arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Τα Νέα - οι ειδήσεις του Σ/Κ 05 , 06 -06 -2010 *

Τα Νέα - οι ειδήσεις του Σ/Κ 05 , 06 -06 -2010 :



~** Γονάτισε και η Ουγγαρία
Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010,

Μιχάλης Παπανίδης

Δραματικές -οικονομικές- ώρες ζει και πάλι η Ευρωπαϊκή Ένωση, που βλέπει την κρίση των κρατικών ομολόγων να εξαπλώνεται στις χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, το ευρώ να διολισθαίνει έναντι του δολαρίου και την προσδοκώμενη ανάπτυξη να μην έρχεται, παρά τις όποιες προσπάθειες.

Ταυτόχρονα, τα χρηματιστήρια, και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις, «βυθίζονται» σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, «κοκκινίζοντας τα ταμπλό» σχεδόν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Από το πρωί της Παρασκευής, η Ουγγαρία «μπήκε στο μάτι του κυκλώνα» και αμέσως όλοι προεξόφλησαν ότι η επόμενη χώρα που θα βρεθεί σε δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση ανάλογη με της Ελλάδας μπορεί να μην είναι η Ισπανία ή η Πορτογαλία, αλλά η Ουγγαρία. Αφορμή ήταν το γεγονός ότι Ούγγρος αξιωματούχος δήλωσε πως η χώρα μπορεί να είναι κοντά στη χρεοκοπία. «Δεν είναι υπερβολή» να μιλάμε για χρεοκοπία, δήλωσε ο Peter Szijjarto, εκπρόσωπος Τύπου του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού της χώρας, Victor Orban, μεταδίδει το Bloomberg. Ο Ούγγρος αξιωματούχος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση πως «διαστρέβλωσε» τα νούμερα και είπε ψέματα για την κατάσταση της οικονομίας. «Είναι σαφές πως η οικονομία είναι σε μια εξαιρετικά άσχημη κατάσταση», τόνισε ο Szijjarto, ενώ συμπλήρωσε: «Χρειαζόμαστε μια νέα αρχή και μια επιτροπή διερεύνησης των γεγονότων».

Η κατάσταση της Ουγγαρίας καταδεικνύει, όμως, ότι η ΕΕ με υπεύθυνη κυρίως την αποπροσανατολισμένη -οικονομικά και πολιτικά- Γερμανία προχωρά σε ένα ακόμη ολέθριο λάθος, εκείνο της δραματικής περιστολής των δαπανών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γηραιάς ηπείρου. Το «λάθος» αυτό εκτιμάται ότι θα το πληρώσει πανάκριβα ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης, αλλά και η ευρωπαϊκή οικονομία γενικότερα.

Δεν ήταν, όμως, μόνο η Ουγγαρία. Μπαράζ αρνητικών στοιχείων, που επιτείνουν την ανησυχία, ήλθαν από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ συστάσεις για το ασφαλιστικό της σύστημα δέχθηκε ξαφνικά και η Αλβανία. Οι δύο πρώτες βαλκανικές χώρες φαίνεται να χάνουν -οριστικά για φέτος- το στοίχημα της ανάπτυξης, καταγράφοντας βαθιά ύφεση, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία. Η χρηματοδότησή τους δυσχεραίνεται, η ανεργία προβλέπεται να ξεπεράσει ακόμη και τα σημερινά επίπεδα ρεκόρ με –οπωσδήποτε- απρόβλεπτες κοινωνικές εξελίξεις.

Ολοταχώς προς το 1,20 το ευρώ

Οι επιπτώσεις ήταν άμεσες στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, με αποτέλεσμα το ευρώ να καταγράφει νέο χαμηλό τεσσάρων ετών έναντι του δολαρίου, καθώς το «φάντασμα» της κρίσης χρέους συνεχίζει να πλανάται πάνω από την Ευρώπη, ενώ οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση των ισπανικών τραπεζών αυξάνονται.

Το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα έχει σημειώσει πτώση της τάξης του 15% έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους, καταγράφοντας αλλεπάλληλα χαμηλά τεσσάρων ετών τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι ανησυχίες για την Ευρωζώνη μοιάζουν ατελείωτες. Οι επενδυτές πλέον ανησυχούν ότι η Ουγγαρία θα είναι η επόμενη χώρα, στην οποία θα εξαπλωθεί η κρίση χρέους.

Στις συναλλαγές της Παρασκευής, το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,2031 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 1,06%, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμη και στα 1,2017 δολάρια.

Πτωτικές είναι οι τάσεις του ευρώ και έναντι των υπόλοιπων βασικών νομισμάτων, καθώς διαπραγματεύεται κοντά σε χαμηλά ημέρας, τόσο έναντι της στερλίνας στις 0,8280 στερλίνες, όσο και έναντι του ιαπωνικού γεν στα 110,860 γεν, με πτώση 1,53%.

Επίσης, το ευρώ κατέγραψε ιστορικό χαμηλό έναντι του ελβετικού φράγκου στα 1,3975 φράγκα, πυροδοτώντας εικασίες για νέα παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας στην αγορά συναλλάγματος. Ωστόσο, η τράπεζα αρνείται να σχολιάσει το θέμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Dow Jones Newswires.

Για κατοχύρωση κερδών υπό το φόβο των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ κάνουν λόγο οι αναλυτές, ενώ η BNP Paribas τοποθετεί το ευρώ μεταξύ 1,2145-1,2350 δολάρια σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ουγγαρία για συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Κεντρική Ευρώπη και τη Βαλτική, Christoph Rosenberg, θα επισκεφθεί την Ουγγαρία, όπου θα έχει ανεπίσημες συνομιλίες με τη νέα ουγγρική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Iryna Ivaschenko, εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη χώρα, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MTI.

Ο Rosenberg θα μείνει στην Ουγγαρία λίγες ημέρες, για να συζητήσει την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της, με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως μεταδίδει το MTI, επικαλούμενο την Ivaschenko.

Η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξασφάλισε τη στήριξη του ΔΝΤ εν τω μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Το κεντροδεξιό κόμμα Fidesz κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές με συντριπτική διαφορά τον Απρίλιο, κατά του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ουγγαρίας, το οποίο έπρεπε να εφαρμόσει σκληρά μέτρα για τη διαχείριση της κρίσης.

Ο σκοπός της ανεπίσημης επίσκεψης του ΔΝΤ είναι να υπογράψει μνημόνια με τη νέα κυβέρνηση, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την προγραμματισμένη αναθεώρηση της standby συμφωνίας της Ουγγαρίας με το ΔΝΤ, πρόσθεσε η Ivaschenko.

Κλιμάκιο του ΔΝΤ θα φτάσει αργότερα μέσα στον Ιούνιο στην Ουγγαρία για την επόμενη αναθεώρηση της συμφωνίας.

Σε ελεύθερη πτώση το χρηματιστήριο της Ουγγαρίας

Ελεύθερη πτώση σε ποσοστό 5,70% σημειώνει το χρηματιστήριο της Βουδαπέστης, καθώς οι επενδυτές βλέπουν την κρίση να απειλεί τη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Ειδικότερα, ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Βουδαπέστης, BUX, διαμορφώνεται στις 20.860 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 5,7%, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Ουγγαρία θα είναι η επόμενη «Ελλάδα».

Αναλυτές της Nomura εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια, στην περίπτωση που το φιόριντ αποδυναμωθεί περαιτέρω, πάνω από τα 310 φιόριντ ανά ευρώ. Σήμερα, το φιόριντ καταγράφει χαμηλό 12 μηνών έναντι του ευρώ στα 287 φιόριντ ανά ευρώ.

Επίσης, η UniCredit αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά την ισοτιμία του ουγγρικού νομίσματος με το ευρώ, ενώ εκτιμά ότι περαιτέρω αποδυνάμωση του φιόριντ μπορεί να οδηγήσει σε παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ουγγαρίας για τη στήριξη του νομίσματος.-




~** «Καίει» η Ουγγαρία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Βύθισε στην κόκκινη ζώνη σήμερα τις ευρωαγορές η Ουγγαρία, καθώς μια σειρά δηλώσεων αξιωματούχων της χώρας για ελληνικού τύπου κρίση στην οικονομία της προκάλεσε κλίμα πανικού στους επενδυτές.

Στο ήδη βεβαρημένο κλίμα ήρθαν να προστεθούν τόσο οι δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού, François Fillon, που είπε ότι δεν θα ήταν ανεπιθύμητη μια νέα υποβάθμιση του ευρώ έναντι του δολαρίου, όσο και οι φήμες ότι υπάρχουν προβλήματα στις επιχειρήσεις παραγώγων της τράπεζας Société Générale.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE-100 έκλεισε με πτώση 1,65% στις 5.126 μονάδες, ενώ και στην Φρανκφούρτη ο DAX-30 υποχώρησε κατά 1,91% στις 5.938 μονάδες. Σημαντική πτώση 2,86% στις 3.455 μονάδες για τον παρισινό CAC-40.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ τα αρνητικά στοιχεία για την ανεργία ασκούν σημαντικές πιέσεις στην Wall Street. O Dow Jones «χάνει» 2,34% στις 10.015 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq κινείται αρνητικά κατά 2,30%, στις 2.250 μονάδες. Στο -2,43% και τις 1.076 μονάδες ο S&P 500.-




~** Τρεις διακεκριμένοι οικονομολόγοι μιλούν για την ελληνική οικονομία
05 Ιουνίου 2010, Σάββατο ,

Αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και μια σειρά από επώδυνα μέτρα που ενδέχεται να φτάσουν μέχρι και στην έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, προέβλεψαν τρεις γνωστοί οικονομολόγοι σε συνεντεύξεις τους προς τον έντυπο Τύπο της Ελβετίας.


Ο Nuriel Roubini, ο άνθρωπος που είχε προβλέψει τον ερχομό της χρηματοπιστωτικής κρίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα προβεί τελικά σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα «La Tribune de Genève», ο Roubini δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα μας να βρεθεί εκτός της ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να εξέλθει από το ευρώ και κυρίως να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της αναγκάζοντας τους πιστωτές της να συναινέσουν σε μεγάλες απώλειες», υπογράμμισε.

«Το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας μεταθέτει απλώς το πρόβλημα. Όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας ή της Ιαπωνίας, θα πρέπει να τακτοποιήσουν τα δημόσια οικονομικά τους, να μειώσουν δηλαδή τις δαπάνες και να αυξήσουν τα έσοδα από τους φόρους. Επίσης, η Ευρώπη πρέπει να αφήσει το ευρώ να διολισθήσει έως την ισοτιμία 1:1 με το δολάριο, για να γίνει πιο ανταγωνιστική», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο διαπρεπής οικονομολόγος.

Σύμφωνα με τον Roubini, η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει τη στάση πληρωμών προς τους πιστωτές της, τύπου Αργεντινής, αλλά να προτείνει στους δανειστές της να ανταλλάξουν τους τίτλους που κατέχουν με άλλους που λήγουν αργότερα, όπως έκανε η Ουκρανία και το Πακιστάν.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «στην ευρωζώνη, περισσότερο από τον πληθωρισμό, η ευρωπαϊκή οικονομία απειλείται από τον αποπληθωρισμό: κρίση, στη συνέχεια ελαφρά ανάκαμψη, που ακολουθείται από μία νέα ύφεση, που οφείλεται στα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται για τη μείωση του ελλείμματος».

Την ίδια άποψη με τον κ. Roubini εξέφρασε χθες, ωστόσο και ο διακεκριμένος οικονομολόγος, Paul Krugman. Αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, ο Αμερικανός οικονομολόγος δήλωσε ότι υπάρχει 50% πιθανότητα η Ελλάδα να χρειαστεί να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, αφού είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς πώς το πρόγραμμα λιτότητας, που επέβαλε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, θα μπορούσε να λειτουργήσει.

«Το ελληνικό χρέος, παρά τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων, θα συνεχίσει να αυξάνεται έως το 2015 και θα φθάσει το 150% του ΑΕΠ. Ακόμα και αν η Αθήνα αποκήρυττε το χρέος της, όπως έκανε η Αργεντινή το 2001, τα προβλήματα θα παρέμεναν στο ακέραιο εφόσον οι δημόσιες δαπάνες ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα και οι μεγάλες ανάγκες προσαρμογής θα εξακολουθούσαν να υφίστανται», είπε.

Κατέληξε δε: «Η Ελλάδα συμπεριφέρθηκε με ανεύθυνο τρόπο και εξαπατούσε για μία δεκαετία, αλλά τα προβλήματά της οφείλονται επίσης και στο προβληματικό οικοδόμημα της νομισματικής ένωσης. Η Ελλάδα θεωρούνταν για χρόνια ως ενταγμένο μέρος ενός συνόλου και μπορούσε να δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια, όπως και η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία. Όμως, ούτε η Μαδρίτη ούτε το Δουβλίνο «εκτροχιάστηκαν», όπως η Ελλάδα».

«Φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις»

Από την πλευρά του, ο βραβευμένος με Νομπέλ Ινδός οικονομολόγος, Amartya Sen, μιλώντας προς την εφημερίδα «Le Temps», επέκρινε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία.

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Αθήνας είναι οι κυριότεροι ένοχοι της ελληνικής κρίσης, όμως οι αγορές την ενίσχυσαν στοιχηματίζοντας στη χρεοκοπία της», δήλωσε ο κ. Sen και πρόσθεσε: «Ο πανικός που ακολούθησε κατέστησε πολύ δύσκολη την πρόσβαση στα κεφάλαια και αύξησε το κόστος δανεισμού. Και αντί ορισμένες χώρες της ευρωζώνης, κυρίως η Γερμανία, να φανούν αλληλέγγυες, άρχισαν να δίνουν μαθήματα. Έτσι, χρειάστηκε να επιβληθεί στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα λιτότητας πολύ πιο αυστηρό από αυτό που θα ίσχυε, εάν είχε ληφθεί εγκαίρως, με αποτέλεσμα η χώρα να βυθισθεί στην ύφεση».-




~** Δηλητηρίασαν περιστέρια στον Πύργο
Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010,

Μπροστά σ' ένα φρικτό θέαμα βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής κάτοικοι της περιοχής Μυστρά και Τάκη Πετροπούλου στον Πύργο. Περισσότερα από 40 περιστέρια κείτονταν νεκρά στον δρόμο και στα πεζοδρόμια.

Κάποιοι ασυνείδητοι είχαν ταΐσει τα πτηνά με σιτάρι που πιθανότατα είχαν αναμείξει με δηλητήριο.

Περίοικοι μάζεψαν τα περιστέρια σε σακούλες και τα έβαλαν σε κάδο απορριμμάτων, ωστόσο αρκετά ακόμη κείτονται νεκρά στις στέγες κτιρίων, «υπενθυμίζοντας» στους περαστικούς το αποτρόπαιο έγκλημα.-






~**Σοκ από την απόπειρα αυτοκτονίας 10χρονου στην Πάτρα
Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010,

Ένα παιδί από την Πάτρα, μόλις 10 ετών, επιχείρησε δύο φορές να βάλει τέλος στη ζωή του. Η υπόθεση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία, όχι μόνο για το γεγονός ότι ένας ανήλικος, σε μία τόσο τρυφερή ηλικία, έφτασε στο σημείο να θέλει να αυτοκτονήσει, αλλά κυρίως για την αντιμετώπιση που έτυχε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Πριν από λίγες ημέρες, ο 10χρονος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του καταπίνοντας δεκάδες ηρεμιστικά χάπια. Όταν κατάλαβε ότι δεν θα πετύχαινε αυτό που επιζητούσε, έδεσε ένα σκοινί από το λαιμό του και επιχείρησε να κρεμαστεί. Το σκοινί όμως έσπασε και ο άπειρος –παραλίγο- αυτόχειρας σώθηκε.

Το παιδί διακομίστηκε στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, αλλά μετά, άγνωστο με πιο σκεπτικό, παρέμεινε επί τρεις ημέρες στην ψυχιατρική κλινική, όπου νοσηλεύονται βαριά περιστατικά.

Ο μικρός πήρε τελικά εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του, αλλά τα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες νοσηλείας του παραμένουν αναπάντητα.

Πηγή: the best .-


~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ σήμερα :



~**Πρόταση 10 εκατ. ευρώ για Λέτο η Μπενφίκα


Μία διόλου ευκαταφρόνητη πρόταση έχει φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την παραχώρηση του Σεμπάστιαν Λέτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, η Μπενφίκα κατέθεσε πρόταση-βόμβα στο τριφύλλι για τα… πόδια του Αργεντινού χαφ του.

Οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο ομάδων ξεκίνησαν από το πρόσφατο φιλικό στον Καναδά.
Όπως υποστηρίζουν οι Λουζιτανοί αυτές συνεχίστηκαν, χωρίς όμως να έχουν λάβει ακόμη απάντηση από την ελληνική ομάδα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ανάψει το «πράσινο φως» ο Παναθηναϊκός στην παραχώρηση του 23χρονου ποδοσφαιριστή στους πρωταθλητές Πορτογαλίας δεν θα εισπράξει «καθαρά» 10 εκατομμύρια ευρώ.

Κι αυτό γιατί περίπου 2.2 εκατομμύρια ευρώ θα καταλήξουν στα ταμεία της πρώην ομάδας του Λέτο, τη Λίβερπουλ, η οποία διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης.-





~** Παναθηναϊκός: Συναντήθηκε με Πατέρα και Αντωνίου ο Γόντικας


Αρκετά πίσω στον προγραμματισμό του έχει μείνει ο Παναθηναϊκός, μετά τις αναταραχές του προηγούμενου μήνα στα διοικητικά δρώμενά του. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ο νέος Α’ Αντιπρόεδρος σήκωσε σήμερα μανίκια και είχε συναντήσεις τόσο με τον Νικόλα Πατέρα όσο και με τον Κώστα Αντωνίου.

Ο κ. Γόντικας ενημερώθηκε από τον τέως football manager των «πράσινων» για όλα τα θέματα της ομάδας, προκειμένου η Διοικούσα Επιτροπή να «τρέξει» τις εξελίξεις μέχρι την Γενική Συνέλευση της 14ης Ιουνίου.

Μετά τον Αντωνίου, ο νέος Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ζήτησε τη βοήθεια του Πατέρα για τα θέματα του συλλόγου, ο οποίος τον κάλεσε στο γραφείο του στο Κολωνάκι, με την κουβέντα τους να περιστρέφεται –κυρίως- για την ΕΠΟ και την Super League.-*


~* *

Σάββατο, 05 Ιουνίου 2010

Φύτεψε ένα δέντρο ! ! !


Απορροφά 4,5 κιλά διοξείδιο του άνθρακα κάθε χρόνο !

Τα δέντρα απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και το χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας, απελευθερώνοντας οξυγόνο που είναι τόσο απαραίτητο για εμάς !


Οι Έλληνες συχνά σχολιάζουμε την έλλειψη πρασίνου.
Πράγματι, οι αστικές περιοχές της χώρας μας είναι από τις πλέον ελλειμματικές σε πράσινο περιοχές της Ευρώπης.
Η Αττική, όπου κατοικεί περίπου το 35% του πληθυσμού της χώρας, καλύπτεται κατ' εκτίμηση με 2m2 πρασίνου ανά κάτοικο, ενώ σε πόλεις όπως το Λονδίνο, τη Ρώμη και το Παρίσι, αναλογούν περισσότερα από 9m2 πρασίνου ανά κάτοικο.

Μας κουράζουν οι ατελείωτοι όγκοι μπετόν στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, αλλά…

Αλλά δεν κάνουμε τίποτα για το δέντρο στο πεζοδρόμιό μας που επιζητά την προσοχή μας και την φροντίδα μας.
Το δέντρο που το καταστρέφουμε για να σταθμεύσουμε το αυτοκίνητό μας.
Το δέντρο που το καταστρέφουμε για να φανεί η βιτρίνα του καταστήματός μας.
Το δέντρο που το καταστρέφουμε για να μην γεμίζει με φύλλα η αυλή μας ή γιατί οι ρίζες του χαλούν τις πλάκες του πεζοδρομίου.
Το δέντρο που καταστρέφει ο νεαρός μαθητής στην αυλή του σχολείου του λόγω έλλειψης παιδείας και αδιαφορίας.

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα και προτείνω να κάνουμε το πιο απλό πράγμα:

Πρέπει να βοηθήσουμε ενεργά ξεκινώντας από την γειτονιά μας, από την κενή υποδοχή στο πεζοδρόμιό μας που περιμένει να φιλοξενήσει ένα δέντρο, που όσο θα μεγαλώνει με την φροντίδα μας, τόσο θα μεγαλώνουν και οι ελπίδες για ένα καλύτερο περιβάλλον που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Το σύνθημα «ΦΥΤΕΨΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» είναι πάντα επίκαιρο.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ για 8η συνεχή χρονιά ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ !!

Παράταση ή στέψη;
Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010,
Με την αγωνία να χτυπάει… κόκκινο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν απόψε (21:45,ΣΚΑΪ) τα ξίφη τους στο ΣΕΦ στο τέταρτο μεταξύ τους «ραντεβού», στη σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ ανδρών.

Οι «πράσινοι», μετά την κατάκτηση του ροζ φύλλου στον αγώνα της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, πήραν προβάδισμα με 2-1 στις νίκες και έτσι χρειάζονται ακόμη μία για να κατακτήσουν για όγδοη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα.

Ως εκ τούτου, το σημερινό παιχνίδι είναι κυριολεκτικά χωρίς αύριο για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, η οποία θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει σε 2-2 τις νίκες και να πάει τη σειρά σε πέμπτο αγώνα.

Το κλίμα στη σημερινή μονομαχία των δύο «αιωνίων» θα είναι αρκετά οξυμμένο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά παράπονα για τα σφυρίγματα των διαιτητών του τρίτου τελικού, και προχώρησαν σε δημοσίευση των επίμαχων φάσεων στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ενώ με ανακοίνωσή τους απείλησαν να αποχωρήσουν από το νέο πρωτάθλημα.

Πάντως, οι διοικούντες την ομάδα του Πειραιά με νέα ανακοίνωσή τους χθες προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους, ζητώντας από τον κόσμο τους την αποφυγή ενεργειών που θα διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι στο σημερινό τελικό θα υπάρξουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τριπλάσια αστυνομική δύναμη από τον δεύτερο αγώνα στο ΣΕΦ, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη περιφρούρηση και να αποφευχθούν πιθανά επεισόδια.

Σύμμαχος των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη στο σημερινό τελικό θα είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού, ο οποίος θα κατακλύσει το ΣΕΦ και θα προσπαθήσει να βάλει και αυτός το… χεράκι του, προκειμένου η ομάδα του να πάρει την πολυπόθητη νίκη.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με την ψυχολογία στα ύψη, μετά την επική ανατροπή και τη νίκη του στον τρίτο τελικό, θα προσπαθήσει απόψε να κάνει το 3-1 στη σειρά και να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στο «άντρο» του «αιωνίου» αντιπάλου του.

Πάντως, άπαντες στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» αναγνωρίζουν ότι η αποστολή τους στον αποψινό τελικό θα είναι αρκετά δύσκολη, λόγω του εχθρικού κλίματος που θα υπάρξει από την «ερυθρόλευκη» εξέδρα.

Εντούτοις, τόσο οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού όσο και ο «Ζοτς» ζήτησαν από τους παίκτες να μην ενδώσουν σε κάθε είδους πρόκληση και να αφοσιωθούν μέσα στις τέσσερεις γραμμές του παρκέ.-
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου