arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Οδοντίατρος σας ενημερώνει , Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :


***  Εδώ  ας  παρακολουθήσουμε μερικά  Οδοντιατρικά  θέματα χρήσιμα  για  κάθε απόφαση  ασθενούς που αντιμετωπίζει  σχετικά  παρόμοια  προβλήματα ...

*** Ο  Οδοντίατρος  σας  Συμβουλεύει  :

  
~ Χρήσιμες συμβουλές υγείας για γερά δόντια
Με άριστα το δέκα οι Έλληνες παίρνουν κάτω από την βάση όσο αφορά την στοματική τους υγιεινή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, έξι στους δέκα συμπολίτες μας, βουρτσίζουν τα δόντια τους μόλις μία φορά την ημέρα!Συνέπεια να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τερηδόνας και ουλίτιδας η οποία προσβάλλει και τα οστά των γνάθων.
  Μάθετε, πώς να φροντίζετε τα δόντια σας. 
Οι χρυσοί κανόνες στοματικής υγιεινής περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το τακτικό και συχνό βούρτσισμα με την κατάλληλη οδοντόκρεμα και το σωστό στοματικό διάλυμα.
  Κάθε πότε να βουρτσίζουμε τα δόντια;
  Σύμφωνα με τους ειδικούς της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας επιβάλλεται το σχολαστικό βούρτσισμα τόσο των δοντιών όσο και της γλώσσας μετά από κάθε γεύμα.
  Κάθε πότε να πηγαίνω  στον οδοντίατρο; 
  Οι ειδικοί συνιστούν επίσκεψη στον οδοντίατρο κάθε έξι μήνες είτε για έλεγχο είτε για καθαρισμό. 
  Τι οδοντόκρεμα να διαλέξω; 
  Οι επιστήμονες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, επισημαίνουν ότι  μια φθοριούχος οδοντόκρεμα για την προστασία των δοντιών από την τερηδόνα είναι μια καλή επιλογή.
  Όσοι έχουν υπερευαισθησία της ρίζας των δοντιών υπάρχουν ειδικές οδοντόκρεμες που μετριάζουν την ενόχληση, αλλά καλό είναι να τις επιλέξουν αφού προηγηθεί συζήτηση με τον οδοντίατρο τους. 
  Τελικά να χρησιμοποιώ στοματικό διάλυμα; 
  Οι οδοντίατροι επισημαίνουν ότι η χρήση του στοματικού διαλύματος δεν υποκαθιστά την οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα. Μπορούμε, όμως, να το χρησιμοποιούμε συμπληρωματικά. Πάντα όμως να ζητάμε την συμβουλή του οδοντίατρού μας. 
  Να βάζω οδοντόκρεμα με λεύκανση;
  Οι ειδικοί συνιστούνότι είνια καλό να τις χρησιμοποιούμε αφού πρώτα έχουμε κάνει λεύκανση των δοντιών στον οδοντίατρο, προκειμένου να διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το αποτέλεσμα της λεύκανσης. 
  Πότε να χρησιμοποιώ μεσοδόντια βουρτσάκια; 
  Τα μεσοδόντια βουρτσάκια πρόκειται για τον πιο αποτελεσματικό τρόπο καθαρισμού της περιοχής ανάμεσα στα δόντια, όπου συνήθως παραμένουν υπολείμματα τροφών.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι καλό να τα χρησιμοποιούμε μία φορά την ημέρα και κατά προτίμηση το βράδυ. 
  Πώς θα προστατεύσω τα δόντια μου από την ουλίτιδα; 
  Για την αποφυγή αυτής της σοβαρής οδοντικής νόσου, οι ειδικοί συστήνουν το βούρτσισμα των δοντιών δυο φορές την ημέρα, εστιάζοντας στα σημεία όπου ματώνουν τα ούλα. Η φροντίδα συνεχίζεται με  το νήμα και τα μεσοδόντια βουρτσάκια εφόσον χρειάζεται, αλλά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο οδοντίατρος).www.iatropedia.gr ,
Φωτογραφία: Ρινοπλαστική
 
Κάθε χρόνο, μισό εκατομμύριο άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση της εμφάνισης της μύτης τους ζητούν ραντεβού με πλαστικούς χειρουργούς προσώπου. Κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι με τις μύτες που γεννήθηκαν και κάποιοι με τον τρόπο που η γήρανση άλλαξε τη μύτη τους. Για άλλους, η στρέβλωση της μύτης τους από τραυματισμό, ή ο στόχος είναι να βελτιωθεί η αναπνοή τους. Αλλά ένα πράγμα είναι σαφές: τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη επίδραση στον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο φαίνεται από το μέγεθος και το σχήμα της μύτης. Επειδή η μύτη είναι το πιο προσδιοριστικό χαρακτηριστικό του προσώπου, μια μικρή αλλαγή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση κάποιου.

Εάν έχετε αναρωτηθεί πώς η χειρουργική επέμβαση στη μύτη, ή Ρινοπλαστική, θα μπορούσε να βελτιώσει την εμφάνισή, την αυτοπεποίθηση, ή την υγεία σας, πρέπει να ξέρετε πώς γίνεται και τι μπορείτε να περιμένετε. Κανένα κείμενο δεν μπορεί να απαντήσει όλες τις ανησυχίες σας, αλλά αυτό μπορεί να δώσει απαντήσεις σε πολλές από τις ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.

Η επιτυχής χειρουργική επέμβαση πλαστικής προσώπου είναι αποτέλεσμα της καλής σχέσης μεταξύ ασθενούς και χειρουργού. Η εμπιστοσύνη, η οποία βασίζεται σε ρεαλιστικές προσδοκίες και απαιτητικές ιατρικές γνώσεις, αναπτύσσεται κατά το συμβουλευτικό στάδιο πριν από την επέμβαση. Ο χειρουργός σας μπορεί να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τις δικές σας ανάγκες.

Είναι η Ρινοπλαστική για σας;

Όπως συμβαίνει με όλες τις πλαστικές χειρουργικές προσώπου, η καλή υγεία και οι ρεαλιστικές προσδοκίες είναι προαπαιτούμενα. Η κατανόηση της ρινικής χειρουργικής επέμβασης είναι επίσης κρίσιμη. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει το  ιδανικό στην Ρινοπλαστική, ο στόχος είναι να βελτιωθεί η μύτη αισθητικά, εναρμονίζοντας την καλύτερα με τα άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ο τύπος του δέρματος, η εθνική καταγωγή και η ηλικία, αποτελούν σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να συζητήσετε με τον χειρουργό σας πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Πριν μεταβληθεί η μύτη, ένας νεαρός ασθενής πρέπει να φθάσει στην πλήρη ανάπτυξη του, συνήθως γύρω στην ηλικία των δεκαπέντε ή δεκαέξι. Εξαιρέσεις αποτελούν οι περιπτώσεις στις οποίες η αναπνοή είναι σοβαρά διαταραγμένη.

Πριν από τη λήψη απόφασης για Ρινοπλαστική, ρωτήστε τον πλαστικό χειρουργό προσώπου αν συστήνει οποιαδήποτε πρόσθετη χειρουργική επέμβαση για να βελτιώσετε την εμφάνιση του προσώπου σας. Πολλοί ασθενείς κάνουν Γενειοπλαστική σε συνδυασμό με τη Ρινοπλαστική για να δημιουργηθεί  μια καλύτερη ισορροπία με τα χαρακτηριστικά. 

Λήψη της απόφασης για Ρινοπλαστική

Είτε η επέμβαση είναι επιθυμητή για λειτουργικούς είτε για αισθητικούς λόγους, η επιλογή ειδικού πλαστικού χειρουργού προσώπου είναι υψίστης σημασίας. Πολλοί πλαστικοί χειρουργοί προσώπου εκπαιδεύονται εξίσου στο αυτί, τη μύτη, το λαιμό και την αισθητική χειρουργική του προσώπου, κάτι που παρέχει σε εσάς τον ασθενή, υψηλότερο επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης και εμπειρίας. Ο χειρουργός θα  εξετάσει τη δομή της μύτης σας, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, για να αξιολογήσει τι μπορείτε να περιμένετε από τη Ρινοπλαστική. Είναι πιο πιθανό να είστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης σας εάν έχετε μια ρεαλιστική ιδέα για το τι η ρινική χειρουργική επέμβαση, τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει.

Μπορείτε να περιμένετε μια λεπτομερή εξήγηση των προσδοκιών του χειρουργού και τους κινδύνους που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση. Μετά από κοινή απόφαση εσάς και του χειρουργού σας για να προχωρήσετε με τη Ρινοπλαστική, ο χειρουργός θα πάρει φωτογραφίες σας και θα συζητήσετε τις διαθέσιμες επιλογές. Ο χειρουργός θα σας εξηγήσει πώς οι ρινικές δομές, συμπεριλαμβανομένων των οστών και του χόνδρου, μπορεί να σμιλευτούν και να αναμορφώσουν τη μύτη και θα αναφέρει τον τρόπο της αναμόρφωσης του πηγουνιού, για παράδειγμα, που θα μπορούσε να ενισχύσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μετά τη διεξαγωγή ενός λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού, ο χειρουργός θα σας προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την αναισθησία, τη χειρουργική μονάδα που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς και τα έξοδα για τη διαδικασία.

 
Κατανόηση του χειρουργείου

Ο ορισμός της Ρινοπλαστικής σημαίνει κυριολεκτικά τη διαμόρφωση της μύτης. Πρώτον, με τις τομές που γίνονται, τα οστά και ο χόνδρος του συστήματος υποστήριξης της μύτης είναι προσβάσιμα. Η πλειοψηφία των τομών γίνεται στο εσωτερικό της μύτης όπου είναι αόρατες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, γίνεται μια τομή στην περιοχή του δέρματος που χωρίζει τα ρουθούνια. Στη συνέχεια αφαιρούνται ορισμένα ποσά των υποκείμενων οστών και των χόνδρων, προστίθενται ή αναδιατάσσονται για να παρέχουν ένα νέο δομικό σχήμα.

Για παράδειγμα, όταν η άκρη της μύτης είναι πολύ μεγάλη, ο χειρουργός μπορεί να σμιλεύσει το χόνδρο σε αυτήν την περιοχή για να μειώσει το μέγεθος. Η γωνία της μύτης σε σχέση με το άνω χείλος μπορεί να αλλάξει σε μια πιο νεανική εμφάνιση ή να διορθωθεί η στρέβλωση.

Οι ιστοί τραβιούνται πάνω από το νέο πλαίσιο και κλείνουν οι τομές. Ένας νάρθηκας εφαρμόζεται στο εξωτερικό της μύτης για να βοηθήσει να διατηρηθεί το νέο σχήμα, ενώ θεραπεύεται η μύτη. Μαλακό, απορροφητικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό της μύτης, για να διατηρηθεί η σταθερότητα κατά μήκος του διαχωριστικού τείχους των διόδων του αέρα, στο διάφραγμα. Εναλλακτικά, μαλακά ρινικά υποστηρίγματα που επιτρέπουν την ρινική αναπνοή μπορεί να τοποθετηθούν μετεγχειρητικά

Τι να περιμένει ο ασθενής από το χειρουργείο

Αμέσως μετά την επέμβαση, ένας μικρός νάρθηκας θα τοποθετηθεί στη μύτη σας για να προστατεύσει και να διατηρήσει σταθερή τη δομή για τουλάχιστον πέντε έως οκτώ ημέρες. Αν η συσκευασία τοποθετείται στο εσωτερικό της μύτης κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, αφαιρείται το πρωί μετά την επέμβαση. Θα αισθάνεστε το πρόσωπο σας  πρησμένο, ειδικά την πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση.  Μπορεί να απαιτηθεί φαρμακευτική αγωγή. Ο χειρουργός σας θα σας συμβουλεύσει να μην φυσήξετε τη μύτη σας για επτά ημέρες μετά την επέμβαση. Στις άμεσες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να αντιμετωπίσετε μώλωπες και μικρό πρήξιμο στην περιοχή των ματιών. Συχνά κρύα επιθέματα μειώνουν την ταλαιπωρία και τους μώλωπες. Συνήθως χρησιμοποιούνται  απορροφήσιμα ράμματα που δεν χρειάζεται να αφαιρούνται. Οι ρινικοί επίδεσμοι και νάρθηκες συνήθως αφαιρούνται έξι ή επτά ημέρες μετά την επέμβαση.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του χειρουργού σας, ιδιαίτερα τις οδηγίες για να κρατάτε το κεφάλι σας σε υψηλά επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση. Ορισμένες δραστηριότητες απαγορεύονται τις εβδομάδες μετά την επέμβαση. Έκθεση στον ήλιο, άσκηση και ο κίνδυνος τραυματισμού πρέπει να αποφεύγεται. Αν φοράτε γυαλιά, πρέπει να γίνουν ειδικές ρυθμίσεις για να διασφαλιστεί ότι τα γυαλιά δεν στηρίζονται στη γέφυρα της μύτης. Ταινία και άλλες συσκευές χρησιμοποιούνται μερικές φορές για να επιτρέπεται να φοράτε γυαλιά, χωρίς να πιέζεται η περιοχή όπου έγινε επέμβαση.

Η μετεγχειρητική παρακολούθηση είναι ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία της εν λόγω διαδικασίας. Προφανώς, αν κάτι ασυνήθιστο γίνει αντιληπτό, θα πρέπει να αναφερθεί αμέσως τον χειρουργό σας. Είναι απαραίτητο να συνεχίσετε τα μετεγχειρητικά ραντεβού με τον χειρουργό σας.

Η ασφάλεια δεν καλύπτει κατά κανόνα χειρουργική επέμβαση που γίνεται καθαρά για αισθητικούς λόγους. Σε  χειρουργική επέμβαση που είναι για να διορθώσει ή να βελτιώσει τη ρινική λειτουργία ή μεγάλη παραμόρφωση ή τραυματισμό, μπορούν να επιστραφούν τα χρήματα εν όλω ή εν μέρει. Είναι ευθύνη του ασθενούς για να ελέγξει με το ασφαλιστικό φορέα για πληροφορίες σχετικά με το βαθμό της κάλυψης.Ρινοπλαστική

Κάθε χρόνο, μισό εκατομμύριο άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση της εμφάνισης της μύτης τους ζητούν ραντεβού με πλαστικούς χειρουργούς προσώπου. Κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι με τις μύτες που γεννήθηκαν και κάποιοι με ...τον τρόπο που η γήρανση άλλαξε τη μύτη τους. Για άλλους, η στρέβλωση της μύτης τους από τραυματισμό, ή ο στόχος είναι να βελτιωθεί η αναπνοή τους. Αλλά ένα πράγμα είναι σαφές: τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη επίδραση στον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο φαίνεται από το μέγεθος και το σχήμα της μύτης. Επειδή η μύτη είναι το πιο προσδιοριστικό χαρακτηριστικό του προσώπου, μια μικρή αλλαγή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση κάποιου.
Εάν έχετε αναρωτηθεί πώς η χειρουργική επέμβαση στη μύτη, ή Ρινοπλαστική, θα μπορούσε να βελτιώσει την εμφάνισή, την αυτοπεποίθηση, ή την υγεία σας, πρέπει να ξέρετε πώς γίνεται και τι μπορείτε να περιμένετε. Κανένα κείμενο δεν μπορεί να απαντήσει όλες τις ανησυχίες σας, αλλά αυτό μπορεί να δώσει απαντήσεις σε πολλές από τις ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.
Η επιτυχής χειρουργική επέμβαση πλαστικής προσώπου είναι αποτέλεσμα της καλής σχέσης μεταξύ ασθενούς και χειρουργού. Η εμπιστοσύνη, η οποία βασίζεται σε ρεαλιστικές προσδοκίες και απαιτητικές ιατρικές γνώσεις, αναπτύσσεται κατά το συμβουλευτικό στάδιο πριν από την επέμβαση. Ο χειρουργός σας μπορεί να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τις δικές σας ανάγκες.
Είναι η Ρινοπλαστική για σας;Όπως συμβαίνει με όλες τις πλαστικές χειρουργικές προσώπου, η καλή υγεία και οι ρεαλιστικές προσδοκίες είναι προαπαιτούμενα. Η κατανόηση της ρινικής χειρουργικής επέμβασης είναι επίσης κρίσιμη. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει το ιδανικό στην Ρινοπλαστική, ο στόχος είναι να βελτιωθεί η μύτη αισθητικά, εναρμονίζοντας την καλύτερα με τα άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου.
Ο τύπος του δέρματος, η εθνική καταγωγή και η ηλικία, αποτελούν σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να συζητήσετε με τον χειρουργό σας πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Πριν μεταβληθεί η μύτη, ένας νεαρός ασθενής πρέπει να φθάσει στην πλήρη ανάπτυξη του, συνήθως γύρω στην ηλικία των δεκαπέντε ή δεκαέξι. Εξαιρέσεις αποτελούν οι περιπτώσεις στις οποίες η αναπνοή είναι σοβαρά διαταραγμένη.
Πριν από τη λήψη απόφασης για Ρινοπλαστική, ρωτήστε τον πλαστικό χειρουργό προσώπου αν συστήνει οποιαδήποτε πρόσθετη χειρουργική επέμβαση για να βελτιώσετε την εμφάνιση του προσώπου σας. Πολλοί ασθενείς κάνουν Γενειοπλαστική σε συνδυασμό με τη Ρινοπλαστική για να δημιουργηθεί μια καλύτερη ισορροπία με τα χαρακτηριστικά.
Λήψη της απόφασης για Ρινοπλαστική
 Είτε η επέμβαση είναι επιθυμητή για λειτουργικούς είτε για αισθητικούς λόγους, η επιλογή ειδικού πλαστικού χειρουργού προσώπου είναι υψίστης σημασίας. Πολλοί πλαστικοί χειρουργοί προσώπου εκπαιδεύονται εξίσου στο αυτί, τη μύτη, το λαιμό και την αισθητική χειρουργική του προσώπου, κάτι που παρέχει σε εσάς τον ασθενή, υψηλότερο επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης και εμπειρίας. Ο χειρουργός θα εξετάσει τη δομή της μύτης σας, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, για να αξιολογήσει τι μπορείτε να περιμένετε από τη Ρινοπλαστική. Είναι πιο πιθανό να είστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης σας εάν έχετε μια ρεαλιστική ιδέα για το τι η ρινική χειρουργική επέμβαση, τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει.
Μπορείτε να περιμένετε μια λεπτομερή εξήγηση των προσδοκιών του χειρουργού και τους κινδύνους που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση. Μετά από κοινή απόφαση εσάς και του χειρουργού σας για να προχωρήσετε με τη Ρινοπλαστική, ο χειρουργός θα πάρει φωτογραφίες σας και θα συζητήσετε τις διαθέσιμες επιλογές. Ο χειρουργός θα σας εξηγήσει πώς οι ρινικές δομές, συμπεριλαμβανομένων των οστών και του χόνδρου, μπορεί να σμιλευτούν και να αναμορφώσουν τη μύτη και θα αναφέρει τον τρόπο της αναμόρφωσης του πηγουνιού, για παράδειγμα, που θα μπορούσε να ενισχύσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Μετά τη διεξαγωγή ενός λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού, ο χειρουργός θα σας προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την αναισθησία, τη χειρουργική μονάδα που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς και τα έξοδα για τη διαδικασία.
Κατανόηση του χειρουργείου
 Ο ορισμός της Ρινοπλαστικής σημαίνει κυριολεκτικά τη διαμόρφωση της μύτης. Πρώτον, με τις τομές που γίνονται, τα οστά και ο χόνδρος του συστήματος υποστήριξης της μύτης είναι προσβάσιμα. Η πλειοψηφία των τομών γίνεται στο εσωτερικό της μύτης όπου είναι αόρατες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, γίνεται μια τομή στην περιοχή του δέρματος που χωρίζει τα ρουθούνια. Στη συνέχεια αφαιρούνται ορισμένα ποσά των υποκείμενων οστών και των χόνδρων, προστίθενται ή αναδιατάσσονται για να παρέχουν ένα νέο δομικό σχήμα.
Για παράδειγμα, όταν η άκρη της μύτης είναι πολύ μεγάλη, ο χειρουργός μπορεί να σμιλεύσει το χόνδρο σε αυτήν την περιοχή για να μειώσει το μέγεθος. Η γωνία της μύτης σε σχέση με το άνω χείλος μπορεί να αλλάξει σε μια πιο νεανική εμφάνιση ή να διορθωθεί η στρέβλωση.
Οι ιστοί τραβιούνται πάνω από το νέο πλαίσιο και κλείνουν οι τομές. Ένας νάρθηκας εφαρμόζεται στο εξωτερικό της μύτης για να βοηθήσει να διατηρηθεί το νέο σχήμα, ενώ θεραπεύεται η μύτη. Μαλακό, απορροφητικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό της μύτης, για να διατηρηθεί η σταθερότητα κατά μήκος του διαχωριστικού τείχους των διόδων του αέρα, στο διάφραγμα. Εναλλακτικά, μαλακά ρινικά υποστηρίγματα που επιτρέπουν την ρινική αναπνοή μπορεί να τοποθετηθούν μετεγχειρητικά
 Τι να περιμένει ο ασθενής από το χειρουργείο
 Αμέσως μετά την επέμβαση, ένας μικρός νάρθηκας θα τοποθετηθεί στη μύτη σας για να προστατεύσει και να διατηρήσει σταθερή τη δομή για τουλάχιστον πέντε έως οκτώ ημέρες. Αν η συσκευασία τοποθετείται στο εσωτερικό της μύτης κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, αφαιρείται το πρωί μετά την επέμβαση. Θα αισθάνεστε το πρόσωπο σας πρησμένο, ειδικά την πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση. Μπορεί να απαιτηθεί φαρμακευτική αγωγή. Ο χειρουργός σας θα σας συμβουλεύσει να μην φυσήξετε τη μύτη σας για επτά ημέρες μετά την επέμβαση. Στις άμεσες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να αντιμετωπίσετε μώλωπες και μικρό πρήξιμο στην περιοχή των ματιών. Συχνά κρύα επιθέματα μειώνουν την ταλαιπωρία και τους μώλωπες. Συνήθως χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράμματα που δεν χρειάζεται να αφαιρούνται. Οι ρινικοί επίδεσμοι και νάρθηκες συνήθως αφαιρούνται έξι ή επτά ημέρες μετά την επέμβαση.
Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του χειρουργού σας, ιδιαίτερα τις οδηγίες για να κρατάτε το κεφάλι σας σε υψηλά επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση. Ορισμένες δραστηριότητες απαγορεύονται τις εβδομάδες μετά την επέμβαση. Έκθεση στον ήλιο, άσκηση και ο κίνδυνος τραυματισμού πρέπει να αποφεύγεται. Αν φοράτε γυαλιά, πρέπει να γίνουν ειδικές ρυθμίσεις για να διασφαλιστεί ότι τα γυαλιά δεν στηρίζονται στη γέφυρα της μύτης. Ταινία και άλλες συσκευές χρησιμοποιούνται μερικές φορές για να επιτρέπεται να φοράτε γυαλιά, χωρίς να πιέζεται η περιοχή όπου έγινε επέμβαση.
Η μετεγχειρητική παρακολούθηση είναι ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία της εν λόγω διαδικασίας. Προφανώς, αν κάτι ασυνήθιστο γίνει αντιληπτό, θα πρέπει να αναφερθεί αμέσως τον χειρουργό σας. Είναι απαραίτητο να συνεχίσετε τα μετεγχειρητικά ραντεβού με τον χειρουργό σας.
Η ασφάλεια δεν καλύπτει κατά κανόνα χειρουργική επέμβαση που γίνεται καθαρά για αισθητικούς λόγους. Σε χειρουργική επέμβαση που είναι για να διορθώσει ή να βελτιώσει τη ρινική λειτουργία ή μεγάλη παραμόρφωση ή τραυματισμό, μπορούν να επιστραφούν τα χρήματα εν όλω ή εν μέρει. Είναι ευθύνη του ασθενούς για να ελέγξει με το ασφαλιστικό φορέα για πληροφορίες σχετικά με το βαθμό της κάλυψης.


***  ΣΧΙΣΤΙΕΣ. Οι σχιστίες του χείλους και υπερώας εμφανίζονται σε περίπου 1 στις 1000 γεννήσεις, καθιστώντας τις μία από τις πιο συχνές συγγενείς ανωμαλίες που βλέπουμε.
VIDEO :
 1o  http://youtu.be/lX6ID9JN6dw  ,.
 2o http://youtu.be/y0-b6e_pweg  ,. -
 3ο http://youtu.be/hGJQ9yoe99A , .-
 4ο http://youtu.be/m00fU-6eFJc ,.-
 5ο http://youtu.be/4ZNw626Gjlw , .-
 6ο http://youtu.be/Fgw6IT6NuSQ ,.-

Ο μικρός  ασθενείς  με  συγγενή Χειλεο-υπερώιο-σχιστεία
στην  χειρουργική  επέμβαση  βρισκόμενος  ακόμη υπό  την επήρεια γενικής  αναισθησίας (νάρκωσης) .






~* https://www.facebook.com/pages/Cyprus-Facial-Surgery/360916934042776  , .- Cyprus Facial Surgery .-

  

Χειρουργική  αποκατάσταση από Γναθοχειρουργό Σχιστειών (Χειλεοσχιστείας και  υπερωισχιστείας σε  μικρό  ασθενή (συγγενής πάθηση)

 

 
Ορθογναθική χειρουργική
Διόρθωση σαγονιού ή ορθογναθική γίνονται με χειρουργικές επεμβάσεις που εκτελούνται από τους Στοματικούς και Γναθοπροσωπικούς Χειρουργούς, για να διορθώσουν ένα ευρύ φάσμα των μικρών και μεγάλων σκελετικών και οδοντι...κών παρατυπιών. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι αποκλίσεις των γνάθων και των δοντιών, όπου υπάρχει η ανάγκη να βελτιωθεί η μάσηση, η ομιλία και η αναπνοή. Ενώ η εμφάνιση του ασθενούς μπορεί να ενισχυθεί δραματικά ως αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης του, η ορθογναθική χειρουργική επέμβαση εκτελείται για να διορθώσει λειτουργικά προβλήματα.
Ακολουθούν μερικές από τις συνθήκες που υποδεικνύουν την ανάγκη για διορθωτική χειρουργική επέμβαση γνάθου:
• δυσκολία στη μάσηση ή στο δάγκωμα των τροφίμων
• δυσκολία στην κατάποση
• χρόνιο πόνο και κεφαλαλγία στο σαγόνι ή την Κροταφογναθική άρθρωση (TMJ)
• υπερβολική φθορά των δοντιών
• χασμοδοντία (διάστημα μεταξύ των άνω και κάτω δοντιών, όταν το στόμα είναι κλειστό)
• ανισόρροπη εμφάνιση του προσώπου από μπροστά ή το πλάι
• τραυματισμός προσώπου ή συγγενείς ανωμαλίες
• μικρογενεία
• προεξέχοντα γνάθο
• αδυναμία στα χείλη να συναντώνται χωρίς τέντωμα
• χρόνια στοματική αναπνοή και ξηροστομία
• υπνική άπνοια (αναπνευστικά προβλήματα στον ύπνο, συμπεριλαμβανομένου και το ροχαλητό)........(continue

Παγή  :  http://www.cyprusfacialsurgery.com/default.aspx?articleID=2415)
Ακολουθεί σχετικό βίντεο  : ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ,

 http://youtu.be/4j8zvEGkN2M  ,.



ΒΙΝΤΕΟ  :  http://youtu.be/EUC-mr_3wpw  ,.-

***   Διόρθωση Χειλεοσχιστίας.
 
 ***  ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΕΣ  βλάβες και  αποκαταστάσεις .... :
VIDEO : http://youtu.be/BWr--1iHhZQ ,
En la Ortodoncia Lingual la visibilidad en cavidad oral se ve reducida y como en cualquier técnica de ortodoncia la cementación de brackets es la clave para obtener una correcta posición final de los dientes sin comprometer los resultados del tratamiento, razón por la cual en la técnica Lingual la cementación de manera indirecta de los brackets constituye la fórmula más precisa. En este video se explica paso a paso una forma sencilla y eficiente para la colocación de manera indirecta de los brackets linguales 2D de forestadent, con la cual el profesional tratante podrá obtener mayor precisión en la cementación de aparatología lingual reduciendo considerablemente el tiempo de sillón y garantizando mayor ergonomía en su actividad clínica diaria.
Dr. Patrick Borbely Marco
ORTODONCIA LINGUAL / CEMENTACIÓN INDIRECTA DE BRACKETS LINGUALES 2D Forestadent
 
 
*** ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΕΣ  ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ :
Ortodoncia diferentes aparatologias tipos de brackets esteticos. http://www.drlombardi.com.ar/
Ortodoncia estetica con brackets de porcelana y brackets de zafiro. Sistema Damon Q Braces Ortodoncias estetica
Ortodoncia dental estetica en niños y adultos
Braces type esthetics braces damon system zafiro cristal brackets
Ακολουθεί σχετικό  Βίντεο , ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  :
http://youtu.be/yaGv-7VmIEo


*** Ορθοδοντικές  τεχνικές  αποκαταστάσεων  οδοντοστοματολογικών  προβλημάτων :
 ORTODONCIA 3D.. ΒΙΝΤΕΟ : http://youtu.be/jDG2iHo0Txk  ,.-


***   Έγκλειστοι Φρονιμίτες

 Φρονιμίτες ή Τρίτοι Γομφίοι είναι τα τελευταία δόντια που αναπτύσσονται και εμφανίζονται στο στόμα. Βγαίνουν στις ηλικίες των 17 και 25, μια περίοδος της ζωής που ονομάζεται η «Εποχή της Σοφίας».
Τι ονομάζεται έγκλειστο δόντι;
Όταν ένα δόντι δεν είναι σε θέση να εισέλθει πλήρως στο στόμα, λέγεται ότι είναι έγκλειστο. Σε γενικές γραμμές τα έγκλειστα δόντια δεν είναι σε θέση... να σπάσουν μέσα στα ούλα, επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος. Εννέα στους δέκα ανθρώπους έχουν τουλάχιστον ένα έγκλειστο φρονιμίτη.
Πόσο σοβαρό είναι να έχεις ένα έγκλειστο φρονιμίτη;
Εάν αφεθούν στο στόμα έγκλειστοι φρονιμίτες μπορεί να βλάψουν τα γειτονικά δόντια και νεύρα ή να μολυνθούν προκαλώντας, ενδεχομένως όπως ταξιδεύουν τα βακτήρια μέσω της κυκλοφορίας του αίματος από το στόμα και σε άλλα όργανα του σώματός σας, συστηματικές λοιμώξεις και ασθένειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια κύστη γεμάτη με υγρό μπορεί να σχηματιστεί γύρω από τη βάση του μη θεραπευμένου φρονιμίτη. Καθώς μεγαλώνει η κύστη μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα, όπως κοιλότητες έξω από το σαγόνι και ζημιές γύρω από τα νεύρα, τα δόντια και σε άλλες δομές.s.
Πρέπει το δόντι να βγει πριν ακόμη δημιουργήσει κανένα πρόβλημα;
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο δεν νιώθουν πόνο, δεν έχουν να ανησυχούν για τους φρονιμίτες τους. Ωστόσο, η έλλειψη πόνου δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει ασθένεια ή πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, οι φρονιμίτες που βγαίνουν κανονικά μπορεί να εξακολουθούν να είναι επιρρεπείς σε ασθένειες, σύμφωνα με μια μελέτη από τον Αμερικανικό Οργανισμό της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και το Ίδρυμα της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής. Τα βακτήρια που υπάρχουν στο στόμα μπορούν να οδηγήσουν στην ασθένεια των ούλων και σε άλλα προβλήματα, πριν τα συμπτώματα σας ενημερώσουν ότι κάτι πάει λάθος. Ενώ το βούρτσισμα, η χρήση οδοντικού νήματος και η οδοντιατρική περίθαλψη μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη αυτών των προβλημάτων σε άλλα μέρη του στόματός σας, η θέση των φρονιμίτων καθιστά πολύ δύσκολο να κρατηθεί η περιοχή καθαρή και χωρίς βακτηρίδια. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα βακτήρια και οι ασθένειες των ούλων στους φρονιμίτες επηρεάζουν συχνά την περιοχή και άλλα παρακείμενα δόντια στο πίσω μέρος του στόματός σας.
Μελέτες έχουν επίσης δείξει επίσης ότι τα βακτήρια που βρέθηκαν στην περιοχή των τρίτων γομφίων οδηγούν σε ασθένεια των ούλων και σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να ταξιδέψουν μέσω του αίματος και να επηρεάσουν την καρδιά, τα νεφρά και άλλα όργανα. Μπορεί επίσης να σχετίζονται με το διαβήτη και παρόμοιες συστηματικές νόσους.
Όσο αφορά τις μέλλουσες μητέρες, τα βακτήρια μπορούν επίσης να ταξιδεύουν μέσω του πλακούντα και να οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό και στη γέννηση λιποβαρών μωρών.
Πότε θα πρέπει να αφαιρέσω τους φρονιμίτες μου;
Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, δεν είναι σοφό να περιμένετε μέχρι οι φρονιμίτες σας να αρχίσουν να σας βλάπτουν για να τους αφαιρέσετε. Όσο νωρίτερα αφαιρέσετε τους τρίτους γομφίες, τόσο το καλύτερο. Η μελέτη της AAOMS συνιστά ώστε οι τρίτοι γομφίες να αφαιρούνται από τη στιγμή που ο ασθενής είναι ένας νεαρός ενήλικας.
Είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν οι φρονιμίτες ενός νεαρού ενήλικα, διότι το ριζικό σύστημα δεν είναι πλήρες. Καθώς μεγαλώνουν οι φρονιμίτες, οι ρίζες τους επιμηκύνουν και μπορεί να μπερδευτούν με τα νεύρα της κάτω γνάθου. Αν συμβεί αυτό, είναι πιο πιθανό να συμβούν επιπλοκές.
Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης;
Πριν την επέμβαση, ο Στοματικός και Γναθοπροσωπικός χειρουργός θα συζητήσει τη διαδικασία μαζί σας και να σας πει τι να περιμένετε. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε ερωτήσεις. Επίσης, μιλήστε με το χειρουργό σας για τυχόν ανησυχίες που έχετε. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώσατε το γιατρό σας για οποιαδήποτε ασθένεια έχετε και τα φάρμακα που παίρνετε.
Υπάρχουν διάφορες προϋποθέσεις που επηρεάζουν την αφαίρεση ενός φρονιμίτη. Οι προϋποθέσεις αυτές περιλαμβάνουν το που βρίσκεται και το στάδιο ανάπτυξης της ρίζας του. Αν οι φρονιμίτες είναι επηρεασμένοι, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι πιο περίπλοκη.
Τις περισσότερες φορές οι τρίτοι γομφίες μπορούν να αφαιρεθούν με λίγο ή καθόλου πόνο. Συνήθως μπορούν να εξάγονται στο ιατρείο του Στοματικού και Γναθοπροσωπικού χειρουργού. Οι ασθενείς τυγχάνουν είτε τοπική αναισθησία, ενδοφλέβια καταστολή ή γενική αναισθησία. Ο χειρουργός θα σας συστήσει το αναισθητική επιλογή που είναι σωστή για σας.
Τι συμβαίνει μετά την επέμβαση;
Μετά την επέμβαση μπορεί να έχετε κάποια διόγκωση και ήπια δυσφορία, η οποία είναι μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας επούλωσης. Κρύα επιθέματα μπορούν να βοηθήσουν να μειωθεί το πρήξιμο. Τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από το Στοματικό και Γναθοπροσωπικό χειρουργό βοηθούν επίσης στη διαχείριση της δυσφορίας. Μπορεί να σας δοθεί η εντολή να τροποποιήσετε τη διατροφή σας μετά από τη χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια να προχωρήσετε σε πιο κανονική διατροφή.
Τι συμβαίνει μετά την επέμβαση;
Εάν μετά από τη συζήτηση της κατάστασή σας με τον οικογενειακό σας οδοντίατρο ή με το Στοματικό και Γναθοπροσωπικό χειρουργό έχετε αποφασίσει να κρατήσετε τους φρονιμίτες σας, να βεβαιώνεστε ότι δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό και χρήση οδοντικού νήματος στους γομφίους. Οι τρίτοι γομφίες σας πρέπει να έχουν τακτικό επαγγελματικό έλεγχο και θα πρέπει να λαμβάνονται κάθε χρόνο ακτινογραφίες των φρονιμίτων για να βεβαιώνεστε ότι η υγεία των δοντιών σας και του ιστού των ούλων δεν αλλάζει.


***  Λίφτινγκ Προσώπου

 Η γήρανση του προσώπου είναι αναπόφευκτη. Καθώς τα χρόνια περνούν, το δέρμα στο πρόσωπο και το λαιμό αρχίζει να χαλαρώνει. Το ¨πόδι της χήνας¨ εμφανίζεται στις γωνίες των ματιών. Λεπτές γραμμές στο μέτωπο γίνονται ρυτίδ...ες και στη συνέχεια, σταδιακά, βαθύτερες πτυχές. Η γραμμή του σαγονιού μαλακώνει στο μέρος της ωμοπλάτης και κάτω από το πηγούνι εμφανίζεται άλλο πηγούνι ή κάθετες πτυχές στο μπροστινό μέρος του λαιμού. Η κληρονομικότητα, οι προσωπικές συνήθειες, η έλξη της βαρύτητας και η έκθεση στον ήλιο συμβάλλουν στη γήρανση του προσώπου. Δεδομένου ότι η γήρανση του πληθυσμού αυξάνεται, είναι προφανές γιατί η Ρυτιδεκτομή έχει γίνει η τρίτη πιο επιθυμητή πλαστική χειρουργική επέμβαση προσώπου.
Αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς μια Ρυτιδεκτομή ή Λίφτινγκ Προσώπου όπως κοινώς ονομάζεται, θα μπορούσε να βελτιώσει την εμφάνισή σας ή την αυτοπεποίθηση, πρέπει να ξέρετε πώς γίνεται και τι μπορείτε να περιμένετε από αυτή τη διαδικασία. Αυτό το κείμενο μπορεί να αντιμετωπίσει πολλές από τις ανησυχίες σας και να σας παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αρχίσετε να σκέφτεστε τη χειρουργική επέμβαση Λίφτινγκ.
Η επιτυχής χειρουργική επέμβαση πλαστικής προσώπου είναι αποτέλεσμα της καλή σχέση μεταξύ ασθενούς και χειρουργού. Η εμπιστοσύνη, η οποία βασίζεται σε ρεαλιστικές προσδοκίες και απαιτητικές ιατρικές γνώσεις, αναπτύσσεται σε στα συμβουλευτικά στάδια πριν να γίνει η επέμβαση. Ο χειρουργός σας μπορεί να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.
Είναι ένα λίφτινγκ για σας;
Όπως συμβαίνει με όλες τις πλαστικές χειρουργικές προσώπου, η καλή υγεία και οι ρεαλιστικές προσδοκίες είναι προαπαιτούμενα. Η κατανόηση των περιορισμών της Ρυτιδεκτομής και η ψυχολογική σταθερότητα είναι ζωτικής σημασίας. Δεν υπάρχει το ιδανικό για λίφτινγκ. Αντίθετα, ο στόχος είναι να βελτιωθεί η συνολική εμφάνιση του προσώπου.
Ο τύπος του δέρματος, η εθνική καταγωγή, ο βαθμός ελαστικότητας του δέρματος, η ατομική αποθεραπεία, η βασική δομή των οστών, καθώς και μια ρεαλιστική στάση είναι παράγοντες που πρέπει να συζητηθούν πριν την επέμβαση.
Η διαδικασία αυτή μερικές φορές πραγματοποιείται σε ασθενείς σε τριάντα τους, αλλά και επιτυχή χειρουργική επέμβαση έχει πραγματοποιηθεί σε ασθενείς στη δεκαετία των ογδόντα τους. Το λίφτινγκ προσώπου δεν μπορεί να σταματήσει τη γήρανση, ούτε μπορεί να γυρίσει πίσω το ρολόι. Τι μπορεί να κάνει είναι να βοηθήσει το πρόσωπό σας να φανεί καλύτερό και να σας δώσει μια πιο υγιή και νεανική εμφάνιση. Ένα δευτερεύον όφελος είναι ότι πολλοί ασθενείς παρουσιάσουν αυξημένη αυτοπεποίθηση.
Πριν αποφασίσετε για Λίφτινγκ Προσώπου, θα πρέπει να συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό προσώπου αν το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι πιο επιτυχημένο με πρόσθετες αλλαγές στο πηγούνι και το λαιμό μέσω άλλων επεμβάσεων προσώπου. Πολλοί ασθενείς αποφασίζουν να κάνουν λιποαναρρόφηση προσώπου για να αφαιρέσουν την υπερβολική εναπόθεση λίπους σε συνδυασμό με ένα λίφτινγκ. Εάν χρειάζεστε διόρθωση για αρκετές ατέλειες, περισσότερες από μία διαδικασία μπορεί να είναι αναγκαίες για το καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα.
Λήψη της απόφασης για Λίφτινγκ Προσώπου
 Η επιλογή ενός ειδικευμένου πλαστικού χειρουργού προσώπου είναι υψίστης σημασίας. Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής διαβούλευσης, ο χειρουργός θα εξετάσει τη δομή του προσώπου σας, την υφή του δέρματος, το χρώμα και την ελαστικότητα. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε ο χειρουργός να μπορεί να μελετήσει το πρόσωπό σας. Θα πρέπει επίσης να εξεταστούν μεμονωμένοι κίνδυνοι ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με ιατρικές καταστάσεις, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η τάση για ουλές, το κάπνισμα, καθώς και κάθε ανεπάρκεια στην πηκτικότητα του αίματος. Ο χειρουργός θα λάβει ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, καθώς και την αξιολόγηση της διανοητικής και συναισθηματικής στάση του ασθενούς απέναντι στη χειρουργική επέμβαση. Επειδή ο ρεαλισμός είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της χειρουργικής επέμβασης, θα πρέπει να συζητηθούν εκ των προτέρων η χειρουργική διαδικασία και οι ρεαλιστικές προσδοκίες.
Μετά την απόφαση να προχωρήσετε με τη Ρυτιδεκτομή που παίρνετε από κοινού από εσάς και τον χειρουργό σας, ο δεύτερος θα σας περιγράψει την τεχνική που ενδείκνυται, το είδος της αναισθησίας, τη χειρουργική μονάδα, κάθε πρόσθετη χειρουργική επέμβαση, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα να περιλαμβάνουν πιθανές επιπλοκές και το κόστος της διαδικασίας.
Κατανόηση του χειρουργείου
Ο χειρουργός ξεκινάει την τομή στην περιοχή του τριχωτού μέρους της κεφαλής, ακριβώς πάνω και μπροστά από το αυτί, και μετά συνεχίζει γύρω από το λοβό που περιβάλλει το αυτί πριν επιστρέψει στο σημείο προέλευσης στο τριχωτό της κεφαλής. Το δέρμα υψώνεται προς τα έξω πριν ο χειρουργός επανατοποθετήσει και συσφίξει τον υποκείμενο μυ και το συνδετικό ιστό. Κάποιο λίπος μπορεί να αφαιρεθεί, καθώς και το περίσσευμα του δέρματος. Για τους άνδρες, η τομή είναι ευθυγραμμισμένη πάνω στις φυσικές γραμμές της γενειάδας. Σε όλες τις περιπτώσεις, η τομή τοποθετείται όπου θα πέσει σε μια φυσική πτυχή του δέρματος για καμουφλάζ.
Μετά την κοπή του περιττού δέρματος, ο χειρουργός κλείνει τις τομές με λεπτά ράμματα ή και μεταλλικά κλιπ, τα οποία επιτρέπουν τη χειρουργική επέμβαση, χωρίς το ξύρισμα των μαλλιών από το σημείο της χειρουργικής τομής. Ανάλογα με την έκταση της χειρουργικής επέμβασης, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από δύο έως τέσσερις ώρες. Όταν η διαδικασία γίνεται με ένα συνδυασμό ήπιων ηρεμιστικών, τοπικής αναισθησίας και μια ήπιας ενδοφλέβιας αναισθησίας, ο ασθενής θα δοκιμάσει λίγη ταλαιπωρία. Μερικοί χειρουργοί προτιμούν να χρησιμοποιούν γενική αναισθησία για λίφτινγκ. Μετά την εγχείρηση, ο χειρουργός θα εφαρμόσει ένα επίδεσμο για να προστατεύσει ολόκληρη την περιοχή όπου έχουν γίνει οι τομές.
Τι να περιμένω μετά τη χειρουργική επέμβαση
 Ακόμα κι αν οι περισσότεροι ασθενείς βιώνουν πολύ λίγο πόνο μετά την επέμβαση, ο χειρουργός θα σας συνταγογραφήσει φάρμακα. Σε κάποιο βαθμό το πρήξιμο και οι μώλωπες είναι αναπόφευκτα. Ο χειρουργός σας μπορεί να σας καθοδηγήσει να χρησιμοποιήσετε κρύες κομπρέσες για να κρατήσετε το οίδημα στο ελάχιστο. Αν εφαρμοστεί ο επίδεσμος, θα αφαιρεθεί μέσα σε μία με δύο ημέρες. Ο χειρουργός θα σας δώσει εντολή επίσης να κρατάτε το κεφάλι σας σε υψηλά επίπεδα όταν ξαπλώνετε, να αποφεύγετε όσο το δυνατόν δραστηριότητες, και να αναφέρετε οποιαδήποτε αδικαιολόγητη δυσφορία. Αν και υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι σε χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ και χιλιάδες άνθρωποι εκτελούν κάθε χρόνο, υπάρχει κίνδυνος σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας σωλήνας αποχέτευσης μπορεί να έχει εισαχθεί κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Αυτό θα πρέπει να αφαιρεθεί από την πρώτη ή τη δεύτερη ημέρα μετά την επέμβαση. Όλα τα ράμματα και συνδετήρες συνήθως αφαιρούνται μέσα σε πέντε έως 10 ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Οι χειρουργοί συνιστούν γενικά οι ασθενείς να αποφεύγουν την έντονη δραστηριότητα. Οι ασθενείς θα πρέπει να διευθετούν από πριν για την υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους μετά την επέμβαση.
Η ανάρρωση διαρκεί συνήθως δύο έως τρεις εβδομάδες, αν και πολλοί ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους σε δύο εβδομάδες. Οι ουλές συνήθως δεν είναι εμφανείς μετά από αρκετό χρονικό διάστημα που έχει περάσει για να ωριμάσουν. Σε κάθε περίπτωση, εύκολα είναι μεταμφιεσμένες σε φυσικές πτυχές του δέρματος, από τα μαλλιά, ή, σε επίμονες περιπτώσεις, από μακιγιάζ μέχρι που επουλωθούν εντελώς. Να θυμίσουμε ότι η διαδικασία γήρανσης συνεχίζεται μετά την επέμβαση και ότι κάποια χαλάρωση των ιστών θα συμβεί κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων.
Η Πλαστική Χειρουργική Προσώπου καθιστά δυνατή τη διόρθωση πολλών ατελειών του προσώπου και των σημαδιών της πρόωρης γήρανσης που μπορεί να υπονομεύσουν την αυτοπεποίθηση. Με την αλλαγή της εμφάνισης, η πλαστική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει να αλλάξει το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας.Η ασφάλεια δεν καλύπτει κατά κανόνα χειρουργική επέμβαση που είναι καθαρά για αισθητικούς λόγους. Με Χειρουργική επέμβαση που γίνεται για να διορθώσει ή να βελτιώσει γενετική ανωμαλία ή τραυματισμό μπορεί να επιστραφεί όλο ή εν μέρει το ποσό. Είναι ευθύνη του ασθενούς να ελέγξει με τον ασφαλιστικό του φορέα για πληροφορίες σχετικά με το βαθμό της.Dr. Brent Moelleken's signature 360° Facelift
Facelift ™ - Animated Presentation  Βίντεο  : http://youtu.be/EfuNRiG_apY  ,.

Ένα  2ο  Βίντεο Explained - Surgery in Poland - www.SecretSurgery.co.uk : http://youtu.be/SrofUet5KbA ,.-


***   Οδοντικά Εμφυτεύματα 

Γνωρίζετε ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι συχνά η καλύτερη θεραπευτική επιλογή για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν; Ενώ δεν στηρίζονται πάνω στην γραμμή των ούλων, όπως οι μετακινούμενες οδοντοστοιχίες, ή χρησιμοποιούν παρακείμενα δόντια ως στηρίγματα, όπως οι σταθερές γέφυρες, τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι αντικαταστάσεις μακράς διαρκείας που οι Στοματικοί και Γν...αθοπροσωπικοί χειρουργοί τοποθετούν χειρουργικά στην κάτω γνάθο.
Μια επιλογή για αντικατάσταση δοντιών που λείπουν

Βίντεο  :  http://youtu.be/rIMs27xCvN0 ,.-

 Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 69% των ενηλίκων ηλικίας 35 έως 44 έχουν χάσει τουλάχιστον ένα μόνιμο δόντι σε ένα ατύχημα, μια αποτυχημένη απονεύρωση, από ασθένεια των ούλων ή φθορά των δοντιών. Επιπλέον, στην ηλικία των 74, το 26% των ενηλίκων έχει χάσει όλα τα μόνιμα δόντια του.
Πριν από είκοσι χρόνια, οι ασθενείς αυτοί δεν θα είχαν άλλη επιλογή παρά μιας σταθερής γέφυρας ή μετακινούμενης οδοντοστοιχίας για την επανάκτηση της ικανότητά τους να τρώνε, να μιλούν καθαρά και να χαμογελάνε. Σταθερές γέφυρες και μετακινούμενες οδοντοστοιχίες ωστόσο δεν είναι η τέλεια λύση και συχνά φέρνουν μαζί τους μια σειρά από άλλα προβλήματα. Μετακινούμενες οδοντοστοιχίες μπορεί να γλιστρήσουν ή να προκαλέσουν αμηχανία προκαλώντας ήχους τύπου κλικ, κατά τη διάρκεια του φαγητού ή της ομιλίας. Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν οι σταθερές γέφυρες που επηρεάζουν συχνά τα παρακείμενα υγιή δόντια και οι μετακινούμενες οδοντοστοιχίες που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια οστικής μάζας στην περιοχή όπου το δόντι ή τα δόντια λείπουν. Επαναλαμβανόμενες αποσυνθέσεις, η περιοδοντική (στα ούλα) ασθένεια και άλλοι παράγοντες συχνά οδηγούν τις σταθερές γεφυροποιίες σε πρώιμη αποτυχία. Για τους λόγους αυτούς οι σταθερές γέφυρες και οι μετακινούμενες οδοντοστοιχίες συνήθως χρειάζεται να αντικαθίστανται κάθε επτά έως 15 χρόνια.

Βίντεο http://youtu.be/deX-FeKwehE ,.-

Σήμερα, υπάρχει μια άλλη επιλογή για τους ασθενείς που τους λείπουν μόνιμα δόντια. Αντί να στηρίζονται πάνω στην γραμμή των ούλων, όπως οι μετακινούμενες οδοντοστοιχίες, ή να χρησιμοποιούνται παρακείμενα δόντια ως στηρίγματα όπως οι σταθερές γέφυρες, τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι επί μακρόν αντικαταστάσεις που οι Στοματικοί και Γναθοπροσωπικοί Χειρουργοί τοποθετούν χειρουργικά στην κάτω γνάθο. Αποτελούμενα από τιτάνιο μέταλλο έρχονται σε "τήξη" με την κάτω γνάθο μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται "οστεοενσωμάτωση". Τα οδοντικά εμφυτεύματα ποτέ δεν γλιστράνε ή κάνουν ενοχλητικούς θορύβους που διαφημίζουν το γεγονός ότι έχετε "ψεύτικα δόντια", όπως επίσης ποτέ δεν αποσυντίθενται όπως τα δόντια που στηρίζονται σε σταθερές γέφυρες. Γιατί τα οδοντικά εμφυτεύματα ενώνονται με την κάτω γνάθο και η απώλεια οστικής μάζας δεν αποτελεί γενικά πρόβλημα.
Μετά από περισσότερα 20 χρόνια υπηρεσίας, η αρχική συντριπτική πλειοψηφία των οδοντικών εμφυτευμάτων που τοποθετήθηκαν από τους Στοματικούς και Γναθοπροσωπικούς χειρουργούς στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθεί να λειτουργεί στη μέγιστη τους απόδοση. Το πιο σημαντικό είναι οι αποδέκτες αυτών των οδοντικών εμφυτευμάτων που ακόμη είναι ικανοποιημένοι ότι έκαναν τη σωστή επιλογή. Με την κατάλληλη φροντίδα, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορεί να διαρκέσουν μια ζωή.
Βίντεο  :  http://youtu.be/ih7md_WM-b0  ,.-
Ανατομία ενός οδοντικού εμφυτεύματος
 Το οδοντικό εμφύτευμα που σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει ένα ενιαίο δόντι αποτελείται από τρία μέρη: το εμφύτευμα τιτανίου που ενώνεται με τη γνάθο, η συναρμογή η οποία εγκαθιστά το τμήμα του εμφυτεύματος που προεξέχει στην γραμμή των ούλων, και το στέμμα, το οποίο δημιουργείται από ένα Προσθετολόγο ή οδοντίατρο αποκατάστασης και τοποθετείται πάνω στο αντέρεισμα για μια φυσική εμφάνιση.
Πολλοί άνθρωποι που τους λείπει ένα δόντι επιλέγουν μια σταθερή γέφυρα, αλλά αυτή δύναται να απαιτήσει την κοπή των υγιών, παρακείμενων δοντιών που μπορεί ή όχι να χρειαστεί να αποκατασταθούν στο μέλλον. Επιπρόσθετα, υπάρχει το επιπλέον κόστος που ενδεχομένως να χρειαστεί να αντικατασταθεί η γέφυρα μία, δύο ή περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της ζωής. Ομοίως, μια μετακινούμενη οδοντοστοιχία μπορεί να συμβάλει στην απώλεια των παρακείμενων δοντιών. Μελέτες δείχνουν ότι εντός πέντε έως επτά χρόνια υπάρχει ένα ποσοστό αποτυχίας μέχρι 30% στα δόντια που βρίσκονται δίπλα σε μια σταθερή γέφυρα ή σε μερικές κινητές οδοντοστοιχίες.
Επιπλέον, οι συμβατικές οδοντοστοιχίες μπορεί να συμβάλουν στην απώλεια της οστικής μάζας στην περιοχή όπου λείπουν δόντια. Όταν ένα δόντι που λείπει αντικαθίσταται από ένα οδοντικό εμφύτευμα, η συγχώνευση ή οστεοενσωμάτωση του εμφυτεύματος και του οστού παρέχει σταθερότητα, όπως έκανε το φυσικό δόντι.
Εάν σας λείπουν πολλά δόντια στην ίδια περιοχή του στόματός σας, μπορείτε να απολαύσετε ακόμα την αυτοπεποίθηση και τα οφέλη του τρόπου ζωής που φέρνουν τα οδοντικά εμφυτεύματα. Οι Στοματικοί και Γναθοπροσωπικοί χειρουργοί σας θα τοποθετήσουν δύο ή περισσότερα οδοντικά εμφυτεύματα, ανάλογα με τον αριθμό των δοντιών που λείπουν. Η αντικατάσταση των δοντιών σας θα πρέπει να συνδέεται με τα εμφυτεύματα να επιτρέπουν άριστη λειτουργία και την πρόληψη της οστικής απώλειας. Τα εμφυτεύματα θα χρησιμεύσουν ως μια σταθερή υποστήριξη που κλειδώνει σφικτά τα αντικατεστημένα δόντια και τις οδοντοστοιχίες σας για την πρόληψη γλιστρήματος και οστικής απώλειας.
Με ένα συνολικό ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 95% και σχεδόν 50 χρόνια της κλινικής έρευνας να το στηρίζει, τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι συχνά η καλύτερη θεραπευτική επιλογή για την αντικατάσταση των ελλειπόντων δοντιών.

Βίντεο  : http://youtu.be/ok1dUMR9jq4 ,.-
 
Οδοντικά εμφυτεύματα έναντι συμβατικών οδοντοστοιχιών
Πολλοί ασθενείς που έχουν επιλέξει τα οδοντικά εμφυτεύματα περιγράφουν μια ποιότητα ζωής που είναι πολύ πιο άνετη και ασφαλή από τον τρόπο ζωής εκείνων με σταθερές γέφυρες ή μετακινούμενες οδοντοστοιχίες. Οι οδοντοστοιχίες συχνά κάνουν ένα άτομο να αισθάνεται και να φαίνεται μεγαλύτερο από ότι είναι, προκαλούν αμηχανία σε κοινωνικές καταστάσεις όταν γλιστράνε και κάνουν κλικ, ενώ περιορίζουν την καθημερινή απόλαυση να τρώνε άνετα.
Όταν υπολογίζονται τα οφέλη που απολαμβάνουν ως αποτέλεσμα των οδοντικών εμφυτευμάτων, οι ασθενείς λένε ότι τα εμφυτεύματα τους εξαλείφουν ημέρα με την ημέρα τις απογοητεύσεις και την ταλαιπωρία της κακής εφαρμογής της οδοντοστοιχίας. Επιτρέπουν στους ανθρώπους να απολαμβάνουν μια υγιή και ποικίλη διατροφή, χωρίς τους περιορισμούς που έχουν πολλοί που φορούν οδοντοστοιχία. Με ανανεωμένη αίσθηση αυτοπεποίθησης, πολλοί άνθρωποι ξαναβρίσκουν τον ενθουσιασμό ενός δραστήριου τρόπου ζωής από κοινού με την οικογένεια και τους φίλους και την ευκαιρία να μιλήσουν καθαρά και άνετα με τους συναδέλφους. Για όλους αυτούς τους λόγους, τα άτομα με οδοντικά εμφυτεύματα συχνά λένε ότι αισθάνονται καλύτερα ... φαίνονται καλύτερα ... ζουν καλύτερα.

Βίντεο  : http://youtu.be/9V96n5BeEQ4  ,.-

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια ομαδική προσπάθεια
Τα οδοντικά εμφυτεύματα συνδυάζουν το καλύτερο της σύγχρονης επιστήμης και της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης μιας ομαδικής προσέγγισης που εκτείνεται σε πολλές ειδικότητες.
Μια επιτυχημένη εμφύτευση προϋποθέτει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: τον ασθενή, τον Οδοντίατρο αντικατάστασης που φτιάχνει το στέμμα για το εμφύτευμα και το Στοματικό και Γναθοπροσωπικό Χειρουργό ο οποίος τοποθετεί χειρουργικά το εμφύτευμα, ακολουθώντας ένα προσεκτικό σχέδιο θεραπείας. Όλα τα μέλη της εμφυτευτικής ομάδας παραμένουν σε στενή επαφή μεταξύ τους για να βεβαιωθούν ότι όλοι κατανοούν σαφώς τι πρέπει να γίνει για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του ασθενούς.
Η ομάδα οργανώνεται το συντομότερο που λαμβάνεται η απόφαση για την τοποθέτηση ενός οδοντικού εμφυτεύματος. Ύστερα από την αξιολόγηση που περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη εξέταση, ακτινογραφίες, συνεννόηση με τον ασθενή και τα μέλη της ομάδας του εμφυτεύματος, ο Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός τοποθετεί τις θέσεις ή τα εμφυτεύματα στο σαγόνι του ασθενή.
Όταν τα εμφυτεύματα έχουν σταθεροποιηθεί στο σαγόνι, ο οδοντίατρος αποκατάστασης προετοιμάζει μια εικόνα της άνω και κάτω γνάθου. Η εικόνα αυτή χρησιμοποιείται για να γίνει το μοντέλο από το οποίο δημιουργούνται οι οδοντοστοιχίες ή κορώνες.
Η ομαδική εργασία συνεχίζεται πολύ μετά που το εμφύτευμα και το στέμμα έχουν τοποθετηθεί. Η συνέχεια των εξετάσεων από τον Στοματικό και Γναθοπροσωπικό Χειρουργό και τον Οδοντίατρο αποκατάστασης είναι κρίσιμη και η πρόοδος χαρτογραφείται προσεκτικά. Τόσο ο Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός όσο και ο Οδοντίατρος αποκατάστασης συνεχίζουν να εργάζονται μαζί για να παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο της μετέπειτα φροντίδας.
Είστε υποψήφιος για οδοντικά εμφυτεύματα;
Είτε είστε νέοι, μεσήλικες ή ηλικιωμένοι, αν χρειάζεται να αντικαταστήσετε ένα δόντι, αρκετά δόντια, ή όλα τα δόντια σας, υπάρχει η λύση του οδοντικού εμφυτεύματος για εσάς. Με εξαίρεση τα παιδιά, τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η λύση της επιλογής για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, ακόμη και αυτών με ανησυχίες για την υγεία τους όπως:
Υπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις. Αν μπορείτε να έχετε καθημερινή οδοντιατρική θεραπεία, μπορείτε γενικά να έχετε ένα εμφύτευμα. Ενώ οι προφυλάξεις είναι σκόπιμες, σε ορισμένες συνθήκες οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης, είναι συνήθως επιτυχείς υποψήφιοι για θεραπεία οδοντικού εμφυτεύματος.
Ασθένεια ουλών ή πρόβλημα δοντιών. Σχεδόν όλα τα εμφυτεύματα που τοποθετούνται σε ασθενείς που έχουν χάσει τα δόντια τους από περιοδοντική νόσο ή αποσύνθεση υπήρξαν επιτυχείς.
Υπάρχουσα μασέλα. Τα εμφυτεύματα μπορούν να αντικαταστήσουν μετακινούμενες γέφυρες ή οδοντοστοιχίες, ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σταθεροποίηση και τη διασφάλιση της οδοντοστοιχίας καθιστώντας τις πολύ πιο άνετες.
Οι καπνιστές. Παρά το γεγονός ότι το κάπνισμα μειώνει το ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων, δεν εξαλείφει τη δυνατότητα τους.
Οστική απώλεια. Η οστική απώλεια δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα δόντια ή είχαν περιοδοντική νόσο. Οι Στοματικοί και Γναθοπροσωπικοί χειρουργοί είναι εκπαιδευμένοι και έμπειροι σε μεταμόσχευση οστού για την ασφαλή και μόνιμη εξασφάλιση του εμφυτεύματος.
Η αντικατάσταση με οδοντικά εμφυτεύματα στα παιδιά συνήθως αναβάλλεται μέχρι να επιτευχθεί πλήρως η ανάπτυξη στο σαγόνι τους. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες περιπτώσεις όπου ένα οδοντικό εμφύτευμα μπορεί να είναι κατάλληλο, όπως όταν είναι μέρος του σχεδίου της ορθοδοντικής θεραπείας του παιδιού. Ο οικογενειακός σας Οδοντίατρος ή Ορθοδοντικός μπορεί να σας καθοδηγήσει σε αυτήν την περίπτωση.


 
***  ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ To στόμα είναι μια περιοχή όπου οι αλλαγές μπορούν εύκολα να γίνουν αντιληπτές, έτσι ο καρκίνος του στόματος μπορεί να ανιχνευθεί στα πρώιμα στάδιά του. Η τακτική αυτοεξέταση βοηθά στην έγκαιρη αναγνώριση και τον εντοπισμό του καρκίνου του στόματος και αυξάνει την πιθανότητα για ίαση.
Παράγοντες που μπορεί να προκαλέσoυν καρκίνο
 Οι έρευνες προσδιορίζουν μια σειρά από παράγοντε...ς
που μπορεί να συμβάλουν στην ανάπτυξη του στοματικού καρκίνου. Οι πιο κοινοί είναι η χρήση του καπνού και του αλκοόλ. Άλλοι περιλαμβάνουν κακή στοματική υγιεινή, ερεθισμός που προκαλείται από κακή τοποθέτηση οδοντοστοιχιών και τραχιές επιφάνειες των δοντιών, φτωχή διατροφή, ορισμένες χρόνιες λοιμώξεις όπως και συνδυασμοί αυτών των παραγόντων.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το ποσοστό θανάτου από καρκίνο του στόματος είναι περίπου τέσσερις φορές υψηλότερο για τους καπνιστές τσιγάρων από ό, τι για τους μη καπνιστές. Ευρέως επίσης πιστεύεται στον ιατρικό χώρο ότι η θερμότητα που παράγεται από πίπες και πούρα ερεθίζει το στόμα και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο των χειλιών.
Εκείνοι που είναι σε ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος είναι άνω των 40 ετών, πότες και καπνιστές.
Μηναία αυτοεξέταση
 Οι Στοματικοί και Γναθοπροσωπικοί χειρουργοί συνιστούν στο να αυτοεξετάζεται ο κάθε ένας για καρκίνο του στόματος κάθε μήνα. Εάν είστε σε υψηλό κίνδυνο για καρκίνο του στόματος - καπνιστής, καταναλωτής αλκοόλ, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο σας ή ένα Στοματικό και Γναθοπροσωπικό χειρούργο για την ετήσια εξέταση.
Μια απλή εξέταση γίνεται με ένα φως και έναν καθρέφτη:
• Αφαιρέστε τυχόν τεχνητές οδοντοστοιχίες
• Δέστε και αισθανθείτε το εσωτερικό των χειλιών και μπροστά από τα ούλη
• Κλίνετε πίσω το κεφάλι για να εξετάσετε και να αισθανθείτε το πάνω μέρος του στόματός σας
• Τραβήξτε το μάγουλο για να δείτε την επιφάνεια στο εσωτερικό του, καθώς και το πίσω μέρος των ούλων
• Τραβήξτε έξω τη γλώσσα σας και να εξετάσετε όλες τις επιφάνειες της
• Αισθάνονται για εξογκώματα ή διόγκωση των λεμφαδένων (αδένες) και στις δύο πλευρές του λαιμού και στα πλαίσια της κάτω γνάθου.
Η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία παρέχουν μια καλύτερη πιθανότητα για ίαση
 Κατά την εκτέλεση μιας αυτοεξέτασης καρκίνου του στόματος, αναζητήστε τα ακόλουθα:
• άσπρα μπαλώματα των ιστών του στόματος - λευκοπλακία (σχήμα α)
• κόκκινα μπαλώματα - ερυθροπλακία
• κόκκινα και άσπρα μπαλώματα - ερυθρολευκοπλακία (σχήμα β)
• μια πληγή που δεν επουλώνεται εύκολα και αιμορραγεί
• ένα ανώμαλο εξόγκωμα ή πάχυνση των ιστών του στόματος (στοιχεία γ και δ)
• χρόνιο πονόλαιμο ή βραχνάδα
• δυσκολία στην μάσηση ή την κατάποση
• μια μάζα ή εξόγκωμα στο λαιμό (εικόνα ε)
Επισκεφτείτε το Στοματικό και Γναθοπροσωπικό χειρουργό εάν έχετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια. Εάν ο Στοματικός και Γναθοπροσωπικός χειρουργός συμφωνεί ότι κάτι φαίνεται ύποπτο, μπορεί να σας συστηθεί μια βιοψία. Η βιοψία περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός τεμαχίου του ύποπτου ιστού, η οποία στη συνέχεια αποστέλλονται σε εργαστήριο παθολογίας για μια μικροσκοπική εξέταση όπου θα διαγνωστεί με ακρίβεια το πρόβλημα. Η έκθεση της βιοψίας όχι μόνο βοηθά στη δημιουργία μιας διάγνωση, αλλά και δίνει τη δυνατότητα στο γιατρό να αναπτύξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο θεραπείας.
Μια λέξη για τη στοματική φροντίδα
 Λάβετε υπόψη ότι το στόμα σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης του σώματός σας. Μην αγνοείτε τυχόν ύποπτα εξογκώματα ή πληγές. Αν ανακαλύψετε κάτι, να κλείσετε ένα ραντεβού για άμεση εξέταση. Η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να είναι το κλειδί για την πλήρη ανάρρωση.


 
 *** Χειρουργική Ουλών Προσώπου    Όταν το δέρμα βρίσκεται σε διαδικασία ανάκαμψης από έναν τραυματισμό, είτε είναι αποτέλεσμα ατυχήματος, χειρουργικής επέμβασης, εγκαύματος ή ακμής, θα συμβούν ουλές οπουδήποτε έχουν επηρεαστεί πολλαπλά στρώματα του δέρματος. Μόλις σχηματιστεί ουλή, θα είναι μόνιμη, αλλά μπορεί να γίνει λιγότερο ορατή ή να μεταφερθεί χειρουργικά.
Με πολύ λίγες εξαιρέσεις οι περισσότερ...οι άνθρωποι έχουν αυτο-επίγνωση για τις ουλές του προσώπου. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν μειωμένη λειτουργία των ματιών, του στόματος, της μύτης, λόγω των ουλών. Εάν έχετε αναρωτηθεί πώς η επέμβαση στις ουλές του προσώπου θα μπορούσε να βελτιώσει την εμφάνισή σας, την αυτοπεποίθησή σας, ή το επίπεδο λειτουργίας του προσώπου σας, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς γίνεται και τι μπορείτε να περιμένετε από αυτή τη διαδικασία. Αυτό το κείμενο μπορεί να αντιμετωπίσει πολλές απορίες σας και να σας παρέχει τις πληροφορίες για να αρχίσετε να εξετάζετε τη χειρουργική επέμβαση ουλών προσώπου.
Η επιτυχής χειρουργική επέμβαση πλαστικής προσώπου είναι αποτέλεσμα της καλής σχέσης μεταξύ ασθενούς και χειρουργού. Η εμπιστοσύνη, η οποία βασίζεται σε ρεαλιστικές προσδοκίες και απαιτητικές ιατρικές γνώσεις, αναπτύσσεται σε όλα τα συμβουλευτικά στάδια πριν της επέμβασης. Ο χειρουργός σας μπορεί να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τις δικές σας ανάγκες.
Είναι κατάλληλη η Θεραπεία των ουλών του προσώπου για σας;
Η πιο βασική προϋπόθεση για όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις είναι η καλή υγεία. Άλλες απαιτήσεις είναι πιο λεπτές και θα πρέπει να τις εξετάσετε προσεκτικά σε συζήτηση με τον χειρουργό σας. Οι προσδοκίες από τη χειρουργική επέμβαση και του χειρουργού σας πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Ένα άτομο που σκέφτεται για επέμβαση στις ουλές του προσώπου του πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει τρόπος να αφαιρεθούν τελείως.
Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η εμφάνιση της ουλής είτε από τη συγκάλυψη της, είτε από τη μετεγκατάσταση της, ή ελαχιστοποίηση της προβολής της. Το χρώμα του δέρματος και ο τύπος, η ηλικία και το είδος των ουλών, είναι όλα σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να είναι μέρος της συζήτησης πριν από τη χειρουργική επέμβαση.
Διαφορετικοί τύποι ουλών ανταποκρίνονται σε διαφορετικές τεχνικές πλαστικής χειρουργικής. Το χρονοδιάγραμμα της χειρουργικής επέμβασης είναι μια άλλη σημαντική επιλογή. Μερικοί γιατροί είναι εναντίον οποιασδήποτε επέμβασης ουλών σε περιπτώσεις πρόκλησης βλάβης για χρονικό διάστημα που επεκτάθηκε έως και ένα έτος μετά τον τραυματισμό. Αυτό το διάστημα επιτρέπει στο σώμα αρκετό χρόνο για να επουλωθούν πλήρως.
Λήψη της απόφασης για θεραπεία ουλών
 Είτε η επέμβαση είναι επιθυμητή για λειτουργικούς ή αισθητικούς λόγους, η επιλογή ενός πλαστικού χειρουργού προσώπου είναι υψίστης σημασίας. Ο χειρουργός σας θα εξετάσει την ουλή προκειμένου να αποφασίσει για την κατάλληλη θεραπεία και να σας ενημερώσει για τα αποτελέσματα που μπορείτε να αναμένετε.
Διαφορετικά σημάδια απαιτούν διαφορετικές θεραπείες. Για παράδειγμα, σοβαρά εγκαύματα που καταστρέφουν μεγάλα τμήματα του δέρματος προκαλούν το δέρμα να θεραπεύσει με ένα συρρικνωμένο τρόπο. Καθώς το δέρμα επουλώνεται, οι μύες και οι τένοντες μπορεί να επηρεαστούν σε αυτή τη συμβατική κίνηση. Χηλοειδείς ουλές είναι αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής του κολλαγόνου του δέρματος μετά από μια πληγή που έχει επουλωθεί. Αυτά τα σημάδια εμφανίζονται συνήθως αυξημένα στο χώρο της ουλής. Οι υπερτροφικές ουλές, αντίθετα με τις χηλοειδείς, δεν αναπτύσσονται έξω από τα σύνορα της περιοχής της ουλής, αλλά λόγω της παχιάς, αναπτυγμένης υφή τους, μπορεί να είναι αντιαισθητικές και μπορεί επίσης να περιορίσουν τη φυσική κίνηση των μυών και των τενόντων.
Μερικές ουλές του προσώπου δεν είναι ελκυστικές, λόγω της περιοχής που εμφανίζονται στο πρόσωπο, ενώ άλλες επηρεάζουν τις εκφράσεις του προσώπου. Όλες οι χειρουργικές δυνατότητες θα συζητηθούν στην αρχική διαβούλευση, μαζί με τους κινδύνους που αφορούν κάθε είδος ουλής. Η συμφωνία ανάμεσα σε εσάς και τον χειρουργό σας για το πώς να προχωρήσετε αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή χειρουργική επέμβαση. Αφού και οι δύο αποφασίσετε να προχωρήσετε με την επέμβαση, ο χειρουργός σας θα σας ενημερώσει σχετικά με την αναισθησία, τη χειρουργική μονάδα, όλες τις υποστηρικτικές επιλογές της χειρουργικής επέμβασης και το κόστος.
Επειδή τα σημάδια είναι άκρως ατομικά και η στάση του ασθενούς απέναντι στις ουλές είναι τόσο προσωπική, για τη μέγιστη βελτίωση στις ουλές του προσώπου μπορεί να απαιτούνται περισσότερες από μία διαδικασία και περισσότερες από μία τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθούν.
Κατανόηση του χειρουργείου
Όταν μια ουλή είναι σε σύσπαση, η χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει τη γενική αφαίρεση του ουλώδη ιστού εντελώς. Τα πτερύγια του δέρματος, που αποτελούνται από παρακείμενο υγιές, χωρίς ουλές δέρμα, σηκώνονται και κινούνται για να σχηματίσουν μια νέα γραμμή τομής. Όταν ένα πτερύγιο δεν είναι δυνατό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα δερματικό μόσχευμα.
Ένα μόσχευμα περιλαμβάνει τη λήψη ενός τμήματος του ιστού του δέρματος από μια περιοχή και σύνδεση του με μια άλλη, σε ώρα που επιτρέπεται μετά από χειρουργική επέμβαση για να σχηματιστούν τα νέα αιμοφόρα αγγεία και οι μαλακοί ιστοί. Η Z-πλαστική είναι μια μέθοδος με την οποία μετακινείται μια ουλή από τη μία περιοχή στην άλλη, συνήθως σε μια φυσική πτύχωση του δέρματος για να ελαχιστοποιηθεί η προβολή της. Ενώ η Z-πλαστική δεν απομακρύνει όλα τα σημάδια μιας ουλής, την καθιστά λιγότερο αισθητή.
Η Δερμοαπόξεση και η ανανέωση με λέιζερ είναι μέθοδοι που ο χειρουργός χρησιμοποιεί για να κάνει λιγότερο εμφανείς τις "τραχείς ή αυξημένες" ουλές, αφαιρώντας μέρος των ανώτερων στρωμάτων του δέρματος με ένα εργαλείο λείανσης ή λέιζερ φως. Σαφώς η ουλή θα παραμείνει, αλλά θα είναι ομαλότερη και λιγότερο ορατή.
Οι χηλοειδείς ή οι υπερτροφικές ουλές συχνά αντιμετωπίζονται πρώτα με ενέσεις στεροειδών για τη μείωση του μεγέθους. Αν αυτό δεν είναι ικανοποιητικό, τα σημάδια μπορεί να αφαιρεθούν χειρουργικά, οι τομές κλείνουν με λεπτά ράμματα και συχνά καταλήγουν σε λιγότερο εμφανή σημάδια.
Τι να περιμένω μετά τη χειρουργική επέμβαση
 Μπορείτε να αναμένετε να αισθανθείτε κάποια ενόχληση μετά από τη χειρουργική επέμβαση των ουλών του προσώπου. Μερική διόγκωση, μώλωπες και ερυθρότητα είναι γενικά αναπόφευκτα. Είναι σημαντικό για σας να ακολουθήσετε τις μετεγχειρητικές συστάσεις του χειρουργού σας κατά γράμμα. Αν και τα ράμματα θα αφαιρεθούν μέσα σε λίγες μέρες μετά την επέμβαση, το δέρμα σας χρειάζεται χρόνο για να επουλωθεί. Οι Χειρουργοί επιμένουν γενικά μειωμένη δραστηριότητα μετά το χειρουργείο και δίνουν εντολή στον ασθενή να κρατάει το κεφάλι ψηλά όταν ξαπλώνει, να χρησιμοποιεί κρύες κομπρέσες για να μειώσει το πρήξιμο, να αποφεύγει κάθε δραστηριότητα που τοποθετεί την αδικαιολόγητη πίεση στην περιοχή της τομής. Ανάλογα με τη χειρουργική επέμβαση και την περιοχή της ουλής, οι πλαστικοί χειρουργοί θα σας εξηγήσουν τα είδη των δραστηριοτήτων που πρέπει να αποφεύγονται. Καμία φαρμακευτική αγωγή δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με το χειρουργό. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι ιστοί της ουλή απαιτούν ένα χρόνο ή και περισσότερο για να επουλωθούν πλήρως και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή βελτίωση της εμφάνισης.
Οι Πλαστικοί Χειρουργοί Προσώπου καθιστούν δυνατή τη διόρθωση των ατελειών του προσώπου που μπορεί να υπονομεύσουν την αυτοπεποίθηση. Αλλαγή στην ουλή σας φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει στο να αλλάξει το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας.
Η ασφάλεια δεν καλύπτει κατά κανόνα χειρουργική επέμβαση που είναι καθαρά για αισθητικούς λόγους. Με χειρουργική επέμβαση που γίνεται για να διορθώσει ή να βελτιώσει τα σημάδια που προκαλούνται από τραυματισμό μπορεί να επιστραφούν στο ολόκληρο τους ή εν μέρει. Είναι ευθύνη του ασθενούς για να ελέγξετε με τον ασφαλιστικό του φορέα για πληροφορίες σχετικά με το βαθμό της κάλυψης.


*** Γήρανση του προσώπου

Το φαινόμενο της γήρανσης συνιστά αναπόφευκτο παράγοντα του κύκλου της ανθρώπινης ζωής. Η αναζήτηση της πηγής της νεότητας, ακόμη κι ενός αέναου νεανικ...ού «ελιξηρίου», μαρτυρείται από τις πρώτες ακόμη ιστορικές ενδείξεις, ενώ ολόκληρη η ανθρωπότητα επιδείκνυε μεγάλη φροντίδα στην επίτευξή της.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο μέσος άνδρας ή η γυναίκα θέλει να φαίνεται όσο νέος μπορεί για την ηλικία του. Ζούμε σε μια εποχή όπου οι γενιές των Baby Boomers, ανθρώπων που γεννήθηκαν μετά το πέρας του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και που με την απροσδόκητη αύξηση των γεννήσεων, έφτασαν να θεωρούν τους εαυτούς τους αθάνατους, σήμερα βρίσκονται στην 5η και 6η δεκαετία τους.
Σήμερα, διανύοντας την περίοδο των τεχνολογικών εξάρσεων και εξελίξεων, είναι ευκολότερο από ποτέ να παραταθεί η διάρκεια της νεότητας. Ως απόδειξη αυτού, αρκεί απλά να αναλογισθούμε οτι μόλις πριν από 15 χρόνια οι έννοιες του Botox, του Laser, του ενδοσκοπικού μετωπιαίου λίφτινγκ ή των εμφυτευμάτων μακράς διαρκείας ήταν όροι άγνωστοι στον ιατρικό κόσμο.
Πώς επιδρά η ηλικία στο πρόσωπο και το λαιμό;
Αυτή είναι μια σύνθετη ερώτηση και δέχεται πλήθος διχογνωμιών. Για να δούμε τα πράγματα με έναν απλουστευμένο τρόπο, θα χωρίσουμε την ανατομία σε:
• τριχωτό μέρος της κεφαλής
• άνω τριτημόριο προσώπου
• μέσο τριτημόριο προσώπου
• άνω τριτημόριο προσώπου και λαιμού
• δέρμα
 Η έλευση της γήρανσης διαπερνά όλα τα παραπάνω μέρη της προσωπικής περιοχής. Προκειμένου να σχεδιάσουμε το πώς θα φαινόμαστε νεότεροι, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε πώς γερνάμε. Θυμηθείτε, η γήρανση δεν είναι κακό πράγμα, αυτό σημαίνει ότι είστε ακόμα ζωντανοί. Ακόμη και οι πλούσιοι και διάσημοι δεν μπορούν να αναβάλλουν τις επιπτώσεις της γήρανσης! Μπορείτε, ωστόσο, να μεγαλώνετε με χάρη.


***  Μεταμόσχευση λίπους
και αποκατάσταση του όγκου του προσώπου

http://www.cyprusfacialsurgery.com/default.aspx?articleID=2400
Εκτός από τις ρυτίδες και τη βαρύτητα, η απώλεια όγκου στο πρόσωπο διαδραματίζει σημαντικότατη θέση ως αποδεικτικό... στοιχείο της έλευσης της γήρανσης. Το έλλειμμα αυτό δύναται να αποκατασταθεί είτε με εμφυτεύματα στο ιατρείο, είτε με τη χρήση μοσχευμάτων λίπους. Για να κατανοήσουμε τη σημασία της εν λόγω μεταμόσχευσης, θα πρέπει να αξιολογήσουμε το γενικό σχήμα του προσώπου καθώς ωριμάζει.
Πολλές φορές, κατά την παρατήρηση ενός προσώπου, η ηλικία του ατόμου γίνεται άμεσα αντιληπτή, συμπέρασμα που εξάγεται συχνά δίχως τις συνιστώσες των ρυτίδων ή της βαρύτητας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μια διαπίστωση σαν την παραπάνω, βρίσκεται σε στενή σχέση με το σχήμα που λαμβάνει το ανθρώπινο πρόσωπο, καθώς διέρχεται σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες. Έτσι λοιπόν,για παράδειγμα, ένα παιδί, ανεξαρτήτως του σωματικού βάρους του, ως επί το πλείστον διαθέτει ωοειδές σχήμα προσώπου. Το χαρακτηριστικό αυτό, αποδίδεται στο μεγάλο απόθεμα λίπους που συνεπάγεται η βρεφική ηλικία, και η οποία εξακολουθεί να υφίσταται όμως και στο χρονικό άνυσμα μεταξύ ήβης και ενηλικίωσης, δηλαδή περίπου ως την ηλικία των 20 χρόνων.
Η μεταμόσχευση λίπους πραγματώνεται αφενός με την αφαίρεση λιπώδους ιστού από την κοιλιά ή τους μηρούς του ασθενή, και αφετέρου, με την τοποθέτηση αυτού στο πρόσωπό του-εκεί όπου η σφρυγιλότητα έχει αρχίσει να εκλείπει. Φυσικά πρόκειται για μικρές ποσότητες λίπους που αφαιρούνται από το ανθρώπινο σώμα, γεγονός που δεν πρέπει να συγχέει τη διαδικασία αυτή με τη λιποαναρρόφηση.
Στην πραγματικότητα πολλές γυναίκες προτιμούν το ώριμο πρόσωπο των τριάντα χρόνων, καθώς το λίπος της νεανικής ηλικίας έχει χαθεί, κάτι που αναδεικνύει τις γωνίες και τα ζυγωματικά του προσώπου, το οποίο σταδιακά γίνεται περισσότερο τριγωνικό, προσομοιάζοντας στο σχήμα της καρδιάς. Με την πάροδο των χρόνων, ο ανθρώπινος οργανισμός χάνει λίπος από περιοχές όπως τα μάτια, τα μάγουλα και το σαγόνι, σε παράλληλη συνάρτηση, όμως, με την αύξηση του σωματικού του βάρους κυρίως στις χαμηλές προσωπικές περιοχές όπως ο λαιμός και μέρος της ωμοπλάτης. Έτσι παρατηρείται η αντιστροφή του τριγώνου που περιγράφηκε προηγουμένως, καθώς η βάση του πλέον βρίσκεται στην κάτω προσωπική περιοχή, σε αντίθεση με πριν. Θεωρητικά, ο στόχος της μεταμόσχευσης λίπους είναι ακριβώς αυτή η αναστροφή του τριγώνου, ώστε το πρόσωπο της νεότητας σε σχήμα καρδιάς να επιστρέψει.
Η απώλεια όγκου είναι ιδιαίτερα έντονη γύρω από τα μάτια, τα μάγουλα και το σαγόνι, όπου η μεταμόσχευση λίπους μπορεί να παίξει το μεγαλύτερο ρόλο στην επίτευξη μιας ισορροπημένης και ολοκληρωμένης στρατηγικής αναζωογόνησης προσώπου, και που μπορεί να περιλαμβάνει βλεφαροπλαστική ή ακόμη και ένα λίφτινγκ.
Μια τέτοιου είδους αποκατάσταση, προσδίδει λάμψη στο πρόσωπο και το δέρμα του ασθενούς. Με την προσθήκη λιπώδους ιστού, η υφή του δέρματος βελτιώνεται. Η προσθήκη λίπους πίσω στο πρόσωπο μπορεί ακόμη να αρχίσει και να βοηθά την υφή του δέρματος και τον τόνο, σύμφωνα με το πώς αντιδρά το δέρμα στα βλαστοκύτταρα.Το φαινόμενο αυτό είναι μάλλον προϊόν εικασίας, ωστόσο μπορεί να είναι εμφανές για ένα έτος μετά από τη μεταμόσχευση λίπους.
Η διαδικασία της μεταμόσχευσης λίπους και της αποκατάστασης των σημαδιών της γήρανσης, ενδείκνυνται στους ασθενείς, δεδομένου του μικρού της επεμβατικότητας της και της εκπλήρωσής της δίχως τις παραδοσιακές τομές στην προσωπική περιοχή. Ως μια παγκόσμια καινοτομία στον τομέα της αισθητικής χειρουργικής, η μεταμόσχευση λίπους έχει αναλάβει έναν σημαντικό ρόλο στην ικανότητά μας να καταπολεμήσουμε τα σημάδια της γήρανσης.

***  Μπορεί να μιλήσει και να φάει 14 χρόνια μετά!
   Πρωτοποριακή επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής στην Κύπρο
 Το περιστατικό, αν και ήταν δύσκολο, ανέλαβε ο Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Δρ Νεόφυτος Δημητριάδης
 Η ΑΣΘΕΝΗΣ αποκαταστάθηκε πλήρως, σύμφωνα με τον Δρ Δημητριάδη

 Μια πρωτοποριακή επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής σε συνδυασμό με ορθογναθική χειρουργική, διενεργήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο σε ασθενή με σύνδρομο Goldenhar, που ανεπιτυχώς είχε χειρουργηθεί προηγουμένως είκοσι ολόκληρες φορές.
Η πολύπλοκη και πρωτοπόρος, για τα κυπριακά, πάντα, δεδομένα, χειρουργική επέμβαση διενεργήθηκε από την ιατρική και επιστημονική ομάδα του Cyprus Craniofacial Team και συγκεκριμένα από τον Στοματικό και Γναθοπροσωπικό Χειρουργό Δρα Νεόφυτο Δημητριάδη, στο American Medical Centre. Για την επιτέλεση της συγκεκριμένης επέμβασης, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, χρειάστηκαν τρεις γιατροί, 8,5 ώρες στο χειρουργείο, και προαπαιτούμενη προετοιμασία της ασθενούς που είχε διάρκεια ενός έτους.
Το περιστατικό
 Για τους περισσότερους από εμάς, η διαδικασία ανοίγματος και κλεισίματος του στόματος είναι μία κίνηση κάπως αυτονόητη που γίνεται χωρίς καν να το αντιλαμβανόμαστε. Το ίδιο, όμως, δεν ίσχυε για την εν λόγω ασθενή, η οποία γεννήθηκε με ένα σπάνιο σύνδρομο, γνωστό ως Goldenhar, που δεν της επέτρεπε να ανοιγοκλείνει το στόμα της. Γεγονός, το οποίο δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα στην καθημερινότητά της (ομιλία, μάσηση, κατάπωση). Το σύνδρομο αυτό, χαρακτηρίζεται από ατελή διάπλαση της μιας πλευράς (συνήθως) του προσώπου.
Η σοβαρότητα της δυσμορφίας ποικίλλει και εκτείνεται από ελαφρά ασυμμετρία προσώπου, μικρά πολυποειδή μορφώματα δέρματος στην προωτιαία περιοχή έως σοβαρότατου βαθμού, με σοβαρή υποπλασία της κάτω γνάθου και των ζυγωματικών οστών, καθώς και σοβαρή διαταραχή της ανάπτυξης του ωτός. Η χειρουργική επέμβαση, διενεργήθηκε την άνοιξη του 2014, και στέφθηκε με επιτυχία.
Αρκετά δύσκολη επέμβαση
 Με αφορμή την πρωτοπόρα επέμβαση, η «Σ» επικοινώνησε με τον Δρα Νεόφυτο Δημητριάδη. Για το περιστατικό που είχε να αντιμετωπίσει ο κ. Δημητριάδης σημείωσε τα εξής: «Το συγκεκριμένο περιστατικό αφορά θεραπεία ασθενούς με Goldenhar Syndrome που υποβλήθηκε σε ολική αρθροπλαστική των κροτοφαγναθικών αρθρώσεων για διόρθωση αγκύλωσης, ορθογναθική χειρουργική για διόρθωση σκελετικών οστικών σχέσεων των γνάθων και τοποθέτηση μοσχεύματος για αποκατάσταση αισθητικών δυσμορφιών των γνάθων.
Ενώ είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε 20 χειρουργικές επεμβάσεις, τα τελευταία 14 χρόνια η ασθενής είχε υποστεί ολική αγκύλωση των αρθρώσεων με αποτέλεσμα την αδυναμία ομιλίας και μάσησης». Κληθείς να σχολιάσει τη δυσκολία της εν λόγω επέμβασης ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως «η επέμβαση ήταν αρκετά δύσκολη με πολλούς κινδύνους, αν αναλογιστούμε τις πολλαπλές προσπελάσεις στην περιοχή, τη δημιουργία ουλώδους ιστού, τη διαφοροποίηση της ανατομίας των μαλθακών και σκληρών ιστών, την πιθανή ατροφία των μυϊκών μορίων και κυρίως τη χρονιότητα της νόσου.
Η επέμβαση διήρκησε 8 ώρες και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η ασθενής αποκαταστάθηκε πλήρως με αποκορύφωμα την ανάκτηση της ομιλίας και της μασητικής λειτουργίας του στοματογναθικού συστήματος μετά από 14 χρόνια. Με έκπληξη είδα την ασθενή να μασάει κρέας και να χρησιμοποιεί καλαμάκι», συμπλήρωσε.
Μειωμένο το κόστος της επέμβασης στην Κύπρο
 Σύμφωνα με τον Στοματικό και Γναθοπροσωπικό Χειρουργό οι επεμβάσεις αυτές γίνονταν στο παρελθόν στο εξωτερικό με σημαντικό κόστος για τους γονείς των ασθενών. Σήμερα, πλέον, γίνονται στην Κύπρο. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Δημητριάδη, «υπάρχουν οι εξειδικευμένες ομάδες ιατρών και με την εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να επικοινωνούμε με το εξωτερικό για τη δημιουργία των μοσχευμάτων, όπως, για παράδειγμα, συνέβη με τη Δήμητρα, όπου όλος ο σχεδιασμός των μοσχευμάτων και του χειρουργείου έγινε με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε συνεργασία με την Αμερική.
Το κόστος για την ασθενή είναι σημαντικά μειωμένο, καθώς της παρέχεται η μετεγχειρητική παρακολούθηση στη χώρα της, κάτι πολύ σημαντικό και για την αποφυγή οποιασδήποτε μετεγχειρητικής επιπλοκής».
Το σύνδρομο
 Αναφερόμενος στο σύνδρομο Goldenhar, γνωστό και ως Oculo- Auricol- Vertebral Syndrome, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως είναι μια σπάνια γενετική ανωμαλία που χαρακτηρίζεται από ατελή ανάπτυξη των ώτων, της μύτης, των μαλακών μορίων, του χείλους και των οστών των γνάθων.
Σχετίζεται με ανώμαλη ανάπτυξη κατά την εμβρυική ηλικία της πρώτης και δεύτερης βραχιακής ακρολοφίας. Υπάρχουν διάφορες κατηγοριοποιήσεις, σημείωσε, ανάλογα με τον βαθμό και την έκταση των υποπλαστικών μορίων, καθώς και την προσβολή και άλλων οργάνων, όπως, για παράδειγμα, ατελής ανάπτυξη των νεφρών. «Πολλές φορές, αν η ανωμαλία αφορά μόνο μια περιοχή του προσώπου, ο όρος Goldenhar χρησιμοποιείται εναλλακτικά με τον όρο ημιπροσωπική μικροσωμία», συνέχισε, και συμπλήρωσε:
«Το σύνδρομο αυτό ανήκει σε μια οικογένεια συνδρόμων, των κρανιοπροσωπικών. Τα σύνδρομα αυτά, όπως, για παράδειγμα Carpenter Syndrome, Pfeiffer Syndrome, Aperts Syndrome, Crouzon Syndrome, Muenke Syndrome, Treacher Collins Syndrome, συνδυάζουν διάφορες κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες, είναι κατα βάση γενετικής προέλευσης και προσβάλλουν ένα ή και περισσότερα όργανα.
Σε συνδυασμό με τις σχιστίες και τις κρανιοσυνοστεώσεις αποτελούν μια οικογένεια κρανιοπροσωπικών ανωμαλιών όπου η θεραπεία τους γίνεται από κρανιοπροσωπικές ομάδες ειδικών και αφορά χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης, αισθητικής, λειτουργικότητας, ορθοδοντικές θεραπείες, λογοθεραπείες κ.λπ. Θεωρώ άξιον αναφοράς το γεγονός ότι στην Κύπρο σήμερα υπάρχουν τέτοιου είδους ομάδες, μία εκ των οποίων είναι και η δική μας ομάδα Cyprus Craniofacial Team, οι οποίες μπορούν και αναλαμβάνουν τη θεραπεία αυτών των παιδιών, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη μετάβασης των γονέων στο εξωτερικό. Η ομάδα μας αποτελείται από 14 ειδικούς στις κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες», κατέληξε ο Δρ Νεόφυτος Δημητριάδης.
Βιογραφικό Σημείωμα
 Ο Δρ Νεόφυτος Δημητριάδης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ( DDS degree ) και στη συνέχεια μετέβη στις Η.Π.Α. όπου συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Tufts στη Βοστόνη, όπου ολοκλήρωσε MD (Doctor of Medicine degree) και την ειδικότητα της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής. Επιπλέον ολοκλήρωσε με επιτυχία το Master of Science degree στο Πανεπιστήμιο του Tufts (Βοστόνη Η.Π.Α), καθώς και την εξειδίκευσή του στην αισθητική χειρουργική προσώπου.
Ο Δρ Δημητριάδης εργάστηκε ως επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της κλινικής του Πανεπιστημίου του Tufts, τίτλο που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Έχει επίσης διεξάγει σημαντικό ερευνητικό έργο στον τομέα της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, το οποίο έχει δημοσιευθεί σε αρκετά διεθνή ιατρικά περιοδικά. Υπήρξε κύριος ομιλητής σε πολλά ιατρικά συνέδρια τόσο στην Αμερική όσο και Παγκόσμια.
Ο Δρ Δημητριάδης είναι διπλωματούχος του American Board of Oral and Maxillofacial Surgery , μέλος του American Association of Oral and Maxillofacial Surgeons και του Massachusetts Sleep Society, μέλος του International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons, του American Academy of Cosmetic Medicine and surgery και του European Academy of Facial Plastic Surgery.
Τα κλινικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Χειρουργική στόματος, Ορθογναθική χειρουργική ,Τραύματα προσώπου και οφθαλμού, Οστικά ελλείμματα, Οδοντικά Εμφυτεύματα, Οδοντογενείς Λοιμώξεις, Όγκους Στοματογναθοπροσωπικής Χώρας, Διαταραχές της Κροταφογναθικής Άρθρωσης, Αποφρακτική Άπνοια του Ύπνου και Ροχαλητό, κρανιοπροσωπική χειρουργική, πλαστική χειρουργική προσώπου και κοσμητικές επεμβάσεις (ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική, ωτοπλαστική, facelift, botox, restylane, σχιστίες κ.τ.λ.). Ο Δρ Δημητριάδης εξετάζει και χειρουργεί στο American Medical Center στη Λευκωσία.

***  Βλεφαροπλαστική
VIDEO  :  http://youtu.be/2mSQ9-2TotU  ,.

Kάθε χρόνο εκατό χιλιάδες άνδρες και γυναίκες επιλέγουν βλεφαροπλαστική για να βελτιώσουν την εμφάνιση τους. Πεσμένα βλέφαρα μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι και μπορεί επίσης να επηρεάσει την όραση σας. Η Βλεφα...ροπλαστική διορθώνει αυτά τα προβλήματα αλλά και αφαιρεί τις σακούλες κάτω από τα μάτια που σας κάνουν να μοιάζετε κουρασμένοι. Αυτή η επέμβαση δεν μπορεί να αλλάξει τους μαύρους κύκλους, τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια, ούτε μπορεί να αλλάξει τα κρεμασμένα φρύδια. Αν και η βλεφαροπλαστική εκτελείται συχνά ως ενιαία διαδικασία, ο χειρουργός σας μπορεί επίσης να συστήσει ένα μετωπιαίο λίφτινγκ, λίφτινγκ προσώπου ή ανανέωση δέρματος για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Αν αναρωτιέστε πώς η βλεφαροπλαστική μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που φαίνεστε, πρέπει να ξέρετε πως γίνεται η βλεφαροπλαστική και τι μπορείτε να περιμένετε από αυτή τη
 διαδικασία. Αυτό το κείμενο μπορεί να απαντήσει σε πολλές κοινές ερωτήσεις και να σας παρέχει τις πληροφορίες για να αρχίσετε να σκέφτεστε τη βλεφαροπλαστική.
Η επιτυχής χειρουργική επέμβαση πλαστικής προσώπου είναι αποτέλεσμα της καλής σχέσης μεταξύ ασθενούς και ο χειρουργού. Η εμπιστοσύνη, η οποία βασίζεται σε ρεαλιστικές προσδοκίες και απαιτητικές ιατρικές γνώσεις, αναπτύσσεται στο συμβουλευτικό στάδιο πριν από την επέμβαση. Ο χειρουργός σας μπορεί να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.
Είναι η βλεφαροπλαστική για σας;
Όπως συμβαίνει με όλες τις πλαστικές χειρουργικές προσώπου, η καλή υγεία και οι ρεαλιστικές προσδοκίες είναι προαπαιτούμενα. Η Βλεφαροπλαστική αφαιρεί το περιττό λίπος, τους μύες και το δέρμα από το άνω και το κάτω βλέφαρο. Τα αποτελέσματα είναι μια ανανεωμένη εμφάνιση με μια σταθερά νενικοτερη περιοχή των ματιών.
Τα άτομα με κυκλοφορικό, οφθαλμολογικά ή σοβαρές ιατρικές καταστάσεις, πρέπει να στηρίζονται στις διαγνωστικές δεξιότητες των προσωπικών τους ειδικών για να διαπιστωθεί αν είναι να σκεφτούν τη βλεφαροπλαστική ως μια επιλογή. Η διαβούλευση με τον προσωπικό πλαστικό σας χειρουργός μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν οποιαδήποτε πρόσθετη, συμπληρωματική χειρουργική επέμβαση θα αυξήσει την επιτυχία της χειρουργικής επέμβασης.
Ο χειρουργός σας μπορεί να συστήσει να σχεδιαστεί ταυτόχρονα ένα μετωπιαίο λίφτινγκ για να διορθώσει μια πτώση του φρυδιού και να λειάνει το μέτωπο, ή μια ανανέωση του δέρματος για να αφαιρεθούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες γραμμής στην περιοχή των ματιών.
Making The Decision For Blepharoplasty
 Whether the surgery is desired for functional or cosmetic reasons, your choice of a qualified facial plastic surgeon is of paramount importance. The patient must also make the commitment to follow the pre-surgical and post-operative instructions of the surgeon.
During the pre-surgical consultation, you will be examined or asked to answer queries concerning vision, tear production, use of lenses, and your desires for surgery. Your surgeon will explain what you can expect from blepharoplasty and take a complete medical history. Factors to be weighed include age, skin type, ethnic background, and degree of vision obstruction. Furthermore, you can expect an open and honest exchange between you and your surgeon, which will establish the basis for a successful outcome.
 After a mutual decision is made by both you and your surgeon, the technique indicated for your individual surgery will be discussed. The type of anesthesia, the surgical facility, any supportive surgery, and the risks and costs inherent in the procedure will be outlined.
Λήψη της απόφασης για βλεφαροπλαστική
Είτε η επέμβαση σας είναι επιθυμητή για λειτουργικούς ή αισθητικούς λόγους, η επιλογή του ειδικού πλαστικού χειρουργού είναι υψίστης σημασίας. Ο ασθενής πρέπει επίσης να αναλάβει και τη δέσμευση να ακολουθήσει τις προ-χειρουργικές και μετεγχειρητικές οδηγίες του χειρουργού.
Κατά τη διάρκεια της προ-χειρουργικής διαβούλευσης θα πρέπει να εξεταστείτε ή να κληθείτε να απαντήσετε σε ερωτήματα σχετικά με την όραση, παραγωγή δακρύων, χρήση φακών και τις επιθυμίες σας για τη χειρουργική επέμβαση. Ο χειρουργός θα σας εξηγήσει τι μπορείτε να περιμένετε από τη Βλεφαροπλαστική και να λάβει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό. Παράγοντες που πρέπει να υπολογίζονται περιλαμβάνουν την ηλικία, τον τύπο του δέρματος, την εθνική καταγωγή και το βαθμό απόφραξης της όρασης. Επιπλέον, μπορείτε να αναμένετε μια ανοικτή και ειλικρινή ανταλλαγή ανάμεσα σε εσάς και τον χειρουργό σας, η οποία θα δημιουργήσει τη βάση για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Μετά από μια αμοιβαία απόφαση τόσο από εσάς και όσο και τον χειρουργό, θα πρέπει να συζητηθεί η τεχνική που ενδείκνυται για τη δική σας χειρουργική επέμβαση. Θα πρέπει να περιγράφεται το είδος της αναισθησίας, της χειρουργικής μονάδας, κάθε υποστηρικτική χειρουργική επέμβαση, οι κίνδυνοι και το κόστος που συνεπάγονται με τη διαδικασία
 Τι να περιμένω μετά τη χειρουργική επέμβαση
 Αμέσως μετά που η επέμβαση έχει ολοκληρωθεί, ο χειρουργός σας μπορεί να εφαρμόσει μικροσκοπικούς αποστειρωμένους επιδέσμους. Αυτό δεν γίνεται με τη βλεφαροπλαστική δια μέσου του επιπεφυκότα. Δεν είναι σημαντικό τα μάτια σας να καλύπτονται. Ωστόσο, μία αλοιφή για την πρόληψη της ξηρότητας στην περιοχή των ματιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ένας ορισμένος βαθμός πρηξίματος και μωλώπων είναι φυσιολογικός. Κρύα επιθέματα καθώς και ανύψωση της κεφαλής σε ύπτια θέση θα ενισχύσει την επούλωση και θα ανακουφίσει τον πόνο. Ο χειρουργός θα σας συνταγογραφήσει φάρμακα για τη δυσφορία.
Ενάμιση εβδομάδα μετά από τη βλεφαροπλαστική θα καθαρίσετε την περιοχή των ματιών (τα μάτια μπορεί να αισθάνονται κολλώδη, ξηρά και φαγούρα). Μπορεί να συστηθούν κολλύρια. Ο χειρουργός σας θα απαριθμήσει επίσης δραστηριότητες και περιβάλλοντα που πρέπει να αποφύγετε τις εβδομάδες αμέσως μετά την επέμβαση. Τα μόνιμα ράμματα θα αφαιρεθούν σε τρεις έως πέντε ημέρες μετά την επέμβαση. Τα αυτό-απορροφούμενα ράμματα θα διαλυθούν από μόνα τους.
Οι Πλαστικοί Χειρουργικοί Προσώπου καθιστούν δυνατή τη διόρθωση πολλών ατελειών του προσώπου και τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης που μπορεί να υπονομεύσουν την αυτοπεποίθηση. Με την αλλαγή της εμφάνισης, οι πλαστικοί χειρουργοί προσώπου μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας.
Η ασφάλεια δεν καλύπτει κατά κανόνα χειρουργική επέμβαση που γίνεται καθαρά για λόγους αισθητικής. Η Χειρουργική επέμβαση που γίνεται για να διορθώσει ή να βελτιώσει την όραση ή για την παραμόρφωση ή τραυματισμό των ματιών ενδέχεται να πληρωθεί στο ολόκληρο ή το μερικό του ποσού. Είναι ευθύνη του ασθενούς να ελέγξει με τον ασφαλιστικό φορέα για πληροφορίες σχετικά με το βαθμό της κάλυψης.

Video  : Board Certified Facial Plastic Surgeon, Dr. Shervin Naderi, Demonstrates augmentation of the lips to create fuller, more seductive lips using Juvederm Ultra. Dr. Naderi also reduces the smile lines or Naso Labial Fold wrinkles using Juvederm.
Dr. Shervin Naderi is a Board Certified Facial Plastic Surgeon. He has practices outside of Washington DC in Reston-Herndon Virginia and Chevy Chase Maryland in the Barlow Building. He is a "Rhinoplasty specialist" as well as a master injector and a clinical instructor for Botox, Dysport and dermal filler injections. He is also an examiner for the American Board of Facial Plastics & Reconstructive Surgery.
http://youtu.be/9oOBtgGwV-E  ,


 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
~ Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.-  
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-  
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/13-2014.html ,.-  
~  Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο  13  και  14  Σεπτεμβρίου  2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/13-14-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/14-2014.html  ,.-  
~  Εκδρομή διαδρομές ημερήσια στην ΜΑΝΗ Κυριακή 14/09/2014 Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/14092014-15-2014.html ,.- 
 ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης και Επιλογές  σημαντικών  θεμάτων και  ενδιαφέροντος , Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/15-2014.html,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/16-2014.html ,.-
~Άρωμα από αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/17-2014.html  

~  Άρωμα  από  Μεσσηνιακό  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-

~Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18 Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  19  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/19-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  20  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/20-2014.html ,.-
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/20-21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  22 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.- 
~Επιλογές  Θεμάτων  Δευτέρα  22  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  23  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/23-2014.html , .-  
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  23  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/23-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  24  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/24-2014.html ,.-
  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~  Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  26 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html ,.-   
Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-

2 σχόλια:

  1. Στην Ιατρική δεν λέμε ΠΟΤΕ.. ΠΟΤΕ και ΠΟΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ~Δεν πρέπει να μένουμε ικανοποιημένοι γι΄ αυτό το οποίο κάνουμε , μολονότι είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε ...αν θέλουμε να προοδεύουμε !!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή