arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Τα Νέα μας Κυριακή 30-05-2010 και άλλα *

Τα Νέα μας - Ειδήσεις σήμερα 30/05/2010 και άλλα :

~** Στάση πληρωμών από τις εφορίες .-
Ανησυχία στους φορολογούμενους αλλά και σε οικονομικούς παράγοντες προκαλούν οι σιωπηρές απαγορεύσεις που φαίνεται ότι έχουν επιβληθεί στις επιστροφές όχι μόνο του ΦΠΑ, αλλά και του φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με εκείνους που γνωρίζουν καλά τον τρόπο, με τον οποίο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να «ξεγλιστρήσει» από τον αυστηρό έλεγχο της τρόικας -που από το πρωί της Δευτέρας εγκαθίσταται επ’ αόριστον στην Αθήνα- για μεγάλο χρονικό διάστημα σταματούν και οι κάθε είδους επιχορηγήσεις αλλά και η επιδότηση ενοικίου.

Ήδη είναι γνωστή η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ουσιαστικά να «παγώσει» η επιστροφή ΦΠΑ. Όμως, αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ήδη σιωπηρά αναβάλλεται επ’ αόριστον και η καταβολή της επιστροφής φόρου εισοδήματος.

Όπως καταγγέλλει στη zougla.gr η δασκάλα από την Πάτρα, Ζωή Παναγιώτου, έλαβε το εκκαθαριστικό της εφορίας με την επιταγή των 1.097 ευρώ που δικαιούται ως επιστροφή. Πήγε στην Εμπορική Τράπεζα, από όπου της είπαν ότι υπάρχει εντολή του ΚΕΠΥΟ να μεταβεί στην εφορία για επανέλεγχο.
Όπως η ίδια λέει, στην εφορία αιφνιδιάστηκαν και, έπειτα από έναν τηλεφωνικό μαραθώνιο ανάμεσα σε ΔΟΥ-ΤΡΑΠΕΖΑ-ΚΕΠΥΟ, της αποκάλυψαν ότι δεν πρόκειται να παραλάβει τα χρήματα, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Από το οικονομικό ρεπορτάζ προκύπτει η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου, τα ποσά της φετινής επιστροφής φόρους για όλους τους δικαιούχους να παραμείνουν στις «καλένδες» μέχρι και το επόμενο έτος, οπότε και θα συμψηφιστούν με τη φορολογία εισοδήματος του 2010. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουν να εμφανιστούν κάποια έξοδα στα στοιχεία που θα ελέγξουν εξονυχιστικά οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τις προθέσεις της κυβέρνησης αν και η περιρρέουσα στους κύκλους των φοροτεχνικών ατμόσφαιρα δεν αφήνει πολλές ελπίδες για διάψευση.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης φαίνονται και από τον τρόπο που ουσιαστικά «πάγωσε» την επιστροφή ΦΠΑ. Όπως λέει στη zougla.gr ο φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής, δεν ανακοινώθηκε ποτέ η αναστολή της επιστροφής οποιουδήποτε ποσού, όποιος όμως διεκδικήσει, θα ελέγχεται εξονυχιστικά από την εφορία… και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό για κάθε επιχειρηματία!


~** Την Δευτέρα συνάντηση του Γεώργου Παπανδρέου με τον πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους .-
Συνάντηση Παπανδρέου με τον Πολιτικό Διοικητή του Αγ. Όρους τη Δευτέρα
Κυριακή, 30 Μαΐου 2010,


Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί αύριο με αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, μετά την ορκομωσία του νέου Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, Αριστείδη Κασμίρογλου.

Εξάλλου στις 2:30 το μεσημέρι θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο της Ομογενειακής Οργάνωσης «American Hellenic Institute».



~** Αβραμόπουλος : Η ΝΔ θα αναγενηθεί .-

~**Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αχαρνών .-

~** Σκότωσε τον αδερφό του για ένα κτήμα...
Κυριακή, 30 Μαΐου 2010,


Μετά από έντονη λογομαχία για κτηματικές διαφορές, 74χρονος πυροβόλησε με κυνηγητική καραμπίνα τον 59χρονο αδερφό του με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Η δολοφονία έγινε το μεσημέρι στο σπίτι της οικογένειας στην Ηγουμενίτσα.

Ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε ότι ο αδερφός του είναι νεκρός πήγε στην αστυνομία και παραδόθηκε.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

~**
ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
Στο δεύτερο αγώνα πλει όφ στα τελικά του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-72 , τα δεκάλεπτα : 16-14, (33-34) ,54-47, & 79-72 .-
~** Στα Φέρ πλεϊ ανόδου στη Β΄εθνική:
Εθνικός -ΟΦΗ 4-4
Πιερικός - Πανσεραϊκός 1-4 .-

~**Έκανε το 1-1 ο Ολυμπιακός, 79-72 τον ΠΑΟ
Κυριακή, 30 Μαΐου 2010,



Ζωντανός στη μάχη του τίτλου παρέμεινε ο Ολυμπιακός, ο οποίος αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, επικράτησε με 79-72 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, στον δεύτερο τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών, ισοφαρίζοντας έτσι σε 1-1 τις νίκες στη σειρά.

Η επόμενη «μονομαχία» των δύο «αιωνίων» θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη, αυτή τη φορά στην έδρα του «τριφυλλιού», στο ΟΑΚΑ.


Τα δεκάλεπτα: 16-14, 33-34, 56-47,

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6 (2), Πεν 3 (1), Τσίλντρες 14, Βούισιτς 2, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 14, Κλέιζα 15, Μαυροκεφαλίδης 5 (1), Σχορτσανίτης 2, Τεόντοσιτς 14 (3).

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 9 (1), Σπανούλης 2, Περπέρογλου, Μπατίστ 9 (1), Φώτσης, Νίκολας 9 (3), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 11 (3), Πέκοβιτς 22, Γιασικεβίτσιους 10 (2).

~**Το γέλιο είναι μεταδοτικό
Κυριακή, 30 Μαΐου 2010,


Είπαμε να σας φτιάξουμε τη διάθεση και βρήκαμε αυτό το video που θα σας κάνει σίγουρα να γελάσετε.

Πολύ απλά γιατί το γέλιο είναι μεταδοτικό, ειδικά όταν είναι πηγαίο και αυθόρμητο.

Δείτε την κυρία στο video αυτό, το οποίο είναι από εκπομπή της ουγγρικής τηλεόρασης. Περιγράφει κάποιο αστείο περιστατικό και την έχουν πιάσει γέλια μέχρι δακρύων.

Αν και δεν είναι εύκολο να καταλάβετε τι λέει, δεν έχει καμία σημασία. Εμείς βάζουμε στοίχημα ότι, όταν θα το βλέπετε, θα πιάσετε τον εαυτό σας να γελάει...

**Τι είναι αυτό που πίνει νερό από το μπολ;…
Σάββατο, 29 Μαΐου 2010,


…εντάξει, μοιάζει με γάτα, αλλά είστε σίγουροι ότι είναι; Το μέγεθος του ζώου ταιριάζει. Η ουρά και τα αυτιά αναμφισβήτητα «μαρτυρούν» ότι είναι μια γάτα.

Αλλά δεν σας παραξενεύει ο τρόπος που κάθεται μπροστά από το μπολάκι με το νερό;

Λοιπόν, μην σας κρατάμε άλλο σε αγωνία… Είναι ένας ελέφαντας .-
~**Ο μικρότερος καπνιστής στον κόσμο
Σάββατο, 29 Μαΐου 2010,


Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε η πάνσοφη παροιμία «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει».

Ένα μικρό αγόρι από τη Σουμάτρα της Ινδονησίας είναι ο νεαρότερος καπνιστής στον κόσμο, προφανώς επηρεασμένος από τη δουλειά του πατέρα του, ο οποίος κατασκευάζει τσιγάρα και πούρα. Ο μικρός... "θεριακλής" καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα.

Ένα παράδειγμα προς αποφυγή!!!
(Η πορεία που ακολούθησε η αποστολή «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και κάτω δεξιά το σημείο όπου παρενέβησαν τα ισραηλινά πολεμικά πλοία)

~**
DΕΥΤΕΡΑ 31-05-2010 :
EΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΕΞΙ 6 ΠΛΟΙΑΡΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ , ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 70 ΜΙΛΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ .-
Ματαιώνεται η ελληνο-ισραηλινή άσκηση ...
Εντωνη η διαμαρτυρία της Τουρκικής κυβέρνησεις για τους 16 θανάτους κ.λ.π. -
Μακελειό στην Ανατολική Μεσόγειο με πολλούς νεκρούς

Φονικό ρεσάλτο μεσοπέλαγα από τις ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού κατά της διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής που κατευθύνεται στα παλαιστινιακά εδάφη με στόχο να παράσχει βοήθεια στους εγκλωβισμένους της Λωρίδας της Γάζας.

Μουδιασμένη η παγκόσμια κοινότητα είναι θεατής μιας πρωτοφανούς πράξης πειρατείας από τον ισραηλινό στρατό που σε διεθνή χωρικά ύδατα κατέλαβε πλοία με διεθνή σημαία σκοτώνοντας εν ψυχρώ 19 ακτιβιστές σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα, ενώ σύμφωνα με το Ισραήλ οι νεκροί είναι τουλάχιστον 10. Σύμφωνα με εκτίμησεις, οι τραυματίες ανέρχονται σε 60, ανάμεσα στους οποίους είναι ένας Έλληνας και 10 Ισραηλινοί στρατιώτες.

Έντονη είναι η αντίδραση της Αγκυρας, καθώς πληροφορίες θέλουν σημαντικό αριθμό των νεκρών, να είναι τουρκικής υπηκοότητας.

**Στις 4:50 τα ξημερώματα, ο Ισραηλινός Στρατός πραγματοποίησε επίθεση, από θαλάσσης και αέρος (με κομάντο από ελικόπτερα), με πραγματικά πυρά εναντίον του στολίσκου και προχώρησε στην κατάληψη των έξι πλοίων, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά «Σφενδόνη» και «Ελεύθερη Μεσόγειος» με 34 επιβαίνοντες.

Από την πλευρά του το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10, μεταδίδει ότι «άνδρες των ομάδων καταδρομών του Ισραηλινού Ναυτικού άνοιξαν πυρ αφότου δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου».-
**

Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, ο τελικός αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, καθώς οι καταδρομείς που βρίσκονται επί των πλοίων εξακολουθούν «να διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και να συναντούν σθεναρή αντίσταση από τους φιλο-Παλαιστίνιους ακτιβιστές».

Σύμφωνα με μαρτυρία ανταποκριτή του αραβικού δικτύου αλ Τζαζίρα, ο οποίος βρίσκεται σε ένα από τα πλοία που κατευθύνονταν στη Γάζα, εκατοντάδες Ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής.

Δείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην περιοχή

«Εκατοντάδες ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν στο στόλο της ειρήνης και οι επιβάτες του πλοίου στο οποίο βρίσκομαι συμπεριφέρονται με μεγάλο θάρρος», τόνισε ο Αμπάς Νάσερ στην τελευταία επικοινωνία που είχε με το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ. «Ο κυβερνήτης του πλοίου μας τραυματίστηκε σοβαρά και υπάρχουν άλλοι δύο τραυματίες ανάμεσα στους επιβάτες», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Τα έξι πλοία με επικεφαλής τουρκικό σκάφος με 600 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και Έλληνες, και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, απέπλευσε από τα διεθνή ύδατα ανοικτά της Κύπρου με προορισμό τη Γάζα, χθες, Κυριακή, προσπαθώντας να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής.

Τα πλοία έχουν περικυκλωθεί περίπου 70 χιλιόμετρα ανοικτά της Γάζας. Δεδομένων των εξελίξεων, η ισραηλινή αστυνομία αύξησε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα για να αντιμετωπίσει πιθανές ταραχές ανάμεσα στους Άραβες Ισραηλινούς, ανακοίνωσε αστυνομικός εκπρόσωπος.

Ισραήλ: «Ασαφές ποιός έδωσε την εντολή για πυρ»

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα πως δεν γνωρίζει «ποιός έδωσε τη διαταγή να ανοίξουν πυρ οι κομάντος εναντίον των ακτιβιστών» που επέβαιναν στα πλοία της διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής με προορισμό της Γάζα.

«Το Πολεμικό Ναυτικό ενεργεί σύμφωνα με τους κανόνες και οι οδηγίες για το πότε θα πυροβολούν είναι απόλυτα σαφείς. Οι στρατιώτες είχαν προειδοποιηθεί να μην απαντούν στις προκλήσεις», υπογράμμισε ο στρατηγός Αβι Μπεναγιάχου.

«Το Ναυτικό είχε προετοιμαστεί βάσει σεναρίων για την επιχείρηση αυτή, όμως καμιά φορά η ζωή είναι πιο πολύπλοκη από τα σενάρια. Είχαμε προετοιμαστεί για μια στρατιωτική επιχείρηση ώστε να αντιμετωπίσουμε τις βιαιότητες, όμως ήρθαμε αντιμέτωποι με τρομοκρατικού χαρακτήρα βία», είπε χαρακτηριστικά.

Τουρκία: Καλεί τον Ισραηλινό πρέσβη για διαμαρτυρία

Η Τουρκία εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση με 16 νεκρούς εναντίον των διεθνών πλοίων. «Είναι απαράδεκτη (η επιχείρηση). Το Ισραήλ θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε τις απάνθρωπες πρακτικές του Ισραήλ. Το λυπηρό αυτό επεισόδιο αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη για να του επιδώσει διαμαρτυρία έπειτα από την αιματηρή επίθεση Ισραηλινών καταδρομέων σε σκάφη της διεθνούς νηοπομπής, τονίζουν διπλωματικές πηγές.


Εικόνες από τραυματίες στο τουρκικό πλοίο«Ο πρέσβης Γκάμπι Λέβι εκλήθη στο ΥΠΕΞ. Πρόκειται να του διαβιβάσουμε την εντονότατη αντίδρασή μας με τους πλέον σκληρούς τόνους», δήλωσε Τούρκος διπλωμάτης, που δεν θέλησε να

«Οι πληροφορίες τουρκικής ΜΚΟ, που συνδέεται με την πρωτοβουλία αυτή, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν δύο νεκροί και 30 τραυματίες πάνω στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, φαίνεται να είναι ακριβείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το τουρκικό κανάλι ΤRT και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς μεταδίδουν ότι υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες, κατά την επέμβαση των Ισραηλινών «κομάντο» στα τουρκικά πλοία. Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός υπουργός Εμπορίου αρκέστηκε μόνο να εκφράσει τη λύπη του για τις απώλειες. «Οι εικόνες σίγουρα δεν είναι ευχάριστες. Μπορώ μόνο να εκφράσω τη λύπη μου για τις απώλειες», τόνισε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Μπενιαμίν Μπεν-Ελιέζερ.

Παράλληλα κατά εκατοντάδες συρρέουν Τούρκοι διαδηλωτές έξω από το προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη. Νωρίτερα μερικοί από αυτούς προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο διαμαρτυρόμενοι για την απρόκλητη επίθεση και τον θάνατο αρκετών ανθρώπων, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk.

Οι διαδηλωτές, που πετούσαν πέτρες στο προξενείο, συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που φρουρούσαν το κτίριο.

«Δεν περιμέναμε να γίνει μια τέτοια επίθεση σε διεθνή ύδατα», δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Ομέρ Φαρούκ Κορκμάζ, εκπρόσωπος της φιλο-ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης IHH, που συμμετέχει στην προσπάθεια μεταφοράς της βοήθειας στη Γάζα. «Η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να συγχωρήσει το Ισραήλ», δήλωσε ο Κορκμάζ.

Η ελληνική αντίδραση

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έκανε γνωστό ότι ενεργοποίησε τη Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων. Πολίτες των οποίων οι οικείοι συμμετέχουν στην αποστολή μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο +30 210 368 1730. Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες προς την Ελληνική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις από τις ισραηλινές Αρχές σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών επικοινώνησε με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και του ζήτησε να έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη.

Σε "εξέγερση" καλεί η Χαμάς

Εν τω μεταξύ, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κάλεσε σήμερα τους Άραβες και τους μουσουλμάνους σε «εξέγερση» μπροστά στις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο, σαν απάντηση στην επιδρομή των ισραηλινών κομάντος κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

«Καλούμε όλους τους Άραβες και τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν μπροστά στις σιωνιστικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, Σαμί Αμπού Ζούχρι.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγιε κατήγγειλε με ανακοίνωσή του τη «βάρβαρη επίθεση εναντίον του διεθνούς στολίσκου και κάλεσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να προστατεύσει τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που επέβαιναν στα πλοία».

Τι προηγήθηκε

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, πλοία του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ, έκαναν χθες το βράδυ την πρώτη επαφή με το στόλο των σκαφών που ταξιδεύουν με κατεύθυνση τη Γάζα. Η επαφή έγινε στα 65 ναυτικά μίλια από τη Γάζα και σύμφωνα με τους επιβαίνοντες σε αυτά φέρεται να τους ζητήθηκε διενέργεια νηοψίας από το ναυτικό. Την ίδια ώρα έφευγαν τρία ακόμα πολεμικά σκάφη από το λιμάνι της Χάιφας για να ενωθούν με τα υπόλοιπα πλοία.

Δεν ήταν σαφές αν το Ισραήλ θα προχωρούσε στη νηοψία στα διεθνή χωρικά ύδατα. Άλλωστε για κάτι τέτοιο απαιτείται απόφαση των Ηνωμένων Εθνών.

Πάντως Ισραηλινός αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού είχε αναφέρει ανεπίσημα ότι το ναυτικό επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τα πλοία και τους ενημέρωσε ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα και πως εφόσον επιθυμούν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι του Άσντοντ για να δέσουν και να εναποθέσουν το φορτίο τους.

(Η πορεία που ακολούθησε η αποστολή «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και κάτω δεξιά το σημείο όπου παρενέβησαν τα ισραηλινά πολεμικά πλοία)


Την εκδοχή αυτή επιβεβαίωσαν και οι διοργανωτές της αποστολής σύμφωνα με μήνυμά τους στο διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα σημειώνουν ότι τους ζητήθηκε η ταυτότητα των πλοίων και ο προορισμός τους.

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί ο κ. Ευάγγελος Πισσιάς, που συμμετέχει στην αποστολή και είναι μέλος της οργάνωσης Ελεύθερη Γάζα (Free Gaza), υπήρξε επίθεση από ισραηλινά πολεμικά πλοία και ελικόπτερα. Σημείωσε, δε, ότι το ελληνικό πλοίο αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση εντολή «εάν πρέπει να παραδώσουμε ελληνικό πλοίο με ελληνική σημαία στο Ισραήλ».

Παράλληλα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταδίδουν ότι η ισραηλινή λογοκρισία επέβαλε απαγορεύσεις σε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με νεκρούς και τραυματίες που μεταφέρονται στα ισραηλινά νοσοκομεία μετά το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Ισραηλινός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην ανακοινωθεί το όνομά του, δήλωσε σήμερα ότι οι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές που βρίσκονται επί του διεθνούς "στολίσκου της ελευθερίας" αγνόησαν τις εντολές του Ισραηλινού Ναυτικού να επιστρέψουν πίσω ή να οδηγηθούν στο ισραηλινό λιμάνι Άσντοντ.

«Επικοινωνήσαμε μαζί τους μέσω του ραδίου αποσαφηνίζοντας ότι δεν μπορεί να περάσουν από περιοχή όπου απαγορεύεται ο πλους» ανέφερε ο ανώνυμος Ισραηλινός αξιωματούχος, και πρόσθεσε:

«Τους δηλώσαμε ότι είναι καλοδεχούμενοι στο Άσντοντ, όπου όλη η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρουν θα σταλεί στη Γάζα από εμάς. Αλλά ο στολίσκος αγνόησε εντελώς τις προειδοποιήσεις μας. Ενημερώσαμε τον καπετάνιο του πρώτου πλοίου να γυρίσει πίσω».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να σταματήσει τα πλοία αγνοώντας το τίμημα. Χαρακτήρισε όλους τους επιβάτες υποστηρικτές της "τρομοκρατικής" Χαμάς.

Όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ανεμίζοντας σημαίες έχουν κατέβει στο λιμάνι της Γάζας για να υποδεχθούν τα πλοία.



~** 24ωρη Στάση για το καμποτάζ στο λιμάνι του Πειραιά .-

~** ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ .-
~**Νεκρό 7χρονο αγοράκι απο τον 7ο όροφο στα Κάτω Πατήσια της Αθήνας .-
~** ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΓΗΔΑ " ΑΓΚΑΘΙΑ " ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ .-
~** Εξεράγη το ηφέστειο "ταράγκα" στην Βενεζουέλας.-


~**Ελπιδοφόρο εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού
Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010,


Αμερικανοί επιστήμονες έχουν αναπτύξει εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού, το οποίο εμπόδισε την ανάπτυξη της ασθένειας σε ποντίκια.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «Nature Medicine» και οι επιστήμονες δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν δοκιμές σε ανθρώπους. Το εμβόλιο στοχεύει στην εξουδετέρωση μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στους περισσότερους καρκινικούς όγκους του μαστού, αλλά μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι δοκιμές και να κυκλοφορήσει στην αγορά.

«Αν το εμβόλιο δράσει στους ανθρώπους όπως έδρασε στα ποντίκια, η στιγμή θα είναι μνημειώδης. Θα εξαλείψουμε τον καρκίνο του μαστού», δηλώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Vincent Tuohy.


~~** Αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος στους άνδρες
Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010,


Το ποσοστό των ανδρών που χάνουν τη ζωή τους, εξαιτίας θανατηφόρων μορφών καρκίνου του δέρματος, έχει διπλασιαστεί την τελευταία 30ετία, σύμφωνα με το βρετανικό ερευνητικό κέντρο «Cancer Research». Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυξάνονται συνεχώς οι θάνατοι από κακόηθες μελάνωμα, κυρίως στους άντρες μεγαλύτερης ηλικίας.

Αυξημένα είναι και τα θανατηφόρα περιστατικά στον γυναικείο πληθυσμό, αλλά παρόλο που είναι περισσότερες οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται, είναι περισσότεροι οι άντρες που πεθαίνουν από την ασθένεια. Το καρκίνωμα είναι δυνατόν να αποφευχθεί μέχρις ενός βαθμό, εάν οι άνθρωποι αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και αν ελέγχουν τακτικά τις ελιές που έχουν στο σώμα τους, ιδίως αυτές που έχουν «ανησυχητική» όψη.

~**Νέα χημική ουσία καταπολεμά τη γρίπη
Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010,


Νουκλεοζίνη ονομάζεται η νέα χημική ουσία, που μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό Η5Ν1, αλλά και την εποχική γρίπη, σύμφωνα με επιστήμονες από το Χονγκ Κονγκ και τον Καναδά. Η νέα ανακάλυψη θεωρείται ελπιδοφόρα, αφού οι ιοί της γρίπης μεταλλάσσονται συνεχώς και, μετά από ένα χρονικό διάστημα, τα υπάρχοντα αντι-ιικά φάρμακα καθίστανται αναποτελεσματικά. Τα πειράματα με την ουσία, που πραγματοποιήθηκαν κατά την έρευνα, έγιναν τόσο με πειραματόζωα, όσο και με καλλιέργειες κυττάρων.

«Διαθέτουμε, πλέον, τελείως νέα όπλα για να καταπολεμήσουμε τον ιό της γρίπης, που εμφανίζει ανθεκτικότητα στο οσελταμιβίρ και στο ζαναμιβίρ", δήλωσε ο μικροβιολόγος Richard Yao, του Πανεπιστημίου του Hong Kong.

Η ουσία οσελταμιβίρ αποτελεί το βασικό συστατικό του φαρμάκου με την εμπορική ονομασία "Ταμιφλού", ενώ το ζαναμιβίρ αντίστοιχα αποτελεί το συστατικό του φαρμάκου "Ρελέντσα", δηλαδή των δύο βασικών "όπλων" κατά των ιών της γρίπης. Η νουκλεοζίνη επιτίθεται σε μια πρωτεΐνη των ιών της γρίπης, την νουκλεοπρωτεΐνη, που είναι υπεύθυνη για την αναπαραγωγή τους. Η ουσία έχει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους ερευνητές, αποδειχτεί αποτελεσματική στα πειράματα κατά των ιών Η5Ν1, Η1Ν1 και Η3Ν2.

Αναμένεται, τώρα, να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη ουσία για την ανάπτυξη νέων αντι-ιικών φαρμάκων.


~**Το οξειδωτικό στρες και οι επιπτώσεις του στην υγεία‏
Κυριακή, 30 Μαΐου 2010,

Θοδωρής Γιάνναρος, μοριακός - πυρηνικός βιολόγος

Από αρχαιοτάτων χρόνων, οι άνθρωποι προσπάθησαν να ανακαλύψουν το ελιξίριο της ζωής. Τους απασχολούσαν τόσο η κατάκτηση της μακροβιότητας όσο και η αιώνια νεότητα. Τι είναι, όµως, αυτό που φθείρει και καταστρέφει τους ιστούς, προκαλώντας το γήρας και τα νοσήματα φθοράς; Και αν το ανακαλύψουμε, τελικά, θα απολαύσουµε την αιωνιότητα στη Γη;

Πολλοί είναι οι ερευνητές που προσπάθησαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Οι περισσότερες έρευνες τα τελευταία σαράντα χρόνια συμφωνούν στην ύπαρξη των ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες ευθύνονται για την καταστροφή του κυττάρου και τον θάνατό του. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται διαδικασία οξείδωσης, προκαλεί βλάβες στον οργανισµό µας και είναι µια από τις κύριες αιτίες της πρόωρης βιολογικής γήρανσης. Ο όρος οξειδωτικό στρες αναφέρεται στη διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ ελευθέρων ριζών, κυρίως του οξυγόνου, και αντιοξειδωτικών, ως αμυντικών μηχανισμών έναντι της βλαπτικής δράσης των ελευθέρων ριζών.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι δραστικά μόρια με πολλαπλούς μηχανισμούς δράσης πάνω σε βασικά βιομόρια, όπως τα λιπίδια της κυτταρικής μεμβράνης, οι πρωτεΐνες και το DNA. «Βομβαρδίζουν» καθημερινά τον οργανισμό μας με στόχο τη φθορά των κυττάρων και του γενετικού υλικού τους. Παράγονται από εξωγενείς και ενδογενείς πηγές με κυριότερη απ' αυτές τα κύτταρα που ενέχονται σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Στα κύτταρα έχουμε αντιδράσεις του οξυγόνου με μια σειρά από χημικές ενώσεις.

Το οξυγόνο έχει την ιδιότητα να «κλέβει» ένα ηλεκτρόνιο από τον ηλεκτρονικό μανδύα οποιασδήποτε διπλής, ημιδιαπερατής κυτταρικής μεμβράνης, προκειμένου να ολοκληρώσει το χημικό του τύπο, αντικαθιστώντας το ηλεκτρόνιο που του λείπει, με αποτέλεσμα να αφήνει τις χημικές ενώσεις αποδυναμωμένες, αποδομώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις μεμβράνες των κυττάρων και ως εκ τούτου καταστρέφοντας τα κύτταρα. Mε αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται μια σειρά από χημικές ενώσεις γνωστές ως «Ελεύθερες Ρίζες», από τις οποίες, όπως είπαμε, λείπει ένα ηλεκτρόνιο και το οποίο αναζητούν όπου μπορούν και με κάθε κόστος, επιφέροντας σοβαρές βλάβες.

Εάν αυτές δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, οι ελεύθερες ρίζες αναζητούν το ηλεκτρόνιο στον περιβάλλοντα χώρο των κυττάρων. Εάν όμως αυτή η διαδικασία της αναζήτησης δεν γίνει σωστά, μεταβαίνουν στον χώρο του γενετικού υλικού μας, προκαλώντας σοβαρές βλάβες και αλλοιώσεις.

Η πρόσφατη επανάσταση των γνώσεων και η επανάσταση των νέων τεχνικών στη μοριακή βιολογία, σε σχέση µε τις ελεύθερες ρίζες και τα επιθετικά είδη οξυγόνου, οδήγησαν σε µία ιατρική καινοτομική, πλέον, επανάσταση που ατενίζει με αισιοδοξία τη νέα εποχή στην υγεία, δίδοντας, πλέον, έμφαση στην προστασία και την προώθηση στην υγεία, μέσω της δυναμικής πρόληψης. Πράγματι, η ανακάλυψη του ρόλου των ελευθέρων ριζών στις χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες είναι εξίσου σηµαντική µε την ανακάλυψη του ρόλου των μικροοργανισμών στις µολυσµατικές ασθένειες.

Υψηλής δραστικότητας µόρια οξυγόνου (μονήρες οξυγόνο) και ρίζες οξυγόνου, όπως το ανιόν του υπεροξειδίου (Ο2¯·) και η ρίζα υδροξυλίου (ΟΗ ¯ ), δημιουργούνται από το µοριακό οξυγόνο µε διέγερση ή µε μονοσθενή αναγωγή αντίστοιχα. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ιδιαίτερα δραστικές, διότι αυτά τα µόρια περιέχουν ασύζευκτα ηλεκτρόνια. Μπορούν έτσι εύκολα να οξειδώσουν και να βλάψουν ζωτικά βιολογικά µόρια, όπως λίπη, πρωτεΐνες και DNA. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι ενσωματωμένα στις κυτταρικές µεµβράνες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην οξείδωση, διαδικασία γνωστή ως υπεροξείδωση των λιπιδίων.

Οι ελεύθερες ρίζες αναπτύσσονται ενδογενώς στον οργανισµό σε ένα σύνολο μεταβολικών διαδικασιών (π.χ. μεταβολισμός των κατεχολαµινών, κυτταρική αναπνοή) και αυξάνονται από εξωτερικούς παράγοντες. Άλλωστε, η εποχή µας χαρακτηρίζεται από πληθώρα επιβαρυντικών για την υγεία παραγόντων, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα, το άγχος της καθημερινότητας, η σωµατική κόπωση, η κακή διατροφή, τα χηµικά πρόσθετα των τροφών, η έκθεση στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία καθώς και η χρήση φαρµάκων.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουµε στην αυξημένη παραγωγή ελευθέρων ριζών και αυτό γιατί υπάρχει πληθώρα ασθενειών που αναπτύσσονται και εξελίσσονται ταχύτατα εξαιτίας της παρουσίας τους. Τέτοιες ασθένειες φαίνονται παρακάτω. Το οξειδωτικό στρες σχετίζεται άµεσα µε την παραγωγή ελευθέρων ριζών και µε τους φυσικούς αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς. Όταν οι οξειδωτικοί μηχανισμοί υπερτερούν των αντίστοιχων αντιοξειδωτικών του οργανισµού, τότε τα επίπεδα των ελευθέρων ριζών υπερβαίνουν τα φυσιολογικά όρια και βρισκόμαστε μπροστά στο λεγόµενο οξειδωτικό στρες, φαινόμενο καταστρεπτικό για τους ιστούς.

Οι ασθένειες που σχετίζονται άμεσα με την αυξημένη συγκέντρωση ελευθέρων ριζών είναι, μεταξύ άλλων, οι κάτωθι:

Παχυσαρκία, ρευματοπάθειες, αρτηριοσκλήρυνση, αυτοάνοσα νοσήματα, χρόνια πολυαρθρίτιδα τοξικώσεις από μέταλλα, ελκώδης κολίτιδα, πρόωρη γήρανση, φλεγμονές, νόσος Parkinson, δερµατικές παθήσεις, νόσος Alzheimer, ισχαιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας, καταρράκτης, παγκρεατίτιδα, καρκίνος κ.λπ..

Τα άτοµα που είναι παχύσαρκα έχουν υψηλά επίπεδα ελευθέρων ριζών, που αυξάνουν την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Σε έρευνα στην Ιατρική Σχολή της Βοστόνης βρέθηκε ότι τα παχύσαρκα άτοµα εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα οξειδωτικού στρες, το οποίο καταδεικνύει σαφώς την επικινδυνότητα του υπερβολικού βάρους. Στην έρευνα αυτή διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του ΔΜΣ και του οξειδωτικού στρες. Ισχυρή συσχέτιση βρέθηκε επίσης στα άτοµα που καπνίζουν και σε αυτά που έπασχαν από σακχαρώδη διαβήτη.

Σε περιπτώσεις που το οξειδωτικό στρες είναι αυξημένο και κατά συνέπεια είναι αυξημένη και η ποσότητα των ελευθέρων ριζών, ενεργοποιούνται οι φυσιολογικοί μηχανισμοί άµυνας του οργανισµού. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που δρουν µε τέτοιο τρόπο, ώστε να δεσμεύουν και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, µετατρέποντάς τις σε µη τοξικές, άρα και ακίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισµό. Τέτοιες ουσίες είναι οι βιταμίνες A, C και Ε, τα φλαβονοειδή, το σελήνιο, το Β-καροτένιο, ο ψευδάργυρος, τα διάφορα είδη λυκοπενίων που περιέχονται στην ώριµη ντοµάτα, καθώς και άλλες ουσίες που υπάρχουν στο κόκκινο σταφύλι, στα σταυρανθή, στο σκόρδο, στο χαμομήλι και σε άλλα τρόφιµα.

Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να ταξινομηθούν στις εξής δυναμικές κατηγορίες:

-Ενδογενή αντιοξειδωτικά συστήµατα π.χ. GSH γλουταθειόνη, καταλάση ή δισµουτάση του ανιόντος υπεροξειδίου (S.O.D.), αφυδρογονάση της 6-φωσφορικής γλυκόζης (G-6-PD).

-Άλλες ενδογενείς αντιοξειδωτικές ουσίες π.χ. αλβουµίνη, ουρικό οξύ, χολερυθρίνη.

-Αντιοξειδωτικές βιταμίνες (π.χ. βιταμίνες. Ε, C, καροτενοειδή).

-Άλλα αντιοξειδωτικά που προσλαμβάνονται µε τη διατροφή π.χ. συνένζυμο Q10, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, κυστείνη, σελήνιο, ψευδάργυρος, φλαβονοειδή.

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών

Προστατεύουν τις κυτταρικές µεµβράνες, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.

Δρουν καρδιοπροστατευτικά: Αυξάνουν την ανθεκτικότητα των αγγείων, περιορίζουν τους φλεγμονώδεις παράγοντες, αποτρέπουν την οξείδωση της LDL χοληστερίνης και συμβάλλουν στον έλεγχο των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης και της οµοκυστεϊνης. Ασκούν αντικαρκινική δράση: μπλοκάρουν ή εμποδίζουν την προσκόλληση επικίνδυνων ενζύµων στους ιστούς, αδρανοποιούν καρκινογόνες ουσίες που προκαλούν μεταλλάξεις σε υγιή κύτταρα κι επιβραδύνουν τους µηχανισµούς καρκινογένεσης. Βελτιώνουν τις πνευματικές ικανότητες και την ψυχική διάθεση, προστατεύοντας τους νευροδιαβιβαστές από την οξείδωση και βελτιώνοντας την εγκεφαλική µικροκυκλοφορία.

Διατηρούν το δέρµα ελαστικό και το προφυλάσσουν από την πρόωρη γήρανση, περιορίζοντας τη διάσπαση του κολλαγόνου. Προστατεύουν οστά και αρθρώσεις, περιορίζοντας οιδήματα, φλεγμονές και εκφυλιστικές αλλοιώσεις. Βελτιώνουν τη λειτουργική κατάσταση του αμφιβληστροειδούς χιτώνα των µατιών και ενισχύουν την όραση.

Δρουν αντιαλλεργικά σε µεγάλο φάσµα αλλεργιών.

Διαφυλάσσουν τα αποθέµατα άλλων απαραίτητων θρεπτικών ουσιών στον οργανισµό, αποτρέπουν την καταστροφή τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενισχύουν τη δράση τους.

Πηγές Αντιοξειδωτικών

Υπάρχουν πολλά τρόφιµα που περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, τα κυριότερα εκ των οποίων φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Οι Πηγές των Αντιοξειδωτικών ουσιών

Βιταμίνη Α
Αυγό, βούτυρο, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, συκώτι, ιχθυέλαια.

Βιταμίνη C
Φρούτα, κυρίως εσπεριδοειδή, (πορτοκάλια, µανταρίνια), φραγκοστάφυλα, φράουλες, ακτινίδια, κεράσια, µούρα, πεπόνι, ντοµάτα, λάχανο, πράσινη πιπεριά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (µαρούλι, σπανάκι), σταυρανθή (µπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών).

Β-καροτένιο
Φρούτα κυρίως εσπεριδοειδή, (πορτοκάλια, µανταρίνια), λαχανικά πράσινου, κίτρινου και πορτοκαλί χρώµατος, ντοµάτες, και επίσης (σε μικρότερες ποσότητες) βερίκοκα, γλυκοπατάτες, καρπούζι, κολοκύθα.

Βιταμίνη Ε
Φυτικά έλαια, (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, βαµβακέλαιο), και κυρίως ελαιόλαδο, δημητριακά ανεπεξέργαστα, σόγια, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, λαχανικά σκούρα πράσινα, λαχανικά φυλλώδη, φύτρα σταριού, αυγά.

Σελήνιο
Κρέας, συκώτι, θαλασσινά, αβοκάντο, ελιές, ξηροί καρποί, δημητριακά, σπόροι, φρούτα και λαχανικά που φυτρώνουν στο έδαφος.

Ρεσβερατρόλη
Κόκκινο κρασί

Φλαβονοειδή
Αρακάς, βατόμουρα, εσπεριδοειδή, κόκκινο κρασί, κουµ κουάτ, κρεμμύδια, µέλι, µήλα, µπρόκολο, πικρή σοκολάτα, σόγια, σταφύλια, τσάι πράσινο και µαύρο, φασολάκια πράσινα και επίσης στους ανθούς λαχανικών και λουλουδιών και στα φύκια.

Ψευδάργυρος
Δηµητριακά, συκώτι, όσπρια, θαλασσινά, σπόροι σιταριού, µαγιά µπίρας, αυγά.

Ανθοκυανίνες
Γογγύλια, κάρδαµο, κεράσια, κουνουπίδι, κραµβολάχανο, λάχανο κατσαρό, µούρα, µπρόκολο, µύρτιλλα, σπαράγγια, σταφύλια, φράουλες.

Ελλαγικό οξύ
Βατόμουρα, κεράσια, σταφύλια, φράουλες.

Λυκοπένιο
Ντοµάτες (φρέσκες, λιαστές και επεξεργασμένα προϊόντα ντοµάτας) και επίσης (λιγότερο) γκρέιπφρουτ, καρπούζι και πιπεριές.

Φαινόλες
Ελαιόλαδο, ελιές, εσπεριδοειδή, κακάο, κρασί, λιναρόσπορος, µπρόκολο, σκόρδο, σοκολάτα πικρή, τσάι πράσινο.

Συνένζυμο Q10
Σαρδέλα, σκουµπρί, σόγια
Πυκνογενόλη - φρούτα ,λαχανικά, ξηρούς καρπούς, κακάο, τσάι, και κρασί.



email: theogiannaros@in.gr, και τηλ. 2109340880

~**
Του βγήκε «ξινή» η διάσωση
Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010,

Ένας 38χρονος Νεοϋορκέζος συνελήφθη για μέθη όταν ζήτησε οδηγίες από αστυνομικούς για το πλησιέστερο άσυλο ζώων.

Ο άντρας το πρωί του Σαββάτου βρήκε έναν αδέσποτο σκύλο, ράτσας Rottweiler, και κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να πάρει οδηγίες για το άσυλο ζώων. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αλκοόλ στην αναπνοή του και, αφού του έκαναν αλκοτέστ, τον συνέλαβαν για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Ο σκύλος οδηγήθηκε στο άσυλο από έναν αστυνομικό, ενώ ο άντρας κρατείται με εγγύηση 1.000 δολαρίων!

~**Η γυναίκα με τα περισσότερα τατουάζ στον κόσμο
Σάββατο, 29 Μαΐου 2010,

Τη δική της θέση κατέκτησε στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness, καθώς όλο της το σώμα, ακόμα και το κεφάλι της είναι γεμάτο τατουάζ.

Πρόκειται για την 55χρονη Julia Gnuse, η οποία αποφάσισε να καλύψει το κορμί της με τατουάζ, αφενός γιατί τα λάτρευε, αλλά λόγω και μιας γενετικής ανωμαλίας του δέρματός της (πορφυρία).

Έτσι, γι αυτήν η τέχνη του τατουάζ ήταν η καλύτερη λύση.-
~**
** TA ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ :
~** http://www.atdhe.net , ‘’’’’ ΖΩΝΤΑΝΑ όλοι οι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΑΣ “”

~**
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html , Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 Από το χαμομηλάκι , ειδήσεις , σημαντικά και ασήμαντα .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html , Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 Αυτοί που μας γράφουν με αγάπη πάντα τα ξαναγράφουμε .-

**** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html , Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 >_ Αυτοί που μας γράφουν .-

**** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/04/blog-post_24.html , Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 Απ' το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη κι' αυτοί που μας γράφουν .-

**** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/24042010_24.html , Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/04/2010 .-

~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/panauhnaikos-ao-2010.html , Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 ΠANAΘHNAIKOS A.O. -Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Νταμπλούχος 2010 .-

~***~! http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html , .. Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 Μας γράφουν σήμερα και χθές .-

~**! http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html , Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010
Μας γράφουν σήμερα και χθές

~**! http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/28042010.html , Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 28/04/2010 και τα άλλα .-

~**! http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/panauhnaikos-ao-2010.html , Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠANAΘHNAIKOS A.O. -Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Νταμπλούχος

~**! http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/27042010.html , Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 27/04/2010 και τα τοπικά μας *

~**! http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/26042010.html , Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 26/04/2010 *

~**! http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/04/blog-post_26.html , Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 Το λιοντάρι του Πειραιά * και Υγεία για όλους .-

~**! http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/lionof-piraeus.html , Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 Το λιοντάρι του Πειραιά - The lionof Piraeus .-

~**! http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/04/blog-post_24.html , Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 Απ' το χαμομηλάκι παντα με αγάπη κι' αυτοί που μας γραφουν
~**! http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/08052010.html , ΣΆΒΒΑΤΟ, 08 ΜΑΪ́ΟΥ 20 Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα Σάββατο , 08/05/2010 και άλλα .-

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/05-2010.html , ΤΕΤΆΡΤΗ, 05 ΜΑΪ́ΟΥ 20 ΕΙΔΗΣΕΙΣ τα Νέα μας σήμερα και άλλα Τετάρτη, 05- Μαϊου - 2010 .-

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/352010.html , ΔΕΥΤΈΡΑ, 03 ΜΑΪ́ΟΥ 20 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 3/5/2010 και διάφορα άλλα σήμερα και χθες .-

** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , ΣΆΒΒΑΤΟ, 08 ΜΑΪ́ΟΥ 20 ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ .-

** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/06052010.html ,
http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/06052010.html , Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010
Ειδήσεις σήμερα 06/05/2010 Υγεία για όλους και Παράξενα κι όμως αληθινά

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/452010.html
, Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 Ειδήσεις τα νέα μας σήμερα και πολλά άλλα 4/5/2010 .-

** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/05/02052010.html
, κυριακή, 02 μαΐου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 02/05/2010 και τα άλλα .-

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/05/blog-post.html
, ΣΆΒΒΑΤΟ, 01 ΜΑΪ́ΟΥ Αυτοί που μας γράφουν χθες και σήμερα .-

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/09-05-2010.html
, ΚΥΡΙΑΚΉ, 09 ΜΑΪ́ΟΥ 20 ΕΙΔΗΣΕΙΣ Τα Νέα μας σήμερα και άλλα 09- 05 -2010 .-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/21052010.html
, Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα χθές 21/05/2010

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/blog-post.html
, Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 Στην Ελληνο-τουρκική φιλία και άλλα

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/17-18052010.html
, Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 Τα νέα μας - οι ειδήσεις μασ , σήμερα - χθές 17 και 18/05/2010

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/15-2010.html
, Σάββατο, 15 Μαΐου 2010 τα ΝΕΑ μας - Ειδήσεις σήμερα Κυριακή 16/05/2010 και πολλά άλλα

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/09-05-2010.html
, Κυριακή, 09 Μαΐου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ Τα Νέα μας σήμερα και άλλα 09- 05 -2010

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/12052010.html
, Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ σήμερα 12/05/2010 * Υγεία για όλους

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/08052010.html
, Σάββατο, 08 Μαΐου 2010 Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα Σάββατο , 08/05/2010 και άλλα

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/05-2010.html , Τετάρτη, 05 Μαΐου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ τα Νέα μας σήμερα και άλλα Τετάρτη, 05- Μαϊου - 2010

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/352010.html , Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 3/5/2010 και διάφορα άλλα σήμερα και χθες

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/27042010.html , Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 27/04/2010 και τα τοπικά μας

** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/05/blog-post_21.html , Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , Σάββατο, 08 Μαΐου 2010 ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 Η ελευθερία του λόγου και άλλα

** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/06052010.html , Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010 Ειδήσεις σήμερα 06/05/2010 Υγεία για όλους και Παράξενα κι όμως αληθινά

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/05/15052010.html , Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα και άλλα Σαββατο 15/05/2010
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , Σάββατο, 01 Μαΐου 2010 Αυτοί που μας γράφουν χθες και σήμερα
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/05/14052010.html , Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 Ειδήσεις τα Νέα ας σήμερα 14/05/2010 , Παρασκευή και άλλα

** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html , Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 Μας γράφουν σήμερα και χθές

** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/05/13052010.html , Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα , Πέμπτη 13/05/2010
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/05/02052010.html , Κυριακή, 02 Μαΐου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 02/05/2010 και τα άλλα
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/05/13052010.html , Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 Μας γράφουν σήμερα 13/05/2010 και άλλα

** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html , Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 Μας γράφουν σήμερα και χθές

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/452010.html , Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 Ειδήσεις τα νέα μας σήμερα και πολλά άλλα 4/5/2010 .-

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/28042010.html , Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 28/04/2010 και τα άλλα

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/panauhnaikos-ao-2010.html , Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠANAΘHNAIKOS A.O. -Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Νταμπλούχος 2010

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html , Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 Αυτοί που μας γράφουν με αγάπη πάντα τα ξαναγράφουμε

~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου