arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2013

Το  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Φεβρουαρίου  2013   :

Το  ποντικάκι  πάντα κοντά  μας ! :


***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

“ Δεν είναι μόνο άσπρο τ' ασήμι και το μάλαμα νόμισμα, είναι και η αρετή νόμισμα για όλους τους ανθρώπους και πρέπει να το μεταχειρίζονται. ”  Ευριπίδης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/#ixzz2KKf6SSCM

***  Κάηκε σπίτι στο χωριό Κουλουκάδα Αριστομένη  :
  * Φωτιά ξέσπασε προχθές βράδυ, περίπου στις 9.30, σε μονοκατοικία στην περιοχή Κουλουκάδα στον Αριστομένη του Δήμου Μεσσήνης. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα και πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, και διέσωσαν τον ένοικο.
 Το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς και διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς.

*** Παίρνει μέτρα για τα διατηρητέα κτήρια o Δήμος Καλαμάτας  :

 *  Μετά από χρόνια υποσχέσεων και απραξίας για την τύχη των παραδοσιακών κτηρίων της πόλης, οι σοβάδες που έπεσαν προχθές από το κτήριο απέναντι από το Δημαρχείο, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν διερχόμενοι και η Δημοτική Αστυνομία να λάβει μέτρα προστασίας, φαίνεται ότι «ξύπνησαν» τη Δημοτική Αρχή.
 Η πρώτη κίνηση από την πλευρά της ήταν να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες του διατηρητέου να κάνουν τις αναγκαίες ενέργειες.
 Επίσης, κατά τις προσεχείς ημέρες συνεργεία του Δήμου θα κάνουν ελέγχους σε όλα τα διατηρητέα τα οποία, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, παρουσιάζουν προβλήματα, με σκοπό τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.
 Όπως τόνισε χθες ο αντιδήμαρχος Χρήστος Ριζάς, ήδη από τα συνεργεία μηχανικών του Δήμου Καλαμάτας έχει γίνει η σχετική καταγραφή των προβλημάτων και από την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με υπαλλήλους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, θα προχωρήσουν σε άρση της επικινδυνότητας των διατηρητέων κτηρίων του Δήμου Καλαμάτας.
 Από την άλλη πλευρά, ζήτησε από τους ιδιώτες που έχουν διατηρητέα κτήρια να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προστασίας τους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναλάβει ο Δήμος Καλαμάτας το έργο αυτό και θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν τα έξοδα.  Α.Π.

*** Με τρακτέρ στους δρόμους και μαύρες σημαίες θα υποδεχτούν οι αγρότες στα Φιλιατρά πολιτικούς & επισκέπτες για τον Άγιο Χαράλαμπο! :
   
 * Την απόφαση να βγάλουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους αποφάσισαν οι αγρότες των Φιλιατρών σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησαν πριν λίγο. Οι αγρότες, μετά από συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματά τους, αποφάσισαν, το Σάββατο το πρωί, στις 9, να συγκεντρώσουν και να παρατάξουν τα τρακτέρ τους με μαύρες σημαίες στην εθνική οδό, εκατέρωθεν του δρόμου, στη βόρεια είσοδο της πόλης (σ.σ. από την Κυπαρισσία) και - χωρίς να ενοχλούν τη λειτουργία της πόλης και του πανηγυριού για την Παντριφυλιακή εορτή του Πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους - να κάνουν και άλλες συγκεντρώσεις τρακτέρ με μαύρες σημαίες και να τα παρατάξουν και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης , συμβολικά. Τα τρακτέρ με τις μαύρες σημαίες θα παραμείνουν και το Σάββατο και την Κυριακή, στους δρόμους! Παράλληλα, εξέδωσαν Ψήφισμα με τα αιτήματά τους, το οποίο θα διανείμουν από αύριο και μέχρι την Κυριακή σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες, ενώ θα το επιδώσουν και στους πολιτικούς που θα επισκεφθούν την Κυριακή τα Φιλιατρά για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους. Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών καλεί τα Μέλη του και όλους του αγρότες της περιοχής, με τα τρακτέρ τους, τα αγροτικά τους οχήματα και μηχανήματα, να λάβουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση και το Σάββατο το πρωί, στις 9, να είναι όλοι στη βόρεια είσοδο της πόλης των Φιλιατρών!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Με αλυσίδες η κυκλοφορία στον Ταΰγετο  :

  * Αλυσίδες θα χρειαστούν όσοι οδηγοί αποφασίσουν να διασχίσουν σήμερα το δρόμο Καλαμάτας- Σπάρτης.
 Πιο συγκεκριμένα η κυκλοφορία των οχημάτων από το 28 χλμ. έως το 42 χλμ. της Εθνικής Οδού Καλαμάτας -Σπάρτης, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

*** Νέοι κανόνες και δεδομένα για τα περίπτερα στην Καλαμάτα  :
 
*  Πηγή εσόδων για το Δήμο η λειτουργία τους
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Τα νέα δεδομένα που ισχύουν για τα περίπτερα στο Δήμο Καλαμάτας παρουσίασε χθες η αρμόδια για θέματα Πολεοδομίας, δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα.
 Όπως τόνισε, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο τα περίπτερα πλέον είναι δημοτικά και, επομένως, ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν την πλήρη ευθύνη να αποφασίσουν για όλα τα επιμέρους θέματα που τα αφορούν (χωροθέτηση, αριθμός λειτουργίας, δυνατότητα παραχώρησης).
 «Το θετικό στοιχείο της νέας κατάστασης για τους Δήμους είναι ότι πλέον τα περίπτερα θα δημοπρατούνται σε ποσοστό 70% και, επομένως, θα υπάρχουν δημοτικά έσοδα. Το υπόλοιπο 30% του αριθμού θα δίνεται σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες (ΑμεΑ, πολύτεκνους)», τόνισε.
 Σύμφωνα με τα νέα ισχύοντα, το ύψος του τέλους καθορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, υποβάλλονται αιτήσεις από τους δικαιούχους, κατόπιν σχετικής προκήρυξης, στην οποία ορίζονται οι θέσεις, το ετήσιο μίσθωμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι θέσεις παραχωρούνται στους δικαιούχους με δημόσια κλήρωση, στην οποία μπορούν να παρίστανται εκπρόσωποι των ενώσεών τους.
 Η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των λοιπών θέσεων των περιπτέρων γίνεται με δημοπρασία, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί δημοπρασιών προς εκμίσθωση δημοτικών ακινήτων, αποκλειόμενης της δυνατότητας απευθείας παραχώρησης αυτών.
 Υφιστάμενες διοικητικές άδειες διατηρούνται σε ισχύ και δε μεταβιβάζονται, ούτε κληρονομούνται. Από 1/1/2014 οι δικαιούχοι αυτών υπόκεινται σε υποχρέωση καταβολής τέλους για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνει η κατασκευή του περιπτέρου.
 Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Παν. Νίκα, η αρμόδια επιτροπή χωροθέτησε περίπτερα με βάση τα εξής κριτήρια: Να υπάρχει ελεύθερος χώρος στα πεζοδρόμια τουλάχιστον τριών μέτρων. Να δοθεί προτεραιότητα στην τοποθέτησή τους σε ενιαίους κοινόχρηστους χώρους, όπως πλατείες. Να μην προκαλούν κανένα εμπόδιο στην κυκλοφορία. Να μην τοποθετούνται μπροστά από παραδοσιακά κτήρια και να μη δημιουργεί η λειτουργία τους γενικότερες αντιδράσεις.

*** Περιμετρικός: Απόρρητη έκθεση & δηλώσεις σε πλήρη αντίθεση  :
 
* Θύμα (;) κι αυτός της οικονομικής κρίσης
 Έκθεση στα συρτάρια του υπουργείου Υποδομών σταματά το δρόμο στον «κόμβο Καρέλια»
 Διαβεβαιώσεις, πάντως, Καρνέση ότι θα ολοκληρωθεί παρά τις εμπλοκές
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Μια εμπιστευτική έκθεση του πρώην γενικού γραμματέα των συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων έργων, Σέργιου Λαμπρόπουλου, βρίσκεται στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Ανάπτυξης από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου σχετικά με τον περιμετρικό της Καλαμάτας. Εκεί προτείνεται να καταλήγει στον κόμβο «Καρέλια», λόγω της υψηλής δαπάνης απαλλοτρίωσης και της υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης στον παραχωρησιούχο εξαιτίας της καθυστέρησης του έργου.
 Η έκθεση αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση των προβλημάτων των αυτοκινητόδρομων που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης και αποτελεί, κατά πολλούς, τον «μπούσουλα» του ειδικού διαπραγματευτή, Ευθύμιου Βιδάλη.
 Πάντως, παρά τις εμπιστευτικές εκθέσεις, τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις και τις ενδεχόμενες ενστάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον κόμβο του Νέδοντα, ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Καρνέσης, χθες στο Δημαρχείο εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αισιοδοξία του για την τύχη του έργου.
 Όπως τόνισε, «μέχρι σήμερα στο υπουργείο δεν έχει φτάσει καμία ενημέρωση για τυχόν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, κι αυτό να γίνει, το έργο δεν πρόκειται να σταματήσει. Υπάρχει το κατάλληλο νομικό οπλοστάσιο από την πλευρά του υπουργείου, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, από τη στιγμή μάλιστα που η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε τήρησε όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν εμπλοκές, αλλά αυτές δεν μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη για το έργο».
 Πρόσθεσε δε ότι από τις αρχές της άνοιξης οι εργασίες στον περιμετρικό θα ενταθούν, με σκοπό το έργο να ολοκληρωθεί στους επόμενους δώδεκα μήνες.
 Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς, όταν έβγαιναν στην επιφάνεια προβλήματα για την τύχη του περιμετρικού, ο δήμαρχος Παν. Νίκας διαβεβαίωνε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι κανείς δεν μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για την ολοκλήρωσή του.
 Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενοι μήνες, όντως, είναι πολύ κρίσιμοι για την εξέλιξη του έργου.

***   Το είδαμε και αυτό…  :
*  Έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο σε αυτή την πόλη! Πέρα από τα ποδήλατα, τα επιβατικά και τα αυτοκίνητα χρηματαποστολών, τώρα στον πεζόδρομο Αριστομένους κυκλοφορούν και νταλίκες!
 Τι άλλο θα δούμε...    Π.Μπ

***  Και ο Δήμος Μεσσήνης ζητά την παραμονή του Λογοθεραπείας στην Καλαμάτα  :
  * Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης που ζητά την παραμονή της Λογοθεραπείας στην πόλη μας.
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεσσήνης κατά την 3η συνεδρίασή του στις 30-01-2013, με αφορμή τις επικείμενες διαρθρωτικές αλλαγές με την εφαρμογή του νέου νόμου για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα «Σχέδιο ΑΘΗΝΑ», παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις διαρροές σχετικά με την πιθανή αποδυνάμωση του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας με αποφάσεις που δεν θα ικανοποιούν επιστημονικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Επειδή, το ΑΤΕΙ Καλαμάτας είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της περιοχής.
Επειδή, η συμβολή του ως προς την εκπαίδευση νέων επιστημόνων είναι ιδιαίτερα θετική και ουσιαστικά αποτελεσματική.
Επειδή, η επιλογή του εν λόγω ΑΤΕΙ από υποψήφιους φοιτητές που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή, είναι μια λύση αξιόλογη τόσο εκπαιδευτικά όσο και οικονομικά καθότι οι σπουδές στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας δεν θα επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους το ίδιο όσο οι σπουδές σε μια απομακρυσμένη ανάλογη σχολή.
Επειδή, η ενδεχόμενη υποβάθμιση του ΑΤΕΙ Καλαμάτας θα οδηγήσει την περιοχή σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, ενώ οι αρνητικές επιπτώσεις θα είναι πολλαπλασιαστικές για όλο το φάσμα της οικονομίας του νομού μας.
Επειδή περαιτέρω, φρονούμε ότι την εποχή της οικονομικής κρίσης πρέπει να στηρίζουμε την παιδεία και θεωρούμε ότι ενέργειες όπως η ενδεχόμενη κατάργηση τμημάτων του ΑΤΕΙ Καλαμάτας είναι αποτρεπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου.
Επειδή το συμβούλιο του ΑΤΕΙ Καλαμάτας σε απόλυτη συμφωνία με τα νέα ακαδημαϊκά όργανα έχει υποβάλει στο Υπουργείο Παιδείας προτάσεις που:
α. στοχεύουν στην καλύτερη χρήση των διαθέσιμων πόρων με συγκέντρωση των δυνάμεων του Ιδρύματος στην έδρα του,
β. προβλέπουν συγχώνευση τμημάτων ώστε να αυξηθεί η επαγγελματική εγκυρότητα των πτυχίων και
γ. προβλέπουν τη διατήρηση των λοιπών τμημάτων και ειδικά του τμήματος λογοθεραπείας που διαδίδεται ότι θα κλείσει, μολονότι προσφέρει όχι μόνο εκπαιδευτικό έργο, αλλά παρέχει και απ’ ευθείας υπηρεσίες στην κοινωνία μας, στηριζόμενο μάλλον στην αίσθηση καθήκοντος και διάθεση προσφοράς των διδασκόντων παρά σε σοβαρή οικονομική στήριξη.
Για όλους τους παραπάνω λόγους,
Εκφράζουμε ρητά και κατηγορηματικά την ΟΜΟΦΩΝΗ ΒΟΥΛΗΣΗ μας για την:
Ανεπιφύλακτη στήριξη των προτάσεων του Συμβούλιου Διοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας στο υπουργείο Παιδείας, δεδομένης της πεποίθησής μας ότι το ΑΤΕΙ Καλαμάτας είναι πόλος ανάπτυξης, κοινωνικής συνεισφοράς & μοχλός προώθησης της Αγροτικής παραγωγής & των τοπικών προϊόντων όχι μόνο του Δήμου Μεσσήνης & της Μεσσηνίας, αλλά ολοκλήρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το παρόν να σταλεί στον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, στον κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, στον κ. Περιφερειάρχη Πελ/σου, στην ΠΕΔ Πελ/σου και στα τοπικά ΜΜΕ.
Ο Δήμαρχος Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
 Στάθης Αναστασόπουλος Ηλίας Πατσιώτης

*** Ψήφισμα από τους καθηγητές του τμήματος Λογοθεραπείας
  * Λόγοι παραμονής του τμήματος Λογοθεραπείας στην Καλαμάτα
 Εμείς το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Λογοθεραπείας Καλαμάτας θεωρούμε καθήκον μας να εκφράσουμε δημοσίως την επιστημονική μας άποψη σε σχέση με το προσχέδιο του Σχεδίου ΑΘΗΝΑ και την πρόταση για μεταφορά του Τμήματος στο αντίστοιχο του ΤΕΙ Πάτρας. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έχει σα σκοπό να υπερασπίσει τα δικά μας στενά ατομικά συμφέροντα (μη διδασκαλία στο Τμήμα, αφού δεν θα υπάρχει στην Καλαμάτα), τα οποία ανέρχονται στα 10.300 ευρώ μεικτές αποδοχές το μήνα και για το σύνολο των 28 διδασκόντων. Ο σκοπός είναι να αναδείξουμε τις επιπτώσεις τόσο στους ίδιους τους σπουδαστές, όσο και στην τοπική κοινωνία από την ενδεχόμενη κατάργηση του Τμήματος.
 1.Θα παρατείνεται ο χρόνος σπουδών των φοιτητών μιας κι ένας τόσο μεγάλος αριθμός δε θα μπορεί να απορροφηθεί από τα πλαίσια κλινικών ασκήσεων στην Πάτρα. Επίσης δε θα δίνεται η απαραίτητη προσοχή και αξιολόγηση, δεδομένου του μεγάλου όγκου σπουδαστών.
2.Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών που χρήζει λογοθεραπευτικής παρέμβασης, δεν θα έχει πλέον αυτή τη δυνατότητα (50 παιδιά και ενήλικες στην κλινική του ΤΕΙ και 100 στα εξωτερικά πλαίσια), των οποίων οι γονείς δε μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ώστε να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους συνεδρίες σε κάποιο κέντρο ειδικών θεραπειών, θα σταματήσει να βοηθιέται μέσω των κλινικών ασκήσεων των φοιτητών.
3.Ο σχετικά μικρός όγκος των σπουδαστών του Τμήματος στην Καλαμάτα, παρέχει τη δυνατότητα για αυξημένη προσοχή στον κάθε φοιτητή με άμεση αλληλεπίδραση και συζήτηση για την καλύτερη διαμόρφωση επαγγελματιών.
4.Στην κλινική άσκηση οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν για την ανάλυση των δειγμάτων ομιλίας/φωνής τα προγράμματα ανάλυσης φωνής που βρίσκονται στο εργαστήριο ηλεκτρονικών μηχανημάτων. Αυτό γίνεται διότι ο αριθμός των φοιτητών είναι μικρός και με αυτή τη δυνατότητα και ο φοιτητής μαθαίνει και η θεραπεία έχει καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης σε αντίθεση για παράδειγμα με την Πάτρα όπου οι φοιτητές βλέπουν τα παραπάνω προγράμματα μία φορά στα 4 χρόνια, στην Καλαμάτα η χρήση των μηχανημάτων είναι ανοιχτή στους φοιτητές συνέχεια. Στο τμήμα Λογοθεραπείας της Καλαμάτας υπάρχει και ακοολογικό εργαστήριο.
5.Το Τμήμα Λογοθεραπείας είναι άρτια εξοπλισμένο με τον αναγκαίο εξοπλισμό (υπολογιστές, προτζέκτορες, μικρόφωνα κ.λπ.) για την πιο σωστή πραγματοποίηση των μαθημάτων σε αντίθεση με την Πάτρα.
6.Υπάρχει επίσημο υλικό αξιολόγησης και θεραπευτικό υλικό καθώς και προπλάσματα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των θεωρητικών παραδόσεων των μαθημάτων αλλά και στα εργαστήρια και στις κλινικές ασκήσεις. Στην Πάτρα δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω.
7.Διαφορές στο πρόγραμμα σπουδών οι οποίες θα δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τις σπουδές των φοιτητών, σε περίπτωση μεταφοράς τους στην Πάτρα.
8.Στις κλινικές ασκήσεις υπάρχει συνεχής έλεγχος της προόδου των φοιτητών και της διαχείρισης των περιστατικών τους όχι μόνο από τον επόπτη τους αλλά και από τον κεντρικό επόπτη.
9.Η προσαρμογή των φοιτητών σε μια καινούρια πόλη, με άλλους καθηγητές, άλλους χώρους σίγουρα θα επιβαρύνει αυτούς που είναι στα τελευταία έτη.
10.Σαν τμήμα έχει εξελιχθεί πιο γρήγορα σε όλα τα επίπεδα από αυτά των Πατρών και Ιωαννίνων. Παρόλο που λειτουργεί μόνο 4 χρόνια, θεωρούμε ότι λειτουργεί υποδειγματικά.
11.Οι φοιτητές δουλεύουν με παιδιά από το 5ο εξάμηνο και με ενήλικες σε ένα ολόκληρο εξάμηνο στο 7ο. Έχουν τη δυνατότητα στην Κλινική Λογοθεραπείας να δουλεύουν ατομικά υπό την επίβλεψη των εποπτών, και οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις συνεδρίες. Οι φοιτητές δουλεύουν υπό συνθήκες σαν να είναι επαγγελματίες σε ένα ιδιωτικό πλαίσιο
Είναι κατανοητό πιστεύουμε πόσο σημαντική είναι η σωστή εκπαίδευση ιδιαίτερα της συγκεκριμένης κατηγορίας επαγγελμάτων υγείας που ασχολείται με ομάδες όπως είναι τα άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση, σύνδρομα, λαρυγγέκτομη, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα φωνής και κατάποσης κλπ. Με βάση την εκπαίδευση που δίνεται στο Τμήμα Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ Καλαμάτας είμαστε σίγουροι ότι οι απόφοιτοι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κοινωνίας και να προσφέρουν σημαντικό έργο.
ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

***  Προς διαθεσιμότητα 13.000 δημόσιοι υπάλληλοι  :

  *  Σε τροχιά διαθεσιμότητας θα βρεθούν το επόμενο διάστημα 13.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του Δημοσίου. Στο στόχαστρο μπαίνουν, σύμφωνα με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ.Βολουδάκη, 700 από τους περίπου 1.500 φορείς οι οποίοι εποπτεύονται από 14 υπουργεία.
 Στη συντριπτική πλειονότητα πρόκειται για μικρούς φορείς που θα συγχωνευθούν, ενώ για 73 προβλέπεται οριστική κατάργηση.
 Μετά την οριστικοποίηση του καταλόγου των φορέων, θα υπάρξει αξιολόγηση του προσωπικού που απασχολείται σε αυτούς.
 Όσοι κριθούν πλεονάζοντες θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, δεδομένου μάλιστα πως η δέσμευση έναντι της τρόικας προβλέπει την υπαγωγή σε αυτό 25.000 υπαλλήλων εντός του 2013.
 Σε περίπτωση, όμως, κατά την οποία δεν καταστεί δυνατή η μετακίνησή τους εντός 12μήνου σε άλλες υπηρεσίες οι οποίες έχουν κενές θέσεις, τότε θα απομακρυνθούν οριστικά από το Δημόσιο. Στο διάστημα της διαθεσιμότητας, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν μόνο το 75% των βασικών αποδοχών τους.
 Το υπουργείο αναμένει επί του παρόντος τις παρατηρήσεις των υπουργείων για τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Ήδη, έχουν κατατεθεί παρατηρήσεις από τα μισά από τα 14 υπουργεία.
 Η διαδικασία της διαβούλευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου ώστε να προωθηθεί το σχετικό νομοσχέδιο.
 Newsroom ΔΟΛ

***   Νεκρός στην άσφαλτο νεαρός από τα Φιλιατρά  :

   

*  Τραγικό θάνατο στην άσφαλτο βρήκε γύρω στις 5 τα ξημερώματα νεαρός, κάτοικος εν ζωή Φιλιατρών, στη διασταύρωση του Εξοχικού (Κατσίμπαλη) επί της εθνικής οδού Φιλιατρών – Κυπαρισσίας.    Η.Γ.

*** Νίκας: Το αρχαιότερο καρναβάλι στον τόπο μας είναι αυτό της Μεσσήνης  :

  * Διευκρινίσεις έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας σχετικά με το 1ο Καλαματιανό Καρναβάλι που διοργανώνεται από το Δήμο και τις τυχόν... παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν με αυτό της Μεσσήνης.
 Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι η Καλαμάτα και η Μεσσήνη είναι δυο αδελφικές πόλεις και θα συνεχίσουν να είναι ,ενώ αναγνώρισε ότι το σπουδαιότερο και ιστορικότερο Καρναβάλι του τόπου μας είναι αυτό της Μεσσήνης ...καλώντας όλους τους Καλαματιανούς να παραβρεθούν την Καθαρά Δευτέρα στο "Νησιώτικο Καρναβάλι" που πραγματοποιείται για πάνω από 150 χρόνια.
 Όσον αφορά στο Καρναβάλι της Καλαμάτας ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι διοργανώνονται εκδηλώσεις που ταιριάζουν με τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής και γι αυτό το λόγο συγκροτήθηκε επιτροπή που αποτελείται από δεκάδες άτομα ...Τέλος σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ανταγωνιστικό με το καρναβάλι της Μεσσήνης.

*** Καθήκον η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Θουρίας :
 
*   ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΟΥΡΙΑΣ
 Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής
 Συνεδρίαση των μελών της «Εταιρείας των Φίλων της Αρχαίας Θουρίας» πραγματοποιήθηκε προχθές στο ξενοδοχείο “Rex”, τα οποία και προέβησαν στην εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 Ειδικότερα, στο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι εξής: Ξένη Αραπογιάννη (πρόεδρος), Παναγιώτης Μίντζιας (αντιπρόεδρος), Νικόλαος Ζαχαριάς (γενικός γραμματέας), Φώτιος Μπουγάς (ταμίας) και Παναγιώτα Κουράκλη (αναπληρώτρια γενική γραμματέας), ενώ στην Εξελεγκτική Επιτροπή οι: Αθανάσιος Ψαρούλης, Θεόδωρος Δημόπουλος και Γιοργκ Ράμπαχ.
 Ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας των Φίλων της Αρχαίας Θουρίας είναι τα εξής: Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ Χρυσόστομος, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Καρέλια Βικτωρία, Πετράκος Βασίλειος (γενικός γραμματέας της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας), Αραπογιάννη Ξένη, Κανάκης Ανδρέας, Ψαρούλης Αθανάσιος, Δημόπουλος Θεόδωρος
 Ψώνης Βασίλειος, Παπανικολόπουλος Δημήτριος,
 Μπουγάς Φώτιος, Παλαγγιά Όλγα, Μήτρου Αγγελική, Μανιατάκης Δημήτριος, Σωφρονάς Δημήτριος, Rambach Jοrg, Davis Jack, Μίντζιας Παναγιώτης, Ζαχαριάς Νικόλαος, Κουράκλη Παναγιώτα και Χαϊδεμένος Νικόλαος.
 Σκοποί
 Όσο για τους σκοπούς της «Εταιρείας των Φίλων της Αρχαίας Θουρίας», αναφέρονται σχετικά τα εξής: «Τα λαμπρά αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών που διενεργούνται στην περιοχή της Αρχαίας Θουρίας και η διαφαινόμενη μοναδικότητα της αρχαίας πόλης που σώζεται στο σύνολό της, επιβάλλουν το καθήκον για την ανάδειξη του μείζονος αρχαιολογικού χώρου της περιοχής, γεγονός που θα συμβάλλει στην αρχαιολογική και ιστορική έρευνα, καθώς και στη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε συνεννόηση και συνεργασία με τη διεύθυνση των ανασκαφών και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
 Η ιδρυόμενη εταιρεία, υπό μορφή σωματείου, θα έχει ως σκοπούς:
 -Την υποβοήθηση του έργου των ανασκαφών, οι οποίες εκτελούνται υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, που εδρεύει στην Αθήνα
 -Την προώθηση των ανασκαφών και την αναστήλωση των μνημείων της αρχαίας πόλης
 -Τη συνδρομή για την ανάδειξη του μείζονος αρχαιολογικού χώρου
 -Την υποβοήθηση της ιστορικής και αρχαιολογικής έρευνας
 -Την εκπαίδευση ειδικών αναστηλωτών και ειδικευμένου προσωπικού για ανασκαφές, αναστηλώσεις και συντήρηση αρχαίων
 -Τη συγκέντρωση, διαχείριση και διάθεση πόρων για τη διατήρηση των αρχαίων μνημείων και εν γένει της φυσικής κληρονομιάς
 -Την προώθηση της ενημέρωσης σχετικά με την ανάγκη για διατήρηση των αρχαίων μνημείων και εν γένει της φυσικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού χώρου. Για το σκοπό αυτό θα σχεδιάζεται, θα παράγεται και θα διατίθεται κατάλληλο υλικό για παιδαγωγικούς σκοπούς, ενημερωτικές εκστρατείες, εκδόσεις βιβλίων, διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεις και προώθηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί το κοινό.
 -Τη χρηματοδότηση, οργάνωση και διαχείριση δραστηριοτήτων και προγραμμάτων διατήρησης και διάσωσης των αρχαίων μνημείων και εν γένει της φυσικής κληρονομιάς του αρχαιολογικού χώρου. Σε αυτές τις δραστηριότητες περιλαμβάνεται η έρευνα, η ανταλλαγή επιστημόνων ειδικών σε θέματα προστασίας μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, σπουδαστών και άλλων ενδιαφερομένων.
 -Τη συνεργασία με κρατικούς και μη κρατικούς φορείς με στόχο την εξασφάλιση ηθικής και οικονομικής υποστήριξης για την προστασία των αρχαίων μνημείων και εν γένει της φυσικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού χώρου. Η προώθηση, επίσης, και η ενίσχυση κάθε μέσου (νομικού, οικονομικού, εμπορικού) για την επίτευξη των ανωτέρω.
 Οι ανωτέρω σκοποί δύνανται να εκπληρωθούν με όλα τα απαραίτητα μέσα και τις απαιτούμενες ενέργειες, ήτοι με τη συγκέντρωση πόρων, με την εξεύρεση χορηγιών, με την έκδοση διαφημιστικών εντύπων, την έκδοση περιοδικών, συγγραμμάτων και πάσης φύσεως εντύπων σχετικών με τους παραπάνω σκοπούς, τη διοργάνωση ειδικών διαλέξεων, συνεδρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκθέσεων, ανακοινώσεων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων, με τη συνεργασία με διάφορους φορείς και νομικά ή φυσικά πρόσωπα που επιδιώκουν σκοπούς συναφείς και παρεμφερείς με τους σκοπούς του συλλόγου, με εξώδικες δηλώσεις, άσκηση ένδικων μέσων και βοηθημάτων, παρεμβάσεων και γενικότερα με όποια δικαστική ή εξωδικαστική ενέργεια (διαπραγματεύσεις, σύναψη συμβάσεων και συμφωνιών) κριθεί αναγκαία».

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
~*** Έφτασε και υπογράφει στον Παναθηναϊκό ο Φιγκερόα :

* Με καθυστέρηση περίπου τεσσάρων ωρών έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής (8/2) ο Λουτσιάνο Φιγκερόα. Η καθυστέρηση στην άφιξη του Αργεντινού επιθετικού οφείλεται σε πρόβλημα στην ανταπόκρισή του από το Λονδίνο και εξαιτίας της δεν αναμένεται να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις σήμερα, αλλά το πρωί του Σαββάτου (9/2).
Εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο Φιγκερόα θα υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, το οποίο θα έχει διάρκεια ως το τέλος της τρέχουσας περιόδου με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη.
Ο παίκτης έχει υπογράψει προσύμφωνο με τους «πράσινους» εδώ και τρεις ημέρες, και μένει απλά να ενεργοποιηθεί μετά τις ιατρικές εξετάσεις.

*** Με συνταγή Φωστήρα και σκέψεις για Σκαρλάτο ετοιμάζεται η Καλαμάτα  :
  * Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Στην τελική ευθεία κινείται η προετοιμασία της ομάδας της Καλαμάτας για το κρίσιμο Κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Αχαρναϊκό. Ο Ζόραν Γέφτοβιτς έχει αρχίσει ήδη και αυτό έκανε και χθες στην προπόνηση που έγινε και πάλι στο δύσκολο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Άρι, να προσαρμόζει τα σχέδιά του, επιζητώντας μονάχα τους βαθμούς της νίκης. Ο Σέρβος τεχνικός βλέπει την ομάδα να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ψυχολογικά να κινείται στα ίδια επίπεδα, γεγονός το οποίο αφήνει πολλά μηνύματα αισιοδοξίας εν όψει του καθοριστικού αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας.
 Φαίνεται μάλιστα ότι έχει κατασταλάξει αναφορικά με το σχήμα το οποίο θα παρατάξει στο συγκεκριμένο ματς, ακολουθώντας τακτική… Φωστήρα. Τουλάχιστον οι εννέα με δέκα ποδοσφαιριστές θα είναι οι ίδιοι μ’ αυτούς που ξεκίνησαν στην περασμένη αναμέτρηση και μονάχα ο Βασίλης Σκαρλάτος δείχνει να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα. Ο κ. Γέφτοβιτς τον προετοιμάζει για τη θέση του Κώστα Ηλιόπουλου, εμπιστευόμενος από κει και πέρα τους ίδιους παίκτες και τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού και ανάπτυξης της Μαύρης Θύελλας. Σφιχτά στην άμυνα και σίγουρα καλύτερες προϋποθέσεις στην ανάπτυξη και τη δημιουργία… Πιο σαφή θα γίνουν τα πράγματα μετά τη σημερινή προπόνηση, που θα γίνει και πάλι στο γήπεδο του Άρι, εφόσον όμως το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει στο «Γ. Λουκαρέας».
 Όλα καλά με Μπελεβέντη
 Εκτός μάχης από το Κυριακάτικο ματς θα βρίσκεται ο Τάσος Καντούτσης, που διανύει το τελικό στάδιο αποθεραπείας του, όπως επίσης και ο Βαγγέλης Βελεβέντης, που χειρουργήθηκε (αρθροσκόπηση) χθες το πρωί από τον χειρούργο ορθοπεδικό Γιάννη Αναγνωστόπουλο σε κλινική της πρωτεύουσας.
 Όλα πήγαν ρολόι για τον Ηπειρώτη αμυντικό, που υπολογίζεται ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε περίπου 5 – 6 εβδομάδες.

*** 
*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html  , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html  , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html  , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html  , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html  , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html  , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html  ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-

 ~** ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 :
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/28-2013.html  , Ηλιόλουστη χειμωνιάτικη αλκυονίδα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/t-28-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html  , To αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 : Μιά ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
 ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html  , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/t-31-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/01/31-2013.html  , ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ Γεγονότα - Ιστορία Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-
~**
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html  , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
 ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html  , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 20123 .-
  ~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη  06 Φεβρουαρίου  20123 
 ~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Φεβρουαρίου  2013 ,-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-

~*** Χειμωνιάτικο ΑΡΦΑΡΑ 7-2-2013 τραγούδι και -καιρός :
http://youtu.be/UYJrAewGx-k ,


~** Διασκέδαση και ΑΡΦΑΡΑ 2013  :
ΑΡΦΑΡΑ 2013 και Διασκέδαση :
http://youtu.be/3zXVSro9who



~** Συννεφιασμένο ΑΡΦΑΡΑ 2013  :
ΑΡΦΑΡΑ συννεφιασμένο 2013 :
http://youtu.be/evQtDctQE2Y



** *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
 http://www.youtube.com/stamos01 , =       2276 video.-
 http://www.youtube.com/stamatios01 , =     685 video.-
 http://www.youtube.com/vlasiskal , = 660/  688 video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                                 3649 Βίντεο  Αναρτημένα .-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου