arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Απριλίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  08 Απριλίου  2013  :
Το ποντικάκι  μας  κοντά μας ! :
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

***  Στα επίπεδα προ του 2000 η κατανάλωση βενζίνης στη Μεσσηνία :
 ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
 Φόροι και ύφεση αδειάζουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων και βάζουν λουκέτο σε δεκάδες βενζινάδικα
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Δέκα και πλέον χρόνια πίσω έχει γυρίσει η κατανάλωση καυσίμων στην Καλαμάτα εξαιτίας της φορο-ακρίβειας και της ύφεσης στην οικονομική δραστηριότητα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που μας περιέγραψαν χθες ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Γιώργος Καπερώνης, αλλά και ο επί χρόνια στη ίδια θέση, Δημήτρης Κατσαρός.
Σύμφωνα με τον πρώτο, από την περίοδο που ξεκίνησε η ύφεση μέχρι σήμερα η κατανάλωση βενζίνης έχει πέσει περισσότερο από 40%, ενώ για φέτος, σε σχέση με άλλες χρονιές, η πτώση στο πετρέλαιο θέρμανσης κυμάνθηκε από 70% έως και 80%. Αποτέλεσμα είναι δεκάδες πρατήρια να κλείνουν στη Μεσσηνία και η πλειοψηφία των υπολοίπων να υπολειτουργούν.
«Το κλίμα στην αγορά καυσίμου είχε στραβώσει εδώ και πολύ καιρό. Όμως, η τετραετία της ύφεσης επιτάχυνε τις διαδικασίες και αυτή τη στιγμή η κατάσταση για τον κλάδο μας είναι δυσβάσταχτη. Δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, οι τράπεζες έχουν κλείσει κάθε τρόπο δανεισμού, οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ποια είναι η σημερινή εικόνα. Δε σας κρύβω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να μας δώσουν 20 ευρώ και αναγκαζόμαστε να κάνουμε διευκολύνσεις και υπομονή για να πληρωθούμε, όταν θα βρουν χρήματα.
Και το δυστύχημα είναι ότι, παρά τα μέτρα που ανακοινώνονται κατά καιρούς, το λαθρεμπόριο εξακολουθεί να ανθεί, αφού το κύκλωμα γύρω του είναι πολύ ισχυρό και δεν μπορεί να το ακουμπήσει κανείς. Όλοι δουλεύουν σε βάρος των πρατηριούχων και υπέρ των εταιρειών, που θέλουν να ελέγχουν το εμπόριο καυσίμου μέχρι το τελευταίο του στάδιο», υποστήριξε.
Το ίδια και χειρότερη ακόμα εικόνα μάς περιέγραψε ο Δημήτρης Κατσαρός, πρώην πρόεδρος και επί χρόνια επαγγελματίας στην αγορά: «Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και δεν ξέρουμε αν το βαρέλι έχει τελικά πάτο. Ποιος να βάλει σήμερα βενζίνη στο αυτοκίνητό του; Ο άνεργος, ο υπάλληλος ή ο συνταξιούχος, που βλέπουν τους μισθούς τους να κόβονται μήνα με το μήνα; Και μαζί με αυτά προσθέστε τα δικά μας πάγια έξοδα, αλλά και τα διάφορα χαράτσια που πρέπει να πληρώσουμε.
Θεωρώ ότι η κατάσταση για εμάς έχει πλέον τελειώσει, αφού δε βλέπω πώς μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα. Με ένα Σαββατοκύριακο που υπάρχει κάποια υποτυπώδης κίνηση, δεν καλύπτονται τα έξοδα. Όταν φτάνει ένας επαγγελματίας, αλλά και ο πελάτης, να δουλεύουν με τεφτέρι, καταλαβαίνετε πλέον τι γίνεται. Και ξέρετε ποια θα είναι η κατάληξη; Όλα θα περάσουν στα χέρια των εταιρειών».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε πανελλήνιο επίπεδο, από το 2009 η μείωση στην κατανάλωση βενζίνης φτάνει το 30% και έχει επιστρέψει πλέον στα επίπεδα του 1999-2000, δηλαδή κάτω από 3 εκατ. μετρικούς τόνους, παρότι ο αριθμός των οχημάτων που «κυκλοφορούν» στους δρόμους έχει αυξηθεί το ίδιο διάστημα πάνω από 60% και ξεπερνά πλέον τα 7,9 εκατομμύρια οχήματα, εκ των οποίων 3,1 εκατ. είναι επιβατικά. Το 2000 κυκλοφορούσαν περίπου 4,9 εκατ. οχήματα (3,1 εκατ. επιβατικά) και η κατανάλωση ήταν μεγαλύτερη από ό,τι σήμερα, ήτοι περίπου 3,3 εκατ. μετρικοί τόνοι.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που ο καθένας βλέπει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια στους δρόμους, δηλαδή όλο και λιγότερο μποτιλιάρισμα, αλλά και χιλιάδες λουκέτα σε πρατήρια υγρών καυσίμων, αφού το κόστος τους είναι πλέον απαγορευτικό. Την ίδια στιγμή, η οικονομική δραστηριότητα (φορτηγά, μεταφορές κ.ά.) έχει καταρρεύσει.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των ΕΛ.ΠΕ., μόνο την τελευταία τριετία έχουν κλείσει περισσότερα από 2.000 πρατήρια (υπολογίζονται σε περίπου 6.200), τρεις εταιρείες εμπορίας, ενώ εκατοντάδες είναι εκείνα που υπολειτουργούν λόγω έλλειψης πελατείας και ρευστού για να αγοράσουν την πανάκριβη βενζίνη.
Μόνο το 2012 έβαλαν λουκέτο περίπου 800-1.000 βενζινάδικα, καθώς η κατανάλωση υποχώρησε κατά τουλάχιστον 17%, ενώ οι μέσες πωλήσεις ανά πρατήριο περιορίστηκαν από τους 3.800 τόνους το 2011 στους 3.400 τόνους το 2012 και το μεικτό περιθώριο κέρδους σε λιγότερο από 5 λεπτά ανά λίτρο για τις εταιρείες εμπορίας και τους βενζινοπώλες, που μέχρι πρότινος ευημερούσαν ως κλάδος.
Εκεί, όμως, που ήρθαν τα πάνω - κάτω είναι στο πετρέλαιο θέρμανσης, η κατανάλωση του οποίου κυριολεκτικά κατέρρευσε μετά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που εκτίναξε την τιμή του και έφερε την ενεργειακή φτώχεια στο σπίτι του κάθε Έλληνα.
Ενδεικτικό της επιβάρυνσης που έχουν υποστεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι ότι η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης εκτόξευσε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης 67,5% υψηλότερα μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Ιανουαρίου 2013. Την ίδια περίοδο το φυσικό αέριο αυξήθηκε 31%, οι αστικές συγκοινωνίες 28%, ο ηλεκτρισμός 27,89%, το υγραέριο 10,6%.
Μέσα στο 2012 πουλήθηκαν μόλις 1,922 εκατ. μετρικοί τόνοι πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή 42% λιγότερες ποσότητες απ’ ό,τι το 2009, ενώ στο πρώτο δίμηνο του 2013 η κατανάλωση κατέρρευσε κατά 70% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 (374 χιλ. τόνοι έναντι 1,1 εκατ. τόνων πέρυσι).
Κι όλα αυτά γιατί; Όπως αποδείχτηκε, για να μπουν στα δημόσια ταμεία 55 εκατ. ευρώ περισσότερα, κι ας πάγωσε ολόκληρη η Ελλάδα και μαζί η αγορά.

*** Αναπάντητο ακόμα το ερώτημα ποιος σκότωσε το μικρό Κέρι :
   Χωρίς ξεκάθαρη απάντηση παραμένει το μεγάλο ερώτημα της πολύκροτης δίκης που ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για το ποιος κρατούσε το στυγερό μαχαίρι που έκοψε το νήμα της ζωής του δίχρονου Κέρι Μεσάι το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου 2011, στο αυτοκίνητο του πατέρα του Φελίμ Μεσάι.
Το ενδιαφέρον για την απάντηση έχει επικεντρωθεί σε δύο από τους 16 κατηγορούμενους στην υπόθεση. Τον Αλβανό με το ψευδώνυμο «Νίκος», που έχει παραδεχθεί ότι πυροβόλησε τον 35χρονο Αλβανό Φελίμ Μεσάι, και τον 24χρονο νεαρό που βρισκόταν μαζί τους στο μοιραίο αυτοκίνητο.
Κανείς, όμως, από τους δύο δε φώτισε πλήρως το σκοτεινό αυτό σημείο κατά τις απολογίες τους στην τελευταία συνεδρίαση.
  Ποιος
Παρά τη στρατηγική του προέδρου του Δικαστηρίου να τους αιφνιδιάσει δείχνοντάς τους τη φωτογραφία του μικρού θύματος, παρέμειναν και οι δύο ψύχραιμοι, χωρίς να λυγίσουν ούτε στιγμή.
Ο Αλβανός «Νίκος» που, σύμφωνα με την κατηγορία που αντιμετωπίζει, πήρε εντολή να δολοφονήσει τον Φελίμ Μεσάι, ούτε όταν συνελήφθη ούτε και στη συνέχεια στην ανακρίτρια δέχτηκε να πει κουβέντα. Η πρώτη φορά που μίλησε ήταν στη δίκη.
Από την έναρξή της, τις πρώτες ημέρες, ομολόγησε ότι αυτός πυροβόλησε τον 35χρονο ομοεθνή του, αρνούνταν όμως κατηγορηματικά ότι σκότωσε το παιδί, απαντώντας ότι δεν ξέρει ποιος το έκανε στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις από την Έδρα. Κατά την απολογία του, αλλά και κατά την αντιπαράσταση εξέτασή του με τον 24χρονο, επέμεινε μέχρι τέλους ότι δεν είχε μαζί του μαχαίρι, μόνο την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε τον 35χρονο. Επαναλαμβάνει δε, πως, αφού πυροβόλησε και  μετά, δε θυμάται τίποτα. Ούτε πώς έπεσε το αυτοκίνητο στο αρδευτικό κανάλι, ούτε τι έγινε με το παιδί, ούτε πώς βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και το νερό. Μόνο κατά την απολογία του προχθές, μετά τον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε για το ποιος σκότωσε το παιδί, είπε ότι από τη στιγμή που δε θυμάται τίποτα, ούτε μπορεί να το αρνηθεί ούτε και να το παραδεχθεί.
  Υπόλοιπες απολογίες
Από την άλλη πλευρά, ο 24χρονος νεαρός επιμένει ότι ο Αλβανός «Νίκος» είχε στη μέση του ένα μαχαίρι, με το οποίο μάλιστα απείλησε αυτόν και τον ξαδελφό του στη συνέχεια, για να τον πάρουν με το αυτοκίνητο όταν βγήκε από το αρδευτικό κανάλι. Επιμένει ότι αυτός σκότωσε το παιδί, υποστηρίζοντας πως, όταν είδε το «Νίκο» να πυροβολεί με την καραμπίνα τον Φελίμ Μεσάι, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και πήδηξε έξω, χωρίς να ξέρει τι έγινε από εκεί και μετά.
Στη συνέχεια, όμως, διαψεύστηκαν και οι τρεις (ο 24χρονος, ο ξάδελφός του και ο «Νίκος») για τον ισχυρισμό τους ότι άφησαν τον «Νίκο» στο Νέδοντα. Ο «Νίκος», μάλιστα, είπε ότι τον άφησαν σε ένα ποτάμι της Καλαμάτας, ειδοποίησε φίλο του, τον οποίο αρνήθηκε να κατονομάσει, και τον μετέφερε πίσω στην Αθήνα.
Οι ισχυρισμοί και των τριών κατέρρευσαν από την απολογία στη συνέχεια του κατηγορουμένου στον οποίο ανατέθηκε η μεταφορά του «Νίκο» στην Αθήνα, από χωριό του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα το σπίτι του καταζητούμενου αδελφού του 50χρονου, ο οποίος επίσης κατηγορείται ως αρχηγός της οργάνωσης. Ο εν λόγω κατηγορούμενος είπε ότι τον παρέλαβε με το αυτοκίνητό του και τον πήγε στην Αθήνα. Μάλιστα, υπήρξε αντίδραση του Αλβανού «Νίκο», ο οποίος σηκώθηκε από το εδώλιο και τον ρώτησε «Εμένα πήρες;», για να λάβει καταφατική απάντηση.
Στην επόμενη συνεδρίαση, που έχει ορισθεί για την Πέμπτη, θα συνεχισθούν οι απολογίες των κατηγορουμένων, ανάμεσα στις οποίες των συντρόφων των δίδυμων αδελφών που είναι κατηγορούμενες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται εκείνη του πρώην αστυνομικού που κατηγορείται ότι παρείχε πληροφορίες στην εγκληματική οργάνωση. Σε αυτή τη συνεδρίαση είναι πολύ πιθανό να γίνει και η αγόρευση της εισαγγελέως κας Σιδηροπούλου με τις προτάσεις της για τους κατηγορουμένους.  Της Βίκυς Βετουλάκη

 *** H «Costa Navarino» ανάμεσα στις εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον  :
 Ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ με τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2013, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.
Ανάμεσα στις εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα βρίσκεται  και η "Costa Navarino"
Στο ειδικό αυτό αφιέρωμα αναφέρονται κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το εργασιακό περιβάλλον των επιχειρήσεων αυτών ξεχωριστό και οι τρόποι με τους οποίους καταφέρνουν, σε περιόδους κρίσης, να κρατούν τη δέσμευση του ανθρώπινου δυναμικού τους σε υψηλά επίπεδα.
Αναλυτικά το δημοσίευμα της Εφημερίδας "Το Βήμα" για τη "Costa Navarino" :
Με όραμα για τη Μεσσηνία
Η Costa Navarino δημιουργήθηκε με βασικό σκοπό και όραμα την αναμόρφωση του Νομού Μεσσηνίας με σημείο αναφοράς το πρόσωπο του ιδρυτή καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, που μέσω της προσωπικής του ιστορίας και της αγάπης του για τη Μεσσηνία αποτελεί πηγή σεβασμού και έμπνευσης για όλους τους εργαζομένους.
O ήρωας «Cando», άμεσα συνδεδεμένος με το πρόγραμμα επιβράβευσης των εργαζομένων, είναι πρωταγωνιστής στις ενδοεταιρικές καμπάνιες της εταιρείας. Κάθε μήνα οι εργαζόμενοι προτείνουν συναδέλφους με αφορμή κάποια συγκεκριμένη ιστορία που συνδέεται με τις εργασιακές υποχρεώσεις τους: «Κάνω το σωστό, παίζω σαν ομάδα, κάνω το παραπάνω βήμα» οι οποίοι βραβεύονται ως οι Cando του μήνα και λαμβάνουν δωρεάν διαμονή δύο ημερών σε κάποιο από τα ξενοδοχεία του ομίλου.
Αν και οι ρυθμοί δουλειάς λόγω της εποχικότητας είναι συνήθως εξαντλητικοί, στην Costa Navarino αξιοποιείται κάθε αφορμή για εορτασμό, όπως οι μηνιαίες βραβεύσεις των εργαζομένων, η ολοκλήρωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και το κλείσιμο της θερινής περιόδου. Τα παραπάνω συνοδεύονται πάντα από γιορτινή ατμόσφαιρα, από έναν μικρό εορταστικό μπουφέ και ένα ποτήρι σαμπάνιας, ως ένα πανηγυρικό πάρτι με ζωντανό μουσικό πρόγραμμα, δώρα και εκπλήξεις.
Πέρυσι διοργανώθηκε για παράδειγμα η Εβδομάδα Θετικής Ενέργειας με εορταστικά μενού στα εστιατόρια συνεργατών, μικρά καθημερινά happenings, δώρα, παιχνίδια και πάρτι για όλους τους συνεργάτες, όπου οι εργαζόμενοι έπαιξαν μπόουλινγκ, μπιλιάρδο και μπάσκετ και κέρδισαν πλούσια δώρα στην κλήρωση που ακολούθησε. Ακολούθησε η Ετήσια Γιορτή Συνεργατών που πραγματοποιείται στο τέλος της σεζόν στο Great Hall του House of Events με συμμετοχή άνω των 1.000 εργαζομένων.
Η τελευταία γιορτή ήταν εμπνευσμένη από το Χόλιγουντ και τα Οσκαρ, με κόκκινο χαλί, κινηματογραφικές αφίσες που διακοσμούσαν όλο το House of Events, κοκτέιλ καλωσορίσματος, βραβεία Cando σε σχήμα βραβείου Oσκαρ και προσεκτικά επιλεγμένη κινηματογραφική μουσική επένδυση. Το πρόγραμμα περιελάμβανε βίντεο με τίτλο «Το μαγικό ημερολόγιο του Cando», θεατρικό μονόπρακτο, βραβεύσεις, κλήρωση δώρων και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα.
Ευαισθητοποιημένη για την προστασία του περιβάλλοντος, η Costa Navarino έχει αναλάβει την πυροπροστασία του Νομού Μεσσηνίας, ενώ σε συνεργασία με άλλους φορείς υλοποιεί εκτεταμένα προγράμματα για την προστασία των σημαντικών βιοτόπων της αλλά και την προστασία σπάνιων ζώων (χελώνα Caretta Caretta, αφρικανικός χαμαιλέοντας κ.ά.)
Επίσης εντός των εγκαταστάσεων λειτουργεί Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών και το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Η εταιρεία τον Ιούνιο του 2012 συμμετείχε στον συμβολικό καθαρισμό βυθού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Οπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην Costa Navarino, «υπάρχουν πολλά παραδείγματα συναδέλφων που χρειάστηκαν βοήθεια τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η εταιρεία και το προσωπικό ήταν εκεί να παράσχουν οτιδήποτε ήταν αναγκαίο (χρήματα ή διευκολύνσεις) για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες».
Ελενα Γκίκα, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Costa Navarino:
"Ενα εμπνευσμένο σχέδιο και μια προσωπική αποστολή"

Η Costa Navarino για τους 900 και πλέον εργαζoμένους που γράφουμε καθημερινά την ιστορία της δεν είναι απλά ένας χώρος εργασίας. Είναι ένα εμπνευσμένο όραμα και μια προσωπική αποστολή για τον καθέναν από εμάς. Είναι ένας τόπος πραγματοποίησης ονείρων, τόσο για τους επισκέπτες μας όσο και για τους συνεργάτες μας. Βασιζόμενοι σε έναν στέρεο και σαφή κώδικα ήθους και αξιών, δημιουργούμε καινοτόμες πολιτικές προσέλκυσης και επιλογής, εκπαίδευσης, ανάπτυξης και επιβράβευσης των ανθρώπων μας. Ενισχύουμε και καλλιεργούμε την ομαδικότητα, σεβόμενοι παράλληλα τις εξατομικευμένες ικανότητες και ανάγκες του κάθε μέλους της ομάδας μας. Η φιλοσοφία μας και οι πρακτικές μας παντρεύουν αρμονικά τις επιταγές υψηλής αποτελεσματικότητας και επαγγελματισμού μιας μεγάλης εταιρείας  με τις ανθρώπινες αξίες και αρχές που χαρακτηρίζουν μια δεμένη οικογένεια. Ετσι διασφαλίζουμε την άρτια κατάρτιση και επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων μας μέσα σε ένα περιβάλλον εργασιακής ασφάλειας και αλληλοϋποστήριξης.  Ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στην προσωπική του επιστολή προς τους εργαζομένους κατά την έναρξη της λειτουργίας μας έγραφε: «Το ότι βρίσκεσαι λοιπόν σήμερα εδώ δεν οφείλεται στο ότι έχεις "μπάρμπα στην Κορώνη" αλλά σε αυτό που εσύ είσαι και στο ότι κάποιοι πίστεψαν στις ικανότητές σου και στη μελλοντική σου εξέλιξη και προκοπή. Εύχομαι όλοι μαζί, ο καθένας από το μετερίζι του, να δώσει τον καλύτερό του εαυτό προκειμένου η φαμίλια μας - μονοιασμένη, με αγάπη, κατανόηση και αλληλοσεβασμό - να φτάσει τον σκοπό της. Η λέξη σεβασμός πρέπει να είναι η σημαία μας. Σεβασμός στην ιστορία μας, στην κουλτούρα μας, στο περιβάλλον, στην εργασία μας, στον συνάδελφό μας, στον επισκέπτη μας». Ετσι, λοιπόν, με την πυξίδα μας σταθερά προσανατολισμένη στην αξιοκρατία και στον σεβασμό, χτίζουμε καθημερινά μια εναλλακτική, απόλυτα ανθρωποκεντρική πραγματικότητα στην Costa Navarino. Αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα οι εργαζόμενοι μας ανέδειξαν σε ένα άξιο επιβράβευσης εργασιακό περιβάλλον και τους ευχαριστούμε από καρδιάς γι' αυτό.
*Η έρευνα Best Workplaces διεξάγεται σε ετήσια βάση στην Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια από το Great Place to Work® Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School. Βασικός στόχος της έρευνας είναι να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα να αξιολογήσουν και να αποτιμήσουν το εργασιακό τους περιβάλλον, αλλά και να ανακαλύψουν τρόπους να το βελτιώσουν.
Φέτος θα διακριθούν και  θα βραβευτούν τρεις διαφορετικές κατηγορίες εταιρειών ανάλογα με το μέγεθός τους:
-    10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 251 εργαζόμενους και πάνω
-    10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους
-    5 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους
πηγή: tovima.gr

*** Πρόγραμμα για τις πολιτιστικές υπηρεσίες στην Πελοπόννησο :
   Πρόγραμμα για τη βελτίωση των πολιτιστικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του ΕΣΠΑ, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, αφορά στη διοργάνωση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο την ενίσχυση και προώθηση εθνικών πολιτιστικών θεσμών, αξιοποιώντας τις πολιτιστικές παραδόσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος είναι αυτές να αποτελέσουν κόμβους ευρύτερων διευρωπαϊκών δικτύων πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας. Μπορούν να γίνουν ενέργειες ενίσχυσης και προώθησης σημαντικών εκδηλώσεων και γεγονότων των πολιτιστικών δικτύων της Περιφέρειας.
  Πολιτισμός
Δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο «άνοιξε» την 1η Απριλίου και θα είναι ανοικτό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έως και τον Αύγουστο του 2013, είναι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι της περιφέρειας), Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, Πολιτιστικοί Φορείς, Οργανισμοί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εποπτευόμενοι από Δημόσιο Τομέα και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Οι φορείς που επιθυμούν να διεκδικήσουν μέρος των διατιθέμενων κονδυλίων πρέπει να καταθέσουν τεχνικό δελτίο του έργου, ενώ, σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος, οι δαπάνες είναι επιλέξιμες έως και το 2015.
  Για ιδιώτες
Στο μεταξύ, στη Μεσσηνία βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετά προγράμματα για ιδιώτες. Ήδη πήρε παράταση έως και αύριο η κατάθεση προτάσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης γυναικείας επιχειρηματικότητας, όπου επιδοτούνται οι λειτουργικές, ασφαλιστικές και άλλες δαπάνες μιας επιχείρησης για 18 μήνες.
Παράλληλα, «τρέχει» αυτή την περίοδο το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 456 εκατ. ευρώ.
Οι θεματικές ενότητες για τις οποίες μπορούν να κατατεθούν επενδυτικά σχέδια είναι Μεταποίηση, Τουρισμός, Εμπόριο και Υπηρεσίες.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος ενισχύονται υφιστάμενες και νέες/υπό σύσταση επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και κατηγοριοποιούνται ως εξής:
-Υφιστάμενες επιχειρήσεις: οι επιχειρήσεις που μέχρι τις 31/12/2011 έχουν δύο ή περισσότερες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις τουλάχιστον δωδεκάμηνης διάρκειας.
-Νέες/υπό σύσταση επιχειρήσεις: οι επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων.
Τέλος, σε εξέλιξη στη Μεσσηνία βρίσκονται άλλα δύο προγράμματα: τα ΟΠΑΑΧ και το Leader. Με αυτά καλύπτεται το σύνολο της εδαφικής περιφέρειας της Μεσσηνίας, καθώς άλλες περιοχές του νομού καλύπτει το ΟΠΑΑΧ και άλλες το Leader.
Το ΟΠΑΑΧ αφορά, κυρίως, στον αγροτουρισμό, ενώ οι γενικοί στόχοι του Leader είναι, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της τοπικής ανταγωνιστικότητας με διαφοροποίηση της παραγωγικής βάσης, η προώθηση της δικτύωσης και η βελτίωση της ποιότητας των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών, η ανάδειξη της περιοχής ως ιδανικού τόπου διαβίωσης και τουριστικού προορισμού υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και η ενίσχυση της εταιρικότητας και της εξωστρέφειας με δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης.  Β.Β.

*** Εντοπίστηκε στην Αττική το βαν που είχε κλαπεί στην Κορινθία :
 Στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής εντοπίστηκε την Κυριακή το λευκό όχημα τύπου βαν (VW Transporter) με αριθμό κυκλοφορίας ΚΡΕ 7760 το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή Άσσος Κορινθίας μεταξύ 31ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου και το οποίο πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της αιματηρής συμπλοκής στα Ίσθμια για τη διαφυγή τους.
Το φορτηγάκι ήταν σταθμευμένο κοντά σε μια καφετέρια της περιοχής και αυτή την ώρα ερευνάται από συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, για τυχόν στοιχεία που μπορεί να συνδέσουν το συγκεκριμένο όχημα με τους δράστες.
Μετά τη δήλωση κλοπής από τον ιδιοκτήτη του βαν, είχε σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία για τον εντοπισμό του οχήματος. Την Κυριακή της 31ης Μαρτίου είχε εντοπιστεί εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή στο Σολωμό Κορινθίας το τζιπ μάρκας Subaru Forester που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί, της συμπλοκής στα Ίσθμια, από την οποία έχασε τη ζωή της μια 25χρονη κοπέλα.
Όπως έχει διαπιστωθεί με βάση αποτυπώματα, δύο εκ των δραστών είναι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους παραμένουν άκαρπες. Newsroom ΔΟΛ .
 
***  Σεμινάριο… «στον ίσκιο της γιαγιάς ελιάς» από το ΚΠΕ :
 Ξεκίνησε προχθές το απόγευμα και ολοκληρώνεται σήμερα, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, τριήμερο σεμινάριο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, με θέμα «Ενεργοί πολίτες και αειφόρος διαχείριση στον ίσκιο της γιαγιάς ελιάς»
Εργασίες του σεμιναρίου έγιναν, εκτός από τους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε εργαστήρια του ΤΕΙ Καλαμάτας, στο ελαιοτριβείο και το μουσείο του Χαρακοπιού, στον υπεραιωνόβιο ελαιώνα του Αγίου Μάρκου Κορώνης, στην Ελεήστρια της Κορώνης και στο Μανιατάκειον Ίδρυμα της Κορώνης.
Οι εκπαιδευτές που συμμετέχουν προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στο Δίκτυο «Ελιά», φορέας υλοποίησης του οποίου είναι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας.
Η έναρξη του σεμιναρίου έγινε προχθές στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, ενώ ομιλητές ήταν επιστήμονες και άνθρωποι με εμπειρία και ιδέες από το ΤΕΙ, τη ΛΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Μανιατάκειον Ίδρυμα και τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς».-
 
***   Συμπλοκές και φθορές στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κόρινθο :
 Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κόρινθο με αποτέλεσμα των τραυματισμό 7 αλλοδαπών.
Μετά της επέμβαση των αστυνομικών τα πράγματα ηρέμησαν.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αστυνομία
Ανακοινώνεται ότι την 16:30 ώρα σήμερα, στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κορίνθου, ομάδα αλλοδαπών, αφού αρχικά προκάλεσαν φθορές στους εσωτερικούς χώρους ενός κτιρίου, στη συνέχεια επιτέθηκαν σε άλλους αλλοδαπούς που βρίσκονταν στο προαύλιο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά επτά αλλοδαποί.
Άμεσα αντέδρασαν οι αστυνομικές δυνάμεις και οι αλλοδαποί επέστρεψαν στους θαλάμους τους.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν συνολικά για τη συμπλοκή, είκοσι οκτώ άτομα και συνελήφθησαν δώδεκα αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν αύριο στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

*** Avant Premiere για την ταινία «Μαντζουράνα» που πρωταγωνιστεί η Γιούλικα Σκαφιδά (trailer) :
   Πραμγατοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Κινηματόγραφο Δαναό στην Αθήνα η "Avant Premiere" της νέας ταινίας της Όλγας Μαλέα "Μαντζουράνα" ... στην οποία πρωταγωνιστεί και Καλαματιανή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά.
Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια ένα εντεκάχρονο χαρισματικό κορίτσι και πυρήνα της πλοκής τη δύσκολη σχέση της με την απαιτητική μητέρα της.
Η σκηνοθέτις χτίζει μια συναρπαστική ιστορία με έμφαση στην ατμόσφαιρα, ενώ η αγωνία του παιδιού αποτυπώνεται τόσο στο κάδρο όσο και στο φως και στην υφή της ταινίας. Αφαιρετικά κάδρα, έντονες φωτοσκιάσεις, κορεσμένα χρώματα και μη γραμμικό μοντάζ είναι τα συστατικά αυτού του ψυχολογικού θρίλερ με ιδιαίτερη αισθητική.
  Η Γίουλικα Σκαφιδά υποδύεται στην ταινία την παιδοψυχολόγο που προσπαθεί να βοηθήσει το 11χρονο κορίτσι
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους Κινηματογράφους στις 11 Απριλίου
Σενάριο: Όλγα Μαλέα, Απόστολος Αλεξόπουλος
Παραγωγοί: Malea Productions, Nova, Άρκτος Α.Ε., Studio ATA
Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Γιούλικα Σκαφιδά, Σήφης Πολυζωίδης και η μικρή Μαρία Ρισκάκη (Ονειροπαγίδα) στην πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση.
11 Απριλίου στους κινηματογράφους από την Feelgood Entertainment
 

***  Σαν σήμερα ...στις 8 Απριλίου
Γεγονότα
628: Ο βασιλιάς της Περσίας Σορόης και ο αυτοκράτορας της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Ηράκλειος συνάπτουν ειρήνη.
1820: Ο αγρότης Γιώργος Κεντρωτάς, σκάβοντας στο κτήμα του στη Μήλο, ανακαλύπτει ένα γυναικείο άγαλμα. Είναι η πασίγνωστη σήμερα Αφροδίτη της Μήλου, που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου και την οποία απέκτησαν οι Γάλλοι από τους κυρίαρχους του νησιού Οθωμανούς.
1896: Κηρύσσεται απεργία των μεταλλωρύχων στο Λαύριο. Οι φύλακες σκοτώνουν δυο απεργούς. Οι απεργοί σκοτώνουν τους φύλακες, ανατινάζουν τις αποθήκες και τα γραφεία, και αφοπλίζουν τους αστυνομικούς.
1963: Αρχίζουν οι επίσημες συνομιλίες για την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα.
1972: Ο Πολ Μακάρτνεϊ, μετά τη Ματωμένη Κυριακή στη Βόρειο Ιρλανδία, κυκλοφορεί το τραγούδι Give Ireland Back To The Irish. Το τραγούδι θα απαγορευτεί από το BBC.
1990: Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, με ποσοστό 46,8% και 150 έδρες, στις τρίτες βουλευτικές εκλογές που έγιναν μέσα σ' ένα χρόνο. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 38,6% και ο Συνασπισμός με 10,2%.
Γεννήσεις
563 π.Χ: Βούδας, θρησκευτικός ηγέτης, ιδρυτής του βουδισμού. (Θαν. 483 π.Χ.)  [Αποφθέγματα]
1798: Διονύσιος Σολωμός, ο εθνικός ποιητής της χώρας μας. (Θαν. 9/2/1857)
1949: Τζον Μάντεν, βρετανός σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου. (Ερωτευμένος Σαίξπηρ, Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι)
Θάνατοι
1848: Γκαετάνο Ντονιτσέτι, ιταλός συνθέτης της όπερας. (Άννα Μπολένα, Το ελιξίριο του έρωτα, Λουτσία Ντι Λαμερμούρ) (Γεν. 29/11/1797)
1973: Πάμπλο Πικάσο, ισπανός ζωγράφος. (Γεν. 25/10/1881)
1990: Απόστολος Καλδάρας, λαϊκός συνθέτης. (Γεν. 7/4/1922) πηγή: www.sansimera.gr
 
 ***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση σήμερα - χθές  :
****** Αθλητική  Ενημέρωση  χθές  καί  σήμερα   :
 
Για  την  27η  αγωνιστική  στην Σούπερ  Λίγκα :
Σάββατο :
Κέρκυρα - Λεβαδειακός:  1-2  , (1-1) .- ^
Τα γκόλ  :  6΄  Ροτζέριο ,  45΄ Αγρίτης  , 71΄ Κόρμπος ,
Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Πετρούσης, Σταμόγιαννος, Αθανασίου, Έντερ, Τσουμάνης, Τσοκάνης, Αγρίτης, Γκέσιος, Λεόν, Κυβελίδης
Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας, Μεντί, Ροτζέριο, Πόι, Ακόστα, Βασιλείου ,
ΠΑΟΚ-Βέροια  2-0  , (1-0).- ^
Τα  γκόλ : 34΄  Μοκάκε  , 85΄ Αθανασιάδης ,
Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Κυριακίδης, Γκιγέρμο, Μοκάκε, Μπαργκάν, Ορέστες, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ιωάννου, Μπερτίν, Ολαϊτάν, Τζημογιάννης
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε, Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης
Ατρόμητος  - Άρης    0-1 , (0-0) .-
Τα  γκόλ : 82΄ Τάτος ,
Ατρόμητος (Νίκος Αναστόπουλος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Σουμπίνιο, Μπρίτο, Ναπολεόνι, Μάντζιος
Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Καζναφέρης, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Μαργαρίτης, Οικονόμοπουλος, Τριανταφυλλάκος, Νταμαρλής, Γιαννιώτας, Τάτος, Αγκάνθο ,

 *** ΚΥΡΙΑΚΗ  07  Απριλίου 2013 :

~**  Πανθρακικός-ΟΦΗ    3-1  .- ^
Τα γκόλ :  16΄ Λουσέρο  , 23΄ Ιωανίδης , 26΄ Μπαϊκαρά , 82΄ πεν.  Δ. Παπαδόπουλος ,
Αποβολή  με δύο κίτρινες Μακρής ΟΦΗ , Σόουζα κόκκινη με δύο κίτρινες ,
 Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κόκκινες: Μακρής (68΄ δεύτερη κίτρινη), Σόουζα (+90΄ δεύτερη κίτρινη)
Κίτρινες: Σερφά, Παπαδόπουλος - Μονιάκης, Μακρής, Σόουζα, Λαμπρόπουλος, Κουρδάκης
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Βαϊρουά (75΄ Μακρυδημήτρης), Καστελάν, Λουσέρο, Σερφά, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Χρήστου (86΄ Ντιόγκο), Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης (65΄ Μίνγκας), Παπαδόπουλος.
ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Γουναρίδης, Βερόν, Μονιάκης (75΄ Ροβίθης), Κουρδάκης, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Περογαμβράκης (86΄ Κανούλας), Νύκταρης (56΄ Ζορμπάς), Σόουζα, Μπούρμπος, Μακρής.
~** Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη      0-1 .- ^
Τα  γκόλ : 17΄ Φλίσκας ,
 Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)
Κόκκινη: Ράγιος (90+5')
Κίτρινες: Ουσέρο, Μπαρτολίνι - Βάλλας, Λοντίγκιν, Ντάνι
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Κοντοές, Φραγκουλάκης (46' Περόνε), Ουσέρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Αλβάρες (46' Ναβάρο), Λέντσε (66' Καλαντζής)
ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Γούτας, Βάλλας, Παΐτο, Φλίσκας, Ντιέ (61' Πρίτας), Μαρέν (86' Μάνταλος), Μαρσελίνιο (77' Πλατέλλας), Ντάνι, Σολτάνι.

~** Πλατανιάς-Ολυμπιακός    0-4.-  ^
Τα  γκόλ : 20΄ Αμπτούν  62 ΄ Φουστέρ , 80΄ Μήτρογλου , 93΄ Βλαχοδήμος .-


 Διαιτητής: Α. Κάκος (Κέρκυρας)
Κίτρινες: Τετέ - Φέισα
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αγγελος Αναστασιάδης): Ζάλουντοκ, Αργυρόπουλος, Στόλερ, Δημήτρης, Κουρτεσιώτης, Αγκιλέρα (71' Δέντσας), Τετέ, Ναζλίδης, Γιάννου (70' Μιρτσέτα), Μπέλιτς, Αναστασάκος (79' Γιακουμάκης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μοδέστο, Φέισα, Μασάντο (57' Ιμπαγάσα), Γκρέκο, Φετφατζίδης (57' Φουστέρ), Αμπντούν (73' Βλαχοδήμος), Μήτρογλου.

~* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4 .- http://youtu.be/yOL2ScdeaQE  ,
  
~** Παναθηναϊκός-Πανιώνιος    0-0  , (0-0) .- ^
Τα γκόλ : -
Διαιτητής : Κομίνης ,
Παναθηναϊκός (Βονόρτας): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουος, Χουχούμης, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μπαρμπαρούσης(Τοτσέ), Κουίνσι(Ντίνα)  και Φιγκερόα.
Πανιώνιος (Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλο, Κούρο, Κολοβό(Οκόουγε), Μενδρινό, Κουλουχέρη, Αραβίδη, Γουνδουλάκη(Τόσκας) , Ρόκας, Σάμαρη(Παναγιωτούδης), Κούρντι, Παντίδο.
~*  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-0 : http://youtu.be/nHTLWJDRDvA , 
   

 760 ~ ΠΑΟ  :   Κ. Αποστολόπουλος   δηλώσεις: http://youtu.be/Ow1gMCMtqGc

 

761 ~ ΠΑΟ :  Θ.  Ντίνας   δηλώσεις: http://youtu.be/bcAYEz2nPHo 



755 ~ ΠΑΟ  -ΠΑΝΙΩΝ  0-0  δηλώσεις: http://youtu.be/U0RgaVjTSwc   


ΔΕΥΤΕΡΑ 8/4/2013 :  
ΠΑΣ Γιάννινα-AEK   2-0  , (2-0).- ^
Τα  γκόλ :  35΄  Κοροβέσης , 39΄ Γεωργίου ,
Διαιτητής : Γιάχος  ,
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστοβασίλης): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Πάντος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης(Γιάκος), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου(Βίλα), Ίλιτς (Τάσιος) .-
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (Αραμπατζής) , Τσουμάγκας( Φουρτάδο), Τσούπρος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς(Βλάχος), Μητρόπουλος, Φέτσης , Ρίκκα, Γκερέιρο, Καραλής , Α. Πετρόπουλος .-

 *** Για  το  πρωτάθλημα  της Β΄ εθνικής στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :

01/04/2013ΘρασύβουλοςΠανσερραϊκός0 - 0
32η Αγωνιστική
06/04/2013ΠανσερραϊκόςΝίκη Βόλου0 - 1
07/04/2013ΠαναιτωλικόςΔόξα Δράμας2 - 0
07/04/2013ΗρακλήςΚαλλονή0 - 1
07/04/2013Ολυμπιακός ΒόλουΕθνικός Γαζώρου2 - 0
07/04/2013ΠιερικόςΚαβάλα1 - 1
07/04/2013Αναγέννηση ΓιαννιτσώνΠαναχαϊκή0 - 1
07/04/2013Απόλλων ΣμύρνηςΒύζας Μεγάρων1 - 0
07/04/2013Αναγέννηση ΕπανωμήςΘρασύβουλος2 - 5
07/04/2013Ηρακλής ΨαχνώνΦωκικός1 - 1
07/04/2013ΕργοτέληςΛάρισα0 - 0
 ***  Για  την Γ΄ εθνική  Στο  Νότιο Όμιλο  :
Football League 2 - 1ος Ομιλος :
20η Αγωνιστική
03/04/2013ΠροοδευτικήΑχαρναϊκός2 - 1
03/04/2013ΑΟ ΓλυφάδαΚόρινθος1 - 1
03/04/2013Αστέρας ΜαγούλαςΦωστήρας2 - 1
03/04/2013ΠανηλειακόςΠαναιγιάλειος1 - 0
03/04/2013ΕπισκοπήΚαλαμάτα3 - 1
03/04/2013Εθνικός ΑστέραςΧανιά0 - 3
*** 
ASTERAS ARFARON
 ***  Α΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας  27η  αγωνιστική  :
  Σάββατο   6  Απριλίου  2013    :
Μεσσηνιακός – Ολυμπιακός Καλαμάτας   9-3 .- ^
Αίαντας Καλαμάτας – Κυπαρισσία  1-0 .- ^
Ομόνοια – Απόλλων Καλαμάτας 0-0 .- ^
  Κυριακή 7 Απριλίου – 5.00 μ.μ.
 Μεθώνη – ΑΟ Φαραί   2-1 .- ^
ΑΕ Αβίας – ΑΟ Διαβολιτσίου 0-0 .- ^
Δώριο – Ασπρόχωμα   0-0 .- ^
Αστέρας Αρφαρών – Σπερχογεία  2-1 .- ^
Απόλλων Πεταλιδίου – Τέλος Άγρας  2-3 .- ^

ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατά
1. ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.692722329623
2. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ532715843922
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 482714674338
4. Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ462714495239
5. Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ 382791173833
6. Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ 3727114124144
7. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ3727114123743
8. ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 3727114123540
9. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 36279993637
10. Α.Ο. ΦΑΡΑΙ3627106113237
11. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 322771192935
12. Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ 312794143850
13. Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ302779113444
14. ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ282777132840
15. Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 262775152846
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 142735192964
***  Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας  26η  αγωνιστική  :
Σάββατο 6 Απριλίου  – 5.00  μ.μ.
 Ανδρούσα – Πανιώνιος  1-1 .- ^
Πανθουριακός – Νέος Άρις  1-0 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης – Ακρίτας Κορώνης  2-1 .-^
Στενωσιά – ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα 2-4 .- ^
ΠΑΟ Καλλιθέας  - Χανδριναϊκός   2-1 .- ^
Θύελλα Χαρακοπιού – Τσικλητήρας Πύλου   3-2 .- ^
Παπαφλέσσας Χώρας – Μιλτιάδης  2-3 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΟ Χατζή  5-2 .- ^
ΑΕ Λογγάς – Δόξα Καλαμάτας   2-2 .-^
 Κυριακή 7 Απριλίου – 5.00 μ.μ.
 ΑΟ Πατίστα – Ηρακλής Κυπαρισσίας  5-2.-
Νίκη Πλάτης – Κεραυνός Καλαμάτας   0-2 .- ^
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας 1-1 .- ^
Μάνεσι – Ατρόμητος Πλατέος  2-0 .- ^
Ρεπό: Αστέρας Μικρομάνης
Στο προπαιδικό της ΕΠΣΜεσσηνίας Κυριακή 7/4/2013:
Εθνικός Μελιγαλά - Αστέρας  Αρφαρ'ων   2-2 .- ^
*** Για  την Α1  στο  Έλληνικό μπάσκετ :
Αρης  -  ΚΑΟΔ  85-73 .-^
ΑΓΟΡ - Ίκαρος Καλλιθέας  68-66 .-^
Κολοσσός Ρόδου  - Περιστέρι  77-67 .- ^
Πανιώνιος - Απόλλων Πατρών    80-78 .-^
***
 
 
 
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/29-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 29  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  30  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 .-


~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013  :
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημερωσης  Τρίτη  02  Απριλίου  2013.- 
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγειας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 05  Απριλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  06 Απριλίου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/07-2013.html , Το  Κυριακάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 07  Απριλίου   2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  08 Απριλίου  2013.-
  
*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ .- Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
~**
 
 Άχ δραχμούλα μου !!!

 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~ http://www.youtube.com/stamos01 , =  2439    video.-

~ http://www.youtube.com/stamatios01 , = 833   video.-

~
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      830    video.-

ΣΥΝΟΛΟΝ :                                             4102  Βίντεο ν Αναρτημένα .-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου