arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Νοεμβρίου  2013 :


***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
*** Κρίση και υγεία: Κάλεσμα σε όλο τον κόσμο από τους διοργανωτές   
 Ημερίδα με θέμα τις επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, από φορείς Υγείας της Μεσσηνίας. Για την ημερίδα μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των διοργανωτών. Παίρνοντας το λόγο η φαρμακοποιός Δήμητρα Αβαρλή ανέφερε: «Η κρίση που μαστίζει τη χώρα έχει καταστρέψει την υγεία λόγω των περικοπών. Έτσι, οφείλουμε να αναδείξουμε την κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει την κατάσταση σε πολίτες αλλά και γιατρούς και να προτείνει λύσεις». Κλείνοντας κάλεσε όλους τους πολίτες, ασθενείς και μη, να παρευρεθούν. Στη συνέχεια μίλησε ο ιατρός Τάσος Πουλόπουλος, που εμφανίστηκε απαισιόδοξος, αφού θεωρεί ότι η κρίση θα ενταθεί, «καθώς η ανεργία όλο και μεγαλώνει, τα ζευγάρια δεν παντρεύονται, οι Έλληνες επιστήμονες μεταναστεύουν και πλέον στη χώρα μας έχουμε 4 εκατομμύρια φτωχούς. Όλα αυτά συντελούν στο να κινδυνεύει η υγεία μας. Το θέμα είναι να υπάρξει αλληλεγγύη, ώστε να προστατευθούν τα μέλη της κοινωνίας». Στο τέλος, εξέφρασε την ελπίδα του η ημερίδα να είναι αποδοτική και να γίνουν κατανοητά τα προβλήματα όλων των κοινωνικών ομάδων. Εν συνεχεία μίλησε ο Μανώλης Μάκαρης, που μετέφερε τα καθημερινά προβλήματα που συναντούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με ασθενείς που φθάνουν εκεί την τελευταία στιγμή, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τη νοσηλεία, ενώ οι ελλείψεις προσωπικού σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία είναι μεγάλες. Στο τέλος το λόγο πήρε ο Σπύρος Παυλάκης, που περιέγραψε καθημερινά περιστατικά που βιώνει στο ιατρείο του, με ανθρώπους που μέχρι πρότινος ζούσαν μια φυσιολογική ζωή να πηγαίνουν να παρακαλούν να τους εξετάσει, κάτι που τους κάνει να αισθάνονται συναισθηματικά εξαθλιωμένοι. Επιπρόσθετα, έθεσε ένα σημαντικό θέμα που ξεχάστηκε εύκολα: οι ανασφάλιστοι ανέρχονται στα 6 εκατομμύρια, γεγονός που χαρακτήρισε εν δυνάμει υγειονομική βόμβα και ευχήθηκε να μην προκύψει κάποια επιδημία. Π.Μπ. -  

***  Έκθεση «Μυθική Πελοπόννησος» στην πλατεία Κλαυθμώνος         
    Την Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού «Μυθική Πελοπόννησος» διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου, από 5 έως 8 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο κέντρο της Αθήνας.
Η διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης για πρώτη φορά πέρυσι στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και εξάντληση των προϊόντων, καθώς έγινε λιανική πώληση, κάτι που αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο για τη θεσμοθέτησή της.
Στο πλαίσιο της προβολής των παραδοσιακών πελοποννησιακών προϊόντων θα διοργανωθούν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, με στόχο τη μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε μέχρι αύριο Παρασκευή 29/11 με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, γραμματεία, κα Α. Βασιλοπούλου, τηλ. 27210 62212, 62215, 62200.

*** Παρουσιάστηκε χθες το νέο φωτογραφικό λεύκωμα για την Καλαμάτα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους 
  
Ένα σπουδαίο φωτογραφικό λεύκωμα για την Καλαμάτα παρουσιάστηκε χθες στο κτήριο που στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Ένα λεύκωμα που συμπληρώνει χρονολογικά την προηγούμενη μελέτη-λεύκωμα της Υπηρεσίας με τίτλο «Καλαμάτα: Οδοιπορικό σε πλατείες και δρόμους της πόλης, 1830-1940, Καλαμάτα 2010». Το λεύκωμα, που παρουσίασαν οι δημιουργοί του, Αναστασία Μηλίτση- Νίκα και Σταυρούλα Βερράρου, βασίζεται σε φωτογραφίες του Χρήστου Αλειφέρη που δόθηκαν στα Αρχεία από το γιο του Θανάση. Ειδικότερα, αφορά στην εποχή από το 1937 έως το 1974 και απεικονίζει σημαντικές στιγμές της πόλης. Κατά την τοποθέτησή της η κυρία Μηλίτση δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το γιο του Χρήστου Αλειφέρη και προέτρεψε όσους έχουν αντίστοιχο υλικό να κάνουν το ίδιο. Ευχαρίστησε ακόμη τους χορηγούς, ενώ διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο λεύκωμα, όπως και το προηγούμενο, δε θα βγει στην αγορά, καθώς και τα αντίγραφα θα είναι περιορισμένα. Από την πλευρά της, η κυρία Βερράρου ανέφερε πως θεωρεί τιμή της που εργάστηκε για ένα τέτοιο έργο, «ένα έργο ιδιαίτερο, όπου μιλούν οι εικόνες και όχι τα λόγια». Π.Μπ.

***   "Εμφύλιος" στην Ελλάδα για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης          
           Ο πλέον περιζήτητος τίτλος εντός συνόρων είναι αυτός της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021", καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ, επτά πόλεις, μέχρι τουλάχιστον την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του.
Επτά πόλεις, που εκπροσωπούν όλη σχεδόν την Ελλάδα, με λαμπρό παρελθόν, αβέβαιο παρόν για τους γνωστούς, οικονομικής φύσης κυρίως λόγους, που ευελπιστούν μέσω του θεσμού να "χτίσουν" ένα καλύτερο μέλλον.
Αναλυτικά οι υποψήφιες πόλεις (με αλφαβητική σειρά)
Καβάλα
Σε θεωρητικό επίπεδο είναι οι διαδικασίες στην Καβάλα, καθώς η δημοτική αρχή βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να κατατεθεί υποψηφιότητα αλλά ακόμα δεν υπάρχει η σχετική απόφαση.
Τα στοιχεία που προτάσσει η πόλη είναι το Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, ένας πολιτισμικός θεσμός πανελλαδικής εμβέλειας και το αρχαιοελληνικό και ρωμαϊκό παρελθόν της περιοχής.


    Καλαμάτα
"Ζεστά" αντιμετωπίζουν στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα το θέμα. Η υποψηφιότητα της πόλης στηρίζεται κυρίως στον συμβολισμό που προκύπτει, καθώς το 2021 η χώρα θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, η οποία ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου του 1821 από την Καλαμάτα.
Ιδιαίτερη σημασία έχουν, επίσης, η δυνατή πολιτιστική παρουσία της πόλης επί δεκαετίες, η διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικών εκδηλώσεων, με κορυφαία το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, η άριστη προσβασιμότητα με αυτοκινητόδρομο, αεροδρόμιο, λιμάνι, μαρίνα και υδατοδρόμιο ενώ το 2021 θα είναι έτοιμος και ο δρόμος Καλαμάτας-Ριζόμυλου, που θα ενοποιεί όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες στο βόρειο τμήμα της παραλίας του Μεσσηνιακού κόλπου. Πλεονεκτήματα θεωρούνται ακόμη, οι υποδομές εκδηλώσεων με κορωνίδα το Μέγαρο Χορού και οι υποδομές υποδοχής των επισκεπτών.
Λίγες μέρες πάντως μετά την γνωστοποίηση του ενδιαφέροντος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου "άδειασε" την πρόταση, χαρακτηρίζοντας την "μη σοβαρή", επικαλούμενος το τεράστιο κόστος του εγχειρήματος.
   Ναύπλιο
Την δεύτερη προσπάθεια του στο θεσμό κάνει το Ναύπλιο, το οποίο είχε θέσει υποψηφιότητα και το 1997, με την πρόταση να υπερψηφίζεται πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο.
Στα πλεονεκτήματα της πόλης είναι το ιστορικό υπόβαθρο, το προϊστορικό και βυζαντινό παρελθόν της περιοχής και η αρχιτεκτονική, όπως επίσης, η υποδομή σε υφιστάμενους ή εν δυνάμει υπαίθριους συναυλιακούς χώρους. Βάση δίνεται ακόμη, στο ρόλο που διαδραμάτισε το Ναύπλιο ως πρώτη πρωτεύουσα της νεώτερης Ελλάδας και στον διεθνούς εμβέλειας θεσμό του Φεστιβάλ, που διοργανώνεται στην πόλη.

Ξάνθη
Εξαιρετικά αμφίβολο είναι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αν θα φτάσει στο σημείο να επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα της Ξάνθης. Η πρόταση έγινε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης, το οποίο διακρίνει μέσω του θεσμού, προοπτική για ριζικές αλλαγές, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα αυτή.
Στα ατού της Ξάνθης είναι, μεταξύ άλλων, η καπνική ιστορία της, η αρχιτεκτονική της και το αρχαιοελληνικό παρελθόν της περιοχής.





















Πειραιάς
Η υποψηφιότητα του Πειραιά είναι ίσως η πιο πολυσυζητημένη, καθώς θεωρείται φαβορί από ελληνικής πλευράς, για να πάρει το χρίσμα. Η πόλη ποντάρει στο γεγονός ότι το 2021 συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, την οποία για τον λόγο αυτό προτείνει ως "πολιτιστική συμπρωτεύουσα".
Πέραν του πλήρους φακέλου, ο Πειραιάς έχει και πολιτική υποστήριξη, με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να αποκαλύπτει πριν λίγους μήνες δημοσίως ότι έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το θέμα και ότι για την κατάρτιση του φακέλου θα βοηθήσει το υπουργείο Πολιτισμού. Τη στήριξη του έχει εκφράσει, επίσης, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι οι κανονισμοί του θεσμού απαγορεύουν οποιαδήποτε κρατική βοήθεια στις υποψήφιες πόλεις.

Σύρος
Η σκέψη για να μπει η Σύρος στη μάχη "γεννήθηκε" στο facebook από κατοίκους του νησιού. Η πρόταση αντιμετωπίστηκε θετικά από το δήμο, ο οποίος ανακοίνωσε στη συνέχεια και επίσημα την υποψηφιότητα.
Αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι η Σύρος αποτελεί κομμάτι του πανάρχαιου κυκλαδικού πολιτισμού, στη βιομηχανική της ιστορία, στη λαϊκή της παράδοση αλλά και στο μοναδικό χαρακτηριστικό της νησιωτικότητας και της ιδιότητας της ως πρωτεύουσας ενός συμπλέγματος νησιών.
 Τρίπολη
Έντονη κινητικότητα υπάρχει και στην Τρίπολη, αφού το ενδιαφέρον για το θεσμό είναι μεγάλο. Το σημαντικότερο στοιχείο της υποψηφιότητας της, είναι η συμπλήρωση το 2021, 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, όταν η πόλη ήταν εστία του πολέμου και η πρώτη που απελευθερώθηκε.
Σημαντικό ρόλο παίζει, επίσης, ότι η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής του θεού Πάνα και ότι εκεί αναφέρονται ότι διεξήχθησαν οι πρώτες εκλογές παγκοσμίως ενώ βαρύτητα δίνεται και στην έννοια του αρκαδισμού, η οποία έχει παγκόσμια απήχηση ως τρόπος ζωής.





















Ο θεσμός και το βραβείο του 1,5 εκατ. ευρώ
Η ιδέα για τη θέσπιση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "γεννήθηκε" σε ελληνικό μυαλό, με την Μελίνα Μερκούρη να θεωρείται "μητέρα" του θεσμού. Μάλιστα λέγεται ότι η αρχική ιδέα προέκυψε σε συζήτηση που είχαν τον Ιανουάριο του 1985 στο αεροδρόμιο της Αθήνας η τότε υπουργός Πολιτισμού με τον ομόλογο της της Γαλλίας. Λίγους μήνες αργότερα, η Μερκούρη είδε την σκέψη της να παίρνει "σάρκα και οστά", με σκοπό να έρθουν πιο κοντά οι λαοί της Ευρώπης.
Από τότε πάντως έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, ως προς το σύστημα και τις διαδικασίες επιλογής, με το οικονομικό, λόγω και των συνθηκών, να είναι ένα σημαντικό κομμάτι του θεσμού.
Η συμπλήρωση του φακέλου υποψηφιότητας, λοιπόν, κοστίζει περίπου 25.000 ευρώ ενώ το ύψος του ποσού που θα δαπανήσει κάθε πόλη για να προετοιμαστεί κατάλληλα, εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές της δυνάμεις ή καλύτερα από την τσέπη της.
Η τυχερή πάντως, που θα καταφέρει να αναδειχτεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα, θα πάρει και το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη", που ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ. Μάλιστα το ποσό θα το λάβει τρεις μήνες πριν ξεκινήσει και επίσημα η περίοδος της θητείας της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα και εφόσον έχει φανεί συνεπής σε όλες τις δεσμεύσεις της προς τις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συγκεκριμένη επιδότηση μπορεί να φτάσει έως το 60% του συνολικού προϋπολογισμού που έχει υποβληθεί.
Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενες πόλεις μπορούν να υποβάλουν επίσημα αίτημα μέχρι 6 χρόνια πριν την έναρξη της εκδήλωσης, δηλαδή για τη διοργάνωση του 2021, το 2015 και θα ακολουθήσει αξιολόγηση από επιτροπή της ΕΕ.
Για την ιστορία, τρεις ελληνικές πόλεις έχουν πάρει, μέχρι στιγμής, τον σχετικό τίτλο. Η Αθήνα το 1985, η Θεσσαλονίκη το 1997 και η Πάτρα το 2006 ενώ το 2021 εκτός από τη χώρα μας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα θα αναδείξει και η Ρουμανία.   news247.gr 

***  Έγκυος η Νάντια Γιαννακοπούλου          
          
Όπως μας ενημέρωσαν χθες από το γραφείο της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η γ.γ. του υπουργείου του ΥΠΕΚΑ «λόγω προβλημάτων εγκυμοσύνης δε θα παρευρισκόταν στην ομιλία του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Νίκου Ανδρουλάκη».
Σύντομα, λοιπόν, ένα νέο μέλος θα προστεθεί στην οικογένεια της Νάντιας Γιαννακοπούλου. Καλή λευτεριά από εμάς! 

***  Επίσημη επίσκεψη του Γερμανού πρέσβη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Αύριο στην Καλαμάτα         
          
Διήμερη επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Wolfgang Dold, αποδεχόμενος την πρόσκληση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και ειδικότερα της συνεργασίας με κρατίδια και περιφέρειες της Γερμανίας. Τομείς συνεργασίας που θα συζητηθούν είναι η προώθηση των πελοποννησιακών αγροτικών προϊόντων, η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σήμερα ο κ. Dold θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη στην έδρα της Περιφέρειας (1.00 μ.μ.) και αύριο θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, το Ναύπλιο και τη Νεμέα. 
 
*** Δύο τσιγγάνοι οι δράστες του θανάσιμου τραυματισμού 78χρονης στη Μεσσήνη         
            Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας και θανάσιμου τραυματισμού 78χρονης  στη Μεσσηνία
 Δράστες αυτής είναι δύο  ΡΟΜΑ, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από Εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τον κ. Ανακριτή Καλαμάτας
Οι δράστες προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς στην ηλικιωμένη, η οποία μετά από δύο μήνες νοσηλείας περίπου στο νοσοκομείο κατέληξε
 Εξιχνιάστηκε, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, υπόθεση ληστείας που είχε γίνει την 4.3.2013 το βράδυ, στη Μεσσήνη  σε βάρος 78χρονης ημεδαπής, η οποία είχε ως συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό της.
Δράστες αυτής, είναι δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 21 και 19 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες (27.11.2013) το μεσημέρι, στη Μεσσήνη και στην Αττική αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης τους από τον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε μετά από συνεργασία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, αστυνομικών που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, καθώς και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, την 4.3.2013 το βράδυ, στη Μεσσήνη , προσέγγισαν την 78χρονη κατά το χρόνο που αυτή έμπαινε στην οικία της και με τη χρήση σωματικής βίας της άρπαξαν τσάντα που κρατούσε, με αποτέλεσμα την πτώση της και το σοβαρό τραυματισμό της, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η 78χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της Αττικής, όπου και εξέπνευσε συνέπεια των τραυμάτων της την 15.5.2013.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
  Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.
 
*** Έχει η Ουκρανία Καλαμάτα;         
 
 
Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Πρόκειται για το δεύτερο κατάστημα ΚΑΛΑΜΑΤΑ που άνοιξε στο Musson, εμπορικό κέντρο της Σεβαστούπολης και διαθέτει το πολυβραβευμένο στην Ουκρανία εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιά Καλαμάτας από  τον Αγροτικό συνεταιρισμό Μεσσηνίας (Ένωση Μεσσηνίας). Τα καταστήματα άνοιξαν υπό τη πρωτοβουλία της κυρίας Ukhanyova Tetyana, η οποία αγαπά ιδιαίτερα το τόπο μας και τα προϊόντα του.
 
***    Τροχαίο στον κόμβο του Ζαφείρη         
           
Πριν μερικά λεπτά συνέβη ένα τροχαίο στα φανάρια του Ασπροχώματος,  κάτω από άγνωστες συνθήκες. Ενώ υπήρξε και τραυματισμός μιας οδηγού που τελικά δεν χρειάσθηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.
 
***  Καλαμάτα και διαστημόπλοια          
          
Εδώ και καιρό η δημιουργία Διαστημικής Πύλης στην Καλαμάτα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών, ενώ έχει φθάσει ως θέμα μέχρι και στη Βουλή.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει, αλλά και ας υποθέσουμε ότι θα γίνει… Τι θα προσφέρει όλο αυτό; Και ας υποθέσουμε ότι θα προσφέρει… Έχουν αναρωτηθεί οι υπεύθυνοι τι επιπτώσεις θα έχει στην περιοχή;   Π.Μπ.    
 
***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

***  ΓΙΑ  ΤΗΝ 5η  αγωνιστική του  Γιουρόπα Λίγκ Πέμπτη 28-11-2013 :
Ο ΠΑΟΚ «ζεστάθηκε» με «διπλό» πρόκρισης στο Καζακστάν
~***  ΣΑΧΤΙΟΡ Καραγκάντι  -  ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης    0-2 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ  : 54΄Λούκας , 91΄Κίτσιου . -^
Κάρτες  : Κάνιας , Παριβάεφ , Λαζάρ ,
Σαχτιόρ Καραγκάντι (Βίκτορ Κουμούκοφ): Μόκιν, Σίμτσεβιτς, Μάλι, Ντζίντιτς, Ταράσοφ, Παριβάεφ(Παϊζάνοφ), Βίσιους, Κάνιας, Φινοντσένκο, Γκαζαριάν(Λούλιν), Χιζνιτσένκο(Ζένκοβιτς).
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Νίνης(Σαλπιγκίδης), Στοχ(Βούκιτς), Αθανασιάδης.
Διαιτητής: Γκουμιένι (Βέλγιο)
Βοηθοί: Μπλέγιεν (Βέλγιο), Μίρς (Βέλγιο)
 Ο  ΠΑΟΚ  στους  32 του  Γιουρόπα  Λίγκ .- ^

~**  Το  Πρόγραμμα-Βαθμολογίες-Επόμενη αγωνιστική1ος όμιλος
Το πρόγραμμα
Κούμπαν-Σεντ Γκάλεν (19:00), Σουόνσι-Βαλένθια (22:05)
Βαθμολογία: Βαλένθια 9 (10-6), Σουόνσι 8 (6-2), Σεντ Γκάλεν 3 (5-9), Κούμπαν 2 (2-6)
Η επόμενη αγωνιστική (12/12): Σεντ Γκάλεν-Σουόνσι (20:00), Βαλένθια-Κούμπαν (20:00)

2ος όμιλος
Το πρόγραμμα
Λουντογκόρετς-Αϊντχόφεν (22:05), Τσερνομόρετς-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:05)
Βαθμολογία: Λουντογκόρετς 10 (7-1), Αϊντχόφεν 7 (4-2), Τσερνομόρετς 4 (3-5), Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 (1-7)
Η επόμενη αγωνιστική (12/12): Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λουντογκόρετς (20:00), Αϊντχόφεν-Τσερνομόρετς (20:00)

3ος όμιλος
Το πρόγραμμα
Έσμπιεργκ-Σταντάρ Λιέγης (22:05), Έλφσμποργκ-Σάλτσμπουργκ (22:05)
Βαθμολογία: Σάλτσμπουργκ 12 (11-3), Έσμπιεργκ 9 (6-4), Έλφσμποργκ 1 (2-8), Σταντάρ Λιέγης 1 (4-8)
Η επόμενη αγωνιστική (12/12): Σάλτσμπουργκ-Έσμπιεργκ (20:00), Σταντάρ Λιέγης-Έλφσμποργκ (20:00)

4ος όμιλος
Το πρόγραμμα
Γουίγκαν-Ζούλτε Βάρεγκεμ (22:05), Ρούμπιν Καζάν-Μάριμπορ (19:00)
Βαθμολογία: Ρούμπιν Καζάν 10 (11-3), Γουίγκαν 5 (4-3), Ζούλτε Βάρεγκεμ 4 (2-7), Μάριμπορ 3 (6-10)
Η επόμενη αγωνιστική (12/12): Ζούλτε Βάρεγκεμ-Ρούμπιν Καζάν (20:00), Μάριμπορ-Γουίγκαν (20:00)

5ος όμιλος
Το πρόγραμμα
Ντνίπρο-Παντούρι (22:05), Πάσος Φερέιρα-Φιορεντίνα (22:05)
Βαθμολογία: Φιορεντίνα 12 (10-2), Ντνίπρο 9 (6-2), Παντούρι 1 (2-7), Πάσος Φερέιρα 1 (1-8)
Η επόμενη αγωνιστική (12/12): Φιορεντίνα-Ντνίπρο (20:00), Παντούρι-Πάσος Φερέιρα (20:00)

6ος όμιλος
Το πρόγραμμα
Μπορντό-Άιντραχτ Φρ. (22:05), ΑΠΟΕΛ-Μακάμπι Τελ Αβίβ (22:05)
Βαθμολογία: Άιντραχτ Φρ. 9 (10-4), Μακάμπι Τελ Αβίβ 7 (6-5), ΑΠΟΕΛ 4 (3-6), Μπορντό 3 (4-8)
Η επόμενη αγωνιστική (12/12): Άιντραχτ Φρ.-ΑΠΟΕΛ (20:00), Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπορντό (20:00)

7ος όμιλος
Το πρόγραμμα
Γκενκ-Ντιναμό Κιέβου (20:00), Ραπίντ Βιέννης- Τουν (20:00)
Βαθμολογία: Γκενκ 8 (6-4), Ντιναμό Κιέβου 7 (7-3), Τουν 3 (2-7), Ραπίντ Βιέννης 3 (5-6)
Η επόμενη αγωνιστική (12/12): Ντιναμό Κιέβου-Ραπίντ Βιέννης (22:05), Τουν-Γκενκ (22:05)

8ος όμιλος
Το πρόγραμμα
Λίμπερετς-Φράιμπουργκ (20:00), Σεβίλλη- Εστορίλ (20:00)
Βαθμολογία: Σεβίλλη 8 (6-3), Σλόβαν Λίμπερετς 6 (6-5), Φράιμπουργκ 3 (3-5), Εστορίλ 2 (3-5)
Η επόμενη αγωνιστική (12/12): Φράιμπουργκ-Σεβίλλη (22:05), Εστορίλ-Σλόβαν Λίμπερετς (22:05)

9ος όμιλος
Το πρόγραμμα
Λιόν-Μπέτις (20:00), Ριέκα-Γκιμαράες (20:00)
Βαθμολογία: Μπέτις 8 (3-1), Λιόν 6 (3-2), Γκιμαράες 4 (5-3), Ριέκα 2 (2-7)
Η επόμενη αγωνιστική (12/12): Γκιμαράες-Λιόν (22:05), Μπέτις-Ριέκα (22:05)

10ος όμιλος
Το πρόγραμμα
Λέγκια-Λάτσιο (20:00), Τραμπζονσπόρ-Απόλλων Λεμεσού (20:00)
Βαθμολογία: Τραμπζονσπόρ 10 (9-4), Λάτσιο 8 (6-4), Απόλλων Λεμεσού 4 (3-4), Λέγκια Βαρσοβίας 0 (0-6)
Η επόμενη αγωνιστική (12/12): Λάτσιο-Τραμπζονσπόρ (22:05), Απόλλων Λεμεσού-Λέγκια Βαρσοβίας (22:05)

11ος όμιλος
Το πρόγραμμα
Ανζί-Σέριφ (19:00), Τρόμσο-Τότεναμ (20:00)
Βαθμολογία: Τότεναμ 12 (9-1), Ανζί 7 (2-2), Σέριφ 2 (2-5), Τρόμσο 1 (1-6)
Η επόμενη αγωνιστική (12/12): Τότεναμ-Ανζί (22:05), Σέριφ-Τρόμσο (22:05)

12ος όμιλος
Το πρόγραμμα
Σαχτέρ-ΠΑΟΚ (0-2), Άλκμααρ-Μακάμπι Χάιφα (20:00)
Βαθμολογία: ΠΑΟΚ 11 (8-4), Άλκμααρ 8 (4-2), Σαχτέρ 2 (4-8), Μακάμπι Χάιφα 2 (4-6)
Η επόμενη αγωνιστική (12/12): ΠΑΟΚ-Αλκμάαρ (22:05), Μακάμπι Χάιφα-Σαχτέρ (22:05)
 
***Διαδικαστική συνάντηση με Αλαφούζο και ξεκαθάρισμα Δ. Γιαννακόπουλου
«Θα αφιερωθώ στην ΠΑΕ» 
Διαδικαστική συνάντηση με Αλαφούζο και ξεκαθάρισμα Δ. ΓιαννακόπουλουΑθήνα
Περίπου 15 λεπτά είχε διάρκεια η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο σχετικά με την πρόθεση του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να αναλάβει και το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ραντεβού έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ότι ο κ.Γιαννακόπουλος παρέλαβε τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας προκειμένου να μελετηθούν.
Στις 15:00 ο Γιάννης Αλαφούζος θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:
«Σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2013, στα Γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του κ.Αλαφούζου και εμένα, με επίκεντρο το καλό του Συλλόγου και μόνο.
Σκοπός της συζήτησης ήταν, να εκδηλώσω και επισήμως στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το ενδιαφέρον μου για ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια αναγέννησης της πράσινης ΠΑΕ.
Για αυτό και ζήτησα από τον κ. Αλαφούζο όλα τα απαραίτητα στοιχεία, οικονομικά και μη, προκειμένου να εξετάσω εάν και εφόσον υπάρχει γόνιμο έδαφος, ώστε να προχωρήσω αποφασιστικά και χωρίς δεύτερες σκέψεις, ύστερα βέβαια και από τη δική του σύμφωνη γνώμη.
Ο κ. Αλαφούζος συμφώνησε να μου αποστείλει το ταχύτερο δυνατόν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να προβώ μαζί με τους συνεργάτες μου σε όλες τις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες.
Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτών των στοιχείων, θα είμαι έτοιμος να ανακοινώσω στο φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού, εάν πέραν της προσφοράς της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να προβώ σε μια επίσης σημαντική επένδυση, στην ΠΑΕ αυτή τη φορά, με αποκλειστικό στόχο να δούμε τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή εντός και εκτός Ελλάδας.
Κάθε άλλη λύση τη θεωρώ ημίμετρο και για αυτό όταν και εάν θα το αποφασίσω, θα αφιερωθώ ολοκληρωτικά στην ΠΑΕ, όπως κάναμε τόσα χρόνια και με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με σκοπό να χτιστεί ακόμα μια δυναστεία, αυτή τη φορά ποδοσφαιρική!
Παρακαλώ όλες και όλους, φιλάθλους, παράγοντες και δημοσιογράφους, μέχρι τη στιγμή των επίσημων ανακοινώσεων, και με γνώμονα το καλό του Συλλόγου και μόνο, να χαμηλώσουν οι τόνοι.
Η συζήτηση για το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν προσφέρεται για φιέστες ούτε εντυπωσιασμούς. Και αυτό θα ήταν το τελευταίο που θα επιθυμούσα στην παρούσα φάση. Αυτό που με ενδιαφέρει τόσο εμένα όσο και τον κ. Αλαφούζο, που ομολογουμένως έχει αναλάβει ένα αρκετά δύσκολο έργο, είναι το αύριο του Συλλόγου.
Για το αύριο του Παναθηναϊκού, με σοβαρότητα και συναίσθηση της πραγματικότητας, θα μιλήσουμε ξανά όταν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».  Newsroom ΔΟΛ
 «Σοβαρός σύμμαχος, ρεαλιστική επένδυση», λέει ο Αλαφούζος
*** «Σοβαρός σύμμαχος, ρεαλιστική επένδυση», λέει ο Αλαφούζος  Τι είπε με Γιαννακόπουλο...   Αθήνα
Μπορεί η συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και να κράτησε μόλις λίγα λεπτά προκειμένου να ξεκινήσουν και επίσημα οι διαπραγματεύσεις για την είσοδο του μπασκετικού διοικητικού ηγέτη των «πράσινων» στο ποδόσφαιρο, όμως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, έδωσε το στίγμα της θετικής εξέλιξης, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο ισχυρός άνδρας της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, ουσιαστικά, επιβεβαίωσε την πρόθεση του Γιαννακόπουλου να επενδύσει ένα λογικό «σημερινό» ποσό, όπως το χαρακτήρισε, έχοντας μαζί του ξένη εταιρία.
Λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο πρόεδρος των «πρασίνων» μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τον πρόεδρο της ΚΑΕ και εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετικές εξελίξεις:
«Είμαι ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη γιατί εμφανίζεται η πιθανότητα να επενδύσει μία σημαντική οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία είναι θεματοφύλακας και ανέλαβε να διασώσει τον Παναθηναϊκό, κάτι που έχει καταφέρει. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί, η οικογένεια Γιαννακόπουλου μας στηρίζει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε», είπε αρχικά.
Σε ερώτηση για το αν η επόμενη μέρα περιλαμβάνει τον ίδιο την ΠΑΕ απάντησε: «Υπάρχει ένας ξένος επενδυτής. Το ποσό που θέλει να επενδύσουν μαζί είναι ένα ρεαλιστικό, σημερινό ποσό. Για να έχει επιλέξει ο κύριος Γιαννακόπουλος τον επενδυτή αυτό, θα είναι καλός. Γνωρίζω περισσότερα απ' όσα σας λέω. Θα γίνει ένας οικονομοτεχνικός έλεγχος, δεν έχουμε κάποιο χρονοδιάγραμμα. Περιμένουμε τις εξελίξεις».
Σε ερώτηση για τα οικονομικά και το αν υπάρχουν προεισπράξεις είπε: «Με το συνδρομητικό συμφωνήσαμε πριν λίγο καιρό, οπότε δεν μπορούμε να προεισπράξουμε. Είστε στο χώρο των μίντια και ξέρετε ότι συμβαίνει να προεισπράττονται έσοδα. Εμείς είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι από την κατάσταση του Παναθηναϊκού. Έχουμε τη ΓΣ και θεωρώ σωστό να ενημερώσουμε πρώτα τα μέλη της ΓΣ και μετά τους υπόλοιπους».
Ακόμη προσέθεσε: «Ρώτησα τον κύριο Γιαννακόπουλο εάν ήθελε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου, αρνήθηκε ευγενικά. Ήταν συμπαθέστατος και έχω την αίσθηση ότι η ΠΑΕ απέκτησε ένα σοβαρό σύμμαχο που δεν είχαμε τόσο καιρό».
Δεν φεύγει από την ΚΑΕ ο Γιαννακόπουλος
Στο μεταξύ, κατηγορηματικά διαψεύστηκε από το περιβάλλον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η παρανόηση που υπήρξε από την ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο νωρίτερα και που αφορούσε στην αποχώρηση της οικογένειας από την ΚΑΕ..
Μέσω κύκλων του, ο πρόεδρος του μπασκετικού «τριφυλλιού», ξεκαθάρισε πως δεν προκύπτει καμία πρόθεση αποχώρησης από την ΚΑΕ και οι όποιες μελλοντικές κινήσεις γίνουν από μέρους του, θα γίνουν με την παράλληλη ενασχόλησή του με το μπάσκετ. Εκείνο που περιμένει πλέον ο γνωστός επιχειρηματίας είναι να του σταλούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε εκείνος σε συνεννόηση με τους συνεργάτες του να προβούν σε όλες τις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες.
Newsroom ΔΟΛ

*** ΓΙΑ  ΤΟ  ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ  ΣΤΟ  ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ στους ομίλους :
7η Αγωνιστική
28/11/2013 Λιέτουβος Ρίτας Λοκομοτίβ Κουμπάν -
28/11/2013 Ερυθρός Αστέρας Μακάμπι -
28/11/2013 Ζιέλονα Γκόρα Ουνικάχα Μάλαγα -
28/11/2013 Ολυμπιακός Γαλατασαράι -
28/11/2013 Μπάμπεργκ Ρεάλ Μαδρίτης -
28/11/2013 Ναντέρ Παρτιζάν -
29/11/2013 Μπουντιβέλνικ ΤΣΣΚΑ Μόσχας -
29/11/2013 Ζαλγκίρις Αρμάνι Μιλάνο -
29/11/2013 Αναντολού Εφές Στρασμπούρ -
29/11/2013 Σιένα Μπάγερν Μονάχου -
29/11/2013 Λαμποράλ Κούτσα Παναθηναϊκός -
29/11/2013 Μπαρτσελόνα Φενέρμπαχτσε Ούλκερ -

***
 
 ~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2905    Video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1348   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1347  video.-
                                             ***   Σύνολο  :  5600   βίντεο ανηρτημένα .-
 ***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .-
της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013 , *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013 ,.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/16-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/17-2013.html ,   Ενημέρωση της  Κυριακή  17  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/18-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρας   18  Νοεμβρίου  2013.-
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Τρίτης  19  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Ενημέρωση  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013  .-
~http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013 .-
~
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  21  Νοεμβρίου  2013  .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/22-2013.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  22  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/23-2013.html , Ενημέρωση Σαββάτου 23 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/11/23-24-2013.html  , Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 23  και  24  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/24-2013.html , Ενημέρωση  της  Κυριακής     24  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/25-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/26-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  26  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/27-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 ,.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html  ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 28 Νοεμβρίου 2013 .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου