arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 ΜΑϊου 2015

ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  :

~

~

~

~
*** 7 Μαΐου
Ανάμνησις του εν τω ουρανώ φανέντος σημείου του τιμίου Σταυρού. Μαρτύρων Ακακίου του εν Επτασκάλω (†303). Κοδράτου και των συν αυτώ Ρουφίνου και Σατορνίνου και Μαξίμου. Οσίων Ιωάννου του Ψυχαΐτου, Ταρασίου του εν Λυκαονία και Νείλου του μυροβλύτου.
07/04 Απολυτίκιο Αγ. Καλλιοπίου - 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/og4uGHfAQKM ,


~
***   Αυξήθηκε ο αριθμός των θανατηφόρων στους δρόμους της Πελοποννήσου          

     
Αύξηση στα τροχαία με σωματικές βλάβες καταγράφηκε τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, στους δρόμους ευθύνης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, σημειώθηκαν 59 τροχαία με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες) έναντι 46 που σημειώθηκαν το 2014 (αύξηση 28%).
Ειδικότερα σημειώθηκαν:
-7 θανατηφόρα τροχαία έναντι 6 τον Απρίλιο του 2014 (αύξηση 17%)
-5 τροχαία με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 8 τον Απρίλιο του 2014 (μείωση 38%)
-47 τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 32 τον Απρίλιο του 2014 (αύξηση 47%).
Από τα τροχαία σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, καταγράφηκαν συνολικά 72 παθόντες (έναντι 63 το 2014).
Ειδικότερα, πρόκειται για:
-7 νεκρούς έναντι 9 τον Απρίλιο του 2014
-6 σοβαρά τραυματίες έναντι 8 τον Απρίλιο του 2014
-59 ελαφρά τραυματίες έναντι 46 τον Απρίλιο του 2014.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν:  παραβιάσεις σήμανσης, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών, παραβίαση προτεραιότητας, αντικανονικό προσπέρασμα, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Επίσης, τον Απρίλιο συγκροτήθηκαν 459 συνεργεία ελέγχων μέθης, πραγματοποιήθηκαν 16.849 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 263 παραβάσεις.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 2.635 επικίνδυνες παραβάσεις ως εξής: 1.737 για υπερβολική ταχύτητα, 74 για μη χρήση κράνους, 198 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 4 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 222 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 57 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 19 για παραβίαση σηματοδότη, 242 για ΚΤΕΟ, 31 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 2 για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, 10 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, 26 για αντικανονικούς ελιγμούς, 7 για παραβίαση προτεραιότητας και 6 για αντικανονικό προσπέρασμα.
 ~
***  Η κυβέρνηση υποχωρεί: Από την ρήξη στον συμβιβασμό

kuvernhsh upoxwrei


- Η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ και η κοινή δήλωση που ακολούθησε, όπως και η επικοινωνία με τον πρόεδρο Ολάντ που θέτει τις πολιτικές προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με απώτερο στόχο πάντα την συνολική συμφωνία του Ιουνίου.
 - Με την κοινή δήλωση επισφραγίζεται η υποχώρηση της ελληνικής πλευράς η οποία δέχεται να μπουν στο τραπέζι τα θέματα ταμπού στα οποία σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες σκόνταφτε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων. Στην δήλωση γίνεται αναφορά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
- Κυρίως όμως η ελληνική πλευρά δέχεται να ανοίξει η συζήτηση για τα μέχρι τώρα θέματα ταμπού του συνταξιοδοτικού και του ασφαλιστικού. Επιπλέον και οι δύο υπουργοί υπογράμμιζαν ότι “όταν λέμε κόκκινες γραμμές το εννοούμε και ότι οι κόκκινες γραμμές είναι βαθιά κόκκινες”.
~* Τα σημεία σύγκλισης
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, υπάρχει σαφής σύγκλιση στα θέματα:
• Ενεργειακών μεταρρυθμίσεων
• Στο ΦΠΑ
• Στις ιδιωτικοποιήσεις
~* Τα σημεία διαφωνίας
Αντιθέτως, τα «αγκάθια» στην πορεία παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, δηλαδή:
• Οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό
• Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας
Σε κάθε περίπτωση, μία αποτύπωση της προόδου θα κλείνει το μάτι και στην ΕΚΤ για άρση της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, πριν ανοίξει το δρόμο προς την τελική συμφωνία.
Επί τάπητος το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά
Οι δύο πλευρές φαίνεται πως βρήκαν τη χρυσή τομή σε ζητήματα όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και οι φόροι όπως ο ΦΠΑ και ο ΕΝΦΙΑ. Ετσι αναμένεται να:
• Ενιαίος ΦΠΑ. Τα σενάρια που προκρίνονται είναι δύο: Το ένα προβλέπει ενιαίο ΦΠΑ 15% με 16% , πλην τροφίμων και φαρμάκων και το δεύτερο, 18% με 19%. Πρακτικά αυτό σημαίνει αύξηση περίπου 2,65% σε υπηρεσίες και προϊόντα όπως οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, σε τρόφιμα, την εστίαση, ενώ θα υπάρξουν μειώσεις σε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη. Η μείωση αυτή θα είναι άνω του 5%.
• Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ μέχρι νεοτέρας και μείωση του συγκεκριμένου φόρου με τις αλλαγές των αντικειμενικών αξιών, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί ως τα τέλη του Ιουνίου.
• Παράλληλα κατ' απαίτηση των δανειστών μπαίνει μπλόκο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με πολλούς ασφαλισμένους να χάνουν το θεμελιωμένο δικαίωμα που είχαν είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ενσήμων. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι μπαίνουν αντικίνητρα με μεγάλες μειώσεις
• Τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, καθώς θα μπουν αντικίνητρα. Το συγκεκριμένο μέτρο θα θίγει άμεσα ασφαλισμένους πριν το 1993, μητέρες ανηλίκων ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, εργαζόμενες με βαρέα και ανθυγιεινά, άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι με 25ετια και ανήλικο τέκνο, άνδρες σε ειδικά ταμεία που βγαίνουν σε σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας με 35ετια και γυναίκες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες με ασφάλιση πριν το 1983 για τις οποίες προβλέπεται έξοδος στα 52 έτη.
• Στα εργασιακά θα παγώσει το θέμα των αυξήσεων στον κατώτατο μισθό
• Στις συλλογικές συμβάσεις θα υιοθετηθεί ένα ευρωπαϊκού τύπου μοντέλο με συμβάσεις οι οποίες θα έχουν ευέλικτο χαρακτήρα στα πρότυπα άλλων κρατών της Ε.Ε. όπου προβλέπεται ένα ανώτατο όργανο το οποίο καθορίζει τον κατώτατο μισθό, αλλά και τον αριθμό των απολύσεων.
~
*** Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής
dikh XA


- Έπειτα από την πολυήμερη αναβολή η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα για δεύτερη ημέρα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Την ίδια στιγμή προγραμματίζονται αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες για αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της δίκης.
Αρχικά αναμένεται να νομιμοποιηθεί και τυπικά η παράσταση της Πολιτικής Αγωγής, ενώ πιθανότατα θα απουσιάζουν και πάλι οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
- Την πρώτη ημέρα της δίκης οι περισσότεροι κατηγορούμενοι βουλευτές και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, που κατηγορούνται ως ηγετική ομάδα εγκληματικής οργάνωσης, εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους. Κατά την πρώτη μέρα της δίκης, από τα πρόσωπα που κατηγορούνται για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.
 - Τέλος, προβλήματα υπήρχαν και με τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις, τα κινητά τηλέφωνα και τη χρήση του διαδικτύου, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να διαμαρτύρονται πως δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.
Στο δικαστήριο, εκ των 69 κατηγορουμένων παρόντες ήταν 44. Στο εδώλιο δεν κάθισαν, γιατί δεν ήρθαν, οι περισσότεροι από τους χρυσαυγίτες βουλευτές, αλλά και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος.
Να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη διακόπηκε ώστε να διοριστεί συνήγορος υπεράσπισης σ' έναν από τους κατηγορούμενους.
~
***  Ανησυχούν οι αγρότες του Μοριά για το “φονιά” της ελιάς 

Ανησυχούν οι γεωργοί για το βακτήριο της Xylellafactidiosa-Την ανάγκη αυστηρών ελέγχων στην εισαγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού, επισημαίνουν Αρχές και γεωργοί Ανησυχία επικρατεί στους γεωργούς της Πελοποννήσου, φοβούμενοι ότι το βακτήριο της Xylellafactidiosa μπορεί, αν φτάσει στη χώρα, να καταστρέψει το σύνολο των καλλιεργειών τους και να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία της περιοχής, αφού δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής του. Η προϊσταμένη του Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου στο Ναύπλιο, Σταυρούλα Τσώλη, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως υπάρχει εγρήγορση κι έχουν δοθεί οδηγίες στο επίπεδο της λήψης προληπτικών μέτρων. Μπορούμε να προστατεύσουμε τις καλλιέργειες, υπογράμμισε, εάν γίνεται σωστός έλεγχος στις πύλες εισόδου της χώρας, εκεί όπου γίνεται εισαγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού και τόνισε ότι όλα τα φυτά θα πρέπει να έχουν φυτοϋγειονομικό διαβατήριο. Ενδεικτικό της ανησυχίας των αγροτών είναι ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυνουρίας, με βασική παραγωγή την ελαιοκαλλιέργεια, έχει εκδώσει δέκα ανακοινώσεις για την Xylellafactidiosa, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Σακελλαρίου, προκειμένου να ενημερωθούν οι παραγωγοί. «Είμαστε σε επιφυλακή», υπογραμμίζει ο κ. Σακελλαρίου, «και έχουμε καλή συνεργασία με τη Διεύθυνση Γεωργίας. Εκείνο που φοβόμαστε είναι η παράνομη εισαγωγή δενδρυλλίων». Ο πρόεδρος της Ένωσης Κυνουρίας ανέφερε ότι εμπιστεύονται τους τοπικούς φυτωριούχους, γι' αυτό και αγοράζουν μόνο ντόπια φυτά. Ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κατσούλης, δήλωσε κι αυτός την ανησυχία του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σημείωσε πως η Πολιτεία πρέπει να εντείνει τους ελέγχους στο πολλαπλασιαστικό υλικό που εισάγεται στη χώρα. Αναφορικά με τις ελιές, επισήμανε πως δε γίνεται εισαγωγή δενδρυλλίων, γιατί στη Μεσσηνία και τη Λακωνία, δύο από τους μεγαλύτερους ελαιοπαραγωγούς νομούς της χώρας, οι γεωργοί χρησιμοποιούν δενδρύλλια από τοπικούς φυτωριούχους. Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας, Παναγιώτης Χαντζάρας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έδειξε να μη γνωρίζει ότι το βακτήριο προσβάλλει τους αμπελώνες και νόμιζε πως μόνο οι ελιές προσβάλλονται από την Xylellafactidiosa, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ενημέρωση στο επίπεδο που θα έπρεπε. Ο κ. Χαντζάρας, ο οποίος είναι πρόεδρος σε έναν από τους μεγαλύτερους Οινοποιητικούς Συνεταιρισμούς, ανέφερε πως αν το βακτήριο μεταδίδεται από πολλαπλασιαστικό υλικό, «να είστε σίγουροι ότι δε θα μείνει απολύτως τίποτα, γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος». Προσθέτοντας για τα φυτοϋγειονομικά διαβατήρια ότι «είναι κάποια χαρτιά τα οποία θα βρουν. Αν θέλουν να κάνουν δουλειά, να πάνε οι γεωπόνοι και να κάνουν ελέγχους συνεχώς στους φυτωριούχους». Η γεωτεχνικός, υπεύθυνη φυτοπροστασίας στη Διεύθυνση Γεωργίας Λακωνίας, Αφροδίτη Γρηγοράκου, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το βακτήριο Xylellafactidiosa είναι ένας επιβλαβής οργανισμός καραντίνας, ο οποίος προσβάλλει περισσότερα από εκατόν πενήντα φυτά και μεταξύ των καλλιεργούμενων, ανήκει η ελιά, το αμπέλι, τα εσπεριδοειδή, τα πυρηνόκαρπα. Καθώς και καλλωπιστικά φυτά, αλλά και δασικά, όπως η βελανιδιά και ο πλάτανος. Επισημαίνει ότι η πρώτη επιβεβαιωμένη παρουσία του παθογόνου στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται στη νότια Ιταλία το 2013, με προσβολές σε ελιά, αμυγδαλιά, πικροδάφνη και βελανιδιά, με προοδευτική εξάπλωση της ασθένειας και μεγάλες καταστροφές ελαιώνων. Επίσης, ανέφερε ότι το βακτήριο προσβάλλει τα αγγεία του ενεργού ξύλου, εμποδίζοντας τη μεταφορά του νερού και ανοργάνων θρεπτικών στοιχείων στο φυτό, με αποτέλεσμα τα ασθενή φυτά να εκδηλώνουν συμπτώματα μαρασμού, νέκρωσης και ξήρανσης του φυλλώματος, και ακολουθεί πλήρη νέκρωση του φυτού. Επειδή τα συμπτώματα μοιάζουν με αδρομυκώσεις, τροφοπενίες ή ζημιές από ζιζανιοκτόνα, η κα Γρηγοράκου υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους καλλιεργητές για ενδεχόμενη προσβολή από το βακτήριο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι πολλά φυτά μπορούν να προσβληθούν, αλλά να παραμείνουν ασυμπτωτικά. Μέγιστη προσοχή, είπε, απαιτείται στους φυτωριούχους, γιατί οι κυριότεροι τρόποι εισαγωγής του παθογόνου σε μία περιοχή είναι με τα φυτά προς φύτευση και με έντομα φορείς μυζητικού τύπου, τα λεγόμενα τζιτζικάκια, που τρέφονται από το χυμό των αγγείων του ξύλου. Η γεωπόνος, που έχει εργαστεί πολύ τα τελευταία χρόνια για έναν άλλο παθογόνο, επικίνδυνο για τα εσπεριδοειδή, την τριστέτσα, τονίζει πως απαιτείται εγρήγορση χωρίς πανικό και αυστηρός έλεγχος του πολλαπλασιαστικού υλικού σε όλες τις εισόδους της χώρας, γιατί εκτιμά πως αν έρθει το βακτήριο Xylellafactidiosa στη χώρα, θα έρθει όπως και με την τριστέτα, με πολλαπλασιαστικό υλικό. «Σε μια περιοχή όπως η Λακωνία, που οι ελιές, τα εσπεριδοειδή και τα αμπέλια αποτελούν τις δυναμικές και κύριες καλλιέργειες, με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στη γειτονική χώρα, την Ιταλία, το βακτήριο Xylellafactidiosa αποτελεί μια νέα απειλή για όλους μας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα. Υπογράμμισε ότι «μετά την τριστέτσα, την καταστρεπτική ίωση που προσβάλλει τα εσπεριδοειδή, η οποία εισήχθη στη Λακωνία το 2007 με μολυσμένα δενδρύλλια από την Ισπανία και την οποία τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να αναχαιτίσουμε με ασπίδα τους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους που κάνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, "σκύβουμε" πάνω από την καινούρια απειλή, προσπαθώντας να αποτρέψουμε τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει η εμφάνιση του βακτηρίου στη Λακωνία μας». Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει οι υπηρεσίες της επιθεωρήσεις για το βακτήριο της Xylella, ενώ ζήτησε τη συνεργασία και την εγρήγορση όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγή και διακίνηση των φυτών, καθώς, επίσης, «τη χωρίς καθυστέρηση ενημέρωση και τη δυσπιστία σε κάθε "φερτή" και "άριστη" ποικιλία από άλλη χώρα, γιατί ακόμα και ένα όμορφο λουλούδι στον κήπο μας, μπορεί να φέρει την καταστροφή στην οικονομία της περιοχής μας». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ -
~
***  «Ξεπάγωσε» η μετεγκατάσταση των αθιγγάνων 

Ελπιδοφόρα ήταν, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, η συνάντηση για τη μετεγκατάσταση των αθιγγάνων της Αγίας Τριάδος, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης χθες το μεσημέρι. Στη συνάντηση προήδρευσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης και συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Θεοφάνης Στεφανόπουλος και η διευθύντρια Πρόνοιας, υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών και ειδικοί σύμβουλοι υπουργών, καθώς και εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του ΟΑΕΔ (ως διαδόχου του ΟΕΚ). Αποφασίσθηκε να συντάξει ο Δήμος Καλαμάτας κείμενο προγραμματικής σύμβασης, που θα συναφθεί μεταξύ του Δήμου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους συμμετέχοντες και σε 15 – 20 ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση για συμφωνία επί του κειμένου και υπογραφή και υλοποίηση προγραμματικής σύμβασης, για τη μετεγκατάσταση των αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα και γενικότερα για τη διαχείριση του ζητήματος των αθιγγάνων στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού. Στο μεταξύ, προχθές ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης για το ίδιο θέμα φέρεται να δήλωσε: «Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των Ελλήνων τσιγγάνων αναζητεί η κυβέρνηση. Το σχέδιο αυτό επιχειρεί την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής και συναινετικής λύσης από όλους τους εμπλεκομένους, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των Ρομά στα όρια του αστικού ιστού, η πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά και η ομαλή κοινωνική τους ένταξη». - 
~
***  Μεσογειακή φώκια ξεβράστηκε νεκρή σε βράχια παραλίας της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)

 
Μεσογειακή φώκια (monachus monachus) ξεβράστηκε νεκρή σε βράχια παραλίας της Κυπαρισσίας. Το άτυχο θαλάσσιο θηλαστικό εντόπισε προχθές κάτοικος της περιοχής καθώς κολυμπούσε. Όπως είπε στο «Θ», «κολυμπούσα και κοιτάζοντας προς την ακτή, είδα στα βράχια κάτι να υπάρχει. Δε φαινόταν καλά τι είναι από τη θάλασσα και προσέγγισα κολυμπώντας τα βράχια, όπου διαπίστωσα ότι ήταν μια νεκρή φώκια, που είχε ξεβράσει το κύμα». Το άτυχο θηλαστικό βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης και το θέαμα που αντικρίσαμε προχθές το απόγευμα, μόλις πήγαμε στο σημείο που μας υπέδειξε ο κάτοικος της περιοχής, μόνο θλίψη προκαλεί. Η μεσογειακή φώκια είχε υποστεί βαρύ τραυματισμό στο δεξί πτερύγιο, το οποίο είχε αποκοπεί τελείως. Από την οπτική παρατήρηση, λόγω, ακριβώς, της κατάστασης αποσύνθεσης που βρισκόταν, δεν ήταν εμφανή πρόσθετα τραύματα που μπορεί και να προκάλεσαν τη θανάτωσή της, ωστόσο εικάζεται πως, όπως συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων, αυτή επήλθε έπειτα από τραυματισμό της, είτε από μπλέξιμο σε δίχτυα ή άλλα είδη αλιείας, είτε από χτύπημα σε σημαδούρα ή από προπέλα σκάφους (εξαιτίας της οποίας - προφανώς – «έχασε» δεξιό πτερύγιο). Εικάζεται, δε, ότι πρόκειται για ενήλικη αρσενική μεσογειακή φώκια και το μήκος της είναι περί τα 2 μέτρα. Σημειώνεται πως η μεσογειακή φώκια (monachus monachus) είναι το πιο σπάνιο από τα 33 είδη που υπάρχουν στον κόσμο. Αποτελεί το υπ’ αριθμόν 1 απειλούμενο θαλάσσιο θηλαστικό της Ευρώπης και συγκαταλέγεται στα πλέον απειλούμενα είδη του πλανήτη. Από τον παγκοσμίως εναπομείναντα πληθυσμό, που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο σύνολο του είναι λιγότερες από 450 φώκιες, περισσότερες από τις μισές, σχεδόν 250, επιβιώνουν (ζουν και αναπαράγονται) στη θάλασσα της Ελλάδας. Η μεσογειακή φώκια είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη φώκιας που υπάρχουν στον κόσμο. Φτάνει σε μήκος τα 2,8 μέτρα και το βάρος της μπορεί να ξεπεράσει τα 300 κιλά.του Ηλία Γιαννόπουλου - 
~
***  Όνειρο θερινής νυκτός η υλοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Καλαμάτα 

Έτοιμη η μελέτη αναβάθμισης, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα… Στα τέλη του 2015 ολοκληρώνονται οι μελέτες αναβάθμισης στο σιδηροδρομικό τμήμα της Δυτικής Πελοποννήσου, που περιλαμβάνει το Πάτρα-Πύργος-Αλφειός-Κυπαρισσία-Καλαμάτα. Αυτό αναφέρει έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ που έχει το ypodomes.com, και προσκομίστηκε στη Βουλή για απάντηση ερώτησης του βουλευτή Κωνσταντίνο Τζαβάρα. Όπως σημειώνεται στη συνέχεια, μετά θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για τη δημοπράτηση του έργου και εφόσον βρεθούν οι πόροι, τότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση. Αυτό, όμως, είναι εφικτό; Στην πραγματικότητα ακόμα και αν αναζητηθουν, μάλλον είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν, καθώς το πακέτο των έργων υποδομών του ΣΕΣ 2014-2020 είναι πολύ περιορισμένο και υπάρχουν άλλα σιδηροδρομικά έργα που προηγούνται στο σχεδιασμό (ολοκλήρωση ΠΑΘΕΠ, ηλεκτροκίνηση Θεσσαλικού Σιδηρόδρομου, αναβάθμιση Στρυμόνας-Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο κ.ά). Από το 2008 εγκρίθηκε η χορήγηση χρηματοδοτικής συνδρομής από την Ε.Ε. για τις μελέτες κανονικοποίησης, βελτίωσης και αναβάθμισης της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα-Πύργος-Αλφειός-Ολυμπία και Αλφειός-Κυπαρισσία-Καλαμάτα με 20,9 εκ. ευρώ, με 50% συμμετοχή. Οι μελέτες συμβασιοποιήθηκαν το 2014 με 2 ξεχωριστούς διαγωνισμούς και τώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Δε φαίνεται, όμως, το ΣΠΕΜ 2014-2025 να έχει την ίδια άποψη. Σύμφωνα με το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών, που περιλαμβάνει όλα τα έργα μεταφορών μέχρι το 2025, μεταξύ των οποίων και σιδηροδρομικά, το μόνο έργο που περιλαμβάνεται προς υλοποίηση είναι η αναβάθμιση του τμήματος από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαγιά με ένα μικρό ποσό της τάξεως των 6 εκ. ευρώ και αφορά στη λειτουργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Πάτρας. Σε ό,τι αφορά το δυτικό τμήμα του σιδηρόδρομου, με τα σημερινά δεδομένα και αν δεν προκύψει κάτι δραματικά διαφορετικό, θα το δούμε να υλοποιείται σε μία δεκαετία το λιγότερο. Πηγή: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com - 
~
*** Ούτε 24 ώρες καθαρό          
     
Δυστυχώς ή ευτυχώς, το μάτι μου πέφτει πάνω σε όλα τα περίεργα της πόλης. Διασχίζοντας το Ιστορικό Κέντρο, έβλεπα επί ημέρες να βάφουν το Μουσείο Μπενάκη. Αναρωτήθηκα, λοιπόν, για πόσες μέρες θα έμενε καθαρό το όμορφο αυτό κτήριο.
Η απάντηση, δυστυχώς, μου δόθηκε χθες το πρωί: αφού τελείωσαν οι εργασίες και οι σκαλωσιές απομακρύνθηκαν, είδα γραμμένο ένα σύνθημα. Ρωτώντας τους υπαλλήλους του Μουσείου, μου είπαν ότι ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από τη στιγμή που βάφτηκε, αλλά ευτυχώς το συνεργείο δεν έχει τελειώσει και θα ξαναπεράσει το σημείο.
Π.Μπ.
   Υ.Γ.: Σε πρωινή εκπομπή χθες παρακολούθησα έναν κύριο που έδειχνε την αποκατάσταση του παλιού κτηρίου του Πολυτεχνείου. Αυτός, λοιπόν, ο κύριος ήταν εισαγωγέας ενός προϊόντος αντιγκράφιτι. Αφού περαστεί ο τοίχος με αυτό, αν κάποιος γράψει κάτι, με ένα απλό σφουγγάρι και νερό σβήσει το ανεπιθύμητο στον τοίχο κείμενο/εικόνα.
Μάλιστα, κράτησα και σημειώσεις για να τις αναφέρω στους υπευθύνους. Να ενημερώσω ότι το υλικό κοστίζει 7 με 8 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ αντέχει για 10 χρόνια. Μάλιστα, εμποδίζει ακόμη και την κόλληση αφισών και αυτοκόλλητων. 
~
***  Επικρίσεις από τη μειοψηφία κατά της Δημοτικής Αρχής για τα πρόστιμα του ΤΑΠ          
     
Σφόδρα επικριτικός κατά της Δημοτικής Αρχής που επέβαλε πρόστιμα 200% σε όσους είχαν δηλώσει λιγότερη έκταση από την πραγματική, χωρίς να τους έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές, εμφανίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας ο Στ. Μπεχράκης.
Ο κ. Μπεχράκης ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί, για τους οποίους μέσω ΤΑΠ και δημοτικών τελών καταγράφηκαν περισσότερα τ.μ. από τα δηλωθέντα, χωρίς να γνωρίζουν ότι έπρεπε να δηλωθούν, και αναρωτήθηκε πώς χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι πολίτες για το χρέος και την οφειλή, τους ζητείται να πληρώσουν πρόστιμα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αντί να ενημερωθούν για την άσκηση προσφυγής στη Φορολογική Επιτροπή, όπου θα πλήρωναν το μισό πρόστιμο, παραπέμπονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία, ενώ όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Δημ. Φαββατάς, ήρθαν τα πρόστιμα με πέντε χρόνια καθυστέρησης.
Εξηγήσεις ανέλαβε να δώσει ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Μπούχαλης. Όπως είπε, το πρόστιμο 200% το ορίζει ο νόμος, καθώς πρόκειται για αποκρυφείσα φορολογική ύλη και επιβάλλεται πριν από τη βεβαίωση των οφειλών. Πρόσθεσε πως ακολουθούν προσαυξήσεις, καθώς και ότι η υπηρεσία είχε ενημερώσει λόγω της ένταξης σε καθεστώς ρυθμίσεων και συμπλήρωσε ότι η ρύθμιση των 100 οφειλών δεν προβλέπει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων.
Στην επισήμανση του Δ. Φαββατά για την πενταετή καθυστέρηση, ο κ. Μπούχαλης απάντησε πως εγκαλείται επειδή δεν παρανόμησε η υπηρεσία, που έπρεπε να εφαρμόσει το νόμο.   Χ.Χ.     
~
*** Τίμησε τον αρχαιολόγο Καλλίμαχο Αντωνάκο η Eφορεία Aρχαιοτήτων Μεσσηνίας (φωτογραφίες)          
       
 
 
  Με μια εκδήλωση ανάλογη του ήθους του τίμησε τη Δευτέρα το βράδυ, στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας τη μνήμη του αρχαιολόγου Καλλίμαχου Αντωνάκου.
Ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», Σταύρος Μπένος, έκανε λόγο για έναν «ποιητή αρχαιολόγο», αναφέροντας πως επί δημαρχοντίας του, στους καταστροφικούς σεισμούς του 1986, ήταν σε επικοινωνία με τον Καλλίμαχο για τη διάσωση και αποκατάσταση τόσο των βυζαντινών όσο και των νεότερων μνημείων.
Ο Καλλίμαχος είχε αναλάβει εκείνη την περίοδο επικεφαλής, μαζί με την αρχιτέκτονα Ανεστέι Παρίση, του κλιμακίου της 5ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Για το τεράστιο έργο επί των ημερών του στην αποκατάσταση μνημείων, από το 1986 ως το 1999, μίλησε η σημερινή διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση, η οποία αναφέρθηκε στην επιτύμβια λίθινη πλάκα που έχει τοποθετηθεί για τον Καλλίμαχο στο Κάστρο Καλαμάτας, για να θυμίζει, όπως τόνισε, ότι σε αυτή την πόλη έζησε «ένας από τους ευγενέστερους και πιο καλλιεργημένους ανθρώπους της σύγχρονης Ελλάδας».
Στην εκδήλωση μίλησε και ο Ισίδωρος Κακούρης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ στο τέλος προβλήθηκε η ταινία της Λυδίας Καρρά «Τα άνθη του σεισμού», όπου ο Καλλίμαχος μιλούσε για το έργο της υπηρεσίας του την εποχή των σεισμών.  φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
 ~
***  «Θαλάσσια Έρευνα και Κοινωνία: Ελάτε να μιλήσουμε!»         
      
Με στόχο την επικοινωνία της επιστήμης, το Navarino Environmental Observatory (NEO) συνεχίζει τον κύκλο ανοικτών προς το κοινό συναντήσεων, αύριο Πέμπτη 7 Μαΐου στις 7.00 το απόγευμα, στο Tapas- bar (Διός Ιθώματα 6, Καλαμάτα). To επίκαιρο θέμα που θα συζητηθεί στο «cafe-NEO» είναι: «Θαλάσσια Έρευνα και Κοινωνία: Ελάτε να μιλήσουμε!», με προσκεκλημένο ομιλητή το διευθυντή Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, δρα Ευάγγελο Παπαθανασίου.
Οι πιέσεις στη Μεσόγειο είναι αποτέλεσμα, αφενός, της ανθρώπινης δραστηριότητας (π.χ. αύξηση του πληθυσμού και των δραστηριοτήτων στις παράκτιες περιοχές, της θαλάσσιας ρύπανσης και της ρίψης απορριμμάτων, της οξίνισης και υπεραλίευσης κ.λπ.) και, αφετέρου, της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζει την περιβαλλοντική κατάσταση της Μεσογείου.
Η πολύχρονη επιστημονική γνώση και εμπειρία καλούνται τώρα να βοηθήσουν χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία που αναπτύσσονται και βελτιώνονται συνεχώς. Ο ρόλος της θαλάσσιας έρευνας και πολιτικής σε ευρωπαϊκό και μεσογειακό επίπεδο, με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη, είναι ουσιαστικής σημασίας, δεδομένου ότι μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν σημαντικά την κοινωνία σε πολλαπλά επίπεδα.
Να σημειωθεί πως οι συναντήσεις του «cafe-NEO», που πραγματοποιούνται με επιτυχία στην Πελοπόννησο, έχουν ως σκοπό την ενημέρωση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα, με έμφαση σε καίρια, τρέχοντα περιβαλλοντικά ζητήματα και όχι μόνο...
Σε αυτές τις συναντήσεις με δωρεάν είσοδο, το κοινό  έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να τους απευθύνει άμεσα ερωτήσεις και να λύσει τις απορίες του, σε ένα φιλικό περιβάλλον, όπου η ενεργός συμμετοχή και η συζήτηση είναι η αρχή και το τέλος. 
~
***  Μείωση στα τέλη χρήσης οστεοθηκών στα κοιμητήρια της Καλαμάτας         
     
Η έντονη διαφωνία μεταξύ του μέλους της μειοψηφίας Δ. Φαββατά και του μέλους της μειοψηφίας Γ. Φάβα χαρακτήρισε τη συζήτηση της αναπροσαρμογής (μείωση) πενταετούς τέλους χρήσης οστεοθηκών κοιμητηρίων Δήμου Καλαμάτας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου εγκρίθηκε μείωση του πενταετούς τέλους χρήσης οστεοθηκών στα κοιμητήρια του Δήμου Καλαμάτας, όπου αυτές υφίστανται, από 250 σε 200 ευρώ, ήτοι ποσοστό 20%.
Το θέμα εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Μπούχαλης και ο Σταμ. Μπεχράκης αναρωτήθηκε αν υπάρχει περιθώριο και περαιτέρω μείωση.
Αν θα υπάρξει μείωση και στα κοιμητήρια εκτός Καλαμάτας, όπου επίσης έχει επιβληθεί τέλος, αναρωτήθηκε ο Δ. Φαββατάς, ενώ από την πλευρά του ο Θ. Μπρεδήμας πρότεινε να υπάρξει μείωση στα 100 ευρώ και να απαλλαγούν από την καταβολή οι αποδεδειγμένα άποροι.
Από την πλευρά του, ο κ. Φάβας αντέτεινε ότι δεν υπάρχει τέλος για τα κοιμητήρια στις Τοπικές Κοινότητες, ενώ ο Δ. Φαββατάς θέλησε να μάθει μέσω του προεδρείου τι ισχύει και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ανταπόδοση και ο Δήμος χρεώνει τους πολίτες. Ρώτησε, επίσης, αν η συγκεκριμένη απόφαση θα ισχύσει και για όλες τις Κοινότητες ή αν έχουν εξαιρεθεί κάποιες.
Οι απαντήσεις που έδωσε ο Παύλος Μπουζιάνης επιβεβαίωσαν τις απόψεις του Δ. Φαββατά. Πρόσθεσε, όμως, πως μπορεί να προβλέπονται τέλη στον κανονισμό νεκροταφείων, αλλά δεν έχει εισπραχθεί ούτε λεπτό του ευρώ από εκείνα των Κοινοτήτων.
Να δηλώσει η Δημοτική Αρχή πως δε θα ζητήσει αναδρομικά χρήματα από τέλη ή κρυφά χαράτσια, ζήτησε ο Στ. Μπεχράκης, ο οποίος σημείωσε πως η εισήγηση δεν είχε παραμέτρους και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση αν δεν είναι γνωστή η πιθανότητα έστω και περαιτέρω μείωσης. Χαρακτήρισε την εισήγηση ως τεχνικά μη σωστή και δήλωσε πως θα ψηφίσει λευκό, επειδή θεωρεί πως υπάρχει περιθώριο μεγαλύτερης μείωσης.
Υπέρ της πρότασής του που διατύπωσε σχεδόν στην αρχή συζήτησης του θέματος, τάχθηκε ο Θ. Μπρεδήμας, ζητώντας ταυτόχρονα να γίνει ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του κοιμητηρίου. Όπως σημείωσε, θα πρέπει να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου κοιμητηρίου, που έχει απασχολήσει τουλάχιστον τρεις Δημοτικές Αρχές.
του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
~
*** Πρόγραμμα «Στέγαση και επανένταξη» για 25 άτομα στο Δήμο Καλαμάτας 

Ο Δήμος Καλαμάτας, ως δικαιούχος-Συντονιστής Φορέας, σε συνεργασία με το Φορέα Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Ε.Π.Ε.Κ.Α.), υλοποιεί εγκεκριμένο σχέδιο με τίτλο «Στέγαση και επανένταξη στην Καλαμάτα: Πολυδύναμο σχέδιο δράσεων κοινωνικής παρέμβασης για τους αστέγους». Ωφελούμενοι του σχεδίου είναι 25 άτομα, που κάνουν χρήση ανοικτών κέντρων ημέρας ή διαβιούν σε επισφαλή κατοικία ή στερούνται κατοικίας ή διαβιούν σε ανεπαρκή – ακατάλληλη κατοικία στην περιοχή της Καλαμάτας, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής πρόσκλησης και του εγκριθέντος σχεδίου. Το πρόγραμμα αφορά σε ενέργειες: συμβουλευτικής υποστήριξης-πληροφόρησης, στέγασης και κοινωνικής φροντίδας, εργασιακής επανένταξης των ωφελουμένων, καθώς και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες του Δήμου Καλαμάτας (www.kalamata.gr) και του Φορέα «Ε.Π.Ε.Κ.Α.» (www.epeka.gr) ή να απευθύνονται στα αρμόδια στελέχη, από σήμερα έως και την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαΐου 2015, από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι στη Διεύθυνση Πρόνοιας Δήμου Καλαμάτας, Ψαρών 15 (Διοικητήριο), ισόγειο, γραφεία 363 και 364, τηλ. 27213 61858 και 27213 61864. - 
~
***  «Ιατρική» συνείδηση…           
       
Το να παρκάρει κάποιος πλέον στο πεζοδρόμιο της Αριστοδήμου στη συμβολή της με τη Βασ. Όλγας δε θεωρείται είδηση. Ούτε το να κλείνει τη ράμπα για τα ΑμεΑ. Είδηση στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το αυτοκίνητο που πάρκαρε σε αυτό το σημείο είχε σηματάκι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών… Ίσως θεώρησε ότι έτσι είναι σε θέση να παρκάρει όπου βρει, αδιαφορώντας για τους γύρω.   Κ. Γαζ. 
~
***   Θ. Μπρεδήμας: Απαράδεκτος ο τρόπος κοινωνικής πολιτικής από το Δήμο Καλαμάτας          
      
Ο τρόπος άσκησης κοινωνικής πολιτικής από το Δήμο Καλαμάτας ήταν το επίκεντρο των αιχμηρών σχολίων που διατύπωσε χθες, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Θ. Μπρεδήμας.
Ο κ. Μπρεδήμας έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση που εξακολουθεί να υπάρχει, παρά την οικονομική κρίση, ως προς τα συσσίτια, θέλοντας να μάθει λεπτομέρειες, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι δε διανεμήθηκε συσσίτιο την Πρωτομαγιά. Έθεσε ερώτημα για το ποσό που διατίθεται από πλευράς Δήμου, ενώ καυτηρίασε και την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό παντοπωλείο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζετε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και να ζητάτε χαρτιά από ανθρώπους που τα έχουν χάσει και είναι άποροι, για να τους παρέχετε τρόφιμα. Ως Δημοτική Αρχή δεν έχετε μέτρο για κοινωνική πολιτική. Είστε απαράδεκτοι». 
~
*** Νεκρός εντοπίστηκε αγνοούμενος ηγούμενος  

Νεκρός βρέθηκε σε χαράδρα κάτω από την παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων, στη θέση Πλακωτή, ο ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Παγανιών, Γερβάσιος Κανάτας, ο οποίος ήταν αγνοουμένος από το απόγευμα της 1ης Μαΐου. Οι εντατικές έρευνες που διεξάγονταν στην περιοχή, τόσο από κατοίκους όσο και από αστυνομικούς για τον εντοπισμό του, είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το μοναστήρι, κοντά τον οικισμό Μίχλαμ, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος και μέσα σε αυτό το άψυχο σώμα του. Οι φόβοι για τη ζωή του μοναχού, που είχε εκφράσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αδελφή του, Μαργαρίτα Κανάτα, η οποία είχε καταγγείλει την εξαφάνιση, επιβεβαιώθηκαν. Η αστυνομία διεξάγει προανάκριση για την υπόθεση. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 
~
***   Διαψεύδει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ τα περί μείωσης αστυνομικών τμημάτων         
      
Διαψεύδει με επίσημη ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πως επίκειται μεγάλη μείωση των αστυνομικών τμημάτων με σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει ετοιμασθεί.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα είχαν δημοσιευτεί ρεπορτάζ σε αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης για αναδιάρθρωση-«τσεκούρι» στην ΕΛΑΣ, σε ποσοστό που θα φθάνει, ίσως και θα υπερβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις, το 50%.
Ειδικότερα, αναφερόταν πως προβλέπεται η εξαφάνιση έως και 6 στα 10 αστυνομικών τμημάτων ή αλλιώς συγχώνευση «πέντε σε ένα», κυρίως στις επαρχιακές πόλεις και λιγότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα.
- Αναδιάρθρωση
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με χθεσινή του ανακοίνωση, σημειώνει ότι ο οργανωτικός σχεδιασμός για τη νέα διαρθρωτική δομή και τη χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.
Επισημαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό την εκπόνηση μιας ορθολογικής μελέτης, έχει ζητήσει από τη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα αυτό, σε συνέχεια της πρόσφατης αναδιάρθρωσης της κεντρικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία βασίστηκε στο Π.Δ. 178/2004.
 - Διαψεύδει
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη σειρά του, έχει ζητήσει από τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις αιτιολογημένες προτάσεις, οι οποίες ακόμα δεν έχουν υποβληθεί.
Σημειώνεται ιδιαιτέρως από το Αρχηγείο ότι αποτελεί σταθερή βούληση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητά τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
«Βασικός στόχος είναι η νέα διαρθρωτική δομή και η χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα αστυνόμευσης, στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών, καθώς και στο αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο και αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, για μαζικές καταργήσεις – συγχωνεύσεις αστυνομικών υπηρεσιών, στερούνται πραγματικής βάσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.  Β.Β.
~
*** Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της στυγερής δολοφονίας που είχε συγκλονίσει τη Μεσσηνία (φωτογραφίες)             
      
  Συνέχεια σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό της δίκης για την εγκληματική οργάνωση που έχει καταδικασθεί για την εν ψυχρώ δολοφονία του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι, την εκβίαση καταστηματαρχών και τη διακίνηση ναρκωτικών.
Η δίκη είχε σταματήσει στις 22 Απριλίου με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα και ξεκίνησε ξανά σήμερα.
Να σημειωθεί ότι στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας δεν μεταφέρθηκαν τα δίδυμα αδέλφια αφού παραιτήθηκαν από την έφεση.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θάρρος» 
 ~



~ *** Αθλητική  ενημέρωση  :
~


***   Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών έχει ως εξής:
Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015 :

 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (Αναστόπουλος Π.-Μάνος-Μαγκλογιάννης)

  Άρης-Ολυμπιακός (Χριστοδούλου-Παπαπέτρου-Δεσλής)

  Κολοσσός Ρόδου-ΚΑΟ Δράμας (Κορομηλάς-Σταματόπουλος-Τσούνας)

  Τρίκαλα-ΑΓΟ Ρεθύμνου (Φούφης-Σώμος-Ταρενίδης Στ.)

  Απόλλων Πατρών-Πανιώνιος (Παφίλης-Πουρσανίδης Κ.-Αναστόπουλος Αντ.)

  ΑΕ Νέας Κηφισιάς-Κόροιβος Αμαλιάδας (Καρακατσούνης-Μπήτης-Τσώνος Β.)

  Πανελευσινιακός-Παναθηναϊκός (Ξενικάκης-Βαρδάλος-Μαλαμάς)

~ Τα αποτελέσματα:Τετάρτη, 6 Μαΐου  2015 : ~ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 85-93
Τα δεκάλεπτα: 18-23, 42-41, 68-66, 85-93ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος Π.-Μάνος-ΜαγκλογιάννηςΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Ουίλμπεκιν 16 (2), Ντελινικάιτις 13 (2), Σάκοτα 10 (1), Κασελάκης, Χέρστον 16, Σαρικόπουλος 13, Αθηναίου, Μιλόσεβιτς 7, Μενσά Μπονσού 2, Ίνγκλις 8 (1).ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 16 (1), Λιάπης 6 (2), Κάρτερ 17 (3), Τσόχλας 2, Δέδας 13 (2), Μαργαρίτης 7 (1), Όντουμ 11 (1), Βον 13, Σιναντίνοβιτς, Χαριτόπουλος 8.
~ Άρης-Ολυμπιακός 58-69
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-36, 49-55, 58-69
Διαιτητές: Xριστοδούλου, Παπαπέτρου, Δεσλής
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 3 (1), Δήμας, Ριντ 13 (2), Τόμας 4, Πουλιανίτης, Χαρίσης 9, Βεζένκοφ 19 (2), Μούρτος 10 2), Σίμτσακ, Αντεγκμπόγιε
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 2, Χάντερ 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 7 (1), Παπαπέτρου 10, Σλούκας 14 (1) Λοτζέσκι 9 (1), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 5, Αγραβάνης 5, Καββαδάς, Κατσίβελης 5 (1)
Κολοσσός Ρόδου-ΚΑΟ Δράμας 84-80

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 49-32, 66-57, 84-80
Διαιτητές: Κορομηλάς-Σταματόπουλος-Τσούνας
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 2, Λαρεντζάκης 12 (3), Ουότερς 19, Σμιθ 3, Στεφανίδης 3, Λίντεν 7 (1), Σκοτ 7 (1), Τσάμης 13 (1), Χάγκινς 9, Ρόμπινσον 9 (1).
ΚΑΟΔ (Κώστας Μέξας): Τρότερ 7 (2), Χάρις 16, Ατκινς 7, Οντομ 14 (2), Μισέλ 3, Ζάρας 10 (2), Λόου 9 (1), Χρυσικόπουλος, Τσαλδάρης 9 (2), Παπαμακάριος 5 (1).
Τρίκαλα-ΑΓΟ Ρεθύμνου 85-95

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 46-47, 64-72, 85-95.
Διαιτητές: Φούφης, Σώμος, Ταρενίδης Στ.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Παπάζογλου): Ίνγκραμ 17 (3), Νικολόπουλος, Τρέισι 15, Τσούπκοβιτς 11, Πάνος 17, Σπανός, Καμαριώτης 2, Ματαλόν 9 (1), Θώδος 2, Βαρυτιμιάδης, Χουχούμης 3 (1), Λίντκβιστ 9 (1).
ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Σχίζας 5, Κουμπούρας 13 (1), Σάφτενααρ 12, Κάουνσιλ 15 (4), Άλεν 6 (2), Καλαμπόκης 16 (2), Φαγέ 13 (1), Σίνης 4, Χειλαρης 5 (1), Κράβιτς, Ντούλγκεραλ, Χόλις 6 (1).
Απόλλων Πατρών-Πανιώνιος 93-84

Διαιτητές: Πουρσανίδης Κωνσταντίνος-Παφίλης Δημήτρης-Αναστόπουλος Αντώνης
Τα δεκάλεπτα: 28-22,45-51,70-67,93-84
Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Σκορδίλης 10, Αργυρόπουλος, Γκάλογουεϊ, Πεν 10, Φιτζπάτρικ 12, Μπατής 4, Ελ Αμίν 26, Νιφόρας 14, Γεωργαλλής 10, Σιγκούνας 7, Ότζο
 Πανιώνιος (Χουγκάζ): Ξανθόπουλος 11, Πετρόπουλος 2, Βεργίνης 10, Σίχεϊ 16, Σπυρόπουλος 2, Στρναντ 7, Μπίλλης, Σταμάτης 13, Ταμπς 23
ΑΕ Νέας Κηφισιάς-Κόροιβος Αμαλιάδας 76-83~ Πανελευσινιακός-Παναθηναϊκός 51-82

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 27-41, 40-65, 51-82.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ξενικάκης-Βαρδάλος-ΜαλαμάςΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κουστένης): Δρακωτος 1, Τσακαλέρης 3 (1), Βασιλόπουλος 9 (2), Λούμπι 9, Αθανασούλας 6 (1), Μάρκοβιτς 8, Δορκοφίκης 6, Ιωάννου 5 (1), Οφοέγκμπου 4, Αβραμίδης, Σίμπσον.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 5 (1), Σλότερ 12, Μποχωρίδης 5 (1), Φώτσης 6, Νέλσον 12, Παππάς, Μαυροκεφαλίδης 14, Διαμαντίδης 5 (1), Μπλουμς 17 (5), Παπαγιάννης 6, Λούντζης, Λαουάλ.
~ ΑΕ Νέας Κηφισιάς-Κόροιβος Αμαλιάδας 76-83 .- ^  
Τα δεκάλεπτα: 21-13, 41-29, 55-52, 76-83
Διαιτητές: Καρακατσούνης-Μπήτης-Τσώνος Β.
ΑΕ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Σάιλας 7 (1), Λιακόπουλος 14, Πόποβιτς 3 (1), Πεσάκοβιτς 8, Μαυροειδής 9 (11 ριμπάουντ), Ψαθάς 9 (1), Μελισσαράτος 4, Ντέιβις 11 (1), Μπάρλος 11, Βασιλόπουλος.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Μάτζετ 23 (2), Μάρσαλ 8, Γιαννακίδης 7 (2), Αγγελόπουλος 3, Παπαπέτρου, Μπάουερς 13, Βασίλιεβιτς 12 (2), Κανονίδης 2, Ρούμπιο 10, Γαλιώτος 5, Μπατής, Βαρδάκας.

 *** 05-05-2015 :     Προβάδισμα της Γιουβέντους με νίκη 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης
Στις 13/5 η ρεβάνς στο ΜπερναμπέουΠροβάδισμα της Γιουβέντους με νίκη 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΡΕΑΛ   2-1  .- ^
 Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
Κίτρινες: Τέβες, Μπονούτσι, Βιδάλ, Κιελίνι - Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ροντρίγκες
 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μ.Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ, Στουράρο (64΄ Μπαρτσάλι), Τέβες (86΄ Περέιρα), Μοράτα (78΄ Γιορέντε)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κ.Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ (86΄ Χεσέ), Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ίσκο (63΄ Ερνάντες)
~
***  ΤΕΤΑΡΤΗ   06/05/2015  :

Διαπλανητική... υπόκλιση στους «Θεούς» της Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)  3-0  , (0-0) .- ^
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)Κίτρινες: Ντάνι Άλβες, Νεϊμάρ, Πικέ - Τσάμπι Αλόνσο, Μπενάτια, ΜπερνάτΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο (89΄ Μπάρτρα), Άλμπα, Ντάνι Άλβες, Ράκιτιτς (82΄ Τσάβι), Μπουσκέτς, Ινιέστα (87΄ Ραφίνια), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενάτια, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σβαϊνστάιγκερ, Λεβαντόφσκι, Μίλερ (79΄ Γκέτσε)
~** Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 12-13 Μαΐου

~


***  Ανανέωση με Πέτριτς και συμφωνία του ΠΑΟ με τον Φινλανδό Λόιντ
Η πρώτη θερινή μεταγραφήΑνανέωση με Πέτριτς και συμφωνία του ΠΑΟ με τον Φινλανδό Λόιντ
-  Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μλάντεν Πέτριτς. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε απόψε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Κροάτη επιθετικό για έναν επιπλέον χρόνο, οπότε ο έμπειρος παίκτης θα φορά την πράσινη φανέλα έως το καλοκαίρι του 2016.
- Ο Πέτριτς μετά την εξέλιξη αυτή έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω για ένα ακόμα χρόνο στο Σύλλογο.
- Μου αρέσει η δουλειά που γίνεται εδώ, θεωρώ ότι η ομάδα προόδευσε στο διάστημα που βρίσκομαι σε αυτήν, ενώ κέρδισε και ένα Κύπελλο. Επίσης, είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα γίνει ακόμα καλύτερος στο μέλλον, έχω πίστη στο πλάνο που υπάρχει και γι’ αυτό υπέγραψα και το συμβόλαιο μου».
-** Συμφωνία με τον Λόιντ
Στο νεαρό Φινλανδό μέσο, Ρόμπιν Λοντ, φαίνεται να καταλήγει ο Παναθηναϊκός για την θέση του κεντρικού μέσου.
Ο 22χρονος διεθνής με την εθνική ελπίδων της σκανδιναβικής χώρας, ανήκει στο δυναμικό της Ελσίνκι και σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν με το που ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του με την ομάδα του θα μεταβεί στην Ελλάδα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο στο «τριφύλλι».

-
Ο Λοντ έκανε το ντεμπούτο του στην Ελσίνκι τον Οκτώβριο του 2011 και, μάλιστα, το συνδύασε με γκολ στο νικηφόρο 4-1 επί της Μιλικόσκι. Την επόμενη περίοδο (2012) αγωνίστηκε με τη μορφή του δανεισμού στη Βάασα.
-
Το 2014 αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος Δανίας, ενώ επίσης έχει κερδίσει και το βραβείο του καλύτερου μέσου, αλλά και του κορυφαίου της εθνικής U21 για την ίδια περίοδο.
*
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~
*** Νέα εκδήλωση «Δημήτρη Μαζί» 

“Το μαγαζί θα παραμείνει κλειστό από τις 17:00 μέχρι τις 20:00. Όποιος επιθυμεί να μας δει, θα είμαστε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΖΙ!”, ήταν η ανάρτηση που έκανε το Σάββατο στη σελίδα που διατηρεί στο facebook το «Αριστοτέλειο», ο ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενές που διατηρεί ο ποδοσφαιριστής του Νέου Άρι Βασίλης Σαμιώτης, στην οδό Σπάρτης και Αγίου Παντελεήμονος. Εκτός από τη συμμετοχή στο …ποτάμι των φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού για το φιλικό της Καλαμάτας με ομάδα επιλέκτων, για το Δημήτρη Νινιό, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα υγείας, η επόμενη κίνηση του ιδιοκτήτη είναι να προσθέσει μια νέα εκδήλωση για τον ίδιο σκοπό. Αυτή τη φορά το ραντεβού είναι μουσικό (live) και έχει οριστεί για την Κυριακή 17 Μαΐου. 
~
*** Εξωτερικεύονται οι σκέψεις του Γιώργου Ράλλη για την επόμενη μέρα στην Καλαμάτα 

ΕΙΔΕ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ Ο ΚΑΒΑΛΙΕΡΗΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΡΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΤΕΛΟΣ Η ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΣΑΛΑΠΑΤΑ… ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΙΤΟ Του Νίκου Μπαλόπουλου Πρόσφατα αποκαλύψαμε τις σκέψεις που γίνονται από το γκρουπ των στενών συνεργατών του Γιώργου Ράλλη, αναφορικά με την επόμενη μέρα, που περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας ομάδας, η οποία θ’ αποτελείται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές, έμπειρους αλλά και αρκετούς νεαρούς. Το σενάριο αυτό θα «τρέξει» εφόσον δεν προκύψει αλλαγή του διοικητικού καθεστώτος κι αν ο Γιώργος Ράλλης και οι συνεργάτες του, που έχουν παραμείνει ενεργοί στο πλευρό του, συνεχίσουν την πορεία τους στα διοικητικά της Μαύρης Θύελλας, εν μέσω ενός στενού οικονομικού περιβάλλοντος. Η ομάδα θα στηριχθεί σ’ ένα κορμό έμπειρων Μεσσήνιων παικτών, κάποιοι μάλιστα εκ των οποίων έχουν περάσει και στο παρελθόν από τη Μαύρη Θύελλα, θα γίνουν λιγοστές μεταγραφές και απόκτηση συγκεκριμένου αριθμού νεαρών ταλαντούχων παιδιών από σωματεία του νομού μας. Φαίνεται λοιπόν ότι το σενάριο αυτό, όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία τέλεσης της γενικής συνέλευσης, αποκτά ολοένα και περισσότερες πιθανότητες (υπάρχει πάντοτε και αυτό του να υπάρξουν ριζικές διαφοροποιήσεις στη διοίκηση, κάτι που θα επιφέρει συνταρακτικές αλλαγές και στο αγωνιστικό κομμάτι). Τουλάχιστον ως σκέψη υπάρχει τόσο στις τάξεις της διοίκησης, όσο ακόμη και του τεχνικού επιτελείου. Έτσι θα λέγαμε ότι ερμηνεύεται η διεξαγωγή φιλικού παιχνιδιού, χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο με αντίπαλο ομάδα επιλέκτων νεαρών ποδοσφαιριστών από σωματεία κυρίως της Καλαμάτας αλλά και γειτονικών περιοχών. Ο Μιχάλης Καβαλιέρης χρησιμοποίησε από τη μια πλευρά τους παίκτες που λογικά θα παρατάξει στο ματς της Κυριακής στο Λουτράκι και είχε την ευκαιρία από την άλλη να τεστάρει νεαρά ταλαντούχα παιδιά από το Νομό μας. Κυρίως παίκτες του Αίαντα Καλαμάτας, αλλά και από Πάμισο, Δώριο, Αρφαρά, Ηρακλή, Θουρία, Πατίστα και Πεταλίδι. Η Καλαμάτα πήρε εύκολα, όπως αναμενόταν τη νίκη με σκορ 5-0, και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι διαφορετικό, όταν απέναντί της είχε παιδιά από 15 έως 18 ετών. Για την ιστορία ν’ αναφέρουμε ότι δύο γκολ πέτυχε ο Χρήστος Καλαντζής στο α΄ ημίχρονο και ένα ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, ενώ στα τελευταία λεπτά του β΄ μέρους σκόραραν οι Δημητριάδης και Νιφορόπουλος. Πρόθεση του τεχνικού επιτελείου είναι να γίνει κάτι ανάλογο και το επόμενο χρονικό διάστημα, τεστάροντας άλλους νεαρούς παίκτες από το νομό μας, όμως με το κλίμα να είναι εξαιρετικά αβέβαιο, κανείς δεν μπορεί να κρίνει ως λογική την κίνηση αυτή. Άλλωστε τη δεδομένη περίοδο οι παίκτες αυτοί δεν είναι στην καλύτερή τους κατάσταση, έχοντας σταματήσει τις υποχρεώσεις με τα σωματεία τους και ταυτόχρονα δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα μέσα από μία ή δύο ημέρες προπονήσεων και κυρίως με τον τρόπο που ακολουθεί τη διαδικασία των δοκιμών η Καλαμάτα όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα σ’ όλα τ’ άλλα πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι ρόλο θα παίξει και η επιλογή των προσώπων που θα κρίνουν τους παίκτες οι οποίοι θ’ αποκτηθούν, η διάθεση των σωματείων του νομού μας να συνεισφέρουν χωρίς οικονομικά οφέλη, αλλά πάνω απ’ όλα η στάση του κόσμου της Καλαμάτας, που θα χρειαστεί ν’ αποδεχθεί μια συγκεκριμένη οπτική στήριξης σε νέα παιδιά, πιθανότατα μακριά από μονοπάτια πρωταθλητισμού και διεκδίκησης της ανόδου, αφού ο στόχος θα είναι ξεκάθαρα η σωτηρία. ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκαρμοίρης, Νιφορόπουλος, Λαζάρου, Χριστοφιλέας, Νικολόπουλος, Βασιλόπουλος, Κουντάνης, Μαρτίνος, Ζαχαρόπουλος, Τσιφλίδης, Καλαντζής (11άδα), Πάππος, Ρούσης, Κακαλής, Δημητριάδης, Κεϊτά. ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ: Τσιγάρος (Αίαντα), Χαραλαμπόπουλος (Πάμισος), Γκιάτα (Δώριο), Παλιατσέας (Αίαντα), Π. Χαραλαμπόπουλος (Αστέρα Αρφαρών), Μπογκντάνι (Πεταλίδι), Γκελγκέρια (Ηρακλής Καλ.), Ξένιος (Αίαντα), Μάρκου (Πάμισος), Μουλιάτος (Θουρία), Πουλουπάτης (Αίαντα), ενώ στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Καραγιάννης (Αίαντα), Σαρδέλης (Πατίστα), Γιαννής (Αίαντα), Μπομπότσι (Πάμισος), Βέλμαχος (Αίαντα), Αλεξανδρόπουλος (Αίαντα), Παπαδόπουλος (Πάμισος), Δήμας (Δώριο).Τέλος η χρονιά για Σαλαπάτα… Πιθανότατα και για Χαρίτο Από κει και πέρα και όσον αφορά τον αγώνα της Κυριακής στο Λουτράκι, η προετοιμασία θα συνεχιστεί σήμερα με απογευματινή προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο. Εκτός του τιμωρημένου Ρούσση, που αγωνίστηκε χθες στην επανάληψη, ο κ. Καβαλιέρης δεν υπολογίζει τόσο τον Τέλη Σαλαπάτα, όσο και τον Νίκο Χαρίτο. Ο Αρκάς επιθετικός ταλαιπωρείται από κάκωση στο μηνίσκο και θα χάσει τα δύο τελευταία παιχνίδια, ενώ ο Κορίνθιος μέσος από ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και θ’ ακολουθήσει πιθανότατα τον ίδιο δρόμο. Μηδενισμοί και μόλις τρία ματς η 20ή αγωνιστική Το φαινόμενο των αποχωρήσεων σωματείων από τον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και όχι μονάχα, καλά κρατεί, με αποτέλεσμα η αγωνιστική που ακολουθεί να περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μόλις των τριών εκ των επτά αναμετρήσεών της. Μετά την Κύμη, τη Μαγούλα και τον Μανδραϊκό, σειρά πήρε ο Ερμής Κιβερίου, που δεν θ’ αγωνιστεί κόντρα στον Βύζαντα Μεγάρων. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής διαμορφώνεται ως εξής… Κυριακή – 5.00 μ.μ. Ερμής Κιβ. – Βύζας Μεγ. 0-3 χ.α. Αιολικός – Αστέρας Μαγούλας 3-0 χ.α. Πανευλευσινιακός – Κύμη 3-0 χ.α. Μανδραϊκός – Παναργειακός 0-3 χ.α. Αχαϊκή - Ζακυνθιακός: Αστέρης, Σπηλιώτης, Γκότσης (Κορινθίας) ΠΑΟ Βάρδας - Παναρκαδικός: Νικολόπουλος (Μεσσηνίας), Σταματάκος (Λακωνίας), Καρβούνης (Μεσσηνίας) ΑΟ Λουτράκι - Μαύρη Θύελλα: Περράκης, Νιδριώτης, Τάμαλης (Αθηνών). - 
~
*** Νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου φέρνει τα πάνω – κάτω με τις σχολές προπονητών της ΕΠΟ         
     
Νομοθετική ρύθμιση για αποκατάσταση πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο είναι έτοιμη να φέρει η πολιτεία, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Αφορμή στάθηκε η επιστολή της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας, προς τον βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο, την οποία και κατέθεσε ως αναφορά, τονίζοντας ότι θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των γυμναστών με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, που «πέφτουν θύματα» της ΕΠΟ και των σχολών προπονητών που διοργανώνουν.
Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Η πολιτεία γνωρίζει το θέμα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του Ν. 3479/2006, άρθρο 29 παρ. 12 και που είχε ως αποτέλεσμα να θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των πτυχιούχων των ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, όπως ανέφερε ο κ. Κοντονής. Μάλιστα ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Μπουκώρος, στην αναφορά του τονίζει ότι η ΕΠΟ είχε και έχει ολιγοήμερες σχολές απόκτησης, έναντι διδάκτρων, διπλώματος προπονητή Α΄ Εθνικής κατηγορίας, Β΄ Εθνικής αλλά και προπονητή Ακαδημιών.
Η απόκτηση του διπλώματος αυτού αποτελεί σύμφωνα με σχετικά πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ, προαπαιτούμενο προκειμένου να εργαστεί κάποιος όχι μόνο σε ποδοσφαιρικές ομάδες των αντίστοιχων κατηγοριών, αλλά και σε Ακαδημίες Ποδοσφαιρικών Συλλόγων. “…Αποτέλεσμα των προαναφερόμενων ενεργειών της ΕΠΟ είναι η ουσιαστική κατάργηση Επιστημονικού Διπλώματος κρατικού Πανεπιστημίου με ότι αυτό συνεπάγεται”, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αναφέρει ότι σύμφωνα με το ν.2725/99, άρθρο 31, η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή επιτρέπεται μόνο στον κάτοχο άδειας που χορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η απόφαση χορήγησης της άδειας αυτής κοινοποιείται στην οικεία αθλητική ομοσπονδία, η οποία τηρεί μητρώο προπονητών για κάθε κλάδο άθλησης καθώς και στον οικείο σύνδεσμο  η Ομοσπονδία Προπονητών. “Ως εκ τούτου η Πολιτεία θα προβεί άμεσα στις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος και θα προβεί επιπλέον σε νομοθετική ρύθμιση αυτού, καθόσον θεσμοθετημένες αρμοδιότητες του κράτους δεν εκχωρούνται σε φορείς. Απεναντίας, θα ανακτηθούν και όσες κακώς μέχρι σήμερα έχουν εκχωρηθεί”, επισήμανε  ο Υφυπουργός.
Η εξέλιξη τούτη, εφόσον προχωρήσει μέχρι το τέρμα, αναμένεται να φέρει τα πάνω – κάτω στο θέμα της χορήγησης διπλωμάτων από την ΕΠΟ μέσω της συμμετοχής υποψηφίων προπονητών στις σχολές τις οποίες διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Δεν αποκλείεται μάλιστα, εφόσον βεβαίως πάει μέχρι το τέλος η υπόθεση, να υπάρξουν εξελίξεις και σε άλλες ομοσπονδίες, αφού Ενώσεις γυμναστών σκέπτονται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σ’ ανάλογες καταγγελίες. Μπορούμε ν’ αναφέρουμε μάλιστα το παράδειγμα των γυμναστών με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση, που μολονότι έχουν σπουδάσει και έχουν άδεια εργασίας, με δίπλωμα Α΄ εθνικής κατηγορίας, υποχρεούνται να πληρώσουν παράβολα στον ΣΕΠΚ προκειμένου να βρεθούν στην άκρη του πάγκου. Αυτό ισχύει σε επίπεδο Α΄ τοπικής κατηγορίας, αλλά και σε εθνικές κατηγορίες. Του Νίκου Μπαλόπουλου 
~
  *** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015 
~ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Κυριακή  26  Απριλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-26-2015.html .-                 

~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  27  Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-27-2015.html .-                              

~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 26 και  27 Απριλίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/26-27-2015.html. ,                          

~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-28-2015.html .-             

~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                

~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-            

~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    

~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
 ~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-
  ~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .- 
~                 
 
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4159 video. - 4141.-    

Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2485 video.  2479.-            https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2485   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-

- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9124  βίντεο   .-


*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   408 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937                       
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 379   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .-

www.erroso.gr , .-

STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,              

 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                   
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-
~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου