arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης 
Τετάρτη  15 Φεβρουαρίου  2012 :
«Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές ."   Général De Gaulle

*O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-
Το ποντικάκι μας στην ενημέρωση !
* ΚΑΤΩ  ΤΑ  ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!
*ΛΕΜΕ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Σ΄ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ-ΚΡΑΤΗ !!
*ΔΕΝ ΛΕΜΕ  ΞΕΖΟΥΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ !
*ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ !!
* ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ (Αδυνάτου) , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ αδυνάτου , ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΝΤΩΜΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΙ΄ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ !

SOS !!!!!!!!!!!!!! Eξαπλώνεται φωτιά στο FB. Υπάρχει ένα Trojan που ονομάζεται Koobface. Θα κλέψει τις πληροφορίες σας, θα εισβάλει στο σύστημά σας και θα το κλείσει. Μην ανοίγετε τη σύνδεση Μπαράκ Ομπάμα Κλίντον σκάνδαλο. Αν κάποιος ονομάτι SmartGirl15 ρωτάει ως φίλος, δεν δέχεστε, είναι ένας ιός. Αν κάποιος άλλος στη λίστα των φίλων σας δεχθεί, θα πάρετε επίσης τον ιό. Αντιγραφή και επικόλληση στο στάτους σας σας παρακαλούμε"

**Αστυνομικός των ΜΑΤ αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο στη Θεσσαλονίκη.!
Τετάρτη 15/02/2012 και ώρα Ελλάδας 11,45
Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγο στο κτίριο όπου στεγάζονται τα ΜΑΤ. Μέχρι στιγμής τα αίτια που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα δεν έχουν γίνει γνωστά.
Ο 30χρονος αυτόχειρας πυροβολήθηκε στο αυτί και η σφαίρα διαπέρασε το κεφάλι του.-

** Βενιζέλος: Αρκετοί δεν μας θέλουν πια στην Ευρωζώνη

* Στην Ευρωζώνη είναι αρκετοί αυτοί που δεν μας θέλουν πια και πρέπει να τους πείσουμε ότι εμείς μπορούμε να μείνουμε μέσα στην Ευρωζώνη", δήλωσε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.  * Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως η χώρα πρέπει να ανακτήσει το έδαφος που έχει χάσει, να είναι ισότιμη, αυτοδύναμη και ανταγωνιστική.
 * Αναλυτικότερα, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε: "Κύριε Πρόεδρε, η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, προσπαθούμε να οριστικοποιήσουμε τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα. Αυτό έχει καταστεί πάρα πολύ δύσκολο διότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που παίζουν με την φωτιά. Παίζουν με την φωτιά και διεθνώς και στο εσωτερικό. Άλλοι παίζουν με πυρσούς και άλλοι παίζουν με σπίρτα. Αλλά ο κίνδυνος είναι εξίσου μεγάλος.
* Δυστυχώς, τα διλήμματα είναι τραγικά. Το δίλημμα είναι θυσίες και περικοπές ή οικονομική καταστροφή, που θα συμπαρασύρει και την κοινωνία και ενδεχομένως και τους θεσμούς μας, το επίπεδο της Δημοκρατίας μας. Και γι’ αυτό πρέπει να λέμε όλη την αλήθεια. Πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό ποιοί είναι οι λόγοι που μας οδήγησαν εδώ και ποιοί είναι οι κίνδυνοι που μας περιβάλλουν.  * Στην Ευρωζώνη είναι αρκετοί αυτοί που δεν μας θέλουν πια και πρέπει να τους πείσουμε ότι εμείς μπορούμε να μείνουμε μέσα στην Ευρωζώνη, να ανακτήσουμε το έδαφος που έχουμε χάσει, να είμαστε ισότιμοι, αυτοδύναμοι και ανταγωνιστικοί, με προσπάθεια, βεβαίως, που πρέπει να την κάνουμε προς όφελος των παιδιών μας και των εγγονών μας.
* Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δυσάρεστο, είναι ασυνήθιστο για τα δεδομένα της μεταπολιτευτικής, θα έλεγα της μεταπολεμικής, περιόδου, αλλά δυστυχώς εδώ έχουμε φτάσει, αυτή είναι η πρόκληση της δικής μας γενιάς.
 * Εσείς, ένας αγωνιστής, ένας άνθρωπος που έχει αντισταθεί, γνωρίζετε τι σημαίνει να είσαι αντιμέτωπος με προκλήσεις και με μεγάλα διλήμματα. Αυτό συμβαίνει τώρα".

*** Παραιτήθηκε του μισθού του ο Κάρολος Παπούλιας

* Την απόφασή του να παραιτηθεί του μισθού του ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα το μεσημέρι.
 * Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με παρεκάλεσε ως Υπουργό Οικονομικών να προβώ σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να παραιτηθεί του μισθού του, να παραιτηθεί δηλαδή της χορηγίας του ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μία κίνηση που τιμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.-
 * Είναι μια συμβολική κίνηση τη στιγμή που ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί τέτοιες θυσίες, ο πρώτος πολίτης της χώρας να παραιτηθεί από τον μισθό του, κάτι το οποίο βεβαίως δεν αφορά τον ίδιο, αλλά το αξίωμά του. Ο ίδιος, όμως, ως άτομο, αποφάσισε να πάρει αυτή την πολύ σημαντική και συμβολική πρωτοβουλία, για την οποία τον ευχαριστώ και για την οποία θα ενημερώσω τον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο".
 * Σημειώνεται ότι οι ετήσιες αποδοχές (μαζί με τα έξοδα παράστασης) του κ. Παπούλια ανέρχονται στις 355.000 ευρώ.
 * Η κίνηση του κ. Παπούλια αναμένεται να ανοίξει συζητήσεις για περικοπές αποδοχών μελών της κυβέρνησης, κρατικών αξιωματούχων και βουλευτών. Ο μισθός των βουλευτών μετά τις τελευταίες περικοπές ανέρχεται στα 3.500 έως 4.000 ευρώ μηνιαίως, χωρίς τη γραμματειακή στήριξη που τους παρέχει η Βουλή (συνεργάτες, υλικοτεχνική υποδομή κτλ), και χωρίς τα δωρεάν αυτοκίνητα.
~** Δείξε τους το δρόμο κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ !!!!!!!!!!! Αυτοί είναι οι Έλληνες Κύριοι !


*** Το ΔΝΤ τραβάει το χαλί από την συμφωνία

* Σε μία χωρίς προηγούμενο αντιπαράθεση μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση της προπαρασκευαστικής του Eurogroup επιτροπής, της European Working Group (EWG) με αφορμή τα όρια βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
 * Παράλληλα, στην EWG έχουν κατατεθεί από τους αρμόδιους νομικούς οίκους επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία του PSI και να αρχίσει να υλοποιείται στις προβλεπόμενες ημερομηνίες εάν προηγουμένως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγκρίσεις της συμφωνίας από τα εθνικά κοινοβούλια. Οι νομικοί οίκοι που κατέθεσαν τις επιφυλάξεις αυτές επιμένουν ότι το όλο εγχείρημα μπορεί να αντιμετωπίσει για τους λόγους αυτούς πολύ σοβαρά προβλήματα υλοποίησης.
 * Το ΔΝΤ έχει καταθέσει την δική του Έκθεση βιωσιμότητας η οποία διαφέρει από εκείνη της Κομισιόν κατά 4 - 5 μονάδες του ΑΕΠ στην προβολή τους για το 2020. Και οι δύο Εκθέσεις βλέπουν ότι με το παρόν πακέτο μέτρων (PSI 50% και νέα δανειακή σύμβαση) το χρέος της Ελλάδας το 2020 θα κινηθεί μεταξύ 124% και 128% του ΑΕΠ με το ΔΝΤ να τραβάει το σχοινί προς το ανώτατο όριο διακύμανσης και της Κομισιόν προς το κατώτατο.
 * Η διελκυστίνδα αυτή όμως, όπως τονίζουν στελέχη της Κομισιόν, είναι εξαιρετικά επισφαλής καθώς η είσοδος της Ευρώπης σε περίοδο οικονομικής αστάθειας και ύφεσης καθιστά τις προβολές αυτές πολύ αμφίβολες.
 * Πολύ περισσότερο μάλιστα που στην Ελλάδα οι επιπτώσεις τους δεν μπορούν ακόμα να αξιολογηθούν με ακρίβεια αφού κάθε έτος οδηγεί σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το προηγούμενο. Έτσι άλλωστε συμβαίνει και για το 2011 η ύφεση στο οποίο θα ξεπεράσει το προβλεπόμενο 6% (τα νέα στοιχεία δείχνουν 6,8%) και θα επηρεάσει προς το χειρότερο και την ύφεση το 2012.
 * Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η πίεση που ασκεί το ΔΝΤ σε ακραίο πλέον βαθμό στα ευρωπαϊκά όργανα για να αυξηθεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. όπως την ΕΚΤ και τις κεντρικές τράπεζες στο κούρεμα, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνο σημείο τις διαπραγματεύσεις.
 * Άλλωστε όπως είχε προειδοποιήσει από την Δευτέρα το Capital.gr η πίεση αυτή είχε πάρει την μορφή της αμφισβήτησης της δυνατότητας να ληφθούν αποφάσεις σήμερα στο Eurogroup το οποίο τελικά κάτω από την ασφυκτική πίεση του κ. Σόϊμπλε αναβλήθηκε παρά τις προσπάθειες να διασωθεί η συνάντηση έστω και τυπικά από τον κ. Γιουνκέρ.
 * Ο Ιταλός πρωθυπουργός που παρακολουθεί για προφανείς λόγους με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο ελληνικό μέτωπο υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν για σήμερα οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή συνάντηση και συμφωνία και για τον λόγο αυτό ο κ. Γιουνκέρ υποχρεώθηκε να υποκύψει στην απαίτηση του κ. Σόϊμπλε ο οποίος επιμένει να ζητά αυστηρότερο "κούρεμα", άμεση δημοσιονομική εποπτεία της Ελλάδας και διασφάλιση της "πολιτικής σταθερότητας" στην Αθήνα...
 * Χαρακτηριστικό των διεργασιών που γίνονται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι ότι ο κ. Σόϊμπλε έχει αρχίσει να διακινεί το Plan B για την Ελλάδα το οποίο είναι μια Έκθεση του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών στην οποία καταγράφονται οι εκτιμήσεις για τις συνέπειες που θα είχε ο εξαναγκασμός σε εξοστρακισμό της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. και την επιστροφή της μετά από ένα χρονικό διάστημα σ΄ αυτή με την υποστήριξη ενός δανειακού προγράμματος από την Ευρωζώνη!
 * Στην "τάση" αυτή ο κ. Σόϊμπλε έχει βρει αντιμέτωπους τους Γάλλους (οι οποίοι ζητούν την άμεση ενεργοποίηση του PSI), αλλά στηρίζεται από τις χώρες της "ομάδας των τεσσάρων" με εξαίρεση τον κ. Γιουνκέρ ο οποίος ως πρόεδρος του Eurogroup επιχειρεί να διατηρήσει μαζί με την Κομισιόν την γραμμή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου...
 * Η τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί πάντως σήμερα θα φέρει σαν αφορμή της αναβολής στην συζήτηση την καθυστέρηση στην λήψη των συμπληρωματικών μέτρων (325 εκατ. ευρώ) και την μη αποστολή μέχρι χθες βράδυ των επιστολών συμφωνίας από τους δύο αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.
 * Χαρακτηριστικό των πιέσεων που έχουν ασκηθεί τα τελευταία 24ωρα είναι το γεγονός ότι ορισμένες κυβερνήσεις έριξαν ακόμα και την ιδέα να ζητηθεί η συμφωνία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων (!) σαν προϋπόθεση για την νέα σύμβαση αλλά η τερατώδης αυτή απαίτηση δεν βρήκε ευρύτερη υποστήριξη.
 * Πάντως από την Κυριακή μέχρι και χθες βράδυ έχουν μεσολαβήσει αλλεπάλληλες επικοινωνίες μεταξύ του Λ. Παπαδήμου με Ευρωπαίους ηγέτες σε Βρυξέλλες, Παρίσι, Βερολίνο και Λουξεμβούργο στις οποίες διαπιστώθηκε ότι παρά την υπερψήφιση του νέου δανειακού πακέτου από τα 2/3 της βουλής εκφράζεται έντονα η επιφύλαξη για το κατά πόσο η απόφαση αυτή θα μπορεί να υποστηριχθεί και μετά τις εκλογές.
 * Πολύ περισσότερο μάλιστα μετά τις μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί τα κόμματα που στηρίζουν το Μνημόνιο...

*** Τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αγαθονήσι

* Σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στο FIR Αθηνών Ν.Α. της Ρόδου στις 11:13 και στις 11:46 και δύο εξ αυτών πέταξαν πάνω από τα σπίτια του Αγαθονησίου σε ύψος μόλις 1.000 μέτρων, όπως μεταδίδει το DefenceΝet.gr.  ~ Τα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 11:47.
 * Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ενημέρωση Τετάρτη 15/02/2012 :
~* Για την Σούπερ Λίνκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε εξ αναβολής αγώνες :
Δόξα Δράμας - Κέρκυρα  0-1 , (0-1).- ^
Τα γκόλ : 20΄Αναστάσιος Άγριος .- ^
Κάρτες : Θεόδωρος Τριποτσιέρης , Δημ. Γραμμόζης , Λευτ. Σακελλαρίου , Τίμο Βένζελ , Γιόν Ερίθε .- ^
Λεβαδειακός - Παναιτωλικός  2-0  , (1-0 ).-^
Τα γκόλ : 9΄ και 84΄ Σουμπίνιο ,
Κάρτες : Λούκας Φαβάλη , Ανρί Καμαρά , Άγγελος Χαριστέας ,.- ^  Στέφανος Σιόντης ,.- ^

~** Για την Α1 στο ελληνικό πρωτάθλημα του Μπάσκετ :
Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός Πεςιραιώς 64-78 .- ^
ΚΑΟΔ Δράμας - Ίκαρος Καλλιθέας  84-80 .- ^
ΑΓΟ Ρεθύμνου - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  81-71 .- ^  
Παναθηναϊκός - Καβάλα   93-71 , (46-42).- ^
Πανιώνιος -Μαρούσι  97-57 .- ^  

Περιστέρι - Ηλυσιακός  60- 65 .-^  

~* Για το Κύπελλο στο ποδόσφαιρο σην Κύπρο :
Α.Ε. Πάφου - Αλκή Λάρνακας  0-6 , (0-3).- ^
ΑΕΚ Λάρνακας -Ένωση Νέων Παρακκλησιάς 4-0 ,(0-0).- ^
Ομόνοια Αραδίππου - Ολυμπιακός Λευκωσίας  0-2 , (0-0).- ^

~** Για το Τσάμπιον Λίνκ :  
Ζενίθ - Μπενφίκα 3-2 , (1-1).-^
Μίλαν - Άρσεναλ  4-0 , (2-0).-

~** Για του Γιουρόπα Λίνκ ,  αύριο ,Πέμπτη 16/02/2012 :
Λοκομοτίβ - Ατλέντικ Μπιλμάο
Άγιαξ - Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ
Σάλτσμπουργκ - Μεταλίστ
Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι
Στόου - Βαλένθια
Τράμπζοσπόρ - Αϊτχόφεν
Ουντινέζε - ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης

*** Ερχεται νέος νόμος για τις διαδηλώσεις

* Αλλάζει η νομοθεσία τόσο για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα, όσο και για τη θεσμοθέτηση κυρώσεων εξαιτίας καταστροφών στη διάρκεια των διαδηλώσεων.
 * Αυτό προκύπτει από τη σημερινή διϋπουργική συνεδρίαση που έγινε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο.
 * Συζητήθηκε και το θέμα των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τους βανδαλισμούς την Κυριακή, όπως και η αποκατάσταση των δημοσίων χώρων.
 * Στη συνεδρίαση μετείχαν, πέραν των συναρμοδίων υπουργών, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο πρόεδρος του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων και της περιφέρειας Αττικής.

*** Ψηφίστηκε ο αθλητικός νόμος

* Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον το νέο αθλητικό νομοσχέδιο περί «αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και άλλες διατάξεις». Και με τη «βούλα» σε ισχύ η διάταξη που δίνει το δικαίωμα σε ξένους επενδυτές να επενδύσουν στις ελληνικές ΠΑΕ. «Πέρασε» και το άρθρο 19 που ενισχύει τη λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα μπορεί πλέον να ασκεί έκτακτους ελέγχους και στη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.
 * Ανυποχώρητος σε ό,τι αφορά το αίτημα απόσυρσης του άρθρου 19 του νομοσχεδίου για την αθλητική βία, με το οποίο ενισχύεται η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) έναντι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), εμφανίστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος. Παρά ταύτα, ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο διευθέτησης του προβλήματος που έχει ανακύψει (με τους επικριτές του άρθρου να καταλογίζουνε στην Πολιτεία, επέμβαση στο αυτοδιοίκητο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου), εφόσον η ΕΠΟ αποδεχθεί την θέσπιση ποινών για τα αδικήματα που το άρθρο θέτει υπό την εποπτεία της ΕΕΑ - κάτι που πρότεινε ο κος Γερουλάνος.
 * Παρά τις προειδοποιήσεις αρκετών βουλευτών, με προεξάρχοντες εκείνους της Μαγνησίας και της Καβάλας, για ενδεχόμενη σύγκρουση της Ελλάδας με την FIFA και αποκλεισμό της Εθνικής Ποδοσφαίρου από το προσεχές ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο κος Γερουλάνος αρνήθηκε να αποσύρει το άρθρο, τονίζοντας πως <<εφόσον η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να κοιτάει, ποιος είναι αυτός που αγοράζει μία ομάδα, αν πληρώνει τους φόρους του και τις εισφορές του, θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτό που είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε είναι, εφόσον η ΕΠΟ βάλει ποινές για τέτοιου είδους πράγματα τα οποία θα ελέγχει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, να περάσουμε τότε και τις αρμοδιότητες στην ΕΠΟ. Το άρθρο όμως, δεν το αποσύρουμε. Δεν μπορεί μια Πολιτεία να αφήνει τον εαυτό της μονίμως ανοχύρωτο, επειδή κάποιοι ενοχλούνται από τα άρθρα της>> ανέφερε ο κος Γερουλάνος.
 * Παρά ταύτα, ο κος Γερουλάνος δεν είχε αντίρρηση να υιοθετήσει πρόταση του Κώστα Καρτάλη (ΠΑΣΟΚ), προκειμένου να έχουν οι ομάδες την δυνατότητα εξέτασης των φακέλων τους πριν τον Ιούνιο και να υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρης διόρθωσής τους. Την ίδια δυνατότητα παραγγελίας εκτάκτου ελέγχου, έχουν σύμφωνα με την τροποποίηση, και οι υπουργοί Ανάπτυξης και Πολιτισμού.
 * Νωρίτερα, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ), είχε διευκρινίσει πως σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιο, ο τελευταίος συμφώνησε στην προοπτική διενέργειας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης <<για την θέσπιση ποινών ανάλογα με το παράπτωμα>>, υπό την προϋπόθεση πως οι αρμοδιότητες για την επιβολή τους θα μεταφερθούν στην ΕΠΟ. Αντίστοιχα, ο επίσης επί σειρά ετών υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, στην τελευταία του (όπως ανέφερε) ομιλία στη Βουλή, υποστήριξε πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μπορεί να επιβάλλει αυστηρότατες ποινές, αλλά δεν μπορεί να κρίνει εάν θα δίνεται πιστοποιητικό ή όχι σε μία ομάδα, καθώς στην ΕΠΟ λειτουργεί Επιτροπή με τέτοια αρμοδιότητα, υπό την έγκριση της FIFA, η οποία <<προσβάλλεται στον πυρήνα>>. Ο κος Λιάνης παρότρυνε τον Π. Γερουλάνο να διατηρήσει γέφυρες συνεννόησης με την ΕΠΟ, προκειμένου να αποφευχθεί ο παλαιότερος εξευτελισμός της Βουλής, <<όταν υπουργός αναγκάστηκε να νομοθετήσει, καθ΄ υπαγόρευση άρθρων από το τηλέφωνο>>. Παρέμβαση είχε πραγματοποιήσει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος είχε ζητήσει την όσο το δυνατόν αποσύνδεση της Πολιτείας απ΄ τις ομάδες, γιατί <<με το αγγλικό δίκαιο που αποδέχθηκε η κυβέρνηση, αύριο το πρωί, εάν στραβώσει το πράγμα, θα τρέμει όποια ομάδα παίζει στην Ευρώπη, ότι θα κατάσχονται οι επιχορηγήσεις>>.
 * Σημειώνεται πως το ΚΚΕ ψήφισε <<παρών>> στο επίμαχο άρθρο 19, διακρίνοντας <<καλές προθέσεις που δεν είναι βέβαιο πως θα τελεσφορήσουν>>, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε, εκτιμώντας πως συνιστά βήμα για την κάθαρση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

*** Επιδείνωση της διαφθοράς στην Ελλάδα

~ Επιδείνωση των κρουσμάτων διαφθοράς στην Ελλάδα, την τελευταία τριετία, διαπιστώνει το 56% των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 47%. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την κοινοτική δημοσκόπηση, η διαφθορά στην Ελλάδα συνιστά «μεγάλο πρόβλημα» για το 98% των πολιτών, όταν στους «27» το αντίστοιχο ποσοστό είναι 74%.
 ~ Για τους Έλληνες, τα μεγαλύτερα κρούσματα δωροδοκίας και κατάχρησης εξουσίας για ίδιον όφελος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα μεταξύ των πολιτικών σε πανελλαδικό επίπεδο (78%), όσων εργάζονται στο χώρο της υγείας («φακελάκια»- 75%) και των πολιτικών σε τοπικό επίπεδο (68%). Επίσης, το 73% των πολιτών στην Ελλάδα (29% στην ΕΕ) δηλώνουν ότι «επηρεάζονται προσωπικά» από τη διαφθορά στην καθημερινότητά τους, ενώ το 15% των συμπολιτών μας αναφέρουν ότι τον τελευταίο χρόνο τους ζητήθηκε να δώσουν «φακελάκι» (8% στην ΕΕ).
 ~ Όσον αφορά τους λόγους που οδηγούν στη διαφθορά, το 57% των συμπολιτών μας θεωρεί ότι οι πολιτικοί δεν κάνουν αρκετά για την καταπολέμησή της, το 43% ότι υπάρχει ανομία, το 40% ότι υπάρχουν «ισχυρές διασυνδέσεις» μεταξύ επιχειρηματιών και πολιτικών και το 37% ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Παράλληλα, το 91% των Ελλήνων εκτιμά ότι δεν υπάρχει επαρκής διαφάνεια στον έλεγχο της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων (68% στην ΕΕ) και το 51% θεωρεί ότι η διαφθορά συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα (51% στην ΕΕ).
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Στην Αθήνα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

* Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την προσχώρηση της Ελλάδας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις 18 Φεβρουαρίου 1952.
 * Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Ράσμουνσεν θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.

*** We are all Greeks - Saturday 18th of February 2012, international mobilization day

~ Παγκόσμια διαδικτυακή διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας!
~ Παγκόσμια διαδήλωση υπέρ του ελληνικού λαού οργανώνεται τις τελευταίες ώρες στο Internet. Με κεντρικό σύνθημα το Είμαστε όλοι Έλληνες, ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη συνεννοούνται ώστε το ερχόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου να υπάρξουν κινητοποιήσεις υπέρ της Ελλάδας.


~** ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html  , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
 ** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  , Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html  , Ελεύθερες απόψεις ...! Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη 9/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/10-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-13-2012.html  , Μετά την ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/14-2012.html  , Σκέψεις ...Θέσεις ...Απόψεις και πολλά άλλα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   , Τετάρτη  15 Φεβρουαρίου  2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/15022012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση 15/02/2012 .-

**












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου