arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  14  Σεπτεμβρίου  2014  :

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!
Όποιος ιερέας μιλά στον άμβωνα κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ή άλλων θρησκειών κινδυνεύει να θεωρηθεί ρατσιστής και να φυλακιστεί. Σε λίγο στον τόπο µας θα είμαστε ξένοι. ∆εν ξέρω αν θα ζω, να το δω αυτό, αλλά τα παιδιά σας θα είναι σκλάβοι στους Μουσουλμάνους. Η Ελλάδα χάνεται και η πίστη χάνεται. Κρατήστε τη Φλόγα της Πατρίδας και της Πίστης. Η παγκοσµιοποίση δεν µας χτυπά απλά την πόρτα είναι ήδη εδώ”..[Αμβρόσιος Αιγιαλείας].... .Πατέρα μου,γιατί τότε η Εκκλησία τάχθηκε υπέρ του Αντιρατσιστικού;;;;Γιατί σιγεί ενώ έχουμε μπεί στο τελευταίο στάδιο του σφραγίσματοςαπ΄το Αντίχριστο καθεστώς,γιατί και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για το πέταγμα στα σκουπίδια τόσων χιλιάδων υπογραφών που τάχθηκε κατά των Αντιχρίστων ταυτοτήτων;;Σε ποιούς προσφέρει υπηρεσία η Εκκλησία της Ελλάδος και ποιούς έχει καλεστει απ΄τον Κύριο μας να προστατέψει;;;;;;;;

*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

***  Με χειροπέδες κατέληξε "Παπατζής" στην Κυπαρισσία          
           
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Κυπαρισσία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, ένας 58χρονος, γιατί διενεργούσε μαζί  με άλλα  άτομα τα οποία αναζητούνται, το παράνομο τυχερό παιχνίδι «ΠΑΠΑΣ».
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία τραπουλόχαρτα, το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ και ένα ξύλινο τραπεζάκι.  
 
*** Εκδίδεται ένταλμα σύλληψης για τρίτο άτομο για τη διπλή δολοφονία της Μάνης
   Θέμα ημερών είναι η έκδοση εντάλματος σύλληψης για τρίτο άτομο σχετικά με τη διπλή δολοφονία του 26χρονου Κώστα Σγούρου και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη τον Αύγουστο. Την εμπλοκή τρίτου ατόμου είχε ανακοινώσει, μέσω των δικηγόρων της, η οικογένεια του Κώστα Σγούρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές πλέον έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία που χρειάζονταν για να προχωρήσουν στην έκδοση του εντάλματος. Υπενθυμίζεται ότι για τη διπλή δολοφονία έχουν προφυλακισθεί δύο 18χρονοι, ένας από την περιοχή του Κάμπου Δυτικής Μάνης και ένας από την Καλαμάτα Τα στοιχεία που φαίνεται να προκύπτουν και τα οποία ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Μαργέλης, είχε επικαλεστεί ως ατράνταχτα, υποδεικνύουν νεαρό από το συγγενικό περιβάλλον του 18χρονου από τον Κάμπο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, στον τρίτο αυτό νεαρό είχε γνωστοποιηθεί τι πρόκειται να γίνει, σε επαφή που είχε με το 18χρονο. Να σημειωθεί ότι είχε ζητηθεί άρση απορρήτου για τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα των δύο 18χρονων δραστών πριν και μετά το έγκλημα, ενώ αρχές Σεπτεμβρίου, σε νέες έρευνες των Αρχών, κατασχέθηκαν οι υπολογιστές από τα σπίτια τους.Β.Β -
 
 ***  Φωτοτυπούσαν βιβλία, τα πουλούσαν και κατέληξαν στο Τμήμα         
           
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Τρίπολη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας 33χρονος και μία 51χρονη, γιατί ο 33χρονος ως υπεύθυνος βιβλιοχαρτοπωλείου και η 51χρονη ως υπάλληλος αυτού, προέβαιναν  στη φωτοτυπική αναπαραγωγή ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών βιβλίων και στη διάθεση τους προς εμπορία, με τίμημα μικρότερο του κανονικού, χωρίς την έγγραφη άδεια των εταιριών.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι εννέα φωτοαντίγραφα ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών βιβλίων διαφόρων εκδοτικών οίκων καθώς και τρείς φάκελοι οι οποίοι περιείχαν διαφάνειες με εξώφυλλα ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών  βιβλίων διαφόρων εκδοτικών οίκων. 

***  Το χωράφι μπορεί να… τραβήξει μπροστά το νομό Μεσσηνίας          
           
Σύμφωνα με το γεωπόνο, διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Τριφυλία, Αντώνη Παρασκευόπουλο
Τα αναλυτικά δημογραφικά στοιχεία που δημοσιεύσαμε για τη Μεσσηνία από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) περιείχαν εκπλήξεις. Αποδείκνυαν ότι, ενώ η περιοχή μας πλεονεκτεί εντυπωσιακά στον αγροτικό τομέα, εκείνος που κυριαρχεί είναι ο τριτογενής (ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάλληλοι).
Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, οι ενεργές επιχειρήσεις στη Μεσσηνία το 2011 ήταν 9.965, το 2012 έπεισαν σε 9.958 και το 2013 ανήλθαν σε 9.673. Φυσικά, οι παραπάνω αριθμοί αφορούν όλες τις δραστηριότητες.
Πέραν όλων των άλλων, τα στοιχεία δείχνουν ότι τείνουμε να γίνουμε μια γερασμένη κοινωνία. Οι γερασμένες κοινωνίες, όμως, δεν έχουν το δυναμισμό να αναλάβουν νέα ρίσκα, προτιμούν να μάχονται για τα «κεκτημένα». Έστω κι αν αυτά είναι ανέφικτα.
Όμως, προοδευτική πολιτική σήμερα μπορεί να είναι μόνο η υπεράσπιση της εργασίας, όχι της αργομισθίας των κομματικών πελατών. Η υπεράσπιση της αξιοκρατίας, όχι της μετριοκρατίας. Η δουλειά στα χωράφια, τις βιομηχανίες, τις επιχειρήσεις, όχι η μεταφορά του δημόσιου πλούτου μέσω προγραμμάτων και επιδοτήσεων στους κομματικούς συνεταιρισμούς και τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ενώσεις.
Το εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο, είναι δύσκολο και αντιδημοφιλές αντικειμενικά. Οι γερασμένες κοινωνίες δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον. Κοιτάνε τα αμέσως επόμενα χρόνια και μετά ό,τι θέλει ας γίνει. Το ’χουν αυτό οι γέροι. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Κάποιος πρέπει σ’ αυτό το νομό να μιλήσει για το μέλλον.
Από την άλλη πλευρά, μάθημα οικονομίας που θα έπρεπε να ακούσουν όλοι οι τοπικοί και υπερτοπικοί αρμόδιοι της ανάπτυξης είναι ότι μόνο οι υπηρεσίες δεν μπορούν να δώσουν στο νομό την απαραίτητη προωθητική δύναμη. Η μονοκαλλιέργεια βλάπτει.
Σύμφωνα με το γεωπόνο, διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Τριφυλία, Αντώνη Παρασκευόπουλο, θα πρέπει να υπάρξει, επιτέλους, ένας σοβαρός προγραμματισμός στην αγροτική μας παραγωγή, η οποία μπορεί όχι μόνο να «θρέψει» τη Μεσσηνία, αλλά να δώσει δουλειά σε νέους ανθρώπους και προστιθέμενη αξία στον τόπο, μέσω των ποιοτικών της προϊόντων. «Εξάλλου», όπως μας είπε χαρακτηριστικά, «ο τζίρος από τον αγροτικό τομέα κατά 90%, περίπου επιστρέφει και πάλι στην  αγορά». Πρόσθεσε, δε, ότι ο νομός μας είναι το τρίτο θερμοκηπιακό κέντρο της χώρας με 3.000 καλλιεργούμενα στρέμματα, ενώ τα προϊόντα που παράγονται εξάγονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
Με τον κ. Παρασκευόπουλο είχαμε, χθες, μια σύντομη συζήτηση για τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Κατ’ αρχήν, μας ξεκαθάρισε ότι αμφισβητεί αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας ως οικονομικό προφίλ της Μεσσηνίας, με βάση και την εμπειρία του από τις κατά περιόδους παρουσιάσεις επιστημονικών οργάνων σε διάφορα συνέδρια για τη δομή του νομού.
Χωρίς πολλές περιστροφές, μας ξεκαθάρισε ότι η Μεσσηνία έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να αναπτύξει περαιτέρω την ποιότητα των προϊόντων της και να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης. Έθεσε, βέβαια, ως απαραίτητη προϋπόθεση τη διάθεση όλων των εμπλεκομένων να οργανωθούν σοβαρά, να συνεργαστούν και να εργαστούν στην κατεύθυνση της καινοτομίας, ώστε να δημιουργηθεί νέος πλούτος. Κι αυτή η παράμετρος δεν πρέπει να ισχύσει μόνο για την αγροτική παραγωγή.
   *Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε και αποδεικνύουν το αγροτικό προφίλ της Μεσσηνίας βασίζονται σε προηγούμενη παρουσίαση του κ. Παρασκευόπουλου, σε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Γεωργία της Μεσσηνίας κατά την περίοδο της κρίσης και καινοτόμες προσεγγίσεις».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Αντισεισμικοί έλεγχοι στα σχολικά συγκροτήματα           
            
Με αφορμή τις εικόνες από την πρώτη μέρα στο σχολείο, σε συνδυασμό με τη χθεσινή «μαύρη» επέτειο για την Καλαμάτα, η μνήμη μου γύρισε σε εκείνες τις ημέρες του Σεπτέμβρη του 1986. Ήταν η χρονιά που πήγα κι εγώ στην Α΄ Δημοτικού και σαν μακρινή εικόνα θυμάμαι να παίρνουμε τα βιβλία στο κτήριο του 21ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο στεγαζόταν στην οδό Βασ. Γεωργίου απέναντι από τους Ταξιάρχες. Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που πήγα στο συγκεκριμένο σχολείο, καθώς ο σεισμός του Σαββάτου γκρέμισε τη σκεπή και το κτήριο καταστράφηκε ολοσχερώς.
Φυσικά, δεν ήταν το μοναδικό σχολείο που έπαθε μεγάλες καταστροφές από το σεισμό, ενώ για την αποκατάσταση των περισσότερων σχολικών κτηρίων χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια και παράλληλα μια ολόκληρη γενιά να μεγαλώσει μέσα σε αίθουσες-λυόμενα, υπό αντίξοες συνθήκες.
Βέβαια, ήμασταν τυχεροί στην ατυχία μας, γιατί αν ο σεισμός γινόταν άλλη μέρα και ώρα, τα θύματα και οι ζημιές θα ήταν ανυπολόγιστες.
Επειδή η πρόγνωση των σεισμών... αργεί, όπως φαίνεται, ακόμα και ο ελλαδικός χώρος- και ειδικά η περιοχή μας- πάντα θα είναι σεισμογενής, ας μας γίνουν μάθημα όσα περάσαμε στο παρελθόν και ας θωρακιστούμε εκεί που πραγματικά μπορούμε να το κάνουμε. Αν και πλέον τα κτηριακά συγκροτήματα των σχολείων έχουν ανανεωθεί στην Καλαμάτα σε πολύ μεγάλο ποσοστό, πολύ φοβάμαι ότι υπάρχουν χώροι επικίνδυνοι σε ολόκληρη τη Μεσσηνία... Είτε αυτά είναι σχολεία είτε φροντιστήρια...    Κ. Γαζ.  

*** Πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας

 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΣΤ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ, ΠΑΡΩΝ Ο Θ. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣΠρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας Του Αντώνη Πετρόγιαννη Για πρώτη φορά, χθες το πρωί, υπό τη νέα της σύνθεση και με πρόεδρο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπούχαλη, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Παρόντες, εκτός από τα εκλεγμένα μέλη, τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, όσο και ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή», Θόδωρος Μπρεδήμας. Ο τελευταίος, μάλιστα, σε παρέμβασή του σημείωσε ότι «παρά τον αποκλεισμό μας από το όργανο, θα παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις και θα καταθέτουμε τις απόψεις μας». Κατά τη διάρκειά της διεξήχθη συζήτηση και ελήφθησαν αποφάσεις, μεταξύ άλλων, επί των εξής θεμάτων: Εκλογή αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, όπου εξελέγη ο Σταμάτης Μπεχράκης, από τη μείζονα μειοψηφία, όπως προβλέπεται από το νόμο. Αιτήματα δημοτών για υπαγωγή τους στο Ν. 4257/2014. Εγκρίθηκαν, ως η εισήγηση της υπηρεσίας, για εξόφληση οφειλών προς το Δήμο με ευνοϊκούς όρους. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Επί των πρακτικών του διαγωνισμού για την «Προμήθεια σάντουιτς σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Καλαμάτας περιόδου 2014-2015». Προσήλθε μόνον ένας ενδιαφερόμενος, του οποίου τα δικαιολογητικά ήταν ελλιπή. Με απόφαση της Επιτροπής ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί. Παράταση συμβάσεων προμήθειας αναλωσίμων Η/Υ, εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών έτους 2013 του Δήμου Καλαμάτας. Αποφασίσθηκε η δίμηνη παράταση ισχύος των συμβάσεων, δυνατότητα που προβλεπόταν στις συμβάσεις αυτές. Έγκριση ή μη άσκησης ενδίκων μέσων και ενδίκου βοηθήματος κατά της υπ’ αριθμ. 137/2014 απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας (ειδική διαδικασία εργατικών διαφορών). Αποφασίσθηκε να παραπεμφθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης. Τέλος, ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αν. Νιάρχος, έθεσε το θέμα της σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Ζήτησε, δε, είτε ο Δήμος να διεκδικήσει χρήματα από την κεντρική εξουσία είτε από ιδίους πόρους να υλοποιήσει το έργο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δημοτικός σύμβουλος, Π. Μπουζιάνης, επισήμανε ότι το θέμα της σίτισης δεν αφορά μόνο στο Μουσικό Σχολείο, αλλά και τα υπόλοιπα, ειδικότερα, δε, τα ολοήμερα. Από την πλευρά του ο κ. Μπεχράκης συμφώνησε με την εισήγηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ζήτησε από το Δήμο να διεκδικήσει τα απαιτούμενα κονδύλια. Ο δε κ. Μπρεδήμας συμφώνησε και με τις δύο απόψεις, τόσο του κ. Νιάρχου όσο και του κ. Μπουζιάνη. - 

***  Πεταμένα εκατομμύρια και κανείς δεν ιδρώνει (φωτογραφίες)

   Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα με τους παράνομους καταυλισμούς των Ρομά στην Καλαμάτα, ανεξάρτητα από το ποια αισθήματα μπορεί να έχει κανείς γι' αυτούς, υποστηρίξαμε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη, αλλά και διεθνή δικαστήρια, έχουν εκφράσει συγκεκριμένη άποψη. Για την απομάκρυνσή τους απαιτείται πρώτα η εξεύρεση χώρου μετεγκατάστασής τους. Μπορεί ο δήμαρχος να λέει για την Μπιρμπίτα ή τη Μακαρία, αλλά οι χώροι στην κατάσταση που βρίσκονται είναι ακατάλληλοι. Για να γίνουν χώροι υποδοχής απαιτούνται χρήματα και όχι λίγα. Από την άλλη, απορούμε γιατί δεν έχει προσφύγει κάποιος στη Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ με τη μετεγκατάσταση των Ρομά, όταν ακόμα τα ηνία του νομού είχε η Νομαρχία... Α.Π. - 

***  Λαμπρός εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία (Φωτογραφίες)         
    
 
 
 
Λαμπρός ήταν ο Παντριφυλιακός εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία! Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες συμμετείχαν στις θρησκευτικές τελετές, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως και χιλιάδες πιστοί. Παράλληλα, πλήθος κόσμου έκαναν τις βόλτες τους και τα ψώνια τους στο μεγάλο Παντριφυλιακό πανηγύρι της Κυπαρισσίας!  Η.Γ. 




***  71 χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία του Ολοκαυτώματος στον Αετό Τριφυλίας          
           
Ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Αετού από τους Γερμανούς, στις 11 Σεπτέμβρη του ’43, είναι η σημερινή, κατά την οποία με επετειακές εκδηλώσεις στο μαρτυρικό Αετό τιμούν ευλαβικά τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, στοχεύοντας στη διατήρηση της τοπικής και εθνικής μνήμης.
Νωρίς το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στις 12.00 το μεσημέρι θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο.
Στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι επίσημοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η πρόεδρος του Προοδευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Αετός Τριφυλίας», Λίτσα Λυμπεροπούλου. Ακολούθως, θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση σιγής ενός λεπτού και από τη Φιλαρμονική ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Σημειώνεται πως τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, που εκτελέστηκαν ή πυρπολήθηκαν κατά το βομβαρδισμό από τα γερμανικά στρατεύματα σε αντίποινα προς το χωριό που είχε στήσει ενέδρα σε γερμανική περίπολο είναι: από το μαρτυρικό Αετό οι Αλέξιος Δημ. Γκότσης (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς (Γιωργιάννης) και από τα γύρω χωριά: Κωνσταντίνος Κατσιάρας, Μήτρος Πετρόπουλος, Γιαννούλα Δημητροπούλου, Νικόλαος Μανωλόπουλος και Βασιλική Βόγκα (Κοπανάκι 1944), Αικατερίνη Ζιάννη (Κοπανάκι 1944), Μιχάλης Αποστολόπουλος (Κοπανάκι 1944).
του Ηλία Γιαννόπουλου  

***  Σε συμμαχία κατά των ΗΠΑ και της Δύσης καλεί ισλαμιστές και «ακτιβιστές» η al-Qaeda!!!
 Δύο «παραφυάδες» της al-Qaeda, σε κοινή τους δήλωση, καλούν τους εξτρεμιστές ισλαμιστές σε Ιράκ και Συρία να σταματήσουν να μάχονται μεταξύ τους και να ενωθούν ενάντια στην συμμαχία που οικοδομούν οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές που δύο οργανώσεις του δικτύου δημοσιεύουν στο Διαδίκτυο κοινή ανακοίνωση.
«Σταματήστε τις αναμεταξύ σας μάχες και σταθείτε ενωμένοι ενάντια στην εκστρατεία της Αμερικής και της σατανικής της συμμαχίας οι οποίοι μας περιμένει, για να μας τσακίσει σαν καλάμια», αναφέρεται στην κοινή δήλωση της al-Qaeda  στην Αραβική Χερσόνησο και της al-Qaeda στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ.
Η ISIS διάσπαση της al-Qaeda στο Ιράκ, έχει δώσει πολλές μάχες με άλλες ισλαμιστικές ομάδες στη Συρία, μεταξύ αυτών και με το επίσημο παρακλάδι της al-Qaeda  στη χώρα, Μέτωπο al-Nusra, καθώς εκείνες προσπάθησαν να αναχαιτίσουν την επέλασή του από το 2013 και εξής
Με αυτή την ανακοίνωση βέβαια μπερδεύονται τα πράγματα, καθώς για τις ΗΠΑ υπάρχουν «καλοί» και «κακοί» τρομοκράτες. Με άλλα λόγια οι αγαπημένοι «ακτιβιστές» των ημεδαπών ΜΜΕ αλλά και των διεθνών δεν είναι τίποτα άλλο από παραφυάδες της al-Qaeda
Μάλιστα οι ΗΠΑ θέλουν να εξοπλίσουν τους «καλούς», «μετριοπαθείς» και «ακτιβιστές» τρομοκράτες για να πολεμήσουν την ISIS.

*** Θωρακίζει την Κριμαία η Ρωσία: Ενισχύει με χιλιάδες στρατιώτες τις δυνάμεις της!!!
Θωρακίζει την Κριμαία η Ρωσία με με χιλιάδες στρατιώτες και μέσα καθώς η κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα. Αυτά τα άκρως ανησυχητικά ανακοίνωσε ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας Sergey Shoigu προαναγγέλλοντας την ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων.
Όπως είπε ο Shoigu η παρουσία  «ξένων» στρατευμάτων σε εγγύτητα με τα ρωσικά σύνορα στην Κριμαία  έχει αυξηθεί σημαντικά για αυτό και η ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων κλίθηκε απαραίτητη.
Ο Ρώσος υπουργός δεν διευκρίνισε τι εννοεί με τον όρο «ξένα» στρατεύματα πάντως. Ξένα στρατεύματα για τη Ρωσία είναι τα ουκρανικά ασφαλώς,  αλλά εκτός από αυτά είναι και οποιασδήποτε άλλης χώρας όπως και ξένα μισθοφορι9κά τμήματα.
«Η ανάπτυξη μιας ικανής  και αυτάρκης δύναμης προς την κατεύθυνση της Κριμαίας είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας» είπε ο Shoigu για να συμπληρώσει:
«Η στρατιωτικο-πολιτική κατάσταση στην νοτιοδυτική στρατηγική κατεύθυνση έχει αλλάξει σημαντικά από την αρχή του έτους. Αυτό οφείλεται κύρια στην επέκταση της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης ύστερα από την ένταξη της Κριμαίας στην ρωσική Ομοσπονδία».
Της δήλωσης του Ρώσου υπουργού Άμυνας είχε προηγηθεί εχθές η γνωστοποίηση της μετακίνησης μιας Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-30SM  στην αεροπορική βάση Μπελμπέκ στην Κριμαία, κοντά στη Σεβαστούπολη.
Το παραπάνω γεγονός σημαίνει ότι η Μόσχα φοβάται μια απονενοημένη κίνηση των ουκρανικών και ξένων μισθοφορικών δυνάμεων στην Κριμαία με αποτέλεσμα να λάβει την απόφαση για την αμυντική της θωράκιση, δια παν ενδεχόμενο.
Η Ουκρανία το παρόν διάστημα φιλοξένει στο έδαφός της στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία “Rapid Trident”  με τη συμμέτοχη 1300 στρατιωτών από 15 χώρες είτε μέλη του ΝΑΤΟ είτε μελλοντικά μέλη.
Νωρίτερα ανακοίνωση του ΝΑΤΟ έκανε λόγο για επέκταση των δυνάμεών του προς την Α. Ευρώπη και ειδικότερα προς τις Βαλτικές Δημοκρατίες, με την δημιουργία μιας δύναμης ταχείας αντίδρασης 10.000 ανδρών. Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει πως οποιαδήποτε περαιτέρω επέκταση προς τα ανατολικά και την Ουκρανία, την οποία η συμμαχία βλέπει ως μελλοντικό κράτος μέλος, θα προκαλέσει την ισχυρή αντίδρασής της.
«Θα αντιδράσουμε σε κάθε ενίσχυση του ΝΑΤΟ προς τα Ανατολικά » είχε πει πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
«Η ενίσχυση του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, στην οποία περιλαμβάνεται και το αμερικανικό αντι-βαλλιστικό σύστημα δεν είναι για αμυντικούς σκοπούς αλλά είναι ένα «επιθετικό» όπλο και στοιχείο της επιθετικής διάταξης των αμερικανικών δυνάμεων δίπλα από την πατρίδα μας» είχε πει πιο συγκεκριμένα ο Putin.
Τώρα η απόφαση της Μόσχας για αμυντική θωράκιση της Κριμαίας έρχεται να επιβεβαιώσει το τεταμένο αυτό κλίμα στην Α. Ευρώπη.

*** Αμόκ Σκοπιανών: Κατηγορούν τα διεθνή ΜΜΕ ότι αναφέρουν την Αμφίπολη ως ελληνική!
Σε τι άλλες μεθόδους άραγε να καταφύγει το κρατίδιο των Σκοπίων προκειμένου να πείσει την διεθνή κοινή γνώμη ότι δεν είναι σλάβοι αλλά «Μακεδόνες»; Τι άλλο θα σκαρφιστούν οι παραχαράκτες της ιστορίας για να κλέψουν την ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά; Και όμως.
Το κομμουνιστικό παρελθόν τους και τις σταλινικές μεθόδους παραχάραξης της ιστορίας θυμούνται οι σλαβοσκοπιανοί που φαίνεται ότι έχουν πάρει βαρέως το θέμα της Αμφίπολης. Αυτή τη φορά η κυβέρνηση Γκρούεφσκι που ελέγχει απολύτως τα μέσα ενημερωσης στα Σκόπια έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» βρετανικά και αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το BBC, την Washington Post και τους International Business Times.
Οι απίστευτοι σλαβοσκοπιανοί, έχουν ταυτιστεί σε τέτοιο βαθμό με τη Μακεδονία που ερμηνεύουν ακόμη και τις δηλώσεις των Ελλήνων αρχαιολόγων αλλά και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως υποτιθέμενη απόδειξη του ισχυρισμού τους ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι «μακεδονικός» δηλαδή σκοπιανός, αφού ισχυρίζονται ότι η ΠΓΔΜ είναι ο «νόμιμος διάδοχος» της αρχαίας Μακεδονίας!
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Dnevnik» με τίτλο "Ερασιτεχνισμός και άγνοια σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ":  καταγγέλλει βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ όπως το BBC, η «The Washington Post» και οι «International Business Times» για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές τους στις ανασκαφές στην Αμφίπολη.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό» ενώ σχολιάζει τα εξής: «Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάθε είδους θέσεις και απόψεις. Ωστόσο, κανένας επιστήμονας (ακόμη και στην Ελλάδα) δεν αμφισβήτησε τον όρο “μακεδονικός τάφος”, δηλαδή το γεγονός πως εκεί έχει ενταφιαστεί κάποια μεγάλη προσωπικότητα από τη μακεδονική δυναστεία. Αυτό υπογραμμίστηκε με σαφήνεια παντού. Ακόμη και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε αυτή την τοποθεσία, δήλωσε ότι η μακεδονική γη δεν παύει να μας εκπλήσσει», γράφουν οι Σκοπιανοί!
Ωστόσο αποκρύπτουν τη συνέχεια της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά ότι οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη αποτελούν επιβεβαίωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας...
Το πρωτοφανές δημοσίευμα της εφημερίδας Dnevnik εκτιμά πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι παραπάνω αναφορές προέρχονται κυρίως από ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, «δηλαδή της χώρας η οποία υπερηφανεύεται για την Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο που περιλαμβάνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα» ενώ σχολιάζει: «Αυτό που δεν είναι σαφές στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ προσδιορίζουν έναν τάφο από την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου χρησιμοποιώντας τους όρους “Ελλάδα” και “ελληνικός”, χωρίς να αναφέρουν πότε η Ελλάδα πάτησε επίσημα το πόδι της στην Μακεδονία και σε οποιαδήποτε περιοχή βορείως του Ολύμπου κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου, δηλαδή από την εποχή της αρχαίας Μακεδονίας μέχρι και το 1912. Προφανώς πρόκειται για ερασιτεχνισμό και φοβερή άγνοια των μεγάλων διεθνών ενημερωτικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν πρόβλημα με βασικούς όρους ιστορίας».

***  Α.Γεωργιάδης: "Στον τάφο της Αμφίπολης είναι θαμμένος ο Νέαρχος"
Τη δική του εκτίμηση για το ποιος είναι θαμμένος στον τάφο της Αμφίπολης έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μιλώντας στα «Parapolitika 90,1» εκτίμησε πως στον τάφο πιθανότατα είναι θαμμένος, ο Νέαρχος ο Ναύαρχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για το αν είναι θαμμένη η Ολυμπιάδα η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είπε ότι υπάρχει επίσης ένα ενδεχόμενο.
Ο κ. Γεωργιάδης δεν απέκλεισε μάλιστα να είναι θαμμένος ακόμα και ο Μέγας Αλέξανδρος, αλλά πρόσθεσε ότι αν ήταν θαμμένος στην Ελλάδα θα έπρεπε να είχε ταφεί στις Αιγές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

***  5ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ - ΠΑΤΜΟΣ 2014

5ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ - ΠΑΤΜΟΣ 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΥΞΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ !!!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΤΜΟΥ ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους διοργανωτές, τον Φίλο και αδερφό μου προεδρο του Συλλόγου κύριο Γαμπιεράκη Γεώργιο για την πρόσκληση και την εγκάρδια φιλοξενία αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν ώστε να υπάρξει αυτό το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
την Κατερινα την δασκαλου την Κωσταντινα Λασπατη την Ιωαννα Καμίτσι !!!!! Ευχαριστουμε τον Λαογραφικό Όμιλο Ντόπιων & Περιχώρων ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ και τον Π.Σ. Νεοχωρίου ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ για την ευγενή παραχώρηση των μοναδικών ενδυμασιών που φόρεσαν οι χορευτές μας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την συνεργασία των φίλων κι αδελφών του Συλλόγου μας, των Προέδρων, κυρίων Δημητρούση Νικολάου, Δρενοβιάδη Γρηγορίου, των μελών και χορευτών του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκαδίων Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ! ευχαριστω απο καρδιας τον Λαζαρο ΤΣΟΥΚΑΛΑ για την συμπαρασταση και για μετέδοση των απιστευτων γνωσεων στο θεμα παραδοσης , Ευχαριστω τον φιλο μου κ, Γιαννη Τσιαμητρο για την πολυτιμη βοηθεια που μας παρήχε , ολλα τα παιδια του Συλλογου για την απιστευτη προσπαθια που καταβάλαν ωστε να πραγματοποιηθη η εκδηλωση . Θελω να ευχαριστησω την ζυγια του Νικου Δραγουμανου που δωσαν ρυθμο και ζωντανια σε ολη την διαρκεια της εκδρομης και παραστασεις με Μακεδονικους ρυθμους τον δαβιδ και την φιλη μου Χρυσα που εκπροσώπισαν τον συλλογο μας στην υποδοχη του σπυλαιου της αποκαλυψης και τελος ενα μεγαλο ευχαριστω στην οικογενια μου που παντα με στηριζει οτι και αν κανω την Γυναικα μου και τα παιδια μου που παρα το μικρο της ηλικιας τους σταθηκαν σπαθια και καταφεραν για αλλη μια φορα να ξεσικώσουν το πληθος σε ζητωκραυγες !!!!!!!! Συγχαρητηρια σε ολους τους πολιτιστικους συλλογους που λαβαν μερος σε αυτο το συναπαντιμα ευχομαι μονο υγεια και καλη ανταμωση και παλι !!!!!!! ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ , ΧΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ ΣΤΟ ΝΙΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ .....ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!!! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


*** Σκωτία: 72 ώρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα – Γιατί ανησυχούν οι ΗΠΑ σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης!!!
Η Σκωτία  βρίσκεται 72 ώρες πριν από το κρισιμότερο δημοψήφισμα της ιστορίας της, το αποτέλεσμα του οποίου θα ισχύσει για πάντα, για την ανεξαρτησία της διαλύοντας στην περίπτωση του «Ναι» ύστερα από 307 χρόνια το Ηνωμένο βασίλειο.
Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η σκωτική ανεξαρτησία δεν είναι πλέον μια υπόθεση εργασίας αλλά πραγματικότητα η πολιτική ηγεσία της Βρετανίας έχει αποδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου  σειρά απειλών και τρομοκράτησης του σκωτσέζικου λαού, χωρίς όμως ακόμη αποτέλεσμα.
Πολλοί σημειώνουν πως εάν τελικά το δημοψήφισμα δείξει το δρόμο της εξόδου για τη Σκωτία από το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός του ότι θα αποτελέσει την μεγαλύτερη συνταγματική αναταραχή από την εποχή του πολέμου της Ανεξαρτησίας που οδήγησε στην δημιουργία των ΗΠΑ θα είναι και μια προσωπική ήττα, για τον David Cameron ίσως η μεγαλύτερη που έχει υποστεί Βρετανός πρωθυπουργός.
Το δημοψήφισμα αφορά περισσότερους από 4,2 εκατ. ψηφοφόρους τόσους όσους έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν. Η Σκωτία ήταν ανεξάρτητη μέχρι το 1707 όταν ο νόμος της Ένωσης με την Αγγλία οδήγησε στη δημιουργία της Μεγάλης Βρετανίας και στη συνέχεια του Ηνωμένου Βασιλείου, στο οποίο εξακολουθεί να υπάγεται και η Βόρεια Ιρλανδία.
Η Σκωτία διατήρησε το δικό της νομοθετικό και εκπαιδευτικό σύστημα ενώ από το 1999 στο Εδιμβούργο και το δικό της κοινοβούλιο.
Ο έλεγχος όμως της άμυνας, των συνόρων, της οικονομίας και  της φορολογίας παρέμεινε κάτω από τον έλεγχο του Λονδίνου και κατά συνέπεια από το στέμμα της…  Βασίλισσας Ελισάβετ.
Η βρετανική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της ποντάροντας στο γεγονός ότι ένα «Όχι» θα απομακρύνει, όχι για πάντα, αλλά τουλάχιστον για αρκετές δεκαετίες το θέμα μιας ανεξάρτητης Σκωτίας.
Μεν τις δημοσκοπήσεις όμως τώρα να δείχνουν το «Ναι» ως επικρατέστερο το  Λονδίνο αντικρίζει με τρόμο την εφιαλτική αυτή προοπτική ως πραγματικότητα, την οποία είναι αναγκασμένο να αποδεχθεί.
Πόσο ανησυχούν οι ΗΠΑ; - Τι θα γίνει με τους πυρηνικούς πυραύλους
Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει πως το δημοψήφισμα της Πέμπτης είναι «εσωτερικό θέμα» για τη Βρετανία αλλά η νευρικότητα είναι έκδηλη στην Ουάσιγκτον στο ενδεχόμενο ο κυριότερος σύμμαχός τους στον κόσμο να διαλυθεί στα «εξ ων συνετέθη».
Ένα από τα θέματα για τα οποία ανησυχούν οι ΗΠΑ είναι και το μέλλον του κοινού προγράμματος πυρηνικής αποτροπής με τη Βρετανία. Η Σκωτία είναι έδρα 58 βαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων  Trident II D-5 τα οποία έχουν εκμισθωθεί από την Ουάσινγκτον. Τα βλήματα εξοπλίζουν τα τέσσαρα βρετανικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια SSBN κλάσης Vanguard τα οποία έχουν τη βάση τους στο ναύσταθμο του  Clyde 40 χλμ. δυτικά της Γλασκώβης.
Οι υπέρμαχοι του "Ναι" έχουν  δηλώσει πως σε περίπτωση ανεξαρτησίας θα απομακρύνει τα υποβρύχιο αυτά σε περίοδο 4 ετών από τη στιγμή που ανεξαρτητοποιηθεί, κάτι που σημαίνει πως η Βρετανία είτε θα πρέπει να επιστρέψει τα Tridnet πίσω είτε να βρει άλλες βάσεις για να φιλοξενήσει τα υποβρύχιο.
Σε κάθε περίπτωση το κοινό αποτρεπτικό πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ και της Βρετανίας θα πληγεί, με συνέπειες ιδιαίτερα σήμερα με τις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας να βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμο επίπεδο.
Μια ανεξάρτητη Σκωτία θα έχει τις δικές της ένοπλες δυνάμεις και το πιο πιθανό είναι να παραμείνει σύμμαχος των ΗΠΑ αλλά οποιαδήποτε αποδυνάμωση της βρετανικής αμυντικής ισχύος είναι κάτι που απασχολεί έντονα το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Τον περασμένο Ιανουάριο ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Robert Gates είχε δηλώσει πως οι περικοπές στον βρετανικό αμυντικό προϋπολογισμό εμποδίζουν την Βρετανία από τα είναι «πλήρης αμυντικός εταίρος των ΗΠΑ», ενώ τουλάχιστον 30 μέλη του Κογκρέσου έχουν υπογράψει επιστολή στην οποία καλούν το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει ενωμένο καθώς σε άλλη περίπτωση αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ασφάλεια των ΗΠΑ.
Το ίδιο όμως, σε περίπτωση ανεξαρτησίας θα επηρεαστούν και οι σχέσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε.
Είναι πολύ πιθανό το Λονδίνο σε μια τέτοια περίπτωση να περιπέσει σε μια πολιτική και διεθνή εσωστρέφεια κάτι που μπορεί να μετουσιωθεί στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έχει υποσχεθεί ο Cameron για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. ή όχι.
Χωρίς επιπλέον την παρουσία στο βρετανικό κοινοβούλιο της παραδοσιακής σκωτικής  αριστερής παράταξης το συντηρητικό κόμμα του Cameron να αποκτήσει πλήρη ελευθερία στην αποδέσμευσή  του από τις Βρυξέλες.
Πως θα μοιάζει μια ανεξάρτητη Σκωτία;
Οι 5,3 εκατ. κάτοικοι της Σκωτίας αντιπροσωπεύουν περί το 8% του συνολικού πληθυσμού της Βρετανίας και θα δημιουργήσουν μια νέα χώρα μεγαλύτερη μεν από την Ιρλανδία (4,5 εκατ. κάτοικοι) μικρότερη όμως από την Δανία (5,5 εκατ. κάτοικοι).
Η θέση της στην παγκόσμια οικονομική σκηνή θα εξαρτηθεί απόλυτα από τα έσοδα των πετρελαιοπηγών της Βόρειας Θάλασσας που θα διακανονιστούν με την Βρετανία αλλά και πόσο τα αποθέματα αυτά θα διαρκέσουν. Το SNP θεωρεί πως χαμηλότερη φορολογία στις επιχειρήσεις θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις και κατά συνέπεια την εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο.
Η καμπάνια του «Ναι» για την σκωτική ανεξαρτησία έχει ως επικεφαλής τον πρώτο υπουργό  Alex Salmond του οποίου το κόμμα SNP βρίσκεται στην τοπική κυβέρνηση από το 2007.
Ο ίδιος λέει πως οι Σκώτοι πρέπει να έχουν απόλυτο έλεγχο των δικών τους ζητημάτων και πως τα κέρδη από τις πετρελαιοπηγές στη Βόρεια Θάλασσα αρκούν για να συντηρήσουν σε πρώτη φάση τη νέα αυτόνομη οικονομία της Σκωτίας.
Η αύξηση των ποσοστών του «ναι» έχει και σαν αιτία την την αναρρίχηση στην κυβέρνηση το 2010 του συντηρητικού κόμματος το οποίο είναι ιδιαίτερα αντιδημοφηλές στην Σκωτία.
Θα γίνει η Σκωτία ανεξάρτητη εάν επικρατήσει το «ναι» από την Παρασκευή κιόλας;
Όχι. Το δημοψήφισμα δεν έχει άμεση εκτελεστική ισχύ.
Η βρετανική κυβέρνηση όμως  είναι υποχρεωμένη, όπως έχει υποσχεθεί, να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για απόσχιση της Σκωτίας με ορίζοντα της επίσημης ανεξαρτητοποίησης το 2016.
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ αλλά και πολλές άλλες χώρες η Βρετανία δεν έχει ένα γραπτό Σύνταγμα που να περιγράφει το θεσμικό καθεστώς της χ ώρας και οι διάφοροι οργανισμοί και θεσμοί έχουν εξελιχθεί στη διάρκεια του χρόνου. Έτσι η απόσχιση της Σκωτίας θα είναι μια αχαρτογράφητη πορεία.
Η κυβέρνηση της Σκωτίας θέλει να κρατήσει την Στερλίνα ως το νόμισμα της χώρας σε διασύνδεση με την τράπεζα της Αγγλίας ο υπουργός Οικονομικών  όμως George Osborne έχει δηλώσει πως δεν είναι σίγουρος εάν θέλουν όλοι κάτι τέτοιο αφήνοντας να εννοηθεί πως η Σκωτία πρέπει να αναζητήσει το δικό της εθνικό νόμισμα.
Video  :   https://www.youtube.com/watch?v=lnZgfeolTpE&feature=player_embedded
 ...   http://youtu.be/lnZgfeolTpE   ,



 
 *** Αθλητική  ενημέρωση

***΅Διασωληνωμένος οπαδός που δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι σε αγώνα Γ' Εθνικής (φωτογραφίες)

  Τραγωδία στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής, καθώς συνέβησαν σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες της Νέας Αλικαρνασσού ανάμεσα σε φιλάθλους του Ηροδότου και του Εθνικού Πειραιώς, που είχαν ως αποτέλεσμα ένας φίλαθλος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο. Οι τελευταίες πληροφορίες από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι ο φίλαθλος δίνει μάχη για τη ζωή με τις πιθανότητες επιβίωσής του να είναι πολύ μικρές καθώς διεκομίσθη με ακατάσχετη αιμορραγία στο κεφάλι. Ουσιαστικά θεωρείται κλινικά νεκρός! Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο 75′ η αναμέτρηση διακόπηκε από τον διαιτητή και άνθρωποι του Εθνικού απείλησαν πως θα αποχωρήσουν και ενώ το αποτέλεσμα ήταν εκείνη την στιγμή στο 0-0. Οι φίλαθλοι του Εθνικού, δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους φίλους του Ηροδότου με τους ποδοσφαιριστές του Ηροδότου και τους παράγοντες να προσπαθούν να βοηθήσουν τους φιλάθλους του Εθνικού, ενώ ο πρόεδρός του ζήτησε να διακοπεί η αναμέτρηση. Ο άτυχος φίλαθλος του Εθνικού έπεσε λιπόθυμος, κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως έχει εκτεταμένο ανεύρυσμα στον εγκέφαλο και νοσηλεύεται στην εντατική. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες έγινε στόχος επίθεσης και χτυπήθηκε άγρια στο κεφάλι, όπου όπου διαγνώστηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παράλληλα υπάρχει εσωτερική αιμορραγία. Δυστυχώς το ρεπορτάζ της τελευταίας στιγμής αναφέρει ότι το θύμα θεωρείται κλινικά νεκρός! *Το θύμα για πολλά χρόνια υπήρξε οργανωμένος του Εθνικού (ήταν και στις "Πινέζες"), την τελευταία 20ετία ζούσε στα Χανιά, βρέθηκε στην Αλικαρνασσό για να δει την αγαπημένη του ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε στη μέση για να σταματήσει τα επεισόδια και εκεί συνέβη το μοιραίο. sport24.gr - 

***  Με το δεξί και «χρυσό» σκόρερ τον Σαλαπάτα η Μαύρη Θύελλα στην πρεμιέρα (φωτογραφίες)         
     
 
 
 
 
 
Νικηφόρα ήταν ύστερα από 3 χρόνια, η πρεμιέρα για την Καλαμάτα, καθώς επικράτησε με 1-0 της ομάδας της Κύμης.
Χρυσός σκόρερ για τη Μαύρη Θύελλα ήταν ο Τέλης Σαλαπάτας που σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Καλαντζή. Αρκετά καλύτερο το συγκρότημα του Νίκου Κουρμπανά θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» τη νίκη αρκετά νωρίτερα αν δεν σπαταλούσε τις σημαντικές ευκαιρίες που έχασε. Η ομάδα της Κύμης δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την ομάδα της Καλαμάτας σε κανένα σημείο του αγώνα. Κορυφαίος παίκτης της Καλαμάτας ήταν φυσικός αρχηγός της ο Χρήστος Καλαντζής, που δημιούργησε σχεδόν όλες τις ευκαιρίες της Καλαμάτας. Πολύ καλά τα πήγε και η 4αδα στην άμυνα ενώ να σημειώσουμε ότι ο σκόρερ Σαλαπάτας αποχώρησε στο 40ο λεπτό τραυματίας με ενοχλήσεις στον προσαγωγό.
Τέλος της αναμέτρησης  με τη Μαύρη Θύελλα να νικά με 1-0 την Κύμη
82ο Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τσάτσου ο Καλαντζής ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην αγκαλιά του Μπασινά
73ο Σουτ του Ζαρκου έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε μόλις αουτ
71ο Κίτρινη κάρτα για τον Μαρτίνο ύστερα από σκληρό φάουλ στον Κειτά στο χώρο του κέντρου
68ο Αλλαγές για τις 2 ομάδες ο Τριάντος στη θέση του Ηλιόπουλου για την Καλαμάτα και ο Γεραντώνης πέρασε στη θέση του Ζαχαράκη για την Κύμη.
62ο Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα, σουτ του Τσάτσου μέσα από την περιοχή η μπάλα πέρασε μόλις άουτ
58ο λεπτό πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα , σέντρα τυ Καλαντζή από τα αριστερά κεφαλιά του Γεωργακόπουλου απέκρουσε ο Μπασινάς
56ο λεπτό Σουτ του Μαρτίνου μέσα από την περιοχή η μπάλα αρκετά μέτρα άουτ
55ο Λεπτό αλλαγές για τις 2 ομάδες , ο Ζάρκος πέρασε στη θέση του Χαρίτου για την Καλαμάτα και ο Λέτσος πήρε τη θέση του Ντουρμά για την Κύμη
53ο Μοναδική ευκαρία για την με τον  Ντουρμά να σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα να περνά σύριζα αουτ από την εστία της Καλαμάτας
51ο Νέα μεγάλη στιγμή για την Καλαμάτα , ο Χρήστος Καλαντζής με ατομική προσπάθεια στο χώρο του κέντρου έφτασε μέχρι απέναντι από τον Μπασινά όπου κόπηκε πριν σούταρε
48ο Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτας, ο Ηλιόπουλος τετ-α-τετ με τον Μπασινά , στην προσπάθεια του να τον τριπλάρει η μπάλα κατέληξε άουτ
Ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο
Τέλος του πρώτου ημιχρόνου στην Καλαμάτα με τη Μαύρη Θύελλα να προηγείται της Κύμης με 1-0 με γκολ που πέτυχε στο 25ο λεπτό ο Σαλαπάτας . Καλύτερη στα πρώτα 30 λεπτά η Καλαμάτα έχασε αρκετές ευκαιρίες. Η ομάδα της Κύμης δεν έχει απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Πάππου
40 λεπτό
Ο Γεωργακόπουλος παίρνει τη θέση του σκόρερ της Καλαμάτας , Σαλαπάτα που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς
25ο Γκοοοοοοοοοοοολ για τη Μαύρη Θύελλα , γλυκιά σέντρα του Καλαντζή και ο Τέλης Σαλαπάτας ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπασινά
20ο λεπτό Καλή προσπάθεια από τα δεξιά του Καλαντζή πάσα στο Μαρτίνο που σουτάρει λίγο άουτ
17ο λεπτό Κεφαλιά του Καλαντζή ύστερα από φαουλ μποκάρει στη γωνία του ο Μπασινάς
11ο λεπτό Κίτρινη κάρτα για τον Κειτά
10ο λεπτό Σέντρα φάουλ από τον Τσαλμά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από την εστία της Καλαμάτας
7o λεπτό Εκπληκτική μπαλιά του Καλαντζή προς τον Ηλιόπουλος , ο Τσατσαρώνης πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ηλιόπουλου πριν στείλει τη μπάλα στο τέρμα
2ο λεπτό  Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα με τον Κώστα Ηλιόπουλο να πλασάρει μόλις άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής
Με το δεξί θέλει να μπει στο πρωτάθλημα της Γ ' Εθνικής η Μαύρη Θύελλα που αντιμετωπίζει σε λίγα λεπτά την ομάδα της Κύμης στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Αυτή τη στιγμή στο γήπεδο βρίσκονται περίπου 500 άτομα
Οι συνθέσεις των 2 ομάδων:
Καλαμάτα: Πάππος ,Νιφορόπουλος, Μαρτίνος,Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Χαρίτος, Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας, Τσάτσος, Καλαντζής
Κύμη: Μπασινάς, Κοκκός, Τσατσαρώης,Καρατζάς, Δημητρακόπουλος,Κειτά ,Ντουρμάς,Ταυταρίδης, Ζαχαράκης ,Δήμου ,Τσάλμας
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

 *** Στην  Σούπερ Λίγκα  :
3η Αγωνιστική
13/09/2014ΒΕΡΟΙΑΚΕΡΚΥΡΑ2 - 1
13/09/2014ΠΑΟΚΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ3 - 0
13/09/2014ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟΦΗ3 - 0
14/09/2014ΠΑΝΙΩΝΙΟΣΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ2 - 1
14/09/2014ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑSKODA ΞΑΝΘΗ2 - 2
14/09/2014ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ1 - 1
14/09/2014ΑΤΡΟΜΗΤΟΣΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ0 - 0
14/09/2014ΚΑΛΛΟΝΗΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ1 - 0
15/09/2014ΕΡΓΟΤΕΛΗΣΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-

~*  Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) έχει ως εξής:
Σάββατο 13/09/2014 :
Βέροια-Κέρκυρα 2-1
ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου 3-0
Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0
 Κυριακή 14/09/2014 : Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 2-2
Ατρόμητος-Παναιτωλικός 0-0
Λεβαδειακός-Πανθρακικός 1-1
Καλλονή-Παναθηναϊκός 1-0

Δευτέρα  15/09/2014 :
Εργοτέλης-Πλατανιάς 15/9 19:30

***  ΚΑΛΟΝΗ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-0
Η Καλλονή έκανε την έκπληξη και κέρδισε τον Παναθηναϊκό
 Η Καλλονή έκανε τη μεγάλη έκπληξη της 3ης αγωνιστικής κι επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στη Μυτιλήνη.
Η πρώτη ήττα «πρασίνων» στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας προήλθε από το γκολ του Λεοζίνιο στο 35ο λεπτό, χάρις στο οποίο το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη διατήρησε το αήττητο που έχει από το ξεκίνημα της περιόδου (δύο νίκες, μία ισοπαλία).
Διαιτητής: Στ.Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Λεοζίνιο, Μανούσος, Χογκ, Χωριανόπουλος - Μπούι, Μπαϊράμι, Λαγός, Μπούρμπος, Κλωναρίδης
 Κόκκινες: Μανούσος (86΄ δεύτερη κίτρινη)
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γ.Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέγιο, Γιορέντε (70΄ Πιπίνης), Καλτσάς, Κεϊτά (66΄ Μπαρέρα), Λεοζίνιο (86΄ Χωριανόπουλος), Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Κουτρουμπής (46΄ Λαγός), Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (70΄ Καρέλης), Μπούι (46΄ Μπαϊράμι), Κλωναρίδης, Πέτριτς

*** Στον  τελικό  του μπάσκετ  στην Ισπανία :
 Η.Π.Α. -ΣΕΡΒΙΑ  129-92 .-
Τα δεκάλεπτα: 35-21, 67-41, 105-67, 129-92
Διαιτητές: Σέιμπελ (Καναδάς), Βιατόρ (Γαλλία), Ρίζικ (Ουκρανία)
ΗΠΑ (Μάικ Σιζέφσκι): Κάρι 10 (2), Τόμπσον 12 (2), Ρόουζ, Φαρίντ 12, Γκέι 11 (1), ΝτεΡόζαν 10 (1), Ίρβινγκ 26 (6), Πλάμλι 1, Κάζινς 11, Χάρντεν 23 (3), Ντέιβις 7, Ντράμοντ 6.
ΣΕΡΒΙΑ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 10 (1), Σιμόνοβιτς, Γιόβιτς 6, Μπογκντάνοβιτς 15 (1), Μπιέλιτσα 18 (2), Μάρκοβιτς 3, Κάλινιτς 18 (1), Μπίρτσεβιτς, Κρστιτς 4, Ραντούλιτσα 9, Κάτιτς 2, Στίματς 7.
Η χρυσή βίβλος των τελικών...1950-Μπουένος Άιρες: Αργεντινή-ΗΠΑ 64-50
1954-Ρίο ντε Τζανέιρο: ΗΠΑ-Βραζιλία 62-41
1959-Σαντιάγκο: Βραζιλία-ΗΠΑ 81-67
1963-Ρίο ντε Τζανέιρο: Βραζιλία-Γιουγκοσλαβία 90-71
1967-Μοντεβίδεο: Σοβιετική Ένωση-Γιουγκοσλαβία 71-59
1970-Λιουμπλιάνα: Γιουγκοσλαβία-Βραζιλία 80-55
1974-Σαν Χουάν: Σοβιετική Ένωση-Γιουγκοσλαβία 82-79
1978-Μανίλα: Γιουγκοσλαβία-Σοβιετική Ένωση 82-81
1982-Κάλι: Σοβιετική Ένωση-ΗΠΑ 95-94
1986-Μαδρίτη: ΗΠΑ-Σοβιετική Ένωση 87-85
1990-Μπουένος Άιρες: Γιουγκοσλαβία-Σοβιετική Ένωση 92-75
1994-Τορόντο: ΗΠΑ-Ρωσία: 137-91
1998-Αθήνα: Γιουγκοσλαβία-Ρωσία 64-62
2002-Ιντιανάπολις: Γιουγκοσλαβία-Αργεντινή 84-77
2006-Σαϊτάμα: Ισπανία-Ελλάδα 70-47
2010-Κωνσταντινούπολη: ΗΠΑ-Τουρκία 81-64
2014-Μαδρίτη: ΗΠΑ-Σερβία 129-92
 ***
 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =  http://www.youtube.com/stamos01 ,        3647     video.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas   http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2040     video.- 
3. - Vlasis Skoulikas =   http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2077   video.- 
Σύνολον                                                        7764    βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    643.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   228 .-                                  ~
** http://www.twitter.com/stamos01/

~ http://bromobrysi.blogspot.gr/2014_03_01_archive.html ,
~*  https://www.facebook.com/groups/1457837701152462/   ,  ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  Μέλη  ,
~** https://www.facebook.com/groups/501422786670498/  , Αμφικτυονία-Amphictyonic League Ελληνισμού .-
 ~* http://www.siatista.info/ .- ΣΙΑΤΙΣΤΑ .-
~ https://www.facebook.com/groups/adieksodosnews/ , Αγγελος Πολύζος  .-
~ https://www.facebook.com/ancientmessini , Αρχαία  Μεσσήνη ….
~ https://www.facebook.com/groups/758309067562640/  Αγρίνιο Ενημέρωσης .- 

                                                          

~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .-
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .- 
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.-  
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
~ Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.-  
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-~
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-  
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/13-2014.html ,.-  
~  Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο  13  και  14  Σεπτεμβρίου  2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/13-14-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/14-2014.html  ,.-  
                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου