κέρδους, μια Ευρώπη φρούριο. Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης και να δημιουργήσουν γύρω τους ισχυρές εθνικές συμμαχίες για την υποστήριξη του ευρωπαϊκού αγώνα κατά της λιτότητας»,
~
***  Aποκάλυψη: Aυτό θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα και θα γίνει πανίσχυρη!
dyo kinhseis
-  Γνωρίζουμε πως η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες λόγω της στρατηγικής της θέση ωστόσο, η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη να εκμεταλλευτεί αυτές τις δυνατότητες.
Το ερώτημα είναι , μπορεί η Ελλάδα να παίξει κομβικό ρόλο στον παγκόσμιο χάρτη των μεταφορών;
To συνέδριο για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας που διργάνωσε το Διεθνών Σχέσεων κατέθεσε τις ιδέες του.
Πρώτη κίνηση η ανασυγκρότηση των υποδομών, ο εκσυγχρονισμός τους και η βελτίωση των υποδομών θα συμβάλει στη μείωση των περιττών εξόδων στις μεταφορές.
Η παρουσία της χώρας ως διεθνής κόμβος μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου, του Θρασίου Πεδίου και τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
Ο εμπορικός διευθυντής της κινέζικης εταιρείας Cosco, στην Ελλάδα, Τάσος Βαμβακίδης ανέφερε. " σε λίγα χρόνια από την έλευσή μας καταφέραμε να φέρουμε τον Πειραιά στην 42η θέση των κορυφαίων λιμανιών του κόσμου, όταν πριν από εμάς δεν ήταν στη λίστα των εκατό μεγαλύτερων, και παράλληλα συμβάλλαμε στην κατακόρυφη άνοδο της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα που είναι σε εξέλιξη, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων θα ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια TEU’s τον χρόνο, από περίπου 3,6 εκατ. ΤEU’s που είναι σήμερα".
Το σημαντικό επίτευγμα στον ανταγωνισμό είναι ότι το λιμάνι του Πειραιά εμφάνισε καλύτερους χρόνους εξυπηρέτησης απ’ όλα τα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης και ανταγωνίζεται στα ίσια τα λιμάνια της Ασίας!
Το Θριάσιο Πεδίο πρέπει να αξιοποιηθεί.
Η δημιουργία ενός εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, στα πρότυπα των Dragon Mart του Ντουμπάι, τα οποία αποτελούν εμπορικά κέντρα χονδρικής για κινεζικές επιχειρήσεις. Τέτοιο κέντρο θα συμβάλει στην προσέλκυση και άλλων εταιρειών που θα θελήσουν να εκμεταλλευθούν τη κοντινή απόσταση για να μειώσουν το κόστος.
Στο κέντρο αυτό θα συναρμολογούνται κινέζικα προϊόντα πριν αυτά διατεθούν στις αγορές.
-  Η Cosco στα σχέδια της για το λιμάνι του Πειραιά θέτει τον έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή, που απλώνεται από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη αφού τα πλεονεκτήματα του είναι ασύγκριτα.
Εάν το Θριάσιο αξιοποιηθεί, ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου πραγματοποιηθεί, η εικόνα της Ελλάδας θα αλλάξει για πάντα με την χώρα να αποτελεί κόμβο Ευρώπης - Ασίας.
Απ΄την άλλη, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την αξιοποίηση του θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά και να ανεβάσει τον πήχη για τη χώρα ακόμη ψηλότερα.
~
***  ΣΟΚ! Υπουργός της κυβέρνησης: Δεν υποχωρούμε πάμε για ρήξη (ΒΙΝΤΕΟ)
union
-  Την βεβαιότητα ότι οι δανειστές θα υποχωρήσουν , γιατί αν δεν το πράξουν η ζημία θα είναι μεγαλύτερη γι αυτούς παρά για τον ελληνικό λαό, εξέφρασε από την Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.
Ερωτώμενος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων ο κος Στρατούλης απάντησε κατηγορηματικά: "Η Κυβέρνηση δίνει τη μάχη της. Δεν υποχωρούμε από τις βασικές γραμμές".
Δείτε το βίντεο:  Tempo24: Στρατούλης    , https://youtu.be/6T79C3rCJcQ .

~
***  Βίντεο Γερουσιαστής McCain: Η «Μακεδονία» παρεμποδίζεται από την Ελλάδα για το ζητήμα της ονομασίας!
1OpenLetterMcCain
Σύμφωνα με Σκοπιανό δημοσίευμα ο Αμερικανός πρωήν υποψήφιος πρόεδρος και νυν γερουσιαστής John Mc Cain σε συνέντευξη του και απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σκοπιανού κατά τη διάρκειας του Φόρουμ για την Ασφάλεια «GLObSEC», στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας δήλωσε ότι «Η προσωπική μου άποψη  είναι το όνομα της πΓΔΜ,  αφορά το λαό της χώρας και η απόφαση θα έπρεπε να ληφθεί από τους ανθρώπους της, και όχι από οποιαδήποτε άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένης  της Ελλάδας».
 Ο Μακέιν ρωτήθηκε από τον σκοπιανό δημοσιογράφο εάν η πΓΔΜ πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μαζί με το Μαυροβούνιο και είπε:

 «Οι δύο χώρες πληρούν τα κριτήρια, αλλά η «Μακεδονία» παρεμποδίζεται από την Ελλάδα, λόγω του ζητήματος της ονομασίας».
McCain Statement FYROM-«Το όνομα των Σκοπίων πρέπει να επιλεγεί από το λαό της χώρας»  https://youtu.be/44I1Befj4AY ,

~
***  ΈΚΤΑΚΤΟ! Παυλόπουλος: Θα παραιτηθώ αν βγούμε από το ευρώ
pavlopoulos
-  Σε συνέντευξή του στην Real News, ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είναι ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή τους.
"Δεν θα ανεχθώ να είμαι Πρόεδρος σε μια χώρα εκτός ευρώ", είναι η χαρακτηριστική ατάκα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
~
***  ΣΟΚ: Ο Πούτιν δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο της Χάγης
poutin1
-  Ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF), υπογράμμισε πως η Ρωσία δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο της Χάγης.
"Η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διαρκούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης, καθώς δεν έχει υπογράψει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Ενέργειας, και θα υπερασπιστεί τη θέση της σε άλλα δικαστήρια", ανέφερε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
Και συνέχισε: "Δεν μπορεί να υπάρξει μια απουσία αντίδρασης. Εμείς θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας. Όσο για διαφορά αυτή, η θέση μας είναι γνωστή: η δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης ισχύει μόνο για τις χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Ενέργειας. Η Ρωσία δεν έχει επικυρώσει τον εν λόγω χάρτη, και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία αυτού του δικαστικού σώματος. Θα πρέπει να το αποδεικνύει με διαδικασία μέσω δικαστικών διαδικασιών".
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε αναφορά και στη YukosQ "Δεν υπάρχει τίποτα το καινούργιο στην υπόθεση με τους μετόχους της Yukos που προσπαθούν να πάρουν επιπλέον χρήματα από τη Ρωσία. Ασχοληθήκαμε με παρόμοιες εκδηλώσεις νωρίτερα τόσο εκ μέρους της εν λόγω εταιρείας όσο και από την πλευρά των άλλων εταίρων μας, περιλαμβανομένων των Ευρωπαίων εταίρων και των διεθνών εταιρειών. Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, στο πλαίσιο μιας πολιτισμένης νομικής διαδικασίας".
~
***  Απίστευτη δήλωση Άδωνη: Εάν χρεοκοπήσουμε οι γυναίκες θα γίνουν ή παραδουλεύτρες ή εκδιδόμενες
adwnhs
-   Με την Ουκρανία παρομοιάζει την Ελλάδα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε περίπτωση που χρεοκοπήσει. Όπως τόνισε μάλιστα, ένας φίλος του ο οποίος βρισκόταν στην Ουκρανία του είπε πως οι γυναίκες πήγαιναν είτε παραδουλεύτρες είτε δούλευαν ως εκδιδόμενες.
 -  Μιλώντας στα παραπολιτικά, ο κος Γεωργιάδης εκτίμησε πως εάν η χώρα πάει σε εκλογές οι τράπεζες θα κλείσουν και την ίδια ώρα θα υπάρχουν λεηλασίες στους δρόμους! Και συγκεκριμένα είπε χαρακτηριστικά ότι "μόλις πει κάποιος την λέξη «εκλογές» αναγκαστικά, ο κ. Ντράγκι θα κλείσει τον διακόπτη ενώ συμπέρανε ότι η ΝΔ δεν είναι ανεύθυνο κόμμα. Δεν βάζουμε την αγάπη μας για την εξουσία πάνω από την αγάπη μας για την Ελλάδα, η Ελλάδα προηγείται. Η Ελλάδα τώρα δεν έχει την πολυτέλεια για εκλογές" δήλωσε χαρακτηριστικά.
~
*** Έρχεται καταιγισμός φόρων- Ποιοί πλήττονται
foroi1
-   Ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης προανήγγειλε καταιγισμό φόρων, με πρώτο αυτόν της έκτακτης εισφοράς, με κλιμακωτό σχεδιασμό που θα αφορούν , από το 1% ως το 7% για επιχειρήσεις με καθαρά κέρδη 500.000 ευρώ και εναλλακτικά θα υπάρξει αύξηση στο φόρο εισοδήματος για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα ως 30.000 ευρώ θα έχει συντελεστή 0,7%, ή 1,4% μιας που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη.
Ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα βρεθεί στο 23%, το Σεπτέμβριο.
Επίσης απ'την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 για ολόκληρη και 62 στη μειωμένη θα προκύψουν 200 εκατομμύρια τη στιγμή που οι δανειστές ζητούν 1,8 δισ.
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν αφορούν οι αλλαγές αυτούς που έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα στο ΕΚΑΣ.
~
***
~
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Το πρώτο Χρυσό για την Ελλάδα στο Μπακού!
petrunias xryso1
Ο Λευτέρης Πετρούνιας, σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην Τελετή Εναρξης της διοργάνωσης, κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό των κρίκων και χάρισε το πρώτο Χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα με 15.633 βαθμούς.
Το ασημένιο πήγε στον Ρώσο Ιγκνατίεφ και το χάλκινο στον Τούρκο Τσολάκ .
~*  Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες μετά το ασημένιο του Τζάνη στο καράτε.
«Αυτό το μετάλλιο πάνω απ’ όλα το αφιερώνω στην Ελλάδα μας, η οποία δεν δοκιμάζεται αλλά αντιστέκεται».
«Είναι πολύ σημαντική στιγμή, που νομίζω ότι την περίμενα, αλλά πρέπει πρώτα να νικήσεις τους δαίμονές σου, την ώρα που ανεβαίνεις στους κρίκους. Αγωνιζόμουν τελευταίος και αυτό άλλοτε σε τσιτώνει, άλλοτε σε χαλαρώνει. Προσωπικά ήμουν σε μια κατάσταση ενδιάμεση αλλά μάλλον με χαλάρωσε καθώς είχα δει το βασικό μου αντίπαλο, τον Ουκρανό Ραντιβιλοβ να κάνει ένα σημαντικό λάθος στην έξοδο και απλά έπρεπε να βγάλω το πρόγραμμά μου» τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας που παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου.
Πέταξε την ανθοδέσμη στην κερκίδα, η οποία έγινε ανάρπαστη, ενώ το αναμνηστικό αληθινό ρόδι που δίνουν οι διοργανωτές έφυγε προς τα κάτω και έσπασε πάνω στο χαλί. Γούρι, πολύ γούρι για τον Λευτέρη που αφιέρωσε το μετάλλιο στην Ελλάδα που αντιστέκεται και φυσικά δεν ξέχασε τους δικούς του ανθρώπους.
«Πάνω απ’ όλα τους γονείς μου που θέλω να τους αφιερώσω το μετάλλιο, φυσικά τον προπονητή μου που χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ, αλλά και τον γιατρό και τους φυσιοθεραπευτές για όλη τη βοήθεια» τόνισε ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας που εκτέλεσε με μαεστρία το – με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας 6800 – πρόγραμμά του φτάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο στο χρυσό.
Πλέον ο μεγάλος στόχος του άρχοντα των δαχτυλιδιών (κρίκων) είναι να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.
«Πράγματι αυτός είναι ο στόχος και το κλίμα εδώ στο Μπακού, με το χωριό των αθλητών και όλη αυτή τη γιορτή σε βάζει λίγο σε ρυθμό Ολυμπιακών Αγώνων. Ελπίζω να το ζήσω από κοντά».
Η κατάταξη του τελικού:
1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.633
2. Νικίτα Ιγκνάτιεφ (Ρωσία) 15.333
3. Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 15.133
4. Όλεγκ Στέπκο (Αζερμπαϊτζάν) 14.466
5. Γκιγιόμ Ογκουλιαρό (Γαλλία) 14.033
6. Ιγκόρ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 13.866

Ασημένιος ο Μάρας στο μονόζυγο
Λίγη ώρα αργότερα, ο Βλάσης Μάρας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του μονόζυγου, συγκεντρώνοντας 15.366 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο πέρασε στο λαιμό του Γερμανoύ Φαμπιάν Αμπουεκέν (15.533β.), ενώ το χάλκινο στου Ρώσου Νικίτα Ιγκνατίεφ (15.166β.).
Με τους θριάμβους της ενόργανης γυμναστικής η Ελλάδα συμπλήρωσε τα τέσσερα μετάλλια στο Μπακού, ενώ τα τρία ήρθαν σήμερα με την προσθήκη του χάλκινου της Εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης των νεανίδων. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μετάλλιο (ασημένιο) έχει κατακτηθεί από τον Γιώργο Τζάνο στο καράτε.
~
***   Xάλκινες οι νεάνιδες, 8-7 την Ιταλία στο Μπακού  Νίκησαν στον μικρό τελικό
 ~ Xάλκινες οι νεάνιδες, 8-7 την Ιταλία στο Μπακού
Το χάλκινο μετάλλιο των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, και ταυτόχρονα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης νεανίδων, κατέκτησε η εθνική ομάδα, επικρατώντας στον “μικρό” τελικό της Ιταλίας με 8-7.
Το συγκρότημα του Στέφανου Λέανδρου κατάφερε νε ξεπεράσει την απογοήτευση από την ήττα στον ημιτελικό με την Ισπανία και εξασφάλισε μία θέση στο βάθρο, μετά από δύο συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2011, 2013) στα οποία η ελληνική ομάδα κατέκτησε τον τίτλο.
Στο σημερινό παιχνίδι η εθνική βρέθηκε να χάνει 3-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε και πήρε τα ηνία του αγώνα, φτάνοντας να προηγείται με 8-4, λίγο πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου.
Στο φινάλε οι διεθνείς χαλάρωσαν και οι Ιταλίδες πέτυχαν τρία αναπάντητα γκολ, φτάνοντας σε απόσταση “αναπνοής” (8-7), αλλά στην τελευταία τους επίθεση η Πικότσι “σημάδεψε” το δοκάρι της Σταματοπούλου και η ελληνική ομάδα κράτησε τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-4, 1-3, 2-0
ΙΤΑΛΙΑ (Π.Ζίζα): Μπαντσέλι, Κοκιέρε 5, Ρέστα, Ριτσιόλι, Σιμονέτι, Μίλο, Πικότσι, Ντε Ματζίστρις, Φορέστα 1, Εσπόζιτο, Αλταμούρα 1, Κουατρίνι, Σκιλάσι.
ΕΛΛΑΔΑ (Σ.Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πρωτοπαπά 3, Δουρέκα, Ελευθεριάδου 2, Ελληνιάδη, Λούδη, Καλογεράκου, Πλευρίτου 2, Λογοθέτη, Πάτρα 2, Μαυρωτά, Σαφέτη, Σωτηρέλη.
~
*** Φάκελο με.... Ολυμπιακό έστειλε στην UEFA ο Παναθηναϊκός
Ζητεί τον αποκλεισμό του...Φάκελο με.... Ολυμπιακό έστειλε στην UEFA ο Παναθηναϊκός
* Τον φάκελο με όλα τα στοιχεία της «εγκληματικής οργάνωσης» απέστειλε στην UEFA ο Παναθηναϊκός. Κίνηση που είχαν προαναγγείλει εδώ κι αρκετό καιρό οι Πράσινοι και με το που ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την κατάθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο, προώθησαν όλα τα σχετικά έγγραφα στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.
- Με το που έγινε γνωστή η απόφαση του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός (του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι), οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό συμπεριέλαβαν στον φάκελο τα τελευταία στοιχεία και την Παρασκευή τον έστειλαν στην ανώτατη αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με την προσδοκία ότι οι αξιωματούχοι της θα ασχοληθούν άμεσα και θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους.
- Στόχος του Παναθηναϊκού δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός του «αιωνίου» αντιπάλου τους από τους ομίλους του Champions League και η είσοδος σε αυτούς του «τριφυλλιού», αλλά και να φέρει την υπόθεση ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA, και παράλληλα να τονώσει περισσότερο το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~
***  ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ απαιτούν την κάθαρση στο ποδόσφαιρο
Δεν κατεβαίνουν οι «πράσινοι»ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ απαιτούν την κάθαρση στο ποδοσφαιρο
-   Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης με σκοπό να συζητήσουν τις εξελίξεις που επικρατούν στον ελληνικό ποδόσφαιρο.
-   Οι ισχυροί άντρες των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συμφώνησαν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να διασφαλίσουν την αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος.
- Δεν κατεβαίνει του χρόνου ο Παναθηναϊκός αν δεν εξασφαλιστεί η αξιοπιστία.
- Από τα όσα διέρρευσαν, η κουβέντα τους επικεντρώθηκε στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του ποδοσφαίρου, που ερευνάται από τη δικαιοσύνη, καθώς στο θέμα διατησία-ΕΠΟ, με τους τρεις να συμφωνούν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και άμεσα θα πρέπει να γίνουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Ο χρονικός ορίζοντας που έθεσαν, για να γίνουν οι όποιες αλλαγές, είναι το επόμενο δίμηνο.
~ Από την πλευρά τους στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού δηλώνουν πως: «Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην κατέβει στο επόμενο πρωτάθλημα εφόσον δεν εξασφαλιστεί η αξιοπιστία του».
~
*** Το 2ο Πανελλαδικό τουρνουά τένις στην Καλαμάτα

Πολυάριθμες δυνατές αναμετρήσεις σε έξι κατηγορίες Σε εξέλιξη βρίσκεται το 2ο Πανελλαδικό Τουρνουά Τένις στις εγκαταστάσεις του Ο.Α. Καλαμάτας, που περιλαμβάνει κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών έως 12, έως 14 και έως 16 ετών. Πολύ δυνατές αναμετρήσεις από τους προκριματικούς αγώνες κιόλας που ξεκίνησαν την Πέμπτη. Την πρώτη μέρα των αγώνων αγωνίστηκαν τέσσερις τενίστες του διοργανωτή Ομίλου, που όμως δεν κατόρθωσαν να προκριθούν. Ο λόγος για τους Γιώργο Τσούκλερη, Χαράλαμπο Κουλουμπό, Νικήτα Μαλαπάνη και Ντύλαν Παπανικολάου. Ο Κουλουμπός στην παρθενική του εμφάνιση και με μόλις ένα χρόνο εμπειρίας δυσκόλεψε το φαβορί των προκριματικών Παπαχατζή (Ο.Α.Ρίου) αλλά λύγισε σε δύο σετ 6-3 6-4. «Μάχη» πρόκρισης έδινε χθες το βράδυ η Αγγελική Κουλουμπού σε μία πολύ δυνατή και αμφίρροπη αναμέτρηση με την Κατσιμάρδου από το Περιστέρι. Ο Παναγιώτης Καρελάς αγωνίζεται στα 16ρια σήμερα. Οι αγώνες το Σάββατο συμπεριλαμβάνουν διπλά σε όλες τις κατηγορίες και τους δεύτερους γύρους κεντρικού ταμπλό στα μονά! Μεταξύ άλλων συμμετέχουν παιδιά από όλη την Πελοπόννησο, Αττική, Ηράκλειο , Χανιά, Ρόδο, Λάρισα, Βόλο, Κέρκυρα κ.α. - 
~
***
~

*** ~ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΤΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
   ~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .- ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .- ~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. .- ~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .- ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .- ~Διαδρομές  στις ομορφιές της  Ελλάδας  μας  Παρασκευή 19  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-20-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
 ~ ***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4224 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2524   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9263  βίντεο   .-

~
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου